2022-09-13 68 瀏覽
由佢開舖到現在都會成日嚟食早餐,最近餐飲終於加了凍奶茶,嚟緊可以多啲嚟食啦吉列豬扒早餐,$45裏邊有外脆內嫩的吉列豬扒,熱辣辣香噴噴非常好食,配菜仲有雜菇同炒蛋,凍奶茶要加$5 成個早餐$50有這麼高質素,馬鞍山並不是早餐沙漠🏜️

吉列豬扒早餐,$45
成個早餐$50有這麼高質素,馬鞍山並不是早餐沙漠🏜️
吉列豬扒早餐
2022-09-13
$50 (早餐)
吉列豬扒早餐
2022-09-12 39 瀏覽
啲人成日話馬鞍山係食物沙漠😚其實呢到都有唔少嘅高質餐廳🤩今日同朋友就嚟到烏溪沙覓食😝係商場嘅2樓一望,已經見到呢間好搶眼嘅chowtime😌 環境好整潔乾淨,位與位之間都隔到好開,令人坐得幾舒服☺️🥢是日餐湯 $18今日嘅是日餐湯係南瓜忌廉粟米湯😍南瓜湯顏色好亮麗👍🏻又甜又香,口感好幼滑,隔離仲配上左一片蒜蓉包,浸落個湯度真係吸晒佢啲精華😽🥢凱薩沙律 $68除咗餐湯蒜茸包,西式晚餐前清新一下都係必須嘅。沙律上面舖滿芝士粉,亦都有多士粒幾有咬口。🥢蜜糖炸雞鎚 $58分別有4隻或6隻選擇🙌🏻雞鎚大細適中,比較大食嘅兩位可以考慮嗌夠六隻大快朵頤😽味道方面令人聯想起連鎖烤雞店嘅出品,當然熱度同雞肉份量就更勝一籌啦😻🥢芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋 $128漢堡份量好大個😆真係要擘到個口好大先咬得哂😚材料十足好豐富,最高層係一隻半生熟嘅太陽蛋😋仲保留到佢啲蛋汁😍中間仲有大量嘅芝士同埋一塊好厚身嘅和牛肉😜😜再加上漢堡應有啲蔬菜同埋洋蔥,更配搭住洋蔥同埋青瓜🥰真係好有口感得黎仲好解膩😍🥢炭烤美國肉眼扒 $278大大塊肉眼扒上面交織住明顯嘅 grill mark😝散發住微微經炭燒燒烤嘅味道😌由於叫咗五成熟,肉眼

🥢是日餐湯 $18

🥢凱薩沙律 $68

🥢蜜糖炸雞鎚 $58

🥢芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋 $128

🥢炭烤美國肉眼扒 $278
大大塊肉眼扒上面交織住明顯嘅 grill mark😝散發住微微經炭燒燒烤嘅味道😌由於叫咗五成熟,肉眼咬落肉質軟腍,加上好多牛脂,感覺豐盈滿足❤️😍

屯馬開通真的很興奮襯住假期最好去平時覺得遠而唔去嘅地方逛吓而我哋就選擇咗去屯馬綫最篤篤嘅地方(不過係搭巴士去 其實都幾方便🤪)馬鞍山同烏溪沙係一站之差而且有個烏溪沙沙灘都幾出名雖然佢個商場唔係好大 但都可以行吓行吓就半日到最後我哋揀咗喺迎海薈食埋晚飯先走😆周打蜆海鮮忌廉湯 $48 💁🏿‍♀️入面啲料都幾足仲配咗塊脆卜卜嘅蒜蓉法包好香口 好襯忌廉湯是日餐湯 南瓜粟米湯 (套餐加配) $10 🙆🏿‍♀️賣相都幾好 仲要有幾粒麵包脆脆估唔到反而重粟米味多啲好鮮甜 小妹like it❤️加$10好抵雜錦冷肉拼盤 $118 🙆🏿‍♀️分別有4款 各有各特色意大利風乾火腿: 小妹同小馬最鍾意呢款😍 相對比較滑嫩 香味細緻 味道亦唔會太鹹西班牙辣肉腸: 稍為有啲咬口 中間有啲比較結實嘅肉 但又唔係好辣莎樂美腸: 相對地濃郁 有啲鹹香味 令人食慾大增風乾牛肉: 同意大利風乾火腿一樣切得比較薄 口感會比較酥鬆細膩 味道鮮美仲要有少少沙律 藍莓同士多啤梨做伴碟睇得又食得 推!👍🏿👍🏿👍🏿法式腐乳寶雲酥澳洲羊架 $188 🙆🏿‍♀️足足有3大嚿羊架個邊仲要沾咗麵包糠塊去半煎炸啲肉就粉嫩粉嫩 啱晒我哋😋肉質清爽彈牙而佢
屯馬開通真的很興奮
襯住假期最好去平時覺得遠而唔去嘅地方逛吓
而我哋就選擇咗去屯馬綫最篤篤嘅地方
(不過係搭巴士去 其實都幾方便🤪)
馬鞍山同烏溪沙係一站之差
都幾過癮 又估唔到原來幾夾
而伴碟有番茄仔 薯粒 紅蘿蔔 翠玉瓜 茄子同埋蘆筍
相當豐富🤤
北海道明太子帶子鮮奶油忌廉白酒汁意大利粉
北海道明太子帶子鮮奶油忌廉白酒汁意大利粉 $128 🙆🏿‍♀️
呢碟層次感好豐富
有蟹籽 有明太子 有忌廉汁 仲帶出少少牛油嘅香🧈
伴碟有黃椒 青椒 番茄仔同柴魚
重點係食完都唔覺得漏
好想再追加添🤤

小插曲
因為自助斟水
小妹拎杯嘅時候
想拎下層嘅杯 (2層嘅杯款唔同)
店員見到 即刻幫手拎起上層個盤

加分欄
⭕️ 雖然慢熱 但都熱心

✅ 加一服務費
✅ 外賣自取9折
💰 $541
2022-09-03
$270.5 (晚餐)
周打蜆海鮮忌廉湯
南瓜粟米湯
雜錦冷肉拼盤
北海道明太子帶子鮮奶油忌廉白酒汁意大利粉
2022-09-11 35 瀏覽
馬鞍山近海的ChowTime餐廳本身不算是打卡名店但商場的設計本身就很舒服,光與影的折射本身就很美,加上餐廳也有落地窗,望著平台的花草,一整個也很舒服❤️❤️-午餐有多款選擇,不過這天興趣起,很想吃肉,豬肋骨,漢堡包,通通我都要。-漢堡本身香軟夠牛味, 食得出係angus的質素\仲有隻煎蛋,流心蛋黃流落去不得仲有秘製醬汁, 帶惹味的說🥰🥰包面包底都有烘過帶牛油香\一口咬落去,連埋爽脆的生菜蕃茄簡直不得了😛😛-豬肋骨超大份,切落去就知燒得唔會過老homemade bbq sauce都係加分的一環而且仲連埋超多薯角,薯角炸得香口皮脆肉嫰🥰值得一試😍

馬鞍山近海的ChowTime
餐廳本身不算是打卡名店

但商場的設計本身就很舒服,
光與影的折射本身就很美,

加上餐廳也有落地窗,望著平台的花草,

一整個也很舒服❤️❤️

午餐有多款選擇,不過這天興趣起,
很想吃肉,豬肋骨,漢堡包,通通我都要。

漢堡本身香軟夠牛味, 食得出係angus的質素\

仲有隻煎蛋,流心蛋黃流落去不得
仲有秘製醬汁, 帶惹味的說🥰🥰
包面包底都有烘過帶牛油香\

一口咬落去,連埋爽脆的生菜蕃茄簡直不得了😛😛

豬肋骨超大份,

切落去就知燒得唔會過老

homemade bbq sauce都係加分的一環
而且仲連埋超多薯角,薯角炸得香口皮脆肉嫰

🥰值得一試😍
2022-09-10 37 瀏覽
前排去馬鞍山行山,行完之後就去附近既餐廳食野😋😋餐廳食物選擇多,價錢又唔貴!性價比高❤️❤️🍔芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋 $128✨望到隻煎蛋已流哂口水,好吸引🤤🤤包括有和牛漢堡扒、煙肉、煎蛋、蕃茄同生菜等~~和牛漢堡扒好厚身,咬落好juicy!!伴碟既薯條🍟同沙律🥗都好食!薯條脆卜卜,沙律都好新鮮👍🏻👍🏻🍝黑松露野菌鮮奶油忌廉新鮮手打闊條麵 $88✨黑松露味道濃郁,口感好creamy~~手打闊條麵咬落煙韌,仲好掛汁!野菌份量都好多,整體質素唔錯❤️❤️🍵法式蒙布朗-八女抹茶 $58✨最後叫個甜品試試😋😋外層栗子蓉包住cream同蛋糕,啖啖抹茶香🍵~~配雲呢拿雪糕一齊食十分正🙌🏻🙌🏻
前排去馬鞍山行山,行完之後就去附近既餐廳食野😋😋
餐廳食物選擇多,價錢又唔貴!性價比高❤️❤️

🍔芝士和牛漢堡配煙肉煎蛋 $128✨
望到隻煎蛋已流哂口水,好吸引🤤🤤
包括有和牛漢堡扒、煙肉、煎蛋、蕃茄同生菜等~~
和牛漢堡扒好厚身,咬落好juicy!!

🍝黑松露野菌鮮奶油忌廉新鮮手打闊條麵 $88✨
黑松露味道濃郁,口感好creamy~~

🍵法式蒙布朗-八女抹茶 $58✨
最後叫個甜品試試😋😋
外層栗子蓉包住cream同蛋糕,啖啖抹茶香🍵~~
配雲呢拿雪糕一齊食十分正🙌🏻🙌🏻
2022-09-07 40 瀏覽
烏溪沙站相連商場入面既餐廳,地點方便,坐得舒服,野食又好味,下次會再黎呀😋❤️慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬 豬扒又厚又大塊,啖啖肉~配酸酸甜甜既蘋果醬,非常match!! Side dish 除左有一層層薯仔薄片做既焗薯,仲有蘆筍 蕃茄同翠玉瓜等蔬菜,賣相吸引又好味🧡帕爾馬芝士脆皮三文魚&虎蝦配牛油果醬 虎蝦大大隻,三文魚個皮又香又脆,魚肉嫩滑,仲有滑滑薯蓉💛廚師小食拼盤 超豐富既小食拼盤,有好香好惹味既香茅雞槌+邪惡芝士條+脆脆洋蔥圈+薯角+薯條💚朱古力曲奇沙冰 朱古力味好濃郁,沙冰碎碎又夠幼滑💙菠蘿汁 酸酸甜甜~透心涼!!

💚朱古力曲奇沙冰 朱古力味好濃郁,沙冰碎碎又夠幼滑

💙菠蘿汁 酸酸甜甜~透心涼!!

2022-09-01 66 瀏覽
放假行下呢邊歎下舒服嘅海風,經過呢間幾relax嘅餐廳醫肚,食左個超級美味漢堡,完全岩哂渡過悠閑週末!我呢個係芝士和牛漢堡,個牛好juicy,芝士加烘熱嘅包好香,上面加隻煎蛋令個漢堡加點淡淡嘅蛋味。即炸薯條加少少沙律菜,視覺效果同味道都好豐富!望到隔離檯個扒勁靚勁有放假feel!超想食,叫左個炭烤美國肉眼扒,好有肉汁同炭烤香氣,咬落肉質嫩口,配菜全部烤過,有薯仔、番茄仔、露荀,夠新鮮香口,幾用心製作。呢度個沙律都不俗,食左紅菜頭牛油果煙三文魚沙律,牛油果足大半個,菜都勁新鮮,煙三文魚大大舊好香魚油味,配醋汁一流!餐加$10有餐湯,唔hea嘅賣相已經值回票價!
芝士和牛漢堡
炭烤美國肉眼扒
紅菜頭牛油果煙三文魚沙律

餐加$10有餐湯,唔hea嘅賣相已經值回票價!
芝士和牛漢堡
炭烤美國肉眼扒
紅菜頭牛油果煙三文魚沙律
2022-08-30 597 瀏覽
馬鞍山出咗名係美食沙漠,好難搵到一間滿意嘅餐廳,今晚終於比我搵到喇,地點仲好方便添!第一眼看見紫色的貓貓頭,就被吸引著,感覺有點浪漫💕💕,雖然我係同囡囡食飯啫!🤣🤣雜錦拼盤($158)簡直好似為我囡囡而設,因為佢最鍾意食就係火腿、腸同芝士。拼盤有意大利風乾火腿、西班牙辣肉腸、Blue Cheese、 Emmental Cheese 等等,仲有幾片多士,非常豐富!慢煮西班牙黑毛豬扒(七成熟)配蘋果醬($168)慢煮黑毛豬扒能夠鎖住肉汁,好鍾意嗰個蘋果醬,配黑毛豬扒會覺得冇咁「濟」!松露惹菌鮮奶油忌廉新鮮手打闊條麵($88)好creamy同好香松露味,仲有就係鍾意這種闊條麵那種煙韌嘅口感!凍榛果朱古力($38)外貌很不錯,朱古力味較重!熱榛果拿鐵($35)相對起凍榛果朱古力,這杯顯得較為普通。Tiramisu 配雲呢拿雪糕($68)味道係ok的,但俾一般嘅Tiramisu 口感較實,不是好soft 同creamy那種!食物質素不錯,價錢親民,服務態度殷勤,一定會重臨!

雜錦拼盤($158)
慢煮西班牙黑毛豬扒(七成熟)配蘋果醬($168)
松露惹菌鮮奶油忌廉新鮮手打闊條麵($88)
凍榛果朱古力($38)
外貌很不錯,朱古力味較重!
熱榛果拿鐵($35)
相對起凍榛果朱古力,這杯顯得較為普通。
Tiramisu 配雲呢拿雪糕($68)
食物質素不錯,價錢親民,服務態度殷勤,一定會重臨!
2022-08-25
2022-08-28 39 瀏覽
趁住假日陽光☀️普照就外出走走,四圍逛逛,逛到呢間#ChowTime ,感覺有環境氛圍都唔錯,望望餐牌都有很多選擇,各款套餐,小食、沙律、排類、意粉、Pizza同甜品🍮,價錢方面都合理,於是進入開餐囉✌️。點左法式蟹肉🦀🦞龍蝦湯,湯係creamy杰身的,🦞龍蝦鮮味濃郁,仲食到蟹肉,飲得啖啖滋味,配搭嘅蒜蓉包都脆口😚。注重健康的我一定會點~煙三文魚紅菜頭牛油果沙律,清腸胃之選☺️又非常有益健康,車厘茄和新鮮沙律菜,配搭柚子沙律汁,健康開胃。水波蛋卡邦尼意粉🍝,煙肉咸咸地,蛋汁流出拌着creamy醬汁,條條意粉都充滿味道,非常好吃😋。法式腐乳寶雲酥澳洲羊架,點了7成熟度,羊架表層焗到香脆,帶有些少🤏羶味,咬落有肉汁,肉質柔軟唔會韌,食到腐乳醬味、再塗上口感好有層次,配菜都相當唔錯!☺️老友飲左杯鮮奶咖啡,拉花美美的,我都輕嘗了一口,飲到咖啡嘅香濃。咁熱天時我就黎番杯啤酒🍻,咁至係爽YY🙌🤗。
趁住假日陽光☀️普照就外出走走,
四圍逛逛,逛到呢間#ChowTime ,

條條意粉都充滿味道,非常好吃😋。

咁熱天時我就黎番杯啤酒🍻,咁至係爽YY🙌🤗。
2022-08-28
因為疫情關係 好久都沒有相約姨姨外出見面這天剛好跟姨姨外出完經過馬鞍山於是想著相約媽媽一起晚膳才回家網遊下見到呢間位於烏溪山迎海薈既CHOWTIME鐵路沿線 行過去只需好幾分鐘 非常方便裝潢簡單中帶點氣氛 浪漫之中有情調好岩兩小口子拍拖去 整體環境幾舒服幾好架望望餐牌 選擇都不少架兩人晚餐 加上又是開心星期五 所以叫得豐富點廚師小食拼盤拼盤賣相令人眼前一亮 因為非常吸睛蜜糖雞槌餐廳很用心 將雞槌既外形折成花形一樣除了美觀賣相好睇 仲方便客人食用甜甜既蜜糖味輕滲入雞槌 令雪藏雞本來有既腥味都遮蓋而且雞槌燒得剛好唔過火 肉質嫩滑食落香口炸薯角/薯條/洋蔥圈/芝士條炸物盛宴 新鮮即炸 聞著香氣四溢 食落是香酥可口不論是配上蕃茄醬或是沙拉醬都同樣好吃特別推介芝士條 新鮮上枱時食會有拉絲效果食落會有帶點微咸香 挺特色的水波蛋卡邦尼意粉看似平平無奇既卡邦尼意粉意粉入口軟硬度剛好 食落味道芝味濃郁惹味富蛋香 但不會過膩質感夠creamy而且香滑 令人一口接一口停唔到口德國咸豬手配薯角、酸棷菜及烤雜菜賣相非常吸引 豬手大大隻份量不少餐廳好貼心 上枱時已經幫忙切件碎上 方便易食豬手外皮烘焗得香脆剛好 入
因為疫情關係 好久都沒有相約姨姨外出見面

食落會有帶點微咸香 挺特色的
看似平平無奇既卡邦尼意粉
意粉入口軟硬度剛好 食落味道芝味濃郁惹味富蛋香 但不會過膩
質感夠creamy而且香滑 令人一口接一口停唔到口

德國咸豬手配薯角、酸棷菜及烤雜菜
賣相非常吸引 豬手大大隻份量不少
前者略帶淡淡咖啡味 榛果同咖啡兩者平衡得不錯
後者滿滿朱古力香氣 用來滿足一下自己實為不錯
2022-08-19
2022-08-27 454 瀏覽
SLOW COOK SPANISH IBERICO PORK RACK WITH APPLE SAUCE (MEDIUM WELL)慢煮西班牙🇪🇸黑毛豬扒配蘋果果肉醬 $168.00十分完滿和豐富的一道菜式,發明慢煮的人應記一功,慢煮差唔多可以跟多肉汁和鮮嫩畫上等號。慢煮的其中一個好處是無需要決定肉的熟成度,盲點就可以了。黑毛豬扒厚得不能再厚,差不多有一吋,可惜無帶間尺📏。切開就是豬扒汁水舞間💦💦💦,朋友的家人曾經制作過所以深深明白處理上的難道。我就…。難的東西一律餐廳解決。呢間餐廳制作得很認真。蘋果果肉醬保留果肉粒粒甜甜的沒有酸,伴著豬扒平衡適當。仲有蘆筍茄子等配菜都夠味。SHRIMPS & AVOCADO QUINOA SALAD海蝦藜麥牛油果沙律 $98.00 健康開胃菜,藜麥近年成為健康大熱,外形如普通穀麥類的藜麥,藜麥不但含有人體所需的氨基酸、微量元素和維他命。牛油果,海蝦蛋白質豐富,十分飽肚多吃都不會有負擔。餐廚購入的牛油果都十分有質素,飽滿有光澤,裡頭沒有黑色根也沒有變色,入口夠熟😍😍自己買都可以無甘令,要長期供應更要保持質素是一件絕對不容易的事。 LOBSTER BIS
慢煮西班牙🇪🇸黑毛豬扒配蘋果果肉醬 $168.00

海蝦藜麥牛油果沙律 $98.00

LOBSTER BISQUE WITH CRAB MEAT SOUP
法式蟹肉龍蝦湯 $58.00
濃稠的湯頭上面放了一些烘好的麵包,旁邊還有一塊脆香的蒜蓉包,龍蝦湯的氣味原當突出。

SMOKED SALMON & AVOCADO PIZZA WHITE
挪威煙三文魚牛油果薄餅$148.00
批底係香脆的薄餅上面放滿擺放整齊的煙三文魚玫瑰花卷和牛油果🥑。
  • 慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬
而家放假無野做時 都會想去啲好山/好水嘅地方行下沿住馬鞍山海濱長廊一路入到烏溪沙 望下海 吸收下維他命D 影下相 就好放鬆了當然旅程嘅最後 就要食一餐好嘅😌烏溪沙迎海有一間性價比高嘅西餐唔止環境舒服好坐 食物質素亦都很好🍴法式腐乳寶雲酥澳洲羊架👉🏻羊架燒得半熟 羊肉肉嫰 肉汁香濃而不太羶 鍾意食羊嘅朋友必點👉🏻平時食羊架都係點薄荷醬 第一次食到配腐乳 又幾好食 鹹香味嘅羊架 有一種食緊醃羊肉嘅感覺👉🏻表面有一浸煎過嘅香蔥 好似炸皮咁 十分提味加分👉🏻好鍾意薯菜內容款式和份量好多 分別有翠玉瓜、茄子、蘆筍、甘筍、小蕃茄和炸薯粒🍴慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬👉🏻慢煮黑毛豬扒肉汁鎖哂係肉裡 每一口都豐富油脂香 肉質帶點爽脆口感 好味👉🏻表面塗了一層蜜糖再燒出網紋痕跡 食到香甜望落吸引👉🏻用蘋果果肉醬配扒食實在好 果甜微酸 食哂成塊扒剛剛好唔覺膩 🍴法式蟹肉龍蝦湯👉🏻鍾意飲龍蝦湯 呢碗龍蝦湯裡面蟹肉多到好過份 每一匙都係蟹肉 就係咁誇張👉🏻仲有脆麵包粒和蒜蓉包 配龍蝦湯嘅香滑口感好夾好惹味🍴芝士焗蛋大啡菇👉🏻最鍾意食嘅菇就係 加熱一焗/一燒就會好多汁 菇味最濃郁嘅大啡菇 👉🏻芝士和流心焗蛋一
而家放假無野做時 都會想去啲好山/好水嘅地方行下

👉🏻表面塗了一層蜜糖再燒出網紋痕跡 食到香甜望落吸引

🍴法式蟹肉龍蝦湯
👉🏻仲有脆麵包粒和蒜蓉包 配龍蝦湯嘅香滑口感好夾好惹味

🍴芝士焗蛋大啡菇
👉🏻芝士和流心焗蛋一切開 蛋汁就留哂落大啡菇到 好芝味好juicy

🍴蜜糖炸雞
👉🏻有兩種量選擇 4隻$38或 6隻$58
👉🏻係BBQ會食到嘅味道 蜜糖鋪滿係雞槌表面 食落又甜又脆

🍴柚子蜜威士忌冰沙
👉🏻冰沙嘅威士忌比例比想像中濃 飲完成杯真係個人會熱熱地嘅酒量
👉🏻加上柚子蜜味道清香唔太甜 平衡番威士忌嘅苦 係清爽解膩嘅冰沙
2022-08-25 61 瀏覽
一直都覺得烏溪沙除咗屋子就冇乜嘢食 最近發現咗呢間新餐廳 住附近嘅人又多個選擇~餐廳logo除咗係貓之外 餐廳入面仲有好多貓貓嘅佈置-🦞法式蟹肉龍蝦湯 💰$58隨湯附送一塊焗得脆卜卜嘅蒜蓉包😗龍蝦湯味夠濃 有少少嘅蟹同龍蝦肉喺湯裏面 增添口感-🦐帕爾馬芝士脆皮三文魚&虎蝦配牛油果醬 💰$168三文魚面頭加咗啲芝士粉 塊皮煎得脆脆地估唔到三文魚加上牛油果醬都幾夾而虎蝦切開咗一半 方便啲食肉質夠彈牙爽口-🍝水波蛋卡邦尼意粉 💰$88估唔到呢個價錢有咁大碟意粉 超高性價比 可能因為有啲漏 兩個人都食唔曬😵‍💫-🍄芝士焗蛋大啡菇 💰$58面頭滿滿嘅芝士一切開就有隻流心蛋 咬落多汁 正!-🍰提拉米蘇 💰$68唔知係唔係因為啱啱雪櫃拎出嚟 唔似平時食嗰隻tiramisu😵‍💫質感比較結實 有冰喺中間嗰層-🍨雲尼拿奶茶沙冰 💰$45第一次試奶茶味嘅沙冰~面頭有雲呢拿雪糕 而沙冰奶茶味唔算好濃 -🍺1664 blanc 500ml💰$58呢個價錢咁大杯都算抵飲唔洗happy hour 全日都係呢個價錢!
一直都覺得烏溪沙除咗屋子就冇乜嘢食
最近發現咗呢間新餐廳 住附近嘅人又多個選擇~
餐廳logo除咗係貓之外 餐廳入面仲有好多貓貓嘅佈置

唔似平時食嗰隻tiramisu😵‍💫
質感比較結實 有冰喺中間嗰層
提拉米蘇

🍨雲尼拿奶茶沙冰 💰$45
第一次試奶茶味嘅沙冰~
面頭有雲呢拿雪糕 而沙冰奶茶味唔算好濃
雲尼拿奶茶沙冰

🍺1664 blanc 500ml💰$58
呢個價錢咁大杯都算抵飲
唔洗happy hour 全日都係呢個價錢!
1664 blanc 500ml
法式蟹肉龍蝦湯
帕爾馬芝士脆皮三文魚&虎蝦配牛油果醬
芝士焗蛋大啡菇
雲尼拿奶茶沙冰
1664 blanc 500ml
2022-08-23 27 瀏覽
去左烏溪沙揾朋友 揀左間寬敞舒適嘅CHOWTIME 可以邊食邊傾計Dinner 揀左份Ribeye & 一份黑毛豬扒一人一份steak再order 左個芝士焗大啡菇Drink就揀左 mochaccino Ribeye 揀左7成熟 唔會太over😋 配搭埋薯菜Size👍🏻唔會太燶岩岩好 肉眼都易入口 應該5成會更嫩滑 黑毛豬扒配上蘋果蓉 好味好fresh 唔會滯口 食落有慢煮口感 好味😋芝士焗大啡菇 有驚喜😋原來好有芝士味 啡菇唔會焗得好乾 軟硬岩岩好 食得比較飽 冇叫甜品 🍮 睇隔離枱都幾吸引 下次留肚食先本身叫左杯mochaccino 味道濃郁 如果有靚靚拉花 好會好開心 🥳 之前見過相 人地有貓貓🐱拉花環境🛋坐卡位 幾舒服😌服務🧸幾有禮貌 落單快 ~
去左烏溪沙揾朋友 揀左間寬敞舒適嘅CHOWTIME

食得比較飽 冇叫甜品 🍮 睇隔離枱都幾吸引 下次留肚食先

環境🛋
坐卡位 幾舒服😌

服務🧸
幾有禮貌 落單快 ~
  • 黑毛豬扒配蘋果蓉
2022-08-22 25 瀏覽
同好姊妹好耐冇見,大家都喜歡找個舒適的地方慢慢傾偈,這間Chowtime 是我的心水😌甘筍湯湯好足料,甘筍天然的甜味, 十分喜愛。珍寶雜錦薄餅這個雜錦薄餅很有驚喜,好足料,有巴拿馬火腿、大量芝士、青椒🫑紅椒🎈而且chowtime 的薄餅很有特色,好啱我口味🤣整件都是脆卜卜的!喜歡耶!炭燒美國精選封門柳配阿根廷青醬朋友點的封門柳也很不錯,濃郁的牛味😋炭燒後超香噴噴的,份量剛好!最驚喜的反而是薯蓉呢,超有牛味😎肉汁豐富🈵️凍薄荷朱古力朋友點的薄荷朱古力,一樣咁足料!薄荷夠清涼👍🏼朱古力好夠味,凍冰冰甜甜地,好飲。朱古力布朗尼配雪糕最後點了布朗尼,朱古力好香濃,配上雲呢拿雪糕🍦👍🏼檸檬蛋白批蛋白批配上檸檬後好清新、加上雪糕球,Yummy😋

甘筍湯
湯好足料,甘筍天然的甜味, 十分喜愛。

珍寶雜錦薄餅

炭燒美國精選封門柳配阿根廷青醬

凍薄荷朱古力

朱古力布朗尼配雪糕
最後點了布朗尼,朱古力好香濃,配上雲呢拿雪糕🍦👍🏼

檸檬蛋白批
蛋白批配上檸檬後好清新、加上雪糕球,Yummy😋