2019-09-30 109 瀏覽
餐廳的燈光柔和,播著輕鬆英文歌,氣氛relax。餐紙印滿美金100元,非常別緻。這裡的上餐是一道道菜慢慢上,吃完一道才上下一道,可以好好品嚐每一道菜,享受整個晚餐。前菜:西班牙黑毛豬火腿肉腸配脆多士肉腸味道比火腿香濃,建議可配法包多士吃。烤多士塗上牛油,配上黑毛豬肉腿食,十分香脆。湯:磨菇濃湯平時我不太喜好磨菇湯,但廚師在磨菇湯內加了洋蔥粒,而睡落足料,整個湯又香又甜。任食沙津和薯條沙津有多款不同沙津菜,有蘿馬生菜,火箭菜,菠菜,混合酸酸甜甜的油醋汁,十分開胃。另外,最令我驚喜的是薯條,外脆內軟,撒上紫菜調味,十分推薦。店員見我們吃完,還細心問要不要再添加。主食:美國牛肩牛肩沒有經過複雜醃製,只是上桌時配上岩鹽作簡單調味,吃得出牛肉原本的味道,肉質鮮嫩,算高水準。主食:熟成頂級肉眼扒未吃前覺得加了$198升級都頗貴,但試了一口,真得是物有所值。熟成牛扒的肉質超香濃同鮮嫩,超級juicy。神奇的是牛扒經過熟成後,別有一番風味,有陣陣菇同芝士的香氣。大家千萬不要怕肥而不吃肥膏,肥膏加上牛扒放入口,更甘香好味。雖然已好飽,但甜品是我最愛的cheese cake,當然吾放過。Cheesecak

前菜:西班牙黑毛豬火腿肉腸配脆多士

湯:磨菇濃湯

任食沙津和薯條

主食:美國牛肩

主食:熟成頂級肉眼扒

雖然已好飽,但甜品是我最愛的cheese cake,當然吾放過。Cheesecake是New York style, 每一口都係好香濃芝士味,好滿足。

日乾式熟成美國頂級肉眼扒
2019-09-25
日乾式熟成美國頂級肉眼扒
2019-09-22 106 瀏覽
Friend's birthday dinner. Charged $530 per head and the dishes are very ordinary.   The appetizers was salad,  mushroom soup, and scallops.   Every dish was ordinary.  Main course were striplion steak and also tasteless.  The worst thing is their service is not very helpful.
2019-09-21
生日
  • None
2019-09-15 1022 瀏覽
瘋狂薯條🍟任食.........當然吾係瘋狂食麥當當薯條,而係土瓜灣一間Fine Dinning的餐廳提供任食薯條。晚餐基本收費$298,因應不同主菜再加錢。📍頭盤:西班牙黑毛豬拼盤🔸 香烤麵包配上黑毛豬火腿及黑毛豬肉腸。🔸咸香味濃濃的火腿滲出香濃的油份,迷人的頭盤。📍羽衣金蘭蔬菜湯🔸羽衣金蘭的苦澀味一直都吾係個個喜歡。🔸今次卻被蔬菜的酸甜所覆蓋,反而成為湯裡的重要口感。📍傳統馬利蘭州蟹餅($128)🔸外加食物🔸超級超級好味🔸整個蟹餅都係用蟹肉製成。🔸蟹味極濃,好似將成隻濃縮左落個蟹餅度。🔸必點美食。📍銀雪魚(+$128)🔸銀雪魚肉嫩多汁,完全沒有雪味。🔸香香煎過後,銀雪魚的魚油滲溢,遠處也能聞到香味。📍西班牙棕毛豬肩胛配黑醋汁(+$98)🔸黑毛豬肉肉質非常非常軟嫩。🔸放入口已慢慢地融化在口內。🔸脂肪部分油而不膩。🔸如擔心仍然太油膩,可沾點黑醋汁減少油膩感。📍萬眾期待任食side dish🔸包括蜜糖燒烤薯條及黑醋沙律🔸薯條全部即叫即炸、每條都熱辣辣,超過癮。🔸蜜糖燒烤味重,實在超級邪惡😋🔸黑醋沙律🥗有滿滿的沙律菜,係高質的沙律菜,食多幾盤已經回番本。
瘋狂薯條🍟任食.........

📍頭盤:西班牙黑毛豬拼盤
🔸 香烤麵包配上黑毛豬火腿及黑毛豬肉腸。
🔸咸香味濃濃的火腿滲出香濃的油份,迷人的頭盤。

📍羽衣金蘭蔬菜湯
🔸羽衣金蘭的苦澀味一直都吾係個個喜歡。
🔸今次卻被蔬菜的酸甜所覆蓋,反而成為湯裡的重要口感。

📍傳統馬利蘭州蟹餅($128)
🔸外加食物
🔸超級超級好味
🔸整個蟹餅都係用蟹肉製成。
🔸蟹味極濃,好似將成隻濃縮左落個蟹餅度。
🔸必點美食。

📍銀雪魚(+$128)
🔸銀雪魚肉嫩多汁,完全沒有雪味。
🔸香香煎過後,銀雪魚的魚油滲溢,遠處也能聞到香味。

📍西班牙棕毛豬肩胛配黑醋汁(+$98)
🔸黑毛豬肉肉質非常非常軟嫩。
🔸放入口已慢慢地融化在口內。
🔸脂肪部分油而不膩。
🔸如擔心仍然太油膩,可沾點黑醋汁減少油膩感。

📍萬眾期待任食side dish
🔸包括蜜糖燒烤薯條及黑醋沙律
🔸薯條全部即叫即炸、每條都熱辣辣,超過癮。
🔸蜜糖燒烤味重,實在超級邪惡😋
2019-09-11
紀念日
  • 西班牙黑毛豬前腿
  • 傳統馬利蘭州蟹餅
2019-09-13 509 瀏覽
早兩日入左土瓜灣食左餐飯🍚大鄉里出城既小編驚見原來土瓜灣既橫街小巷都有好多餐廳選擇....OpenRice左呢間任食黑松露薯條🍟諗住一試晚上7點餐廳一個人客都無🌃而隔離既粗口字頭邊爐就排哂隊🕴🏼都有少少怕試伏🙊.晚餐每位$298 主菜另加💵🔺西班牙黑毛豬火腿及肉腸烤過既牛油麵包配上微温既火腿同肉腸油脂微微滲出 味道偏咸數量唔多都可以話剛剛好✔️.🔺羽衣甘藍蔬菜湯平時羅宋湯以蕃茄作主調味道呢個羽衣甘藍蔬菜湯少左酸味但又平衡左呢種蔬菜既苦澀味 不錯喝👄.🔺西班牙棕毛豬肩胛(+98)黑醋醬汁加上豬肩胛肉 肉質軟嫩而且帶點筋同脂肪味道不錯👍🏻只係多吃有一點膩🙊.🔺時日精選海鮮:銀雪魚(+$128)烤銀雪魚肉質新鮮多肉汁 質素不錯😸醬汁味道不會太搶 魚味好出🎣.🔺任食蜜糖燒烤薯條·黑醋沙律🥗OpenRice推介黑松露薯條原來黎到係會有唔同友人有少許失望😞小編就幾歡喜😻薯條係粗身既 每次refill都係熱辣辣上桌🔥沙律菜係好新鮮既加埋黑醋汁 酸酸味味😋.🔺芝士蛋糕🍰Earl Gary Tea ☕️全晚質素較一般既芝士蛋糕🍰好實淨配茶先唔覺膩🤓.總括黎講 呢間餐廳平日人流唔多食物質素整體不錯 但肉肉同炸
早兩日入左土瓜灣食左餐飯🍚
大鄉里出城既小編
驚見原來土瓜灣既橫街小巷都有好多餐廳選擇....
OpenRice左呢間任食黑松露薯條🍟諗住一試

🔺羽衣甘藍蔬菜湯
平時羅宋湯以蕃茄作主調味道
呢個羽衣甘藍蔬菜湯少左酸味
但又平衡左呢種蔬菜既苦澀味 不錯喝👄

🔺西班牙棕毛豬肩胛(+98)
黑醋醬汁加上豬肩胛肉 肉質軟嫩而且帶點筋同脂肪
味道不錯👍🏻只係多吃有一點膩🙊

🔺時日精選海鮮:銀雪魚(+$128)
烤銀雪魚肉質新鮮多肉汁 質素不錯😸

總括黎講 呢間餐廳平日人流唔多
食物質素整體不錯 但肉肉同炸炸感覺較高🍴
人均消費都較高😅大家要衡量一下值唔值😌

人均消費:約$400
推介指數:👅👅👅👅👅👅👅(7/10)
Encore指數:🤙🏻🤙🏻🤙🏻🤙🏻(4/10)
2019-09-02 114 瀏覽
Hotel quality food! Hidden gem! Intimate setting! The chef personally explained every dish to us and the concept behind it , haven’t had service like this in hk for a very long time not even in 5 stars hotel. And for its quality it’s easily as good / better than hotel restaurant! If you are looking for a quiet , intimate setting for date night/ celebration dinner, this is the place for you! ( they only open for dinner, because the chef would spend the whole day plan out the menu and shop for the
If you are looking for a quiet , intimate setting for date night/ celebration dinner, this is the place for you! ( they only open for dinner, because the chef would spend the whole day plan out the menu and shop for the freshest ingredients!!!)

They also have a very nice Japanese cheese cake for dessert! Not too sweet and solid but perfect balance in texture and it’s sweetness! What a perfect ending to the meal
2019-09-01 111 瀏覽
在土瓜灣體育館做完運動後,順道去附近食肆林立的鴻光街吃dinner,其中一間門口擺有一個粉紅大餐牌加黑底白色字forkers招牌,設計搶眼是吃西餐的很吸引我便入去試試。佈置間潔,燈光柔和,地方唔算大,只有幾張枱,枱面擺放著整齊的餐具和看似歐幣的紙巾,很有趣啊!套餐有是日餐湯,濃郁美味。主菜是西班牙棕毛豬肩胛 ,是用果飼養的豬,入口特別有口感,而且豬味濃厚,加上少許醬汁入囗不會感覺太乾。這𥚃薯菜和沙律菜是可無限加添的,黑松露薯條是即叫即炸很新鮮鬆脆,黑松露香氣四溢,越吃越滋味!新鮮沙律菜混了秘製沙律醋令胃口大開。也有甜品芝士蛋糕,香濃幼滑,甜度也適中。格雷伯爵茶就是這噸套餐的完結。

套餐有是日餐湯,濃郁美味。

新鮮沙律菜混了秘製沙律醋令胃口大開。

也有甜品芝士蛋糕,香濃幼滑,甜度也適中。

格雷伯爵茶就是這噸套餐的完結。

2019-08-28 107 瀏覽
近來土瓜灣開了不少新餐廳,聽朋友介紹過呢間,今日就決定去試試。我地叫左個套餐,價錢合理。佢地擺盤比較細碟, 但是份量就一點都不少。前菜係西班牙黑毛豬拼盤,配埋個蒜蓉包可以令到成碟肉無咁鹹。之後到餐湯,其中一個upgrade 左大蝦濃湯,雖然要加$68,但係完全物超所值。職員叫我地用隻蝦去攪下碗湯先飲,因為個湯係放左蝦頭去淆,個湯飲落去有豐富既大蝦原味。之後黎黑松露薯條同沙律係任食的。 主菜就揀左個西班牙棕毛豬肩胛同銀雪魚,豬肩肉質非常淋,完全唔硬。銀雪魚係今日special ,佢個醬配得好,同銀雪魚好夾。在土瓜灣食到咁高質的西餐,難怪朋友再三光顧。

前菜係西班牙黑毛豬拼盤,配埋個蒜蓉包可以令到成碟肉無咁鹹。

之後黎黑松露薯條同沙律係任食的。

在土瓜灣食到咁高質的西餐,難怪朋友再三光顧。
2019-08-28 97 瀏覽
Forkers ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎係土瓜灣開得既餐廳真係好多都好好食 因為位置通常都較遠 唔好食真係唔會吸引到人特登入去食。呢間果然無令我失望 真係可以比滿分 超滿足。☺️Set dinner 🍽$298 有D菜式就要額外加錢~Set 包括前菜、沙律、餐湯、主菜,甜品同餐飲。西班牙黑毛豬拼盤🐖Starter 係黑毛豬拼盤 黑毛豬焗乾身之後食落去好似臘腸 咸香得來不會油膩 附薄薄的餐包一齊食希臘式檸檬雞湯🥣 用左洋蔥、紅蘿蔔、雞蛋、檸檬同雞慢火煮成 配搭好夾而且好creamy 黑松露薯條🍟 無限refill 黑松露薯條 新鮮炸好熱辣辣 薯條粗身 撒上黑松露碎和鹽 炸得岩岩好 唔會太乾太脆 食落唔會覺得好熱氣。 沙律🥗 沙律都係任食的 菜好新鮮好fresh 燒濕熟成美國牛肩🐮 好有驚喜 肉質結實 肉味重 超juicy 煮至medium ~食落都是滿滿肉汁 肥瘦岩岩好 食落少少肥膏痴住好香口 西班牙棕毛豬肩胛🐷 肉質肥美 豬肉顏色好粉嫩 配上面頭的黑醋 甜味突出。好似西式的叉燒咁芝士蛋糕🧁 細細件令人無罪惡感 淡淡既芝士香 好香又不會甜 質感是結實的 非常好吃。配
Forkers

沙律都係任食的 菜好新鮮好fresh

燒濕熟成美國牛肩🐮

西班牙棕毛豬肩胛🐷

芝士蛋糕🧁
細細件令人無罪惡感 淡淡既芝士香 好香又不會甜 質感是結實的 非常好吃。配埋餐飲Earl Grey tea好夾!為呢餐畫上完美句號。

Shop 55, Ground Floor, Houston Centre, 63 Mody Square, Tsim SHa Tsui East
⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎
地址
土瓜灣鴻光街5號
5 Hung Kwong Street, To Kwa Wan
電話號碼
2019-08-27 82 瀏覽
舊區土瓜灣亦有Fine Dining,可以穿著得casual一些享受到優質食材。Forkers位於老店哥登堡對面的橫街內,不算難找。餐廳只於晚上六時至十一時營業,餐牌只有晚市套餐,可以加錢另加海鮮前菜或將主菜升級。晚餐價錢已包西班牙黑毛豬火腿及肉腸、是日餐湯、燒濕熟成美國牛肩、任食黑松露薯條及沙律、芝士蛋糕及咖啡或茶。西班牙黑毛豬火腿及肉腸黑毛豬拼盤有48月熟成黑毛豬火腿及莎樂美腸,較長的風乾時間令黑毛豬火腿肉質更乾爽,油潤甘香,味道更濃郁集中,可配上蒜香法包同食,輕薄酥脆。椰菜花湯椰菜花湯內有很多椰菜花碎,加上煙肉粒,味道甜中帶鹹。湯頭加入小量香草及橄欖油,有提味作用,口感爽滑,清香不油膩。黑松露薯條及沙律薯條新鮮即炸,熱辣香脆可口,配上黑松露碎,每啖入口都有滿滿的幽香味。沙律菜只以油醋汁簡單調味,每口清新爽脆。燒濕熟成美國牛肩牛肩用熟成方式處理,肉汁得以保存,肉質比一般牛肩有咬口而肉味更香更濃。西班牙棕毛豬肩胛棕毛豬肩胛已經切開成一件件,內裡肉質依然粉嫩,入口味道濃郁軟綿。芝士蛋糕焗芝士蛋糕份量雖少但芝味非常濃郁。川寧伯爵茶伯爵茶帶有佛手柑幽幽的香氣,是咖啡以外比較輕怡的好選擇。

西班牙黑毛豬火腿及肉腸

椰菜花湯

黑松露薯條及沙律

燒濕熟成美國牛肩

西班牙棕毛豬肩胛

芝士蛋糕
焗芝士蛋糕份量雖少但芝味非常濃郁。

川寧伯爵茶

伯爵茶帶有佛手柑幽幽的香氣,是咖啡以外比較輕怡的好選擇。
2019-08-27
2019-08-26 88 瀏覽
住在土瓜灣的好友相約在她家附近鴻光街吃晚餐,原因是開了一間Forkers西餐廳。點套餐可任食黑松露薯條和新鮮沙律菜。地方唔算大,只有幾張檯,燈光柔和,有個小型酒吧佈置簡單。西班牙黑毛豬火腿及肉腸,口感煙煙韌韌,越嚼越好味,鹹度適中,配上香口酥脆蒜茸包蘸一蘸鮮甜濃郁大蝦湯,簡直是天衣無縫👍!燒濕熟成美國牛肩,肉嫩腍滑甘香。任吃的黑松露薯條,一端上檯面巳香氣四溢!鬆脆可口,食到要再次encore 😋。沙律菜混了秘製沙律汁酸甜醒胃!甜品是芝士餅,濃濃芝士味,質感軟滑,入口即融!一杯熱辣辣的格雷伯爵茶,就是這餐完美的句號!

燒濕熟成美國牛肩,肉嫩腍滑甘香。

沙律菜混了秘製沙律汁酸甜醒胃!

甜品是芝士餅,濃濃芝士味,質感軟滑,入口即融!

一杯熱辣辣的格雷伯爵茶,就是這餐完美的句號!

• 黑松露薯條
  • 西班牙黑毛豬火腿及肉腸  大蝦濃湯  沙律菜  格雷伯爵茶
  • 燒濕熟成美國牛肩
2019-08-23 80 瀏覽
今日去開土瓜灣,聽朋友介紹話呢間西餐唔錯就嚟咗試吓啦。食完之後真係值得推介。我同朋友兩個人比較遲先食,所以兩個人坐左一張四人枱,坐得舒服之餘仲可以多位擺嘢食。整體來講都坐得幾舒服。係侍應介紹下,我同朋友叫咗西班牙黑毛火腿係侍應介紹下,我同朋友叫咗西班牙黑毛火腿及肉腸,檸檬雞湯,加拿大豬胺排,油封鴨髀,同埋另外有跟黑松露薯條。先講下頭盤,火腿同埋肉腸都食得出好香油脂味,另外仲有多蒜到拿嘴嘅蒜蓉包。兩樣配埋一齊食真係非常夾,因為兩樣分開各自食會覺得比較濃味。一齊食嘅話大家會中和左味道,比較易入口。跟住到個湯,侍應介紹咗俾我哋聽原來個湯係希臘嘅餐湯,飲洛口會飲得出有creamy嘅感覺但其實冇離落過忌廉,呢樣覺得好新奇。跟住到兩樣主食,豬胺非常好味,口感絕對非常好,食落口仲要有好多肉汁,真係值得一試。跟住到油封鴨髀,侍應介紹過話呢個係佢哋嘅改良版,識落唔會好似正式油封鴨髀咁鹹,而係冇用咁多鹽之下仲做到啲肉一絲絲咁離哂骨,正。薯條冇食太多,不過都食得出好重黑松露味,而佢唔係用醬汁,你真係用黑松露直接沈喺薯條。

👭Forkers (土瓜灣)👭Dinner Set $298起1⃣西班牙黑毛豬火腿及肉腸 火腿同肉腸被切成薄片,每種有4片配搭4塊蒜蓉包。首先38嘗試火腿片,由於係用鹽醃製所以單食有少少過鹹,口感較肉腸結實😳不過夾埋蒜蓉包就變得岩岩好!而肉腸片既味道近似臘腸,入口帶有甘香🥰2⃣希臘式檸檬雞湯呢個湯品係待應特別向38介紹,材料用左洋蔥、紅蘿蔔、雞蛋、檸檬同雞等等慢火煮成。38覺得好特別既係呢款雞湯無落忌廉去煮,但入口好creamy😍雞肉精華配埋檸檬既清香令湯品變得清醇順口👍🏻3⃣新鮮沙律&黑松露薯條(任食)餐廳一大吸引之處就係可以無限refill沙律同薯條😍大胃王都唔怕食唔飽。沙律用左黑醋汁調味,作為前菜酸酸地都幾開胃。薯條即叫即炸,再用黑松露醬伴炒上碟。食落唔會油苙苙,外脆內軟😋38都忍唔住encore左一次薯條黎食👍🏻4⃣加拿大豬鞍扒+$6838食左呢間餐廳既豬鞍扒之後對豬既料理品完全改觀😳豬肉顏色好粉嫩😍有別於一般豬扒暗沈既顏色。廚師應該用左慢煮既方法去烹調豬鞍扒,所以保留到肉質既濕度,食落非常juicy❤醬汁係用黑醋黎調味,質地較稠身,甜味突出。雖然套餐要另外加
👭Forkers (土瓜灣)👭

Dinner Set $298起
1⃣西班牙黑毛豬火腿及肉腸

2⃣希臘式檸檬雞湯

3⃣新鮮沙律&黑松露薯條(任食)

4⃣加拿大豬鞍扒+$68
38食左呢間餐廳既豬鞍扒之後對豬既料理品完全改觀😳豬肉顏色好粉嫩😍有別於一般豬扒暗沈既顏色。廚師應該用左慢煮既方法去烹調豬鞍扒,所以保留到肉質既濕度,食落非常juicy❤醬汁係用黑醋黎調味,質地較稠身,甜味突出。雖然套餐要另外加$68先食到,但38高度推薦要叫一份享受下豬肉另類既口感同味道‼️‼️

5⃣燒濕熟成美國肉眼牛排+$98
呢塊肉眼令38好驚喜🤩佢既外皮燒至十分香脆,肉質又好軟綿,食落一啲都唔乾,而係勁juicy,調味都唔會太過於重手,味道剛剛好。雖然要加$98,但38覺得係值得既😋

6⃣芝士蛋糕
呢件cheese cake份量整得岩岩好😍細細件唔會令人覺得好有負擔,同時又可以滿足到38對飯後甜品既需求。蛋糕口感唔會過硬/軟,用匙羹就可以輕鬆切開。放入口會慢慢咁溶化,散發淡淡既芝士味道。一啖cheese cake配一啖伯爵茶作為呢餐飯最完美既結局❤

推薦度:8/10

🏠土瓜灣鴻光街5號
🕐6:00pm-11:00pm
1K
2019-08-13 85 瀏覽
呢間隱世西餐廳喺土瓜灣既小巷入面,不過我返工既地方就喺附近,放工行過黎只要5分鐘,真係超級方便。餐廳只係開晚市,有set dinner 可以選擇。今晚就同朋友食好啲,升級食貴啲既肉。餐廳連啲細節都做得好好,小至擺盤都整得好靚。套餐既前菜係西班牙黑毛豬拼盤,佢既方腿係經過48個月既熟成,入口香濃。今日既餐湯係希臘檸檬雞湯,呢個湯真係令人好驚喜,佢有少少檸檬既酸味,吊出雞湯既鮮味,真係高level過出面啲普通餐湯勁多!任食既高質沙律同埋黑松露薯條!其中一個餐既主菜係燒濕熟成美國頂級肉眼牛排,牛排熟既程度岩岩好,肉質juicy又嫩滑,牛味香濃。另一個主菜就點左西班牙棕毛豬肩胛,估唔到豬肉係可以咁好味,係我食過最好味既豬肉!最後仲有芝士蛋糕,所以野都好完美!

餐廳連啲細節都做得好好,小至擺盤都整得好靚。
任食既高質沙律同埋黑松露薯條!
最後仲有芝士蛋糕,所以野都好完美!
2019-08-06 259 瀏覽
又黎到一星期一次食好西環節😆😆😆今日因為要落土瓜灣整車 所以就係附近搵食啦呢間鋪頭位於一條後巷入面 出面有幾個錶位今日好好彩有位泊到車 如果晤係就有只有亂泊啦😣😣呢到$298+10% 有齊前菜,餐湯,主菜,side dish,甜品同埋飲品😆岩晒三心兩意既我 首先要左一個西班牙黑毛豬拼盤咸香味十足 值得一讚係個包 勁香脆day of the soap 係蕃茄牛肉湯小妹晤太喜歡蕃茄 呢個係羅送湯既好味version 😆😆😆😆呢到signature係有免費任添既黑松露薯條嘿埋沙律 薯條係即炸 同埋係粗薯條! 沙律係用黑醋撈既 落得好夠份量 晤係健康之選 不過好好味😆主菜分别叫左熟成美國牛肩同埋豬鞍扒(+$68)牛肩部分係比較有咬口既部位 不過同時亦都會比較重牛味 呢到大概做到medium rare 生熟會適 配上海鹽調味非常好味😉豬鞍扒係厚切既 調味用上黑醋 我亦都食到少少甜味 甜甜酸酸甘 加上豬鞍扒好淋 我食左好多舊😆😆😆女仔食甜品又係另一個胃 呢到隨餐甜品係cheesecake 晤太漏 細細件 我有少少晤夠喉😆😆最後一杯齋啡結尾 呢到咖啡豆揀得幾好晤太酸偏苦 岩我口味👍如果呢到泊車方便啲
又黎到一星期一次食好西環節😆😆😆
今日因為要落土瓜灣整車 所以就係附近搵食啦

呢間鋪頭位於一條後巷入面 出面有幾個錶位
今日好好彩有位泊到車 如果晤係就有只有亂泊啦😣😣

首先要左一個西班牙黑毛豬拼盤
咸香味十足 值得一讚係個包 勁香脆

day of the soap 係蕃茄牛肉湯

主菜分别叫左熟成美國牛肩同埋豬鞍扒(+$68)

最後一杯齋啡結尾 呢到咖啡豆揀得幾好
晤太酸偏苦 岩我口味👍

如果呢到泊車方便啲,我諗我會經常黎😉

• 燒濕熟成美國牛肩
  • 豬鞍
2019-08-04 53 瀏覽
住土瓜灣附近,見到呢一度越來越多新開嘅餐廳,入邊嘅情調同裝修都好唔錯,我個人就最鍾意幫襯小店,唔使食嚟食去都係嗰啲大集團連鎖店,小店充滿人情味而且食得出老闆嘅用心呢度嘅裝修以深灰色同黑色為主,而且一直播住柔和嘅音樂,好有情調!呢度一個套餐由$298起,今晚我同朋友就揀咗燒濕熟成美國牛肩,已經包左前菜,餐湯,薯條沙律任食,主菜,餐茶同埋甜品,出返油尖旺呢個價真係食唔到!首先係前菜,多士係微暖抵讚跟住係蘑菇湯,一放低已經覺得好香濃,仲有粒粒磨菇碎,平時出去食西餐啲餐湯通常都飲唔晒,但呢個真係忍唔住成杯K.O.呢到嘅黑松露薯條炸得好好食,即炸既,油溫啱啱好所以真係外脆內軟!忍唔住一個人食咗兩碗,連沙律都出奇地好食,店長見我食晒都主動走埋嚟問我需唔需要添,估唔到任食但一啲都唔hea!食食吓已經聞到陣陣牛香,左隔一陣就上菜啦,望到呢個微微嘅粉紅色我就心心眼!肉汁爆棚!又香又唔un !! 超正之後仲有餐茶同埋芝士蛋糕,芝士蛋糕一啲都唔漏好好食!餐飯食咗個半鐘,服務好好!會再嚟食!

首先係前菜,多士係微暖
抵讚

!肉汁爆棚!又香又唔un !! 超正