💪🏻 泰式炒金邊粉 ($88)泰式炒金邊粉調味正宗,羅望子醬同魚露飄香,微微酸味好開胃,亦都炒得好有鑊氣😋 而且配料都亦常充料!有好大舊雞髀肉(可以揀大蝦)、豆腐乾、芽菜、韮菜、炒蛋,炒蛋炒得好香😛 而金邊粉口感都煙靭!💪🏻 厚切豬頸肉串燒 ($52)豬頸肉係厚切,燒完之後好juicy,油香十足,亦都因為厚切嘅關係,口感都好滿足🤤 而且外皮燒得好香口,好好食嘅串燒!點埋泰式酸辣汁就冇咁膩!💪🏻 蝦醬炒通菜 ($68)通菜炒得夠淋同時莖位亦爽口!蝦醬味香,亦有用辣椒炒,有微微辣味更過癮。💪🏻 泰式奶茶 ($32)係地道嘅Chatramue嘅味道,唔會太甜。味道:8/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5 (有健康選擇)

💪🏻 泰式炒金邊粉 ($88)

💪🏻 厚切豬頸肉串燒 ($52)

💪🏻 蝦醬炒通菜 ($68)

💪🏻 泰式奶茶 ($32)
係地道嘅Chatramue嘅味道,唔會太甜。

味道:8/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5 (有健康選擇)
泰式炒金邊粉
厚切豬頸肉串燒
蝦醬炒通菜
泰式炒金邊粉
厚切豬頸肉串燒
蝦醬炒通菜
2023-12-21 17 瀏覽
【太子•Lost in Thai】@lostinthai_hkππππππππππππππππππππππππππππππ太子罕有特色泰國餐廳椰汁虎蝦湯 98$主要的材料是大虎蝦。椰汁虎蝦湯的滋味很獨特,帶有香甜的椰香和鮮美的虎蝦味。湯的湯底濃稠濃郁,呈現椰奶的濃厚質感,達到湯汁清淡但又不乏飽滿的口感。炸魚餅 58$炸魚餅外皮應該是金黃酥脆的,但內裡肉質鬆軟多汁的。蝦球柚子菠蘿沙律 82$蝦球的鮮甜和爽口讓整個沙拉更加美味。柚子的酸甜味帶來清新的口感,和蝦球的味道非常搭配。菠蘿則加入了一些酸甜的風味,和沙拉其他的成分互相輝映。泰式明爐鱸魚冬陰功湯底 198$味道豐富,帶有濃郁的香味。再者,配以蔬菜和香料的調理,使整道菜色彩豐富、味道多樣。冬陰功鱸魚菜式口感鮮美!追加蒜香撈米粉 20$有濃厚蒜香味的米粉料理。口感脆香,並且滿足大部分食客對於香辣料理的需求。泰式椰汁冰 12$冰飲品擁有清爽的椰子風味,加上冰涼的口感,非常適合在炎熱的天氣中享用。一些泰式椰汁冰也會添加水果或果凍等材料,讓口感更加豐富。椰青大菜糕 28呈格子狀切成小塊。椰青大菜糕具有清爽的椰子風味和滑順的口感,是一道香甜可口的
太子罕有特色泰國餐廳

椰汁虎蝦湯 98$

炸魚餅 58$
炸魚餅外皮應該是金黃酥脆的,但內裡肉質鬆軟多汁的。

蝦球柚子菠蘿沙律 82$

泰式明爐鱸魚冬陰功湯底 198$
冬陰功鱸魚菜式口感鮮美!

追加蒜香撈米粉 20$

泰式椰汁冰 12$

椰青大菜糕 28
呈格子狀切成小塊。椰青大菜糕具有清爽的椰子風味和滑順的口感,是一道香甜可口的甜點。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#太子美食 #Lost in Thai #web3太子
Lost in Thai
太子太子道西96-100號萬年大廈地下B號舖
2023-12-21 10 瀏覽
泰國菜真係百吃不厭呢間鄰近太子站,位置好方便餐廳有綠葉襯托嘅裝潢仲有獨立房間,如果一班朋友飯局聚會都適合Lunch Set好多選擇仲可以追加小食✨泰式炒金邊粉有雞 / 蝦球選擇加上肥嘟嘟嘅芽菜花生碎.辣椒同青檸係泰式主菜必點之一✨紫菜蝦球蠔仔泡飯好少泰式餐廳有泡飯紫菜吸收湯底味道大量蠔仔好飽滿蝦肉大隻爽彈✨炸蝦餅蝦餅口感香脆彈牙沾上泰式醬汁更惹味✨沙嗲串串燒好出色雞.牛.豬各一串燒完嘅肉質都Keep到軟滑Juicy✨泰式鳳爪沙律酸酸辣辣好醒胃,鳳爪爽口食到停唔到口✨椰青原個椰青,裡面椰肉爽滑清甜嘅椰青水,係泰菜嘅最佳飲料

泰國菜真係百吃不厭
呢間鄰近太子站,位置好方便

餐廳有綠葉襯托嘅裝潢

仲有獨立房間,如果一班朋友飯局聚會都適合

Lunch Set好多選擇

串燒好出色
雞.牛.豬各一串
燒完嘅肉質都Keep到軟滑Juicy

✨泰式鳳爪沙律
酸酸辣辣好醒胃,鳳爪爽口
食到停唔到口

✨椰青
原個椰青,裡面椰肉爽滑
清甜嘅椰青水,係泰菜嘅最佳飲料
2023-12-21
  • 泰式炒金邊粉
  • 椰青
  • 沙嗲串
2023-12-19 14 瀏覽
太有驚喜嘅泰國菜🤩lost in thai特色軟殼蟹炒咖喱配印度薄餅軟殼蟹的外皮炸得酥脆,內部則保持了鮮嫩❤️❤️咖喱的濃郁味道與蟹肉完美結合,為整道菜帶來了豐富的香料風味。印度薄餅的口感柔軟,與咖喱的搭配非常美味😋😋🤩虎蝦冬陰功湯充滿了冬陰功湯的辣味和香料的香氣。虎蝦的鮮甜與湯的風味完美融合😙😙🤩沙嗲串燒六串(豬、牛、雞)豬、牛、雞的肉質都烤得香嫩多汁🤪🤪每一口都能感受到肉汁的鮮美。沙嗲醬的香辣味與燒烤的香氣完美結合,為肉串增添了豐富的風味😎😎🤩泰式菠蘿柚子沙律清新的口感和獨特的風味🥳🥳菠蘿和柚子為沙律帶來了甜蜜的口感,而鮮蝦的鮮嫩則增添了豐富的口感😍😍😍泰式的調味料使得這道沙律帶有一絲辣味和酸爽感,為整個沙律增添了層次感👍👍🤩泰式蝶豆花柚子蜜梳打特飲柚子的酸爽和甜味與蜜梳打的氣泡完美融合,帶來一種獨特的口感和清新的風味😀😀🤩芒果糯米飯糯米飯的質地軟糯,芒果🥭的鮮甜與糯米的黏軟完美結合,為整道甜點帶來了豐富的口感和水果的清新風味🫡🫡
太有驚喜嘅泰國菜
🤩lost in thai特色軟殼蟹炒咖喱配印度薄餅

🤩虎蝦冬陰功湯

🤩沙嗲串燒六串(豬、牛、雞)

🤩泰式菠蘿柚子沙律

🤩泰式蝶豆花柚子蜜梳打特飲

🤩芒果糯米飯
2023-12-19 21 瀏覽
Lost in Thai 不單係美女🧑‍🍳厨房, 仲要係美食之店, 連剛由清澫返嚟嘅友人都要到店補一下元氣🍭泰式火山骨料多量足外, 同响泰國🇨🇷食嘅一樣, 係用🐽豬脊骨, 用手拿住啃, 正宗原味👍。🍭椒鹽茄子釀蝦🦐膠炸粉好薄, 將軟糯嘅茄子🍆夾住Q彈蝦膠,配適量椒鹽, 吃到最後一啖都很酥脆惹味。🍭泰式菠蘿柚子沙律🥗清甜嘅菠蘿配微酸柚子, 甜酸合度,仲提升咗海鮮嘅鮮味。🍭Lost in Thai 特式炒咖哩虎蝦輕盈嘅麵衣完美地包住Q彈鮮脆嘅大虎蝦, 椰香滿滿嘅咖哩清爽又唔太辣, 香辣合度而且酥脆化口 , 好餸飯。🍭杧果🍋糯米飯 + 泰式奶茶熊啤啤水可愛造型嘅奶茶同軟糯非常嘅杧果糯米甜品, 完美嘅晚餐,😁。

🍭泰式火山骨

🍭椒鹽茄子釀蝦🦐膠

🍭泰式菠蘿柚子沙律🥗
清甜嘅菠蘿配微酸柚子, 甜酸合度,仲提升咗海鮮嘅鮮味。

🍭Lost in Thai 特式炒咖哩虎蝦

🍭杧果🍋糯米飯 + 泰式奶茶熊啤啤水
可愛造型嘅奶茶同軟糯非常嘅杧果糯米甜品, 完美嘅晚餐,😁。

2023-12-13
  • 芒果糯米飯
  • 蝦球柚子菠蘿沙律
餐廳門口有一枱露天座位,可以帶寵物用餐裏面佈置有很多綠色植物,感覺舒適🍢自選沙嗲串(6串) $98沙嗲汁花生味重,而雞牛豬都肉質嫩滑😋🐷秦式豬龍骨湯(火山骨) $118湯底帶酸辣,火山骨就是很大的豬骨,吸滿湯汁很滋味🐟酥炸泰式香料鱸魚 $178這個真是心機誠意之作!一開始我以為上面的只是配菜,原來是把魚肉炸成方塊!外脆內嫩,然後魚骨還很容易起,容易吃到剩餘的魚肉😍🍖泰式脆腩肉 $128這是他們新出的菜式,外皮香脆肉質偏嫩👍🏻🥭芒果沙冰 $48椰汁味重芒果味淡🧋泰式奶茶 $35奶味很重偏甜,還有小熊溶化得算快,打卡要快一點😂🥗泰式鳳爪沙律 $68🌮印度薄餅 $20🍚雞油飯 $18🥭芒果糯米飯 $52Lost in Thai (太子)太子太子道西96-100號萬年大廈地下B號舖電話☎️ 59782832

餐廳門口有一枱露天座位,可以帶寵物用餐
裏面佈置有很多綠色植物,感覺舒適

🍢自選沙嗲串(6串) $98
沙嗲汁花生味重,而雞牛豬都肉質嫩滑😋

🐷秦式豬龍骨湯(火山骨) $118
湯底帶酸辣,火山骨就是很大的豬骨,吸滿湯汁很滋味

🐟酥炸泰式香料鱸魚 $178

🍖泰式脆腩肉 $128
這是他們新出的菜式,外皮香脆肉質偏嫩👍🏻

🥭芒果沙冰 $48
椰汁味重芒果味淡

🧋泰式奶茶 $35
奶味很重偏甜,還有小熊溶化得算快,打卡要快一點😂

🥗泰式鳳爪沙律 $68
🌮印度薄餅 $20
🍚雞油飯 $18
🥭芒果糯米飯 $52

Lost in Thai (太子)
太子太子道西96-100號萬年大廈地下B號舖
電話☎️ 59782832
2023-12-12
2023-12-18 15 瀏覽
Lost in Thai 📍 太子太子道西96-100號萬年大廈地下B號舖繁忙的太子道西中間有一間綠色的餐廳,特別吸引人的眼球,午市套餐亦多選擇和價錢合理。👉🏻 午市套餐:泰式炒金邊粉(蝦球) ($78)金邊粉煙韌,唔會太油,蝦都好大隻。👉🏻 泰式鳳爪沙律 (+$25)酸酸辣辣,非常開胃👉🏻 泰式蝶豆花梳打特飲 (+$12)唔想飲太甜飲梳打就啱啦👉🏻 午市套餐:A5和牛船麵 ($98)湯底濃郁,A5和牛亦好嫩,其他配料仲有牛丸,脆脆,配搭個麵好好食。 👉🏻 芒果糯米飯 (+$32)雖然而家唔係芒果季節,但係芒果都唔酸。 👉🏻 椰青 (+$28)食泰國菜一定要配椰青,非常鮮甜解渴👉🏻 蝦醬炒芥蘭 ($78)夠哂蝦醬味,仲有一粒粒蝦米,芥蘭爽口惹味。
Lost in Thai
📍 太子太子道西96-100號萬年大廈地下B號舖

👉🏻 午市套餐:泰式炒金邊粉(蝦球) ($78)
金邊粉煙韌,唔會太油,蝦都好大隻。

👉🏻 泰式鳳爪沙律 (+$25)
酸酸辣辣,非常開胃

👉🏻 泰式蝶豆花梳打特飲 (+$12)
唔想飲太甜飲梳打就啱啦

👉🏻 午市套餐:A5和牛船麵 ($98)

👉🏻 芒果糯米飯 (+$32)
雖然而家唔係芒果季節,但係芒果都唔酸。

👉🏻 椰青 (+$28)
食泰國菜一定要配椰青,非常鮮甜解渴

👉🏻 蝦醬炒芥蘭 ($78)
夠哂蝦醬味,仲有一粒粒蝦米,芥蘭爽口惹味。
今晚同同事試咗公司附近呢間新派泰國菜😝聽講餐廳係由泰國人主理 口碑唔錯❤️平日晚市時間都幾乎滿坐😜——————————-⭐️虎蝦冬陰功唔太食得辣嘅我都食到👍🏻香料味都足夠⭐️沙嗲串燒沙嗲味夠香👍🏻⭐️泰式鳳爪沙律少少辣好開胃好清爽❤️⭐️泰式酥炸香料鱸魚比較少食炸嘅鱸魚 上碟時魚身已經切咗做魚塊好方便食 唔會咬到骨🫶🏻⭐️泰式奶茶配熊啤啤冰超級可愛 而且好大杯飲到埋單都仲飲緊😂😂⭐️芒果糯米飯芒果夠晒甜👍🏻糯米夠軟熟👍🏻——————————-
今晚同同事試咗公司附近呢間新派泰國菜😝

⭐️芒果糯米飯
芒果夠晒甜👍🏻糯米夠軟熟👍🏻

——————————-
2023-12-14 17 瀏覽
泰國菜第一時間諗九龍城,現在唔洗了,太子鄰近地鐵站已經有泰國菜,餐廳的裝修好新穎,好似泰式café,食物款式選擇都好多,真係啱曬我👅泰式鳳爪沙律 🥗無骨鳳爪最好食,醬汁酸酸甜甜,非常爽口入味,好有嚼勁令人非常開胃🥳泰色豬龍骨湯(火山骨)第一次食火山骨,真係名不虛傳,上枱的時候已經聞到陣陣香氣,湯帶點微辣,有大量草菇、香菇、蕃茄仔&芫荽,真係好鬼正🫦自選沙嗲串 6串🍢(大大力推介)🌟🌟🌟🌟🌟最鐘意試野的我,當然選擇3豬3雞3牛,即叫即燒,全部燒到帶點焦香,配上自製醬汁(花生沙嗲醬),全部都肉質嫩滑,配上醬汁有多重口感☺️LOST IN THAI 特色海鮮炒咖哩(配上印度簿餅)😝海鮮超足料,入面有齊青口、大蝦同魷魚,配上大量青椒洋蔥配料等等咖哩充滿椰香味,唔辣帶少少甜味,用印度薄餅最啱拎黎點烤餅食,掛汁效果一流呀🤗泰式蝶豆花梳打特飲🥤🥤(柚子蜜/菠蘿)2種口味上枱的時候真係嘩一聲,呢到的飲品真係打卡一流,二杯用上紫藍色的玫瑰冰好特別,超級吸睛,好靚好華麗,二杯飲品都好清新,菠蘿&柚子蜜,真係各有特色😍呢到環境真係超舒服,好似置身泰國一樣,食物又高質,下次再同班朋友再來🤩🤩📍 Lost in

泰式鳳爪沙律 🥗

泰色豬龍骨湯(火山骨)

自選沙嗲串 6串🍢
(大大力推介)🌟🌟🌟🌟🌟

LOST IN THAI 特色海鮮炒咖哩(配上印度簿餅)😝

泰式蝶豆花梳打特飲🥤🥤
(柚子蜜/菠蘿)2種口味

📍 Lost in Thai
💡太子太子道西96-100號萬年大廈地下B號舖
2023-12-14 13 瀏覽
蝦球柚子菠蘿沙律大大隻蝦球,爽口彈牙,入口鮮甜,柚子肉選用泰國柚子,入口酸酸甜甜, 十分開胃,還加有菠蘿,酸甜清新,材料豐富,加起來一齊吃,原來這麼惹味,吃起來分滋味,正。蒜蓉包他選用法國長麵包切片,每塊麵包的表面,加滿了滿滿的蒜蓉牛油醬,焗的時間拿捏得很好,焗到表面金黃色帶一點微蕉,遠遠已經聞到很香的蒜蓉味,入口脆卜卜,中間軟熟,雙重口感,非常美味。慢燒牛仔骨牛仔骨燒到剛剛好,切開粉紅色的嫩肉,肉汁慢慢滲出來,入口牛仔骨牛味香濃,肥瘦均勻,慢慢咀嚼牛味越食越香,牛脂甘香,沾一沾他秘製的醬料,冇得彈。芒果糯米飯選用新鮮芒果,份量很足,芒果入口清甜,濃濃的芒果味,再配上煙靭軟糯的糯米,將香甜的椰漿淋在糯米飯上,入口香濃的椰香味,加上糯米一齊食,口感非常,味道十足。炸魚餅炸魚餅味道香辣,口感彈牙,加上甜酸醬一齊食很惹味。
蝦球柚子菠蘿沙律

蒜蓉包

慢燒牛仔骨

芒果糯米飯

炸魚餅
炸魚餅味道香辣,口感彈牙,加上甜酸醬一齊食很惹味。
  • 炸魚餅
2023-12-13 23 瀏覽
泰菜《Lost in Thai》今次同朋友book左一間位於太子既泰國野《Lost in Thai》,位置非常方便,地鐵站一出行3分鐘就到。環境方面:優美舒適,由於係啱啱營業無耐,所以裝修算好新淨,位置亦好寬敞。 湯:泰式豬龍骨湯 / 虎蝦冬蔭功湯 (二選一)朋友同我都喜歡辣辣地,所以一置決定選擇虎蝦冬蔭功湯。主要用香茅、南薑、辣椒去提升口味。味道甘香鮮甜,配合辣辣地飛常易入口。值得一提係辣度方面,餐廳相當貼心,可以選擇大、中、小辣。適合想淺嘗既朋友。小食:炸魚餅或蝦餅 / 椒鹽茄子釀蝦膠 / 沙嗲串燒(雞豬牛任選)6串 (三選一)我地繼續選擇辣辣地既口感,沙嗲串燒,雞豬牛各兩串。雞串同豬串燒得剛剛好,肉味鮮甜甘香;而牛串略嫌小小韌。沙律:泰式菠蘿柚子沙律 / 泰式鳳爪沙律 (二選一)我地選擇左泰式鳳爪沙律。味道方面,集甜、酸、辣三種唔同既味道,相當可口。配合酸酸甜甜味既柚子同菠蘿,味道相當夾。主食:海鮮冬蔭功MAMA麵 / 酥炸泰式香料鱸魚 / 香業炒泰式脆楠肉 / 燒雞或海南雞半隻 / 特式咖哩(軟殼蟹or虎蝦or海鮮or青口) (五選一)由於主食會配送白飯同埋薄餅,本人同朋友都認
泰菜《Lost in Thai》

湯:泰式豬龍骨湯 / 虎蝦冬蔭功湯 (二選一)

沙律:泰式菠蘿柚子沙律 / 泰式鳳爪沙律 (二選一)

由於主食會配送白飯同埋薄餅,本人同朋友都認為咖哩比較易配合呢兩樣食物,所以選擇左咖哩軟殼蟹。份量方面,軟殼蟹有5大件,差d食唔哂🤣。口感方面,酥香可口,蟹肉味道好易入口。咖哩則有小小椰香味,而且聞落去亦好甘香,用黎送飯或點薄餅就最正。

飲品或甜品:椰汁冰 / 奶茶配熊啤啤冰 / 龍眼冰 / 泰式檸茶 / 泰式蝶豆花梳打 / 芒果糯米飯 / 椰青大茶糕 (可任選兩樣 >> 飲品x2 or 甜品x2 or 飲品甜品各1)
由於本人要打卡🤣,所以揀左奶茶配熊啤啤冰,甜員好nice咁提醒我盡量唔好揀小冰,因為d冰要用黎托起舊熊啤啤冰,打卡靚好多🤣;而朋友則選擇左椰汁冰。兩者既甜度都適中,唔會太甜亦唔會太稀。值得提下既係飲品佢係用一個大圓碗裝,所以份量係相當足夠。

總括,餐廳環境優美,而且音樂唔嘈,幾適合傾計,份量方面每一樣都好夠,我同朋友都唔算細食,都食唔哂。值得再黎多次試下其他野食。
2023-12-07
2023-12-12 17 瀏覽
只可點食炒粉麵包、酥餅…其他貴價水準非常失望(細)火山骨只係骨(全碟肉應該有一兩重)海鮮農夫包只有2塊青口,一隻中蝦,3-4件手指尾大的魷魚🦑,其他係蔥,洋蔥,2塊青椒
只可點食炒粉麵包、酥餅…
其他貴價水準非常失望
(細)火山骨只係骨(全碟肉應該有一兩重)
2023-12-12
2023-12-11 15 瀏覽
最近同朋友去咗太子嘅間新開嘅泰式餐廳Lost in Thai,聽講好有泰國風味,就等我去一試究竟!我地揀咗泰式鳳爪沙律嚟做前菜。係一道清新開胃嘅菜式🥗。鳳爪經過精心處理同調味,加上泰式鮮辣醬汁,令味道更加豐富。主菜方面,我地試咗Lost in Thai嘅軟殼蟹咖喱配薄餅,有三隻大軟殼蟹,份量好足,炸得好脆,再加埋咖喱汁配印度薄餅,口感一流!。火山排骨(細):呢個係一份豬脊骨山,形狀似小火山🌋。豬脊骨烤過之後灑上泰式辣醬汁,一上枱就聞到青檸、辣椒、香茅等香氣,好新鮮清新。肉質鮮嫩帶油脂,用手撕肉食更加好味😋,酸酸辣辣,好過癮。椒鹽茄子釀蝦膠:茄子有四片,入面釀咗蝦膠,蝦膠好爽滑,口感唔錯同好好味,仲有啲椒鹽香氣,呢個必點!飲品方面,我地揀咗泰式奶茶配啤啤冰🐻。呢杯飲品用碗裝,好特別,仲有隻熊仔浸浴落面,好可愛。冰係茶底,溶化速度唔算快。奶茶甜度啱啱好!甜品方面,我地揀咗芒果糯米飯🥭。食落好香甜。糯米飯好糯,有嚼勁🍚,配上椰漿,做個完美既收尾。味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳:Lost in Thai
地址:尖沙咀漆咸圍2-4號金時商業大廈地下5號舖
2023-12-11 17 瀏覽
Happy Friday 當然要約下朋友食飯,為左方便大家回家,選了太子的lost in thail 。餐廳的氛圍非常舒適,營造出一種寧靜而熱情的氛圍。🌟#虎蝦冬陰功湯濃郁的酸辣味,豐富的香料下,散發一陣香香,十分惹味,虎蝦肉質鮮嫩,爽口彈牙,湯亦份量十足。🌟#炸蝦餅金黃色外層,外酥內嫩,蝦肉鮮美,蘸上特製的醬料更是美味。🌟#泰式菠蘿柚子沙律新鮮的柚子和菠蘿碎搭配其他蔬菜,味道非常平衡,非常清爽又開胃。🌟#招牌特色炒咖喱海鮮配印度薄餅招牌咖喱味道濃郁,唔會辣,配上海鮮的鮮甜與咖喱的香料,十分香口!薄餅薄而酥脆,醮滿咖喱汁,好正。🌟#特色蝶豆花梳打特飲柚子蜜和菠蘿兩杯特飲賣相好吸引!蝶豆花的香氣與柚子蜜和菠蘿的甜味,帶來一股清新的口感,十分適合食泰菜。這家泰菜餐廳提供菜品口味豐富,食材新鮮,每道菜都有其獨特的風味,如果你對泰國美食感興趣,值得一試。

🌟#虎蝦冬陰功湯

🌟#炸蝦餅
金黃色外層,外酥內嫩,蝦肉鮮美,蘸上特製的醬料更是美味。

🌟#泰式菠蘿柚子沙律

🌟#招牌特色炒咖喱海鮮配印度薄餅

🌟#特色蝶豆花梳打特飲柚子蜜和菠蘿

• 炸蝦餅
  • 虎蝦冬蔭公湯
好開心同到mama,表妹一齊出黎食飯平時大家都忙,少見面梗係要帶佢地食好西🤓一於食呢間由泰國人主理既餐廳,餐廳環境潔淨,以綠色為主調,令人有清新,感覺猶如置身森林咁大家都鐘愛泰菜尤其鐘意魚🥰💁🏼‍♀️💕椰汁虎蝦湯大大煲 ,椰汁味濃,蝦🦐大隻,唔同種類的菌類,有芫荽,令味道香氣提昇小食 屬必試item , 一試難忘🥹炸芝士蝦球,3個大大既蝦球,一切落去,裡面流心既芝士湧出來,相當興奮蝦味濃郁,口感爽口彈牙🌟蝦球柚子菠蘿沙律🥗咁樣mix 埋一齊相當夾,食完呢碟超開胃🤤酸甜柚子,菠蘿,係十分juicy配合埋新鮮既大蝦球,沙律菜,好食粉絲海鮮沙律🥗海鮮有大蝦again,青口,魷魚🦑,再拌入粉絲,蔬菜,蕃茄等,飽肚得黎又好食這個係有點辣,唔食得辣要注意主食叫左我地都鍾意既魚🐟-明爐魚 (烏頭/鱸魚)口味可選 青檸,酸辣,冬陰功)今次選左冬陰功鱸魚,好大條魚,厚肉,有一點點魚骨,鮮甜滑溜,冬陰功有一點點辣,用上好多唔同嘅香料熬製飲品🍹 蝶豆花特色青檸梳打超靚🤩上面既冰塊🧊雪成玫瑰玫瑰嘅形狀顏色帶層次感,藍紫色為主要色調,飲時攪拌底層嘅青檸汁部分,好解渴泰式椰汁冰椰奶🥥味重,唔會覺得似飲緊水
好開心同到mama,表妹一齊出黎食飯
平時大家都忙,少見面
梗係要帶佢地食好西🤓

大家都鐘愛泰菜
尤其鐘意魚🥰

💁🏼‍♀️💕椰汁虎蝦湯

小食 屬必試item , 一試難忘🥹
蝦味濃郁,口感爽口彈牙

🌟蝦球柚子菠蘿沙律🥗
咁樣mix 埋一齊相當夾,食完呢碟超開胃🤤
酸甜柚子,菠蘿,係十分juicy
配合埋新鮮既大蝦球,沙律菜,好食

粉絲海鮮沙律🥗
海鮮有大蝦again,青口,魷魚🦑,再
拌入粉絲,蔬菜,蕃茄等,飽肚得黎又好食
這個係有點辣,唔食得辣要注意

主食叫左我地都鍾意既魚🐟
-明爐魚 (烏頭/鱸魚)
口味可選 青檸,酸辣,冬陰功)
冬陰功有一點點辣,用上好多唔同嘅香料熬製

飲品
🍹 蝶豆花特色青檸梳打
超靚🤩
上面既冰塊🧊雪成玫瑰玫瑰嘅形狀

泰式椰汁冰
椰奶🥥味重,唔會覺得似飲緊水
2023-11-27
  • 椰汁虎蝦湯