餐廳: Glasshouse (太古城中心)
資訊:

2021-10-10 229 瀏覽
呢排成日想係城市搵一片綠洲 食野都係都想搵啲有花花草草既餐廳咁岩又比我搵到今次要為大家介紹既係位終太古城中心既 - Glasshouse成個環境都好靚好chill好多植物做裝飾食物個方面 今次終於都食到佢地個個雞蛋仔火鍋配雜莓, 朱古力布朗尼, 吉士醬呢個甜品個賣相係超超超IG-able而且個吉士味都好香濃配埋雞蛋仔食更加突顯到個雲尼拿味Location: TaikooPrice (10 is expensive): 6.5/10Environment (10 is chill): 7.5/10Yummy (10 is delisicou): 7.5/10
呢排成日想係城市搵一片綠洲 食野都係

而且個吉士味都好香濃
配埋雞蛋仔食更加突顯到個雲尼拿味

Location: Taikoo
2021-10-07 147 瀏覽
相約友人去太古行街,兩位港女梗係睇吓附近有冇high tea食順便傾吓計經過見到有glasshouse,入面裝修有好多植物好似幾靚咁,見到門口又有個宣傳tea set嘅牌,所以決定試吓~先唔講食物質素,呢個tea set我哋足足等咗七個字😅 呢個上菜速度慢到嚇親。不過好彩兩個女仔傾計時間都好快過。。。來到嘅時候見到擺盤都幾靚,係金色嘅三層架,都幾打卡able。上面兩層係鹹點,最底嗰層就係甜點。✨最頂層:最好味係吞拿魚他他小撻~✨中層:味道正常,但係兩個麵包都烘過龍,好硬✨最底層:我覺得好伏啲甜品全部都超甜,蛋糕底仲要濕濕地咁,口感好差整體來講我覺得唔係好值得呢個價錢,有點失望。

✨最頂層:最好味係吞拿魚他他小撻~

✨中層:味道正常,但係兩個麵包都烘過龍,好硬

✨最底層:我覺得好伏
甜品全部都超甜,蛋糕底仲要濕濕地咁,口感好差

整體來講我覺得唔係好值得呢個價錢,有點失望。
2021-10-07 147 瀏覽
#🤤🤤🤤foodradars#radarstaikoo Glamour Forest Afternoon Tea For Two $298-呢排都好鐘意同屋企人下午茶食呢啲港女tea set造作一番🦦不過無論食邊間tea我都係偏向醎點多😂吞拿魚他他小撻幾出色 另外我泰菜中既最愛炸蝦餅 雖然食落似魚餅多啲 但點埋個特製醬汁都幾開胃👅 Parma Ham Toast同龍蝦包都係我幾鐘意 如果個roll再鬆軟少少就更好🏄🏻‍♀️ 我本身唔太愛甜點⛄️ 甜點對我嚟講就真係甜左少少🤏🏽
#🤤🤤🤤foodradars
#radarstaikoo
2021-09-29
今日約左媽媽食下午茶,揀左呢間喺太古城中心既glasshouse!之前喺呢間餐廳食過覺得唔錯,今次就黎試下佢d下午茶餐廳既環境都幾有情調,燈光係偏昏暗既,仲有d花花草草做裝飾,感覺都幾舒服下午茶都幾多野揀,輕食、意粉甚至薄餅都有,當lunch食都可以喎原來仲有二人既afternoon tea set 喎!好耐無食過靚靚afternoon tea,一於食呢個啦飲品係包咖啡或茶,可以加錢揀特式飲品或者cocktail都好似幾豐富咁喎野飲揀左一杯咖啡一杯奶茶,正正常常個tea set黎啦目測都有成二十件,咸點每款兩件,甜點就每款一件,咁既安排幾好,因為平時食呢d tea set,如果甜點每樣兩件,好多時都會太膩食唔晒八珍甜醋燴啤梨,呢個幾特別,好似食緊薑醋既甜味,但啤梨口感又幾清爽;三文魚籽牛油果米紙卷,呢個味道好清新,中間有生菜所以好爽口;吞拿魚他他撻,呢個好香而且撻皮脆口又唔會太厚,唔錯!迷你龍蝦漢堡,呢個中間係龍蝦沙律,個包好香芝麻味而且係脆既;酸甜棒棒蝦,初初以為係豬肉串燒個醬係甜甜辣辣幾惹味;松露豬肉餃子,呢個餃子上面都有松露醬,好香松露味巴馬火腿配布拉塔芝士多士,呢個中間仲有火箭
今日約左媽媽食下午茶,
揀左呢間喺太古城中心既glasshouse!
之前喺呢間餐廳食過覺得唔錯,
今次就黎試下佢d下午茶

餐廳既環境都幾有情調,
燈光係偏昏暗既,
仲有d花花草草做裝飾,
感覺都幾舒服

下午茶都幾多野揀,
輕食、意粉甚至薄餅都有,
當lunch食都可以喎

原來仲有二人既afternoon tea set 喎!
好耐無食過靚靚afternoon tea,
一於食呢個啦

飲品係包咖啡或茶,
可以加錢揀特式飲品或者cocktail

都好似幾豐富咁喎

野飲揀左一杯咖啡一杯奶茶,
正正常常

個tea set黎啦

目測都有成二十件,
咸點每款兩件,
甜點就每款一件,
咁既安排幾好,
因為平時食呢d tea set,
如果甜點每樣兩件,
好多時都會太膩食唔晒

八珍甜醋燴啤梨,
呢個幾特別,
好似食緊薑醋既甜味,
但啤梨口感又幾清爽;
三文魚籽牛油果米紙卷,
呢個味道好清新,
中間有生菜所以好爽口;
吞拿魚他他撻,
呢個好香而且撻皮脆口又唔會太厚,
唔錯!

迷你龍蝦漢堡,
呢個中間係龍蝦沙律,
個包好香芝麻味而且係脆既;
酸甜棒棒蝦,
初初以為係豬肉串燒

個醬係甜甜辣辣幾惹味;
松露豬肉餃子,
呢個餃子上面都有松露醬,
好香松露味

巴馬火腿配布拉塔芝士多士,
呢個中間仲有火箭菜同黑醋汁,
細細塊唔會太膩

甜品有十款,
不過件件都細細件,
Share就岩岩好

印象比較深刻既有:
芒果慕絲蛋糕口感好鬆軟

黑朱古力蘭姆酒蛋糕唔太甜而且有少少酒味;
焦糖果仁撻好香果仁味,
甜但好似食馬杏仁糖咁

兩個人食個afternoon tea set $300幾蚊好抵食,
嘆左個悠閑既下午
2021-09-28
2021-10-03 1812 瀏覽
最近朋友話想食Afternoon Tea, 咁岩就係我公司平時都有食開既GLASSHOUSE! 平時中午過黎食都大排長龍; 加上Fushion既餐單, 連揀飲擇食既我都輕易揀到野食!! 今次黎食Afternoon tea都無令我失望!一個三層高鐵架擺滿精緻可口既食物,$298 for two 一d都唔貴; 有16款食物, 由小食到咸點到蛋糕甜品, 一定滿意+大滿足!! Afternoon tea包埋咖啡或茶, 我地就add on special coffee: Lemongrass Tonic Coffee & Rosemary Tonic Coffee; 又幾特別啊~第一層係係小粒粒: 三文魚籽牛油果米紙卷; 吞拿魚他他撻; 八珍甜醋燴啤梨好清新, 好開胃!! 尤其個米紙卷; 個八珍甜醋燴啤梨又好得意, 出奇地夾!第二層係咸點: 迷你龍蝦漢堡; 酸甜棒棒蝦; 松露豬肉餃子; 巴馬火腿配布拉塔芝士多士. 我最喜愛ParmaHam, 真係好味; 另外個龍蝦包, 雖然係碎龍蝦, 但咬得到龍蝦味, 正!最底層係甜品, 有8款10件! 甜品係第2個胃, 無論幾食到幾飽都仲想食少少甜野!! 之所

最底層係甜品, 有8款10件! 甜品係第2個胃, 無論幾食到幾飽都仲想食少少甜野!! 之所以d cake要做到咁細件, 就係可以食多兩件唔同款! Brownie同Macaroon 都係我至愛, 甜度剛剛好, 食完又唔覺濟!

太古城GLASSHOUSE雖然無落地大玻璃睇到出面, 但勝在環境舒服; 適合2-4人!

下午茶
2021-10-02 1433 瀏覽
放假半天約了好友食lunch, 在太古城逛Apita, Aeon 都已經過咗午飯時間, 索性搵地方食tea。嚟到Glasshouse, 最吸引當然係佢嘅甜品或者Afternoon tea set。 對於三層架嘅下午茶有種莫名的治愈感, 令人好好享受快樂的下午時光。坐低咗之後店員同我哋講今天的tea set 食物可能轉了款式, 冇大問題都係想搵地方坐吓抖吓。重點係有三層架畀我打卡😉Afternoon Tea for 2 persons $298食物以泰式為主, 頂層是前菜,沙律。泰式青木瓜沙律,夠爽脆, 酸酸辣辣打開胃口。燒牛肉 六成熟左右, 蘸上泰式青醬, 味道清新少少辣! 還有煙三文魚, 都是精緻美味的頭盤!泰式奶茶, 獨有嘅泰式茶香~  另一杯是青檸茶,青檸味好濃郁! 朋友激讚。最底的一層擺放各款香口炸物和串燒。三款醬汁各有特色。 單骨炸雞翼入味香口!脆炸粟米蟹肉餅 : 彈牙鮮味,粟米仲係超甜~豬柳串燒: 入味爽口!沙爹雞柳串肉質嫩滑。泰式炸蝦配魚餅球: 好吃但可惜太少。脆炸魷魚圈:凍咗比較硬身~來到甜品的一層,是最期待的!芒果糯米飯, 吃到飽都感覺是最美味~ 糯米飯香甜軟糯, 充

重點係有三層架畀我打卡😉
Afternoon Tea for 2 persons

食物以泰式為主, 頂層是前菜,沙律。
泰式青木瓜沙律,夠爽脆, 酸酸辣辣打開胃口。

泰式奶茶

泰式奶茶, 獨有嘅泰式茶香~

青檸茶

另一杯是青檸茶,青檸味好濃郁! 朋友激讚。

最底的一層擺放各款香口炸物和串燒。
三款醬汁各有特色。
單骨炸雞翼入味香口!

脆炸粟米蟹肉餅 : 彈牙鮮味,粟米仲係超甜~

豬柳串燒: 入味爽口!
沙爹雞柳串肉質嫩滑。

泰式炸蝦配魚餅球: 好吃但可惜太少。
脆炸魷魚圈:凍咗比較硬身~
芒果千層蛋糕

來到甜品的一層,是最期待的!

芒果糯米飯
, 吃到飽都感覺是最美味~ 糯米飯香甜軟糯, 充滿椰汁味而且仲暖暖哋。

椰子雪葩, 清新冰凍!
是日特選千層蛋糕:芒果千層蛋糕, 層次分明, 鬆軟囗感,芒果醬和芒果肉令蛋糕更多鮮果的香甜~
Brownie 朱古力味香濃, 外脆內軟。

今餐吃得好滿足, 每款食物都各有特色, 鹹甜甜點份量恰到好處~ 好啱偶一嗜甜的朋友, 唔使由頭甜到落尾~

Afternoon Tea for 2 persons
泰式奶茶
青檸茶
芒果千層蛋糕
呢間餐廳裝修好靚而且門口既甜品勁吸引,決定試一試! Menu有好多唔同款式可以揀,我地叫咗幾款幾有特色既,質素都唔錯!炸魷魚鬚配韓式泡菜醬炸漿一D都唔厚,魷魚鬚食落煙韌有咬口又唔會咬唔斷,熱辣辣係的確幾惹味。重點係佢既泡菜醬好香口而且唔會太咸,層次感十足!黑胡椒醬烤雞炒意粉呢個炒得有鑊氣又唔油,烤雞好嫩滑又juicy,加上黑椒既比例岩岩好,食落好豐富又夠飽肚!龍蝦法包龍蝦肉滿瀉哂而且都係新鮮,肉質彈牙。包有烘到脆卜卜,加埋青瓜絲等等既配菜一齊食好fresh又夠健康!朱古力脆皮梳乎里呢個係我地嚟既目的之一,因為就咁睇相已經好吸引。落單後侍應好好咁話因為要大約半個鐘先整到,所以就幫我地落先。一嚟到其實已經嘩到好大聲,因為焗到脹卜卜同埋好香蛋味。食落口感輕盈既再加埋佢既朱古力醬一齊食真係好滿足!朱古力布朗尼呢個用個熱pan上,新鮮整好既布朗尼加上雪糕已經好有層次,仲有埋個熱既朱古力醬,一倒落pan好似食緊鐵板餐咁炸炸聲,食落朱古力味好突出又唔會好甜,夾埋一齊食口感好豐富! 成餐飯都食得好開心同埋滿足!

炸魷魚鬚配韓式泡菜醬

黑胡椒醬烤雞炒意粉

龍蝦法包

朱古力脆皮梳乎里

朱古力布朗尼

2021-09-29 182 瀏覽
經過見到個門口好有feel呀神秘而又摩登,吸引左我哋嚟食晚飯!蟹肉牛油果沙律一上菜,我哋心諗咁細份嘅……點知食落發現個份量係剛剛好將蟹肉、牛油果、沙律醬、粟米撈埋一齊,配上多士食,完全無得輸炸薯條配黑松露蛋黃醬呢個薯條炸到外層好脆,不過一咬就覺得脆而硬,可能炸得過了頭!沙薑燒春雞用左鐵板上,所以成件事好香春雞肉質好嫩滑,不過略嫌外皮烤得唔夠脆!如果可以脆啲會更好~~士多啤梨法式多士呢個甜品非常有驚喜法式toast好香牛油味,加上口感又夠脆面頭仲有幾塊mini oreo,非常好食!真係要食埋個甜品先夠滿足香茅芒果茶生薑檸檬果茶呢個茶壺套裝好有美感裡面真係有2塊生薑,所以薑味突出,岩哂養生嘅我飲用!
經過見到個門口好有feel呀

神秘而又摩登,吸引左我哋嚟食晚飯!

蟹肉牛油果沙律
一上菜,我哋心諗咁細份嘅……
點知食落發現個份量係剛剛好

將蟹肉、牛油果、沙律醬、粟米撈埋一齊,
配上多士食,完全無得輸

炸薯條配黑松露蛋黃醬
呢個薯條炸到外層好脆,
不過一咬就覺得脆而硬,
可能炸得過了頭!

沙薑燒春雞
用左鐵板上,所以成件事好香

春雞肉質好嫩滑,
不過略嫌外皮烤得唔夠脆!
如果可以脆啲會更好~~
士多啤梨法式多士
呢個甜品非常有驚喜

法式toast好香牛油味,加上口感又夠脆

面頭仲有幾塊mini oreo,
非常好食!真係要食埋個甜品先夠滿足

香茅芒果茶
生薑檸檬果茶
呢個茶壺套裝好有美感

裡面真係有2塊生薑,所以薑味突出,
岩哂養生嘅我飲用!

2021-09-28
  • 士多啤梨法式多士
📍 Glasshouse📍 太古 • 太古城中心1樓101A號舖-之前跟朋友去過《Glasshouse》IFC分店享受美好的晚餐~也有在他們太古城的分店試過午餐~這次終於來一嚐這裡的晚餐😛,也試一下上次沒試的菜式!-他們主打亞洲菜,尤其東南亞如泰國、馬來菜式,而每一道都融入了西式元素,非常特別-IFC店以落地大玻璃作牆壁,名副其實「Glasshouse」。而且室外座位更可以欣賞維港海景,環境很不錯太古城的這一家... 就只是分店🤣,環境來說肯定比不上IFC,但室內空間蠻大的-THAI Red Sangria ($78/NH; $68/HH)趁著happy hour,來一杯sangria~🍹•Crab Caesar salad ($148)酥炸珍寶軟殼蟹凱撒沙律伴流心蛋軟殼蟹凱撒沙律賣相非常吸引~凱撒沙律🥗配合炸半熟蛋、軟殼蟹🦀在平常的凱撒沙律上加了一點變化,卻又配搭得宜👍•Singapore noodle ($168)龍蝦鵝肝星洲炒米粉配西班牙火腿「星洲炒米」售價$168⁉️是因為加入了龍蝦、鵝肝,跟西班牙火腿!這個「大雜燴」讓常見的星洲炒米搖身一變,變高貴了👑😌米粉以自家製咖喱醬炒,咖
📍 Glasshouse
📍 太古 • 太古城中心1樓101A號舖
THAI Red Sangria
趁著happy hour,來一杯sangria~🍹

Crab Caesar salad ($148)
酥炸珍寶軟殼蟹凱撒沙律伴流心蛋
Crab Caesar salad
軟殼蟹凱撒沙律賣相非常吸引~
凱撒沙律🥗配合炸半熟蛋、軟殼蟹🦀
在平常的凱撒沙律上加了一點變化,卻又配搭得宜👍

Singapore noodle ($168)
龍蝦鵝肝星洲炒米粉配西班牙火腿
「星洲炒米」售價$168⁉️
是因為加入了龍蝦、鵝肝,跟西班牙火腿!
這個「大雜燴」讓常見的星洲炒米搖身一變,變高貴了👑😌
米粉以自家製咖喱醬炒,咖喱香味很濃,配上龍蝦鵝肝西班牙火腿,竟然沒有違和感,反而更想要更多!😍

BBQ pork rib ($268)
醬燒排骨焗薯配秘製韓式風味醬
BBQ pork rib
豬肋骨份量蠻多,很入味😋
BBQ醬雖說是「Kimchi韓式風味醬」,但泡菜味道不大~
另外還配有焗薯還有玉米,好好吃好滿足😆

Banana crème brûlée ($88)
香蕉火焰焦糖燉蛋
Banana crème brûlée
雖然Glasshouse的甜品選擇超級多,但大部分客人來到這裡都是必點這個!
原因是視覺效果實在太棒了!🤩
焦糖燉蛋上鋪上香蕉還有砂糖,店員會淋上酒,點火,就做成美美的效果🔥
燉蛋質感滑嫩,不過表面砂糖不夠硬脆 (?),沒有焦糖燉蛋應有的口感~
可是配上香蕉又是另一種體驗🍌
另外還可以倒入咖啡同吃,以苦澀中和燉蛋的甜味~層次很豐富
份量再大一點就最好啦😛

Menu:
2021-09-23 213 瀏覽
餐廳於公司附近,經常前來吃午餐,今天決定要試試它們的晚餐再回家裝修如店名,走田園風,放滿植物裝飾,座位舒適前菜炒芥蘭苗伴西班牙火腿,火腿的鹹香帶出芥蘭獨特的甘香五色芝士薄餅加入了藍芝士、巴馬臣芝士、水牛芝士等5種芝士,融合煉奶中和甜鹹比例,芝士控不容錯過每次來午餐必點的香辣龍蝦意粉辣味十足主菜12oz烤美國頂級肉眼軟嫩多汁,伴碟火箭菜十分新鮮這裡的食物、飲品、甜品款非常多!下次可真閨蜜來個下午茶或歡樂時光
裝修如店名,走田園風,放滿植物裝飾,座位舒適
前菜炒芥蘭苗伴西班牙火腿,火腿的鹹香帶出芥蘭獨特的甘香
炒芥蘭苗伴西班牙火腿
五色芝士薄餅
香辣龍蝦意粉
12oz烤美國頂級肉眼
2021-09-22 335 瀏覽
It’s such a long wait until the burgers arrived our table. I had a taste of the fries, it’s crispy enough but it’s freezing cold…I then tried touch the bread, it’s cold…So the whole thing was cold… it’s even more disappointing when they priced it $148.I told the waitress that this is unacceptable, I guess what they did is to reheat my plate with the microwave as obviously only the surface was hot.Then the beef, the patty itself was quite thin so they had to add on a slice of bacon to make it loo

Then the beef, the patty itself was quite thin so they had to add on a slice of bacon to make it look better 😂 the bacon was not mentioned on the menu. As it’s so thin, you can imagine it’s not juicy at all.

The other food might be ok? but just don’t order any burger.

One thing I noticed during lunch time on a public holiday was the restaurant wasn’t full at all and it’s not just our table who complaint about the wait. In general, it’s not a good experience.

Wagyu  Beef  Burger
2021-09-22
I need to fully recommended this restaurant as professional way.  I was waiting a table on that day as walk in.  Some of customer not even have patience to wait a table to been arrange to seat.  One of lady at the entrance been yell of staff, the staff was no choice been yelling.  Me and my friend were talking nowaday no one respect restaurant worker.  If I was a worker "Please get out from my restaurant."  People so selfish.  On that day, no mood to enjoy with those people with no manner in the same restaurant.  Go to McDonald.  No need to wait, madam!

Me and my friend like the set lunch fast and delicious $98 or $138.
My favourite is "Truffle mixed mushroom pizza",  my friend favourite is Roasted Chicken pasta.  Both amazing.  Service is amazing, finish meal 30 mins, still have 30 mins more to get back to the office.  Then we ordered small little cake and enjoy our coffee.

Good lunch and good things is spending $200 have 5 hours free parking in Tai Koo Shing  Cityplaza. Worth it.
題外話/補充資料: $200 have 5 hours free parking, happy hour everyday 4-8pm. kids friendly
2021-09-06
生日
用餐優惠
信用卡優惠、優惠券
  • Roasted Salted Spring Chicken
  • Suckling Pig with Fragrant Fried Rice
2021-09-09 1581 瀏覽
今次都係食特別少少既餐廳 以創新手法結合傳統烹飪食材配搭特別今晚一家人過左太古行街,晚餐搵到呢間餐廳,拎左位就好快入得座前菜牛油果蝦蔬菜卷 用蔬菜包裹著牛油果與蝦肉 就咁睇同壽司有幾似味道口感幾特別,蔬菜既脆,牛油果既滑,蝦肉既鮮甜,一個卷物3種口感係幾特別食法另一份前菜係脆蝦片與牛油多士配芝士焗肉醬辣辣地既肉醬用芝士焗香,用脆多士配搭黎食,別有風味既食法但食落係幾好食既前菜過後就準備上主食 煎蛋鵝肝牛肉飯 西煎雙蛋,蛋黃仍半熟,店員建議將蛋汁同醬汁拌勻白飯一起食鵝肝超大件,甘香油脂豐,入口近乎即溶無渣,就好似食左一件鵝油入口咁美味牛肉燒過,食落係肉味濃香,配埋蛋汁同燒汁一齊食,味道豐富最後就係鴨肉絲湯河,平時食牛肉河就食得多,今次係手撕燒鴨拆絲配牛骨濃湯燒鴨肉絲連皮呢個組合撞河粉出奇地夾,牛骨湯鮮甜鴨肉絲香濃美味,另附一隻溫泉蛋可以用黎沾鴨肉絲食甜品係芒果雪糕加芒果肉,酸中帶甜既芒果做結尾非常完美Glasshouse太古太古城道18號太古城中心1樓101A號舖Shop 101A, 1/F, Cityplaza, 18 Taikoo Shing Road, Tai Koo評分7/10平
另一份前菜係脆蝦片與牛油多士配芝士焗肉醬
前菜過後就準備上主食 煎蛋鵝肝牛肉飯
西煎雙蛋,蛋黃仍半熟,店員建議將蛋汁同醬汁拌勻白飯一起食
牛肉燒過,食落係肉味濃香,配埋蛋汁同燒汁一齊食,味道豐富

燒鴨肉絲連皮呢個組合撞河粉出奇地夾,牛骨湯鮮甜
鴨肉絲香濃美味,另附一隻溫泉蛋可以用黎沾鴨肉絲食
甜品係芒果雪糕加芒果肉,酸中帶甜既芒果做結尾非常完美

Glasshouse
太古太古城道18號太古城中心1樓101A號舖
評分7/10
平均消費$300
尋日朋友book咗枱,同我慶祝生日食午餐,朋友遲到,佢話要人齊先比入,雖然朋友遲到係唔啱,但係結果我等咗15分鐘,我朋友嚟到當然好嬲啦!原來book咗枱都要人齊先比入,咁使乜book枱,咁同去fooᴅ ᴄᴏᴜʀᴛ 麥當勞大快活,有咩分別,朋友話以後都唔太古城ɢʟᴀssʜᴏᴜsᴇ, 明明朋友在門口等嘅時候裏面仲有位,到朋友到咗跟住就話因為裏爆咗,所以要等,根本就係講大話,咁根本就唔需要book枱,不如Walk in啦!佢仲要介紹俾朋友千祈唔好去,啲嘢本身都已經係難食。
2021-09-05 250 瀏覽
停不了的生日飯局又黎,今晚同朋友隨意咁係太古城搵間有氣氛的餐廳食飯慶祝一下,於是就搵左Glasshouse。餐廳環境燈光比較暗,帶一點浪漫而酒吧的感覺氣氛,餐牌的食物非常多元化,基本上東南亞的菜式也會有,甜品亦都非常之多,餐廳內有酒類供應亦都有Happy hour價錢叫酒類飲品,但我同朋友今晚都冇揀酒,揀左兩杯好靚ge紫紅色無酒精飲品揀左兩款小食,一款炸薯條配黑松露蛋黃醬,而另一款就係蜜糖雞翼,黑松露醬相當好味,而蜜糖雞翼甜道剛好,值得一試👍🏻主菜係一道用鐵板上的韓式辣肉醬意粉,上菜時鐵板熱辣辣加上韓式辣醬炒食落非常野味,意粉炒得夠乾身,唔會濕淰淰咁👍🏻唔錯唔錯!由於太飽關係,原本想食埋梳乎里都食唔落了,唯有下次啦!

由於太飽關係,原本想食埋梳乎里都食唔落了,唯有下次啦!
2021-08-27
生日