2022-09-18 462 瀏覽
BHC 一向都好受歡迎,每次喺旺角食嘅時候佢都要大排長龍,今次去到好好彩我只係等咗兩張枱就有得食。𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:-⧐Macho King⧐Kimchi Jjim⧐Asahi◎甜辣炸雞一如以往都係咁出色。◎泡菜牛肋骨啲汁同肉都好好食,每次唔叫套餐,都係為左叫佢。—————————————📝評分味道 ³ / ⁵環境 ³ / ⁵服務 ³ / ⁵衛生³ / ⁵抵食 ³ / ⁵—————————————📍店舖:BHC (旺角)旺角登打士街43H號登打士廣場1樓

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:-
⧐Macho King
⧐Kimchi Jjim
⧐Asahi

◎甜辣炸雞一如以往都係咁出色。
◎泡菜牛肋骨啲汁同肉都好好食,每次唔叫套餐,都係為左叫佢。

—————————————
衛生³ / ⁵
抵食 ³ / ⁵
—————————————
📍店舖:
BHC (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場1樓
2022-09-03
2022-08-26 511 瀏覽
🍗ヾ(๑ㆁᗜㆁ๑)ノ"BHC 在香港開了這麼久我也未去過見到不用排隊 就試一試吧♡~◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦ ➊ BBU-Linkle Chicken 很很很很好吃!芝士粉比起炸雞更像主角!濃濃的芝士味~喜歡重口味的您一定要試炸雞也充滿肉汁 整件炸雞真的非常值得一試ヾ(๑╹ꇴ◠๑)ノ" + ➋COBB-Salad原以為沙律只是Normal味道!但也是非常有驚喜(〜 ̄▽ ̄)〜 沙律加上芝士粒粒很夾 清新又有芝士味 + ➌ fries & Cheese Ball薯條的芝士粉和炸雞上的芝士粉是不同味道的 薯條那個比較淡味 沒那麼容易很膩 朋友說芝士波波很好吃 嘻嘻 還是炸雞最深得我心ヾ(๑╹ヮ╹๑)ノ" =$338◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦味道:☆☆☆☆☆/5價錢:☆☆☆☆/5回頭率:☆☆☆☆☆/5
🍗ヾ(๑ㆁᗜㆁ๑)ノ"
BHC 在香港開了這麼久
我也未去過
見到不用排隊 就試一試吧♡~
➊ BBU-Linkle Chicken
很很很很好吃!芝士粉比起炸雞更像主角!
濃濃的芝士味~喜歡重口味的您一定要試
➋COBB-Salad
➌ fries & Cheese Ball
ヾ(๑╹ヮ╹๑)ノ"
=$338

味道:☆☆☆☆☆/5
價錢:☆☆☆☆/5
回頭率:☆☆☆☆☆/5
2022-07-26 803 瀏覽
大約11:45嘅時候嚟到,入去第一個職員跟住佢就叫我哋出去出邊等一陣,都幾好有個位坐下但嗰度冇冷氣好焗喺樓梯口位🥵入到去之後唔知係咪因為第一批等咗差唔多20分鐘先有,另外最想食嘅招牌芝士炸雞冇貨😟有好多口味都賣晒,最終嗌左一個half half 原味炸雞有啲油,甜辣醬醬汁唔好食,10分滿分最多5分,因為一開頭食落去真係好好食,但係越食越覺得利,食到好辛苦~食完應該有排都唔會想再嚟食,有啲失望😅

食完應該有排都唔會想再嚟食,有啲失望😅
Half  half  chicken
2022-07-16 658 瀏覽
 一直都好想試呢間韓式過江龍炸雞店🍗,外界一直都話幾好食,令我好期待佢嘅水準~之前週末就同屋企人一齊去旺角試吓😆餐廳地方唔大,但因為我12:00就去到,人比較少,都坐得幾舒服👍🏻同其他韓式餐廳一樣,餐廳內會不停播放不同Kpop喺歌,幾有喺韓國食炸雞嘅氛圍🤩  🍗<BBC-Linkle> $178 炸雞份量幾多,印象中都有十幾塊🥰旁邊配有原味乳酪有助解膩,炸雞外表撒滿芝士粉,外皮酥脆,味道的確幾惹味🤤可惜嘅地方喺肉質好嚡,好乾&韌🥺唔知係咪我地唔好彩定點,因為之前睇到網上推介,對佢讚不絕口,但有點失望,感覺有點言過其實......🧀<BHC Cheese Ball> $58 至於芝士波口感好似麻糬波波,內裏芝士食落喺甜甜地,仲可以喺度拉絲✨煙煙靭靭幾好食,個人比較鍾意呢款小食❤️

🍗<BBC-Linkle> $178

🧀<BHC Cheese Ball> $58
BHC真的是我口袋裡長備的一家炸雞店🍗 不論什麼年齡層的朋友要我推介韓式炸雞店 我都一定會推薦一下BHC 🐒 而且每次都大獲好評✨ 可是一直以來也沒有為它寫一下食評😂炸芝士球 $58一客有5粒圓滾滾奶酪球 🧀 先是脆脆的外層 裡面是甜甜的麻糬類型的東西 (有點像中式的鹹水角的口感?)裡面是甜香的芝士 應該是mozzarella cheese 🫕 甜甜的 好吃!炸芝士薯條🍟$58就是薯條配上店家最signature的芝士粉 一定不會難吃啦 惟一美中不足的就是不夠熱〰️ 像是放了很久的薯條〰️但還是好吃!炸芝士條 $58這個也是我們每次去必點的品項! 也是mozzarella cheese stick🧀 面頭裹滿了店家的招牌芝士粉!! 上枱時非常燙 還可以拉絲!! 超級美味der👅👅招牌芝士炸雞 (全翼)$188 為了啖啖肉和juicy的質感 我們點了全翼 簡單來說 裏面就是雞全翼👅 有雞鎚、雞中翼和雞翼尖 配上希臘乳酪 鹹香帶甜的芝士粉 🧀 沾一點酸的希臘乳酪 非常解膩 🫶🏻Macho King Drumsticks 🍗 $188 這個的中文名字我不會翻譯😂 但吃下去就是中式甜甜的味道 帶

炸芝士球 $58

炸芝士薯條🍟$58

炸芝士條 $58

招牌芝士炸雞 (全翼)$188

Macho King Drumsticks 🍗 $188
這個的中文名字我不會翻譯😂 但吃下去就是中式甜甜的味道 帶很重的蒜和京蔥的味道 不會難吃 可是我們就略嫌太甜 吃多了會覺得很膩🙊
也是蠻推薦大家來吃的 因為價錢不貴 而且食物味道很好 偶爾跟朋友來聚餐也是非常開心的選擇👅

• BHC Cheese Ball
  • 芝士炸雞
  • 芝士炸薯條
  • 炸芝士條
2022-06-23 492 瀏覽
今次到親戚帶我食好西☺️☺️想講,一個二人餐都夠3-4個人食,好抵食。二人餐有沙律,小食,炸雞同二杯好氣飲品。先黎個沙律,好大碗。。入面有海鮮,個汁好似係柚子汁,好fresh好開胃。今次少有地試左原味炸雞,外脆内軟好juicy😍😍一d都唔鞋,無諗過原味炸雞都咁好食😍😍跟住黎個芝士粉薯條,e個不得了,個芝士粉好重芝士味同甜甜地,十萬個好食!😍😍😍下次要試e道出名既芝士雞先得!最後埋單每人都唔洗100蚊,性價比高,會再黎!

2022-06-08
2022-06-22 334 瀏覽
行完街諗唔到食咩好,舉頭見到呢間樓上韓式炸雞店,就直接Walkin入去試試~喺門口等咗頗耐先有職員得閒帶我哋入座,本身都期望唔高,但到炸雞上枱時都無令人失望,仲食得好滋味添!原味炸雞食原味炸雞最怕炸粉多又淡味,呢間嘅原味炸雞就無以上問題,唔止外皮香脆,咬落去仲充滿肉汁,非常Juicy,而且明顯即叫即炸,唔會放耐咗變又乾又柴!甜辣炸雞同樣都係外脆內軟嘅炸雞,外層包裹住韓式甜辣醬汁,唔會過甜或過辣,辣味亦唔會遮蓋咗炸雞嘅雞肉味,滋味多汁!

原味炸雞

甜辣炸雞
2022-06-19 372 瀏覽
2條友響旺角行行下街肚餓,想食炸雞,就去食BHC, 上到去唔使等位,心諗伏伏地,算,照入。叫左個set, 有炸雞, 薯條芝士波,沙律, 另外再叫兩杯啤酒。整體都算正常,不過地方就稍為不乾淨,碟炸雞上枱之後,好多蚊螆飛埋嚟,搞到冇咩心情食嘢,事關一隻手食炸雞,另一隻手就趕蚊。食完就嗱嗱聲走了
唔知有無人去過mk間bhc @bhc_hongkong (以下內容請留意)•*¨*•.¸¸☆*・゚[長文慎入]‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ‪‪.ᐟ.ᐟ佢d芝士粉係真係正嘅唔會好似芝士醬咁漏會有少少sourcream 咁酸酸甜甜忍唔住一啖接一啖但係炸雞調味偏鹹有d似超重口味嘅大排檔調味[服務態度]‪‪.ᐟ.ᐟ😢😡🥵但係我來左兩次兩次都有非同凡響嘅服務體驗令到我就算有陣想食都卻步第一次 (大約5年前)有位侍應執隔離檯個陣打瀉咗個醬落地下d醬汁就彈到去我地將檯 同埋我頂帽到但個侍應一句對唔住/唔好意思都無默默執翻個醬兜然後走左做人嘅基本禮貌都無 真係好無言於是叫左經理來睇下佢會唔會換過d食物或者睇下有咩補救方法 始終d汁都唔知彈到幾多去野食上面 而且d汁係隔離檯食剩落來嘅廚餘點知呢位女經理態度更令人無言唔怪得員工都係差唔多 (講緊令人無言程度)真係一山還有一山高我地同完經理簡單講下件事之後佢就淨係講左一句:「咁我依家幫佢講返對唔住喇 請問你有無咩其他問題」態度係唔係幾耐煩咁 好似我地阻佢時間咁 佢一d唔好意思都無 我地就同佢反映翻我地唔係想比麻煩 但係你地嘅服務態度真係唔得 整污糟客

佢d芝士粉係真係正嘅

[服務態度]‪‪.ᐟ.ᐟ😢😡🥵

但係我來左兩次
兩次都有非同凡響嘅服務體驗
令到我就算有陣想食都卻步

第一次 (大約5年前)
有位侍應執隔離檯個陣打瀉咗個醬落地下
d醬汁就彈到去我地將檯 同埋我頂帽到
但個侍應一句對唔住/唔好意思都無
默默執翻個醬兜然後走左
做人嘅基本禮貌都無 真係好無言

點知呢位女經理態度更令人無言
唔怪得員工都係差唔多 (講緊令人無言程度)
真係一山還有一山高
我地同完經理簡單講下件事之後
佢就淨係講左一句:
「咁我依家幫佢講返對唔住喇 請問你有無咩其他問題」
態度係唔係幾耐煩咁 好似我地阻佢時間咁 佢一d唔好意思都無 我地就同佢反映翻我地唔係想比麻煩 但係你地嘅服務態度真係唔得 整污糟客人仲要無道歉 要客人受氣係咩意思 佢就再噠左一句「咁你地想點?」我地都無謂再對持…

然後結論係 最後淨係送左一罐汽水比我地
唔係話我地客人大過天 但係既然我地話左問題比你聽 就係想要解決方法 你可以提議「咁洗唔洗換某d食物比你地?/ 唔好意思啊 我會同員工講下 我係度講返對唔住!真係唔好意思」
***(利申 我都做過飲食野兼職 呢d野連普通兼職都考慮到 你身為經理 點會講出咁嘅嘢)

總之呢次我地真係食左成肚氣走 成餐都無胃口再食 三個人叫左個個platter set但係剩低一半😶‍🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️

——————-———————-———————-—

至於第二次 相隔五年
lum住比多次機會佢

今次去 見唔翻呢位女經理 很好!
心裡鬆左一啖氣 期望呢餐食得舒服d

試翻同一個餐
睇menu見到有隻味叫Gold King
但係又無好似其他味咁有解釋佢係咩調味
就lum住叫侍應來問下

我:「請問咩叫Gold King?」
年輕男侍應:「我都唔知wor!」
(然後企定定望著我)

一聽到本身已經呆左
本身期望佢就算比呢個答案呢個態度我都算
會去幫我問下其他同事

但係… 無啊啊啊啊啊啊啊!

佢就咁企係度

我忍唔住話:「咁你可唔可以幫我問下?」

佢先去!

btw Gold King 係豉油口味

只可以話 對於呢間餐廳🍴真係每次去每次都有唔同驚喜
@bhc_hongkong 如果餐廳員工可以再三細選 咁應該會再多d生意 因為多過一隻手嘅朋友都同我討論過bhc 旺角分店的一d員工態度真係唔得 令到佢地都唔會再幫襯受氣!
因為朋友推介,所以下午茶時段黎咗呢間餐廳食炸雞。間餐廳主打炸雞,但一打開餐牌,炸雞好多味都話sold out,雖然唔計賣完既味都仲有最少4-5個味揀,但有啲唔專業,而且佢主打炸雞,所以其他食物本身都少過其他韓國餐廳大半,基本上炒粉絲/煎餅果d都無,以小食為主,但都好多寫住sold out,所以如果你一心諗住食炸雞先好黎。我哋就叫咗全隻甜酸炸雞甜酸炸雞份量好足,每個位既雞肉都好嫩,juicy,全一件都掛滿甜酸醬,食曬全部都唔會好乾,入口甜酸味好開胃,後勁帶點微辣味,但以我食清湯米線食唔到辣既人,都食得到大半盤雞。除左甜酸炸雞,仲叫左炸芝士波,一上枱係熱既,即食先有拉絲效果炸皮煙韌,炸得都夠乾,唔會好油,但芝士饀唔算好勁芝士味,如果想食好重芝士味既你可能會失望。飲品方面,仲叫左杯珍珠奶茶🧋,唔值,奶茶味偏淡,珍珠無咬口,係樓下台式飲品店買好過。最後,呢間野零服務可言,一入門口,眼見得5-6枱客,但都無人會叫你安心出行,安排坐位之類,都唔會有水或餐具,餐具係張枱既櫃自己拎既。要按鐘先有人過黎,都算快既,但真心以呢個價錢零服務,炸雞好食,但未好食到再encore.
因為朋友推介,
所以下午茶時段黎咗呢間餐廳食炸雞
間餐廳主打炸雞
但一打開餐牌,
炸雞好多味都話sold out,
雖然唔計賣完既味都仲有最少4-5個味揀,
但有啲唔專業,
而且佢主打炸雞
所以其他食物本身都少過其他韓國餐廳大半,
基本上炒粉絲/煎餅果d都無,
以小食為主,
但都好多寫住sold out,
所以如果你一心諗住食炸雞先好黎。

我哋就叫咗全隻甜酸炸雞

甜酸炸雞份量好足,
每個位既雞肉都好嫩,juicy,

全一件都掛滿甜酸醬,
食曬全部都唔會好乾,
入口甜酸味好開胃,
後勁帶點微辣味,
但以我食清湯米線食唔到辣既人,
都食得到大半盤雞。

除左甜酸炸雞
仲叫左炸芝士波,
一上枱係熱既,
即食先有拉絲效果
炸皮煙韌,
炸得都夠乾,
唔會好油,
但芝士饀唔算好勁芝士味,
如果想食好重芝士味既你可能會失望。

飲品方面,仲叫左杯珍珠奶茶🧋,
唔值,
奶茶味偏淡,
珍珠無咬口,
係樓下台式飲品店買好過

最後,呢間野零服務可言,
一入門口,
眼見得5-6枱客,
但都無人會叫你安心出行,
安排坐位之類,
都唔會有水或餐具,
餐具係張枱既櫃自己拎既。
要按鐘先有人過黎,
都算快既,
但真心以呢個價錢零服務,
炸雞好食,
但未好食到再encore.

下午茶
  • BHC Cheese Ball
  • Sweet  pick  me
2022-06-10 515 瀏覽
朋友推介炸雞,說甜辣炸雞很正宗。剛好昨天經過旺角,順便去試試。6點鐘去到,裡面有一張枱客人,可以直入。想了很久,叫了個芝士炸雞set,包兩杯汽水,3道菜。1.沙律不新鮮,蝦不爽,有點臭,少菜2.芝士波波及芝士薯條,只有芝士波波裡面有少少芝士味,外脆內軟,要吃到裡面芝士拉絲就要趁熱食,芝士粉薯條只吃到甜字,沒有芝士味3.芝士炸雞,我見全場有9成人點芝士炸雞,但芝士炸雞面頭的芝士粉與薯條的粉一樣甜,完全食不出芝士味
朋友推介炸雞,說甜辣炸雞很正宗。
剛好昨天經過旺角,順便去試試。
6點鐘去到,裡面有一張枱客人,可以直入。
想了很久,叫了個芝士炸雞set,包兩杯汽水,3道菜。

1.沙律不新鮮,蝦不爽,有點臭,少菜

芝士炸雞
2022-06-09 229 瀏覽
✔︎韓國芝士粉炸雞 $178係我食過最好味嘅芝士炸雞!!🥺 炸雞外皮好香脆 雞肉好嫰好多汁 最重要係外皮灑滿左滿滿嘅芝士粉 芝士味好夠 可以話係一試難忘😚🤍🤍 佢另外會配乳酪比你用嚟點炸雞 但係我就覺得唔點好食啲🤣🤣✔︎芝士條 $58外面灑滿芝士粉 裏面就係軟淋淋嘅芝士 仲會拉絲添㗎!! 建議大家趁熱食 因為過咗陣凍左就會無左拉絲㗎啦🥲一上枱就好食啦芝士條一共五條 呢個份量嚟講 個人覺得少貴🧐但係又真係幾好味嘅 🤣✔︎芝士薯條 $58多粉版嘅大份shakeshake 薯條!!🤣 每一條薯條都會痴滿晒芝士粉 啖啖都係芝士味😚 而且每條都好脆同埋仲係熱辣辣的😙
✔︎韓國芝士粉炸雞 $178

✔︎芝士條 $58

✔︎芝士薯條 $58
2022-06-06 262 瀏覽
朋友好推介呢間炸雞,但係旺角分店冇得book位,所以都要等一陣位。餐牌上有好多嘢都貼左售罄,不過我哋叫其他無貼售罄嘅菜式都係售罄我哋叫咗一份沙律,同埋招牌嘅炸雞。等咗一陣有沙律食,份量都幾大兜,結果我哋都食唔晒。等咗好耐好耐炸雞都未到於是我哋提一提店員,佢話廚房個炸爐壞咗,所以要等耐啲。炸雞係有唔同部位嘅,調味粉好香甜,而雞肉亦好juicy。一上枱嗰下係最好味嘅,所以真係要趁熱食,諗住攤下消化下再食就變得乾身。飲品唔錯,好睇又好飲。作為炸雞專門店,招牌嘅炸雞的確唔失禮。可惜好多菜式都冇供應,同埋等候時間好長。

我哋叫咗一份沙律,同埋招牌嘅炸雞
等咗一陣有沙律食,份量都幾大兜,結果我哋都食唔晒。

等咗好耐好耐炸雞都未到
於是我哋提一提店員,佢話廚房個炸爐壞咗,所以要等耐啲。

飲品唔錯,好睇又好飲。
作為炸雞專門店,招牌嘅炸雞的確唔失禮。
可惜好多菜式都冇供應,同埋等候時間好長。
2022-05-07
  • BBU-LINKLE
2022-06-05 220 瀏覽
上週末,與好友們一起到此韓式炸雞店享用晚餐。到此店前,先在OpenRice參閱菜單,看到有不同款式的炸雞及小食,已經垂涎三尺。然而,當到達店舖參閱菜單時,發現很多菜名上已貼上Sold Out兩個英文字,心想,會否中伏呢?在缺乏選擇下,便選擇了芝士味炸雞、芝士薯條、芝士波、芝士條,以上為一個套餐(朋友們是芝士控),包兩杯汽水,價值為$328。另外也叫了一碟甜辣炸雞。本以為食物的份量不多,但當店員送上食物時,為之一驚,每份炸雞有約10多件,部份有骨炸雞。芝士炸雞上的芝士粉猶如麥記的shake shake芝士粉般,但較易入口,亦較甜。不可或缺的是隨炸雞所附上的乳酪汁,令整件事較為清爽。(由於朋友們吃得較快,忘了拍照)而甜辣雞對不吃辣的我來說有點過辣,但相信能夠接受一般辣度的人會覺得不俗。期望下次再到此店吃炸雞時,可嘗試其他口味,不會再sold out了!
上週末,與好友們一起到此韓式炸雞店享用晚餐。

2022-06-04 342 瀏覽
本身個menu選擇已經好少,乜都冇得揀,6點幾7點已經話乜都sold out咁濟。去到嗌咗兩樣野,一個炸雞,,一個湯飯。個飯上黎先,但食完等咗半個鐘個炸雞都未上。催完單,等多半個鐘都未有,就直接cancel order走人算,仲要個半個鐘有2個人過黎睇咗3次單。埋單個陣個侍應話部機壞咗,所以好遲先有,我望住隔離枱啲人食一樣嘅野都有,真的得啖笑。專門做炸雞嘅餐廳同我講部機壞咗,成個鐘都出唔到炸雞,你唔好等執笠算。你同我講你自己壞咗我會冇咁嬲,嘥我成個鐘,垃圾餐廳。

你同我講你自己壞咗我會冇咁嬲,嘥我成個鐘,垃圾餐廳。