呢間係🚇銅鑼灣嘅🇰🇷韓國餐廳🍴出品幾正宗好味,所以人氣十分旺盛🔥,而且裝修別俱特色😆,有啲似自修室嘅風格😎,而且每格有唔同主題🎭,我今次就坐到電影🎬主題嘅枱。佢哋有唔少🇰🇷韓式 cocktails🍸亦有多款冇酒精嘅特飲🍹,我哋就揀咗藍莓🫐奶昔同埋奧利奧🍪奶昔,勁大杯🤩用料足好好飲!醬油蟹🦀爆膏鮮味😍,蟹膏同埋蟹肉都🤤充滿醬油香又唔會太咸,配嘅紫菜飯🍚仲有唔少飛魚籽🟠,撈埋甘香嘅🥰蟹膏同埋鮮味嘅🦀蟹肉一齊食極之滋味😋!🐝蜂蜜🍯黃油🧈無骨炸雞🍗份量十足🤩,外殼超級香脆𥚃面☺️肉嫩多汁,而且淋上唔少🐝蜂蜜🍯黃油🧈味粉,入口又香又甜又好味😍。

約了朋友吃飯~作為韓迷,每次必食韓式料理!今次首嚐銅鑼灣 bingo and cook,吃得我們舔舔脷,肚撐撐!正啊! 我們點了:Intestines Tteokbokki $380韓式料理烹調內臟向來出名,煲內有牛小腸、牛肚、菜、菇類、豆腐、韓國年糕😍份量超足!而且味道很好!牛腸柔軟,脂肪香口! 值得一試! Sweet chicken $218 (full) 點了一整份,完全是高估了自己的食量! 超級無敵大份! 份量超足! 最後只能夠吃到一半,其餘要打包⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄ 超級惹味!辣味會較為突出,無骨雞,啖啖肉,超級Juice又滑溜,配有一串腸仔同炸年糕! 兩個人吃,其實點半份已經非常足夠了!!Tangerine Ade $56Smoothie $78最喜歡在韓國喝咖啡或是ade ! 看到這裏有橘子🍊ade ,必叫!大大個🍊,賣相100分!! 味道很fresh,不會死甜! 柑橘smoothie 賣相同樣吸引,甜度適中,入口較滑~ 也值得一試!這裏有很多韓國特色菜式❣️款款有驚喜! 值得和朋友一起再來!

我們點了:

Intestines Tteokbokki $380

Sweet chicken $218 (full)

Tangerine Ade $56
Smoothie $78

2023-12-20 31 瀏覽
Korean culture is inarguably one of the most popular in Asia, which also made Korean food one of the major choices in HK in recent years. Bingo & Cook, run by a Korean team, serves up some of the Korean signatures such as soy crab and fried chicken. For the drinks, we had Jinro and Suntory Highball - not just the usual whisky soda. Tasted tart with dominant grapefruit flavors.Original Boneless Fried Chicken & Cheese Ball 6 huge pieces of chicken thigh meat. Piping hot, crunchy batter and juicy c

6 huge pieces of chicken thigh meat. Piping hot, crunchy batter and juicy chicken meat. Mildly flavored so I could dip the sour cream or sweet and spicy sauce according to my own preference. The cheese ball was actually minced chicken with soft bones and melting cheese.

Korean Army Base Stew
A pot of guilty treats! Luncheon meat, sausage, instant noodles, fish cake, rice cake and cheese. The cabbage and onions soaked up the flavors of the ingredients and the savory soup.

Bulgoji Japche
Korean soul food. Stir-fried potato noodles with thin slices of fatty beef, various types of mushrooms and pepper slices. Slightly chewy noodles. Very sweet sauce.
2023-12-20 46 瀏覽
今日帶有帶我地去Bingo & Cook食韓國料理一行三人叫了幾款食物,食物質素不錯,份量好足夠,好夠飽整體感覺韓國風味。明日下午都好多客人,價格亦唔算貴,值得推介甜辣無骨炸雞/醬油無骨炸雞 $218每次食韓國料理必叫炸雞,今次叫左甜辣及醬油兩款口味,兩款炸雞都非常香脆 雞嫩肉滑 各有特色,仲有一串腸仔年糕 煙煙韌韌好味道韓式炒年糕 $158年糕、魚糕、韓國麵、椰菜、蛋等等 味道偏辣 好有韓國風味海鮮蔥餅 $148海鮮蔥餅煎得好酥脆 海製份量足夠 配上特製醬汁 提升味道層次感牛肉炒飯 $128香噴噴的牛肉炒飯,飯粒炒到粒粒分明,有咬口Cookies&Cream 奶昔 $78賣相好靚 大大杯份量十足 朱古力奶昔口感順滑Peach 碳酸水 $68桃味碳酸水清新解渴 最啱食辣野的飲品
今日帶有帶我地去Bingo & Cook食韓國料理
一行三人叫了幾款食物,食物質素不錯,份量好足夠,好夠飽

甜辣無骨炸雞/醬油無骨炸雞 $218

韓式炒年糕 $158
年糕、魚糕、韓國麵、椰菜、蛋等等 味道偏辣 好有韓國風味

海鮮蔥餅 $148

牛肉炒飯 $128
香噴噴的牛肉炒飯,飯粒炒到粒粒分明,有咬口

Cookies&Cream 奶昔 $78
賣相好靚 大大杯份量十足 朱古力奶昔口感順滑

Peach 碳酸水 $68
桃味碳酸水清新解渴 最啱食辣野的飲品

2023-12-11
-一直都好中意食韓國菜🤤想試呢間人氣餐廳好耐早兩星期卜咗位同朋友去食,果然有驚喜😍/▫️韓式辣炒小章魚 Korean Spicy Stir-fried Small Octopus$220▫️私心推介❤️辣味控必試‼️絕對係食唔停口嘅一款🤤秘製辣醬唔係一般嘅味道入口惹味,後勁更凌厲,辣得好過癮🔥小章魚好鮮甜,肉質爽口彈牙🐙仲配冷麵,撈埋秘製醬汁食更大滿足!/▫️肥腸炒年糕 Tteokbokki with intestines$268▫️中意韓國菜,一定中意食年糕🤤辣度絕對冇小章魚咁辣,但醬汁依然惹味🔥牛腸肥美,質地彈牙🥰年糕入味,熟度岩岩好夠晒煙韌👍🏻配合牛腸、魚糕、椰菜絲、洋蔥等等中意食內臟+年糕嘅朋友一定要試😍/▫️甜辣無骨炸雞(半份) Sweet Chill Fried Chicken(Half)$140▫️炸雞又係另一必點嘅菜式🐔重點係無骨🤤岩晒中意啖啖肉嘅朋友醬汁甜味比辣味多,濃郁美味😍雞肉juicy充滿肉汁重配上腸仔+炸年糕串,雙重口感👍🏻/▫️柑橘碳酸水 Tangerine Ade$56▫️見到幾乎每枱都會點嘅柑橘飲品🍊外型超吸睛👀碳酸水好清新好fresh🌱滿滿柑橘香味🥰/▫️柑橘奶昔 Tang
一直都好中意食韓國菜🤤
想試呢間人氣餐廳好耐
早兩星期卜咗位同朋友去食,果然有驚喜😍
私心推介❤️辣味控必試‼️
絕對係食唔停口嘅一款🤤
秘製辣醬唔係一般嘅味道
入口惹味,後勁更凌厲,辣得好過癮🔥
小章魚好鮮甜,肉質爽口彈牙🐙
仲配冷麵,撈埋秘製醬汁食更大滿足!
中意韓國菜,一定中意食年糕🤤
辣度絕對冇小章魚咁辣,但醬汁依然惹味🔥
牛腸肥美,質地彈牙🥰
年糕入味,熟度岩岩好夠晒煙韌👍🏻
配合牛腸、魚糕、椰菜絲、洋蔥等等
中意食內臟+年糕嘅朋友一定要試😍
炸雞又係另一必點嘅菜式🐔
重點係無骨🤤岩晒中意啖啖肉嘅朋友
醬汁甜味比辣味多,濃郁美味😍
雞肉juicy充滿肉汁
重配上腸仔+炸年糕串,雙重口感👍🏻
▫️柑橘碳酸水 Tangerine Ade$56▫️
見到幾乎每枱都會點嘅柑橘飲品🍊
外型超吸睛👀
碳酸水好清新好fresh🌱
滿滿柑橘香味🥰
▫️柑橘奶昔 Tangerine Smoothie$78▫️
奶昔香濃奶味,甜度適中
絕對係解辣飲品😋
食物份量多,味道水準高👍🏻
㊙️平日晚市已經好多人!
記得來之前要卜定位啦
—🍲 韓式牛腸鍋內有牛腸 牛肚 年糕 木耳 雞脾菇 仲加左個麵牛味濃郁 帶小小辣正啊😻•🍗 蜂蜜黃油無骨炸雞香脆肉嫩 蜜蜂蒜粉好香好味道•🥟 香蔥牛肉煎餅最估吾到個牛肉煎餅係咁好食!🙉呢個牛肉煎餅已經高分過我最喜愛的kimchi pancake了❤️好足料 每塊夾住幾片薄牛肉咁食 勁香肉味 加上煎香蔥同醬汁一齊食 又另到個味道 正!•🍹 柑橘梳打小小甜小小酸 食熱鍋/食炸雞飲就岩哂—又驚喜又好味的一餐 食物款式又多 本來係想黎食部隊鍋 點知比佢個新menu d 野吸引左去試 估吾到又幾好味!最後炸雞多到食吾哂 要打包😹為左個牛肉pancake 會再訪☺️

🍲 韓式牛腸鍋
內有牛腸 牛肚 年糕 木耳 雞脾菇 仲加左個麵
牛味濃郁 帶小小辣正啊😻

🍗 蜂蜜黃油無骨炸雞
香脆肉嫩 蜜蜂蒜粉好香好味道

🥟 香蔥牛肉煎餅
最估吾到個牛肉煎餅係咁好食!🙉
好足料 每塊夾住幾片薄牛肉咁食 勁香肉味
加上煎香蔥同醬汁一齊食 又另到個味道 正!

🍹 柑橘梳打
小小甜小小酸 食熱鍋/食炸雞飲就岩哂

又驚喜又好味的一餐 食物款式又多
最後炸雞多到食吾哂 要打包😹
為左個牛肉pancake 會再訪☺️
2023-12-07
又去左食好祈待醬油蟹🦀啊🤩 今次試左韓國人主理既韓店,正宗韓國菜, 平日都好爆場!餐廳位於駱克駅2樓全層,樓底好高,一入去感覺好寬敞舒適♥️呢間分店好有特色,有一邊牆身打造了好韓劇風既自修室📗感覺,一排整齊書枱是每兩人一組,位還擺放了枱燈💡,書本📕,韓國偶像剪報,同一D 玩具擺設,仲有店主好識揀既電影🎥佈置,感覺好似返左學校☺ 真係打卡滿分💯🩵醬油蟹跟紫菜飯🦀 $380⭐️必叫⭐️其實香港冇乜幾間韓國餐廳整得好食,呢個醬油蟹好鮮甜多膏,特製醬汁味道剛好不太甜,沾滿醬汁嘅蟹入口感覺提鮮了不少😋記得要將紫菜飯入蟹蓋一齊食,啖啖蟹膏飯食唔停口👅🩵 原隻炸魷魚 🐙 $70原隻魷魚大大隻,有預備咗交剪✂️比食客慢慢剪細件,入口好脆口,餐前小食不錯。🩵 部隊鍋 $208份量同質素都不錯,有大愛韓國拉麵,年糕,芝士腸仔,午餐肉,五花腩,配合辛辣湯,呢D combo 組合好惹味,食極唔厭🎏👍🏻🩵Bombay Highball🥃 $98@叫左2杯好靚藍色highball, 飲下酒先開心架嘛🤭

🩵醬油蟹跟紫菜飯🦀 $380⭐️必叫⭐️
記得要將紫菜飯入蟹蓋一齊食,啖啖蟹膏飯食唔停口👅

🩵 原隻炸魷魚 🐙 $70

🩵 部隊鍋 $208

🩵Bombay Highball🥃 $98@
叫左2杯好靚藍色highball, 飲下酒先開心架嘛🤭
2023-12-19 14 瀏覽
再戰的🇰🇷之前同朋友試過一次覺得味道幾好 今次再嚟食😋都幾多人😯韓國人都唔少我哋嗌咗Intestine Stew🐮牛腸鍋好少喺 #香港 #韓國餐廳 食🍽️份量都幾多 有牛腸 粉腸 牛肚 年糕 豆腐 洋蔥 菇 翠玉瓜 係我鐘意嘅味道🤤而且都淋得嚟有口感👅Tangerine Smoothie🍊呢個好好睇🤩 #港女 至愛 有一整個柑橘喺度 飲落好濃郁 同 #smoothie 好夾😋Half Honey Butter Chicken🐥呢個真係十級好食🌟🌟🌟面頭啲芝士粉落得好慷慨🧀就咁食都好好味😍佢仲有2個醬料可以點 成個蜜糖味好出好香🍯重係冇骨嫁🤓Stir -fried Small Octopus🐙呢個真係又愛又恨 佢個味好惹味 都好多八爪魚同年糕 麵🍝其實我超想繼續食但佢實在太辣🌶️ aftertaste好強😭食一啖就要狂隊嘢飲 嗜辣嘅朋友就非常適合🥵我哋本身想試魷魚韭菜餅但冇晒 希望下次嚟試到啦🥳📍Bingo & Cook銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
再戰的🇰🇷

我哋嗌咗

我哋本身想試魷魚韭菜餅但冇晒 希望下次嚟試到啦🥳

📍Bingo & Cook
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓

2023-12-15 128 瀏覽
牆邊有一排好似自修室咁既位, 中間就係擺啲大枱👍🏽 食物選擇好多元化, 每款都好吸引😍泡菜餅🥬($128)厚厚鬆軟既泡菜餅有大量泡菜, 味道辣辣地點埋個醬汁好正😍肥腸炒年糕🍲($268)爽脆肥腸配上煙韌年糕同埋韓式魚蛋, 醬汁偏甜唔辣, 好啱怕辣既人士🥰甜辣無骨炸雞🍗($140/$218)炸雞可以揀半份式全份, 半份有大概5-6件, 有雞胸同雞髀既部分, 甜辣醬偏滿係炸到外脆內多汁既炸雞上面, 仲配有一串煎到外脆內軟既香腸年糕串, 好豐富😍豬腳🐷($320)滿滿骨膠原既豬腳切左片, 用生菜包埋其他配菜食幾惹味, 份量都唔細, 所以兩個人係食唔曬😂呢度既氣氛其實唔錯, keep住播K-Pop, 食物又大份又好食😍

泡菜餅🥬($128)
厚厚鬆軟既泡菜餅有大量泡菜, 味道辣辣地點埋個醬汁好正😍

肥腸炒年糕🍲($268)

甜辣無骨炸雞🍗($140/$218)

豬腳🐷($320)

2023-12-06
2023-12-14 97 瀏覽
Bingo&Cook 一直都係一間幾出名嘅韓式餐廳,見到網上好評好多,而且銅鑼灣又順路,就過去試吓🩷❥醬油蟹(連飯)$380醬油蟹一共有兩隻,切開四件🦀️每件都有橙黃色嘅蟹膏,好吸引🤩醬油本身嘅甜味更加帶出到蟹肉嘅鮮甜🤤蟹肉嘅質感好似啫喱咁~而且仲配有紫菜蟹籽拌飯,配蟹蓋一齊食好正👍🏻❥海鮮蔥餅 $148海鮮蔥餅煎得得好脆🫶🏻每一塊入面都好足料😋有滿滿嘅蔥同埋海鮮🥰海鮮包括魷魚同蝦🦐❥炸醬炒年糕 $188年糕煙韌,都煮得幾入味~除咗年糕之外,仲有韓式拉麵同埋魚糕😚炸醬甜中帶鹹,熱辣辣,好惹味👅

❥醬油蟹(連飯)$380

醬油蟹一共有兩隻,切開四件🦀️
每件都有橙黃色嘅蟹膏,好吸引🤩
醬油本身嘅甜味更加帶出到蟹肉嘅鮮甜🤤
蟹肉嘅質感好似啫喱咁~
而且仲配有紫菜蟹籽拌飯,配蟹蓋一齊食好正👍🏻

❥海鮮蔥餅 $148

海鮮蔥餅煎得得好脆🫶🏻
每一塊入面都好足料😋
有滿滿嘅蔥同埋海鮮🥰
海鮮包括魷魚同蝦🦐

❥炸醬炒年糕 $188

年糕煙韌,都煮得幾入味~
除咗年糕之外,仲有韓式拉麵同埋魚糕😚
炸醬甜中帶鹹,熱辣辣,好惹味👅
🚩銅鑼灣駱克駅🚩銅鑼灣出現了韓國地道餐廳,經常滿座既韓式料理,想黎食真係book左枱先🇰🇷🦀醬油海鮮(連飯🍚) $680(醬油蟹兩隻、醬油蝦🦐三隻、醬油鮑魚三隻、醬油三文魚🐠五片、醬油扇貝三隻)叫呢個海鮮可以一次過滿足哂想食醬油蟹既心情😍餐廳採用韓國頂級花蟹、鮑魚、扇貝同蝦,所有食材都非常新鮮,食落係彈口肉質唔會霉👍🏻醬油味道唔會太咸,急不及待就將蟹膏同醬油撈埋飯食😍🐓甜辣無骨炸雞(半份)配腸仔年糕 $140甜甜地少少辣既炸雞,炸到好鬆軟,外脆內嫩,肉質唔會被炸到無哂水份,另外腸仔同年糕都有烤過,幾好食☺️☺️😋🍊柑橘奶昔 $78被呢杯飲品著迷😍杯上有一大個橙,下面係柑橘既沙冰,好Fresh, 絕對可以解膩感😋仲要呢杯野飲好岩打卡📸💡裝修特別,掛牆佈滿左好多韓星既相,仲播住韓國k-pop,整體幾有Feel, 仲要咁岩遇到有人生日,餐廳會轉播生日歌,再捧出蛋糕🤣🤣好岩同朋友一齊黎慶生🤣🤣我好鐘意呢間餐廳既氣氛😜📍 Bingo & Cook (銅鑼灣)🗺️ 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
🚩銅鑼灣駱克駅🚩

🦀醬油海鮮(連飯🍚) $680

🐓甜辣無骨炸雞(半份)配腸仔年糕 $140

🍊柑橘奶昔 $78

📍 Bingo & Cook (銅鑼灣)
🗺️ 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
2023-12-13 79 瀏覽
📍Bingo & Cook 銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓銅鑼灣韓國菜,Menu多樣化,自修室式座位,韓風十足,適合K-Pop粉絲。1️⃣ Intestine Stew $380大腸鍋伴著成個爐上枱,熱辣辣暖笠笠。入面材料豐富,有牛小腸、牛肚、菜乾、嫩豆腐、年糕、同埋菇類等等。個湯唔係特別辣,對於唔食辣嘅人嚟講,都係可接受嘅程度👍🏻 牛腸同牛肚嘅份量都十足,適合多人share👨‍👩‍👧‍👦2️⃣Half Sweet Chicken $140半份炸雞足足有六大塊,仲配有一串香腸年糕。無骨炸雞配上韓式甜辣醬,外表炸得好脆,入面雞肉依然好嫩滑🤤3️⃣Strawberry Smoothie $78沙冰超級大杯,士多啤梨味酸酸甜甜,配上炸雞同大腸鍋一齊食,一啲都唔會濟🍓4️⃣Cookie & Cream Smoothie $78本身以為會好Heavy,但飲落一啲都唔覺,甜度適中,唔會過甜🍪
📍Bingo & Cook
銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓

1️⃣ Intestine Stew $380

2️⃣Half Sweet Chicken $140

3️⃣Strawberry Smoothie $78

2023-12-12 65 瀏覽
Bingo & Cook位於銅鑼灣駱克駅,主打食韓國菜,餐廳佈置有格調,有一排自修室座位好特別,貼滿人氣韓國偶像嘅相,好適合打卡!▪️醬油蟹 (連飯) $380共有兩隻醬油蟹,都幾多膏,味道又鮮甜,醬油味整到剛好而入味,咸香與鮮味並重,但又唔會過咸!仲好貼心俾埋手套方便食用!另外有跟到紫菜拌飯,將蟹膏同蟹肉加埋落去食又有另一番風味,真正不錯!▪️甜辣無骨炸雞 $140(半份)半份炸雞有6件,炸雞新鮮熱辣,外脆内軟,啖啖肉得嚟又多汁,配上經典甜辣醬,非常惹味~另外仲附上一串年糕香腸,年糕口感煙韌彈牙,係一大亮點,覺得唔夠喉▪️牛肉韭菜煎餅 $148平時多數叫海鮮煎餅,今次試下牛肉先!牛肉份量好多,每啖都食到牛肉餡,煎餅微微帶脆,加埋韭菜食好有口感

▪️醬油蟹 (連飯) $380

▪️甜辣無骨炸雞 $140(半份)

▪️牛肉韭菜煎餅 $148
2023-12-11 69 瀏覽
環境5分:依個一定要畀滿分!樓面好高,睇落去好大,向牆一列書枱位,好似圖書館格局,每二人一組溫書咁,每張書枱有自成一格嘅主題,好多得意擺設。衛生4分:地方光鮮企理,連廚房同廁所都好乾淨,衛生可以畀四分。服務5分: 全部年輕侍應生做野快手快腳唔囉唆,滿分。味道5分:1)    次次食啤酒炸雞都會諗起幾年前套韓劇,韓劇威力真係大。蜂蜜黃油無骨雞半份有六隻,炸得好乾身同好香脆,全部起曬骨啖啖都係肉,好juicy,個味甜完之後有好少許嘅辣味。韓式食法襯杯生啤超級正!2)    牛肉餅份量好似個大pizza咁足,預先一開八易食得多,每件蛋多牛肉多,韮菜個花生油香好出。抵食5分:每人平均二百幾蚊飲啤酒食炸雞,好飽肚,真係好抵食。
環境5分:
衛生4分:
地方光鮮企理,連廚房同廁所都好乾淨,衛生可以畀四分。
服務5分:
全部年輕侍應生做野快手快腳唔囉唆,滿分。
Hoegaarden Draft Beer
味道5分:
蜂蜜黃油無骨雞
韓式食法襯杯生啤超級正!
Hoegaarden Draft Beer + 泡菜
抵食5分:
每人平均二百幾蚊飲啤酒食炸雞,好飽肚,真係好抵食。
2023-12-05
Hoegaarden Draft Beer
Hoegaarden Draft Beer + 泡菜
2023-12-11 61 瀏覽
餐廳喺正銅鑼灣C出口,由韓國人經營,主打多款正宗韓式料理,炸雞、豬腳、醬油蟹、肥場、年糕、飯麵鍋樣樣有齊,裝潢走K-Pop風,書枱佈局,BTS貼紙,氣氛十足🩵嚟到韓國餐廳必叫炸雞,口味眾多,要咗原味,帶點鹹香,炸至外脆內嫩,炸粉好薄,無骨啖啖肉,芝士球嘅芝味都OK🧀 另外有魷魚,原隻上,份量比想像中多,附上鉸剪自己搞,貼心位,同樣炸至脆卜卜,爽口彈牙,正👍🏻見好多人點海鮮煎餅所以又跟,好大一塊,適合多人share,粉醬唔多,餡料滿滿,脆脆口感,咬落帶點煙韌,好喜歡😍 牛肉炒粉絲又係多人叫嘅item,又香又油好多,少少黐住,但撈一撈就正常返,牛肉肥嫩,完全唔嚡,而且好入味!最後有牛肉蘑菇鍋,上枱時熱辣辣,牛肉好多,肥瘦適中,煮至入味,湯底濃郁,好重牛香氣,裡面仲有蘑菇、雜菜、年糕等配料,唔知道呢度都有粉絲,滑嘟嘟,口感味道同炒粉絲唔一樣,各有千秋^_^