🍦ᑕOᖇIᗩᑎᗪᗴᖇ Iᑕᗴᑕᖇᗴᗩᗰ @ 🌟 Le Petit Salon《👽食神大媽食雪糕》.🌞 大媽真係日日都覺得好熱呀,唔知大家有冇呢個感覺呢 😮‍💨 炎炎夏日最消暑嘅係乜嘢?就當然係雪糕啦!🍦 今次為大家介紹新開嘅CAFE「Le Petit Salon」😌.🤗 「Le Petit Salon」嘅經營理念就係 “Good Coffee is meant to be Shared”,佢哋每一杯咖啡都非常之用心、香濃、價錢仲要非常之親民 ☕️ 麻雀雖小,但係出品優質、環境舒適。除左咖啡以外,仲推出左意式雪糕,為大家炎炎夏日送上陣陣清涼 🧊.😋 四款口味任君選擇:開心果 🌰朱古力 🍫士多啤梨 🍓限定口味 - 芫荽❗.👽 大媽今次就試咗芫荽味,好神奇啊,原來芫荽落左做雪糕嘅時候,個味道係會同平時完全唔同 😱 箇中感覺唔能夠普通用文字去表達,一定要你自己去試,整體來講唔會係騎呢核突嘅味,鹹鹹地,好新奇 🤩.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.📍 旺角山東街48號泰豐大廈地下1號舖.

😋 四款口味任君選擇:
開心果 🌰
朱古力 🍫
士多啤梨 🍓
限定口味 - 芫荽❗

꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 旺角山東街48號泰豐大廈地下1號舖
2021-08-07 209 瀏覽
芫荽Gelato☘️$10最近知道旺角有芫荽Gelato食🍨即刻走去試吓🤣味道真係幾唔錯👍芫荽味道夠濃😘食落又唔會覺得好怪😆嗰味道我幾鍾意🥰可惜真係好細杯😂兩啖無咗🥲Le Petit Salon (泰豐大廈) (旺角)旺角山東街48號泰豐大廈地下1號舖
芫荽Gelato☘️$10

食落又唔會覺得好怪😆
嗰味道我幾鍾意🥰
可惜真係好細杯😂
兩啖無咗🥲

Le Petit Salon (泰豐大廈) (旺角)
旺角山東街48號泰豐大廈地下1號舖
2021-04-21 269 瀏覽
同朋友經過附近就search到呢間coffee shop,今晚我哋又趕時間想外賣,所以就決定去呢間coffee shop試吓。我哋就叫咗一杯latte,同埋一杯cappuccino,飲落味道都唔錯幾balance,帶少少乾果同堅果味,飲落都唔錯!我個人就鍾意人Cappuccino 多少少,因為覺得佢哋嘅奶泡都打得幾好幾棉密,飲落就會Creamy 少少😃而且佢仲有一個打卡位俾人影相,啱晒鍾意文青風格嘅朋友仔。

我哋就叫咗一杯latte,同埋一杯cappuccino,

而且佢仲有一個打卡位俾人影相,啱晒鍾意文青風格嘅朋友仔。
2021-03-13
$40 (早餐)
2021-02-28 263 瀏覽
在旺角山東街的小角落,開了Le Petit的新店,在九龍區較方便呢😆。店舖外觀與其他分店一樣,也是以簡約分格的木紋裝修為主,不同的是新增了一張梳化位置,可供客人坐下來慢慢享用咖啡☕。小店咖啡以外賣為主,看著美美的咖啡杯飲咖啡,心情也會好一些😆。而且又可以用作打打卡,以親民價錢就可享受咖啡,但質素純不馬虎,用的是有質素咖啡豆。💥鮮奶咖啡 / 泡沫咖啡 HKD$35,當天飲的咖啡品種味道不酸☕。兩杯咖啡也有美美的心型拉花💕,咖啡味道濃郁甘香☕。奶泡口感幼滑,奶與咖啡的比例剛好,很喜歡這家的咖啡☕。

2021-01-08
5 分鐘 (外賣自取)
$35 (其他)
2021-01-27 178 瀏覽
之前Oppa話呢間d coffee好味,有水準,所以就參加咗giveaway, 估唔到,又俾我抽中🙋🏻‍♀️ Lucky lucky 😹環境:一去到,就覺得好特別🙆🏻‍♀️ 一眼望落去,就覺得係一個木製嘅電話亭,好有懷舊feel 😻飲品:(利申:我嘅咖啡知識唔多)1) Cappuccino 聞落,咖啡味濃郁👍🏻飲第一啖嘅時候,首先係飲到nutty 同朱古力嘅味道,之後就係花蜜嘅香氣🙆🏻‍♀️最後就回甘,再有一種淡淡嘅莓酸(我覺得🙋🏻‍♀️) 飲落好smooth, 飲完唔會覺得好口渴拉花都好靚😻個人泥講,都幾鐘意呢個House blend 嘅配搭🙋🏻‍♀️⭐️會再encore, 下次飲下cold brew ⭐️有咖啡豆賣⭐️店員好patient,好有heart, 好願意解答客人嘅問題
環境:
飲品:
(利申:我嘅咖啡知識唔多)
1) Cappuccino

飲落好smooth, 飲完唔會覺得好口渴
拉花都好靚😻

⭐️會再encore, 下次飲下cold brew
⭐️有咖啡豆賣

2021-01-18
2021-01-14 85 瀏覽
除咗快樂要分享之外,好嘅咖啡更加要一齊分享👩🏻‍🤝‍👩🏼同呢間餐廳嘅理念一樣:"Good coffee is meant to be shared" ,以親民既價錢齊齊享受香濃咖啡。新店位於旺角山東街,簡約風嘅咖啡店環境舒適。抹茶拿鐵超級香濃,配埋順滑牛奶超級香滑。令人回味無窮。

抹茶拿鐵超級香濃,配埋順滑牛奶超級香滑。令人回味無窮。
店鋪:Le Petit Salon (旺角)地址:旺角山東街48號Le Petit Salon 喺旺角開咗間新分店,主打手工咖啡☕️呢間簡約風咖啡店嘅理念係「Good coffee is meant to be shared」,確實,好嘅嘢緊係要同多啲人分享😎,所以今次就同你地分享吓佢地嘅咖啡同朋友嚟到一人叫咗杯咖啡,下午時間我哋都唔敢飲太多,怕瞓唔著😂,所以分別叫咗杯細嘅Cappuccino 同Latte,一杯$35,仲有個sofa位🛋,我地係到坐咗陣傾咗陣偈。呢間咖啡店位於山東街 Solo 地下,坐係到都幾有簡約懷舊feel😌
店鋪:Le Petit Salon (旺角)
地址:旺角山東街48號

2020-12-26
5 分鐘 (外賣自取)
📍Le Petit Salon (旺角) Le Petit Salon 又有新分店啦!今次既新店位於旺角山東街,夠哂方便呀!☕️呢間咖啡店係走簡約風既,佢哋既理念係" 𝙶𝙾𝙾𝙳 𝙲𝙾𝙵𝙵𝙴𝙴 𝙸𝚂 𝙼𝙴𝙰𝙽𝚃 𝚃𝙾 𝙱𝙴 𝚂𝙷𝙰𝚁𝙴𝙳 "~😌所以佢地以親民既價錢提供香濃既手工咖啡供客人享受,希望可以分享優質既咖啡比更多人~𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 Latte ($35)💛 Flat White ($35)係鬧巿中都可以嘆到高質既咖啡!😍Latte 同Flat White既咖啡味道都好香濃,而且咖啡同牛奶既比例剛剛好!最估唔到既係兩杯咖啡都有靚靚既拉花,✨就好似為咖啡著左一件靚衫咁,加分加分!Flat White既奶味相對下會較重,而兩杯既奶泡入口都好滑好香。𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍旺角山東街48號泰豐大廈地下1號舖Shop 1, G/F, Tai Fung House, 48 Shantung Street, Mong Kok
📍Le Petit Salon (旺角)

𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 Latte ($35)
💛 Flat White ($35)
𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍旺角山東街48號泰豐大廈地下1號舖