2023-11-01 328 瀏覽
朋友說想吃印度菜,找到這間印度餐廳!想不到性價比很高!店內都是印度人,我叫了檸檬梳打,侍應還會問你要較甜或是較酸。很新鮮完全不會太甜的感覺。我叫了咖喱雞肉,主食當然想了傳統的印度薄餅naan,所以這次點了奶油薄餅!薄餅很香,咖喱味很濃郁,有印度香料的味道,雞肉不會柴。薄餅點咖喱很夾!而且價錢很合理,人均收費只需要大概$100!

而且價錢很合理,人均收費只需要大概$100!
2023-08-28 261 瀏覽
又再一次到這店食飯,地方夠闊落,坐得舒服,食飯時間都唔會太多人,唔洗等位,大多數人黎食都係食卡巴或者烤雞。今次我嘗試左咖哩。咖哩雞肉飯咖哩唔辣,有d香料既味道,汁比較稀,雞肉都算嫩滑。但如果食開重口味既咖哩,會覺得有點淡口。下次都係食返卡巴好d

咖哩雞肉飯

咖哩雞肉飯
2023-07-27 186 瀏覽
抵食中東菜做嘢路經此地,又想食d特別嘢,於是同同事入嚟呢間店試下,間店唔大,但叫企理乾淨,枱枱之間有一定空間,午餐都叫抵食。雞肉卡巴皮薄煙韌,上枱時我重熱騰騰的,用料好豐富,啖啖雞肉同蛋,有埋洋蔥、蕃茄配合,醬汁酸酸甜甜,Juicy又好味,推介,真係好好食。烤雞飯醃料好特別,雞肉嫩滑同Juicy飯量多,上枱熱辣辣,好好味,抵食。

抵食中東菜

做嘢路經此地,又想食d特別嘢,
於是同同事入嚟呢間店試下,
間店唔大,但叫企理乾淨,
枱枱之間有一定空間,
午餐都叫抵食。

雞肉卡巴
皮薄煙韌,上枱時我重熱騰騰的,
用料好豐富,啖啖雞肉同蛋,
有埋洋蔥、蕃茄配合,醬汁酸酸甜甜,
Juicy又好味,推介,真係好好食。

烤雞飯
醃料好特別,雞肉嫩滑同Juicy
飯量多,上枱熱辣辣,
好好味,抵食。
2023-07-27
2022-09-03 1003 瀏覽
同朋友仔路過此地..唔係得好多時間…想食啲嘢..咁岩見到有kebab..都好耐冇食過所以入去食午餐去好抵食 60幾蚊已經有飲品同埋kebab..加咗十幾蚊要做一份薯條圖中嘅嘢加埋$85 重要食過佢哋嘅kebab 就知佢哋嘅kebab 係真係好大份..最尾有一半食唔晒攞走咗..夜晚返屋企叮翻熱做晚餐個人偏好雞肉..呢度最好嘅係可以有雞肉嘅kebab出面其他餐廳多數係牛羊肉Kebab 除咗雞肉之外入邊仲有菜同埋蕃茄仲有啲調味嘅醬汁酸酸甜甜非常之好食
同朋友仔路過此地..
唔係得好多時間…想食啲嘢..
咁岩見到有kebab..
都好耐冇食過所以入去食

午餐去
好抵食 60幾蚊已經有飲品同埋kebab..
加咗十幾蚊要做一份薯條
圖中嘅嘢加埋$85

重要食過佢哋嘅kebab 就知
佢哋嘅kebab 係真係好大份..
最尾有一半食唔晒攞走咗..
夜晚返屋企叮翻熱做晚餐

個人偏好雞肉..
呢度最好嘅係可以有雞肉嘅kebab
出面其他餐廳多數係牛羊肉
非常之好食
2022-06-26 801 瀏覽
喺中環啱啱收工,想食個宵夜,但係好多舖頭都收晒,咁啱見到呢間仲未收喎,快啲買黎食先原本見過價錢都比較貴,仲喺度諗幾唔抵嘅時候,收到嘅係個卷係勁大份😱即刻覺得CP值勁高!佢個長度差唔多有成隻手前臂咁長,入邊嘅玉良仲要係勁爆多,唔係偷工減料個種🤪食到我女朋友勁開心,淡淡都係肉,有多醬,又有菜我哋叫咗一個羊肉,牛肉,同埋雞肉,因為有太多醬同香料嘅關係,其實就真係唔係好食得出分別嘅,不過都超級好食不過自己一個食晒成條都有啲熱氣,哈哈,食完即刻生飛滋,不過咁好食都抵嘅😎

上週日在遊覽完PMQ後接著就是飢腸轆轆的時刻了這次選了之前上班都會常去光顧的中東菜雖然我很喜歡吃kebab但我覺得他的咖喱更好吃而且已在soho這個地點價錢可說是相當便宜首先他店面的裝潢可說是非常明亮色彩以紅色為主體讓人很難不注意到另外門口就可以看到了兩大串沙威瑪烤肉讓人食指大動這次點了羊肉kebab跟咖哩飯先說kebab不知道是因為口味是羊肉而不是雞肉羊肉比較小塊 雞肉是一整大塊感覺這次在吃的時候 口感多是麵皮 雖然是有吃到羊肉 但比例卻很少再來是雞肉咖哩飯他的咖哩飯真的是非常好吃首先雞肉大塊 重點是非常多汁 不會柴柴乾乾的另外他的炒飯是屬於比較溼的但飯粒依然粒粒分明 不會糊在一起另外他旁邊的沙拉 蔬菜都非常新鮮脆口再搭配他店內獨有的醬汁好吃到讓我很難相信他只是配菜而已非常推薦他的咖哩飯而且疫情期間外帶也有打折喔~~
上週日在遊覽完PMQ後

另外他旁邊的沙拉 蔬菜都非常新鮮脆口
再搭配他店內獨有的醬汁
好吃到讓我很難相信他只是配菜而已

非常推薦他的咖哩飯
而且疫情期間外帶也有打折喔~~
2022-04-03
5 分鐘 (外賣自取)
雞肉咖哩飯
2022-02-04 677 瀏覽
自從大學畢業之後都好少食呢一間餐廳,今日見佢人少少就入去懷緬一下當年嘅味道。依度環境暗暗地,但係冇一種好污糟嘅感覺。侍應係講英文嘅,但係喺中環就預咗啦。我叫嘅係烤雞沙律,因為個人認為吼雞好食過佢啲串燒雞。肉汁比較多。又有足夠嘅油香。叫咗大約五至10分鐘就上咗菜。一直落後,果然係連鎖店,味道同當年一模一樣。啲雞肉好香,味道方面係一種好清真嘅感覺。雞肉本身都非常有口感,有烤肉嘅感覺同時啲邊位脆脆地。好好食。而底下嘅沙律菜味道方面就冇乜特別,但係份量都幾大。一個男人都可以食得飽。唯一美中不足嘅係佢嘅嘢飲選擇唔多都係得可樂嗰啲。咁我就唯有揀咗支裝水嚟飲。如果可以有其他飲品揀就好啦。總括而言未食過清真餐吵到嘅朋友,不妨可以一試。應該會有一個幾好嘅感受。
烤雞沙律
2021-12-23
2021-12-27 513 瀏覽
我的最愛fish biriyani. 星期日中環蘇豪區食呢個lunch set $65又真係唔貴。最緊要係biriyani唔乾,同都好多魚。上次食灣仔分店都冇呢間咁多舊魚,真係要撞廚師手神😅🙈早一年食Ebeneezer 嘅Biriyani都會有半隻boiled egg. 但宜家menu多左一款egg biriyani之後所有其他款式嘅biriyani都抽起左嗰半隻蛋🥲Biriyani同kebab最緊要呢三支醬!🤣🤣

Fish  Biriyani Lunch Set

Biriyani同kebab最緊要呢三支醬!🤣🤣
2021-12-26
Fish  Biriyani Lunch Set
2021-11-10 493 瀏覽
趕時間想食一個quick lunch,kebab大概係不二之選,又handy又唔會食到周圍係。我喺外賣平台叫定,去到即刻拎得。不過,我發現呢間kebab分店太多,即使揀左中環,但隔一條街就有一間,所以pick up時我都去錯分店。重點係兩間分店相隔一條街,但價錢唔同,唔小心買貴左 不過佢pack得好好,用錫紙包住之外仲有多個保溫錫紙袋。__Chicken Doner Roll__好好食,裡面的雞肉量好多,加埋醬汁,暖暖地好惹味,不過洋蔥係生的,比較搶味,食完個口的味道都keep足一日。外皮方面係Pita bread,食落有少少口感,唔會太厚,唔錯。
重點係兩間分店相隔一條街,但價錢唔同,唔小心買貴左

不過佢pack得好好,用錫紙包住之外仲有多個保溫錫紙袋。
Chicken  Doner  Roll
__Chicken Doner Roll__
Chicken  Doner  Roll
2021-10-19 365 瀏覽
昨晚因為一些事情讓在下心感煩惱今天把事情決定下來心裡感放鬆說起來明明在尖沙咀十餘年但在中環反而常遇上朋友上次跟朋友在對面店吃飯也沒注意這裡最近也剛好想咬薄餅選了個Lunch SetReal Beef Kebab w Water $72Samosa +$12中東食品總是比較重口味香料運用很多記得上次吃Kebab是在尖沙咀下班後跟朋友飲完酒再吃那時還未有ABCD呢這個皮塔餅包著牛肉 沙拉 蔬菜 醬汁皮塔餅外面一層香脆裡面跟醬汁涵料捲一起的口感就變得更為烟韌牛肉量不少 卻帶有筋 咬不斷 還花時間Kebab跟上三支醬汁由於在下覺得食物本身重口味所以並沒有去試它們的味道大概一支是青醬 一支是海鮮醬 一支是辣醬另外+$12的金三角裡面全都是角豆溶 看來好吸引在下只是又吃炸物..等一下又要涼茶來下下火吧
昨晚因為一些事情讓在下心感煩惱

所以並沒有去試它們的味道
大概一支是青醬 一支是海鮮醬 一支是辣醬

另外+$12的金三角
裡面全都是角豆溶 看來好吸引在下
只是又吃炸物..
等一下又要涼茶來下下火吧
Good Taste! Big Brand but Big Attitude!果然印度招牌菜!態度也很招牌貨!這間是小size印度現代輕食餐店,主打外賣take away又兼營幾枱堂食,比較適合solo lunch也很配襯soho形象!主要是kebab, pizza, chips,也有印度主餐如雞牛羊肉飯 ,甜品,沙律等,L 型小室內設計,門前半開放式counter方便外賣,附設bra枱2,3高座位在外,沿牆壁再加設2人枱座位,入內2,3枱4人座位,角落擺多2枱,入內空間比較逼,雖然疫情緩和,基於防疫,我還是想坐出去bra枱,可是門前店員正下午執拾多個箱盒,於是唯有移後中間靠牆坐,之前朋友帶過我去尖沙咀分店,那是比較像餐廳宜聚餐,食物服務印象很好!得知是著名連鎖餐店,又有電子消費卷優惠(需達最低消費和個別分店)有天工作偶然經過,突遇著狂風暴雨,赫然看見相同招牌,雖然好飽經過連日節興!就入去吃些東西避雨,門前招待下單女店員還好,可是當我剛吃完放下叉,身後另一個女店員也剛好用膳完畢起身,二話不說立即收起我枱上醬料,招積問我finish?連碗杯也立即收埋,好像客人吃完就要走?!也許我真的吃得
mango laasi 芒果味乳酪
燒雞Tikka salad沙律set,雞肉豐盛,又有沙律菜紫椰菜一蕃茄紅甘荀絲青瓜加上不同紅白綠醬汁,非常balance, good taste沙律! 相比許多甚至大餐店也是菜多多肉小小 有些連汁都冇?!
燒雞Tikka salad沙律set

果然印度招牌菜!態度也很招牌貨!
這間是小size印度現代輕食餐店,
主打外賣take away又兼營幾枱堂食,
比較適合solo lunch
也很配襯soho形象!
主要是kebab, pizza, chips,
也有印度主餐如雞牛羊肉飯 ,
甜品,沙律等,
L 型小室內設計,
門前半開放式counter方便外賣,
附設bra枱2,3高座位在外,
沿牆壁再加設2人枱座位,
入內2,3枱4人座位,角落擺多2枱,
入內空間比較逼,
雖然疫情緩和,基於防疫,
我還是想坐出去bra枱,
可是門前店員正下午
執拾多個箱盒,
於是唯有移後中間靠牆坐,
之前朋友帶過我去尖沙咀分店,
那是比較像餐廳宜聚餐,
食物服務印象很好!
得知是著名連鎖餐店,又有電子消費卷優惠
(需達最低消費和個別分店)
有天工作偶然經過,突遇著狂風暴雨,
赫然看見相同招牌,
雖然好飽經過連日節興!
就入去吃些東西避雨,
門前招待下單女店員還好,
可是當我剛吃完放下叉,
身後另一個女店員也剛好用膳完畢起身,
二話不說立即收起我枱上醬料,
招積問我finish?
連碗杯也立即收埋,
好像客人吃完就要走?!
也許我真的吃得比較慢,
因我覺得食物大份又好味,
先來我最喜愛mango laasi 芒果味香濃乳酪幼滑,
set 餐加多些少upgrade!
燒雞Tikka salad沙律set,雞肉豐盛,又有沙律菜紫椰菜一蕃茄紅甘荀絲青瓜加上不同紅白綠醬汁,非常balance, good taste!
相比許多甚至大餐店也是菜多多肉小小
有些連汁都冇?!
所以想下次再來,
於是一邊等雨停一邊吃一邊看手機,
想check吓可唔可以用open rice pay?
將來有什麼優惠可以由open rice order....
被催促下還未弄清楚?就無奈前去櫃檯
只好用其他電子付款!
主管很醒目一看就知我是用電款
可是收錢時看來很招積!?
下午茶$80也還嫌小?!
果然招牌貨?!

真有必要可寫出聲明最低消費入座時限 ....
其實是不是可以技巧些問問客人有冇其他需要(加單)囉?
這樣趕客就算吧!
題外話/補充資料: 真有必要可寫出聲明最低消費入座時限 .... 其實是不是可以技巧些問問客人有冇其他需要(加單)囉?
2021-09-23
mango laasi 芒果味乳酪
燒雞Tikka salad沙律set
  • Tikka Chicken Salad
  • mango lassi
2021-07-18 564 瀏覽
好多人對香草味或中東風味較重的食物會好自然抗拒,可能怕食唔慣又或者怕辣,今次真係誠意推薦呢間集團式的kebab俾大家。有個少少介紹而且仲講明清真食物,你想食到風味必先理解當中的主旨。menu有中英文方便大家點餐,而且圖文資料令大家更了解自己點咗啲咩紙巾上都印埋其他分店地址,方便大家知道仲有邊度有。lassi 係必飲,你無飲過就等於無來過配chip會開心啲,飯都可以,係長身型果種飯港式的口味都配合到大家

紙巾上都印埋其他分店地址,方便大家知道仲有邊度有。

lassi 係必飲,你無飲過就等於無來過

配chip會開心啲,飯都可以,係長身型果種飯

港式的口味都配合到大家

2021-06-05 526 瀏覽
.📍 𝙴𝚋𝚎𝚗𝚎𝚎𝚣𝚎𝚛'𝚜 𝙺𝚎𝚋𝚊𝚋𝚜 & 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚎𝚛𝚒𝚊 (𝚂𝚘𝚑𝚘)..⚫ Mix (Lamb & Chicken) Kebab - HK$78✏️ 份卡巴令我有啲失望☹️ 無論係羊肉定雞肉都唔夠嫩,而且肉汁唔多 。不過餐廳額外提供嘅其他三款醬料(辣醬、薄荷醬、蒜醬)夠惹味,加埋一齊食會更加好味😋✏️ The kebab was slightly disappointing.☹️ The meat of my wrap, whether lamb or chicken, was not sufficiently tender and juicy. The three kinds of sauce offered by the restaurant (tikka mayo, mint mayo and garlic mayo) were, however, well-seasoned and, when added to the kebab, made its flavour better.😋.⚫ Greek Salad with Real Beef - HK$80✏️ 希臘沙律嘅配料有

✏️ 希臘沙律嘅配料有生菜、番茄、青瓜、紅蘿蔔、紅菜頭、菲達芝士、黑橄欖同埋烤牛肉。芝士嘅鹹味加上酸酸甜甜番茄,令成碟沙律嘅味道更加豐富😋

✏️ The Greek Salad is a combination of lettuce, tomato, cucumber, carrot, red cabbage, feta cheese, black olives and roast real beef. The salty feta cheese and the contrasting acid-sweet small tomatoes made the Salad special and palatable.😋
Mix  (Lamb  &  Chicken)  Kebab
Greek  Salad  with  Real  Beef
2021-03-21
2021-03-03 865 瀏覽
我相信好多去過英國留學嘅朋友都會知道,Kebab係英國四大美食之一,一來Kebab又平又飽肚,二來英國嘢真係好難食,不過自從返咗香港做嘢之後就冇食過Kebab。早排同朋友行完大館,喺附近見到有間Kebab店,價錢又唔算貴,就一於入去回味吓好耐冇食過嘅Kebab。坐低本來想叫羊肉,但係可惜淨係得牛肉或者雞肉,咁我就叫咗雞肉,朋友就要串燒雞肉,另外我哋兩個都加多$15要埋個薯條同氣水。Kebab大概十分鐘左右就到,個款都似樣,餡料非常充足,有大量嘅雞肉加埋啲生菜洋蔥同蕃茄。另外醬料有三款可以選擇,分別係蒜頭醬、薄荷醬同辣醬。我淨係落咗蒜頭醬,其他兩隻味道係點我唔知,不過我落嗰隻幾正,都幾似你喺外國食嗰隻。總結幾好,好耐冇食過Kebab,可以返食。

Chicken  Kebab

總結幾好,好耐冇食過Kebab,可以返食。
2021-01-24
Chicken  Kebab
2021-01-26 527 瀏覽
看到有人推薦就去試試,晚上不能堂食中能外賣,於是就打包帶走了,味道真的好棒,我不吃羊肉,就要了雞肉薯條,朋友要了羊肉卷,味道很好!後來發現竟然和我們以前在學校吃的是同一家!