BKK

喺PMQ有一間泰式餐廳,環境都幾舒服不過呢晚waitor有好幾次甩單,都等咗啲時間味道中等,份量又唔算多,所以未係幾抵食,唔會特登再嚟炒河粉都正常表現魚肉唔係梅,但味道唔突出最後芒果糯米飯有啲失望雖然慶祝生日係幾令人驚喜,但芒果一啲都唔甜 TT
喺PMQ有一間泰式餐廳,環境都幾舒服
不過呢晚waitor有好幾次甩單,都等咗啲時間
味道中等,份量又唔算多,所以未係幾抵食,唔會特登再嚟
炒河粉都正常表現
魚肉唔係梅,但味道唔突出
最後芒果糯米飯有啲失望
雖然慶祝生日係幾令人驚喜,但芒果一啲都唔甜 TT
香港年輕文創社區PMQ元創方一樓有間新開的泰國餐廳🍴,東南亞風格,對著PMQ中庭,很有氛圍感🧡·週五晚上去差不多滿座。菜單蠻豐富,有經典泰國菜,街頭小吃和甜品🍧·🦐大蝦柚子沙律酸辣開胃,蝦肉大顆彈牙,椰子脆片讓口感更豐富😋·🐂香辣炒手切和牛碎惹味做法,和牛很入味,保留了湯汁又不油膩,微辣更下飯🍚·🍹Tom Yum Di Lith招牌雞尾酒,居然也是泰式口味,入口是草本植物的香氣,後調是辣辣的🌶️·甜品選了🥭芒果糯米飯和🥥椰子雪糕,都很不錯,雪糕有濃濃的椰奶味,很驚喜!
🦐大蝦柚子沙律
酸辣開胃,蝦肉大顆彈牙,椰子脆片讓口感更豐富😋
🐂香辣炒手切和牛碎
惹味做法,和牛很入味,保留了湯汁又不油膩,微辣更下飯🍚
🍹Tom Yum Di Lith
大虾柚子沙律
香辣炒手切和牛碎
大虾柚子沙律
香辣炒手切和牛碎
中西區一帶都系遊客、上班族嘅聚集地方,PMQ元創坊更成為標誌性的創意中心,除咗有設計師、藝術家設有商店,仲有好多特色餐廳進駐!今日黎到「BKK」呢間別具心思的泰國餐廳,入門口有一個「大鐘」,裝修設計有特色,地方寬敞。打卡之余、仲可以品嘗泰國地道美食。🦐🥗Shrimp Pomelo Salad 大蝦柚子沙律~柚子、大蝦、烘焙椰子、炸蔥、羅望子、梅糖醬。醬汁味道特別,加上其他配料,可口美味。🦐 Pad Thai with Prawns 虎蝦金邊粉 ~ 炒金邊粉、虎蝦、芽菜、花生、羅望子醬,味道甜甜地。🐓🍚 Stir-fried Chicken with Garlic 蒜香炒雞塊配白飯~ 蒜香炒雞塊炸得外脆內軟,醬汁有白胡椒、辣椒、魚露嘅味道,撈飯好好食。🥭🍚 Khao Niao Mamuang 芒果糯米飯~ 泰式甜點,點少得芒果糯米飯,芒果鮮甜,糯米香軟,帶有椰香的獨特風味。🧋Ice Thai Milk Tea 🥤Ice Thai Coffee

🦐🥗Shrimp Pomelo Salad 大蝦柚子沙律

🦐 Pad Thai with Prawns 虎蝦金邊粉
~ 炒金邊粉、虎蝦、芽菜、花生、羅望子醬,味道甜甜地。

🥭🍚 Khao Niao Mamuang 芒果糯米飯

🧋Ice Thai Milk Tea
🥤Ice Thai Coffee
2024-03-27
好耐無去過中環元創方PMQ,趁放假過海嘆完咖啡,去左PMQ 行下,夜晚就搵左間新既泰國菜BKK食飯。一去到門口就有個巨型吊鐘🔔入到去唔同corner都有唔同設計的裝修,有懷舊復古的傢俬、海報,好有feel‼️ 如果想多人聚會都可以預先訂位,有小包廂咁,私隱度都幾高。🔸炭燒虎蝦沙嗲串🦐蝦已經剝左殼,燒得好香,啖啖肉,點上秘製沙嗲汁,一人一隻食得好滿足。🔸泰式和牛炒粿條🐮炒粿條都幾有鑊氣,口感都唔錯,唔會過淋,牛肉份量比想像中多,亦有芥蘭苗、粟米花等,食落好豐富👍🏻🔸泰北咖喱全蛋麵🥘香港越來越多地方有得食泰北咖喱麵,差唔多次次見到都想叫,好鐘意佢一半係脆麵一半係正常蛋麵,口感好好,同埋個咖喱汁都比較傑身,好似撈麵咁。呢到配上咖喱牛肋肉,肉質軟腍又好入味,整體都好惹味😋🔸街頭椰子雪糕🥥想食埋甜品,好似泰國咁椰子雪糕配粟米、花生,都幾正宗,如果有埋個椰子殼就好喇🤪🔸Calamansi Lemonade 🍋呢杯就會清新啲,金桔汁加檸檬汁,酸酸甜甜,可以一解主食的油膩感。🔸Mango and Passionfruit Slushie🥭相當足料,質感濃稠,就好似將成個芒果打成蓉咁!📍#BKK (#中環

🔸炭燒虎蝦沙嗲串🦐

🔸泰式和牛炒粿條🐮

🔸泰北咖喱全蛋麵🥘

🔸街頭椰子雪糕🥥

🔸Calamansi Lemonade 🍋

相當足料,質感濃稠,就好似將成個芒果打成蓉咁!

📍#BKK (#中環美食)
#中環 鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

🔖 #吃是真愛_中環
2024-03-28 26 瀏覽
星期日晚剛剛幫襯完、不用預約都有位、walk-in 都可、餐廳地點係PMQ入、文青區內、價錢都偏頗貴、一個炒飯連埋加一都要接近200完、上食物得速度都快、食物味道都偏少少重口味!進食時見到隔離有兩枱KOL打手影相做宣傳!但環境裝修都OK! 店內電話網絡信號差!變相可以專手係餐廳入面專心食野!好難收到電話上網信號!如果好想手機上網就要問要問職員拎WiFi password ! 食過一次就算!不算難食、性價比不高!不回再回頭食!
2024-03-27 16 瀏覽
原來PMQ開咗一間泰國餐廳,侍應全部都係外國人,環境幾靚有外國feel,主打泰式街頭小食✨✨✨.「柚子大蝦沙律」感覺好fresh,柚子清甜,大蝦新鮮爽口,作為開胃菜非常好👍🏻.「炭燒地雞」一共有四串,一上菜已經聞到燒得好香,在沾上秘製沙嗲醬更惹味.「虎蝦金邊粉」可以話係我哋最鍾意嘅菜式,金邊粉調味好好食,質感唔錯,虎蝦好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻.「馬拉盞炒芥蘭苗」芥蘭苗好鮮嫩,調味好食❤️.兩杯Smoothie都好好飲,唔太甜又解渴.📍 BKK (中環)中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖
「馬拉盞炒芥蘭苗」芥蘭苗好鮮嫩,調味好食❤️
兩杯Smoothie都好好飲,唔太甜又解渴
📍 BKK (中環)
2024-03-26 14 瀏覽
BKK泰國餐館地址:中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座 Staunton地下SG09-SG14號舗.//作香港创意生活的聚集地,位於中環鴨巴甸街35號PMQ元创方有不少美味而出众的餐饮店铺,而BKK泰國餐館就是其中一间口啤好好的泰菜餐廳,如果你也是一位挑剔的美食爱好者,千万不能错过它哦!//在香港的行程规划里,可别忘了PMQ元创方这一安靜的角落哦~在BKK,餐館承諾每道菜都是使用新鮮進口和當地的食材,結合厨師對正宗泰國烹飪的熱情技術,確保每道菜都是您難忘的美味體驗。
BKK泰國餐館
  • 芒果糯米飯
2024-03-26 12 瀏覽
👈🏻BKK#japjapjap_中環#japjapjap_泰國菜大頭蝦配秘製咖喱 $218咖喱汁有好香嘅椰汁味🤩記住嗌多汁 撈飯一流好好食有2隻新鮮嘅大頭蝦 口感彈牙啲蝦膏啜極都有泰式和牛炒粿條 $158炒粿條好有鑊氣😍遠處已經聞到香噴噴和牛切到有啲厚身食落就有咬口啲配埋辣椒醬更惹味冬蔭功 $98份量足夠2個人一齊share☺️味道就辣突出過酸 飲落好開胃入面仲有2隻爽口嘅蝦同埋大量菇菇芒果椰汁糯米飯 $98芒果果味香濃 酸中帶甜😙椰槳甜度適中配上暖暖哋又煙韌嘅糯米飯好滋味街頭椰子雪糕 $78椰子雪糕香甜濃郁😆撈埋花生粟米同椰子肉一齊食口感更豐富Coconut Slushie $69椰子芒果同斑斕嘅配搭🤩估唔到係咁夾一入口係有淡淡嘅椰子同斑斕味而後勁就有芒果味Whole Young Thai Coconut $58大大個嘅椰青好清甜😘 啲椰肉勁嫩滑 好正吖Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟
👈🏻BKK

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟🌟
2024-03-25 19 瀏覽
冬陰功湯這碗充滿酸辣、鮮美的地道冬蔭功湯,廚師用了魚露、青檸🫒、指天椒🌶️和鮮蝦🦐等食材熬製出的色澤鮮紅、香味撲鼻,令人食慾大增👍大蝦柚子沙律柚子拆肉,然後分小塊,加入泰式沙律醬,有魚露、香料、青檸🫒,皆以酸辣鹹香為主,有一點點椰香。我們都非常喜歡,醒胃美味,充滿泰色風情!😘炭燒雞串沙嗲雞肉串燒用炭火燒熟,食時配以特製沙嗲醬內裹用爆香洋蔥粒和蒜蓉,咖哩粉,小茴香粉和黃薑粉,花生醬等爆香炒勻。 加紅辣椒碎。 炒至香透。沾食畤很有豐富質感呢。😋蟹肉炒飯侍應拿上枱已經聞到好香炒飯炒得好有鑊氣🍳同乾身👍最重要嘅係啲蟹肉超多每一口都充滿蟹肉忍唔住一啖又一啖👍大蝦配秘製咖喱新鮮嘅大蝦🦐烤至連殼都香脆,加上泰式風味咖喱非常惹味🤤班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚原條紅鯛魚吸收咗班蘭葉,香茅及檸檬汁,完全提升了魚的鮮味薑汁黑芝麻湯圓 薑汁味道好濃, 食完成個身都暖曬甜椰絲湯圓呢款甜品好特別, 椰奶加上椰絲配搭埋黑芝麻湯圓, 味道出奇地配搭

冬陰功湯

炒飯炒得好有鑊氣🍳同乾身👍最重要嘅係啲蟹肉超多
每一口都充滿蟹肉
忍唔住一啖又一啖👍

大蝦配秘製咖喱
新鮮嘅大蝦🦐烤至連殼都香脆,加上泰式風味咖喱非常惹味🤤

班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚
原條紅鯛魚吸收咗班蘭葉,香茅及檸檬汁,完全提升了魚的鮮味

薑汁黑芝麻湯圓
薑汁味道好濃, 食完成個身都暖曬

甜椰絲湯圓
2024-03-22 25 瀏覽
朋友話中環元創方, 新開咗間泰國餐廳 "BKK" , 見好耐都冇去元創方😆, 所以決定去逛下, 再去食泰國菜✌️🥔冬陰功 $98酸酸辣辣, 香料十足, 味道好正宗😚🥔大蝦柚子沙律🦐🥗 $138每隻大蝦🦐都爽口彈牙, 柚子肉清甜, 加入咗烘焙椰子、炸蔥, 再以梅糖醬作調味, 清新酸甜, 又有口感, 非常開胃🤤🥰🥔炭燒雞串沙嗲 $98雞肉串碳烤香味撲鼻, 點上惹味嘅沙爹醬👍, 令人充滿食慾🤤🥔香辣炒通菜 $60通菜非常翠綠, 鑊氣十足🥔大頭蝦配秘製咖哩🦐🥘 $218大頭蝦有手掌咁大隻😚, 啖啖肉, 濃鬱好味嘅秘製咖哩, 都掩蓋唔到蝦嘅鮮甜味😋🥔班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚 $298放入班蘭葉、香茅、泰式香料, 蒸魚火喉亦掌握得好, 令魚肉嫩滑入味, 灑上青檸汁, 再點上秘製魚露, 更增添美味😋🥔蟹肉炒飯🦀 $158蟹肉🦀又多又大, 飯粒炒得爽身, 粒粒分明🥔薑汁黑芝麻湯圓 $78同平時甜品店食嘅薑汁湯圓係一樣, 薑汁味都重, 甜度適中, 唔錯☺️🥔甜椰絲湯圓🥥 $78驚喜之作🎊🥳, 同樣係芝麻湯圓, 不過糖水係椰奶加椰絲🥥, 味道香甜 👍🌟BKK中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunt地下SG

🥔冬陰功 $98
酸酸辣辣, 香料十足, 味道好正宗😚

🥔大蝦柚子沙律🦐🥗 $138

🥔炭燒雞串沙嗲 $98
雞肉串碳烤香味撲鼻, 點上惹味嘅沙爹醬👍, 令人充滿食慾🤤

🥔香辣炒通菜 $60
通菜非常翠綠, 鑊氣十足

🥔大頭蝦配秘製咖哩🦐🥘 $218

🥔班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚 $298

🥔蟹肉炒飯🦀 $158
蟹肉🦀又多又大, 飯粒炒得爽身, 粒粒分明

🥔薑汁黑芝麻湯圓 $78

🥔甜椰絲湯圓🥥 $78

🌟BKK
中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunt地下SG09-SG14號舖

• 甜椰絲湯圓
  • 大頭蝦配秘製咖哩
2024-03-22 910 瀏覽
【中西區】【BKK】我喺後生嗰陣其實都係一個文青,喜歡文創嘢同埋從事不同界別嘅創作。而家年紀大咗就慢慢磨平晒啲稜角,喺社會嘅流動之間隨意遊走。不過有時都會扮吓嘢,行吓「PMQ 元創方」呢類嘅文青基地。佢呢度都有啲餐廳,我呢日就睇中咗呢間泰式餐廳。我首先試 $138 嘅「泰式炭烤牛排沙律」,佢係用咗澳洲西冷牛扒同其他農作物撈埋一齊整,好辣,好惹味。主菜試 $298 嘅「班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚」,勁香勁好食,條香茅隊到入魚身,入晒味,唔使點汁都正,不過佢都有跟個汁,適合想食濃味啲嘅人。甜品我試 $98 嘅「芒果椰汁糯米飯」,經典泰式甜品,好好食。嘢飲我就試 $48 嘅「泰式奶茶」,好具泰式風情嘅飲品,質素唔會差過某間大型連鎖泰式茶飲店,係得嘅。加埋一嘅價錢係 $640.2,我食嘅份量比較多,係兩個人食嘅份量嚟,所以都合理嘅。。。(地址:中環鴨巴甸街35號PMQ元創方A座Staunton地下SG09-SG14號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodp

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #instafood #globaleats #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am中西區 #中環 #上環 #香港 #BKK #泰式炭烤牛排沙律 #班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚 #芒果椰汁糯米飯 #泰式奶茶 #1am1333 #1ambackup
2024-03-21
✒懶人先睇總結.❀食物:好夠惹味,食物質素唔錯。炭燒串燒整得夠香口~❀服務:​正常❀環境:環境幽暗幾有feel,位置坐得舒服❀價錢:2人埋單 $1,053.80.✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐.PMQ有新開的泰國菜!!!經過聽到休閒嘅音樂都忍唔住望多兩眼~ 裝修好有泰式風情,食物種類都算多,沙律、炭燒串燒、炒粉麵飯、甜品等都有供應。就連Cocktails都融入泰式味道。.🎈炭燒和牛串配東北酸辣汁 ($178)炭燒風味絕對是你第一口就可以感覺出來的。有點驚喜雖然外面有炭燒的焦香感,但和牛裏面依然帶淡淡粉色。配埋酸辣汁,風味十足!.🎈香辣炸蒜爆虎蝦 ($238)一份有四大隻虎蝦,亦有炸香後的蝦頭。用炸蒜炒香後非常惹味,外殼香脆~~~.🎈班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚 ($298)班蘭葉包裹住原條紅鯛魚,食食下發現中間有一根根香茅。所以魚肉帶有豐富的香料味,魚質結實。.🎈芒果椰汁糯米飯 ($98)來到泰國餐廳,我必定會點芒果糯米飯這一款傳統泰國甜品。這家的椰汁夠香濃,芒果香甜🤤.🎈紅棗茶Mocktail ($78)Menu上有不少泰式味道為主題的Cocktails,例如冬陰公

✒懶人先睇總結
❀食物:好夠惹味,食物質素唔錯。炭燒串燒整得夠香口~
❀服務:​正常
❀環境:環境幽暗幾有feel,位置坐得舒服

❀價錢:2人埋單 $1,053.80
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐

🎈炭燒和牛串配東北酸辣汁 ($178)

🎈香辣炸蒜爆虎蝦 ($238)

🎈班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚 ($298)

🎈芒果椰汁糯米飯 ($98)

🎈紅棗茶Mocktail ($78)
Menu上有不少泰式味道為主題的Cocktails,例如冬陰公、黑茶等。今次選了 Red Date Tea的Mocktail,第一次見用紅棗作為主材料。味道較為清淡,配搭濃味嘅菜式不錯~
🎈啤酒Singha ($68)
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒其他小資訊

👉訂位:walk-in
👉優惠:🈚️
2024-03-20 30 瀏覽
無意中發現PMQ開左間裝修得好靚好有格調嘅泰菜💖呢晚收工同朋友上咗去食晚飯🤓食完之後覺得呢度完全睇得又食得❤️Chargrilled Prawns Skewer虎蝦肉質爽彈牙,而且都幾大隻!已經剝晒蝦殼,啱晒我哋呢啲懶人食😚沙嗲醬汁甜甜地,有香濃嘅花生味🥜Crabmeat Fried Rice一上枱已經聞到好香噴噴啦🌟炒飯呈現金黃色,炒得乾身粒粒分明🤩每一啖炒飯都食到蛋、蔥粒、洋蔥粒勁香口🤤啲蟹肉都幾大嚿😌Pad See Ew和牛炒粿條aka高級版乾炒和牛河😆沙河粉口感帶點煙靭,和牛份量算多,肉味香濃!入邊有蛋、韭菜、芥蘭😉兩碟煮食都好有鑊氣,feel到有啲大排檔嘅風味🥰Khao Niao Mamuang煙靭嘅糯米飯暖笠笠,淋上甜甜鹹鹹椰漿😋芒果清甜多汁微酸,整體幾好味☺️Coconut Ice Cream竟然有泰國街頭椰子雪糕食😇椰子雪糕微甜,上面真係有椰子肉、粟米粒、花生粒💓另外我嗌咗杯新鮮西瓜汁,朋友叫咗杯日本啤酒🍻
無意中發現PMQ開左間裝修得好靚好有格調嘅泰菜💖
呢晚收工同朋友上咗去食晚飯🤓
食完之後覺得呢度完全睇得又食得❤️
Chargrilled Prawns Skewer
虎蝦肉質爽彈牙,而且都幾大隻!
已經剝晒蝦殼,啱晒我哋呢啲懶人食😚
沙嗲醬汁甜甜地,有香濃嘅花生味🥜

Crabmeat Fried Rice
一上枱已經聞到好香噴噴啦🌟
炒飯呈現金黃色,炒得乾身粒粒分明🤩
每一啖炒飯都食到蛋、蔥粒、洋蔥粒勁香口🤤
啲蟹肉都幾大嚿😌

Pad See Ew
和牛炒粿條aka高級版乾炒和牛河😆
沙河粉口感帶點煙靭,和牛份量算多,肉味香濃!
入邊有蛋、韭菜、芥蘭😉

兩碟煮食都好有鑊氣,feel到有啲大排檔嘅風味🥰

Khao Niao Mamuang
煙靭嘅糯米飯暖笠笠,淋上甜甜鹹鹹椰漿😋
芒果清甜多汁微酸,整體幾好味☺️

Coconut Ice Cream
竟然有泰國街頭椰子雪糕食😇
椰子雪糕微甜,上面真係有椰子肉、粟米粒、花生粒💓

另外我嗌咗杯新鮮西瓜汁,朋友叫咗杯日本啤酒🍻

• Chargrilled Prawns Skewer
  • Crabmeat Fried Rice
  • Pad See Ew
  • Khao Niao Mamuang
2024-03-20 25 瀏覽
位於中環PMQ元創方A座地下,新開一家BBK 泰國風味的餐廳,餐廳佈置特顯泰國風格。使用新鮮進口和當地的食材,結合正宗泰國烹飪的技術,確保每道菜使食客都有難忘的體驗。泰菜必飲椰青,清熱解渴,有益身體健康。鳳尾蝦柚子沙律:擺盤漂亮,酸酸甜甜,清爽健康又醒胃。烤和牛串:配自家製醬,和牛粒大大塊,油脂豐富,齒夾留香,口感一流。主菜虎蝦配秘制咖喱:大大只虎𧎚,𧎚膏甘香無比,配上香濃的咖喱汁,口感豐富而有層次,令人回味。泰式八爪魚炒飯:買相十足,熱辣辣香味噴鼻,八爪魚鮮嫩彈牙,口感一流。飯後甜品椰絲湯元:濃郁椰香味,咸咸甜甜的非常有特色,值得一試。BKK可滿足每個人的需求。曼谷和泰國東北部美食在這裡煥發活力。
大蝦柚子沙律 $138沙律的成分包括柚子、大蝦、烘焙椰子、炸蔥、羅望子和梅糖醬等,柚子的味道清甜,搭配上彈牙的大蝦,清新愉悅炭燒虎蝦沙嗲串 $218這道菜共有三隻虎蝦,帶有炭燒的香氣,調味上使用了紅辣椒、椰糖和青檸汁,搭配上香濃的沙嗲醬汁,味道惹味八爪魚炒飯 $168炒飯是以蛋炒飯為基底,加入了蕃茄、洋蔥、九層塔、蝦仁和八爪魚片等材料,炒飯有點像濕炒飯的口感,搭配上豐富的海鮮,入口豐富多層次班蘭葉香茅蒸原條紅鯛魚 $298以原條紅鯛魚為主,魚身上鋪滿了芫茜等配料,魚的腹部中間還有一條香茅,用來去除腥味,魚肉鮮嫩,搭配上醬汁食用能夠凸顯出魚的鮮味芒果椰汁糯米飯 $98 糯米飯香氣濃郁,可惜芒果不是當造的季節,否則一定更加美味可口Tuk-tuk journey $88 餐廳的招牌雞尾酒之一,其中包含椰子朗姆酒和泰國青檸等成分,味道甜甜的,有點像椰子糖的味道Mango & Passionfruit Slushie $69由芒果與熱情果結合,製成了既冰涼又清爽的沙冰,帶著熱帶水果的甜度

大蝦柚子沙律 $138

炭燒虎蝦沙嗲串 $218