2020-06-30 600 瀏覽
又係長沙灣揾好西食lu~ 今次去食burger, 因為男朋友想食的關係。 咁岩行過又見到呢間餐廳居然仲有做素食。準備開始減肥既我就入左去試。極上和牛漢堡配薯條 ($85, lunch set $90)入面有和牛漢堡, 黑松露炒蛋, 車打芝士, 生菜, 蕃茄, 蜜糖芥末醬麵包有烘過 外脆内軟 ☺️ 和牛漢堡入面粉嫩 夠曬牛肉味同juicy🤤,炒蛋嫩滑黑松露味道卻不會太搶,配上honey mustard 好夾👍🏻。漢堡扒是手打,肉汁多但略嫌鬆,但炒蛋做到錦上添花效果,個香芒橙汁就有少少甜同唔夠凍。伴碟既薯條都係新鮮炸起 好香脆🥰Lunch set價錢包埋飲品 凍香芒橙汁🥭🍊🥤另外加$9 可以配小食🍟/湯🍲/沙律🥗Cp值😋😋😋😋😋素牛扒 all day breakfast素牛扒的味道像香菇貢丸,所以感覺上都覺得自己好像在吃肉一樣!而且煙肉的味道也很像火腿😄😄😄整體上來說還算豐富🤣個人覺得餐廳的茄汁與薯格很配。CP值: 😋😋😋😋

伴碟既薯條都係新鮮炸起 好香脆🥰
Lunch set價錢包埋飲品 凍香芒橙汁🥭🍊🥤
另外加$9 可以配小食🍟/湯🍲/沙律🥗
Cp值😋😋😋😋😋

素牛扒 all day breakfast
整體上來說還算豐富🤣個人覺得餐廳的茄汁與薯格很配。
CP值: 😋😋😋😋
素牛扒All  day  breakfast
極上和牛漢堡
2020-06-27
素牛扒All  day  breakfast
極上和牛漢堡
2020-06-20 700 瀏覽
又係到Happy Friday 搵好野食嘅時間呢間位於長沙灣主要食Burger🍔,成間舖都貼滿文宣同埋成晚聽背景音樂都播諷刺香港popo嘅歌詞Burger 好抵食,size又大份,要分開食一啖咬唔曬 主打食Burger,所以我地嗌咗2個Burger 餐第一個係極上和牛堡加配雞翼🍔🐮牛肉好厚仲好juicy,入面有黑松露炒蛋,加埋芝士蕃茄同個蜜糖芥末醬口感好豐富好好食我地加配左薯格同飲品第二個係橫行脆蟹堡配薯格🦀軟殻蟹原隻即炸香脆可口而且漿粉夠薄食落唔會油膩;不過蟹有d腥。可能係因為無拎走個蟹腮入面有生菜蕃茄同芥末蛋黃醬,食落幾開胃呢到仲有提供素食,如食素既朋友都可以一試
又係到Happy Friday 搵好野食嘅時間
Burger 好抵食,size又大份,要分開食一啖咬唔曬

主打食Burger,所以我地嗌咗2個Burger 餐

極上和牛堡
第一個係極上和牛堡加配雞翼🍔🐮
口感好豐富好好食
我地加配左薯格同飲品

橫行脆蟹堡

第二個係橫行脆蟹堡配薯格🦀
入面有生菜蕃茄同芥末蛋黃醬,食落幾開胃

呢到仲有提供素食,如食素既朋友都可以一試
2020-06-19
極上和牛堡
橫行脆蟹堡
位於長沙灣同深水埗有幾間黃漢堡,今日黎試試其中一間。————————————————————舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽7/10抵食指數:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽8/10 ————————————————————經典牛魔堡(+薯條、沙律同正能量可樂)($51)其實🐷係襯五一黃金週去幫襯,岩岩就做緊個優惠套餐,$51就食到曬漢堡薯條沙律同野飲,抵👍🏻!講返個漢堡包,味道唔錯,係一個經典漢堡包嘅配搭,可以一試😋。薯條熱辣辣咁上,就薯條咁嘅味。正能量可樂隻味🐷接受唔到,飲咗一兩啖頂唔順,唔會再飲。極上和牛堡(+薯條、沙律同香芒橙汁)($85+$10)呢個漢堡個塊排好食過上面牛魔堡好多,夠曬牛肉味同juicy🤤,而且有埋黑松露炒蛋🤩,錦上添花,個香芒橙汁就有少少甜同唔夠凍。芝士條($9/2條)邪惡拉長長絲芝士條,好食同抵食!
位於長沙灣同深水埗有幾間黃漢堡,今日黎試試其中一間。
————————————————————
舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽7/10
經典牛魔堡(+薯條、沙律同正能量可樂)($51)

極上和牛堡(+薯條、沙律同香芒橙汁)($85+$10)

芝士條($9/2條)
邪惡拉長長絲芝士條,好食同抵食!
2020-06-12 215 瀏覽
Fast Taste is a “yellow restaurant” in Cheung Sha Wan, with really amusing re-created Canton pop songs playing in the background. The small restaurant was full when I visited during Thursday dinner time. But I was lucky enough to get a seat at the bar table.Fast Taste serves a variety of western dishes, but I came for the burgers.This Soft Shell Crab Burger was very delicious! Freshly fried soft shell crab had a crunchy skin, which wrapped some juicy crab meat underneath. The lettuce, tomato and

Soft Shell Crab Burger Set

This Soft Shell Crab Burger was very delicious! Freshly fried soft shell crab had a crunchy skin, which wrapped some juicy crab meat underneath. The lettuce, tomato and wasabi mayo made superb fillings — refreshing and ease any greasiness from the soft shell crab (not greasy at all to me).

The thick-cut fries were freshly fried, so they were very delicious! The salad on the side was served with sesame sauce, yum!

Tangerine juice was great too! Refreshing but not overly sweet. Nice!

10% service charge applies, but it’s definitely worth it as the uncle (the restaurant seems to be run by a family of father and son, the uncle should be the father I guess) was really nice and attentive to customers’ needs.
2020-06-11
Soft Shell Crab Burger Set
2020-06-07 273 瀏覽
好耐冇寫食評,最近又想寫番hahhaha.不同的是因健康關係自己而家已經唔食牛肉了☹️(well 淺嘗是ok 的~)介食牛肉之後,最大影響就係冇得再食各種好味又juicy既牛牛burger☹️但呢日食到既豚肉菠蘿burger令我人生有番意義😂😂😂豚肉唔乾身好有咬口,菠蘿甜度適中,配埋蕃茄片同醬汁,好fresh 好好味!如果再多d 醬汁會更好(可能我是醬汁怪)追加左雞翼一份,好香脆,可惜唔夠入味~但個burger 已經令我好開心!下次試佢其他burger!!!
好耐冇寫食評,最近又想寫番hahhaha.
但呢日食到既豚肉菠蘿burger令我人生有番意義😂😂😂
追加左雞翼一份,好香脆,可惜唔夠入味~
但個burger 已經令我好開心!
下次試佢其他burger!!!
豚肉菠蘿burger
2020-06-05
豚肉菠蘿burger
2020-06-01 411 瀏覽
🌱食素嘅朋友仔都可以黎‼️因為佢有嗰素食嘅餐單🌱漢堡飯意粉都有🌱即刻提嘅係佢真係黃到出汁💛佢哋連背景音樂都播諷刺香港popo嘅歌詞👉🏻警方無做錯🤣繼續唱歌🎤嚕😂😂😂👈🏻-📌極上牛堡配薯條套餐(💰90)上面有大大隻嘅蛋黑松露同埋蜜糖芥茉醬牛牛好重口味好軟 有筋有咬口包包鬆軟多芝麻🍔側邊既沙律都落咗麻醬✨好大份幾抵食-📌藍青口忌廉汁扁意粉套餐(💰78)✨超多汁 青口又超大隻🍝好creamy好好食根本都唔夠喉🤤-套餐加💰9可以叫個小食/🥗/湯我哋就叫咗個📌蕃薯條未食過咁重番薯味嘅番薯條😋🤤推薦點左茄汁都完全唔會蓋過番薯味🥰-黎聽歌都抵啦‼️‼️‼️‼️好顛😂🎵🎵🎵各取維尼既寵愛🎵🎵🎵-
🌱食素嘅朋友仔都可以黎‼️
因為佢有嗰素食嘅餐單🌱漢堡飯意粉都有🌱
即刻提嘅係佢真係黃到出汁💛
佢哋連背景音樂都播諷刺香港popo嘅歌詞
👉🏻警方無做錯🤣繼續唱歌🎤嚕😂😂😂👈🏻

📌極上牛堡配薯條套餐(💰90)
上面有大大隻嘅蛋黑松露同埋蜜糖芥茉醬
牛牛好重口味好軟 有筋有咬口
包包鬆軟多芝麻🍔
側邊既沙律都落咗麻醬✨好大份幾抵食

📌藍青口忌廉汁扁意粉套餐(💰78)
✨超多汁 青口又超大隻🍝
好creamy好好食根本都唔夠喉🤤

套餐加💰9可以叫個小食/🥗/湯
我哋就叫咗個📌蕃薯條
未食過咁重番薯味嘅番薯條😋🤤推薦
點左茄汁都完全唔會蓋過番薯味🥰

黎聽歌都抵啦‼️‼️‼️‼️好顛😂
🎵🎵🎵各取維尼既寵愛🎵🎵🎵

焦糖鵝肝牛肉漢堡鵝肝同牛肉一齊放入口。。一齊溶化。。真係好夾秘製士多啤梨醬燒肋骨配薯菜士多啤梨醬好少食到。。好香得黎唔酸另外肋骨好juice薯格每次必叫。。太好食食住野咁欣賞鋪頭入面既“黃”裝飾同video真係心情好好🖐️👆🤗🤗🤗🤗🤗🤗
焦糖鵝肝牛肉漢堡
鵝肝同牛肉一齊放入口。。一齊溶化。。真係好夾

秘製士多啤梨醬燒肋骨配薯菜

士多啤梨醬好少食到。。好香得黎唔酸
另外肋骨好juice

薯格
每次必叫。。太好食

2020-05-28 220 瀏覽
呢間位於長沙灣 主要食Burger既小站🍔係我其中一間幾中意既黃店💛成間舖都貼滿文宣 食物都好好食😋🍔極上和牛漢堡配薯條 ($85, lunch set $90)入面有和牛漢堡, 黑松露炒蛋, 車打芝士, 生菜, 蕃茄, 蜜糖芥末醬麵包有烘過 外脆内軟 ☺️ 和牛漢堡入面粉嫩 超多肉汁😋 食到成手都係😂 黑松露炒蛋超滑溜 配上honey mustard 好夾👍🏻 伴碟既薯條都係新鮮炸起 好香脆🥰Lunch set價錢包埋飲品 凍香芒橙汁🥭🍊🥤另外加$9 可以配小食🍟/湯🍲/沙律🥗
呢間位於長沙灣 主要食Burger既小站🍔
係我其中一間幾中意既黃店💛
成間舖都貼滿文宣 食物都好好食😋

Lunch set價錢包埋飲品 凍香芒橙汁🥭🍊🥤
另外加$9 可以配小食🍟/湯🍲/沙律🥗

2020-05-21 286 瀏覽
🍔長沙灣超厚美味漢堡包黃店🍔天氣好熱,特別想食香口有醬汁酸酸甜甜的野食,今日就特別搵了一間位於長沙灣主打食漢堡意粉的黃店🍔裝修風格用上木檯感覺舒適,而牆上貼上不同的文宣,亦有細細聲咁播黃歌,特別親切🍔公司漢堡$99上檯俾嚇到了,好多層有兩層漢堡扒有自家製牛漢堡和牛漢堡,肉質鬆軟適中夠牛味,大量車打芝士,仲有黑松露炒蛋夠曬惡🍔芝士雙菇漢堡$52除左肉包,仲有素食的大啡菇,雞脾菇,有時清清地食都唔錯,大啡菇好juice 有汁🥢脆炸軟殼蟹$48軟殼蟹炸得很酥脆,炸得大大件有質感,而幾鮮的蟹味,感覺抵食🥢一間食唔錯的黃店漢堡,坐得幾舒適,而且店員都好禮貌,下次要再過來懲罰試下意粉好無食Fast Taste 地址: 長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖
🍔長沙灣超厚美味漢堡包黃店

🍔公司漢堡$99
上檯俾嚇到了,好多層有兩層漢堡扒

🍔芝士雙菇漢堡$52

🥢脆炸軟殼蟹$48

軟殼蟹炸得很酥脆,炸得大大件有質感,而幾鮮的蟹味,感覺抵食

Fast Taste
地址: 長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖
2020-05-12 230 瀏覽
:🤍2020.05.09 #貓夫婦西式 #貓夫婦遊黃店平時會用黃店app搵野食既貓生貓太今日經過長沙灣既一間食漢堡既西式黃店就入左去🤩之後再search就知佢係告急黃店既list入面大家不妨都可以去支持一下呀💛.舖頭主要食漢堡 menu有成2頁咁多Dinner set仲有意粉/risotto等等唔想食漢堡都仲有好多西式選擇呀~.所有漢堡可以加$18配一款side dish+野飲🍷1️⃣經典牛魔堡 $57 跟餐配雞翼個side dish既雞翼好好食😂漢堡就不過不失 賣點係好新鮮熱辣😋淨係黃店都好過金拱門多多聲啦🤪.2️⃣ 德國鹹豬手配薯菜 $148佢係即叫即整 所以要等一段時間上枱份量比我想像中多 脆皮可口😋配薯條同沙律 最後飽到食唔晒😂.舖頭入面貼有唔同類型嘅文宣枱面仲有蘋果日報同小冊子可以睇仲會做手足義賣💛.好味指數:🌕🌕🌕🌗🌕窮遊指數:🌕🌕🌕🌕🌑性價比:🌕🌕🌕🌗🌑回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌑
🤍2020.05.09 #貓夫婦西式 #貓夫婦遊黃店
平時會用黃店app搵野食既貓生貓太
今日經過長沙灣既一間食漢堡既西式黃店就入左去🤩
之後再search就知佢係告急黃店既list入面
大家不妨都可以去支持一下呀💛
舖頭主要食漢堡 menu有成2頁咁多
Dinner set仲有意粉/risotto等等
唔想食漢堡都仲有好多西式選擇呀~
所有漢堡可以加$18配一款side dish+野飲🍷
2020-05-09
  • 經典牛魔堡
  • 德國鹹豬手配薯菜
2020-04-30 297 瀏覽
[荔枝角/長沙灣]Fast Taste💛.極上和牛漢堡配薯條🍔🐮食剩指數:0/100牛肉好厚好juicy仲有黑松露炒蛋加埋芝士蕃茄同佢個汁口感好豐富好好食配埋沙律、薯條同飲品100$都唔洗會唔會太抵食🥺.藍青口忌廉汁意粉食剩指數:7/100青口數量都幾多意粉食到少少白酒既香味忌廉汁比較清淡如果濃味少少會更好不過以性價比黎講都已經唔錯.佢單點其實都唔貴但係餐有埋飲品真係幾抵我飲朱古力同柑桔檸檬呢啲都唔洗加$
[荔枝角/長沙灣]Fast Taste💛
佢單點其實都唔貴
但係餐有埋飲品真係幾抵
我飲朱古力同柑桔檸檬呢啲都唔洗加$
2020-03-20 723 瀏覽
繼續懲罰💛店系列,係長沙灣同同事收工諗住順便食埋個飯,就行左去依個Fast Taste啦,本身諗住食意粉既,但見枱枱都叫Burger,咁就梗係唔執輸啦。同事叫左個大蘑菇素包,個蘑十分juice,而且大大份,同事食剩左4分1。而我就叫左個經典牛魔堡配薯格添,超大份,都係好勉強先食得晒,而個牛唔會死實實咁,都算juice,依個價錢黎講,真係幾抵食。但要彈下既就係杯野飲,凍飲同熱飲個size未免差得太遠,叫左個柑桔檸檬,熱既就好似細個玩煮飯仔個啲杯仔咁既size,兩三淡就飲完,而凍飲既size就十分正常,係茶餐廳個啲凍飲Size,而我冇記錯,凍飲好似唔洗加錢,個份量真係要認真控制下。

蘑菇素包
經典牛魔堡
蘑菇素包
經典牛魔堡
2020-03-15 458 瀏覽
今次來到已經來過幾次的這間黃店餐廳店內多時播出搞笑,而多半主題是圍繞反修例風波及後續現況的二次創作歌曲,有時係忍唔住笑但可能受疫情關係,街上實在比平常更加冷清,坐席內亦只有零星幾位食客本人支持素食,好吃的素食理應加強推廣,算是為平常的肉食者(例如本人)提供一個誘因去嘗試這次試試素蝦南瓜蓉意大利飯 + $9 南瓜湯 (套餐價) + 熱朱古力(素蝦南瓜蓉意大利飯)-素蝦內容包括:紅,白蘿蔔、腐竹、冬菇片。用春卷皮及疑似粉絲,包裹然後炸起;意飯粒粒分明有咬口,但吃不出有南瓜味(南瓜湯)-好蓉的南瓜湯,無渣,味偏淡(熱朱古力)-味偏淡
今次來到已經來過幾次的這間黃店餐廳

(南瓜湯)-好蓉的南瓜湯,無渣,味偏淡
(熱朱古力)-味偏淡
素蝦南瓜蓉意大利飯 + $9 南瓜湯 + 熱朱古力
2020-03-05
素蝦南瓜蓉意大利飯 + $9 南瓜湯 + 熱朱古力
//#黃店地圖系列間野叫:Fast Taste邊度黎:長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖環境點:座位舒適有卡位 磚頭牆身散發著美國小店的工業感🌝:1111罷市 社交平台亦有發佈反送中的文宣 支持醫護罷工貼文▪巨菇芝士漢堡配薯條 $486分一向鍾愛大啡菇漢堡 見到呢間黃店個素食餐單有就試試佢 賣相唔錯除左芝士大啡菇 仲有塊杏鮑菇 蕃茄 生菜 有少少芝麻醬 不過唔係幾夾 而杏鮑菇又同個包真係match唔到 根本咬唔開 唔可以一口品嚐所有材料嘅漢堡 只係一件藝術品 可惜可惜 ▪芝士條 $9/2條(加配價)7.5分芝士條幾有驚喜 外層炸粉唔厚 混入些少香料 更加香口惹味 mozarella cheese十分拉絲 你鍾意同另一半一人含一邊拉黎拉去都仲得
#黃店地圖系列
間野叫:Fast Taste
邊度黎:長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖
環境點:座位舒適有卡位 磚頭牆身散發著美國小店的工業感

巨菇芝士漢堡配薯條 $48
6分

芝士條 $9/2條(加配價)
7.5分
呢間黃店11.11罷市 食物同服務高質👍🏻!店內有大量文宣 仲有免費卡攞 有學生優惠 學生👨🏻‍🎓👩🏻‍🎓老闆要求🇭🇰50年不變!重點係播手足創作嘅黃歌🖐🏻☝🏻!唔懲罰唔得!💛😤-「極上和牛堡🍔($85) 」幾巨型下😎塊牛肉超級淋爆多汁!🥩但牛味唔太重 車打芝士偏厚身🧀 連埋黑松露炒蛋🍳同蜜糖芥末醬🍯一齊食 食完成個漢堡完全唔會dry🤪(+$10) 配套餐可有薯條/薯格/洋蔥圈🧅 🍟同飲品🍷推薦大家點洋蔥圈 超香脆!-This burger restaurant supports the protest in HK to fight for democracy! 💛There are lots of propaganda and student discount is offered!-「Supreme Waygu Burger🍔($85) 」is made of tender and juicy beef patty, a thick slice of cheddar cheese🧀, truffle fried eggs, crispy lettuce 🥬 , and fresh
「Supreme Waygu Burger🍔($85) 」is made of tender and juicy beef patty, a thick slice of cheddar cheese🧀, truffle fried eggs, crispy lettuce 🥬 , and fresh tomato 🍅. You can (+$10) to have fried 🧅/🍟and🍷. Recommend deep-fried onion rings!🧅
💰:$50 - $90
📍:長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖 Un Chau Street 482-492, Cheung San Wan
性價比CP value:🤤🤤🤤⚪️⚪️
飽肚fullness:🤤🤤🤤🤤🤤
味道taste:🤤🤤🤤🤤⚪️
環境environment:🤤🤤🤤⚪️⚪️
服務service:🤤🤤🤤🤤🤤(見🐰小編同 @hungrypiggiess 係學生居然免費送兩杯野飲😭)
Score:81/100🔖(bookmark)