2022-10-15 341 瀏覽
星期六優閒地搵間cafe坐下食下野咁,依間都響我個食野list度,都有一段時間,今次經開就試下先,出面有得泊車都幾方便,初時落車後仲行錯左😂原來就係響後面入到去,今次去唔到正式cafe入面坐,反而要去隔離果間甜品店坐,果間甜品店都想試嘅,但時間尚早要下次lu跟住我同友人等左陣,就有位坐啦,打卡位置比想像中少嘅,叫左個煙三文魚全日早餐、雞扒蓋飯(都頗多配料揀)飲品就叫左dirty同原味抹茶🍵煙三文魚全日早餐🥣顧名思義有煙三文魚,仲有茄汁焗豆、牛油果🥑牛角包🥐煙肉、炒蛋、炒菇、羽衣甘藍🥬沙律菜,整體都還好,無咩特別驚喜杯dirty友人初時飲唔慣,又熱又凍,去到後期就還好嘅我幾鍾意個原味抹茶🍵雖然冇拉花,因為冇牛奶🥛或忌廉,但我鍾意個原味,唔錯同埋出面都少有嘅雞扒蓋飯有好多配料,當時等咗都有一段時間,因為侍應話要再煲飯,所以要再等一陣,跟住上到嚟時,都覺得啲飯有少少硬啦,但個雞扒都幾好味,我鍾意佢有好多配料,同埋餐牌上寫嘅配料都落足晒,中華沙律、蟹子、一本本菇、粟米等等,好岩送飯最後,叫左個是日甜品-檸檬🍋撻,食落唔錯都幾清新嘅可以試下

Dirty+煙三文魚牛油果🥑全日早餐

杯dirty友人初時飲唔慣,又熱又凍,去到後期就還好嘅
傳統抹茶🍵

同埋出面都少有嘅

雞扒蓋飯

是日蛋糕🍰檸檬🍋撻

最後,叫左個是日甜品-檸檬🍋撻,食落唔錯都幾清新嘅
可以試下
2022-10-08
Dirty+煙三文魚牛油果🥑全日早餐
傳統抹茶🍵
是日蛋糕🍰檸檬🍋撻
週末 / 假期最開心既事💁🏻‍♀️莫過於大王🤴🏻帶我同少爺仔🐶出街🫶🏻仲要有靚靚既藍色💙花花牆打卡📸少爺仔🐶 : 有得去街就開心🥳~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 酥炸軟殼蟹煙肉漢堡 配蕃薯薯條 ($128)原隻炸到脆卜卜💥軟殼蟹🦀加埋煙肉🥓 • 蕃茄🍅 • 菜🥬 • 千島醬汁🧡咁豐富,大個到連大王🤴🏻拎上手都要壓一壓先放得到入口🤲🏻包體有搽牛油🧈烘過,外皮脆脆💫脆卜卜既粗身蕃薯條,食落甜甜地🍠唔洗點茄汁🥫都得👌🏻.▪自選蓋飯 ($88 & 部份配料需另加錢升級)(主食𝐱𝟏 • 配菜𝐱𝟑 • 醬料𝐱𝟏 • 伴菜𝐱任揀)先揀壽司飯底 / 沙律菜(+$5) : 沙律菜好新鮮,仲係羽衣甘藍🥗主食 : 煙三文魚(+$8) 捲左🌹配菜 : 中華沙律🌱 • 爆汁甜甜車厘茄🍅 • 日式本菇沙律少少鹹鹹地🍄醬料: 紫菜芝麻醋汁,酸酸好開胃😝伴菜𝐱任揀 : 要晒𝟑樣🤩,蟹籽🦀 • 紫菜絲 • 芝麻成碗配搭到勁𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈配料份量好足,食晒有飽肚感🤰🏻但少少邪惡感覺都冇,好健康💃🏻.▪Tiramisu ($48)側面睇到分層分得勁平均,好靚😍食落有少
週末 / 假期最開心既事💁🏻‍♀️
莫過於大王🤴🏻帶我同少爺仔🐶出街🫶🏻
仲要有靚靚既藍色💙花花牆打卡📸
少爺仔🐶 : 有得去街就開心🥳

▪ 酥炸軟殼蟹煙肉漢堡 配蕃薯薯條 ($128)
原隻炸到脆卜卜💥軟殼蟹🦀
加埋煙肉🥓 • 蕃茄🍅 • 菜🥬 • 千島醬汁🧡
咁豐富,大個到連大王🤴🏻拎上手都要壓一壓先放得到入口🤲🏻
包體有搽牛油🧈烘過,外皮脆脆💫
脆卜卜既粗身蕃薯條,食落甜甜地🍠
唔洗點茄汁🥫都得👌🏻
酥炸軟殼蟹煙肉漢堡 配蕃薯薯條

▪自選蓋飯 ($88 & 部份配料需另加錢升級)
(主食𝐱𝟏 • 配菜𝐱𝟑 • 醬料𝐱𝟏 • 伴菜𝐱任揀)
主食 : 煙三文魚(+$8) 捲左🌹
醬料: 紫菜芝麻醋汁,酸酸好開胃😝
伴菜𝐱任揀 : 要晒𝟑樣🤩,蟹籽🦀 • 紫菜絲 • 芝麻
成碗配搭到勁𝐂𝐨𝐥𝐨𝐮𝐫𝐟𝐮𝐥🌈
配料份量好足,食晒有飽肚感🤰🏻
但少少邪惡感覺都冇,好健康💃🏻
自選蓋飯

▪Tiramisu ($48)
側面睇到分層分得勁平均,好靚😍
食落有少少酒味🤏🏻,唔會過搶😙
表面灑粉裝飾都有用心思🤎
Tiramisu

▪Drinks
💖𝟐杯熱飲都有高難度既拉花💖

▫️Hot • Matcha Latte ($40)
抹茶味足,冇過重到苦澀,唔會過甜🍵
▫️Hot • Latte ($38)
自家烘焙既咖啡豆☕️,𝐍𝐮𝐭𝐭𝐲口味🤎
Matcha  Latte  •  Latte

▫️Ice Tea ($58)
口味要問店員,每日都有機會唔同💁🏻‍♀️
今日係芒果🥭 熱情果❤️‍🔥 冷泡茶
飲落好香甜 • 清清地🍹
Ice  Tea

🔺逢星期六 / 日 / 公眾假期 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺𝐂𝐚𝐟𝐞門口有停車場,勁方便揸車既朋友仔🚙
🔺室外座位可以帶少爺仔🐶

🔺真𝐏𝐞𝐭 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐥𝐲💕店員主動俾左水少爺仔飲💦 • 又會同佢玩💯

由天水圍街坊介紹趁周末 走到大西北嘆咖啡 😇天水圍站/聚星樓落車慢走不用5分鐘來到cafe啦平時食過幾次隔離的甜品原來開左花系清新cafe設計以粉藍與純白為主調門口位置有個靚靚打卡花牆Cafe室內有bar枱座位旁邊有植物擺設 仲有仙人掌 😍可見店主真係真的好用心//煙燻三文魚全日早餐 $98//包括:煙三文魚、牛油果、煙肉、炒蛋、蘑菇、沙律菜、茄汁豆、牛角包小店的All Day 食材健康和營養均衡,共有3款選擇,分別不同食量和口味,選了這款的主食是煙燻三文魚,其餘配菜的菜類和肉類很平均,也不會油膩或炸物,配合小清新主題,每款即叫即整,上菜時都是熱辣辣。三文魚以玫瑰花型擺放著,十分精緻!炒蛋很滑嫩;牛油果熟度剛好,配少少黑胡椒;蘑菇經過炒香;牛角包焗熱了,入口香脆。整體質素高,用心製作,感覺滿足。//酥炸軟殼蟹煙肉漢堡伴番薯薯條 $128//十分驚喜的漢堡!軟殼蟹大隻又脆口,其他餡料也很足料,有芝士、蕃茄和煙肉,調味以千島醬,口感豐富又搭配,而且煙肉經過煎煮,漢堡的麵包有烤焗過,食落更加香口又不油膩,控制剛好,值得一讚!//Latte $38//咖啡豆是自家烘焙,houseblend是n
由天水圍街坊介紹

可見店主真係真的好用心

//煙燻三文魚全日早餐 $98//

//酥炸軟殼蟹煙肉漢堡伴番薯薯條 $128//

//Latte $38//
咖啡豆是自家烘焙,houseblend是nutty豆,由巴西豆與雲南豆拼炒,Latte 入口平衡而不會太甘,奶泡控制到家,拉花很穩定,而且飲到最尾也不會起泡,仍見到拉花形狀,質素不錯。

//Espresso Tonic $46//
入口涼快,不會太酸,咖啡濃度比例剛好,先飲到咖啡豆香,再有陣陣Tonic氣泡,層次豐富。

//提拉米蘇 $48//
小店有幾款蛋糕選擇,每款都吸引,點了提拉米蘇,入口軟滑又涼快,層次豐富,由蛋糕到咖啡酒到上層的可可粉,每部分都做得細緻,可媲美酒店級水準!

//是日精選蛋糕:檸檬撻 $48//
朋友點了檸檬撻,首先撻皮金黃色,烤得時間剛好,沒有裂開或太淺色,入口鬆脆,而餡料的檸檬蛋漿,口感帶微酸,味道均勻,而表面焗得順滑,沒有裂痕或起皺,不錯的法式甜點。
  • 提拉米蘇
  • Latte
  • 酥炸軟殼蟹煙肉漢堡伴番薯薯條
  • 煙燻三文魚全日早餐
2022-09-26 267 瀏覽
餐廳綠白色的設計, 格局非常休閒, 又ᴄʜɪʟʟ又舒服, 環境寧靜, 位置寬躺舒適, 門外有靚靚特式花牆, 打卡一流👍🏻我們點了全日早餐ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ份量及材料比較多, 有炒蛋、煙肉、牛仔腸、磨菇、薯餅、沙律菜、茄汁豆及牛角包, 有炒香過的磨菇, 香氣十足, 炒蛋帶黑椒味, 香濃嫩滑, 非常豐富, 能夠滿足一整天經典安格斯芝士漢堡伴蕃薯薯條🍔鬆軟麵包外脆內軟、肉汁豐富, 漢堡扒厚身啖啖肉, 牛肉夠嫩又濃郁, 肉汁夠ᴊᴜɪᴄʏ, 配上粗粗的番薯薯條, 濃濃蕃薯味, 感覺比薯條少了油膩感, 薯條炸得很香脆可口飲品☕️ᴍᴏᴄʜᴀ一上枱見到海馬拉花已經很吸引😍, 美美的拉花, 朱古力的味道很香濃, 而且帶有微微的咖啡, 味道調和得很好ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ特濃抹茶配上ʟᴀᴛᴛᴇ, 抹茶味較濃, 甜度適中, 香順細滑、香而不澀, 味道不錯服務員非常有禮, 這間ᴄᴀғᴇ 全部即叫即做, 用料十足, ᴄᴘ值高, 是寵物友善餐廳, 毛小孩可以在室外用膳店外有停車場, 非常適合揸車朋友

我們點了
全日早餐

經典安格斯芝士漢堡伴蕃薯薯條🍔

飲品☕️
ᴍᴏᴄʜᴀ

ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ

店外有停車場, 非常適合揸車朋友
  • 抹茶拿鐵
  • 全日早餐
  • 經典安格斯芝士漢堡伴蕃薯薯條
屏山係天水圍最出~唔好以為冇咩野食!今次就搵到間精緻既cafe介紹比大家🥰叫左佢既車打芝士薯餅蝦肉漢堡🍔睇個名就知吸引啦!啖啖都係蝦肉😍夠晒足料!加埋又熱又脆既蕃薯薯條🍟配芥末蛋黃醬~薯條控一定要試啦!跟住有煙熏三文魚全日早餐💕有最愛既牛油果同牛角包呀😍超新鮮&超鬆軟☺️連炒蛋都覺得好正呀😝飲品叫左蜂蜜伯爵牛奶😳唔好睇佢平平無奇咁!飲落去有齊甜味茶味同奶味💕三樣野撞埋口感新鮮又好夾!🥰最驚喜之選👍🏻今次因為冇book位!冇得去藍色花花牆打卡🥺唯有影下外牆補數🥹大家去之前記得book位啦!

• 煙燻三文魚全日早餐
  • 車打芝士薯餅蝦肉漢堡配芥末蛋黃醬伴蕃薯薯條
2022-09-03 233 瀏覽
天水圍隱世Cafe係西鐵站旁都好方便 而餐廳嘅冷氣位只有4個位 但户外位雖然冇冷氣但有好大個吹風機而cafe嘅環境都好靚 有藍色花花牆可以打卡影下相🌸煙燻三文魚全日早餐 all day breakfast 有牛角包 煙三文魚 牛油果 煙肉 炒蛋 蘑菇 沙律菜 番茄汁豆 🥐三文魚和牛油果都很新鮮 其他食物就是很正正常常☕️ 咖啡都還可以嘅
而cafe嘅環境都好靚 有藍色花花牆可以打卡影下相🌸

煙燻三文魚全日早餐
三文魚和牛油果都很新鮮 其他食物就是很正正常常
☕️ 咖啡都還可以嘅
2022-08-30 209 瀏覽
又一間pet friendly cafe Flat Mountain Cafe位於屏山 地址相當隱世可以話係#天水圍 同#元朗 嘅中間由天水圍輕鐵站行過去只需要3分鐘入面裝修以白色綠色為主 望落去好清新 不過座位唔多 得一行吧枱 太多人可以選擇坐户外或者隔離甜品店一糖都得嗰日我地叫左兩個burger 三杯咖啡🍂Long Black 🍂Espresso Tonic 🍂Flat white🍂酥炸軟殼蟹煙肉漢堡漢堡一上到真係嚇親 係原隻軟殼蟹夾喺兩塊包嘅中間 仲有一片少厚嘅蕃咖同生菜 見到呢畫面你都咪話唔震撼 🍂安格斯芝士漢堡正常發揮嘅牛肉漢堡 肉厚好有肉汁最開心係佢嘅伴碟係蕃薯條 本身蕃薯條微甜 炸到脆卜卜 好香口😍
又一間pet friendly cafe

🍂酥炸軟殼蟹煙肉漢堡

🍂安格斯芝士漢堡
正常發揮嘅牛肉漢堡 肉厚好有肉汁

2022-08-22 213 瀏覽
🚇港鐵天水圍站 E3出口 2分鐘路程💡Tiffany Blue 設計風格🌟#隱世 cafe原來同隔離•一糖。係姐妹店 可以叫埋甜品😂🌼安格斯芝士漢堡 蕃薯條$88- 安格斯漢堡 都幾 juicy🌼酥炸軟殼蟹煙肉漢堡 蕃薯條$128- 一上碟就𨉖到好香軟殼蟹味-仲配上煙肉 陣陣鹹香味❣️蕃薯條係用新鮮蕃薯烤焗好正🌼鮮果窩夫$58-熱辣辣即整窩夫 原來窩夫入面夾左麻糬煙韌有咬口- 附帶水果- 有幾種雪糕口味可供選擇!☕️Long Black $38☕️Flat White $38☕️Expresso Tonic $42🧋Oreo Banana Milkshake $48- from一糖- 好濃香蕉味 好creamy 好邪惡!
🚇港鐵天水圍站 E3出口 2分鐘路程
💡Tiffany Blue 設計風格
🌟#隱世 cafe
原來同隔離•一糖。係姐妹店 可以叫埋甜品😂
🌼安格斯芝士漢堡 蕃薯條$88
❣️蕃薯條係用新鮮蕃薯烤焗好正
🌼鮮果窩夫$58
-熱辣辣即整窩夫 原來窩夫入面夾左麻糬煙韌有咬口
- 附帶水果
- 有幾種雪糕口味可供選擇!
☕️Long Black $38
☕️Flat White $38
☕️Expresso Tonic $42
🧋Oreo Banana Milkshake $48
- from一糖
- 好濃香蕉味 好creamy 好邪惡!
2022-08-19
2022-08-18 281 瀏覽
難得天水圍有打卡cafe,諗住點都要支持一下,不過有啲失望🤧餐廳只有幾個bar枱位置,連同2張室外2人枱,不足10個座位,去到時座位已滿,店員表示只能使用隔離甜品舖(一糖甜品)座位或者附近空地嘅膠枱櫈。· 車打芝士薯餅蝦肉漢堡伴蕃薯條 / $112麵包外脆內軟,加入炸薯餅增加口感,蝦肉份量多,雖然知道係用急凍蝦唔應該太高要求,但蝦肉真係完全冇味🤢不過口感爽身嘅,味道全靠芥末蛋黃醬😂蕃薯條外皮夠脆而且夠甜,但略嫌炸得燶咗啲。· 煙三文魚All Day Breakfast / $98Overpriced!!份量好少,味道普通,只覺得牛油果🥑好味,食唔飽。· 咖啡梳打 / $42唔好飲,飲咗2啖放棄,可能用咗檸檬味梳打水🥲用餐環境加上食物質素覺得不值價格,另外餐廳以一幅花牆做招徠,吸引顧客,但去到一望到會有「哦….原來係咁」嘅感覺😂花牆唔高,遷就下角度都可以影相打卡嘅,但絕對唔建議大家為咗佢專登嚟🤧總結:我會寧願搭車去元朗/屯門嘅cafe。

· 車打芝士薯餅蝦肉漢堡伴蕃薯條 / $112

· 煙三文魚All Day Breakfast / $98

· 咖啡梳打 / $42
唔好飲,飲咗2啖放棄,可能用咗檸檬味梳打水🥲

總結:我會寧願搭車去元朗/屯門嘅cafe。
2022-08-18 166 瀏覽
Cafe係天水圍西鐵站旁都好方便🫶🏻而餐廳嘅冷氣位只有2個但户外位雖然冇冷氣但有好大個吹風機🤝🏻所以都唔熱❣️而cafe嘅環境都好靚,有花花牆可以打卡🌸🔺車打芝士薯餅蝦肉漢堡配芥末蛋黃醬伴番薯薯條🍔$112第一次食漢堡係真係有一隻隻蝦係度🤣蝦煎得好香🦐麵包都有烘過,醬係蜜糖芥末醬再加上薯餅同車打芝士🧀整體好夾😙而旁邊唔係薯條,係粗身番薯條🍠係食到滿滿嘅番薯✨🔺牛油果大啡菇全日早餐🥑$118全日早餐有炒蛋,煙肉🥓茄汁豆,沙律菜🥗薯餅,大啡菇🍄牛油果同牛角包🥐特別一提大啡菇好juice😆上面係芝士中間有洋蔥令成個菇好香🤤其他就正正常常,而牛角包就好鬆脆但就偏乾🫢🔺水果烏龍茶🍋$58一整壼,係👩🏻的愛❤️水果茶包括有橙🍊蜂蜜,西柚同檸檬🍋除咗檸檬都係果乾👐🏻飲落好清新,鐘意飲果茶可以試吓👅🔺涷朱古力🍫$42朱古力唔會好甜但溶咗冰之後就冇咩味🥲建議可以再濃啲🙌🏻

🔺車打芝士薯餅蝦肉漢堡配芥末蛋黃醬伴番薯薯條🍔$112

🔺牛油果大啡菇全日早餐🥑$118

🔺水果烏龍茶🍋$58

🔺涷朱古力🍫$42
朱古力唔會好甜但溶咗冰之後就冇咩味🥲建議可以再濃啲🙌🏻
2022-08-16 126 瀏覽
「隱世文青小店❤️」flat mountain cafe今天去了一家在天水圍的咖啡店☕️🥰,真的超級隱蔽,如果不是特意前來探訪,很容易找不到或者忽略它的位置👧👧小店的外圍有一片粉藍色的花牆,還有室外白色的座位方便打卡🤩店面整體以藍色為基調,🤭而且環境真的很安靜,很適合和朋友一起來這裡小聚呢🥰🥰煙燻三文魚全日早餐 $98這個all day breakfast包括了煙三文魚,牛油果,煙肉,炒蛋,蘑菇,沙律菜,番茄汁豆,份量真的太大了🙉吃完一份飽到不行 三文魚和牛油果都很新鮮,其他食物就是很正正常常,牛角包🥐也很酥脆❤️車打芝士薯餅蝦肉漢堡配蛋黃芥末醬伴蕃薯薯條 $112這個真的太好吃了😋一眼看見了漢堡裡全是蝦肉,份量好足,味道鮮甜,而且還是融化了的芝士包裹著蝦肉和薯餅,賣相一流🤭🤭薯餅十分脆口,跟芝士還有沙律醬很搭,麵包甜甜帶著牛油香味很有食慾,而且蕃薯薯條的甜味更加好吃和突出,薯條🍟百吃不膩🥰🥰抹茶拿鐵$38這個價錢十分相宜🥰拉花非常漂亮❤️抹茶的味道很突出,而且奶味和甜味也是配合的剛剛好,整體微甜提拉米蘇蛋糕 $48提拉米蘇的咖啡☕️味和酒味不算濃郁,馬斯卡彭的味道比較突出,上面鋪滿了厚厚的可可
「隱世文青小店❤️」

flat mountain cafe

煙燻三文魚全日早餐 $98

車打芝士薯餅蝦肉漢堡配蛋黃芥末醬伴蕃薯薯條 $112

抹茶拿鐵$38

提拉米蘇蛋糕 $48
提拉米蘇的咖啡☕️味和酒味不算濃郁,馬斯卡彭的味道比較突出,上面鋪滿了厚厚的可可粉,中間則是咖啡味的蛋糕,如果能變成手指餅乾和咖啡味更突出就更好了😋😋

2022-08-03 256 瀏覽
趁星期六日去大西北探朋友聚下,佢揀咗呢一間Cafe☺️ 估唔到原來天水圍站附近有一間Cafe ~ 門口有signature打卡花花牆💐 Cafe座位唔多,部份位置係室外,因為最近太熱🌞職員安排咗我哋坐喺隔黎一糖嘅位置📍Latte ☕📍Iced Cappuccino ☕📍Matcha Latte 🍵嚟得Cafe梗係要試咖啡,可以揀Nutty/ Fruity豆~ 我哋就揀咗Nutty,咖啡味香濃☺️入口順滑,熱嗰杯仲有靚靚嘅拉花~ 其中一個朋友唔飲咖啡,叫咗一杯抹茶latte,抹茶味香濃唔算太甜🤗📍經典安格斯芝士漢堡 🍔📍酥炸軟殼蟹煙肉漢堡 🍔📍牛油果大啡菇全日早餐 🥬首先要讚一讚,佢哋所有嘢都勁熱!仲會做熱碟呢個動作去keep住食物嘅溫度~🔥漢堡包有焗過,微脆。安格斯漢堡扒Juicy,有芝士、生菜同蕃茄,用千島醬,味道同埋口感都有層次🥰軟殼蟹煙肉漢堡,用煙肉嘅鹹香去配搭炸得鬆脆嘅軟殼蟹,配埋沙律醬,呢個組合幾夾🥳兩款漢堡嘅配菜都係粗身嘅番薯條,出邊好似比較少見,幾特別。份All Day 幾大份,有牛油果、大啡菇、炒蛋、沙律菜等等,驚唔夠飽仲有薯餅同埋牛角包🥐

Iced Cappuccino

📍酥炸軟殼蟹煙肉漢堡 🍔
📍牛油果大啡菇全日早餐 🥬

經典安格斯芝士漢堡

酥炸軟殼蟹煙肉漢堡

兩款漢堡嘅配菜都係粗身嘅番薯條,出邊好似比較少見,幾特別。

牛油果大啡菇全日早餐

Iced Cappuccino
Matcha Latte
Latte
經典安格斯芝士漢堡
酥炸軟殼蟹煙肉漢堡
牛油果大啡菇全日早餐
𝓣𝓲𝓯𝓯𝓪𝓷𝔂 𝓑𝓵𝓾𝓮 𝓒𝓪𝓯𝓮位於天水圍西鐵站附近的打卡Café,Tiffany Blue 吧枱大窗框,再加上粉藍色花牆,真的很適合打卡,店入位置很少,所以當日小編一行三人被安排坐戶外,唯實在太多蠓,咬了大概有二十多下,幸好店員借了蚊怕水給我們,情況才有好轉。★ 自選蓋飯 $101是次選擇了三文魚+韓式銀芽蟹肉沙律+日本本菇沙津+甜粟米,因三文魚和銀芽蟹肉均要額外加錢,一般蓋飯只需$88。蓋飯用料新鮮,推介芥末蛋黃醬。(圖2)★ 酥炸軟殼蟹煙肉漢堡伴蕃薯條 $128即炸的軟殼蟹熱辣辣,配搭煙肉與漢堡十分融洽,鹹香味十足,一整個輕鬆食完。它的蕃薯條意外地出色,外脆內軟,蕃薯味十足。(圖3)★ 牛油果大啡菇All Day Breakfast $118除了有牛油果和大啡菇外,還有煙肉、炒滑蛋、牛角包、薯餅、茄汁焗豆、沙律等,份量足夠。芝士焗大啡菇的配搭向來不會出錯,但略為過火,沒有「爆汁」的效果。(圖4)★ 水果烏龍茶 $58酸酸甜甜的,果香十足,擺設精緻,適合打卡,如果能夠選擇加冰凍上將會加分不少。
𝓣𝓲𝓯𝓯𝓪𝓷𝔂 𝓑𝓵𝓾𝓮 𝓒𝓪𝓯𝓮

★ 自選蓋飯 $101

★ 酥炸軟殼蟹煙肉漢堡伴蕃薯條 $128
它的蕃薯條意外地出色,外脆內軟,蕃薯味十足。(圖3)

★ 水果烏龍茶 $58
最近天氣非常之熱🫠咁啱見開咗間新Café 用藍白希臘Style+花花牆啱晒影相📸一於去試下😆雖然佢座位好少 大部分都係Outdoor位置 但因為同隔離甜品店係姊妹店 如果無位或者怕熱都可以過去隔離店坐👍🏻💩酥炸軟殼蟹煙肉漢堡伴蕃薯薯條 $128💩全日早餐 $80💩凍朱古力 $42漢堡係原隻軟殼蟹咁上🦀好適合打卡 咬落啖啖蟹肉仲好有海洋鮮味🌊包用牛油煎香比較脆口 而呢度嘅漢堡唔係配薯條係蕃薯條粗身🍠食到啖啖甜味蕃薯肉🥫配埋茄汁非常香口惹味 ; 全日早餐就分別有8樣嘢🥗牛仔腸有炸過幾好食 其他就普普通通 ; 凍朱古力甜度啱啱好🍫唔會太淡太水😌

💩酥炸軟殼蟹煙肉漢堡伴蕃薯薯條 $128
💩全日早餐 $80
💩凍朱古力 $42

• 酥炸軟殼蟹煙肉漢堡伴蕃薯薯條
去開天水圍食lunch,知道一出港鐵站就有間文青Cafe,當然順便去打下卡食個下午茶😚呢間喺天水圍屏山新開嘅cafe「Flat Mountain 」,主打All Day Breakfast, 蓋飯, 咖啡飲品同埋甜品。除咗食物好用心製作之外,Cafe外邊仲有一幅好靚嘅花花牆俾你打卡📸🌟車打芝士薯餅蝦肉漢堡伴番薯薯條賣相一流😍見到海量嘅蝦肉已經流晒口水🤤蝦肉好新鮮彈牙,仲有流心芝士,下邊仲夾住香脆嘅薯餅,口感豐富。番薯薯條係粗身果隻,即叫即炸,熱辣辣超級好食😋🌟抹茶拿鐵抹茶控當然飲Matcha Latte, 濃郁的抹茶,入口香滑🥰🌟菠蘿梳打夏天必飲梳打,甜甜的菠蘿汁配埋梳打汽水,解渴一流😎🌟雜莓荔枝慕絲蛋糕心形嘅慕絲蛋糕❤️雜莓荔枝酸酸甜甜,Mousse 香濃幼滑,食完大滿足🥳

🌟車打芝士薯餅蝦肉漢堡伴番薯薯條
賣相一流😍見到海量嘅蝦肉已經流晒口水🤤

🌟抹茶拿鐵

🌟菠蘿梳打
夏天必飲梳打,甜甜的菠蘿汁配埋梳打汽水,解渴一流😎

🌟雜莓荔枝慕絲蛋糕