2018-09-30 255 瀏覽
成日行過都想食,今日見人少少都係一試。是日3點幾tea time,已經有幾款買晒。買咗伯爵茶梳乎厘配蜜糖,買完話要等15mins,所以去行下街先,差唔多時返去,不過要多等10mins先有,咁多人,預左有delay。好大份,新鮮熱辣,仲有d茶味,蛋味都有d。第一啖ok,不過可能係honey唔夠,之後有d唔夠甜,由於第一次食,所以我都冇諗過要加多d,同埋灑上面,可能已經吸晒。一塊冇honey,另一塊就有,所以我都返覺得唔夠。可以落多少少for 點就好d35蚊咁大份都幾抵,4人一齊食會好d。2人食都有d飽。

35蚊咁大份都幾抵,4人一齊食會好d。2人食都有d飽。

伯爵茶味梳乎厘
2018-09-25 231 瀏覽
呢間鋪一開嘅時候大排長龍,而家雖然少人排咗,不過好在質素都冇變!一向食開原味,今次就諗住試吓朱古力味,入面再揀朱古力餡,加埋朱古力醬,三重享受!照例買完都要等,不過都值得嘅,因為佢應該係即叫即整,所以每次都可以食到熱辣辣嘅pancake,食落鬆軟得嚟,餡料又夠流心,加埋朱古力醬,好味道!下次嚟會試埋綠茶味!

2018-09-25
2018-09-24 190 瀏覽
位於葵涌廣場既呢間甜品店都算ok,呢個價錢食到咁嘅質素我覺得差唔多喇,大約$28-$35一份,有2件。最好就同fd share一份喇,如果一個人食哂成份,會飽到嘔囉,之後就掃吾到街稼喇!我地點左份宇治抹茶梳乎里班㦸$30+金莎流心餡。個班㦸好棉好軟熟。個金莎朱古力帶濃濃嘅榛子醬味同埋真係有流心稼,啖啖朱古力,即叫即整,暖笠笠!不過留意反因爲係即叫即整,所以制作需時,要等15分鐘稼。同埋冇枱比你坐底食,只可企埋一邊食稼炸

2018-09-20 185 瀏覽
每次泥葵廣都會幫襯Bove! 好中意食佢熱辣辣既梳芙里厚pancake 今次豪一豪食個$45 雙重芝士梳芙里pancake! 等左15分鐘,終於出爐lu兩塊pancake原來係用唔同既芝士整,對於芝士控既我泥講實在係大滿足!!!

雙重芝士梳芙里pancake
雙重芝士梳芙里pancake
2018-09-18 208 瀏覽
葵廣小食總類繁多 但甜品小食來説這間店鋪的食物、外觀同價錢 都算是葵廣中較出色 和 有特色 的。 最愛抹茶既我 今次一點就點左兩樣小食[宇治抹茶梳乎厘班戟 (朱古力醬) $30] 抹茶味濃 有點甘香 口感軟軟的 讚[抹茶麻糬雞蛋仔 $28 ]同樣的 很有抹茶味 而且粒粒都有麻糬係入面 好‘煙un’ 外脆內軟 口感不錯 總體來說 來到葵廣 絕對值得一嚐 Bove 特別是梳乎厘 無論係賣相 味道 價錢 都十分抵食 雖然沒有日本那些梳乎厘 有得坐得舒服 又有相對較多既選擇 但口痕既你 又唔想排好耐隊 絕對可以考慮佢 質素絕對不比 出名既日本梳乎厘店鋪差 而且仲好抵食 30蚊 兩大件 😍😍
葵廣小食總類繁多 但甜品小食來説

總體來說 來到葵廣 絕對值得一嚐 Bove
宇治抹茶梳乎厘
抹茶麻糬雞蛋仔
2018-09-17 171 瀏覽
今個星期六,趁著還沒有打風,到葵芳逛逛街,當然就要到葵涌廣場打個卡,醫下肚。這次就試下綠茶麻薯雞蛋仔,它的綠茶味很濃,麻薯放到每顆雞蛋仔裡,顯得很 煙韌,總體來說算幾好吃,不過就不夠脆,價錢$28,都比較合理
綠茶麻薯雞蛋仔
2018-09-15
10 分鐘 (外賣自取)
2018-09-12 144 瀏覽
第一次食鹹蛋黃疏芙厘正~如果鹹蛋黃在多啲就完美啦紫菜肉鬆雞蛋仔都係好味,超級多肉鬆我係廣州過嚟特燈食下個月見性價比好得啦啦~雞蛋仔先25hkd又脆又多肉,小食必食
第一次食鹹蛋黃疏芙厘
正~如果鹹蛋黃在多啲就完美啦
紫菜肉鬆雞蛋仔都係好味,超級多肉鬆
我係廣州過嚟特燈食
下個月見
性價比好得啦啦~雞蛋仔先25hkd
又脆又多肉,小食必食
2018-09-10 120 瀏覽
綠茶 x 麻糬 x 雞蛋仔先講口感,第一啖食到外脆,之後就食到麻糬既煙韌,麻薯甜甜地,每一粒雞蛋仔都加有麻薯,可惜綠茶味唔夠出,其實唔講係綠茶味,其實係食唔出,只係食到甜甜當,可以當食原味雞蛋仔加麻糬啦!呢度除咗甜味嘅雞蛋仔仲見到有羅宋湯嘅雞蛋仔,大家可以嚟挑機一下
綠茶 x 麻糬 x 雞蛋仔
2018-09-08 119 瀏覽
伯爵茶雞蛋仔🐣 $23葵廣有賣雞蛋嘅鋪頭唔係好多間,見呢間d 味道都幾特別,就試下⋯⋯😯✔️一落完單等大約5分鐘就有,都幾快😯(見佢應該係即刻整)。- 食到淡淡伯爵茶香,同雞蛋味都幾match。- 邊邊位整得都幾脆。但如果每一粒嘅皮可以整得再脆多少少,中間再軟多少少,咁就perfect 🧐。-回頭指數:8/10 (口味取勝)
伯爵茶雞蛋仔🐣 $23
伯爵茶雞蛋仔

食到淡淡伯爵茶香,同雞蛋味都幾match

回頭指數:8/10 (口味取勝)
2018-09-06
外賣自取
伯爵茶雞蛋仔
2018-09-07 147 瀏覽
今日放工後有點肚餓,去葵廣搵食!葵廣有很多小食店,今次試一間我未吃過的!Bove有很多味道的雞蛋仔及梳乎厘,今次我試試羅宋湯雞蛋仔。外層不算香脆,影完相已經軟身了。先吃一口,羅宋湯味十分重,內餡濕濕軟軟,合上眼睛的話,有點像吃煮到爛的羅宋湯洋蔥,哈哈。如果追求羅宋湯味的朋友,應該不會失望,但追求口感的朋友,就會很失望喇。有機會會試其他的味道!
今日放工後有點肚餓,去葵廣搵食!
葵廣有很多小食店,今次試一間我未吃過的!

羅宋湯雞蛋仔
2018-09-06 289 瀏覽
伯爵茶梳乎厘班戟 $35有時去到葵廣真係會有條筋起咗話想去食甜品🍮而呢間Bove無論去到而家都仲係有好多人會去排隊食,但其實之前小編都有試過呢間嘅疏乎厘,當時就嗌咗朱古力味🍫感覺就比較滯,始終係葵廣食嘅都已經係重口味嘅嘢,所以感覺一般 -嗰日咁啱經過見到期間限定伯爵茶梳乎厘班戟🍵即刻嗌左黎試下,果然冇令我失望😆食落去好綿滑,就好似食緊綿花糖一樣,而且食落去唔會好乾身有濕濕地嘅感覺-而且唔知道係咪因為佢呢隻係偏重茶味嘅原因,佢嘅甜度會冇咁甜,每一啖都食到好濃嘅伯爵茶味,係就算你食完兩件疏乎厘之後你都唔會覺得滯,仲可以留肚食買其他嘅嘢,如果呢個價錢又有咁嘅質素嘅話我會覺得極推介大家去食🤤如果大家都鍾意我寫嘅食評,可以多多支持我 🤤
伯爵茶梳乎厘班戟 $35

如果大家都鍾意我寫嘅食評,可以多多支持我 🤤
伯爵茶梳乎厘班戟
伯爵茶梳乎厘班戟
2018-09-05 190 瀏覽
《綠茶麻糬雞蛋仔 $28》綠茶麻糬雞蛋仔呢個配搭其實係台灣已經岀咗一段時間啦✔️香港作為雞蛋仔嘅始祖,點可以執輸㗎!Bove係香港第一間推出綠茶麻糬雞蛋仔嘅鋪頭,就一於試試佢先!💓.小編其實係第一次食呢個combination, #綠茶味 唔假,淡淡哋又無話好甜(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我覺得可以,#麻糬 係每一粒#雞蛋仔 入面都有㗎!!👻煙韌十足,十分幸福😻!2-3個朋友share 食我覺得啱啱好, 可戰!^ ^.肥妹仔評分: 7/ 10

《綠茶麻糬雞蛋仔 $28》
肥妹仔評分: 7/ 10
綠茶麻糬雞蛋仔
2018-09-05
綠茶麻糬雞蛋仔
2018-09-02 116 瀏覽
未試過梳夫厘班㦸,見呢間之前有人介紹,去開葵芳就試下,買既人唔少,等左都一段時間先有得食,未至於好鬆軟似梳夫厘既口感,而且面層有少少硬,叫既係伯爵茶口味,反而伯爵茶味非常足夠,下次可以試下其他味道~
2018-08-28 169 瀏覽
咸蛋黃梳乎厘班戟🍳🥞HKD 30/1pc; HKD 45/2pcs一件$30有啲貴,兩件$45又好似合理左,咁就買左兩件😅錢真易賺🤭·賣相的確係幾吸引既,難怪咁多人排隊等候,此店亦設有電子熒幕取餐提醒,細細間鋪都要裝呢啲設備,可見真係好多人食。·不過,我個人都覺得呢個梳乎厘班戟既空氣感唔夠,唔夠果啲入口融化既感覺😢口感有啲似海綿蛋糕仔,雖然唔係話去到「實的的」,但以梳乎厘pancake而言,空氣感真係好重要喲🙈·至於咸黃蛋,份量都算係幾多,配埋味道淡淡既梳乎厘其實幾夾,但係咸黃蛋係內餡既分佈有啲唔平均,變左有啲位完全無咸蛋黃,有啲位又太大啖都係黃咁🙈可以再整好啲。·價錢算幾合理材料上係份量幾足夠但係製法仲係有待改善🤭
咸蛋黃梳乎厘班戟🍳🥞
HKD 30/1pc; HKD 45/2pcs

價錢算幾合理
材料上係份量幾足夠
但係製法仲係有待改善🤭
2018-08-19 205 瀏覽
梳乎厘係唔同地區都食過,聽講葵涌廣場有超正梳乎厘食結果真心正! 28蚊超底食!又軟,甜度岩岩好,叫左蜜糖味都唔會太甜,下次食朱古力味!不過等左15分鐘多d, 不過都值既!好食!
梳乎厘係唔同地區都食過,聽講葵涌廣場有超正梳乎厘食

結果真心正!
28蚊超底食!

又軟,甜度岩岩好,叫左蜜糖味都唔會太甜
,下次食朱古力味!

不過等左15分鐘多d, 不過都值既!好食!