🐻又遲左出post,因為太過忙碌 🙈 不過唔會唔試好西既 😏 今次約朋友去尖沙咀區食晚飯,不過早一日book唔到想食既餐廳,就諗住walk-in有邊間食邊間啦 😛 終於搵到尼間環境不錯,又有特價既「Special Steak Set」二人餐又即刻有位坐 😮 今次order二人餐叫左「烤法式沖繩黑豚扒」、「芝士汁大啡菇意大利扁面」仲配埋手工湯同埋飲品添!另外,再order左「墨魚汁香煎帶子意大利麵」同埋「黑松露芝士醬薯條」🤗推介/ 意見‼️✨「烤法式沖繩黑豚扒」🐻最愛最覺得驚喜,連骨上既黑豚扒夠juicy,而且配上醬汁好清新,放係底既薯蓉更加唔可以錯過 ☺️✨兩款意大利麵都正常發揮,雖然細碟左d同埋大啡菇唔係原個上之外,其實味道很不錯,但同心儀對象食就唔好食墨魚汁個款啦🦑✨「黑松露芝士醬薯條」一上碟就心心眼,焗起既粗薯條配上幾香既黑松露芝士醬,食唔停口,如果多d醬就最好啦 😝價錢‼️$352.8 「Special Steak Set」特價$128 「墨魚汁香煎帶子意大利麵」$78「黑松露芝士醬薯條」

推介/ 意見‼️

價錢‼️
$352.8 「Special Steak Set」特價
$128 「墨魚汁香煎帶子意大利麵」
$78「黑松露芝士醬薯條」
  • 烤法式沖繩黑豚扒
2020-07-12 323 瀏覽
三人行到K11,而家習慣上OpenRice睇吓有咩餐廳優惠叫咗個2人餐,有40%off,另外叫了一個一人餐係正價,侍應收咗Menu,所以冇影到😂主餐牌有20%off,飲品甜品除外,星期六晚飯時段6:00唔算太多人,可以清靜地食吓晚飯👍🏻一人餐有沙律,每人一個南瓜湯一人餐嘅~西京汁燒比目魚配炒雜菜~但雜菜好少😓只得幾片椰菜,但比目魚煎得好香,好味👌🏻二人餐點了西冷牛扒,五成熟,但燒過火少少,所以有韌廣島蠔意大利粉,剛好有三隻號一人一隻😂二人餐加$28有一碟薯條🍟食物質素整體唔錯,但份量太少我哋三個食完唔夠飽🤣如果魚扒同牛扒配菜多啲會更好!
三人行到K11,而家習慣上OpenRice睇吓有咩餐廳優惠
一人餐有沙律,每人一個南瓜湯
二人餐點了西冷牛扒,五成熟,但燒過火少少,所以有韌
廣島蠔意大利粉,剛好有三隻號一人一隻😂
二人餐加$28有一碟薯條🍟
2020-07-11
2020-07-07 230 瀏覽
輕鬆的和朋友渡過愉快的一夜。K11, 3樓一上電梯就看到,很好找。環境開揚舒服,很好聊天的地方。食物質素也不錯。南瓜湯好飲。今晚點的蜆肉意粉亦都好好味。份量正常。點了現在在推廣的六折套餐。兩個餐湯,一個扒,一份意粉,兩杯餐飲,折後加一$412。服務員也主動告知所有折扣優惠,有禮貌,主動加水等,服務用心。推介推介。
BU
2020-04-23 926 瀏覽
環境:優雅、寧靜。服務:尚可食品:二人套餐上餐速度慢1。南瓜湯:欠creamy、欠南瓜甜味2。美國西冷牛扒:要求五成熟(做出七至八成熟)、10安士、冰鮮、欠牛肉味、欠溫度3。牛肉意粉:味道尚可、熱辣辣👍🏻、二人份略嫌不足其他意見:欠適當大小用餐桌面,當切牛扒時需小心,免動作太大,撞到水柸。(剛剛枱腳欠平穩🤦🏻‍♀️)欠缺靈活餐桌安排,旁邊留空的餐桌。若可以合併,正好令食客舒服用餐。亦不阻礙1.5距離。
環境:
1。南瓜湯:欠creamy、欠南瓜甜味

3。牛肉意粉:味道尚可、熱辣辣👍🏻、二人份略嫌不足

其他意見:

2020-04-12 953 瀏覽
今晚揀咗去尖沙咀K11食晚飯,環境裝修都好好又乾淨,疫情之下,食客與食客的枱之間都有一定距離,坐得好舒服。經OpenRice訂枱,今晚埋單有六折優惠,超級抵食。比目魚西京燒$178,個魚好滑,又大條,煎得好好味。經典凱撒沙律$98,份量都算多,略嫌疏菜嘅款式比較少。法葱黑松露海蝦炒蛋$98,黑松露好香,蛋又炒得滑,都有幾多海蝦,仲有三件多士,非常推介。黑松露忌廉魚柳蘑菇意大利麵$128,味道比較清淡,但魚柳都好好味。

經OpenRice訂枱,今晚埋單有六折優惠,超級抵食。

比目魚西京燒$178,個魚好滑,又大條,煎得好好味。

經典凱撒沙律$98,份量都算多,略嫌疏菜嘅款式比較少。

2020-04-11
2020-02-06 2830 瀏覽
當城中焦點滙聚於K11 Musea之際,偶爾我會想念K11 Art Mall的好。跟K11 Musea相比,此處有久違了的寧謐,令人舒心。這家在K11頂層的健康餐廳,用餐氣氛恬靜又帶點浪漫,午市前來食客都是上班族,如此就能悠閒舒適地用膳了。自覺佳節期間「肉念」太多, 見是健康餐廳作心裏暗喜, 在餐牌上搜索「健康菜式」之際卻被餐牌上的「Harvey Beef」 吸引住了,平日吃頓午扒餐所費不菲,遇上百多元的澳洲牛扒午餐,嗜牛如命的我實在是難以抗拒。最終,還是敵不過「肉」的誘惑。$128肉眼扒餐配餐湯、飲品,以某報的E-coupon可再減$20,實在是没有不選它的理由。是日餐湯是手工蕃茄湯, 濃郁的蕃茄湯酸香自然, 減輕了一點吃肉的罪疚感。主菜澳洲穀飼肉眼扒上場, 價位不高擺盤卻很認真,汁醬調度得恰到好處, 淡淡的黑椒香氣,配着處理不錯肉質稔嫩的澳洲肉眼, 表現是預期之上。肉眼份量很足,再配以健康的五穀飯糰和忌廉薯蓉,為這肉肉的晚餐減了些罪疚感。至此已是飽得不行,也沒像友人般加配甜品了。再者窩夫並非我的最愛,畢竟沒有拒絕肉肉的誘惑,甜食再吸引也不能太放肆了。

蕃茄湯

優惠券
蕃茄湯
澳洲穀飼肉眼扒
2020-01-21 877 瀏覽
這天到尖沙咀辦事,午膳就在附近的K11解決,走到三樓的食肆,希望較容易找到位。這餐廳主打健康,我當然喜歡,幸好有位,可讓我忙碌完吃頓安樂的。午市有一系列套餐,有湯,主菜和飲品,加錢還可要甜品。我愛吃肉,首選一定是牛扒,套餐有這款西澳洲的穀飼牛肉眼扒,不用思索,點了五成熟。先來的餐湯是番茄湯,味道天然濃郁,酸酸的番茄味,沒有人工化的侵蝕,不一會,主菜也來了!牛,一般都是草飼的,肉質較韌,而用穀飼的方法可使肉質會變得較油潤軟滑,雖然澳洲牛在世界牛壇上,較聞名的是澳洲和牛,而其他的都處於中游位置,然而,其吸引的地方是價目,以不太貴的價錢便可享受到質素不錯的牛扒。伴碟的飯還可選薯蓉,白飯或五穀飯。甫放下,炭燒的香味很顯著,我最喜歡吃肉眼扒,它的肉質柔軟度僅次於牛柳,但肉味較濃,適合我等愛吃牛肉的人口味,而且經嘴嚼後,肉汁更充斥於口腔內,伴以黑椒汁又可帶出肉香,吃得愜意,五穀飯,纖維豐富,口感亦佳。餐後點了Cappuccino,泡沫打得豐滿,咖啡濃度合我意,吃得很飽,下次才加甜品吧!

2020-01-08 529 瀏覽
我已經係第二次約朋友黎呢間餐廳食飯了,再次揀呢間除了因為食物好味,環境寧靜外,亦都交通方便,適合在香港九龍返工的朋友聚會。今次我又係叫pasta,因為上次食過都好食。夜晚的set dinner我覺得比較貴,散叫會好啲。今次我叫的是黑松露忌廉魚柳磨菇意大利麵。分量很夠,魚非常大件,食極都食唔完,仲有磨菇添。不過因為我一開始就落左好多黑椒,所以忘記了黑松露味是否存在。意粉味道不會太鹹,軟硬適中,非常推介。除了pasta,我哋都叫了凱撒沙律,材料豐富,新鮮,但我個人覺得太多沙律醬。

2020-01-03
Ambience is great for meeting and gathering. Food is good and healthy but portions not big. We had a diner there , 4ppl ordered 7 dishes. 1 appetiser, 1salad , 2 pastas, 3mains. Still hungry , so it’s a place with quality but not quantity.
2019-11-22 1948 瀏覽
食物分數 (5⭐️為最高):🎈低溫焗走地雞  (牛油檸檬汁) $188 ⭐️⭐️⭐️⭐️🎈晚餐之每日精選意粉 $158⭐️⭐️⭐️選這餐廳因為地點方便,一出地鐵便直達K11商場,連街都不用出,舒服便利。第二好處是可隨時透過OpenRice網上訂位,因為有時可能深夜才得閒,而且自助,方便簡易。而且經OpenRice訂, a la carte有八折, Set Dinner就無,因Set Dinner較抵,而且Set Dinner並不是在 a la carte內找到的,比較特別,故此即使無折我和朋友結果都是叫了Set Dinner。第三,這餐廳主打健康,肉全是無激素。當晚一入去,都好多位,我兩個人已訂了位,個侍應帶我去張左右隔離都坐了人的兩人細枱,同時成間餐廳有好多張四人枱沒有人坐,我當時忍住不作聲,心想無論如何都不會突然來一大堆人坐滿晒。坐了大概5至10分鐘,另一個侍應便好抵讚,行過來問我: 「小姐,那邊有張四人枱,你們兩個人會坐得舒服些,加上旁邊的客人又比較細聲,你要不要搬過去?」這樣才是呢!醒目好多的侍應,還主動提醒我透過OpenRice訂位會享用a la carte餐牌上的折扣。雖然套餐set di
食物分數 (5⭐️為最高):
🎈晚餐之每日精選意粉 $158⭐️⭐️⭐️

第三,這餐廳主打健康,肉全是無激素。

雖然套餐set dinner無折,我們還是叫了套餐,因為套餐內的不同選擇都是a la carte沒有的。想試下。

晚餐沙律

套餐包的沙律一般。

是日精選意粉 $158⭐️⭐️⭐️

晚餐之每日精選意粉

好像是和風汁蘑菇意粉,味道比較淡,只屬一般。

低溫焗走地雞  (牛油檸檬汁) $188 ⭐️⭐️⭐️⭐️

低溫焗走地雞  (牛油檸檬汁)

這個雞則好味,肉質亦嫩滑👍😊

總結來說,最好的是可以傾到計,比較靜,餐牌亦好多選擇,意粉比較淡口亦沒有彈牙的口感,走地雞確是不錯。地點超方便。
2019-11-07
低溫焗走地雞  (牛油檸檬汁)
 很久沒有到尖沙咀走走逛逛,這天逛完K11懶得再走出去找餐廳吃飯。看到這餐廳感覺挺舒適,空間感足夠,餐檯比一般的餐廳也稍大一點,可以好好坐,所以就試試了~雖然都算喜歡吃魚,但平常出去點餐都會有點怕魚,一來怕腥,二來怕份量太少會不夠飽,三來怕魚扒烤得太乾會不好吃。但是有時真的很想吃魚,這天最後還是點了一份烤檸香挪威三文魚扒($128)。不得不說的是魚扒真的很厚切,而且每一口都是滿滿甘香的魚油,感覺很補腦魚肉嫩滑而不會腥!薯蓉與魚扒非常合拍,而且很細滑,幾乎是入口即融!唯一可惜的是薯蓉份量太少了,如果份量再多一兩口會更滿足呢~附上餐牌給大家參考

附上餐牌給大家參考
2019-09-04
烤檸香挪威三文魚扒
唉,好伏呀,同朋友諗住食過下午茶傾下計,叫左2樣野食嚟到,D野食完全冇味T_T7X幾蚊得四塊多士,見到都呆左,勁唔抵食,算啦,間餐廳行HEALTHY風格,係我地冇睇清楚,冇下次。
焗黑松露芝士多士
欖油炒香蒜煙肉意大利扁面
2019-09-08
2019-10-01 787 瀏覽
這家真的是跟同事來吃最多的一家了吧,當然是距離不遠這點很好,而且食物質素亦很好,這溫泉蛋豆腐牛肉或豚肉飯是我們最常叫的菜式。我不吃牛的但豚肉也很好吃,而且蔬菜量亦多,很健康的感覺。牛肉是同事們必點之選。還有試過鯖魚餐和意粉類的,都很不錯。另外,這裡的飯可選白飯或五穀飯,是都市人健康之選。

2019-07-20 2062 瀏覽
朋友忽然約食飯,於是便隨便揀一間在K11的餐廳。我地最重要係聚一聚和傾偈,所以揀的餐廳一定不可以限時。最後便選了這間,食西餐的。我地卜了七點,去到裏面無乜人,直至我地坐左大半個錯都只係得三張枱有人,真係好靜好靜。Set dinner我地沒有揀,因為太貴。我地最後決定大家選自己想食的食物,我選了北海道牛乳芝士雞肉扁意粉。等左幾個字個意粉終於上了,一般大小的份量,夠食又不會太飽。最初睇食評話餐廳的食物沒有味道,因為都標榜健康,可是我的意粉好有芝士味呀,好香濃好好食!除雞肉外仲有不同的菇菌,都健康的。雞肉滑,菇爽,意粉除了不是太扁之外,都軟硬適中,好多汁好濃。之後我再叫了有杯柚子蜜青檸梳打,都好好味,不算太甜。總結呢間餐廳我好滿意!

之後我再叫了有杯柚子蜜青檸梳打,都好好味,不算太甜。

總結呢間餐廳我好滿意!
2019-07-17
2019-05-06 2128 瀏覽
Reserved table for gathering, the environment is spacious. Price of set lunch is reasonable. Homemade Soup for the set: pumpkin soup, creamy BU signature dish Grilled miso marinated halibut $98You can choose either white or five grains rice.Five grains rice feel more healthy Fish is fresh and grilled with good taste. Spain pork collar vegetables rolls with Japanese soya sauce donburi $98It is very special of the rolls with pork instead of beef, however, this bowl is a bit “heavy” for a girl actu

BU signature dish

It is very special of the rolls with pork instead of beef, however, this bowl is a bit “heavy” for a girl actually!