今次同朋友為咗🩷天使之海老🦐嚟打卡!呢間日本串揚專門店喺香港開本店,居酒屋嘅格局~食材好新鮮,炸物都皮薄餡靚,非常爽脆!枱面有幾款調味料,建議第一啖先試下原味,然後先再斟醬~餐前小食係日本生椰菜沾醬汁食,可以解膩🤭🔹天使之海老( $92 )呢個幾乎係每台必點,除咗打卡之外,佢個蝦頭超級香!🔹炸-半熟煮玉子( $56 )店員推介簡單灑上鹽就可以食,估唔到咁好食!🔹炸-洋蔥( $50 )外脆內軟,味道好甜☺️🔹炸-紅薯($52 )外脆內軟,呢個無論鹹甜都好食!🔹燒芝士蕃茄雞肉( $56 )蕃茄已經好熟,所以食落去口感好似溶化咁❣️🔹柚子豚肉燒( $58 )豚肉皮同脂肪位燒得好香,帶點焦香同脆口,推介!🔹三文魚茶漬飯( $84 )裏面係燒飯團,飯嘅口感好爽~店員嘅服務友善好客,下次翻桌再同朋友嚟食飯傾偈☺️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8.5/10服務: 9/10環境: 8/10打卡: 8/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔹炸-洋蔥( $50 )外脆內軟,味道好甜☺️

🔹炸-紅薯($52 )外脆內軟,呢個無論鹹甜都好食!

🔹三文魚茶漬飯( $84 )裏面係燒飯團,飯嘅口感好爽~

店員嘅服務友善好客,下次翻桌再同朋友嚟食飯傾偈☺️

味道: 8.5/10

• 三文魚茶漬飯
  • 天使蝦
  • 半熟煮玉子
  • 柚子豚肉燒
追溯至𝟏𝟎𝟎年前的大阪,串揚一直是鮮為人知的日本地道名菜😆𝐁𝐭𝐰最值得一讚的事𝐉𝐚𝐧 𝐉𝐚𝐧由整個榻榻米空間到以至客人的衣服,都絲毫不會沾有任何油膉味!真的是極少數炸物店能夠做到~——— ✤ 天使蝦|$𝟒𝟔天婦羅炸蝦的味道超讚!蝦肉鮮嫩多汁,外層酥脆金黃,搭配薄薄的麵衣,一口咬下,滿口的鮮甜和滿足感,讓人回味無窮,𝐞𝐯𝐞𝐧蝦頭也酥脆到可以吃呢🦐✤ 洋蔥|$𝟐𝟓洋蔥經過炸製後,外層酥脆,內部保持著柔軟的口感,帶有微甜的風味,每一口咬下,洋蔥的自然甜味與酥脆的質感簡直是𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡~✤ 半熟煮玉子|$𝟐𝟖玉子蛋的外層酥脆,內部濕嫩,蛋黃半熟流動。口感綿密,帶有濃郁的蛋香,入口即化🥚✤ 三文魚燒飯團茶漬飯|$𝟒𝟐三文魚燒飯團茶漬飯口感豐富!鮭魚鮮嫩多汁,與燒飯團的香糯搭配得天衣無縫。茶漬飯的淡雅風味平衡了魚的油脂,搭配𝐰𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢🍙✤ 芝士蕃茄雞肉|$𝟐𝟖✤ 柚子豚肉燒|$𝟐𝟗✤ 日本金時紅薯|$𝟐𝟔
———

✤ 日本金時紅薯|$𝟐𝟔
  • 天使蝦
  • 三文魚茶漬飯
2023-11-26 419 瀏覽
尖沙咀特色串揚店餐廳環境昏暗,裝修很有日本特色,播放日本流行曲。配合聖誕氣氛,有很多聖誕佈置,餐廳冷氣充足。座位不多但舒適,椅子下面有得收納。提供紙巾、濕紙巾、七味粉等調味料,食物即叫即整,餐牌以串燒為主,非常適合下酒菜。另收加一服務費。炸雪糕蛋糕卷 $39冰火混合雲呢拿雪糕,必食大阪炒麵 $68很足料的日式炒麵,有豬肉、椰菜、香菇等配料,份量不會很多但味道不錯,小心紅薑是辣的心形天使蝦套餐,一開始有椰菜可以直接點串揚汁吃,也可以包着一起吃天使蝦 $46@1香脆蝦頭可以直接食,蝦肉爽甜彈牙炸流心蛋 $28@1灑鹽一起吃原個流心蛋燒柚子豚 $29@1豚骨燒到好香,加入一味粉一起吃更惹味日本金時紅薯 $26@1甜甜的🍠 點串揚汁吃蕃茄芝士雞肉 $28@1配合芝士和蕃茄,非常特別日本炸洋蔥 $25@1三角形的🧅非常可愛,爽甜不辣三文魚燒飯團茶漬飯 $42配合腌製黃瓜和芥末,珍珠米和半熟三文魚加入熱茶和紫菜,想更加有風味可以加入一味粉一起吃,更加特別宇治抹茶 $29清清的抹茶🍵不會甜可爾必思梳打水 $29服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
尖沙咀特色串揚店

非常適合下酒菜。另收加一服務費。

炸雪糕蛋糕卷 $39
冰火混合雲呢拿雪糕,必食

大阪炒麵 $68

天使蝦 $46@1
香脆蝦頭可以直接食,蝦肉爽甜彈牙

炸流心蛋 $28@1
灑鹽一起吃原個流心蛋

燒柚子豚 $29@1
豚骨燒到好香,加入一味粉一起吃更惹味

日本金時紅薯 $26@1
甜甜的🍠 點串揚汁吃

蕃茄芝士雞肉 $28@1
配合芝士和蕃茄,非常特別

日本炸洋蔥 $25@1
三角形的🧅非常可愛,爽甜不辣

三文魚燒飯團茶漬飯 $42

環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2023-11-23
2023-11-13 459 瀏覽
Jan Jan 串揚專門店 📍尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓Jan Jan 係我第一次接觸串揚嘅餐廳,已經第二次回訪,依然覺得質素高!今次見到有日本客人,連日本人都會幫襯,感覺上更有保證!我哋Order咗串燒,串揚同埋茶漬飯,兩個人份量其實都已經好飽!🍡串燒:🔅柚子豚肉:豚肉肉質軟腍,肥瘦適中🔅芝士蕃茄雞肉:芝士表面嘅綠色係羅勒青醬,再加埋蕃茄食落幾清新🍢串揚:🔅紅薯:紅薯本身甜度好高好好味🔅洋蔥:配合串揚醬汁一齊食,辣辣地都幾刺激。日本洋蔥甜度比本地嘅高,爽脆得來又唔會有攻鼻嘅辛辣感!🔅半熟煮玉子 :外表香脆,蛋黃依然做到流心效果!加鹽巴一齊食,可以增加層次感。記得趁熱食!🔅天使蝦 :香脆通透,連蝦殼都可以食埋!加少少檸檬汁中和油膩感!必食推介!🍚🔅三文魚茶漬飯:有驚喜!飯底半身煙靭有口感,再加上個湯底本身都味帶香甜嘅魚味,我自己就好鍾意!
Jan Jan 串揚專門店
📍尖沙咀赫德道25號尊豪坊1樓

🍡串燒:
🔅柚子豚肉:豚肉肉質軟腍,肥瘦適中
柚子豚肉燒
芝士蕃茄雞肉
紅薯
洋蔥
三文魚茶漬飯
去左幾次日本其實都未食過炸串😂估唔到第一次食竟然喺香港,仲係黎自大阪添!店員每上一道菜都會作簡單介紹,仲會推薦加配既醬汁 /調味。一開始有一大兜椰菜,店員建議配串揚汁一齊食,開胃又好食😌串燒:▪️柚子豚肉燒 ($29)燒得啱啱好,豚肉既油脂同清新柚子味,再加啲山椒粉既配搭一流▪️芝士蕃茄雞肉 ($28)雞肉好嫩,一啖連埋芝士同中間粒車厘茄🍅一齊食😋串揚:▪️紅薯 ($26)炸粉夠薄夠脆,紅薯🍠香甜,配串揚汁雞甜味更突出▪️洋蔥 ($25)本身我唔太好洋蔥,但呢個好有驚喜,洋蔥🧅口感爽脆味道清甜,個人覺得配串揚汁好味過辣醬😆▪️半熟煮玉子 ($28)一切開就見到滿滿既蛋汁,加少少鹽🧂味道啱啱好👍🏼▪️天使之海老 ($46)蝦肉🦐爽口彈牙,炸得好香脆,成隻連殻食都唔覺得油膩,隨心添加檸檬汁,兩隻蝦併埋一齊仲係🫶🏻主食:▪️三文魚茶漬飯 ($43)份量適中,煎過既飯團好香飲品:▪️宇治抹茶 ($29) ▪️可爾必思梳打水 ($29)

串燒:
▪️柚子豚肉燒 ($29)
燒得啱啱好,豚肉既油脂同清新柚子味,再加啲山椒粉既配搭一流
▪️芝士蕃茄雞肉 ($28)
雞肉好嫩,一啖連埋芝士同中間粒車厘茄🍅一齊食😋

串揚:
▪️紅薯 ($26)
炸粉夠薄夠脆,紅薯🍠香甜,配串揚汁雞甜味更突出
▪️洋蔥 ($25)
▪️半熟煮玉子 ($28)
一切開就見到滿滿既蛋汁,加少少鹽🧂味道啱啱好👍🏼

▪️天使之海老 ($46)
天使之海老

主食:
▪️三文魚茶漬飯 ($43)
三文魚茶漬飯

份量適中,煎過既飯團好香

飲品:
▪️宇治抹茶 ($29)
▪️可爾必思梳打水 ($29)

2023-11-07
天使之海老
三文魚茶漬飯
呢度既午餐好豐富,自選套餐有得簡炸串,串燒,又有主食,飲品,夠晒豐富!串燒款式真係好多,牛舌,免治雞肉棒,京蔥雞,芝士蕃茄雞肉,香菇,最中意食佢地既牛舌,肉質厚實,肉嫩鮮味,燒到有啲焦脆,唔同既串燒都有唔同既口感味道,真係好正呀!🤓🤓炸串亦有不少款式,薯仔,年糕,海老,估唔到蔬菜做佐炸串會咁好食,薯仔完全係炸到外脆內軟,年糕又煙煙韌韌口感好好,重點唔會油膩,口感好好!🤩🤩炸串亦有啲特別少少既,三文魚子海鮮球就係炸海鮮上面配上飯團仔同三文魚子,好似壽司咁,口感豐富;而黑松露芝士都係炸芝士再加上黑松露,咸香軟綿,口感絕佳!🥸🥸午餐包括既主食係燒飯糰,我簡佐醬油味,飯糰表面燒到飯焦咁,勁脆勁香,咬開內心就好軟糯,醬油味味道唔會太濃,岩岩好!😊😊
👏🏻串燒牛舌牛舌口感鮮嫩多汁,每一口都令人回味無窮,肉質厚實彈牙,焦香美味!🙌🏻串燒柚子豚肉豬肉片帶著清爽既柚子味道,肉片肥瘦相間,鮮嫩無比,酸酸咸咸,味道好有層次!🫶🏻串燒雞胸軟骨雞胸軟骨好爽脆,咬落索索聲,爽嫩既口感好有嚼勁,每咬一啖都好有衝擊!✌🏻串燒芝士蕃茄雞肉濃郁既芝士同新鮮既蕃茄完美融合,鋪上柔嫩既雞肉上面,雞肉充滿肉汁,又有蕃茄既果香又有芝士既滋味,滋香美味至極!🤟🏻蕎麥麵(冷)蕎麥麵麵條爽口煙韌,凍既麵條增添一份清爽爽口既口感,再配啲薑蔥去食,更加香呀!
👏🏻串燒牛舌
🙌🏻串燒柚子豚肉
🫶🏻串燒雞胸軟骨
✌🏻串燒芝士蕃茄雞肉
🤟🏻蕎麥麵(冷)
超級鍾意食呢一間喺尖沙咀嘅串燒店,中午時間去到都見到好多人食,真係好受歡迎!今次叫咗佢哋嘅套餐都有好多唔同嘅款式串燒揀,真係十五十六諗咗好耐先決定好!因為啲款式都好吸引!年糕口感非常之討好,好鍾意呢啲煙煙韌韌口感!山藥食落甜甜地,而且仲係好有營養嘅健康食物。香菇串燒真係一流,蔬菜之中呢一款都算好多汁!芝士蕃茄雞肉、京蔥雞都係必食推介,兩款雞肉味道都好正!本身自己都好鍾意食雞肉,啖啖肉實在太滋味!芝士蕃茄雞肉有濃厚嘅芝士香味,又有清新嘅蕃茄酸甜味中和膩度!京蔥雞就好香香蔥味道!燒飯糰有好多唔同嘅味道揀,我就揀咗呢一個麵豉味,好鍾意呢啲比較傳統啲嘅地道味道!食落暖笠笠嘅飯團仲有麵豉香味。

年糕口感非常之討好,好鍾意呢啲煙煙韌韌口感!

山藥食落甜甜地,而且仲係好有營養嘅健康食物。
香菇串燒真係一流,蔬菜之中呢一款都算好多汁!

2024-04-09 4 瀏覽
今次我同家姐好好彩又揾到好食嘅日本野《Jan Jan串揚專門店》👭係尖沙咀個頭,方便我哋shopping💃免治雞肉棒真係超級滿足嘅串燒🍢外酥內嫩,加返個日本生蛋,一齊食😳口感豐富又層次分明,每一口都係驚喜👍🏻家姐點咗個黑豚飯卷🍙真係豪華至極🆙黑豚肉肥美多汁,搭配著香嫩嘅飯卷,入口即化💘仲有京蔥雞🐔雞肉嫩滑配埋京蔥,口感清爽,帶嚟一種淡淡嘅香氣,食完一口又想再食一口🙈牛舌👅真係驚艷到爆!肉質鮮嫩彈牙,再加上特調醬汁,口感迷人,每一口都令人享受😎總結上,呢次嘅串燒之旅真係令人滿足👁️我哋都食到好飽🤰🏻

總結上,呢次嘅串燒之旅真係令人滿足👁️我哋都食到好飽🤰🏻
❣️香菇燒過的菇會有啖啖的香味而中間的汁也能夠鎖在入面😆❣️芝士蕃茄雞肉咁多款中最有層次和特色就是這個😃一口有哂3款食物的層次和味道👅芝士和番茄十分配而雞肉也很配🍅🧀🍗❣️雞胸軟骨相對比較硬身少少🤏🏻但是可以接受的範圍而且燒得好香😊❣️牛舌最愛這個🤲🏻本身就很愛食牛肉其中就是最愛牛舌了🤫呢一款牛舌仲要係超香牛肉味又好好咬冇咩根❤️牛舌控表示十分滿意👍🏻❣️京蔥雞京蔥配上雞肉就係一個十分之夾的組合可以中和返兩者😁雞肉冇雪味很好咬💛❣️山藥一般的山藥個人係麻麻的但有炸過的就是不同❣️十分香口又脆卜卜內饀係軟軟的口感十分之好❗️❣️海老食炸物點可以少咗炸蝦㗎🍤蝦不算十分大隻但彈牙炸皮又不厚又脆✅❣️三文魚燒飯糰茶漬估唔到呢個組合又幾好喎🥰三文魚當然不會有問題啦但燒飯糰同茶漬係想像不到的配搭🫣可以一試🫢❣️可爾必思就係平常會飲到的沒有太大特別🤲🏻
❣️香菇

❣️三文魚燒飯糰茶漬
❣️可爾必思
就係平常會飲到的沒有太大特別🤲🏻
2024-04-03 5 瀏覽
前日約左朋友去尖沙咀行街街😍,大家一齊食埋Lunch,我地就去左呢間Janjan串揚專門店食嘢🥰入到去睇到佢地個Meau有個Lunch set都幾多選擇,好似幾岩食!蕎麥麵❤️冷蕎麥麵真係日本野必食,健康得嚟又好味!咁岩個日熱熱地仲解暑添😎香菇❤️串燒嘅蔬菜類入面我至愛!多汁!芝士蕃茄雞肉❤️好邪惡的芝士太令人滿足了😋牛舌❤️口感細膩入微的牛舌也是大推介!炸富士蘋果、炸山藥、炸蓮藕、海老❤️炸物呢到都整得幾好呀,因為佢哋炸得好一啲油膩感都冇,熱辣辣又好香脆!入面最有驚喜嘅就係炸富士蘋果,我第一次食!估唔到apple可以用嚟炸!仲要炸完仲係好多汁🤩

入到去睇到佢地個Meau有個
Lunch set都幾多選擇,好似幾岩食!

蕎麥麵❤️
香菇❤️
串燒嘅蔬菜類入面我至愛!多汁!
芝士蕃茄雞肉❤️
好邪惡的芝士太令人滿足了😋
牛舌❤️
口感細膩入微的牛舌也是大推介!
炸富士蘋果、炸山藥、炸蓮藕、海老❤️
2024-04-02 3 瀏覽
今日同朋友約咗一齊去搵食,我哋揀左間串燒餐廳嚟食🍢呢度嘅自選套餐真係好多選擇,有沙津、串燒、main同飲品,令人目不暇給💕我點咗海老串,鮮嫩多汁,串住隻海老,啲鮮味即刻爆發💥再嚟個雞肉紫蘇卷,雞肉滑嫩,加埋紫蘇葉,清新口感爽到爆‼️食返香菇🍄脆身多汁,每口咬落去都有種滿足感🤪炸富士蘋果都好正😊外脆內軟,甜蜜果香同串燒肉嘅組合,簡直係好食到大爆炸😳Main就揀咗黑豚飯卷🍙豬肉夾埋飯,上面有燒汁包住,一口咬落去,彈牙嘅口感同豬肉嘅鮮味立即充斥口腔👅最特別嘅係芝士蕃茄雞肉🧀🍅🐓雞肉夾住蕃茄同芝士,融合嘅口感真係驚喜連連!京蔥雞🐔有啲似日式燒雞,香嫩多汁,再配上京蔥🌿嘅香氣,真係令人食到停唔住!唔好錯過牛舌🐮同辣肉香腸🤩牛舌軟滑嫩口,辣肉香腸則帶有微辣嘅香氣,真係一試難忘!

2024-04-02 5 瀏覽
同朋友食完呢間串燒店「Jan Jan 串揚專門店」,立即記低🖊️,下次一定要再黎食。首先,餐廳裝飾十分日系,而且環境又舒適,店員態度又好,最重要佢既設置令人覺得自己身於日本🗾🍢串揚🍤四個字「金黃酥脆」!最愛係雞肉紫蘇卷同山藥,質素絕對一流,啲雞肉好嫩滑,連同紫蘇葉一齊食,口感好清爽🍃🍣三文魚燒飯糰茶漬🍙啲三文魚新鮮彈牙,同燒飯糰一齊食更加美味。燒飯糰充滿住三文魚既魚油,令味道更豐富。而茶漬就好香濃,帶返啲茶葉嘅香氣,加埋啲微微嘅酸甜味,令整個口感更加平衡,超回味啊😚!🍢串燒❤️‍🔥超大隻香菇、同惹味辣肉香腸!香菇咬落啲汁仲係口邊流岀,食到令人流哂口水😈再咬啖辣肉香腸,刺激一下味覺,成個人立直醒神,可以繼續再食😆店員勁友善,食物賣相同味道都非常正,價錢仲相當公道添💯
🍢串揚🍤
🍣三文魚燒飯糰茶漬🍙
🍢串燒❤️‍🔥

店員勁友善,食物賣相同味道都非常正,價錢仲相當公道添💯
2024-04-02 5 瀏覽
去左好幾次日本都未食過炸串,估唔到第一次食竟然喺香港😂🌟燒飯糰(醬油味)🌟飯團會經過燒烤,使其外層變得香脆,內部保持著飯的軟糯口感🌟香菇🌟啲香菇炸完都仲有好香既菇味👍🏽🌟柚子豚肉🌟豚肉肉質軟腍,肥瘦適中,呢個豚肉一啲都唔乾好肥美😋🌟牛舌🌟經過鹽燒烤後,肉質更加香嫩,並帶有燒烤的風味🌟京蒽雞🌟雞肉燒得啱啱好,唔會太乾身,而且因為是雞腿肉的關係,好嫩滑好香口😍🌟沙椎魚🌟好香好腍滑,卷住紫蘇葉味道好有層次🌟炸富士蘋果🌟蘋果沾上炸粉做成炸串,非常新鮮熱辣,咬開絲絲熱氣冒出,但仍保留到蘋果嘅香甜,唔錯👍🏽🌟山藥🌟即係平時食開嘅淮山好爽口🌟蓮藕🌟好爽口🌟可爾必思🌟好好味既梳打水,又清新又fresh😎🌟沙律🌟沙律汁酸酸甜甜,配上新鮮沙律菜,好清爽又開胃👍🏽
去左好幾次日本都未食過炸串,估唔到第一次食竟然喺香港😂
🌟燒飯糰(醬油味)🌟
飯團會經過燒烤,使其外層變得香脆,內部保持著飯的軟糯口感

🌟香菇🌟
啲香菇炸完都仲有好香既菇味👍🏽
🌟柚子豚肉🌟
豚肉肉質軟腍,肥瘦適中,呢個豚肉一啲都唔乾好肥美😋

🌟牛舌🌟
經過鹽燒烤後,肉質更加香嫩,並帶有燒烤的風味

🌟京蒽雞🌟

🌟沙椎魚🌟
好香好腍滑,卷住紫蘇葉味道好有層次
🌟炸富士蘋果🌟

🌟山藥🌟
即係平時食開嘅淮山好爽口

🌟蓮藕🌟
好爽口

🌟可爾必思🌟
好好味既梳打水,又清新又fresh😎
🌟沙律🌟
沙律汁酸酸甜甜,配上新鮮沙律菜,好清爽又開胃👍🏽
晏晝嚟到Jan Jan串揚專門店食Lunch☀️我哋一班同事久唔久都會嚟食,每人一個Set,自己揀想食嘅串燒,好開心㗎🌸🪄 麵豉味燒飯糰 醬汁甜甜地,飯糰表面燒得焦香🪄柚子豚肉 本身肥膩嘅豚肉加咗柚子調味,好夾㗎🪄雞胸軟骨 有咬口,每次必食之選🪄京蔥雞 一啖食哂雞肉同京蔥,好滿足🪄海老 炸到脆卜卜,連尾都可以食埋🪄沙椎魚 魚味淡口,不過肉質嫩滑,鍾意食魚要嗌🪄山藥 炸完後口感更爽脆,加少少鹽吊味就得🪄三文魚子海鮮球 口感豐富,面頭加咗啲他他醬,更加開胃
🪄 麵豉味燒飯糰 醬汁甜甜地,飯糰表面燒得焦香
🪄柚子豚肉 本身肥膩嘅豚肉加咗柚子調味,好夾㗎

🪄雞胸軟骨 有咬口,每次必食之選

🪄京蔥雞 一啖食哂雞肉同京蔥,好滿足

🪄海老 炸到脆卜卜,連尾都可以食埋
🪄沙椎魚 魚味淡口,不過肉質嫩滑,鍾意食魚要嗌

🪄山藥 炸完後口感更爽脆,加少少鹽吊味就得

🪄三文魚子海鮮球 口感豐富,面頭加咗啲他他醬,更加開胃