襯住Happy Friday 就同朋友食餐好d ‘ 收工後黎到尖沙咀港威商場 見到有間泰國fusion餐廳 門口簡單整潔 一入到餐廳裡頭發覺完全係一間充滿少女心💗粉紅主題既餐廳🍴心裡面真係好雀躍 已經諗緊一陣食飯打卡🥰 座位充滿特色 好似一個搖籃咁 而且入面仲可以望住個海景 一路同朋友食飯傾計真係夠哂chill😎每張枱都會附上一份蝦片($15)作為前菜🥗燒豬頸肉配青木瓜沙律 $ 148豬頸肉望落有小小粉色 唔會燒到乾爭爭同埋黑左 反而佢既肉係好嫩 好淋 外面就小小脆脆地 口感唔錯👍🏻 再配埋泰底酸辣醬 真係令我同朋友 一口接一口咁食🥘黃咖哩軟殼蟹 $228店員上菜後 我真係覺得佢既軟殼蟹份量一d都唔小🌟而且仲熱辣辣 即炸即上菜. 香噴噴既炸蟹 再點落咖哩汁到食 真係好好味的呢👍🏻黃咖喱甜甜地 好易入口,仲可以額外加配泰式薄餅或者白飯🥬泰式咸魚炒芥蘭 $88芥蘭炒得恰到好處 咬落爽口,唔會煮得太淋 加入咸魚粒同炒蒜粒食落更加入味 唔會太寡🍹芒果乳酪特飲 $72飲落去 好重乳酪味 而且加左粒粒既芒果肉係杯入面. 整體感覺好夾 好Fresh 🫶🏻除咗食物同餐廳裝潢好滿意之外~佢地既服務員都好

🥗燒豬頸肉配青木瓜沙律 $ 148

🥘黃咖哩軟殼蟹 $228

🥬泰式咸魚炒芥蘭 $88

🍹芒果乳酪特飲 $72

除咗食物同餐廳裝潢好滿意之外~佢地既服務員都好有禮貌 時不時都會幫我地加水 望下每枱食客有咩需要等等👍🏻