超多種選擇‼️有漢堡🍔、義式燉飯、意粉🍝、德國豬手、肉眼扒、烤羊架、海鮮etc~🌟 最喜歡他有提供素食餐牌👍🏽——▪️素雞扒菠蘿漢堡 配薯條 $55辣蛋黃醬 · 素雞扒🍔 · 番茄🍅 · 羅文菜🥬 · 菠蘿🍍 外皮薄薄一層炸脆皮,裡面口感有像麥樂雞,但味道當然比較天然和好吃😝 可能因為加了一點辣,所以辣蛋黃醬沒有想像中膩!🍟薯條份量很多!▪️地瓜條🍠比起薯條,這個比較軟嫩~分量很大!▪️香辣雞翼🌶一點辣辣的,很開胃!我覺得好吃😋炸物來說,不夠酥脆、有點偏硬▪️芝士條 +$9超牽絲🧀️🧀️🧀️!不會太油膩,裡面的芝士有嚼勁😚
🌟 最喜歡他有提供素食餐牌👍🏽
——
▪️素雞扒菠蘿漢堡 配薯條 $55

▪️地瓜條🍠
比起薯條,這個比較軟嫩~分量很大!

▪️香辣雞翼🌶

▪️芝士條 +$9
超牽絲🧀️🧀️🧀️!不會太油膩,裡面的芝士有嚼勁😚

2021-06-10 245 瀏覽
約咗朋友食飯,朋友帶我來到這間FAST TASTE餐廳 店舖不大,門面雖然不太起眼,但裝修尚算可以感覺蠻不錯。極上和牛堡配薯條漢堡size吾算大,算中型size。包好鬆軟有牛油香味,牛肉咬落去juicy多汁,生熟程度剛剛好。 漢堡入面夾咗黑松露炒蛋,充滿黑松露味。 薯條係即叫即炸,香脆又夠熱。黑松露雜菜意大利飯黑松露味不算太突出,意大利飯軟硬適中,忌廉斌份量恰到好處,忌廉令飯粒充滿奶香又唔會令人覺得膩。食物賣相不算吸引,但份量還可以,加上質素ok,價錢又吾算太貴,所以都值得大家一試。

極上和牛堡配薯條

黑松露雜菜意大利飯

2021-05-04 346 瀏覽
估唔到長沙灣街邊小店都可以咁好食~平時食羊架我都食3成熟, 好怕死死實實咁, order 果時嚇親店員, 點知~~~~~黎到真係剛好3成熟, 好驚喜!仲好大份, 我食唔曬d傻條XDDD店家亦有MINT JELLY 比我, 都幾齊全喎,不足之處就係冇杯酒飲下XD和牛漢堡汁多肉嫩, 帶油香,份量大, 傻條脆卜卜,男人都食唔曬,正呀!
估唔到長沙灣街邊小店都可以咁好食~

平時食羊架我都食3成熟, 好怕死死實實咁,
order 果時嚇親店員, 點知~~~~~
烤羊架

黎到真係剛好3成熟, 好驚喜!
烤羊架

仲好大份, 我食唔曬d傻條XDDD
店家亦有MINT JELLY 比我, 都幾齊全喎,
不足之處就係冇杯酒飲下XD

和牛漢堡汁多肉嫩, 帶油香,份量大,
傻條脆卜卜,男人都食唔曬,正呀!
和牛漢堡
2021-04-18
和牛漢堡
2021-05-02 274 瀏覽
意外發現一間好有心思嘅小店 以為係一般嘅Burger店 竟然有一個全素嘅menu嘢好食 價錢公道 嚴格嚟講叫平添 好少可會有間食店食葷之餘會有一個全素menu今次兩個素都好食 下次會嚟試埋d葷

嘢好食 價錢公道 嚴格嚟講叫平添

素牛扒漢堡
蕃薯條
素蝦南瓜蓉意大利飯
2021-04-20 294 瀏覽
葷食店之平價素食推介💁🏻‍♀️餐廳以西餐為主 有burger 意粉 小食 甜品等等巨菇芝士漢堡配薯條 $55🍔配料:奶素 番茄片 羅文菜 波特菇 雞脾菇 芝麻汁一咬落去爆汁!啲汁係咁流落個盤度🤭 波特菇同個包一樣咁大 仲要勁juicy🤤雞脾菇就比較硬身 芝士味唔太重唔會蓋左菇菇總體上對個包好滿意❤️連飲品都只係55蚊 係邊到食到咁平又好食嫁🤧公司漢堡 $99🍔配料:自制牛漢堡 和牛漢堡 車打芝士 黑松露炒蛋 煙肉 生菜 番薯 蜜糖芥末醬牛魔人最愛🤎 入面有兩塊好厚又唔同質感既牛和牛比較淋身 而自制牛比較有咬口兩個夾埋一齊真係perfect match👏🏻成個漢堡高到一口咬唔哂 要用刀叉切開黎食🤣黑松露炒蛋分量多 而且黑松露成pat放上個蛋度 好濃味好正👍🏻薯格/薯條既分量都好多 最尾飽到食淨少少🥲🔍我平日7:00入去一個客都冇😢心諗咁高質都冇人食 但都有可能係promotion做得唔多既記得仲有好多小店值得支持!💪🏻#黃店 #黃色經濟圈 #長沙灣黃店
葷食店之平價素食推介💁🏻‍♀️

🔍我平日7:00入去一個客都冇😢
記得仲有好多小店值得支持!💪🏻

#黃店 #黃色經濟圈 #長沙灣黃店
2021-04-17 177 瀏覽
今日同男朋友黎到呢間試 唔算大間好彩早黎 食到一半已經多左好多人雖然星期六 但都有假日午餐 我地叫左兩個burger 加芝士條芝士條 $10 呢個有兩條 類似炸芝士 幾好食😋 如果再炸得熱d個芝士會軟d同可以拉絲😁橫行脆蟹堡 $78呢個系原隻軟殼蟹 真系好正 熱辣辣 隻腳開始咬 啖啖肉又脆口😋 問店員攞左牛油紙包住食食哂成個包 配搭唔錯😋 加左18蚊配薯格同蘋果汁 薯格唔會太鹹 唔會太脆 有口感😋極上和牛漢堡配薯條 $90呢個男朋友叫 佢話呢個有黑松露炒蛋有好香既黑松露味 但由於和牛好juicy 黑松露都唔會搶味 薯條都好好食😋 薯格同薯條都系新鮮炸起 食落熱辣辣😋兩個人食左$198 正常價😙
今日同男朋友黎到呢間試 唔算大間
黑松露都唔會搶味 薯條都好好食😋
薯格同薯條都系新鮮炸起 食落熱辣辣😋
兩個人食左$198 正常價😙
2021-03-21 271 瀏覽
$85 極上和牛堡 (9/10)呢個系9月中時候去食其實個包都真系吾細👀層芝士融曬見到流曬口水個包系由和牛漢堡 車打芝士 黑松露炒蛋生菜 蕃茄同蜜糖芥茉醬組合而成個炒蛋好滑身 黑松露好入味車打芝士融埋落和牛漢堡到呢個和牛漢堡系我食過最好食真系食到入口有融化既感覺而且都幾厚幾大塊肉添✨加埋蜜糖芥茉醬真系好夾洋蔥圈 (10/10) ❗️印象中加$8有❗️份量我覺得超乎合理🥺 都有7-9個左右入面系大條洋蔥好香口小編勁鍾意食洋蔥圈😭真系覺得超平!抵到爛✨環境及服務💁🏻‍♀️ (10/10)店員好nice 食緊野手污糟我見遠處佢地擺左d細塊酒精濕紙巾超樂意幫我麻煩哂你🙇🏻‍♀️另外一入門會見到d黃色野亦有黃色既袋子出售❤️
$85 極上和牛堡 (9/10)

呢個系9月中時候去食

入面系大條洋蔥
好香口
小編勁鍾意食洋蔥圈😭
真系覺得超平!抵到爛✨

環境及服務💁🏻‍♀️ (10/10)
店員好nice 食緊野手污糟
我見遠處佢地擺左d細塊酒精濕紙巾
超樂意幫我麻煩哂你🙇🏻‍♀️
另外一入門會見到d黃色野
亦有黃色既袋子出售❤️
2021-03-08 276 瀏覽
喺長沙灣元州街有好多黃店㗎,今次繼續介紹西餐🍔大家得閒可以一齊發掘吓💕—————————————————🍍菠蘿炸雞漢堡 $55包飲品+薯條/洋蔥圈嗰炸雞好食,脆過某KxC,而且仲要超大塊🍗但喺對小編唔太食得辣嚟講,入面嗰辣蛋黃醬有D辣🤯🤯 好彩佢嗰漢堡有塊菠蘿,可以中和番少少辣味。如果鐘意食辣嘅朋友就不妨一試😌而嗰洋蔥圈好好食🤤 咬落去脆之餘,層炸粉冇同嗰洋蔥圈分離㗎!!💯💯—————————————————🍔 香辣炸雞漢堡 (lunch set -$隨時轉-)包飲品+薯條/洋蔥圈呢個餐cp值超高,啱哂窮L食🤤個包比上面嗰個少咗塊菠蘿,同埋個醬再辣多少少,其他配料大致一樣,好脆好juicy!另外,薯條好脆,好似即叫即炸咁🤩,粗幼啱啱好,而且份量好多,唔會好似金x門咁又幼又唔新鮮~如果想食辣啲,價錢平啲既朋友可以睇下lunch set 仲有冇呢個餐—————————————————老闆好nice,但係鋪頭入面大部分都係大枱,所以經常要同人搭枱。😶
🍍菠蘿炸雞漢堡 $55
包飲品+薯條/洋蔥圈
炸雞好食,脆過某KxC,而且仲要超大塊🍗
—————————————————
🍔 香辣炸雞漢堡 (lunch set -$隨時轉-)
包飲品+薯條/洋蔥圈
呢個餐cp值超高,啱哂窮L食🤤
2021-02-19 389 瀏覽
長沙灣漢堡小店,地點有點遠,但支持良心小店是必須。今次點了一款經典牛魔堡加$17配飲品及一款小食,份量算大份。牛肉juicy,有口感。小食叫了薯條,普通粗薯條,一般。價錢中價,味道不錯,可以一試
長沙灣漢堡小店,地點有點遠,
但支持良心小店是必須。
經典牛魔堡

牛肉juicy,有口感。小食叫了薯條,普通粗薯條,一般。
價錢中價,味道不錯,可以一試
外賣自取
經典牛魔堡
2021-02-01 274 瀏覽
同媽媽下午茶,兩個人order咗四樣野食加兩杯飲品,埋單先264,阿媽話啲野咁好食咁大份,以為要500幾先出到門口,點知200幾就搞掂,好正,會再嚟。海鮮拼盤好脆口,魚柳醃得好入味一啲都唔腥,炸粉係脆嘅~芝麻醬沙律,沙律菜好新鮮。芝士條趁熱食一流~

海鮮拼盤好脆口,魚柳醃得好入味一啲都唔腥,炸粉係脆嘅~
芝麻醬沙律,沙律菜好新鮮。
芝士條趁熱食一流~
2021-01-25 289 瀏覽
呢間係區內好出名嘅burger🍔之前試過因為加租問題而就快結業😣好彩當時有好多手足都幫襯,令到佢而家擴張到開分店,真係好勁👏🏼店舖內有好多文宣,而且全部文宣都好靚呀😍==============================🍔Fast taste @fasttaste📍 長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖 ⏰ 星期一至日 12:00 - 22:00==============================1️⃣【素牛扒漢堡配薯條】$55雖然佢嘅牛扒漢堡係最出名嘅,但小編就想試吓佢嘅素牛扒,佢價錢非常之平民😍所以都冇期望佢會好好食。嘢食嚟到之後見到佢嘅外貌普普通通冇咩特別🤨一咬落去素牛扒未有爆汁嘅感覺,但食落去真係好似牛肉咁🐮而佢個口感好似食緊菇類,口感好複雜😂就算有啲食素嘅人唔可以食牛🐮亦都可以滿足口腹之欲🤤小編就覺得佢嘅薯條🍟係最好食嘅,薯條熱辣辣😝唔會炸得過龍,再點埋佢嘅茄汁,味道一流🤩(🔥 怒食指數:8/10).2️⃣【蟹肉南瓜蓉意大利飯】$88呢個飯就做得麻麻哋啦😣首先講吓佢嘅飯粒,飯粒有啲硬,好似未煮熟咁,建議佢可以再焗一焗啲飯🍚而佢面頭嘅蟹肉係罐頭蟹肉🦀冇咩特別不過勝
店舖內有好多文宣,而且全部文宣都好靚呀😍
🍔Fast taste @fasttaste
📍 長沙灣元州街482-492號金碧閣地下4號舖
⏰ 星期一至日 12:00 - 22:00
1️⃣【素牛扒漢堡配薯條】$55
嘢食嚟到之後見到佢嘅外貌普普通通冇咩特別🤨
(🔥 怒食指數:8/10)
2️⃣【蟹肉南瓜蓉意大利飯】$88
呢個飯就做得麻麻哋啦😣
而佢面頭嘅蟹肉係罐頭蟹肉🦀冇咩特別
不過勝在佢個南瓜蓉嘅汁整得幾好味,味道唔差,份量都啱啱好😋
(🔥 怒食指數:7/10)
3️⃣【洋蔥圈】套餐 +$9
洋蔥圈炸得有啲黑,用嘅油應該唔靚,但係勝在調味都幾好,而且脆脆地,好有口感😚
$9來講份量幾好同埋幾抵食👍🏻
(🔥 怒食指數:8/10)
🔥評分:
洋蔥圈
蟹肉南瓜蓉意大利飯
2K
2021-01-23 2006 瀏覽
行行逛逛 , 在 "茶記" 林立的 深水埗-福華街 , 竟然發現有西餐廳 "Fast Taste" , 探頭一望 , 見餐廳的裝修光猛企理 , 而且有 "文宣" , 立即 search 一 search, 確定是 💛 「黃店」於是就入去幫襯 , 支持一下 ~餐廳的裝修和佈置是立埸鮮明 , 似是黃到金 , 同路人一定可以食得安心自在 ~Classic Beef Burger 經典牛魔堡 : 兩片包烘得外脆內軟 , 自家製的手打牛肉漢堡扒 , 肉味香濃且十分 juicy, 又烤得生熟度恰到好處 ; 配料除了漢堡扒外還有 Cheddar cheese, 蕃茄、生菜 , 再配上味道獨特的 "蜜糖芥末醬" , 好味到一個點 , 超讚 ~芝士條 : 外皮夠脆 , 一咬拉絲 , 味道正~餐廳夠黃 , 食物好味又經濟 .... 超讚 ~本篇完 ~

芝士條 : 外皮夠脆 , 一咬拉絲 , 味道正~

餐廳夠黃 , 食物好味又經濟 .... 超讚 ~

本篇完 ~
2020-12-29 220 瀏覽
🍔🍟 Wagyu Burger with Fries $90-🍝 Blue Mussels Linguine in Cream Sauce $78-Their weekend lunch set is such a great deal!💯 You could get a main plus a drink with less than a hundred! Add $9 only for additional salad/snack/soup🤗 The wagyu was so juicy and came along with a sunny-side up!🍳 The linguine was also cooked to al dente - not too soft yet slightly chewy👍🏻 Worth supporting💛💛-🍴8/10

🍴8/10
2020-12-07 365 瀏覽
【支持黃店】長沙灣都有好食的素食黃店!⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆*小安有時會食素,經過長沙灣,發現有素burger小店當然要試下啦。(๑˃̵ᴗ˂̵)و這款是素雞漢堡,包薯條及飲品。雞肉的口感就比較乾身,相對似豆的質感。(*´˘`*)♡ 漢堡加上菠蘿整體好refreshing不會好膩。最滿意是Burger大份又夠飽;而薯條是即炸,好脆口、份量又多~除了素漢堡,還有素的卡邦尼意粉,都好大份,抵食!( •̀ᄇ• ́)ﻭ✧

今日小編又去到長沙灣元州街一帶揾野食,元州街一帶真係有好多平民價又好食嘅小店🤘🏻沿途見到有好多黃店,真係食唔哂,最後畀呢間小店既門面同款色多吸引住👀,而且仲有素食餐添,雖然小編本身諗住叫意粉食,但眼見好多食客都係叫漢堡包,所以就叫埋一份啦😽。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈經典牛魔堡 (套餐)$67呢款漢堡包配料有自制牛漢堡、車打芝士、生菜、蕃茄同蜜糖芥末醬🍔,非常豐富。呢款係可以單點,而套餐+$18就可以多一款小食同飲品👏🏻。小編覺得份量十足,牛肉好有多汁有口感,因為算係比較厚身,只係包身比較偏乾。另外,本身小編好鐘意食蜜糖芥末醬,所以味道對小編嚟講係不錯既!而小編加左款小食係薯條,雖然薯條大致上差異唔會太大,香脆亦實肉,但因為本身包已經比較乾,加上薯條都係一樣較乾,所以如果無一杯野飲係到既話,會食得有啲辛苦。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦整體嚟講,小編覺得呢個價錢既漢堡還可以👍,餐廳入面除咗有漢堡食,仲有其他西餐同素食提供,連漢堡都可以簡素食款🤩,可以滿足哂食肉獸同素食人士🥳。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈經典牛魔堡 (套餐)$67

2020-11-02