招聘中
時薪
$75+
時薪
2023-01-04 774 瀏覽
嚟過BHC兩次 感覺一次比一次差🥲🥲 入到餐廳後 明明頗多空位 但等咗3-4分鐘 啲staff都無理過我哋🫠 最後唯有自己坐底 服務態度麻麻🥲🥲 -🧀BBU-LING CHEESE STICK (crispy mozzarella sticks) $58 鐘意食芝士嘅人會好鐘意🥹 入面嘅mozzarella有淡淡嘅酸甜味 可以做到拉絲效果❤️‍🔥外皮沾上鹹嘅芝士粉 又夠脆 是不錯的 -🍗BBU-LINKLE (sprinkle cheese seasoning on crispy fried chicken) - whole chicken $178 - Wings $188 - Drumstick $188 我哋叫咗雞脾 有6大舊 不過網上有人話叫全隻雞比較新鮮😩 首先舊雞完全無肉汁 非常之乾 然後塊皮係炸到好硬好乾 比較難咬🫠 食緊嗰陣飲咗勁多杯水😵‍💫 唯一係個芝士粉鹹鹹哋比較惹味 不過整體嚟講呢間舖嘅炸雞完全唔建議嗌🤮 -🍛Chicken Curry-Deopbap $65 ( Korean style curry rice bowl with potato, zucchini,

- whole chicken $178
- Wings $188
- Drumstick $188

🍛Chicken Curry-Deopbap $65
( Korean style curry rice bowl with potato, zucchini, carrot, onions with fried chicken)
普通黃咖喱 有4-5舊雞 薯仔 紅蘿蔔 翠玉瓜等 正正常常 呢個價錢算唔算抵就見仁見智啦🫡
整體嚟講 呢間舖我應該唔會再幫襯🥱 期待下次發掘一吓旺角美食❤️‍🔥

2022-12-24 492 瀏覽
呢間炸雞係我第1次食因為上次去太多人 等左好耐位 所以就走左留意到好多人都食過呢間餐廳 .但佢出餐時間較長 落完單等左15分鐘先有打食送到餐廳提供左手套同紙巾 仲有細個垃圾桶裝骨,很方便另外 餐廳大部分員工主要都係講英文如果唔精通英文嘅人去食就會有啲尷尬
呢間炸雞係我第1次食
因為上次去太多人 等左好耐位 所以就走左
留意到好多人都食過呢間餐廳

但佢出餐時間較長 落完單等左15分鐘先有打食送到
餐廳提供左手套同紙巾 仲有細個垃圾桶裝骨,很方便

另外 餐廳大部分員工主要都係講英文
如果唔精通英文嘅人去食就會有啲尷尬
2022-12-13 599 瀏覽
咁耐冇去旅行,好掛住韓國嘅炸雞😍韓國嘅炸雞真係是但一間都好食🥰呢間暫時係我係香港食過最好味嘅炸雞🤤當然仲有好多餐廳都未試過啦😆真係充滿左韓國嘅味道,好高質素👍🏻❤️醬油炸雞呢個比較重口味,不過味道唔錯👍🏻❤️芝士粉炸雞呢個真係世一🤤😋芝士粉超級好食,香之餘絕對唔會好膩,自己食曬成碟都得😆真係好出色👍🏻❤️芝士薯條同樣地,由於芝士粉做得出色,所以配薯條都同樣地好好食😋呢間好推薦大家食🤗

❤️醬油炸雞
呢個比較重口味,不過味道唔錯👍🏻

❤️芝士粉炸雞

❤️芝士薯條
同樣地,由於芝士粉做得出色,所以配薯條都同樣地好好食😋

呢間好推薦大家食🤗
  • 芝士炸雞
🧀芝士粉芝士條-我覺得這款芝士條比芝士球好食 一定要趁熱吃!芝士才可以拉出很長很長的絲 芝士酸酸的奶酪味很香!🍗芝士粉炸雞- 一定要叫整只雞的炸雞! 不要叫單獨的雞翅或者雞腿 不太新鮮!可以單獨吃或者點酸奶吃 雖然吃完會很膩 不過隔段時間就很想食這個芝士粉呀!

2022-12-01 530 瀏覽
疫情前成日去韓國旅行,炸雞一定onlist🙊 不過港人多數識橋村炸雞,當時仲記得行過明洞,見到BHC 炸雞牌又好多人排隊食緊,即刻排埋一份!食完梗系上左癮咁🤣🤣 主要系佢既芝士粉炸雞真係令人心心念念🙃 番到香港先發覺原!來!香港都有分店,芝士粉一如既往咁好味,適合Happi Friday / friend gathering 吹水 !推薦🌟BBU-LINKLE ($178 雞件/$188雞翼or雞鎚):皇牌BHC炸雞咪,本身以為會好流,點知芝士粉酸酸地,意外地同炸雞好夾,一份兩個女仔食差唔多😛🌟KIMCHI JJIM($72):極力推薦!如果你鐘意食酸酸辣辣味/食炸雞食到好流,你會發現呢個泡菜湯飯一絕!🌟CHEESE FRIES/BALL: 新鮮炸出黎,裏咗一層芝士粉,十分岩邊吹水邊食🌟啤酒:驚食炸雞太熱氣,可以試下飲杯啤酒,真係好正!如果無咩所謂,可以試下1664 🙊✌🏽BHC同橋村炸雞又有唔同,BHC更偏向於食佢既芝士粉系列 ☺️☺️ 佢仲有套餐系列,都好抵食!如果要同朋友聚會諗唔到食咩,可以系OpenRice 訂位!味道:🌼🌼🌼🌼🌼服務:🌼🌼🌼環境:🌼🌼🌼🌼抵食:🌼🌼🌼🌼

推薦

味道:🌼🌼🌼🌼🌼
服務:🌼🌼🌼
環境:🌼🌼🌼🌼
抵食:🌼🌼🌼🌼
  • BBU-LINKLE
2022-11-17 842 瀏覽
由於經常睇韓國吃播,對於bhc一定唔陌生🤭見到d吃播經常食bhc既芝士炸雞,令到我都十分想食啊😋😘今次叫左外賣同朋友開心share😋Bhc 炸雞外面炸到脆卜卜,但神奇地入面既雞肉無被炸乾,十分之滑🤭外皮仲沾滿左芝士粉,食落去芝士味好濃,而唔係好似出面有時食到只係得薄薄既一層🙈非常好食,下次一定會再黎👍🏻

今次叫左外賣同朋友開心share😋
非常好食,下次一定會再黎👍🏻
2022-11-15 519 瀏覽
平時午飯同晚飯時間都好多人排隊嘅BHC今日都好彩無乜人可以直入🥹例牌叫咗好好食嘅芝士粉炸雞、薯條同辣排骨湯芝士粉薯條真係世一🥹🫶🏻味道香口之餘又夠脆$58呢個份量真係大滿足!芝士粉炸雞其實2個人真係食唔哂全隻每次都要拎盒打包應該出半隻就啱啱好了🥹唔知係咪太多粉食到好口乾辣排骨湯BHC嘅湯品比較好味排骨肉夠腍湯配埋飯真係好正如果天氣再凍啲飲呢個湯真係更加一流😳The mystery of the sea不過無乜特別只係雪碧底加藍色加雪糕🤣
平時午飯同晚飯時間都好多人排隊嘅BHC
今日都好彩無乜人可以直入🥹
例牌叫咗好好食嘅芝士粉炸雞、薯條同辣排骨湯

芝士粉薯條真係世一🥹🫶🏻
味道香口之餘又夠脆
$58呢個份量真係大滿足!

芝士粉炸雞

The mystery of the sea
不過無乜特別
只係雪碧底加藍色加雪糕🤣
2022-11-11 461 瀏覽
主打韓式食品同炸雞嘅韓式餐廳,平時見好多人哋排隊,今次都係試下。價錢黎講係偏貴, 雖然味道都正宗,但係烹調同埋調味方面要改善。大大張圖片將芝士粉炸雞當招牌菜,係炸雞上面鋪滿芝士粉一啲都唔手軟,鍾意芝士粉嘅人一定會叫,可惜嘅係芝士粉味道太鹹,而且炸雞炸到有啲乾身,冇咩肉汁,令到食落口嘅口感更加咸,令人想不斷飲水。甜辣醬炸雞就相對較為出色,可能係因為用醬汁做為調味,食落口冇咁乾,味道甜甜辣辣算開胃。另外嗌咗個韓式豬骨湯,湯嘅味道都好正宗,係韓式醬汁嘅辣味,比起炸雞應該試下嘅湯類食品會好啲。

2022-10-10
2022-11-10 279 瀏覽
和朋友去了這間韓國知名炸雞店在香港的分店,位處油麻地的樓上鋪。整體環境很寬敞,但是桌子偏小,兩個人吃套餐,有三個菜,桌子已經擺得很滿了。第一道菜是沙律。生菜配上水煮蛋和培根,再淋上油醋汁和芝士粒。火候剛好的水煮蛋和綿密的芝士粒,搭配清新爽口的生菜和鹹香酥脆的培根,在口感上有著鮮明的對比。而油醋汁的酸味剛好削弱了芝士的油膩,讓味道更平衡。一口吃下去,不同的食材彷彿火星撞地球般在口腔裡迴旋。第二道菜是小吃拼盤。有芝士波波和芝士風味的炸薯條。由於是現炸的,每一口都酥脆無比。芝士波波外殼是薄薄的脆皮,包裹香濃軟糯的芝士夾心,口感層次很豐富。而炸薯條,芝士味道相當濃郁,太平洋對岸都可以聞到這股濃厚的芝士味。根根薯條均勻包裹芝士粉,鬆脆的外殼,柔軟的薯泥,如同交響樂中的各種樂器,互相配合,演奏這首芝士的狂想曲。最後上的是主菜,golden-king 炸雞。現炸的雞塊上還冒著熱氣,每一塊雞肉都穿著閃亮的豉油外衣,看起來好不誘人。撕開熱騰騰的雞肉,還能看到鮮甜的汁水噴出。咬下去首先感受到香脆偏鹹的外層,但濃厚的味道襯得下層的雞肉更加鮮嫩美味。能在一味菜裡吃出兩種做法的口感,炸雞廚師的功力可見一斑。

2022-10-28
2022-11-10 251 瀏覽
BHC 一向好受歡迎,每次去到都要排隊,今次好好彩,排兩張枱就到我們了! 👭🏻👫🏻我們點了: 🫶🏻BBU Linkle set $ 328包了招牌芝士味炸雞🍗、芝士薯條、芝士波波、沙律、兩杯汽水炸雞和薯條全部沾滿了特製的芝士粉,所以是同一個口味,芝士粉的味道很好,有點甜,所以有點漏🤣 炸雞是有骨而且不是嫩滑的那種,炸得有點乾身,每碟大概有10多件炸雞。另外,亦有店家附上乳酪醬,會比較清新。🍟薯條是神來之筆,比炸雞更加好吃! 芝士波波是可以拉絲的,所以一定要趁熱吃! 整個套餐比較heavy,所以這時候來兩口沙律🥗絕對可以解膩! 沙律菜很新鮮,表面灑上大量的芝士碎和培根碎,口感豐富! 🫶🏻Sweet pick me $178 甜辣雞炸得比較嫩滑和juicy,不過對於不太能吃辣的人來說,會有一點太辣,同樣地大大份,都有十多件雞件。🫶🏻 人蔘雞湯 $120 (忘了確實價錢,印象中是$120)完全沒有人參和雞味,通常放了幾塊飯焦,配上湯來吃,多了一點口感,但整體來說不推薦,到了炸雞店還是吃炸雞吧! 整體來說,炸雞的口味不錯,但是相比起幾年前來吃,整體水平都退步了,芝士味炸雞也沒有從前吃的時候那麼

我們點了:
🫶🏻BBU Linkle set $ 328
包了招牌芝士味炸雞🍗、芝士薯條、芝士波波、沙律、兩杯汽水

🫶🏻Sweet pick me $178

整體來說,炸雞的口味不錯,但是相比起幾年前來吃,整體水平都退步了,芝士味炸雞也沒有從前吃的時候那麼驚艷🤣
用餐是在星期四的晚上,很多食客,
但是樓面店員不足,沒有什麼服務可言,整個環境也是比較嘈雜,不適合聊天。
  • 芝士炸雞
2022-10-28 476 瀏覽
今日夜晚九點鐘 想walk in 入去食 上到去企係門口五分鐘 冇人理 咁唯有自己走入去搵位啦 入到去都好多空位 當時我兩個人 啱啱買完野每人攞住兩袋野 都好大袋 咁我就自己行埋去四人位到坐 坐低叫人冇人理 撳鐘四五次都冇人 當時已經有大量空枱都應該算唔忙 都冇人service我哋 之後一行埋黎 就話我哋兩個人要坐返兩個人 都算 之後叫極都無人理 嬲嬲地起身走人 呢間服務態度好差 嘢食就未食唔知好唔好食 但係一定唔會再去

2022-10-15 629 瀏覽
呢間炸雞我試過2次🐓次次都坐滿人 等好耐位呀🤣睇黎真係好高人氣🔥相信好多人都聽過呢間餐廳 BHC CHICKEN甚至食過😙😙😙不過我認為間餐廳嘅質素好似每況愈下☹️☹️無論係嘢食嘅質素、人流管理、定係衛生方面等都令我有少少失望🥲🥲🥲.#失望之處 :1. 出餐時間長: 我明白餐廳好多人 + 好多人等緊 所以出餐會比較慢一啲但出餐速度真係太慢了🥲🥲唔止我哋 連附近嘅食客都有啲微言 甚至投訴…🥺🥺2. 炸雞越黎越乾: 以前食落都唔覺 呢次食 覺得 點解可以咁dry🔥😂 加上啲調味粉好似重手左 🫣🫣搞到又鹹又乾3. 衛生方面: 我諗應該係因為人手問題 發現餐廳嘅周圍都唔係話咁乾淨 好多地方好似冇時間抹咁☹️.另外 入到去基本上大部分嘅員工都係講英文👍🏻我英文唔係話好好 所以有時寧願講this this this🤡🤡好似點都好過讀錯人地個名(個餐/ 碟野食)仲尷尬🥺🥺.BBU LINKLE 👅6.5/10 $178如我所說 個炸雞炸到好乾 可以話係冇乜肉汁😅😅個調味粉好似太重手真心好鹹…飲水飲到人都飽😂可能呢個係令客人變飽嘅方法???😂😂鹹到傻左 搞到我地係咁一路食一路飲水🫠.BHC CHEESE B
呢間炸雞我試過2次🐓
炸到有啲乾….
裡面啲芝士亦都唔係話好香
仲有 佢又唔係有咩好特別/ 好好食
得嗰幾粒都要咁貴🫣
叫完以為咁貴會有啲驚喜點知係冇架!
BBU-LING FRIES🍟 👅7/10 $58
賣相👀:7.5/10
扺食💰:6/10
環境🎑: 5/10
2022-10-08 584 瀏覽
✿ BBU-LINKLE ✿ [$178]炸雞非常dry🥲 肉汁係稱得上係無 加上調味粉令到更加dry同埋好鹹 飲幾多嘢飲都解決唔到 食嘢係為咗享受 但依個炸雞食到好難受 我建議大家食其他有汁嘅口味 同埋即叫即炸 所以都等咗超過半個鐘😔 ✿ BBU-LINK FRIES ✿ [$58]薯條味道有啲似麥當勞BBQ味嘅shake shake薯條 份量都多 雖然係同一個味但係薯條好食過炸雞 去食可以建議嗌薯條✿KIMCHI JJIM ✿ [$72]我哋嗌泡菜湯 等咗好耐要吹幾次先 俾我哋 我哋嗌泡菜湯嘅原因係因為炸雞好一般 同埋好鹹 想嗌湯飲下 泡菜湯會配埋飯 幾飽肚­­★好食指數★:4/10★服務態度★:4/10
✿ BBU-LINKLE ✿ [$178]

✿ BBU-LINK FRIES ✿ [$58]

✿KIMCHI JJIM ✿ [$72]

­­★好食指數★:4/10
★服務態度★:4/10
2022-10-06 2142 瀏覽
好喜歡BHC的芝士粉炸雞!!食過好多次都仲係好喜歡(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)晚市好忙碌,預返食物要等耐啲每次都會叫二人餐 好抵食~☁️BBU-LINKLE PLATTER $338套餐包了一隻芝士炸雞,一份Cobb salad,一份芝士粉薯條炸波和兩杯汽水✨Cobb Salad最先上的一碟菜~好大一份沙律,好豐富有生菜 青瓜 番茄 洋蔥 雞肉 雞蛋 蝦 煙肉 黑橄欖而且滿滿的芝士!!好滿足~✨芝士薯條炸波超喜歡bhc芝士系列佢嘅芝士粉勁香!薯條份量都好足!!~都好大盆啱啱炸起好香脆 好好食ฅ •ﻌ•♡個炸芝士波有兩粒 超好食!!趁熱食會拉絲~~~!!✨BBU-LINKLE CHICKEN 完整一隻雞上(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)預要等30分鐘左右~芝士粉好香好喜歡!!雞好嫩滑 雞肉一啲都唔鞋!!推薦!!☁️Samgyetang蔘雞湯 $120幾好飲 有驚喜~一隻細嘅雞 雞肉都嫩滑易拆肉!!有好大塊飯焦 索埋啲湯好食~蔘雞湯有點淡 人蔘味唔出~幾清新 加上糯米飯都幾好食(⸝⸝•‧̫•⸝⸝)☁️Sweet pick me $178 較classic嘅一款炸雞 甜辣醬有點點辣~好濃味~較多醬juicy的一款炸雞(。•ᴗ-)_
好喜歡BHC的芝士粉炸雞!!
食過好多次都仲係好喜歡(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
晚市好忙碌,預返食物要等耐啲
每次都會叫二人餐 好抵食~
Cobb  salad

☁️BBU-LINKLE PLATTER $338

✨Cobb Salad
最先上的一碟菜~
好大一份沙律,好豐富
有生菜 青瓜 番茄 洋蔥 雞肉 雞蛋 蝦 煙肉 黑橄欖
而且滿滿的芝士!!好滿足~

✨芝士薯條炸波
超喜歡bhc芝士系列
佢嘅芝士粉勁香!
薯條份量都好足!!~都好大盆
啱啱炸起好香脆 好好食ฅ •ﻌ•♡
個炸芝士波有兩粒 超好食!!
趁熱食會拉絲~~~!!

✨BBU-LINKLE CHICKEN
完整一隻雞上(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
預要等30分鐘左右~
芝士粉好香好喜歡!!
雞好嫩滑 雞肉一啲都唔鞋!!
推薦!!
蔘雞湯

☁️Samgyetang蔘雞湯 $120
幾好飲 有驚喜~
一隻細嘅雞 雞肉都嫩滑易拆肉!!
有好大塊飯焦 索埋啲湯好食~
蔘雞湯有點淡 人蔘味唔出~
幾清新 加上糯米飯都幾好食(⸝⸝•‧̫•⸝⸝)

☁️Sweet pick me $178
較classic嘅一款炸雞 甜辣醬
有點點辣~好濃味~
較多醬juicy的一款炸雞(。•ᴗ-)_
好食!!肉都好嫩滑
但個人更喜歡芝士粉炸雞(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

2026 瀏覽
Cobb  salad
蔘雞湯
2022-09-20 491 瀏覽
同朋友嚟食嗌咗芝士炸雞、芝士波波、薯條同埋沙律share食,發現佢所有芝士嘅食物都係炸完再加佢嘅特製芝士粉,所以成餐都係同一口味🤣 不過幾好食嘅 有芝士嘅鹹香得來帶少少甜味,我哋覺得芝士波波最好食,煙煙韌韌甜甜地🫶🏻