2024-03-02 25 瀏覽
今晚放工去到尖沙咀habour city食飯, 選擇了裝修美麗, 又有得打卡的一間泰式西餐廳職員先為我地安排左window seat同提供餐前小食 (炸蝦片), 可一邊享受美食, 一邊看看海景, 非常之輕鬆寫意餐廳有本靚靚menu, 圖文並茂, 而食物種類都好多, 選擇多到令人心大心細, 選好之後用手機scan code 落單, 都好方便炸蝦片:酥脆口感配合鮮美味道, 帶來滿滿的滿足感, 香脆可口, 食過不停香脆蝦餅:口感豐富的料理, 外層酥脆, 內裡蝦肉鮮嫩多汁, 一嚐泰式獨特風味咸蛋黃薯條:可以話係為薯條控而生, 薯條炸得金黃酥脆, 配搭上特製的黃金咸蛋黃醬料, 非常香口誘人泰式炒金邊粉:傳統的泰式美食本來不太有期望, 反而有驚喜, 表面有塊薄薄的蛋網皮包住整個炒粉, 配有鮮甜大蝦, 豆腐干, 酸酸甜甜, 大大滿足了味蕾香蕉薄餅:可要求後上, 令完美既一餐畫上句號. 上菜時熱烘烘的, 很喜歡熱既甜品, 外皮口感柔軟綿密, 內有香蕉片的鮮甜, 配上煉奶及榛子醬, 非常之正! 好滿足斑蘭龍眼蜜:好多龍眼肉, 甜甜蜜蜜, 有滋潤的感覺最後不得不提餐廳內的搖搖千秋打卡位, 連我不喜愛打卡影

炸蝦片:

香脆蝦餅:

咸蛋黃薯條:

泰式炒金邊粉:

香蕉薄餅:

斑蘭龍眼蜜:
好多龍眼肉, 甜甜蜜蜜, 有滋潤的感覺

最後不得不提餐廳內的搖搖千秋打卡位, 連我不喜愛打卡影相的女生都拎起手機隨意影咗好幾張相, 喜愛影相打卡的女生不要錯過啊

2024-03-01 25 瀏覽
2024.02.25今日做完體能🏋🏻‍♀️約咗我好姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼去尖沙咀海港城high tea🍽️坐因餐廳滿滿少女心💖除咗以粉紅色做主題💕仲設有搖搖千秋可以打卡📸最緊要嘅係仲設有特色海景位😍點餐前每枱都會送上一份香脆嘅蝦片$15 開開胃🤭之後今次我地叫咗My FairLady Tea Set $388/2以精美鳥籠盛載着美味嘅食物✨鹹點:冬蔭鲜蝦碎蛋卷🦐香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬🐥巴馬火腿芝士三文治🥪青咖哩雞酥盒🐔甜點:咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯🍮紐約芝士餅🍰特濃抹茶卷蛋🍵白朱古力覆盆子馬卡龍💟原味英式鬆餅 & 班蘭英式鬆餅配菠蘿青檸果醬及奶油忌廉🤍飲品:芒果乳酪特飲🥭+$38荔枝玫瑰梳打🫧+$28以上嘅份量一定夠飽👍🏻而且鹹點甜點都有就好平均⚖️無論情侶👫定係姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼一齊享用都無問題👌🏻
2024.02.25

荔枝玫瑰梳打🫧+$28

以上嘅份量一定夠飽👍🏻而且鹹點甜點都有就好平均⚖️
無論情侶👫定係姐妹👩🏻‍🤝‍👩🏼一齊享用都無問題👌🏻
2024-02-29 34 瀏覽
這間泰式特色餐廳一向是我鍾愛的,位置就是在尖沙咀海港城市中, 對於我來說又方便又舒服的地方, 加上餐廳打卡位都有幾個, 無論是打卡千秋,或是藤椅卡位望出海景坐,有時趁不太多人客的平日時間, 我都叫朋友幫忙拍下照打個卡呢!而食物水準都不錯, 今次就在午餐時間比較優惠,已包湯、沙律🥗 及餐飲海南雞飯雞肉香口肉嫩,點上特色醬惹味十足!誠意之選🧡Phad thai 泰式金邊粉,酸甜剛好,配上大粒新鮮彈牙的蝦令口感層次豐富!

海南雞飯
雞肉香口肉嫩,點上特色醬惹味十足!誠意之選🧡

Phad thai
泰式金邊粉,酸甜剛好,配上大粒新鮮彈牙的蝦令口感層次豐富!
2024-02-28 23 瀏覽
放假去咗「Lady Nara」嘆返個下午茶,真係有一個浪漫嘅用膳體驗!🍰🥂🍽️💐「Lady Nara」係一間泰菜餐廳,提供精緻嘅下午茶套餐。門口位仲有搖搖千秋及特色座位望海景,打卡一流❤️👍🏻 我試咗佢嘅My Fair Lady Afternoon Tea Set,每一樣都唔錯!🍰🥂🍽️💐冬蔭鮮蝦碎蛋卷,呢個卷蛋好滑嫩,味道鮮美而且有層次感。香脆雞肉棒配香辣蛋黄醬,雞肉棒炸得金黃酥脆,再加上香辣嘅蛋黄醬,味道濃郁又帶辣。巴馬火腿芝士三文治,三文治裡面有巴馬火腿同芝士,味道豐富又濃郁。青咖哩雞酥盒,酥盒酥脆,青咖哩味道香濃,令人驚喜又開胃。咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯,係一個令人愉悅嘅甜品。啫喱層次分明,咖啡同奶茶味道搭配得十分協調,清新又濃郁。紐約芝士餅,濃郁滑順,口感細膩,令人回味。特濃抹茶卷蛋係一個抹茶愛好者嘅最愛。卷蛋綿密滑嫩,抹茶味道濃郁。白朱古力覆盆子馬卡龍,外脆內軟,白朱古力同覆盆子味道交錯,帶來一種甜蜜酸爽嘅口感。原味英式鬆餅配菠蘿青檸果醬同奶油忌廉,鬆餅香甜,配上菠蘿青檸果醬同奶油忌廉,味道鮮明又搶口。「Lady Nara」餐廳環境優雅,服務周到,食物味道美味又豐富,值得推薦🌹🍽️💖

冬蔭鮮蝦碎蛋卷,呢個卷蛋好滑嫩,味道鮮美而且有層次感。
青咖哩雞酥盒,酥盒酥脆,青咖哩味道香濃,令人驚喜又開胃。

紐約芝士餅,濃郁滑順,口感細膩,令人回味。

2024-02-27 29 瀏覽
去尖沙咀行街想食泰國嘢揀咗Nara Thai ,入到去幾鍾意個裝修,好啱女仔打卡,店員安排我哋坐望海嘅位置,去嘅時候六點幾唔算多人,枱上面放咗蝦片,可以邊點餐邊食,差不多七點幾就坐滿。之前去泰國旅行都已食過Nara Thai ,兩個人叫太多驚食唔晒,所以淨係揀咗幾款!泰式豬肉炒河粉超正,河粉好煙靭,同喺泰國食嘅一樣味道!另外點咗黃咖喱大蝦🍤同印度薄餅,黃咖喱大蝦就咁食有啲單調,蛋同咖喱好香滑,配飯或者薄餅就啱啱好!仲有燒雞扒配青木瓜沙律,雞扒份量比想像中大,雞皮爽脆口感,滿足我又想食雞扒,又想食木瓜沙律!

2024-02-26 31 瀏覽
朋友👱🏻‍♀️訂咗呢間泰國🇹🇭餐廳🍽️,帶咗我嚟開餐,呢度座位幾闊落坐得幾舒服🤣$15「蝦片」:一坐低就有蝦片食,非常鬆脆,好味🤣$158「青咖喱雞」:青咖喱幾滑,少少辣😋$40「印度🇮🇳薄餅」:大大塊有2塊,沾青咖喱汁食就好夾啦🤣$88「泰式鹹魚芥蘭」:芥蘭菜🥬新鮮爽脆,鹹魚有濃郁鹹香,一齊炒幾惹味😋$98「穩打穩扎肉米紙卷」:扎肉係素肉,即係呢個係齋菜🤣$50「海鹽焦糖泰式奶茶」:叫咗少甜,真係唔係好甜,泰式奶茶非常之滑😋
$15「蝦片」:一坐低就有蝦片食,非常鬆脆,好味🤣
$158「青咖喱雞」:青咖喱幾滑,少少辣😋
$98「穩打穩扎肉米紙卷」:扎肉係素肉,即係呢個係齋菜🤣
2024-02-22 23 瀏覽
一月係high tea month🌝 haha飲杯茶🫖食件cake🍰Lady nara 係食泰式high tea,之前食過一次,打卡位一流,對住尖沙咀海旁個靚景,點影都靚,一入去有個花花千秋打卡位,同埋啲藤椅都好靚,周圍都好多花花裝飾,係閨蜜傾計之選,今次聯乘BeeFlo Botanic,出咗蜜然盎然下午茶🫖 用本地蜂農原蜜整嘅下午茶點心,蜂蜜嚟自馬灣,估唔到香港都會有一啲咁好嘅蜂蜜🍯 個盒好靚呀,唔係三層塔,而係野餐盒仔🧳蜂蜜🐝脆脆奶凍蜂蜜脆脆味道好出,奶凍滑滑的,伴隨濃郁嘅奶香味,唔錯。香蕉脆卷餅🍌類似千層酥嘅外皮加蜂蜜去烤製,咬落去鬆脆,入面有原粒嘅香蕉,幾特別,同香蕉酥唔同,有泰式風味🍌🍋檸蜜撻未開始食,聞落去已經有好香濃嘅檸檬味,係香薰level!! 外面嘅青檸果皮帶嚟酸甜嘅香味,加上牛油撻皮好正,中間嘅cream有蜂蜜🍯嘅甜味,有驚艷嘅感覺!完全係黑馬跑出!荔枝椰子果凍清爽嘅,不過我個人並唔係特別鍾意食椰汁糕😜蟹肉火腿魚子醬三文治🥪 一口咬落去有濃濃嘅魚子醬鮮味,同埋食到蟹肉火腿嘅鮮甜。大蝦🍤牛油果醬🥑米紙花米紙花上面有一片脆海苔再加上牛油果醬,然後再放上一隻大蝦,呢個配搭

一月係high tea month🌝 haha
飲杯茶🫖食件cake🍰

蜂蜜🐝脆脆奶凍
蜂蜜脆脆味道好出,奶凍滑滑的,伴隨濃郁嘅奶香味,唔錯。

香蕉脆卷餅🍌

🍋檸蜜撻

荔枝椰子果凍
清爽嘅,不過我個人並唔係特別鍾意食椰汁糕😜

蟹肉火腿魚子醬三文治🥪
一口咬落去有濃濃嘅魚子醬鮮味,同埋食到蟹肉火腿嘅鮮甜。

大蝦🍤牛油果醬🥑米紙花
米紙花上面有一片脆海苔再加上牛油果醬,然後再放上一隻大蝦,呢個配搭好特別,味道好夾🥑

一口車厘茄🍔蝦堡🍤
吉列炸蝦嘅香脆,同埋用香甜大大粒嘅車厘茄做mini burger,帶嚟鮮甜又清爽嘅感覺🍅

蜜糖脆條伴莎莎醬
口感似杏仁脆條,但係佢帶有蜂蜜嘅甜味,配合有少少辣,幾特別。

我最愛嘅蜜糖鬆餅🥞同埋桂圓紅棗鬆餅
粉紅色嘅cream,應該加咗士多啤梨,另外一款係士多啤梨果醬,有蜂蜜🍯嘅香甜味,同埋士多啤梨🍓鮮果肉,牛油🧈味好凸出,再帶有少少蜜糖嘅甜味。呢款Scone唔係英式鬆餅,而係有啲似KFC嘅香蜜鬆餅,佢香脆得嚟又鬆脆啲,英式鬆餅就會好實淨,各有佢嘅好食之處。

御茗寧茶🫖
我見佢嘅英文寫住emperor,我估係皇帝飲嘅茶(?)😆 淡淡香甜啱晒食甜野,或者可以揀Latte,唔會太甜都好夾🥰

2024-01-14
下午茶
  • Afternoon  tea
這間位於尖沙咀海港城的泰國餐廳來自曼谷人氣食府,主打創意新泰式料理,以粉紅粉綠為主調,配合沙發卡座及孔雀藤椅,充滿少女感。近窗的餐桌位更能欣賞到維港醉人的景色,藤椅鞦韆亦很好拍照。小食 - $15大大塊酥香的蝦片爽脆好鮮味。My Fair Lady Afternoon Tea - $388/2位冬蔭鮮蝦碎蛋卷爽脆的青瓜卷著綿密紮實的鮮蝦碎蛋,鮮味而清新。香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬一串兩件金黃酥脆的炸雞肉嫩滑多汁。巴馬火腿芝士三文治三層鬆軟的麵包夾著柔韌的巴馬火腿帶陣陣餘香,亦有青瓜及芝士等配料。青咖喱雞酥盒酥脆的撻皮釀滿綿密的雞蓉,青咖喱香而不辣,有著濃郁的香料味。咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯香甜的泰式奶茶慕絲有著獨特的茶葉香,晶瑩剔透的咖啡啫喱很濃郁。紐約芝士餅綿密細滑,芝士味濃郁。特濃抹茶卷蛋鬆軟的蛋糕包裹著京都宇治抹茶,茶味濃郁而不苦澀。白朱古力覆盆子馬卡龍極薄酥的外層很香酥,蛋白霜餅綿密充滿杏仁香,覆盆子酸酸甜甜,白朱古力好香甜。原味英式鬆餅斑蘭英式鬆餅每種口味各兩件,極酥脆具有濃郁牛油鹽香好綿軟,略黏口而不黏牙,可蘸上菠蘿青檸果醬或奶油忌廉。桂圓紅棗茶獨特的桂圓香氣,加上紅棗的甜味,清
小食 - $15
大大塊酥香的蝦片爽脆好鮮味。
My Fair Lady Afternoon Tea
My Fair Lady Afternoon Tea
冬蔭鮮蝦碎蛋卷
爽脆的青瓜卷著綿密紮實的鮮蝦碎蛋,鮮味而清新。
香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬

一串兩件金黃酥脆的炸雞肉嫩滑多汁。
巴馬火腿芝士三文治

青咖喱雞酥盒

咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯

紐約芝士餅
綿密細滑,芝士味濃郁。
特濃抹茶卷蛋

鬆軟的蛋糕包裹著京都宇治抹茶,茶味濃郁而不苦澀。
白朱古力覆盆子馬卡龍

原味英式鬆餅
斑蘭英式鬆餅
桂圓紅棗茶
桂圓紅棗茶
獨特的桂圓香氣,加上紅棗的甜味,清潤且滋味。
藍花皇家伯爵紅茶
藍花皇家伯爵紅茶
藍色錦葵花獨特清新的花香,與天然佛手柑完美融合,柔和清雅。
2024-02-17
下午茶
2024-02-21 36 瀏覽
新年同朋友食中菜食到好悶 所以就搵左間泰菜食lunch~Lady Nara餐廳是一家以泰國Fusion美食為主題的餐廳 今次同朋友來到食lunch 我地就揀左泰式豬肉炒河同海南雞飯♨️泰式豬肉炒河既河粉係一大片一大片既泰式河粉 豬肉好大塊 成碟既味道甜甜地 碟側邊有辣椒粉同砂糖 可以撈埋一齊食 味道仲惹味d😊🐥海南雞飯既雞都好大件 油飯偏硬 唔會好油 佢既醬汁好有特色 酸酸甜甜襯個雞都幾正👍🏻另外追加的兩樣小食都好出色 呢到既食物同佢品牌一樣 好有個人風格 經過尖沙咀想嘗試新口味的泰國菜 不妨可以過黎試下😊
新年同朋友食中菜食到好悶 所以就搵左間泰菜食lunch~

泰式豬肉炒河
生蝦
炸蝦餅
泰式海南雞飯
泰式豬肉炒河
炸蝦餅
泰式海南雞飯
前幾日同姐妹去咗位於海港城嘅靚靚泰國餐廳食晚飯,呢間泰菜出咗名打卡一流📸 餐廳內有一個好靚嘅千秋位比人坐上去打卡😍 另外,如果被安排坐窗邊嘅話,仲可以睇到出面嘅海景添,下次要日頭再嚟望真啲個海先得😌✨ 炸蝦片呢個係開胃小食嚟,每枱都會有一客,炸蝦片炸得好香脆,食落蝦味濃郁,外層炸得金黃酥脆,非常惹味!✨ 泰式椰子雞湯 $128椰子雞湯係呢度嘅熱門菜,飲落椰香濃郁,雞肉煮得啱啱好,肉質鮮嫩,而且份量夠哂多!湯入面仲有一啲泰國香料嘅香氣,令成煲湯味道更加有層次,冬天飲一流,超暖胃🤤✨ 黃咖喱珍寶蟹肉 配蒜蓉包 $328呢道菜性價比唔算高,但勝在蟹肉非常多,肉質鮮甜軟嫩,配上濃郁嘅黃咖喱汁,甜甜哋又幾開胃!而蒜蓉包都幾多,每塊都好脆,點上黃咖喱汁一齊食,更加正!😚✨ 印度薄餅 $40見到份黃咖喱都幾大份,所以都嗌咗薄餅一齊點嚟食,薄餅好酥脆,一定要趁熱食先好味🤤✨ 泰式炒通菜 $88炒通菜炒得好爽口,通菜保持咗蔬菜嘅脆度,食起上嚟辣辣哋,越食越惹味!✨ 烤杏仁泰式奶茶 $50烤杏仁泰式奶茶飲落有濃濃嘅茶香同香濃嘅杏仁牛奶味,飲落仲有烤杏仁嘅香氣,甜度適中,非常唔錯!

✨ 炸蝦片

✨ 泰式椰子雞湯 $128

✨ 黃咖喱珍寶蟹肉 配蒜蓉包 $328

✨ 印度薄餅 $40

✨ 泰式炒通菜 $88

✨ 烤杏仁泰式奶茶 $50

對住維港打卡港女泰式Aꜰᴛᴇʀɴᴏᴏɴ Tᴇᴀ🍵 Wɪɴᴅᴏᴡ sᴇᴀᴛs 全部係藤籃凳對住海景📸𝙼𝚢 𝙵𝚊𝚒𝚛𝙻𝚊𝚍𝚢 𝚃𝚎𝚊 𝚂𝚎𝚝 $𝟹𝟾𝟾/𝟸分別有𝟺道鹹點、𝟺道甜點及𝟸款Sᴄᴏɴᴇ共𝟭𝟬款,鹹點分別有冬蔭鮮蝦碎蛋卷、香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬、巴馬火腿芝士三文治及青咖哩雞酥盒。冬蔭鮮蝦碎蛋卷外層用青瓜包住令味道清爽好多;雞肉棒整成丸狀,幾𝚀彈;巴馬火腿芝士三文治正常;青咖哩雞酥盒就略嫌咖哩味唔夠。甜點有咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯、紐約芝士餅、特濃抹茶卷蛋及白朱古力覆盆子馬卡龍。𝟰款都啱我口味,咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯夠濃味;特濃抹茶卷蛋好軟滑。Sᴄᴏɴᴇ 就有原味及斑蘭英式鬆餅配菠蘿青檸果醬及奶油忌廉,口感做到好鬆化,食完鹹點甜點再食都仲係暖,呢點好值得讚,配菠蘿青檸果醬就令成個Sᴄᴏɴᴇ變得Fʀᴇsʜ無咁乾。包𝟸杯飲品,特飲可加錢升級,蝶豆花茶夠打卡又夠Lɪɢʜᴛ,配Tᴇᴀ Sᴇᴛ一流,加$𝟹𝟾嘅芒果乳酪特飲酸酸地好開胃。

𝙼𝚢 𝙵𝚊𝚒𝚛𝙻𝚊𝚍𝚢 𝚃𝚎𝚊 𝚂𝚎𝚝 $𝟹𝟾𝟾/𝟸

蝶豆花
芒果乳酪特飲
芒果乳酪特飲
2024-02-17 30 瀏覽
在位於尖沙咀的「Lady Nara & Nara Thai Cuisine」,食客可以品嚐到一系列美味的泰國料理。首先,讓我們來試試他們家的酥皮冬蔭粟米濃湯。這碗湯不僅濃郁,還有著令人愉悅的酥脆口感,每一口都讓人感受到冬蔭粟米的鮮甜。接下來是珍寶火山排骨,這道菜的名字就已經很吸引人了。排骨外酥內嫩,配上濃郁的醬汁,吃起來香氣四溢,令人回味無窮。如果你想要一道更為豐盛的菜色,不妨試試他們的黃咖喱珍寶蟹肉,搭配蒜蓉包。這道菜色香味俱全,每一口都散發出椰奶和咖喱的迷人香氣,令人難以忘懷。最後,來點甜品,試試芒果糯米飯伴椰奶。這道甜品清爽而不膩,糯米飯的口感恰到好處,搭配上甜美的芒果和椰奶,讓人感受到了一絲絲的幸福。總的來說,「Lady Nara & Nara Thai Cuisine」給人的印象是美味而不失優雅,無論是湯品、主菜還是甜品,都能讓人享受到最道地的泰式美食饗宴。
首先,讓我們來試試他們家的酥皮冬蔭粟米濃湯。

接下來是珍寶火山排骨,這道菜的名字就已經很吸引人了。

最後,來點甜品,試試芒果糯米飯伴椰奶。
星期日好心情 走到尖沙咀海港城泰式餐廳「Lady Nara 」嘆下午茶 餐廳走少女風 引唔住打卡一番!坐低先品嘗一籃蝦片 點了份下午茶架慢慢嘆🥰🫧My Fair Lady Afternoon Tea 🫧🍢鹹點冬蔭鮮蝦碎蛋卷香脆雞肉棒配香辣蛋黃醬巴馬火腿芝士三文治青咖喱雞酥盒🍭甜點咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯紐約芝士餅特濃抹茶卷蛋白朱古力覆盆子馬卡龍🥧鬆餅原味英式鬆餅 配 菠鹽青檸果醬及 奶油忌廉班蘭英式鬆餅 配菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉下午茶架鹹甜並重 鹹點惹味之餘 又帶點泰式元素👍🏿甜點甜度適中 最愛咖啡啫喱泰式奶茶慕絲杯 口感豐富有層次 班蘭鬆餅味道清香撲鼻 沾上菠蘿青檸果醬好夾❤️飲品選了玫瑰普洱綠茶🍵和洛神花樣兩款我都好鍾意

🫧My Fair Lady Afternoon Tea 🫧

原味英式鬆餅 配 菠鹽青檸果醬及 奶油忌廉
班蘭英式鬆餅 配菠蘿青檸果醬 及 奶油忌廉

飲品選了玫瑰普洱綠茶🍵和洛神花樣
兩款我都好鍾意

襯住Happy Friday 就同朋友食餐好d ‘ 收工後黎到尖沙咀港威商場 見到有間泰國fusion餐廳 門口簡單整潔 一入到餐廳裡頭發覺完全係一間充滿少女心💗粉紅主題既餐廳🍴心裡面真係好雀躍 已經諗緊一陣食飯打卡🥰 座位充滿特色 好似一個搖籃咁 而且入面仲可以望住個海景 一路同朋友食飯傾計真係夠哂chill😎每張枱都會附上一份蝦片($15)作為前菜🥗燒豬頸肉配青木瓜沙律 $ 148豬頸肉望落有小小粉色 唔會燒到乾爭爭同埋黑左 反而佢既肉係好嫩 好淋 外面就小小脆脆地 口感唔錯👍🏻 再配埋泰底酸辣醬 真係令我同朋友 一口接一口咁食🥘黃咖哩軟殼蟹 $228店員上菜後 我真係覺得佢既軟殼蟹份量一d都唔小🌟而且仲熱辣辣 即炸即上菜. 香噴噴既炸蟹 再點落咖哩汁到食 真係好好味的呢👍🏻黃咖喱甜甜地 好易入口,仲可以額外加配泰式薄餅或者白飯🥬泰式咸魚炒芥蘭 $88芥蘭炒得恰到好處 咬落爽口,唔會煮得太淋 加入咸魚粒同炒蒜粒食落更加入味 唔會太寡🍹芒果乳酪特飲 $72飲落去 好重乳酪味 而且加左粒粒既芒果肉係杯入面. 整體感覺好夾 好Fresh 🫶🏻除咗食物同餐廳裝潢好滿意之外~佢地既服務員都好

🥗燒豬頸肉配青木瓜沙律 $ 148

🥘黃咖哩軟殼蟹 $228

🥬泰式咸魚炒芥蘭 $88

🍹芒果乳酪特飲 $72

除咗食物同餐廳裝潢好滿意之外~佢地既服務員都好有禮貌 時不時都會幫我地加水 望下每枱食客有咩需要等等👍🏻
2024-02-15 12 瀏覽
早收工無野做想搵餐廳tea一tea就搵到呢間睇落好打卡able既tea set✨雖然原來menu已經同我搵到既唔同左但我都照叫左佢個tea set試試👻🩶 蜜意盎然下午茶 🐝 成個tea set包咸甜點各4款🧳甜點🍰蜂蜜脆脆奶凍香蕉脆卷餅檸蜜撻荔枝椰子果凍咸點🍝蟹肉火腿魚子醬三文治大蝦牛油果醬米紙花一口車厘茄蝦布蜜糖脆條伴沙沙醬🏷️ $468 |除左tea set 都仲有各式泰式下午茶唔止睇得仲好味🙆🏻‍♀️今次坐唔到海景打卡位但啲座位都好打卡able 📸 係海港城行到攰入去食返個tea都好推薦🫶🏻

早收工無野做想搵餐廳tea一tea
就搵到呢間睇落好打卡able既tea set✨