2023-10-13 18 瀏覽
今日去葵廣行街,發現咗呢間手打香水檸檬茶,門面pink pink 咁,最得意係見到杯嘢飲上面有個樽仔😂平視好少飲呢類手搖飲品,因為覺得好多糖,但呢度嘅手打檸檬茶係用新鮮香水檸檬再加果肉製作而成,仲可以揀無糖,啱晒我又唔想淨係飲水又想健康啲雖然店舖細細,但係有個打卡牆,檸檬茶好fresh, 用咗香水檸檬味道獨特,唔同一般檸檬茶,同埋見着店員好有心機去切新鮮水果製作,感覺比其他手搖飲品更用心🫶值得支持👍

• 檸檬氣泡多多
2023-10-10 22 瀏覽
最近有一股香水檸檬茶的熱潮,已經見到潮人聖地葵涌廣場陸續開了幾間。今次率先試了1樓的「LEMMIE 手打香水檸檬茶」。全間店舖清一色售賣手打香水檸檬茶。檸茶氣泡多多招牌飲品有2款。這一杯是香水檸檬茶、梳打水和乳酸的結合,賣相好特別,乳酸會慢慢地流進去檸檬茶裡。入口先是乳酸的味道,隨之而來的就是香水檸檬獨有的香氣。整體味道會因為多多的關係而偏酸一點。檸茶氣泡啡啡由乳酸換上咖啡,想不到檸檬茶可以和咖啡放在一起。咖啡同樣也是從小瓶內逐漸倒入,顏色漸層非常適合打卡。一開始飲會感受到咖啡的苦澀味,而後來攪勻漸層後就會更重香水檸檬味一點。白桃+檸檬又是一個新奇組合。一杯有很多白桃果肉,桃的香甜和檸檬的清香都幾夾。由於檸檬茶是純手打,香水檸檬的特有香茅香非常出。所以白桃、檸檬兩者中,會以香水檸檬氣味較濃郁。

全間店舖清一色售賣手打香水檸檬茶

檸茶氣泡多多

檸茶氣泡啡啡
由乳酸換上咖啡,想不到檸檬茶可以和咖啡放在一起
。咖啡同樣也是從小瓶內逐漸倒入,顏色漸層非常適合打卡
白桃檸檬茶

2023-10-10
白桃檸檬茶
[ LEMMIE 手打香水檸檬茶 ]襯住中秋假期去葵廣掃街,係1樓買完小食見到有間新小店,主打內地近年大受歡迎嘅手打香水檸檬茶飲🍋。「LEMMIE招牌特色檸檬茶」系列✿ 檸茶氣泡多多 $46 呢杯飲品好有特色,杯蓋上面有個「反樽仔🍼設計」,裡面裝滿乳酸飲料,乳酸會慢慢流落手打香水檸檬茶及梳打水。「香水檸檬🍋」經人手錘打,檸檬香氣濃郁,果皮味清甜,與一般黃檸檬相比唔會太酸澀。乳酸嘅酸甜配合手打檸檬茶嘅茶味及香氣,兩者酸甜互相結合,加上氣泡🫧後令飲品層次昇華⬆️。「清新水果檸檬茶」系列✿ 白桃手打檸檬茶 $36 飲完第一啖感覺到濃濃白桃果肉🍑果香味,接住有一股香水檸檬嘅獨特香氣,而烏龍茶茶底都好清新。另外+$4添加配料「脆啵啵」。脆啵啵係寒天晶球,外型細粒,圓形透明,咬落口感似蒟蒻,但爽脆極具咬口,食得多都唔會有食珍珠食到膩嘅感覺。總結🫦 以往係葵廣掃街都係飲台式珍珠奶茶,下次不妨試吓手打香水檸檬茶,相比之下非常解渴解膩。👍✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿LEMMIE 手打香水檸檬茶地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1091號舖電話:4629 5290✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ LEMMIE 手打香水檸檬茶 ]

地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓1091號

電話:4629 5290
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
外賣自取
😳全港獨有反樽仔檸檬茶|📍LEMMIE♡檸茶氣泡多多♡|💰$46呢杯飲品包含咗🍋香水檸檬茶+梳打水+乳酸🫶🏻攞起樽仔就會見到乳酸慢慢流入檸檬茶入面🫶🏻打卡好靚,飲落檸檬茶同乳酸味都平衡得好好🫶🏻兩者味道之間唔會喧賓奪主,味道亦都唔會過甜❤️‍🔥仲要同冰凍梳打水氣泡結合💛一試便愛上,好飲!♡檸茶氣泡啡啡♡|💰$46呢杯飲品包含咗🍋香水檸檬茶+梳打水+特濃咖啡,將咖啡倒入檸檬茶漸層嘅顏色都好適合打卡❤️‍🔥咖啡嘅苦澀連同檸檬茶酸甜,成個組合頗為特別🫶🏻如果接受到咖啡苦澀嘅可以試下呢款,平時少飲咖啡嘅話就可以飲檸茶氣泡多多❤️‍🔥♡雙檸鴨屎香♡|💰$34 升級大杯+$3(๑•̀ㅂ•́)و✧鴨屎香檸檬茶相信個個人未飲過都聽過 😂其實杯飲品完全同屎無關係,飲落清香消暑🫶🏻喺夏天飲真係啱哂,味道無坊間嘅咁甜🫶🏻飲落唔會成杯糖水咁,嚟到手打檸檬茶店舖唔知飲咩嘅時候,嗌返杯鴨屎香檸檬茶=去珍珠奶茶鋪嗌珍珠奶茶一樣最穩陣😂🫶🏻如果未試過嘅話真係可以試試呢個基本款喔~
😳全港獨有反樽仔檸檬茶|📍LEMMIE

♡檸茶氣泡多多♡|💰$46