2019-05-14 97 瀏覽
這裏以梳乎厘pancake較為人熟悉,但雞蛋仔也挺多人光顧的,點了一底雙重朱古力雞蛋仔與朋友分享。整底雞蛋仔的烹調時間掌握不錯,外表脆內裡軟。但可惜的整底雞蛋仔的朱古力味不突出,所吃到的朱古力味道來自朱古力粒,蛋漿的朱古力味則不太能嚐出,原先對雙重朱古力雞蛋仔這名字的期望很高,可是其朱古力味道只屬一般,不過不失。
雙重朱古力雞蛋仔

2019-05-10
2019-05-13 72 瀏覽
今次係第二次去食,第一次去食係岩岩開舖無耐,印象唔錯,所以掛住之前係日本食過既厚 pancake 🥞 就諗起呢間!今日經過就想再回味下,但感覺上已無第一次咁好食,同埋 pancake 邊邊有好多黑色點點,可能係D焦黐住咗,呢個都不大問題,但仲有D細塵毛毛黐住,就即刻唔想食!整食物既用具最基本既衛生要做足!唔係真係好大影響!有排都唔會再試!希望可以改變下!
原味 pancake

整食物既用具最基本既衛生要做足!唔係真係好大影響!
有排都唔會再試!希望可以改變下!
2019-05-07 113 瀏覽
1,2年前食過, 果陣真係平靚正, 今次再戰, 非常差!叫左原味SOUFFLE PANCAKE, 一忽落去, 完全無空氣感, 食落去好似清蛋糕咁, 無空氣感, 仲要無味!!! 同無蛋味!!!我見好乾又無味, 去問個SALES 姐姐俾糖漿,原來5問,係連糖漿都無!! 佢好求其咁G 左少少蜜糖俾我,但都係太乾最好食左1個, 淨番一個DUMP左!!!太差喇!!! 完全5係SOUFFLE PANCAKE,只係一舊無味GE CAKE!另外叫左芝士雞蛋仔, 去拎果陣已經凍`哂.... 芝士味好淡, 只係個底有少少, 仲以為每粒入面都有............
1,2年前食過, 果陣真係平靚正, 今次再戰, 非常差!

2019-05-06 73 瀏覽
平時食梳乎厘pancake 出名嘅日本名店要$100或以上,普通甜品店亦要$50-60,呢度$32就食到原味梳乎厘pancake,所以每次嚟我都會食😋🤤叫左原味加朱古力醬,因為係即叫即製,所以要等大約十分鐘。要食好野當然要付出少少時間!好彩當日唔算多人,否則可能要十五分鐘以上。梳乎厘pancake最重要是空氣感,今次嘅實過以前,少左空氣感,唔夠軟滑😢不過pancake仍然好有蛋香,中間口感綿密。唔知係咪員工唔同手勢,之前嘅更有空氣感更好食,下次再試!希望變翻以前嗰隻

不過pancake仍然好有蛋香,中間口感綿密。

外賣自取
2019-04-10 179 瀏覽
晚飯後想同朋友食下甜品朋友好想食梳乎厘pancake行完全個商場得呢間有得買咁就一試啦晚上8點 已經得返兩隻味於是就揀左一份原味配朱古力醬$32即叫即製?叫完等左約10分鐘原來一份係有兩個 幾抵食喎而且暖笠笠切開係海綿質感好香蛋味 唔會濕笠笠亦都無倒堨一人一件就啱啱好另外可要求加忌廉係旁邊但我地都唔好忌廉如果有其他toppings可加就好啦總結黎講 都算抵食Nice pancake in Kwai Fong! Cheap and good!
晚飯後想同朋友食下甜品

另外可要求加忌廉係旁邊
但我地都唔好忌廉
如果有其他toppings可加就好啦
總結黎講 都算抵食

今日同朋友嚟到葵廣掃街🥰🥰🥰行行下見到好多人圍住間小店 原來係食梳乎厘😚😚於是我同朋友就叫左個原味試下😝😝等左二十幾分鐘終於有🤤🤤 熱辣辣出爐的梳乎厘好有香味 好鬆軟😍😍 食落仲好濕潤 口感軟綿綿 好得意 味道絕對媲美日本過江龍😍😍😍 但朱古力醬好普通 可以吾加都得🤔🤔仲要價錢好平 30幾蚊有兩大舊 雖然要等耐d 但都值得😚😚😚佢仲有好多吾同口味 下次再試吓伯爵茶梳乎厘🤪🤪🤪🤪

佢仲有好多吾同口味 下次再試吓伯爵茶梳乎厘🤪🤪🤪🤪
2019-03-25 136 瀏覽
呢間有好多唔同口味嘅雞蛋仔 格仔餅 仲有梳乎厘班cake即叫即整 熱辣辣 脆卜卜 有蛋香 所以都大約要等十分鐘嫁我頭號最愛 就係蜜糖雞蛋仔 我覺得蜜糖配上雞蛋仔 同梳乎厘班cake 都係絕配蜜糖雞蛋仔 係每一格放粒 蜜糖爆珠落去 口感好得意 一入口爆開 再滲出滿滿的蜜糖 一試愛上咗 每星期都會食一次 有時我仲會當早餐😂😂
呢間有好多唔同口味嘅雞蛋仔 格仔餅 仲有梳乎厘班cake
即叫即整 熱辣辣 脆卜卜 有蛋香 所以都大約要等十分鐘嫁
2019-03-19 108 瀏覽
Maybe I’m a little slow on the game but this is my first time seeing mochi in eggettes!Needless to say I was super excited to try this, and it didn’t disappoint.I’ve been eating and loving eggettes since I was little so I’d say I have a pretty high standard for them.These ones were made to crispy perfection, paired with the the chewy mochi in the center, it was simply delicious.Although the matcha taste wasn’t really prominent, it still tasted good.Really want to try other flavour from their men

Really want to try other flavour from their menu like lava honey and red cheddar cheese.

• 綠茶麻糬雞蛋仔
2019-03-16 96 瀏覽
葵涌廣場出名多小食但甜品不算多,開了這間日式梳乎厘完全令我大開眼界,非食不可。特登去葵涌食梳乎厘,唔跟住地址都幾難揾到,留單等15分鐘, 梳乎厘終於到手, 講真都唔算貴 , 我覺得朱古力味比較甜,蛋味道一般, 但係熱辣辣,又香又軟綿綿, 值得一試。

2019-03-16
2019-03-07 150 瀏覽
來到這個美食雲集的廣場當然去食很有名氣的梳孚厘店啦《BOVE》起家源於這裡雖然有很多分店但間間分店的師傅手勢也是不同的這次點了2份梳孚厘來試試看·抹茶梳孚厘抹茶的味道太過甜了蓋過了梳孚厘本身應有的雞蛋味道如果是抹茶的愛好者恐怕這個會令你失望了·雙重芝士梳孚厘雖然是食得出有芝士的味道但看不出有2種的芝士呢但是味道沒有蓋過了應有的雞蛋味道小小咸的芝士味 可以說是互相輝映配合得不錯呢整體來說這間店鋪的是西餐廳的水準大眾的價錢 因為份量也不算小的性價比是高的
來到這個美食雲集的廣場

這間店鋪的是西餐廳的水準
大眾的價錢 因為份量也不算小的
性價比是高的

2019-02-26 165 瀏覽
之前聽人講過話Bove嘅梳乎厘好好食,次次行過都見到排晒長龍咁。但係今日行過,居然冇人排隊喎,所以就嗌咗一個原味疏乎厘班戟加朱古力醬。因為係即叫即整,所以都等左有10幾分鐘,但係出到黎見到佢個賣相真係好一流,份量一啲都唔少,有兩大件。用叉吉落去果下就知道個班戟真係超級軟熟,食落口仲好香好滑。不過如果一個人食兩件都幾滯架,建議大家同friend share。朱古力醬就只係普通嘅朱古力醬,冇乜特別。希望下次冇咩人嘅時候可以試吓佢其他餡料啦。

去到葵涌廣埸這個美食多多的地方 在掃完一輪街 食了很多串燒和手卷後 就想食個甜品 填一填甜品胃一轉入小巷就見到Bove 對這個名字不陌生 之前試過它大熱的綠茶麻薯雞蛋仔覺得平平 這次試試同樣受歡迎的梳乎厘班戟作為芝士迷見到雙重芝士完全沒有抵抗力🙈今次去到人不多 下單後大概等二十分鐘才有 兩塊厚厚的pancake熱辣辣出爐 蛋香和鬆軟度不輸外面有名的梳乎厘班戟店😌一塊pancake內餡是流心忌廉芝士 一切開芝士緩緩流出 酸酸甜甜的芝士和鬆軟班戟配合得很好另一塊是混合三種芝士而成 切開有拉絲效果 食起有濃郁芝士鹹香 但其實有點在食芝士雪芳蛋糕的感覺 個人比較喜歡前者! 欣賞小店一款甜品採用不同芝士 做出兩種款式的pancake 帶出不同美味

雙重芝士梳乎厘班戟

雙重芝士梳乎厘班戟
2019-02-20 116 瀏覽
近年大熱的疏乎厘班戟,日本過江龍店經常大排長龍,或是限量售賣,想吃都難。意外發現葵涌廣場這家專賣疏乎厘班戟的小店,等候人數雖然多,但只需等大約半小時便能取,算是有效率。這個伯爵茶疏乎厘班戟,茶味非常香。疏乎厘班戟又綿又滑,蛋味都很香,質素拍得住日本過江龍,而且售賣更底於日店的一半,抵食!

2018-10-24
下午茶
2019-02-20 98 瀏覽
一向都很喜歡吃梳乎厘panncake, 之前一直未能在香港吃到,因為那些有提供的店都太火,要早上排隊拿籌,晚上才有機會吃,天呀,根本就不可能吧,所以只好到外地才吃。但今次竟被我發現葵廣這個美食天地也有得吃,雖然要排隊,但也不算很久。我們點了一個雙重芝士雞蛋仔,一個瀑布花生醬梳乎厘panncake。等了大概十分鐘便有了,真的超多花生醬呢,喜愛花生醬的朋友絕對不容錯過。我們總共點了兩件,一件有花生醬一件沒有,建議大家可以先吃沒有的,會嚐到蛋香,然後就吃濃郁的花生醬,終於滿足了想吃梳乎厘panncake的願望。

外賣自取
一直都好想試 因為報章報導同之前好多人排隊見冇咩人 就買一份宇治抹茶梳乎厘班戟食 $30等15分鐘就有 真係熱 但味道我覺得有7.5分一份宇治抹茶梳乎厘班戟一個好多朱古力醬 另一個基本上冇所以食無醬果份先 食落係有宇治抹茶味 因為有茶香味冇甜味 茶味算濃 唔似日本壽司店落宇治抹茶粉沖水飲果隻味梳乎厘班戟口感 空氣感有但唔重 有點似未熟既蛋糕 中間有少少濕潤 外皮有點似剛烤好的蛋糕既外皮 有少少脆脆 至於加左chocolate 醬 因為係 dark chocolate 所以朱古力味濃 但食落蓋過左宇治抹茶味 食唔太出宇治抹茶味而且兩者唔夾 食落口 各有各味 唔會有咩火花不過梳乎厘班戟真係冇改錯 因為平時梳乎厘食落口 有入口即溶感覺 呢個仲有點咬口
一直都好想試 因為報章報導同之前好多人排隊
見冇咩人 就買一份宇治抹茶梳乎厘班戟食 $30