2023-05-14 72 瀏覽
提早幾日慶祝母親節就同媽咪去咗之前居住過嘅馬鞍山區懷舊一番 去咗未去過嘅烏溪沙站 迎海薈 食晚餐 見到貓貓logo嘅餐廳好得意 入咗去餐廳都有貓貓咕𠱸 同貓畫好有興 晚上比較靜 坐位舒適。叫左炭烤肉眼扒 有肉汁之餘重有炭燒香 點一點配嘅燒汁味道更佳。加上香脆薯角同配菜幾多 誠意十分墨魚汁虎蝦帶]手打濶面濶面彈牙 墨魚汁味道香濃 加虎蝦帶子配搭鮮味十足。大家食完牙齒黑黑嗰下好搞笑😆甜品叫左日式芝士蛋糕香濃芝士味配搭水果 作為餐後甜品佳飲品方面 石榴汁梳打幾fresh 抹茶牛奶有拉花好靚📍CHOWTIME (馬鞍山)馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈2樓6號舖@chowtime#chowtimehk#西餐廳#母親節快樂#馬鞍山美食#chowtime#hkfoodig #hkfoodshare #hkfoodie#hkfoodsnap #hkfood#烏溪沙美食
見到貓貓logo嘅餐廳好得意 入咗去
餐廳都有貓貓咕𠱸 同貓畫好有興 晚上比較靜
墨魚汁虎蝦帶]手打濶面
濶面彈牙 墨魚汁味道香濃 加虎蝦帶子配搭
鮮味十足。大家食完牙齒黑黑嗰下好搞笑😆
甜品叫左日式芝士蛋糕
香濃芝士味配搭水果 作為餐後甜品
飲品方面
石榴汁梳打幾fresh
抹茶牛奶有拉花好靚

📍CHOWTIME (馬鞍山)
馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈2樓6號舖
@chowtime
#chowtimehk#西餐廳#母親節快樂#馬鞍山美食
#hkfoodsnap #hkfood#烏溪沙美食
朋友趁假期來海星灣親子樂,順便找我一齊食飯。就帶佢去左屋企附近一間我很滿意的餐廳,所講就係《ℂℍ𝕆𝕎𝕋𝕀𝕄𝔼》 餐廳位於迎海薈購物商埸內,提供室內及室外座位,我和朋友不喜歡太局束,就選擇了有露天茶座感覺嘅室外座位⛱️ 🔹芝士焗蛋大啡菇將水波蛋輕輕切開,蛋汁伴隨焗過的芝士滲入大啡菇,香味撲鼻🔹是日廚師小食拼盤 有齊拼盤唔少得嘅炸雞翼、薯條、炸芝士,仲有朋友最鍾意嘅洋蔥圈🧅全部新鮮即炸,而且份量極多,用來送酒最啱不過🔹馬格麗特薄餅吃薄餅鍾意夠傳統,材料簡單,唔太花巧,這裏馬格麗特薄餅做出來批底夠薄夠脆,滿足到我要求🔹香烤美式豬肋骨配薯角大大嚿原件肋骨,配BBQ醬味道幾好,每條肋骨厚實多肉,配菜香脆薯角又係好好味🔹慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬黑毛豬扒經過慢煮烹調,肉質十分嫩滑,保留更多肉汁,配上酸酸甜甜蘋果果肉醬,吃多都唔覺滯膩🔹墨魚汁虎蝦帶子手打闊條麵咬口十足闊條麵掛滿墨魚汁,配以香煎過虎蝦和帶子,整體來說都唔錯🔹朱古力布朗尼配雪糕朱古力味濃郁,口感外脆內軟,再配埋個朱古力雪糕球,雙重朱古力味道享受🔹牛角窩夫黑離莓醋蛋白餅配雪糕蛋白餅大大件,質地鬆脆,甜度十足。配埋酥脆牛角窩夫,淋上黑雜莓

🔹芝士焗蛋大啡菇
將水波蛋輕輕切開,蛋汁伴隨焗過的芝士滲入大啡菇,香味撲鼻

🔹是日廚師小食拼盤

🔹馬格麗特薄餅

🔹香烤美式豬肋骨配薯角

🔹慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬

🔹墨魚汁虎蝦帶子手打闊條麵

🔹朱古力布朗尼配雪糕

🔹牛角窩夫黑離莓醋蛋白餅配雪糕
蛋白餅大大件,質地鬆脆,甜度十足。配埋酥脆牛角窩夫,淋上黑雜莓醋中和一下甜味,喜歡飯後甜品嘅朋友就唔好錯過

🔹菠蘿椰奶沙冰🍍
菠蘿加入椰奶打成沙冰,入口ᴄʀᴇᴀᴍʏ,味道清爽唔會太甜,啱晒唔好太甜朋友

🔹朱古力曲奇沙冰🍫
每喝一口都有濃濃朱古力味,口感軟滑,賣相味道一流
2023-05-11 75 瀏覽
近日發現好多新既食肆係馬鞍山出發😍, 今試去迎海試左一間, 全間都有貓貓既西餐飯試下🥰。 (5⭐️)德國雜錦腸拼盤(4.5⭐️)份量好大又足料, 仲有大量薯蓉係底份, 再加入grey sauce 一齊去焗。 薯蓉吸引曬當中既汁🤩, 好好味呀😍香烤美式豬肋骨配薯角(5⭐️)大大件豬肋骨配脆卜卜薯角🤩, 豬肋骨炆得好冧, 而且好入味, 仲有茄子、蘆筍作配菜, 好正呀🤩墨魚汁虎蝦帶子意大利飯(5⭐️)份量都足料, 而且有大大粒既帶子同虎蝦, 意大利飯軟硬適中, 而且加了少少芝士碎, 好入味呀👍🏻朱古力布朗尼配朱古力雪糕(5⭐️)咬口好特別, 有朱古力碎粒在其中, 細細件, 而且偏向黑朱古力為主🧡正呀💕

德國雜錦腸拼盤(4.5⭐️)
德國雜錦腸拼盤

香烤美式豬肋骨配薯角(5⭐️)
香烤美式豬肋骨配薯角

墨魚汁虎蝦帶子意大利飯(5⭐️)
墨魚汁虎蝦帶子意大利飯

朱古力布朗尼配朱古力雪糕(5⭐️)
朱古力布朗尼配朱古力雪糕

德國雜錦腸拼盤
香烤美式豬肋骨配薯角
墨魚汁虎蝦帶子意大利飯
朱古力布朗尼配朱古力雪糕
2023-05-10 40 瀏覽
最近趕緊工作🫶🏻沒有太多時間準備晚餐。幸好屋企附近也有挺多的餐廳選擇。這次來到了位於烏溪沙站外商場裏的餐廳🥳覺得這裏環境不錯,用餐舒適。除了單點之外,見到平日晚上也有供應價格比較親民的晚餐,吸引了不少附近居民放工後前來用餐。🔶是日餐湯當日是南瓜湯,配以香脆蒜蓉包。🔶炭烤美國肉眼扒 厚厚的挺大一塊,份量很足。肉眼扒筋比較多,油脂也挺多,入口牛味濃,配菜有多種烤蔬菜和薯角,薯角十分香脆可口。🔶北海道明太子帶子忌廉意大利粉配以香煎帶子和蟹籽,意粉是比較港式的做法,入口較為軟腍,整體份量也多。🔶紅菜頭牛油果煙三文魚沙律 這個配搭挺特別,沙律菜量也多,而紅菜頭很清甜。原先沒有想過醬汁會是這麼多和甜,就像變成了沙律的主角,十分開胃。

🔶是日餐湯
當日是南瓜湯,配以香脆蒜蓉包。

🔶炭烤美國肉眼扒

🔶北海道明太子帶子忌廉意大利粉

🔶紅菜頭牛油果煙三文魚沙律

2023-05-08 793 瀏覽
馬鞍山早已不是美食沙漠,市中心一帶多了不少食肆,就算稍為入少少嘅烏溪沙,亦不難搵到高質食肆呢晚就趁著Happy Friday,入咗去迎海薈搵食,搵到呢間性價比高嘅餐廳餐廳格局走簡約路線,提供咗室內和室外座位,如坐在室外,有點像商場內嘅「露天茶座」🍴是日廚師小食拼盤 - 份量超豐富,有洋蔥圈、薯角、炸芝士條、蜜糖炸雞和薯條,香脆可口,食不停口🍴芝士焗蛋大啡菇 - 大啡菇上鋪咗水波蛋和焗香了嘅芝士,切開後睇到流心效果,睇得又食得,唔錯嘅小食!🍴慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬 - 店員建議七成熟,果然生熟度恰好,肉質軟嫩,伴碟嘅蘋果果肉醬,酸甜開胃,可以減去豬扒嘅油膩感🍴香烤美式豬肋骨配薯角 - 豬肋骨份量十足,以BBQ醬醃製再烤焗,有咬口又惹味!伴碟嘅薯角夠香脆🍴墨魚汁虎蝦帶子手打闊條麵 - 墨魚汁味香濃,亦做到好掛汁,闊條麵食落夠彈牙。虎蝦和帶子夠大隻,份量豐富🍴瑪格麗特薄餅 - 本身好喜歡Margherita,而呢度做嘅都好好味,薄批底夠脆口,配料就有傳統嘅蕃茄、羅勒、水牛芝士和蕃茄醬🍴牛角窩夫&黑雜莓醋蛋白餅配雪糕 - 甚少食蛋白餅,口感脆卜卜,入口即溶,清淡不會太甜。配上牛角窩夫、

🍴牛角窩夫&黑雜莓醋蛋白餅配雪糕 - 甚少食蛋白餅,口感脆卜卜,入口即溶,清淡不會太甜。配上牛角窩夫、黑雜莓和雪糕,幾特別嘅一客甜品

🍴朱古力布朗尼配雪糕 - 朱古力味香濃,脆皮軟心,配上朱古力味雪糕,完美嘅餐後甜品

🍹菠蘿椰奶沙冰 - 沙冰軟綿,加了菠蘿果肉和椰奶,口感和香味十足

🍹朱古力曲奇沙冰 - 飲落夠軟綿,夠朱古力味之餘又不會太甜,而且賣相亦靚,幾啱打卡嘅一杯特飲

2023-05-03 59 瀏覽
今日去咗烏溪沙迎海薈同舊同事食dinner 首先食咗fish & chips 外脆內軟 Juicy 跟著食咗兩道main course, 波士頓龍蝦配香草燒雞 龍蝦彈牙 隻雞入味又Juicy 跟著個豬胺扒 肉味濃郁 再伴 蘋果果肉醬 唔膩 好match
波士頓龍蝦尾配香草燒雞
香煎西班牙豬胺扒伴蘋果果肉醬
波士頓龍蝦尾配香草燒雞
香煎西班牙豬胺扒伴蘋果果肉醬
2023-05-03 68 瀏覽
今日入馬鞍山見下d朋友,佢話要帶我食好野😆估吾到係我之前試過,呢一間真係好食😋性價比又幾高下。入面用貓🐈做主題,全部充滿貓貓世界😍店員服務好好,環境又相當闊落乾淨😆裝飾偏簡單有藝術,入嚟食即刻諗住打卡📸呢間餐廳近烏溪沙站,行多3分鐘就到啦,非常方便👍🏻👍🏻值得一試🌟炭烤美國肉眼扒 $278首先嚟到嘅就係美國肉眼扒🥩望落去已經眼前一亮,超大一塊又好厚身,聞到勁香燒烤味🤤個朋友叫左七成熟,一切起上嚟啲肉軟淋淋😊食落口超重烤肉味,外皮又脆又香🤤入面係愈食愈香,肉質又嫩🥰黑椒醬汁點埋一齊食☺️簡直係完美既組合。而配菜就有薯角🥔蘆筍,茄子🍆🌟挪威煙三文魚&牛油果薄餅 $148我地都有叫到Pizza🍕每一塊pizza上面都有煙三文魚同牛油果🥑上面係用左黑醋汁,又係薄底,個餅底食落去係好脆,個pizza都係用番比較少既調味料去製成,而且又用黑醋汁去代替其他醬汁,比較健康又吾會有好多既卡路里😁比較岩我呢d想要減肥又追求美食既人🌟法式蒙布朗·八女抹茶 $58呢個都係第一次食,原來係抹茶甜品🍵成個比較硬身,奶油喺裏面溝埋同咪用左海綿蛋糕做底🧁甜甜地又加d抹茶味。再配上淋上朱古力醬既朱古力雪糕,超滿足🍨🌟雲呢

🌟炭烤美國肉眼扒 $278

🌟挪威煙三文魚&牛油果薄餅 $148

🌟法式蒙布朗·八女抹茶 $58

🌟雲呢拿奶茶沙冰 $45
本來好少聽奶茶有沙冰🧋但係呢間餐廳叫完之後,簡直係出乎意料,奶茶甜到岩岩好,奶茶味好濃,上面再配搭雲呢拿雪糕🍦

🌟士多啤梨玫瑰沙冰 $45
呢杯沙冰成杯都係粉紅色🍹好適合打卡。一飲落去個士多啤梨味好濃厚🍓在加上淡淡既玫瑰味🌹飲落去吾會太甜,好似飲緊士多啤梨奶昔甘
2023-04-29 65 瀏覽
位於烏溪沙迎海薈的 ChowTime 西餐廳是一個簡約且雅致的用餐地點。我們點了三道主菜和一份炸薯條作為開胃小食,以及兩杯熱飲。首先是慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬,這道菜色賣相非常漂亮,肉質嫩滑,配上酸甜的蘋果果肉醬,非常開胃。主菜份量適中,十分適合2人共享。第二道主菜是黑松露野菌鮮奶油忌廉新鮮手打闊條麵,濃郁的鮮奶油味道和香氣混合著黑松露和野菌的香氣,讓這道麵飯非常豐富。手打的闊條麵煮得剛好,彈牙有嚼勁,非常好吃。第三道主菜是雜錦海鮮薄餅,這道薄餅上面鋪滿了各種海鮮,如鮮蝦、蜆、青口和蟹肉等。餅皮薄脆,海鮮鮮甜可口,非常美味。至於炸薯條配松露醬,炸得香脆鬆脆,醬汁濃郁香氣四溢,搭配著主菜和啤酒或酒精飲品都十分適宜。最後是我們點的兩杯熱飲,熱美式咖啡濃郁香醇,激發了我們的味蕾,而熱檸茶則非常清新,讓我們的味覺感受到一種不同的層次。總體而言,ChowTime 西餐廳提供的菜品味道十分美味,份量適中,價格在商場而言也算合適。

我們點了三道主菜和一份炸薯條作為開胃小食,以及兩杯熱飲。

2023-04-28
2023-04-28 467 瀏覽
裝修好有格調而且周邊都有植物,坐得好舒服呀!!今晚我哋3個人安排坐中間卡坐,有私隱得黎又舒服😆見到佢啲湯好吸引🤣我哋嗌咗一人一碗試下!周打蜆海鮮忌廉湯 $48法式蟹肉龍蝦湯 $58黑松露野菌忌廉湯 $383款入面我揀咗海鮮忌廉湯🤣佢超級杰,入面都有海鮮,有八爪魚,蜆,好有咬口而且無沙!另外朋友嘅黑松露湯好香,有粒粒菇,有口感!龍蝦湯就見到好多蟹肉係面,不過相對睇上去就無好杰同想像有小小出入🤣小食拼盤 $138好抵食!性價比好高!有好多種類嘅小食,多人share啱啱好,有薯條薯角,蜜糖炸雞,芝士條,黑醋沙律菜😚佢仲配有茄汁同沙律醬!蜜糖炸雞好高質!!!!外脆內juicy!仲要啲蜜糖多到呢~~正呀!😍煙三文魚牛油果薄餅 $148好特別!!雖然呢個係黃金嘅配搭,但係佢再落埋啲黑醋落去pizza度,成件事再好食咗!唔會好肥膩嘅感覺👍🏼而且賣相非常好,有唔同顏色,增加食慾🤣龍蝦尾配忌廉龍蝦汁意粉 $178里個價錢有龍蝦肉食非常不錯!龍蝦尾上面嘅肉已經拆好一舊舊,好彈牙好鮮!意粉就咁睇好似唔夠幾個人分🤣點知原來佢都幾深隻碟!啲汁好香,意粉軟硬適中,偏硬多啲,我鐘意!!仲有啲紅椒黃椒,再加多咗香味同

見到佢啲湯好吸引🤣我哋嗌咗一人一碗試下!
周打蜆海鮮忌廉湯 $48
法式蟹肉龍蝦湯 $58
黑松露野菌忌廉湯 $38

小食拼盤 $138

煙三文魚牛油果薄餅 $148

龍蝦尾配忌廉龍蝦汁意粉 $178
里個價錢有龍蝦肉食非常不錯!龍蝦尾上面嘅肉已經拆好一舊舊,好彈牙好鮮!意粉就咁睇好似唔夠幾個人分🤣點知原來佢都幾深隻碟!啲汁好香,意粉軟硬適中,偏硬多啲,我鐘意!!仲有啲紅椒黃椒,再加多咗香味同甜味👍🏼推介!

Tiramisu $68
低糖版!!甜品唔會好甜,不過建議放多一陣先食,因為佢都偏硬!原來仲有個雪糕配,我哋揀咗朱古力味haha好正!入面有朱古力粒添㗎!
  • 龍蝦尾忌廉龍蝦汁意粉
2023-04-25 69 瀏覽
最近我同家人去了馬鞍山附近行山,行山後特別肚餓,來到屯馬線連接的迎海薈,見到一間西餐廳🍴環境看來舒適又夠大,所以坐下來品嚐美食。午餐🥣特別優惠,主餐加$5 有餐湯,另飲品都有半價優惠呢!埋單只需三百有找都性價比好抵!原條鰻魚飯我身為鰻魚控不可錯過這主餐而且原條的夠哂飽,鰻魚軟滑入味好吃😋蒜香蜆肉意粉🍝🧄多粒蜆肉,蒜味十足,有點辣味開胃!CHOWTIME 地址:馬鞍山烏溪沙路w8號迎海薈2樓6號舖

原條鰻魚飯
我身為鰻魚控不可錯過這主餐
而且原條的夠哂飽,鰻魚軟滑入味好吃😋

蒜香蜆肉意粉🍝🧄
多粒蜆肉,蒜味十足,有點辣味開胃!

CHOWTIME
地址:馬鞍山烏溪沙路w8號迎海薈2樓6號舖

2023-04-14 132 瀏覽
一向都說馬鞍山是美食沙漠( •᷄ὤ•᷅)今次仲要入到烏溪沙 發現有間打卡餐廳耶~門面的露天位置 有霓虹燈搭配太陽傘佈置感覺好chill 用紅磚和木系作基本裝潢以外 還用貓為主題 每個座位都有貓貓抱抌 超可愛的(◍•ᴗ•◍)ゝMenu以西餐為主 選擇蠻多der 定價都正常!質素都還不錯 有機會去開沙漠(?)可以一試喔🤣最深刻還是紅菜頭意粉 健康之餘我自己蠻喜歡的𖦹‎.𖦹‎⸝⸝.▫炭烤美國肉眼扒 $278炭烤的紋路分明 大大塊 (ᯅ̈ )肉感滿滿有肉汁之餘帶陣陣炭燒的牛香淋上醬汁味道更香濃desu~粗薯角都好脆口 更有香烤茄子等伴碟.▫紅菜頭燴海鮮新鮮手打闊條麵 $118近來莫名好喜歡紅菜頭 覺得味道好特別染上粉色的手打闊條麵好可愛🤣口感煙韌帶點紅菜頭的清甜 味道不錯海鮮有大大只扇貝.青口.大蝦 新鮮之餘味道香口.▫玫瑰拿鐵 + $12偶爾就會想來杯玫瑰拿鐵(✿◠‿◠)被玫紅花瓣點綴的拉花感覺更美啡味香醇同時帶玫瑰花香 蠻好喝喔.▫ Tiramisu $68本身以為是盆栽🪴造型(ᐢ._.ᐢ;)怎知道是偏蛋糕🍰 朱古力味道好突出搭配香甜的雲呢拿雪糕 邪邪惡惡的
一向都說馬鞍山是美食沙漠( •᷄ὤ•᷅)
今次仲要入到烏溪沙 發現有間打卡餐廳耶~

門面的露天位置 有霓虹燈搭配太陽傘佈置
感覺好chill
用紅磚和木系作基本裝潢以外 還用貓為主題
每個座位都有貓貓抱抌 超可愛的(◍•ᴗ•◍)ゝ
紅菜頭燴海鮮新鮮手打闊條麵

Menu以西餐為主 選擇蠻多der 定價都正常!
質素都還不錯 有機會去開沙漠(?)可以一試喔🤣
最深刻還是紅菜頭意粉 健康之餘我自己蠻喜歡的𖦹‎.𖦹‎⸝⸝
▫炭烤美國肉眼扒 $278
炭烤美國肉眼扒

炭烤的紋路分明 大大塊 (ᯅ̈ )
肉感滿滿有肉汁之餘帶陣陣炭燒的牛香
炭烤美國肉眼扒

淋上醬汁味道更香濃desu~
粗薯角都好脆口 更有香烤茄子等伴碟

海鮮有大大只扇貝.青口.大蝦 新鮮之餘味道香口
▫玫瑰拿鐵 + $12
玫瑰拿鐵
Tiramisu

偶爾就會想來杯玫瑰拿鐵(✿◠‿◠)
被玫紅花瓣點綴的拉花感覺更美
啡味香醇同時帶玫瑰花香 蠻好喝喔
▫ Tiramisu $68
本身以為是盆栽🪴造型(ᐢ._.ᐢ;)
怎知道是偏蛋糕🍰 朱古力味道好突出
搭配香甜的雲呢拿雪糕 邪邪惡惡的
2023-03-22 276 瀏覽
芫荽蝦意大利粉 $78我不是一個勁喜好芫荽的人,但亦晤會太抗拒。今日大胆地嘗試吓,点知好有驚喜意大利粉好煙韌,蝦有煎過,晤會有雪味即磨咖啡 (跟餐只需+$5 / 勁掋)好飲
芫荽蝦意大利粉 $78
我不是一個勁喜好芫荽的人,但亦晤會太抗拒。
今日大胆地嘗試吓,点知好有驚喜
意大利粉好煙韌,蝦有煎過,晤會有雪味
即磨咖啡 (跟餐只需+$5 / 勁掋)好飲
芫荽蝦意大利粉
2023-03-22
芫荽蝦意大利粉
2023-02-14 322 瀏覽
ma on shan 真係冇乜好食,不過呢一間算係隱世cafe,位於烏溪沙近迎海嘅商場裏面,仲可以帶埋狗狗一齊,不過就要坐車仔或者入袋。 佢嘅食物質素都幾不錯同埋選擇種類比較多,飲品方面都幾特別
2022-11-26 331 瀏覽
今日收工同屋企人嚟食馬鞍山特色西餐廳,餐廳主打西餐,裝修好有格調,座位舒服,餐廳位於馬鞍山烏溪沙站,地理位置方便,食物種類多元化~慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬 $168黑毛豬扒煎得好香,好厚身大件,肉質鮮嫩,不會太鹹,配上蘋果果肉醬,酸酸甜甜好開胃,配合黑毛豬扒好夾,值得推介~白酒汁虎蝦帶子意大利飯 $128虎蝦好大件,新鮮厚肉,帶子好大粒,味道鮮甜,意大利飯好有咬口,配上白酒汁好夾又不會搶走虎蝦和帶子的鮮味~芝士焗蛋大啡菇 $58大啡菇好大件,焗得好香,切開蛋汁流出,芝士好濃郁creamy,食落也不會好鹹~凍經典朱古力 $29朱古力味幾香,同奶味嘅平衡幾好~熱抹茶鮮奶 $26抹茶鮮奶抹茶味非常濃厚,又不會好甜~總結來說,餐廳食品多元化,主菜非常出色,值得推薦大家來嘗試。

慢煮西班牙黑毛豬扒配蘋果果肉醬 $168

白酒汁虎蝦帶子意大利飯 $128

芝士焗蛋大啡菇 $58

凍經典朱古力 $29
朱古力味幾香,同奶味嘅平衡幾好~

熱抹茶鮮奶 $26
抹茶鮮奶抹茶味非常濃厚,又不會好甜~

2022-11-22 329 瀏覽
高質兼,定價吸引,回饋星期日約了朋友食個早餐集合然後去探另一個朋友。四個人嗌咗共四個早餐,有濃湯牛肉通粉,份量超級大碗,食完飽到夜晚都唔駛再食飯,炸魚柳好似隻手咁大,飲品比較多另外的選擇,叫咗抹茶紅豆冰,凍榛子咖啡,配個拉花,加個主題貓貓鐵匙羹,疏化舒適,檯與檯之間有距離聽唔到別人講乜,景觀就一般,不是望街景,裝修雅致,貓咪主題特色,餐廳有聲有色!坐咗成個鐘,埋單仲有某些職業有九折 offer , win win!
高質兼,定價吸引,回饋

星期日約了朋友食個早餐集合然後去探另一個朋友。
四個人嗌咗共四個早餐,
濃湯通粉
抹茶紅豆冰
2022-11-06
$60 (早餐)
濃湯通粉
抹茶紅豆冰