2022-08-28 296 瀏覽
餐廳鄰近上環地鐵站,黃色磚牆好eye catching,鋪頭得大概有六張高枱,裝修好有外國快餐店嘅感覺,加埋霓虹燈裝飾,都幾chill!食物選擇都幾多,有burger、意粉同小食,食物水準都有返咁上下!小店主要做外賣,落單可以scan檯面嘅QR code睇menu慢慢揀,仲有得轉沙律,幾貼心!------------------------------🥓◖西冷黑松露水牛芝士漢堡◗ $89佢個西冷漢堡啲牛肉係一片片,唔係平時食開嘅patty,口感幾特別!牛肉份量偏多,牛味香濃,肉質軟腍,唔會好難咬!漢堡包好軟熟,搽咗牛油烘過黎,外層脆脆地,裏面好鬆軟!黑松露同淡口啲嘅水牛芝士,可以同時食到黑松露嘅香味同水牛芝士嘅奶味,味道同牛肉片好夾!🍝◖雜菌黑松露意粉◗ $72黑松露味好香濃,同雜菌嘅香氣一齊真係冇得彈!意份煮得啱啱好,用咗比較幼身嘅意粉,好掛汁有口感,應該落咗唔少芝士,食落濃厚好creamy!食得多都會有少少漏,但依然食到停唔到口!🍟◖黑松露蛋黃醬薯條◗ +$26薯條係粗切,將薯仔連皮切條去炸,外層炸到金黃色,內面軟綿綿熱辣辣,新鮮炸起口感爽脆,份量夠多,加埋黑松露蛋黃醬,冇得輸!🧆
🥓◖西冷黑松露水牛芝士漢堡◗ $89

🍝◖雜菌黑松露意粉◗ $72

🍟◖黑松露蛋黃醬薯條◗ +$26

🧆◖意式牛肉丸四件◗ +$26
意式肉丸有驚喜!肉丸牛味好濃,肉汁豐富,食落口感唔會好實好硬,仲幾彈牙!個蕃茄醬底味道都好濃厚,仲有粒粒蕃茄同洋蔥,酸酸甜甜,一啲都唔膩,唔錯!

🥤◖雀巢檸檬茶◗ 跟餐
🍊◖西柚梳打◗ 跟餐

🌟Encore指數:8/10
所有單點食物都可以+$26轉套餐,就可以包多一個小食同嘢飲,份量好夠,幾抵食👍🏻!小店菜式味道唔錯,出餐都快,啱曬附近嘅打工仔呀!
外賣自取
  • 西冷黑松露水牛芝士漢堡
  • 意式肉丸
成日見人介紹呢間burger 店,終於忍唔住去咗試😋店舖面積唔大,不過就好近地鐵站,行幾分鐘就到,好就腳我揀咗款經典牛肉芝士漢堡 $72+$18配薯角,雀巢檸檬茶麵包好鬆軟🤩牛肉好厚好juicy,肉味濃郁,芝士半溶狀態超級邪惡😍入面仲有蕃茄、洋蔥、生菜🥬等薯角份量海量級😍多到食唔晒🤣炸得好香脆又唔油膩,讚👍🏻阿囝揀咗雜菌黑松露意粉$72+$18 配原味雞翼,雀巢檸檬茶意粉份量超多,阿囝竟然多到食唔晒😳意粉有濃郁嘅黑松露味,每條都掛滿醬汁,口感彈牙,另外再配咗兩隻juicy雞翼😋見到好多人都飲朱古力奶昔😆好後悔自己冇叫到🥹

我揀咗款經典牛肉芝士漢堡 $72
+$18配薯角,雀巢檸檬茶

薯角份量海量級😍多到食唔晒🤣炸得好香脆又唔油膩,讚👍🏻

阿囝揀咗雜菌黑松露意粉$72
+$18 配原味雞翼,雀巢檸檬茶
意粉份量超多,阿囝竟然多到食唔晒😳
意粉有濃郁嘅黑松露味,每條都掛滿醬汁,口感彈牙,
另外再配咗兩隻juicy雞翼😋

見到好多人都飲朱古力奶昔😆好後悔自己冇叫到🥹
2022-08-23 55 瀏覽
༺ La Casa Burger & Pasta ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ La Casa Burger & Pasta𖠚ᐝ 西冷黑松露水牛芝士漢堡($112)𖠚ᐝ 煙肉三重芝士通心粉combo($119)ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽主食可以加配飲品同小食~唔同價錢有唔同小食選擇,而飲品有普通罐裝,仲有特色飲品🥤 今次就試左以下既combo! ➳煙肉三重芝士通心粉combo ($119) 通粉原價$68+升級combo$26+奶昔$25呢個有驚喜!芝士份量好多,仲好creamy🥳有各款芝士,重奶味、芝士鹹香味、拉絲芝士都有🥰好正!仲有脆脆既煙肉🥓每一粒通心粉都比芝士包住!不過食到最後有少少焦焦地既味道~ ➳黑松露蛋黃醬薯條+ 朱古力雪糕奶昔($26+$25)黑松露蛋黃醬份量好多,味道不過不失~係預期中嘅味道🍟 朱古力雪糕奶昔真係好似飲緊融咗嘅雪糕,望住店員加咗朱古力、雲呢拿雪糕同奶打成!好邪惡但好正🥰➳ 西冷黑松露水牛芝士漢堡($89)漢堡好特別,係一片片既牛肉,唔係漢堡扒,
༺ La Casa Burger & Pasta ༻
➳ La Casa Burger & Pasta
𖠚ᐝ 西冷黑松露水牛芝士漢堡($112)
𖠚ᐝ 煙肉三重芝士通心粉combo($119)
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡

➳煙肉三重芝士通心粉combo ($119)
通粉原價$68+升級combo$26+奶昔$25
煙肉三重芝士通心粉
煙肉三重芝士通心粉

➳黑松露蛋黃醬薯條+ 朱古力雪糕奶昔($26+$25)
朱古力雪糕奶昔

➳ 西冷黑松露水牛芝士漢堡($89)
漢堡好特別,係一片片既牛肉,唔係漢堡扒,感覺牛味較淡同埋有少少韌~好似叫返有漢堡扒既會好啲😆仲有黑松露醬加芝士~😛
西冷黑松露水牛芝士漢堡

➳意式肉丸+汽水(+$26)
肉丸一共有四粒,係茄汁肉丸,不過肉質偏鬆散🍅
意式肉丸

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳座位唔多,堂食都係用即棄餐具,仲見到好多人叫外賣🥡價錢係中上環區都合理!幾適合係附近返工當午餐😛
黑松露蛋黃醬薯條
𝙇𝙖 𝘾𝙖𝙨𝙖 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 🍔今次去咗中上環搵嘢食 途經見到一間黃色門面嘅burger小店 環境又幾chill又幾張bar枱 都幾乎坐滿了 佢有🍔之外仲有🍝😍🍔 𝐒𝐢𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 & 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫+𝗛𝗞$𝟮𝟱 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲+𝗛𝗞$𝟭𝟴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀呢個西冷黑松露水牛芝士漢堡真係好充料 啲芝士都滿瀉咁制 一片片薄切西冷牛 牛味好濃 夾埋好香嘅黑松露醬 真係好香口 入面仲夾住菇🍄、生菜🥬、洋蔥🧅 令成個口感更加豐富 🍟黑松露蛋黃醬薯條炸得好香脆 大大份 睇見到流口水 成堆嘅黑松露醬好有誠意 好推薦 性價比好高👍🏻杯朱古力奶昔係用朱古力雪糕整成 肥都唔理啦成咗先再減 好creamy好快就飲咗成杯🥰🍔經典牛肉芝士漢堡+𝗛𝗞$𝟮𝟱 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲+ 𝗛𝗞$𝟭𝟴 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗻𝗴𝘀牛肉味濃厚 仲好juicy添 好有滿足感 漢堡包皮都有用牛油烘過 特別香口
𝙇𝙖 𝘾𝙖𝙨𝙖 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 🍔

+𝗛𝗞$𝟮𝟱 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲
+𝗛𝗞$𝟭𝟴 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀

🍔經典牛肉芝士漢堡
+𝗛𝗞$𝟮𝟱 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲
+ 𝗛𝗞$𝟭𝟴 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗻𝗴𝘀
2022-08-22 22 瀏覽
Combo 1 $140🍀🍽 Sirloin & Truffle Mozzarella Burger (西冷黑松露水牛芝士漢堡)🍀🍽 Chicken Karaage (日式炸雞塊)成個combo裡面最中意炸雞塊😆外脆內軟👍🏻🍀🥛lce Cream Coffee Frape (冰極雪糕咖啡)個雪糕咖啡都唔錯,唔算太甜!🍀Combo 2 $90🍀🍽 Chicken Pesto Spaghetti (雞肉羅勒意粉)雞肉好軟身,羅勒醬都好濃味~🍀🍽 Onion Rings (洋蔥圈)🍀🍹 Grapefruit Soda (西柚梳打)
Combo 1 $140
🍀
🍽 Chicken Karaage (日式炸雞塊)
成個combo裡面最中意炸雞塊😆外脆內軟👍🏻
🍀
個雪糕咖啡都唔錯,唔算太甜!
Combo 2 $90
🍀
雞肉好軟身,羅勒醬都好濃味~
🍀
🍽 Onion Rings (洋蔥圈)
🍀
🍹 Grapefruit Soda (西柚梳打)

2022-08-17 28 瀏覽
👯路經這家黃色窗框玻璃門面嘅食店非常吸睛, 舖頭面積唔算大, 高腳椅及枱嘅擺設, 甚具型格, 餐枱座位距離舒適, 唔覺有窄迫感😍🧀主打以芝士為主題的漢堡包&意粉食店🍔🍝仲有多款小食選擇., 奶昔,啤酒....🍔經典牛肉芝士漢堡餐 $90🥗蕃茄芝士沙律☕滴漏咖啡加配:♨️芝士熔岩($30)🍔餡料豐富,份量十足🐂牛肉味濃厚, 洒上這杯芝士熔岩足夠覆蓋成個漢堡包, 芝味香濃滑口, 配上爽口生菜及新鮮蕃茄, 口感層次豐富😋🍄黑松露雜菌意粉餐 $90原味雞翼2件跟餐飲品:Coke(自選汽水)雞翼煎得香脆, 微辣醬料嘅味道,感覺開胃😋🍝濃香黑松露+滑口芝士醬料,勁多雜菌配料, 意粉煙韌度適中, 非常惹味😋🥗跟餐嘅沙律菜絲,新鮮爽口,車厘茄鮮嫩🍅💕確係完美嘅套餐組合💕🥰這小店出餐快,服務態度不錯, 係一個幾好嘅小休地方.

🧀主打以芝士為主題的漢堡包&意粉食店🍔🍝
仲有多款小食選擇., 奶昔,啤酒....

🍔經典牛肉芝士漢堡餐 $90
🥗蕃茄芝士沙律
☕滴漏咖啡
加配:♨️芝士熔岩($30)

🍔餡料豐富,份量十足
🐂牛肉味濃厚, 洒上這杯芝士熔岩

🍄黑松露雜菌意粉餐 $90
原味雞翼2件
跟餐飲品:Coke(自選汽水)
雞翼煎得香脆, 微辣醬料嘅味道,感覺開胃😋

🥗跟餐嘅沙律菜絲,新鮮爽口,車厘茄鮮嫩🍅
💕確係完美嘅套餐組合💕
🥰這小店出餐快,服務態度不錯, 係一個幾好嘅小休地方.
2022-08-17
2022-08-17 64 瀏覽
上環好多隱藏版嘅餐廳真係周圍瓹窿瓹罅就會發掘到,呢間Burger 門面顔色好明亮好吸引🤤入去坐定定睇吓餐牌,我揀咗個西冷黑松露水牛芝士漢堡,我仲加多吓車打芝士😍另外再揀多個香蒜大蝦橄欖油意粉,先講吓個Burger先,佢配嘅係西冷肉片層層疊咁好豐富,當然個黑松露同芝士係神來之筆,想讚讚個包好鬆軟口感好好。Truffle忠粉當然揀埋個松露薯條,佢揀Burger 都有個combo加㗎呢個香蒜大蝦橄欖油意粉蒜蓉味好香濃,橄欖油包住哂啲麵條,少少微辣再更加香口惹味
另外再揀多個香蒜大蝦橄欖油意粉,

香蒜大蝦橄欖油意粉

洋蔥圈
2022-07-29
香蒜大蝦橄欖油意粉
洋蔥圈
2022-08-11 42 瀏覽
食左咁多餐沙律,今日見有少少時間,就行遠少少食個邪惡午餐... 見媒體介紹呢度D burger唔錯就嚟試吓,点左個推介的芝士熔岩漢堡,送上時芝士漿未有淋在漢堡上,和相片不同,有点失望! 我想,如果我自己淋上去,有义冇刀都幾難應付,所以我唯有放棄,改由自己將包點落芝士漿,但已經係兩回事了....講番個漢堡,齋包配牛肉,冇蕃茄冇生菜冇酸瓜,未免太兒戲了吧? 牛肉味道未見什麼特出之處,還不及時新的好味,咁樣索價一舊實在不值! 還有薯角也是淋的! 如無意外,應該冇下次了! ☹
2022-08-10
主打burger嘅小店通街都係,醒目嘅店家一於先用鵝黃色門口引人目光,一入門口放個say cheese燈牌係到教人嘴角上揚,跟手用埋唔同芝士配搭各式肉類令人完食之後大叫好味道~咁樣下次係附近想食burger就知訂啦?(∩´∀`∩)❝經典牛肉芝士漢堡❞ ($90/combo)〔推介!〕套餐包含主食﹑小食﹑飲品,今次點選咗〔炸薯角〕再加〔黑松露蛋黃醬 (+$8)〕,成為全餐最有記憶點嘅品項!蛋黃醬份量奇多,直接鋪係薯角面頭邪惡又淺味。漢堡配料可以由自己組合,加咗我最喜愛嘅〔大啡菇 (+$20)〕,包體好煙韌,牛肉夠juicy,果然係經典( -᷅ᾥ-᷄ )。❝香蒜橄欖油意粉❞ ($76/combo)另一個combo就試試洋蔥圈,4件都炸得香口作為小食很不錯,不過薯角份量就會多啲。意粉蒜香十足,食到最底見到碗底嘅蒜粒就知道有幾足料,意粉偏硬身正中我心意,每一啖都香氣撲鼻!𓂃𓈒 𓂂𓏸 La Casa Burger & Pasta 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @lacasaburgerhk 上環文咸東街2號地舖港鐵上環站A2出口,步行約2分鐘抵達星期一至五11:00 - 21:00營業星期六日及公眾假期12:00 -

❝經典牛肉芝士漢堡❞ ($90/combo)

❝香蒜橄欖油意粉❞ ($76/combo)

上環文咸東街2號地舖

推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 休閒用餐

更多同區美食 ☞ #17上環
更多同類美食 ☞ #17美國菜

♥️ 追 蹤 @17feelgood 發 掘 更 多 高 質 感 食 事 / 生 活 提 案 ♥️
2022-08-08 725 瀏覽
好耐冇黎過上環,之前黎食過既餐廳已經轉晒🥲今次黎到呢間係文咸東街既漢堡熱店😆餐廳距離上環地鐵站行2分鐘左右就到😋鋪頭面積唔大,大概有6張2人枱星期六一點左右黎到都仲有位,但陸續已經好多人黎食,到點半都已經滿座餐廳入面都係高枱,似西式快餐店既感覺😉食物水準都唔錯,有唔同既漢堡、意粉同小食可以揀😍🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡 Sirloin & Truffle Mozzarella Burger($89)漢堡揀左西冷,黎到先發現原來係一片片既牛肉漢堡😯同想像中平時食開既牛肉漢堡唔同🤣牛肉算係軟林,唔會好難咬開😝漢堡包好軟熟,茶左牛油好香口😇黑松露味加芝士亦都冇得輸‼️漢堡都好大個,食完都好滿足🤭🥔炸薯角配黑松露蛋黃醬及🥤飲品(+$26)漢堡就揀左加薯角做小食,黑松露蛋黃醬超出色💯黑松露味好突出,而且蛋黃醬比平時食既濃稠,好creamy‼️加埋薯角一流🥳薯角既份量亦都超多,一個人真係食唔晒😛飲品就揀左罐裝既西柚梳打🍹見到好多人都嗌雪糕奶昔,下次要試下先得😋🍝雞肉羅勒青醬意粉 Chicken Pesto Spaghetti ($72)意粉都唔錯,尤其是雞肉好入味,而且好juicy🤩我最怕食到啲雞肉有雪
好耐冇黎過上環,之前黎食過既餐廳已經轉晒🥲
今次黎到呢間係文咸東街既漢堡熱店😆
餐廳距離上環地鐵站行2分鐘左右就到😋
鋪頭面積唔大,大概有6張2人枱
餐廳入面都係高枱,似西式快餐店既感覺😉
食物水準都唔錯,有唔同既漢堡、意粉同小食可以揀😍

漢堡揀左西冷,黎到先發現原來係一片片既牛肉漢堡😯
同想像中平時食開既牛肉漢堡唔同🤣
牛肉算係軟林,唔會好難咬開😝
漢堡包好軟熟,茶左牛油好香口😇
黑松露味加芝士亦都冇得輸‼️
漢堡都好大個,食完都好滿足🤭
西冷黑松露水牛芝士漢堡

🥔炸薯角配黑松露蛋黃醬及🥤飲品(+$26)
漢堡就揀左加薯角做小食,黑松露蛋黃醬超出色💯
加埋薯角一流🥳
薯角既份量亦都超多,一個人真係食唔晒😛
飲品就揀左罐裝既西柚梳打🍹
見到好多人都嗌雪糕奶昔,下次要試下先得😋
炸薯角配黑松露蛋黃醬

意粉都唔錯,尤其是雞肉好入味,而且好juicy🤩
我最怕食到啲雞肉有雪味,但呢個完全冇💯
羅勒醬好香,食落唔會好漏☺
意粉份量都好多,好味👍
雞肉羅勒青醬意粉

🐣原味雞翼兩件及飲品(+$18)
雞翼亦都好香口,雖然得2隻唔係好夠喉🤣
但雞翼煎得好香脆,原味都唔會覺得唔夠味☺
下次想試埋新出既洋蔥圈🤩
飲品就揀左雀巢檸檬茶🥤
原味雞翼

📌La Casa Burger & Pasta (文咸東街)
上環文咸東街2號地舖

😋食物質素:7/10
🍽️用餐環境:7/10
💰性價比:7/10
👣回頭率:7/10
2022-07-16
炸薯角配黑松露蛋黃醬
2022-08-08 30 瀏覽
最近係上環行開,一直都聽講附近有好多特色burger小店,而咁岩搵到呢間小編都覺得唔錯😚雖然店內只有少量堂食位置,但成個環境氣氛都好唔錯,適合打下卡,而且啲set仲要幾抵食,跟一款小食同埋飲品😜.🍔經典牛肉芝士漢堡 $98跟餐叫呢個漢堡都唔使一百蚊,小食叫咗肉丸,味道很不錯😋漢堡包嘅牛肉味亦都非常之濃,仲要好Juicy,一路食啲汁一路滴,大大啖咬落去真係好有滿足感🤩.🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡 $132呢個set加咗朱古力奶昔會貴少少,奶昔味道就冇乜特別喇,都好飲😎漢堡包入邊最少有4-5塊薄切嘅西冷牛肉,真係第一次見用西冷,幾特別🤪配上淡淡嘅黑松露醬,食得出牛肉嘅鮮味之餘,亦都唔會比黑松露醬搶曬啲味🫣.💰人均消費~$100.🍽味道:3/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:3.5/5
🍔經典牛肉芝士漢堡 $98
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:3.5/5
2022-08-07 29 瀏覽
好耐無食過burger 啦🤭放工搵下公司附近有無小店值得推介係上環搵到依間都好高評價既餐廳有意粉 有burger我地試左雞肉羅勒青醬意粉同埋經典牛肉芝士漢堡🍔另外加左一份 黑松露蛋黃醬薯角 原味雞翼2隻 雞肉羅勒青醬意粉有3-4件雞肉 大大舊 都幾嫩滑意粉係我鍾意既口感有少少咬口 醬汁都好夠羅勒味 掛到每條意粉都有汁😋經典牛肉芝士漢堡🍔一啖係咬唔晒成個包嫁🤣有芝士 蕃茄 生菜 再加埋塊勁厚既漢堡扒 煎到外面小小焦香 入面勁鬆軟 好多肉汁😋黑松露蛋黃醬薯角蛋黃醬份量一啲都唔孤寒完全蓋過晒啲薯角🤭新鮮炸起既薯角熱辣辣 無得輸😋下次想試下三重芝士通心粉🧀勁邪惡🤭
好耐無食過burger 啦🤭

蛋黃醬份量一啲都唔孤寒
完全蓋過晒啲薯角🤭
新鮮炸起既薯角熱辣辣 無得輸😋

下次想試下三重芝士通心粉🧀勁邪惡🤭

上環曾是我的蒲點 可是卻很少在這裡找美食🤣 而La Casa是每次我路過也會被其活潑可愛的 裝修所吸引住的一所小店🐒光是從門面看 就覺得很歡愉 為生活注入了一些活力🫶🏻 餐牌的設計也是可愛活潑的路線 也算是簡單易明的 分別是全日menu (combo set)、Late Lunch Menu 和二人套餐🍽 這次我們來 就點了一人一個combo set ✨第一個是西冷黑松露水牛芝士漢堡🍔 ($89) +泰式酸辣醬雞翼 🍗(Set + $26) + 冰極雪糕咖啡🥤 (Drinks Upgrade $25)西冷黑松露水牛芝士漢堡🍔 $89我和朋友也是第一次吃以西冷代替patty的漢堡包 感覺非常新鮮🤣 以前很怕快餐店的patty 因為不知道免治肉的來源 🥵🥵 所以我們也挺欣賞用上西冷牛肉的 就是健康一點的概念🥩 漢堡包的麵包烘的外層脆脆的 裡面鬆軟 香甜 店家也為麵包塗上牛油🧈 配上青瓜🥒、生菜🥬、水牛芝士🧀 值得一提的是 西冷牛肉份量很多😂😂 protein滿滿的😛 不錯吃!第二個combo set是大蝦香蒜橄欖油意粉🦐 $78 + 意式肉丸4粒 $26 + 跟餐飲品 Coke Zero

光是從門面看 就覺得很歡愉 為生活注入了一些活力🫶🏻

這次我們來 就點了一人一個combo set ✨

西冷黑松露水牛芝士漢堡🍔 $89

第二個combo set是大蝦香蒜橄欖油意粉🦐 $78 + 意式肉丸4粒 $26 + 跟餐飲品 Coke Zero $0
大蝦香蒜橄欖油意粉 很顯然而見 有大蝦4隻🦐🦐🦐🦐 爽彈 沒有雪藏味 我們經已很滿意☺️ 店家用上較幼身的意粉 時間拿捏得剛好 Al dente 😙 面頭鋪滿蒜蓉和撒上香草🌿 簡單而美味!而且不會過於油膩🫶🏻 喜歡!

兩個combo set的小食也很不錯呀 分別是泰式酸辣雞翼🌶和意式肉丸🍅
店員也有提醒 泰式酸辣醬雞翼 就是用泰式酸辣醬沾著來吃🤣🤣 也是不錯呀 就是大家都熟悉的甜辣醬 雞翼胖嘟嘟的又Juicy! 好吃啦〰️
意式肉丸就有點驚豔到我們 因為肉丸味道很濃 🧆很有肉汁 不會死實 意式醬 蕃茄的味道也是有名濃厚的 酸酸甜甜 配上蕃茄粒 🍅 不錯☺️☺️

另外 怕不飽 我們額外點了炸魚泰式莎莎 $58 (漢堡轉沙律🥗)
在下單的時候就有一點不愉快的經歷 店員一直大聲重複問我是不是要多點一客食物😅 我已很平和答了很多次「是的 額外多點一客」 她態度很惡劣的又再重複強調我點了3份lol 客人不可以食量大嗎??😅😅😅 回到座位的時候 朋友還問我為什麼惹到店員 我也是。。一頭霧水lolololol
說回食物 以價錢來看 很大一份耶!炸魚很厚身 炸皮剛好 又脆又香😛😛 裡面的魚肉juicy又有魚味🤣 抱歉 我說不上來是什麼魚的品種 🐟 可是覺得好吃呀!配上酸甜的莎莎和新鮮爽口的沙律🥗 refreshing!如果我在附近上班 又想吃健康一點的話 我是會天天來啦🫡

冰極雪糕咖啡🍨 (跟餐 +$25)
是以雪糕跟咖啡blend成奶昔👅 奶味重 咖啡香濃 夠冰 好喝!

店鋪雖然不算很大 但其實也不會太擁擠 而且乾淨企理 也是不錯的一個消遣的地方😙 lunch hour會比較繁忙 要是大家想chill住食的話 建議平日2點左右到店🫶🏻 食物種類也算蠻多的 而且店家一直有推出新品☺️☺️ 味道又不錯 出餐很快 很適合上班族呀✨
服務態度就有待改善 不過小店的話〰️也不能期望有greetings 好聲好氣 走得時候有byebye什麼的 可能她們這些年來 都工作得很累吧〰️ 大家就 多多體諒一下辛苦的工作人員〰️
2022-08-04
  • 西冷黑松露水牛芝士漢堡
  • 意式肉丸
  • 冰極雪糕咖啡
  • 雞翼
2022-08-05 34 瀏覽
店內充滿特色 用左唔少霓虹燈裝飾 都幾多打卡位架☺️而今次就叫左兩個set✌🏻set入面包括一個小食 主食同飲品🥤Set 1 - 脆脆洋蔥圈+招牌牛肉芝士漢堡洋蔥圈炸到脆卜卜 唔太油 食到洋蔥甜味🧅Burger好多款式 今次就揀左最Classic嘅試🍔麵包有牛油香🧈牛肉鬆軟 一咬落去juicy到啲肉汁一路滴🤣🤣Set 2 - 薯條+香蒜大蝦橄欖油意粉即叫即炸熱辣辣粗薯條 又香又脆💯意粉蒜味勁到好似俾廿粒蒜圍住左咁😂😂中意蒜味嘅真係唔好錯過😍麵質唔會淋哂 夠煙靭🍝整體成件事香香辣辣咁 不錯😆

Set 1 - 脆脆洋蔥圈+招牌牛肉芝士漢堡

招牌牛肉芝士漢堡🍔

Set 2 - 薯條+香蒜大蝦橄欖油意粉
香蒜大蝦橄欖油意粉🍝

2022-08-03
招牌牛肉芝士漢堡🍔
2022-08-04 29 瀏覽
返左成日工好攰💤今日係附近食小小野好啦🥺去左 @lacasaburgerhk 食返個意粉🍝餐同漢堡🍔餐先😋😋Classic Beef & Cheddar經典牛肉芝士漢堡漢堡包非常鬆軟👍🏻👍🏻芝士味香濃 😍😍😍如果超鍾意食#芝士 既朋友必定嚟一試😍😍牛肉肉質彈牙,咬落去淡淡肉汁💯💯蔬菜🥬亦非常新鮮🤩🤩Chicken Karaage日式炸雞🍗外脆內軟🐔🐔而且全部即時炸嫁!咬一半 裡面既肉汁已經流緊出嚟啦😋😋Truffle Mushroom Spaghetti 雜菌黑松露意粉好重黑松露👍🏻👍🏻汁好多👍🏻👍🏻每一淡都有汁意粉🍝麵質有彈性,整體上非常美味💯Fries with Truffle Mayo特色薯條配黑松露蛋黃醬🍟完美既配搭😍我係極之鍾意食薯條🍟配上黑松露蛋黃醬簡直正呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我既評分(5⭐️為滿分)環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️La Casa Burger & Pasta (文咸東街) (上環)📍上環文咸東街2號地舖
返左成日工好攰💤
今日係附近食小小野好啦🥺

Classic Beef & Cheddar
經典牛肉芝士漢堡
牛肉肉質彈牙,咬落去淡淡肉汁💯💯蔬菜🥬亦非常新鮮🤩🤩

Chicken Karaage
日式炸雞🍗

Truffle Mushroom Spaghetti
雜菌黑松露意粉
好重黑松露👍🏻👍🏻汁好多👍🏻👍🏻每一淡都有汁
意粉🍝麵質有彈性,整體上非常美味💯

Fries with Truffle Mayo
特色薯條配黑松露蛋黃醬🍟

我既評分(5⭐️為滿分)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️