外賣平台 外賣自取$48兩杯,現場買$10杯。真心唔知點樣定價,正常就算貴都唔會貴咁多,下次唔會再幫襯。客戶體驗太差,未見過咁定價錢。完全唔合理。😡😡😡
外賣自取
✨鴨屎香檸檬茶(無糖)$10平時喺出面見到$3x一杯 真係唔捨得飲😂😂所以今次係我初嚐鴨屎檸🍋。檸檬+青檸味好突出,可能無糖嘅緣故,我覺得太酸 仲帶有苦澀味…可能半糖少糖飲落會fresh啲☀️~不過$10買嚟過癮下都好😆
✨鴨屎香檸檬茶(無糖)$10
2024-04-01
2024-03-27 64 瀏覽
行行吓葵廣有D喝喎!🙃見到好多人排隊買十蚊鴨屎香檸檬茶,大大杯700ml,又見到佢員工落力地不停整!固然要試下!結果是不錯!出面7仔買支水也差唔多10蚊支了😊👆🏻👍🏻👍🏻雖然比平口飲既啖左D,青檸份量也不少!10蚊絕對抵飲!抵抵抵!消消現在28度高溫吧!💓💓

2024-02-17 180 瀏覽
近期真係好Hit 手打檸檬茶,冇可能唔飲呀ma,今日經過見到有$10鴨屎香檸檬茶,抵到爛。鴨屎香檸檬茶(熱)$10 以鴨屎香茶葉為茶底,加入手打檸檬,香味獨特,兩者互相平衝,既解渴又清新。檸檬氣泡多多($46)人氣產品之一,打卡一流,細細支樽仔多多慢慢流入手打香水檸檬茶及梳打水中,飲落酸酸甜甜,配合手打檸檬茶的茶味及香氣,味道有點似細細個食開蜜蜂糖既味道,再加入氣泡,味道更豐富,超鍾意這個味道黑糖啵啵牛乳可可($43)可可味道濃郁,甜而不膩,黑糖啵啵口感Q彈有咬口,非常適合小朋友飲用 。

鴨屎香檸檬茶(熱)$10

檸檬氣泡多多($46)

黑糖啵啵牛乳可可($43)
2024-02-15 124 瀏覽
試試葵芳$10鴨屎香檸檬茶 可能係全香港最抵飲檸檬茶?⭐️鴨屎香檸檬茶$10店員打得好落力 苦澀味偏重 本身甜度唔高個人覺得有啲太苦 $10黎講幾大杯 好抵飲再試多杯⭐️白桃檸檬茶$15但因為賣晒 所以轉左⭐️紅石榴檸檬茶呢杯果味重好多 所以飲落冇咁苦澀味我會鍾意呢杯多啲.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_葵芳.#LEMMIE 手打香水檸檬茶 (葵芳)地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓1091號舖.⭐️評分:味道:3/5環境:-/5服務:-/5 全部固定 冇得多檸檬 少冰之類抵食:4.5/5.(‼️記住Like同分享 係我繼續搵好嘢動力 感謝支持🙏🏻)..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #旺角美食 #尖沙咀必食 #荃灣美食 #銅鑼灣美食 #深水埗美食 #掃街 #拉麵 #荔枝角必食 #荔枝角美食 #美食 #葵涌廣場 #葵芳美食 #檸檬茶 #葵廣美食 #葵芳必食
店員打得好落力 苦澀味偏重 本身甜度唔高
呢杯果味重好多 所以飲落冇咁苦澀味
我會鍾意呢杯多啲
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_葵芳
#LEMMIE 手打香水檸檬茶 (葵芳)
地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓1091號舖
⭐️評分:
味道:3/5
環境:-/5
服務:-/5 全部固定 冇得多檸檬 少冰之類
抵食:4.5/5
每隔一段時間就會想去葵芳行吓😆其實主要都係想去掃街😋😋因為呢度真係有好多嘢食🤤仲要次次都會發現新驚喜🤩🤩今次就發現咗可能係全港最平嘅手打檸檬茶‼️‼️🍋 鴨屎香檸檬茶 ($10)宜家手打檸檬茶真開到周圍都係🤣🤣咁啱見到呢間做緊大優惠$10杯‼️唔係唔試呀😂大大杯700ml價錢太震撼🫣搞到我都唔記得少甜少冰😝好彩唔算好甜,茶味相對較淡,但飲得出檸檬香🍋 行到攰,用呢個價錢買到杯透心涼嘅手搖真爽😙😙見到佢哋嘅烤粟米都好似好正,不過今日似乎冇得賣🫠下次再試過😋
鴨屎香手打香水檸檬茶

🍋 鴨屎香檸檬茶 ($10)
鴨屎香手打香水檸檬茶
上週五收工後同朋友諗住食碗湯麵,點知太多人無食嘢企位,咁就變咗喺葵廣掃街搵食啦!🤣不過葵廣有好多嘢食選擇,呢個絕對係小問題🤪轉咗去食麻辣涼皮諗住食完之後就上3樓飲木瓜牛奶,點知行過見到有$10一杯鴨屎香檸檬茶!仲以為睇錯🤩$10簡直係跳樓價,無咩理由會唔飲嘅,呢個價就算上深圳都飲唔到啦!於是乎就同朋友一人一杯$10‘’鴨屎香檸檬茶‘’,唔飲都對唔住自己呀!但美中不足嘅係我杯檸檬茶佢無落糖呀!🥺朋友果杯就有落糖,我飲咗啖係ok嘅!不過$10真係好抵飲!
🥇香港人至愛飲品 非凍檸茶莫屬而近年勁hit既手打檸檬茶 人氣一直有增無減早幾日去 #葵涌廣場 掃街😳比我發現 #可能係全世界最平嘅手打檸檬茶 ⍥ 鴨屎香檸檬茶 ❙ $10大大杯700ml 只賣$10😳真係癲價職員仲要話係長期推廣 圍返仲平過買支水雖然咁抵 但無將貨就價 鴨屎香氣超突出 少甜更顯茶味香濃🥰整體好清新!⍥ 檸茶氣泡波波 ❙ $46面頭反樽仔設計好得意丫~~📷應該係全港獨有既手打檸檬茶設計?益力多、香水檸檬茶出奇地夾😋酸酸咪咪既乳酸配上茶香互相襯托同平衡加上梳打水 條氣鋸晒🤣~~⍥ LEMMIE 粟米棒 ❙ $45有野飲有野食開心不過粟米棒🌽有四款口味而我地選擇左最招牌既口味粟米清甜脆爽 厚厚的塗上一層蛋黃醬然後毫不吝嗇地灑上芝士碎😳食落竟然無想像咁重口味 粟米自身既甜味完全無被蓋過 而且勁juicy多汁史生唔覺意一咬 啲汁就噴晒落我到🙂
🥇香港人至愛飲品 非凍檸茶莫屬
而近年勁hit既手打檸檬茶 人氣一直有增無減
早幾日去 #葵涌廣場 掃街
😳比我發現 #可能係全世界最平嘅手打檸檬茶

⍥ 鴨屎香檸檬茶 ❙ $10
大大杯700ml 只賣$10😳真係癲價
職員仲要話係長期推廣 圍返仲平過買支水
雖然咁抵 但無將貨就價 鴨屎香氣超突出
少甜更顯茶味香濃🥰整體好清新!

⍥ 檸茶氣泡波波 ❙ $46
面頭反樽仔設計好得意丫~~📷
應該係全港獨有既手打檸檬茶設計?
益力多、香水檸檬茶出奇地夾
😋酸酸咪咪既乳酸配上茶香互相襯托同平衡
加上梳打水 條氣鋸晒🤣~~

⍥ LEMMIE 粟米棒 ❙ $45
食落竟然無想像咁重口味
粟米自身既甜味完全無被蓋過
而且勁juicy多汁
史生唔覺意一咬 啲汁就噴晒落我到🙂

在葵廣逛街的時候,看到一家新開的茶飲店,餐廳非常有設計感,粉紅色的設計非常有少女心,忍不住買了檸檬茶打卡☺️檸茶氣泡多多(大杯)$46 味道非常清新,多多的酸甜和手打檸檬茶的酸酸甜甜非常配合,加上氣泡後讓飲品更加有口感,提升多一層次。而且返樽仔設計,非常有特色,很Igable~ 一杯飲品的份量非常多(*ˉ︶ˉ*)可以兩個人share !! Mayo Butter Corn 蛋黃醬牛油粟米棒 $35超級邪惡,令我想起墨西哥街頭小食Elote~ 原來真的是改良版(≧∇≦)蛋黃醬以及牛油包覆整條粟米,非常邪惡,重點是,看到店員拿出火槍燒香!

檸茶氣泡多多(大杯)$46

Mayo Butter Corn 蛋黃醬牛油粟米棒 $35

葵廣出名多小食,掃街食足全日完全無難度😌早排去掃街,就深深被「$10」吸引😳$10杯鴨屎香檸檬茶⁉️一開頭仲以為眼花睇錯,點知係真架‼️原來近期主打手打檸檬茶「Lemmie」做緊推廣,仲有新品粟米棒推出🌽.🍋鴨屎香檸檬茶💰$10(活動價)雖然十蚊杯但絕對無將價就貨💕採用香水檸檬,純手打而成👊🏻茶、冰與檸檬比例啱啱好,不多不少✅入口有鴨屎香獨有茶香及澀味,配以果香十足香水檸檬,鮮酸開胃,飲完勁爽😆.🍋山茶花檸檬茶💰$30山茶花配檸檬呢個組合都係第一次見🤓相比鴨屎香茶底,茶澀味較淡,反之好芬芳山茶花香🌸入口後山茶花清香貫通整個口腔😚.🌽Lemmie 粟米棒💰$45將粟米棒塗上蛋黃醬再灑滿芝士碎,最後再用火槍燒香🔥粟米本身爽脆香甜,加埋蛋黃醬&芝士滋味十足且帶陣陣焦香😋.🌽火辣脆脆粟米棒💰$40將粟米棒塗上蛋黃醬再灑上大量紅椒粉及辣脆脆🌶️入口先來辣勁,後帶粟米鮮甜,非常過癮🤪

🍋鴨屎香檸檬茶
💰$10(活動價)
🍋山茶花檸檬茶
💰$30

🌽Lemmie 粟米棒
💰$45
🌽火辣脆脆粟米棒
💰$40

2024-01-11 67 瀏覽
$30-40買咗杯有顏色嘅礦泉水如果你鍾意做水魚,建議你可以嚟呢間買啲食評應該都係小紅書上使錢搵人寫 同埋間嘢啲位置好難搵網上落訂,差唔多搵咗10幾分鐘先搵到間舖頭強烈不推介
2024-01-07 73 瀏覽
行葵涌廣場發現咗間新嘅茶飲店,主打手打檸檬飲品,仲有唔同口味嘅粟米🌽棒,見到有兩款特色茶飲有兩個樽仔插喺飲品杯度,同朋友一人揀咗個唔同款試吓🤤ღ檸茶氣泡多多 $46枝樽仔係裝住咗啲乳酸,一路飲落去啲乳酸會慢慢流落去,飲落酸酸甜甜帶點香水檸檬嘅清香,好清新ღ檸茶氣泡啡啡 $46呢杯樽仔係放咗咖啡,第一次咁樣飲,咖啡味好似食咖啡糖咁,飲落唔會苦澀,搭配咗手打檸檬茶同梳打水,反而入口覺得有啲清爽,幾有特色ღ火辣脆脆粟米棒 $40粟米棒成條都佈滿惹味嘅辣脆脆,辣得過癮🌶️再加上滿滿醬料,好滋味呀😋ღ蛋黃醬牛油粟米棒 $35呢款有滿滿嘅蛋黃醬同牛油🧈再燒一燒帶點焦香,醬汁更濃郁更juicy 🤤

ღ檸茶氣泡多多 $46

ღ檸茶氣泡啡啡 $46

ღ火辣脆脆粟米棒 $40

ღ蛋黃醬牛油粟米棒 $35
今日終於嚐到傳説中嘅黃皮檸檬茶口味,味道真系太出彩啦!這款茶有啲甜,有啲酸,飲咗佢啦瞬間就可以感受到心情嘅安樂。每一啖都好清新,特別啱午後!一定唔好錯過呢個超好飲嘅黃皮檸檬茶口味!🍹滿滿嘅黃皮果肉,睇落超級誘人,而且顏值都好高咗啦!飲埋簡直好似喺味蕾入面開咗一場果汁嘅盛宴。sell大家一個哈哈哈,享受清爽嘅暢快!如果你同我一樣咁鐘意飲茶嘅話,一定要嘗試下呢個黃皮檸檬茶口味哦!絕對可以畀你味蕾跳舞,好飲到畀人上癮。鐘意清新口感嘅小夥伴噉你們快嚟同我一齊暢飲黃皮檸檬茶啦!不特可以解渴,重畀你帶嚟成日好心情。我第揀,冇之一!

2023-12-13 65 瀏覽
近來有多間茶食店都推出檸檬茶,而呢間就推岀左反樽仔設計嘅飲品,別具特色,而且佢仲有多款茶底可以選擇,包括桂花、茉莉、紅茶、鴨屎香茶,可以自由搭配。🔸檸茶氣泡多多 $46 呢杯係佢地嘅招牌,更係人氣首選,飲品由香水檸檬茶、梳打水同乳酸調配而成,用左「香水檸檬心」經人手錘打,檸檬香氣特別濃郁又清甜,比一般黃檸檬🍋少了點酸澀,乳酸裝滿喺個樽仔,反轉插係蓋上,一路飲一路會自動流入杯中,乳酸嘅酸甜配合手打檸檬茶嘅茶香,味道平衡得好好,再埋梳打水嘅氣泡後,層次更豐富🤤🔸香檸青提啵啵 $41好少見到用青提整嘅飲品,香水檸檬配上青提嘅酸酸甜甜,茉莉花茶🍵亦有陣陣清香,非常清新,杯低仲有不少青提肉,而啵啵其實係寒天球,咬落好Q彈有咬口,份量十足,啱曬一邊掃街一邊飲。店鋪旁邊仲有一整面擺放左粉紅色網球同梳打水樽嘅打卡牆,可以瘋狂影相打卡📸️#foodie_couple_hk_sm816

🔸檸茶氣泡多多 $46

🔸香檸青提啵啵 $41

#foodie_couple_hk_sm816
2023-12-12 55 瀏覽
同朋友一行三人,每人嗌咗一杯鴨屎香檸檬茶半糖少冰。製作期間見到個店員淨係落咗三片仔檸檬,跟住加咗幾次冰,見到個比例係好似好多冰好少茶極少檸,都諗緊會唔會好淡,但都相信人哋嘅專業。但大家飲完第一啖一齊靜咗,然後第一個發言話好似飲緊水,第二個話好似飲緊凍檸水,而我覺得係平時飲完杯檸茶剩低啲冰溶咗之後飲嗰啲水咁既味。飲多幾啖飲真啲,只有唔知來自茶定檸既澀味,冇茶香茶味,都冇檸檬味,好淡無乜味。我哋三個都係手打檸檬茶愛好者,周圍去試唔同舖既鴨屎香檸檬茶,大家都話未試過咁難飲,好失望,唯有當自己今日健康啲係飲緊水/凍檸水。喺葵廣係咁以行咗一個圈,見到有好多間新嘅飲品店,好多都有賣手打檸檬茶,強烈建議大家試其他。