為食妹呢日嚟到旺角同朋友食lunch,見到呢間西餐廳#LA_Restaurant_&_Dessert_Bar嘅lunch set好抵,就試一試佢!😬🍴威靈頓牛柳配薯菜 (五成熟)$98👅賣相比想像中靚同高質!😋呢個價真係好癲!雖然係lunch,但佢同晚市嘅比,係完全冇縮到水㗎!😳 塊脆皮超酥脆,為食妹覺得五成熟嘅牛柳肉質最正,超級嫩!🍴香煎厚切豬扒伴洋蔥汁 $68👅豬扒有水準,厚得黎又鬆軟,完全唔鞋、唔韌!配埋洋蔥汁就比較似係港式西餐👀🍴薯條 (跟餐)👅厚切過麥x勞嘅,而且新鮮滾熱辣,好滿足😝!

🍴威靈頓牛柳配薯菜 (五成熟)$98

🍴香煎厚切豬扒伴洋蔥汁 $68

🍴薯條 (跟餐)
👅厚切過麥x勞嘅,而且新鮮滾熱辣,好滿足😝!
威靈頓牛柳配薯菜 (五成熟)
香煎厚切豬扒伴洋蔥汁
2024-02-24
威靈頓牛柳配薯菜 (五成熟)
香煎厚切豬扒伴洋蔥汁
2024-04-04 228 瀏覽
好朋友的生日揀左呢度食,即刻bk 位去食!見到有2人套餐$498 又幾好喎!有1️⃣餐湯(忌廉湯)+蒜蓉包蒜蓉多士好脆好濃味👍2️⃣番茄芝士沙律伴醋汁芝士係白色水牛芝士,好match!3️⃣威靈頓牛柳牛柳有海鹽咸香,好食,加埋脆脆的酥皮,唔錯唔錯👍👍👍4️⃣海鮮墨汁意粉墨汁好香,有唔同既海鮮都好足料最後我訂位個陣係講左甜品要寫名既,餐廳服務好好,寫得好靚👍👍👍食物味道好食,性價比都好高,好滿意👏
好朋友的生日揀左呢度食,即刻bk 位去食!

見到有2人套餐$498 又幾好喎!
有1️⃣餐湯(忌廉湯)+蒜蓉包
蒜蓉多士好脆好濃味👍
2️⃣番茄芝士沙律伴醋汁
芝士係白色水牛芝士,好match!
3️⃣威靈頓牛柳
牛柳有海鹽咸香,好食,加埋脆脆的酥皮,
唔錯唔錯👍👍👍
4️⃣海鮮墨汁意粉
墨汁好香,有唔同既海鮮都好足料

食物味道好食,性價比都好高,好滿意👏
生日
2024-02-15 591 瀏覽
見過社交平台幾次有人推介,尤其係個威靈頓牛,終於去試咗。嘢食幾好,有驚喜,尤其是係個餐湯,有心機整。不過威靈頓牛個酥皮爭D,唔夠脆,有啲淋。個豬都幾好味。但室內環境真係好一般,好似普通茶餐廳但係燈光好暗。餐飲講明只係普通檸茶檸水,之後唯有轉場去食甜品。

但室內環境真係好一般,好似普通茶餐廳但係燈光好暗。

餐飲講明只係普通檸茶檸水,之後唯有轉場去食甜品
2023-10-30 887 瀏覽
🥩🍝🥘餐廳名: LA Restaurant & Dessert Bar地區: 旺角評語:威靈頓牛柳 HK$98 - 平平地食到牛柳 上面有塊酥皮已經算唔錯 牛柳質地都OK喇沙大蝦天使麵 HK$68 - 個人意見少少辣左 但幾有喇沙味 天使麵質唔淋 蝦都好爽忌廉蜆湯 (跟主菜) - 碗湯都跟十隻八隻蜆 都算有啲材料結論: 食物味道唔係十分岀色 但都唔差 如果旺角諗唔到食咩 可以考慮呢間
🥩🍝🥘
地區: 旺角

評語:

忌廉蜆湯 (跟主菜) - 碗湯都跟十隻八隻蜆 都算有啲材料

2023-10-23 564 瀏覽
見到呢間西餐有威靈頓牛柳價錢仲要唔係太貴 真係幾吸引餐廳位於女人街入面 都唔會好難搵晚餐時段除咗有dinner set仲有二人餐♥︎威靈頓牛柳 𝐡𝐤𝐝𝟐𝟏𝟖嚟到呢度梗係要食招牌嘅威靈頓牛柳脆卜卜嘅酥皮包裹住五成熟牛柳牛柳切開極為粉嫩 肉味濃郁 口感軟腍呢個價錢食到呢個味道真係好超值炭燒德國原隻咸豬手 𝐡𝐤𝐝𝟏𝟗𝟖另外呢個豬手都好有驚喜 豬手除左好大隻 個片係燒到好脆身 而無油膩感入面嘅肉軟硬適中 仲滿滿嘅骨膠原跟餐仲升級左酥皮湯+$𝟐𝟎酥皮配忌廉湯真係絕配 仲食到有海鮮粒香煎鵝肝多士 +$𝟑𝟎無諗過個鵝肝咁大塊 多士沾滿鵝油勁香口益力多沙冰 +$𝟏𝟓
見到呢間西餐有威靈頓牛柳

香煎鵝肝多士 +$𝟑𝟎
無諗過個鵝肝咁大塊 多士沾滿鵝油勁香口

益力多沙冰 +$𝟏𝟓
2023-10-15 546 瀏覽
今天來到這間旺角的西餐廳,點了威靈頓牛柳,加$30有一份鵝肝多士,非常抵食!本來想點酥皮湯,但今天餐湯是羅宋湯,就沒有加到酥皮,但是餐包的蒜蓉法包也很出色!然後,上了海王皇脆蟹意大利飯,軟殼蟹份量不少,外脆内軟,肉質juicy意大利飯也好吃最後上牛柳,因為威靈頓牛柳製作需時,點了半成熟剛剛好,香酥的酥皮配上肉質鮮味的牛柳總結,這間西餐廳性價比很高,店員服務有禮
意大利飯也好吃
總結,這間西餐廳性價比很高,店員服務有禮

鵝肝多士
羅宋湯配蒜蓉法包
2023-10-15
鵝肝多士
羅宋湯配蒜蓉法包
威靈頓牛柳
可算是區內少有的高質有水準的西餐廳,主打意大利飯、意粉、pizza,人氣菜式是親民版威靈頓牛柳,不用奢侈花上千元到高檔西餐廳也吃到,改良後之後酥皮中心包裹着多汁的牛柳真的太好吃一進入店裡,你就會被溫馨的氛圍所包圍,店內的沒有過多裝飾,簡約又不失精緻,推介我來的朋友已經多次回頭再訪,人均消費100-200/位,食物水平遠遠高於同等價錢的餐廳。年輕服務員也是好客友善,好加分!威靈頓牛柳 $218要求medium生熟度,肉質中上水平,利用慢煮牛柳,一開始要夠高溫封住肉汁,雖然價錢沒有很貴,但是餐廳沒有馬虎,肉味香濃好吃,每一口都帶給你豐富的肉汁和嫩滑的口感,外皮的酥脆帶來多重口感配是日餐湯及餐包轉酥皮湯+HK$20 *大推這款酥皮湯,即點即製,蘸上湯吃酥軟軟的酥皮,很搭Mojito 跟餐+$15滿滿的薄荷葉好清新,炎炎夏日飲返杯清涼一下—————————————————LA Restaurant & Dessert Bar (旺角)旺角通菜街25號地舖—————————————————#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodl

威靈頓牛柳 $218

配是日餐湯及餐包
轉酥皮湯+HK$20
*大推這款酥皮湯,即點即製,蘸上湯吃酥軟軟的酥皮,很搭

Mojito 跟餐+$15
滿滿的薄荷葉好清新,炎炎夏日飲返杯清涼一下

—————————————————

旺角通菜街25號地舖

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #紀念日 #點贊 #互贊 #福利 #香港美食 #吃貨 #美食攻略 #美食 #旺角cafe #旺角美食
#pasta #pizza #旺角高級西餐 #德國咸豬手
#wellingtonbeef

• 鵝肝多士
  • LA Mojito
2023-09-25 241 瀏覽
LA Restaurant & Dessert Bar平時上網見到好多食評寫哩間既威靈頓牛,而且午市好抵食,搞到我都心思思想去試。前後食左兩次,今次決定一次過講晒。個白湯就好濃,而且有啲蜆肉,味道都唔錯,就係正正常常既一個白湯。威靈頓牛柳 $98 🥩當時都問咗服務員邊種熟度係最好,佢哋就話五成熟,咁我哋都照嗌咗五成熟。上到嚟啲薯條好熱好新鮮,個酥皮都幾脆,但係一由威靈頓牛既邊邊切開食,個牛幾乎係全熟,邊位都話可以理解到。但食到中間,點睇都唔似五成熟,至少都七八成熟,好明顯熟過頭,而且切到好薄個牛肉都仲係有咬口,食到我懷疑人生😇。可能我對牛肉既熟度有理解錯誤,呢個牛柳食完一定唔會想再去呢間食。重量級安格斯牛肉漢堡伴薯菜 $98 🍔個漢堡幾出色💯,由佢上枱到影左唔同角度既相再慢慢砌返個包切開食,個漢堡都仲係好熱,薯條都好新鮮。而個牛肉漢堡係有肉汁滴出嚟,不過砌好晒個包成個咬就略嫌有啲失態,因為都幾大舊下。整體嚟講,如果女士自己食一個餐應該會好飽,一來薯條份量都多,二來漢堡都算係一個好易滯既食物,如果可以揀配沙律可能會好啲。香煎厚切豬扒伴洋蔥汁 $68 🍖一上枱俾佢個份量嚇親,睇相就知佢份量
LA Restaurant & Dessert Bar

威靈頓牛柳 $98 🥩

重量級安格斯牛肉漢堡伴薯菜 $98 🍔

香煎厚切豬扒伴洋蔥汁 $68 🍖
一上枱俾佢個份量嚇親,睇相就知佢份量好大,而且好厚。豬扒既味道就正常,主要都係靠個汁,整體上都係好鬆軟。

炭燒松阪豬伴燒汁 $78 🐷
哩個松阪豬係豬頸肉,而Menu上面嘅鰻魚汁就已經冇咗啦,我就揀咗燒汁,有一啲豬頸肉係冇掂到汁食得出佢係有少少甜甜地嘅味係表面,而整體上松阪豬都係好香炭燒過既香味,而且肥瘦適中,個人認為佢好食過厚切豬扒。

Overall: 除咗威靈頓牛柳中伏之外,其他三款都幾推薦,建議大家,平日晏晝時間去都要等一兩枱,星期六日嘅話就可能預早少少去排。午市免加一,有一個湯、主食同野飲,價錢上都算係咁,分量算多,味道又幾好,CP值都算唔錯。

味道:🌕🌕🌕🌗🌑

LA Restaurant & Dessert Bar
旺角通菜街25號地舖

#dog旺角
2023-09-04 295 瀏覽
今日第一次幫襯,叫了一客L7(豬扒薯菜加凍奶茶)。首先凍飲上先,好味。主餐遲遲未到,叫侍應check單,侍應走入廚房後,出來說很快攪掂。再等了一頓,終於上餐,不過是黑椒雞扒,不是豬扒。追問同一位侍應,她說已經沒有豬扒,只有雞扒,我問為何沒有豬扒不通知本人轉餐?之後她又走入廚房,出來說已經沒有豬扒了。雞扒ok,不過以後再不敢幫襯了,以免有相同遭遇。
今日第一次幫襯,叫了一客L7(豬扒薯菜加凍奶茶)。
首先凍飲上先,好味。
雞扒ok,不過以後再不敢幫襯了,以免有相同遭遇。
2023-09-04
在旺角收工後,一般都會約朋友一起吃好東西聊聊💭😋天,最近就發現了一間性價比極高嘅餐廳🤓,餐廳的環境以簡單為主,柔和的燈光💡,營造出一種浪漫溫馨又舒適的氛圍,適合與家人、朋友或情侶共進晚餐🍽️。這間西餐廳主打意大利飯、Pizza、扒和意粉,餐廳熱門推薦要食親民版威靈頓牛柳🥩、炭燒厚切澳洲穀飼肉眼🐮和炭燒德國原隻咸豬手🐷。🍽️😋而今日我們就訂了兩個套餐🫶🏻😋⭐️酥皮黑松露忌廉湯+餐包 +$20 🍲帶有獨特香氣的黑松露及濃郁的奶香味,而忌廉使整個湯口感更Creamy,酥皮一定要沾著忌廉湯一起吃。⭐️威靈頓牛柳 $218 🥩外層烤至金黃色的酥皮包裹著牛柳,而牛柳與酥皮之間有一層秘製醬料,讓威靈頓牛柳的味道更濃郁,牛肉保持了嫩滑的口感。⭐️薯條 +$15 🍟跟威靈頓牛柳時,同時追加要一份薯條,香脆幼細的薯條,份量都不少。⭐️炭燒牛肉蕃茄忌廉大通粉 $148 🍝🍝我喜歡Pasta的醬汁,酸酸甜甜的蕃茄忌廉醬汁配上彈牙口感的大通心粉,再加上有燒烤風味的牛肉做點綴,肉質嫩滑味道濃郁的牛肉🥩🍖。⭐️香煎鵝肝伴多士 +$30煎至金黃酥脆的鵝肝帶有一種濃郁的奶油味道,配上多士的酥脆口感,與鵝肝的濃郁口感相互融合。⭐️Pea

⭐️酥皮黑松露忌廉湯+餐包 +$20 🍲

⭐️威靈頓牛柳 $218 🥩

⭐️薯條 +$15 🍟

⭐️炭燒牛肉蕃茄忌廉大通粉 $148 🍝🍝

⭐️香煎鵝肝伴多士 +$30

⭐️Peach Flower +$15 🍹🍑🌸
就好像在飲冰凍的蜜桃梳打一樣,帶有一點點的花香,味道不會太甜,慢慢一點點飲,很快就飲完了。
⭐️凍檸檬菜蜜 🍹🍋
常見的香港茶記飲品,香甜的菜蜜配上檸檬的酸,味道酸甜適中,口感輕盈,適合在夏天享用。
2023-08-24 1551 瀏覽
旺角通菜街一直隱藏了很多美食小店這次跟朋友來的這間親民西餐廳LA Restaurant & Dessert Bar主打意大利飯、pizza、扒和意粉而且有超親民版威靈頓牛柳、炭燒厚切澳洲穀飼肉眼、炭燒德國原隻咸豬手等等 選擇很多 🤩而且大部分餐點都附送餐湯、餐包和餐茶CP值真的超高👍🏻隨餐附送的蒜蓉法包烤得很香脆 加了很多蒜蓉我們額外加了$20轉酥皮湯 湯的質地濃厚配上香香脆脆的酥皮非常棒👍🏻🔹️ 威靈頓牛柳 + 蒜蓉法包 (+$20由是日餐湯轉酥皮湯) $218因為弄威靈頓牛的工序比較複雜很多西餐廳賣得也很貴但想不到這裡用$218就能吃得到這個一人套餐🤩最外層的酥皮焗得又脆又金黃牛柳和酥皮之間有少許蘑菇醬而牛肉呈粉粉的顏色 肉質軟腍整體口感和層次都很豐富 😋🔹️ 海龍皇脆蟹意大利飯 + 蒜蓉法包 (+$20由是日餐湯轉酥皮湯) $158餐廳加了龍蝦膏不但令Risotto非常入味而且煮得很Creamy 🥰配原隻軟殼蟹 份量很多🔹️ Sakura +$15 (原價$48)西柚沙冰特飲粉紅色充滿少女心❤️加入了新鮮西柚打成 酸甜開胃🔹️ Sky Blue +$15 (原價$48)整杯都藍色的
旺角通菜街一直隱藏了很多美食小店
主打意大利飯、pizza、扒和意粉
而且大部分餐點都附送餐湯、餐包和餐茶
CP值真的超高👍🏻

整體口感和層次都很豐富 😋

餐廳加了龍蝦膏不但令Risotto非常入味
而且煮得很Creamy 🥰
配原隻軟殼蟹 份量很多

🔹️ Sakura +$15 (原價$48)
西柚沙冰特飲粉紅色充滿少女心❤️
加入了新鮮西柚打成 酸甜開胃

🔹️ Sky Blue +$15 (原價$48)
整杯都藍色的很夢幻 超適合打卡
其實也是由西柚打成
加入了Blue Curacao讓它變成藍色🤗

整體來說 這裡的餐點CP值很高👍🏻
餐廳環境雖然不算大
但加了很多月球裝飾去讓餐廳更有氛圍感
跟朋友來不但沒有負擔感
而且能享受美食很不錯❤️

(🇭🇰香港~旺角)👍🏻 超厚炭燒厚切澳洲穀飼肉眼👍🏻 高cp 雙人套餐◾️#Diamond Couple Set HKD$498套餐已經包含餐湯、前菜、主食和飲料餐湯是忌廉湯,+$20可升級酥皮湯酥皮很鬆脆好吃😋忌廉湯很稠,味道適中湯內有加入類似粉絲增加口感另外有配餐包是蒜香多士喔!烤得脆脆的超好吃👍🏻前菜有三款可選,我們選的是▪️#水牛芝士蕃茄沙律擺盤超美的😍😍很像一盤藝術品是一顆去皮的蕃茄在淋上黑醋蕃茄的底下是青醬作為頭盤是蠻開胃的~主菜可選兩款,我們選了▪️#炭燒厚切澳洲穀飼肉眼這個必點耶!肉眼超級厚~~真的有5cm厚耶而且份量還蠻多的建議點5成熟,外皮會煎得比較熟因為比較厚,所以中間還是5成熟的喔~肉質非常有口感,醬汁好吃☺️另一款主食選了▪️#海龍皇脆蟹意大利飯是原隻炸蟹耶! 造型超可愛的😍喜歡他們的炸蟹,吃起來超香的意大利飯口感也很好,味道是很香的蝦膏味推薦~飲料的部份包含熱茶/咖啡+$15我換特飲特飲好像都很好喝~~▪️#Yakult Smoothie 益力多冰沙味道很濃郁,冰沙也打得很綿喜歡💕位於旺角女人街,地點超方便~餐桌不會很小,坐得舒適餐廳主打意大利飯和扒類等西式料理價格也很
(🇭🇰香港~旺角)
👍🏻 超厚炭燒厚切澳洲穀飼肉眼
👍🏻 高cp 雙人套餐

◾️#Diamond Couple Set HKD$498
套餐已經包含餐湯、前菜、主食和飲料
餐湯是忌廉湯,+$20可升級酥皮湯
酥皮很鬆脆好吃😋
酥皮湯

忌廉湯很稠,味道適中
湯內有加入類似粉絲增加口感
另外有配餐包
是蒜香多士喔!烤得脆脆的超好吃👍🏻

前菜有三款可選,我們選的是▪️#水牛芝士蕃茄沙律
擺盤超美的😍😍
很像一盤藝術品
是一顆去皮的蕃茄在淋上黑醋
蕃茄的底下是青醬
作為頭盤是蠻開胃的~
水牛芝士蕃茄沙律

主菜可選兩款,我們選了▪️#炭燒厚切澳洲穀飼肉眼
這個必點耶!
肉眼超級厚~~真的有5cm厚耶
而且份量還蠻多的
建議點5成熟,外皮會煎得比較熟
因為比較厚,所以中間還是5成熟的喔~
肉質非常有口感,醬汁好吃☺️

另一款主食選了▪️#海龍皇脆蟹意大利飯
是原隻炸蟹耶! 造型超可愛的😍
喜歡他們的炸蟹,吃起來超香的
意大利飯口感也很好,味道是很香的蝦膏味
推薦~

飲料的部份包含熱茶/咖啡
+$15我換特飲
特飲好像都很好喝~~
▪️#Yakult Smoothie
益力多冰沙味道很濃郁,冰沙也打得很綿
喜歡💕
Yakult Smoothie

位於旺角女人街,地點超方便~
餐桌不會很小,坐得舒適
餐廳主打意大利飯和扒類等西式料理
價格也很平民
很適合情侶和朋友聊天~👩🏻‍🤝‍👨🏼👩🏻‍🤝‍👩🏼👨🏻‍🤝‍👨🏼
建議先打電話訂位喔📱

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌘
📞 6080 9057
🕑12:00-22:00

酥皮湯
2023-08-20 238 瀏覽
哩間位於旺角~有平民扒房之稱既西餐廳~睇完menu一轉~覺得哩個2人餐性價比真係幾高~DIAMOND COUPLE($498)是日餐湯我地每人加$20~升級轉成酥皮湯酥皮夠哂酥脆~忌廉湯又夠creamy~唔錯唔錯~另外~餐湯會跟埋蒜蓉包一齊上~好鍾意佢配蒜蓉包個個番茄莎莎醬酸酸甜甜咁~食落好開胃呀~前菜-芝士松露蟹肉大啡茹啡菇上面既蟹肉都幾多~啡茹本身已經好香~再加上芝士松露既香氣~夾得黎又好味~主菜-炭燒厚切澳洲穀飼肉眼肉眼大塊得黎亦都好厚身~牛味都幾濃郁~意粉-炭燒牛肉蕃茄忌廉大通粉大通粉彈牙得黎掛汁度都一流~炭燒牛肉既份量絕對唔少~餐飲方面~我地加左$15要左特飲-Yakult益力多沙冰鍾意飲益力多既朋友一定要試~濃濃既益力多味~夠哂消爽解渴~
哩間位於旺角~有平民扒房之稱既西餐廳~
睇完menu一轉~覺得哩個2人餐性價比真係幾高~
DIAMOND COUPLE($498)

是日餐湯
我地每人加$20~升級轉成酥皮湯
酥皮夠哂酥脆~忌廉湯又夠creamy~唔錯唔錯~
另外~餐湯會跟埋蒜蓉包一齊上~

好鍾意佢配蒜蓉包個個番茄莎莎醬
酸酸甜甜咁~食落好開胃呀~
前菜-芝士松露蟹肉大啡茹

啡菇上面既蟹肉都幾多~
啡茹本身已經好香~再加上芝士松露既香氣~夾得黎又好味~
主菜-炭燒厚切澳洲穀飼肉眼

肉眼大塊得黎亦都好厚身~
牛味都幾濃郁~
意粉-炭燒牛肉蕃茄忌廉大通粉

大通粉彈牙得黎掛汁度都一流~
炭燒牛肉既份量絕對唔少~
餐飲方面~
我地加左$15要左特飲-Yakult益力多沙冰

鍾意飲益力多既朋友一定要試~
濃濃既益力多味~夠哂消爽解渴~
2023-08-17 1126 瀏覽
晚餐時段和男朋友在旺角一帶覓食,經過女人街見到這間餐廳差不多滿座,餐廳主打意大利飯、pizza、扒類和意粉等,價錢相當親民,晚市套餐由$138起,有前菜和飲品!!☁️ 牛肝菌松露意大利飯 $148喜出望外,賣相擺盤用心,飯面放有兩塊海苔。香味濃郁的牛肝菌,香氣滲入每一粒米中,和松露配合得很好,美味無比!!而且他們的意大利飯飯粒真的做到食落帶微硬,粒粒飽滿的口感!!☁️ 威靈頓牛柳 $218料不到小店會有工序繁複的威靈頓牛柳,牛柳選擇了五成熟,師傅控制得剛剛好,色澤漂亮,呈鮮嫩的粉色。酥皮焗得鬆脆,包住牛柳,牛柳和酥皮中間有少少蘑菇。喜歡旁邊的伴菜,翠玉瓜和茄子都很juicy。☁️薯條 +$15▫️ 加$15要了薯條,份量比想像中多!!新鮮炸起香脆!!晚餐配有是日餐湯和蒜蓉包,當晚餐湯是忌廉湯,有不少蟹柳和粉絲。其中一碗加$20升級做酥皮湯,酥皮十分鬆脆,重牛油味,喜歡浸落湯度一齊飲。☁️Mojito ☁️bloody orange 套餐包茶啡,我們加$15要了特飲。兩杯到時夏日消暑良品,bloody orange 是西柚梳打,並不會很甜,氣泡十足。

☁️ 牛肝菌松露意大利飯 $148

☁️ 威靈頓牛柳 $218

☁️薯條 +$15

☁️Mojito
☁️bloody orange
2023-08-12 297 瀏覽
旺角超級抵食西餐,$98平食威靈頓牛柳👍🏻🔻威靈頓牛柳 💰98 ➡️7.5/10叫左五分熟,火候調教得啱啱好,食落去唔會韌 ☺️酥皮焗得幾酥脆,切開可以見到酥皮同牛柳中夾左層蘑菇洋蔥醬,味道唔會單調,牛柳都幾嫩😋呢個價錢食到威靈頓牛柳簡直係抵到爛,平時西餐廳嘅至少都幾百蚊。不過價錢唔夠一百蚊,大家當過下口癮啦🙈🔻紐西蘭西冷扒伴燒汁 💰88 ➡️6/10只可以話一分錢一分貨,要左五成熟都仲係好韌,有啲咬唔落🤔Lunch set大概$65至$98,包埋餐湯同野飲,是日餐湯係栗米忌廉湯。想特別讚下炸薯條🍟啱啱新鮮炸出黎嘅粗薯,熱辣辣,超級香同酥脆,不可錯過👍🏻👅味道:7/10💡性價:8/10📌環境:7/10——————————————————————🔍餐廳:LA Restaurant & Dessert Bar #LARestaurant&Dessert Bar🏠地區:#gdwest旺角🍽菜式:#gdwest西式💸價錢:人均$100 (Lunch Menu)📍地址:旺角通菜街25號地舖
旺角超級抵食西餐,$98平食威靈頓牛柳👍🏻

🔻威靈頓牛柳 💰98 ➡️7.5/10

🔻紐西蘭西冷扒伴燒汁 💰88 ➡️6/10
只可以話一分錢一分貨,要左五成熟都仲係好韌,有啲咬唔落🤔

👅味道:7/10
💡性價:8/10
📌環境:7/10
——————————————————————
🏠地區:#gdwest旺角
🍽菜式:#gdwest西式
💸價錢:人均$100 (Lunch Menu)
📍地址:旺角通菜街25號地舖