2022-03-14 1530 瀏覽
🐷 雙層芝士豬柳堡 $44💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 兩片芝士嘅味道都好濃郁,而且個豬柳漢堡扒亦都相當多汁,夾住嘅兩塊麵包亦都十分鬆軟,50蚊都唔洗就有大大個實在非常抵食。😋🐟 海陸空三堡 $72💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)💬 餡料非常熱辣辣,仲可以一啖咬晒成個包!除咗有豬柳漢堡扒之外,亦都有一塊酥炸魚柳同埋香煎雞扒,前者外脆內軟,後者鮮嫩多汁!🤤
🐷 雙層芝士豬柳堡 $44
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)

🐟 海陸空三堡 $72
💯 評分:🌕🌕🌕🌕🌕 (5/5)

2022-03-14
  • 海陸空漢堡
2022-01-16 1907 瀏覽
有一天,帶女兒去吃我認為灣仔好食的漢堡包,那裡的老闆幾好人。漢堡包可以加錢配餐,餐有薯條或雞塊,和飲品;下午茶時段送飲品。先付款,坐下來,店員送餐。食物盤擺放簡單而有心思,看下圖。首先,是最基本的漢堡包,芝士手打牛肉漢堡 $51。已經好好好食,牛肉好大塊、唔硬、唔黐牙。蕃茄厚切,漢堡包好多汁。升一級,芝心牛肉漢堡 $62,牛肉內有很多芝心,變得更厚。再升一級,芝士澳洲和牛漢堡 $104,比芝士手打牛肉漢堡貴一倍,都好食。不過可能我覺得芝士手打牛肉漢堡已經好好食。薯條是厚切,即叫即炸,好好食,又熱又脆。這間漢堡包店在灣仔軒尼詩道的不起眼處,我喜歡小店,老闆很有禮貌。店內座位不多,所以我通常避開中午高峰時間,下午茶時段來。總評味道:實在太好食;環境:舒適;服務:老闆很有禮貌,先付款,店員送餐;衛生:可以。

芝士手打牛肉漢堡

升一級,芝心牛肉漢堡 $62,牛肉內有很多芝心,變得更厚。

芝心牛肉漢堡

芝士澳洲和牛漢堡

薯條是厚切,即叫即炸,好好食,又熱又脆。

總評
味道:實在太好食;
環境:舒適;
服務:老闆很有禮貌,先付款,店員送餐;
衛生:可以。
芝士手打牛肉漢堡
芝心牛肉漢堡
芝士澳洲和牛漢堡
今日就朋友推介 黎到灣仔Burger Home食漢堡店面比較細 大概可以坐到20個人以內牆上有好多掛飾 望落好豐富同舒服睇睇個餐牌 有各式各樣嘅漢堡牛肉、豬柳、雞扒,仲有素食漢堡此外,唔少得汽水、薯條等等嘅必配小食餐枱上有消毒用品同各種醬汁配料包括:芥末醬、小辣椒、胡椒粉 同 鹽1. 蘑菇手打牛肉漢堡 (蛋黃醬)加17蚊轉套餐 跟餐小食可以揀薯條或者雞塊我今次揀左雞塊 食Burger 餐飲理所當然地要配可樂牛肉漢堡冇得頂 非常多肉汁多到唔覺意滴落餐紙上面但係又唔會覺得好油膩趣樂雞中規中矩 冇乜特別配上蛋黃醬 有陣淡淡嘅蛋香埋單每人約75蚊 就食漢堡而言非常滿足
今日就朋友推介 黎到灣仔Burger Home食漢堡
店面比較細 大概可以坐到20個人以內
牆上有好多掛飾 望落好豐富同舒服

睇睇個餐牌 有各式各樣嘅漢堡
牛肉、豬柳、雞扒,仲有素食漢堡
此外,唔少得汽水、薯條等等嘅必配小食

餐枱上有消毒用品同各種醬汁配料
包括:芥末醬、小辣椒、胡椒粉 同 鹽

1. 蘑菇手打牛肉漢堡 (蛋黃醬)
蘑菇手打牛肉漢堡 (蛋黃醬) 配趣樂雞

就食漢堡而言非常滿足
2021-07-24
蘑菇手打牛肉漢堡 (蛋黃醬) 配趣樂雞
  • 蘑菇手打牛肉漢堡 配雞塊 配蛋黃醬
《Burger Home》 Burger Home位於灣仔,在附近一向小有名氣🤤,幾年前由細鋪搬大鋪,環境寬敞咗好多🤩食物款式應有盡有!而佢既下午茶價錢亦非常合理!✨▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸吉列脆雞堡 ($33)炸過既雞排非常鬆脆,包亦相堂鬆軟,配理芝士,生菜同洋蔥,食落去非常滿足😎🔸雞翼薯條 ($33)雞翼係一支骨雞翼,食落去非常方便,調味適中,薯條份量亦合理😎🔸4件趣樂雞 (套餐加配$17)趣樂雞水準相對一般,食落去比較「粉」,冇甚口感🥲另外唔小心再加配咗一份薯條(都係套餐加配$17),最後差D食唔曬😣▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
《Burger Home》

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🔸吉列脆雞堡 ($33)

🔸雞翼薯條 ($33)

🔸4件趣樂雞 (套餐加配$17)
趣樂雞水準相對一般,食落去比較「粉」,冇甚口感🥲

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2021-12-11 750 瀏覽
今次試左他他魚柳堡,夾住3條魚柳,第一淡咬落去差d辣親條👅,食得出係新鮮炸起🙈炸衣好薄,外脆內軟,無魚腥味又唔油膩,個他他醬酸酸甜甜咁,同魚柳好夾。入面仲夾住生菜番茄洋蔥都好新鮮爽脆👍🏻仲有個漢堡包有用牛油煎香過,食落脆得黎又鬆軟,好好食🤤杯凍美綠就真係差d,味道真係好淡好淡,同飲水無咩分別,下次都係叫其他野飲🤦🏻‍♀️係灣仔食個tea,以33蚊包埋野飲黎講,真係超抵,漢堡又好高質wor。餐牌
他他魚柳堡

凍美綠

餐牌
2021-12-11
他他魚柳堡
  • 他他魚柳包
2021-12-04 626 瀏覽
好多漢堡包店都係食牛肉,難得依間有魚柳包揀,好想試下。下午茶2pm開始,真係好抵。魚柳包餐係最抵$33,一個包+ 野飲!我外賣拎走,等左幾分鐘就拎得。返去隔左十分鐘後食都仲熱熱地同埋冇林到,外賣係用個紙袋包住,個包再有紙包住。個袋好厚實,依點真係要讚,因為好多時候如果個紙袋太薄掂到啲野食會濕濕立立講返個包,個他他汁酸酸地 有檸檬香 配埋魚柳食勁夾,好清新嘅感覺,個包好鬆軟,加埋有生菜,蕃茄同紫洋蔥(洋蔥有少少辣但我幾鍾意),整體十分滿意真係平靚正十分抵食!鋪頭位置都幾便利會再一試。

好多漢堡包店都係食牛肉,難得依間有魚柳包揀,好想試下。
下午茶2pm開始,真係好抵。
魚柳包餐係最抵$33,一個包+ 野飲!

真係平靚正十分抵食!鋪頭位置都幾便利會再一試。
2021-11-05 1081 瀏覽
食漢堡包最怕個包淋哂永遠唔係醬汁浸淋哂個包就係中間d蔬菜出水呢間小店完全無呢個問題芝士手打牛肉漢堡 ($51)加埋薯條同飲品 (+$22)生菜同蕃茄都好新鮮漢堡扒自家製有牛味又食到牛肉質感如果大塊啲就更好
食漢堡包最怕個包淋哂
永遠唔係醬汁浸淋哂個包
就係中間d蔬菜出水
呢間小店完全無呢個問題
芝士手打牛肉漢堡 ($51)
加埋薯條同飲品 (+$22)
生菜同蕃茄都好新鮮
漢堡扒自家製
有牛味又食到牛肉質感
如果大塊啲就更好
2021-10-14 1246 瀏覽
🍔Burger Home🏡經過左呢間舖頭幾十次竟無食過呢間高質Burger以前冇食過簡直係我嘅損失今次有個靚女同事帶我去食仲同我講呢間係黃左好耐點可以唔幫襯呀(● ˃̶͈̀ロ˂̶͈́)੭ꠥ⁾⁾舖頭雖小五臟俱全Burger賣相超級無敵吸引呀我朋友叫左個$168安格斯牛小排漢堡一上菜我都嘩嘩聲個牛小排長過個飽絕對係真材實料食到佢味蕾爆炸舔舔脷ヽ(´▽`)/我就簡簡單單叫左個芝心牛肉漢堡芝士香牛肉成寸厚又唔會有筋我地個日去食個場未爆呀如果大家最近想轉下口味食Burger呢間係我嘅首推(● ˃̶͈̀ロ˂̶͈́)੭ꠥ⁾⁾.
🍔Burger Home🏡

我就簡簡單單叫左個芝心牛肉漢堡
芝士香牛肉成寸厚又唔會有筋
我地個日去食個場未爆呀
如果大家最近想轉下口味食Burger
呢間係我嘅首推(● ˃̶͈̀ロ˂̶͈́)੭ꠥ⁾⁾.
  • 芝心牛肉漢堡
  • 芝士澳洲和牛漢堡
2021-10-14 791 瀏覽
-📍 Burger Home地址: 灣仔軒尼詩道233號地下B舖-呢間舖頭店面比較難搵少少,全部都係坐高凳bar台。預先喺後面俾咗錢嗌完嘢食之後可以坐係位度等嘢食🍔呢度全部都係單點係冇套餐的。🍄蘑菇手打牛肉漢堡$51選配咗蛋黃醬,牛肉漢堡扒食落非常juicy👍🏻蘑菇烤到香口恰到好處,呢個配搭咬落爆曬汁!配上蕃茄片🍅以及生菜片🥬整體好fresh好飽肚!另外個漢堡包都好有心思咁烘到香脆可口!🇰🇷韓國泡菜牛肉漢堡$57同上面嗰個牛肉漢堡差不多,泡菜直接就咁擺咗上去覺得唔係太特別。不過呢個fusion配搭都頗為出色!雖然個漢堡包睇落比較厚少少,但就因為牛肉漢堡做到同樣足料🥩,所以唔會覺得包皮太過厚身🍞➕配套餐$22揀咗薯條🍟以及美祿🍫薯條正常冇乜特別,美祿相對實覺得太過淡口撈得太多水唔係太好
📍 Burger Home
地址: 灣仔軒尼詩道233號地下B舖

🍄蘑菇手打牛肉漢堡$51

🇰🇷韓國泡菜牛肉漢堡$57

➕配套餐$22
2021-09-25 949 瀏覽
近期食左2次 第一次叫咗 煙肉芝士手打牛肉漢堡 走包 多菜 再加多塊雞扒 加餐要樂趣雞同梳打水食後感:食物送上黎速度快嘅,而且熱辣辣跟餐嘅炸物仲脆卜卜,手打牛肉食得出原本都有小小調味 ,食落唔乾好味;煙肉正常味道但有2大塊;菜新鮮;另加嘅雞扒就有小小遜色了,都熱都係有調味 咸咸地 但唔係我杯茶第二次叫左蘑菇手打牛肉漢堡 一樣走包 多菜 今次加多塊魚柳食後感:同樣新鮮熱辣,牛肉一樣味道 好味juicy ,蘑菇食落似罐頭蘑菇黎,薄薄地有調味炒過吓咁🤔味道正常,魚柳又熱又脆又好味🤤走包會以碟上,仲有刀叉俾你慢慢切黎享受。但我都係拿菜包住d肉食🍔🥳環境:枱與枱之間有小小逼 但唔影響我食物:新鮮 好味 熱辣辣服務:周到貼心(唔要包都有得多菜😍)
近期食左2次
第一次叫咗 煙肉芝士手打牛肉漢堡 走包 多菜
再加多塊雞扒 加餐要樂趣雞同梳打水

第二次叫左蘑菇手打牛肉漢堡 一樣走包 多菜 今次加多塊魚柳

環境:枱與枱之間有小小逼 但唔影響我
食物:新鮮 好味 熱辣辣
服務:周到貼心(唔要包都有得多菜😍)

2021-09-21
2021-09-18 563 瀏覽
呢度係一間漢堡包小店 全部即點即做 新鮮熱辣送到 高水準價錢不貴今次食他他魚柳包 set就跟埋薯條/趣樂雞,同埋飲品將塊魚柳炸到又脆又香,配上生洋蔥同生菜番茄 麵包鬆軟魚柳脆口 生菜番茄夠清新口感豐富味道一流 魚柳肉仲要幾嫩滑唔會乾柴薯條都係岩岩炸起灑鹽同黑椒好惹味包飲品一杯好抵 性價比高 平均消費$60評分8/10Shop B, G/F, 233 Hennessy Road, Wan Chai
今次食他他魚柳包 set就跟埋薯條/趣樂雞,同埋飲品
口感豐富味道一流 魚柳肉仲要幾嫩滑唔會乾柴
薯條都係岩岩炸起灑鹽同黑椒好惹味
包飲品一杯好抵 性價比高
平均消費$60
評分8/10
TEA
2021-09-16 340 瀏覽
菜式包括芝士素素牛肉漢堡, 芝心牛肉漢堡, 芝士澳洲和牛漢堡, 他他魚柳包主打手工漢堡既小店 他他魚柳包每件漢堡都係落單後即製,等幾分鐘就得開飯 他他汁魚柳包 加錢換套餐 包飲品或咖啡茶魚柳係勁大塊,仲大過個包 同埋炸得好脆口 咬開魚肉香嫩有肉汁 他他汁酸酸地好夾脆魚柳麵包身好鬆軟帶牛油香氣 夾埋番茄生菜味道不油膩~平均消費$60評分8/10灣仔軒尼詩道233號地下B舖
主打手工漢堡既小店 他他魚柳包
每件漢堡都係落單後即製,等幾分鐘就得開飯
他他汁魚柳包 加錢換套餐 包飲品或咖啡茶
麵包身好鬆軟帶牛油香氣 夾埋番茄生菜味道不油膩~

平均消費$60
評分8/10
灣仔軒尼詩道233號地下B舖
2021-09-05 869 瀏覽
呢間小店真心推介俾大家💛佢哋真係值得一試食過你就知M記有幾垃圾呢度會有啲set menu唔啱食嘅話都可以叫其他包,然後再加錢轉set餐set就跟埋薯條/趣樂雞,同埋飲品飲品除咗汽水仲可以叫咖啡或茶呢點我勁like~~芝士澳洲和牛漢堡 配 趣樂雞見到個包都知佢足料!塊扒好juicy又有牛肉香味~~同埋個包有滿滿嘅芝麻,佢哋有烘過塊包所以都好香好鬆軟他他魚柳包 配趣樂雞魚柳係勁大塊,仲大過個包同埋炸得好脆好味過M記勁多倍!
呢間小店真心推介俾大家💛
佢哋真係值得一試
食過你就知M記有幾垃圾

呢度會有啲set menu
唔啱食嘅話都可以叫其他包,然後再加錢轉set餐
set就跟埋薯條/趣樂雞,同埋飲品
飲品除咗汽水仲可以叫咖啡或茶
呢點我勁like~~
芝士和牛漢堡

芝士澳洲和牛漢堡 配 趣樂雞
見到個包都知佢足料!
塊扒好juicy又有牛肉香味~~
同埋個包有滿滿嘅芝麻,佢哋有烘過塊包
所以都好香好鬆軟

他他魚柳包 配趣樂雞
魚柳係勁大塊,仲大過個包
同埋炸得好脆
好味過M記勁多倍!
芝士和牛漢堡
  • 芝士澳洲和牛漢堡
Burger Home係一間喺灣仔嘅漢堡小店💛 佢哋嘅漢堡超多款式,由平價版嘅豬柳漢堡,到雞扒包、魚柳包,仲有佢哋好出名嘅手打牛肉漢堡🤩 款款都好吸引~ 朋友試過lunch time食過幾次外賣都覺得好好食,所以今次就去開灣仔附近就專登一齊去堂食🤤 我哋係11點半一開門就入去食,食咗一陣就到lunch time,成間餐廳即刻人頭湧湧🙈 睇落真係區內嘅人氣之選🌟舖頭嘅設計偏向工業風,水泥灰色嘅牆身配搭木色同黑色嘅枱凳,位置都幾多~ 牆上面仲貼咗好多裝飾💛•🥢 芝士澳洲和牛漢堡 $110 (Meal Set)呢款漢堡就係用咗芝麻包,都係有烘過嘅,芝麻味好香,口感都好鬆軟~呢款嘅手打牛肉patty用咗澳洲和牛🤩 牛肉patty好厚身,食落牛味超級濃郁!😍而且都幾有肉汁,唔會乾爭爭🤤 配料新鮮,加埋個醬汁(Basil Sauce)都幾夾~呢個包就係有全日套餐嘅,比起單買一個包只係貴幾蚊,就包咗薯條/趣樂雞同埋飲品,呢個我哋就揀咗配薯條~雖然都係普通茶餐廳食到嘅薯條,但炸得啱啱好,乾身得嚟有外脆內軟嘅口感😋•🥢 芝心牛肉漢堡 跟趣樂雞 $62+$22麵包有烘過,味道帶少少甜味,咬落都鬆軟~ 雖然

🥢 芝士澳洲和牛漢堡 $110 (Meal Set)

🥢 芝心牛肉漢堡 跟趣樂雞 $62+$22
麵包有烘過,味道帶少少甜味,咬落都鬆軟~ 雖然呢個漢堡都係用咗手打牛肉patty,厚身得嚟都幾juicy,但牛味就唔算好濃,因為重點係手打牛肉patty入面有流心芝士🧀🤤 patty外面仲有另一塊芝士,芝士控表示超正!😍 食多幾啖可能會有少少膩,但加埋佢個奇妙醬(Crunch Sauce)嘅酸酸甜甜,令成個包無咁膩,幾清新😋
呢個包就加咗$22跟餐,配趣樂雞同飲品,趣樂雞係超市貨色,無特別好食🤣但勝在炸得乾身唔油,配埋沙律醬都唔錯~
2021-08-01 997 瀏覽
𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 ℍ𝕠𝕞𝕖位於灣仔既𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 ℍ𝕠𝕞𝕖一聽名字就知道主打漢堡(๑´ㅂ`๑) 每次經過看見店面「T̷h̷i̷s̷ i̷s̷ y̷o̷u̷r̷ b̷u̷r̷g̷e̷r̷…」既標語,都會吸引小女子想光顧,好奇本人既專屬漢堡究竟是怎樣呢? ヽ༼⊙_⊙༽ノ光顧後,果然沒有令小女子失望٩(●ᴗ●)۶漢堡店提供小女子最愛既素漢堡,能夠吸收充足蛋白質之餘,又不至於太邪惡(´∀`)有興趣大家都去試下你地既專屬漢堡啦≖‿≖ 💛🔺芝士素素牛肉漢堡 HKD$63 💛💛💛💛整體份量大,大到一口都未能完全食曬Σ( ° △ °|||)上台時漢堡非常熱騰騰,濃厚既芝士味配合滲透出少少大豆味既牛肉味仿真度極高素牛肉,加上大量新鮮既生菜、鮮甜既番茄,令到味道100分,口感大滿足( ̄▽ ̄)~*素牛肉唯一不足之處在於比真牛肉有少少鞋身 (´・_・`)不過仍然Juicy,相比真牛肉邪惡度冇咁高、又冇咁毒(●’ω`●)🔺薯條、熱美祿(套餐價+HKD$22)💛💛💛💛薯條非常熱騰騰,薯仔味重,而且仍然脆身,不算太油膩,相信沒有翻炸過 ⋋╏ ❛ ◡ ❛ ╏⋌另外,除左配薯條🍟之外,重可以選擇配趣樂雞,外型同麥樂雞相近,一次過食到平時麥當勞2個餐既願望
𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 ℍ𝕠𝕞𝕖

有興趣大家都去試下你地既專屬漢堡啦≖‿≖ 💛

🔺芝士素素牛肉漢堡 HKD$63 💛💛💛💛

🔺薯條、熱美祿(套餐價+HKD$22)💛💛💛💛

另外,除左配薯條🍟之外,重可以選擇配趣樂雞,外型同麥樂雞相近,一次過食到平時麥當勞2個餐既願望啦(≖‿ゝ≖)✧

很少漢堡店會提供美祿 〳 ° ▾ ° 〵作為可可控既小女子忍唔住叫翻一杯 (・∀・)正常水準,比茶餐廳既水準黎講只係差一點點(´・ω・`)