2022-08-08 725 瀏覽
好耐冇黎過上環,之前黎食過既餐廳已經轉晒🥲今次黎到呢間係文咸東街既漢堡熱店😆餐廳距離上環地鐵站行2分鐘左右就到😋鋪頭面積唔大,大概有6張2人枱星期六一點左右黎到都仲有位,但陸續已經好多人黎食,到點半都已經滿座餐廳入面都係高枱,似西式快餐店既感覺😉食物水準都唔錯,有唔同既漢堡、意粉同小食可以揀😍🍔西冷黑松露水牛芝士漢堡 Sirloin & Truffle Mozzarella Burger($89)漢堡揀左西冷,黎到先發現原來係一片片既牛肉漢堡😯同想像中平時食開既牛肉漢堡唔同🤣牛肉算係軟林,唔會好難咬開😝漢堡包好軟熟,茶左牛油好香口😇黑松露味加芝士亦都冇得輸‼️漢堡都好大個,食完都好滿足🤭🥔炸薯角配黑松露蛋黃醬及🥤飲品(+$26)漢堡就揀左加薯角做小食,黑松露蛋黃醬超出色💯黑松露味好突出,而且蛋黃醬比平時食既濃稠,好creamy‼️加埋薯角一流🥳薯角既份量亦都超多,一個人真係食唔晒😛飲品就揀左罐裝既西柚梳打🍹見到好多人都嗌雪糕奶昔,下次要試下先得😋🍝雞肉羅勒青醬意粉 Chicken Pesto Spaghetti ($72)意粉都唔錯,尤其是雞肉好入味,而且好juicy🤩我最怕食到啲雞肉有雪
好耐冇黎過上環,之前黎食過既餐廳已經轉晒🥲
今次黎到呢間係文咸東街既漢堡熱店😆
餐廳距離上環地鐵站行2分鐘左右就到😋
鋪頭面積唔大,大概有6張2人枱
餐廳入面都係高枱,似西式快餐店既感覺😉
食物水準都唔錯,有唔同既漢堡、意粉同小食可以揀😍

漢堡揀左西冷,黎到先發現原來係一片片既牛肉漢堡😯
同想像中平時食開既牛肉漢堡唔同🤣
牛肉算係軟林,唔會好難咬開😝
漢堡包好軟熟,茶左牛油好香口😇
黑松露味加芝士亦都冇得輸‼️
漢堡都好大個,食完都好滿足🤭
西冷黑松露水牛芝士漢堡
西冷黑松露水牛芝士漢堡

🥔炸薯角配黑松露蛋黃醬及🥤飲品(+$26)
漢堡就揀左加薯角做小食,黑松露蛋黃醬超出色💯
加埋薯角一流🥳
薯角既份量亦都超多,一個人真係食唔晒😛
飲品就揀左罐裝既西柚梳打🍹
見到好多人都嗌雪糕奶昔,下次要試下先得😋
炸薯角配黑松露蛋黃醬

意粉都唔錯,尤其是雞肉好入味,而且好juicy🤩
我最怕食到啲雞肉有雪味,但呢個完全冇💯
羅勒醬好香,食落唔會好漏☺
意粉份量都好多,好味👍
雞肉羅勒青醬意粉

🐣原味雞翼兩件及飲品(+$18)
雞翼亦都好香口,雖然得2隻唔係好夠喉🤣
但雞翼煎得好香脆,原味都唔會覺得唔夠味☺
下次想試埋新出既洋蔥圈🤩
飲品就揀左雀巢檸檬茶🥤
原味雞翼

📌La Casa Burger & Pasta (文咸東街)
上環文咸東街2號地舖

😋食物質素:7/10