2023-03-04 958 瀏覽
之前喺中環果邊試過佢三種麵包,出過post話bakehouse出品無預期中好食。今次去到灣仔分店再試多次,原來出名的蛋撻又確實幾好食😂蛋撻雖然焗左出黎一排,但係溫熱的內餡好似焦糖燉蛋咁嫩滑,出面酥皮有牛油香,酥而不膩,葡式蛋撻的感覺,但比某連鎖快餐店的蛋漿更流動及嫩滑一個蛋撻盛惠$12一個,唯一缺點係全部焗好曬放出黎,如果新鮮熱辣就更好聽講bakehouse的sour dough都唔錯,總之大家黎bakehouse可以唔食其他,但一定要試試蛋撻
egg tart
egg tart
2023-03-02 768 瀏覽
難得平日黎食,試吓佢個set lunch,2 course menu 包一個主菜同甜品/湯 $128。平時一個主菜都要$128,變相送甜品😳叫佐Fried chicken sandwich 同 Frozen egg tart custard sundae 炸雞包賣相幾靚,炸雞炸到脆卜卜,味道帶少少辣,幾惹味,可惜一切開啲皮就分離哂🫠甜品係招牌蛋撻新地,有個迷你蛋撻幾得意,雪糕雪到好硬,用匙羹都不唔到🙈但味道都唔錯嘅,係吉士味加少少餅乾🍪

2023-03-02
2023-02-26 695 瀏覽
次次經過Bakehouss都大排長龍入到去都無晒蛋撻所以只係食過佢啲牛角包🥐其實都好香好脆好好食今日中午經過Bakehouse 再次去望望竟然遇到我好想試既酸種蛋撻😍😍😍😍😍蛋撻岩岩新鮮出爐熱辣辣🔥🔥🔥佢既蛋撻皮係好似牛角包咁一層層既質地香脆充滿牛油香🤩但又無平時食果啲酥皮蛋撻食到成手都係油😂中間蛋醬蛋味香濃不太甜又帶有焦糖香味咁高質既蛋撻唔怪之得令大家都咁上癮🤩下次經過必定再買🤩🤩超級大推👍🏻👍🏻
次次經過Bakehouss都大排長龍

中間蛋醬蛋味香濃不太甜又帶有焦糖香味
咁高質既蛋撻唔怪之得令大家都咁上癮🤩

下次經過必定再買🤩🤩超級大推👍🏻👍🏻
2023-02-25 587 瀏覽
🌸相信大家對𝐛𝐚𝐤𝐞𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞都唔陌生,曾經風靡全香港,到而家小編仍然見到店外排滿長龍🙂所以最後決左買外賣返屋企食🤣-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🧁 𝐒𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡 𝐄𝐠𝐠 𝐓𝐚𝐫𝐭 $𝟏𝟐外皮好酥脆,中間蛋既部分好濃蛋香,而家好滑,同外皮的口感形成對比,所以食落好多層次👍🏻-𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐬𝐡 $𝟑𝟔小編第一次食呢款丹麥酥皮,反而冇咁驚喜,預計中酥皮會係好鬆軟、有層次同埋中間層次會薄身d,但係可惜唔係小編想像中既口感,雖然士多啤梨🍓同吉士醬唔錯,唔會話好死甜,但係酥皮軟身始終係致命傷,救唔返🫢-📍bakehouse@bakehousehk 灣仔大王東街14號地舖環境:🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸
🌸

服務:🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸
2023-02-24 476 瀏覽
個日經過灣仔 可能新年關係 個個去哂拜年🤣bakehouse竟然唔係咁多人排隊😋咁我就買左4盒Sourdough Egg Tart 番去同屋企人happy share la~✌🏻 ($12/1個 買4個蛋撻會有盒放) 我地番到屋企再用焗爐焗番熱佢 一食落口..哇..果然無令我失望 佢焦糖撻面唔會太甜 但就保留咗焦糖香 撻皮有啲氣孔 口感超級鬆脆 牛油味重 佢地係用忌廉代替牛奶 可以令蛋漿更加滑同香 我覺得食落仲有d似布甸同燉蛋 依個水準$12一個絕對值 ! 😋 有機會下次一定要試埋佢既牛角包 聽講都係超好食🤤

有機會下次一定要試埋佢既牛角包 聽講都係超好食🤤
2023-01-25
外賣自取
Ok
2023-02-23 589 瀏覽
第一次黎bake house 堂食平日lunch 都差不多滿坐有lunch set 提供但都係想食佢egg tart 同 Danish 多啲-Sourdough egg tart $12推介度:⭐️⭐️⭐️酥皮香脆,蛋同奶香都濃-Strawberry Fruit Danish $36推介度:⭐️⭐️⭐️凍左冇甘好食,btw食到酥皮層次分明有口感,中間有吉士醬,strawberry酸酸甜甜-American $30正常咖啡☕️
第一次黎bake house 堂食

平日lunch 都差不多滿坐
有lunch set 提供
但都係想食佢egg tart 同 Danish 多啲

Sourdough egg tart $12
推介度:⭐️⭐️⭐️
酥皮香脆,蛋同奶香都濃

Strawberry Fruit Danish $36
推介度:⭐️⭐️⭐️

American $30
正常咖啡☕️

2023-02-21 431 瀏覽
Bakehouse 人氣真係連本身係蛋撻曲奇皮派嘅我都要試試!Sourdough Egg Tart $12果然無令我失望,佢焦糖撻面唔會死甜,但就保留咗焦糖香。撻皮有啲氣孔好似牛角包咁,酥脆鹹甜集於一Tart開頭我覺得啲人5-6隻咁買好誇張,食完終於明白點解,$12有呢個水準係好高CP值。牛角包🥐 $20香濃牛油味,就算擺咗一小時先食都仍然香脆。當日星期五我14:30仲買到蛋撻同牛角包記得有一次15:00去到蛋撻售罄。

Sourdough Egg Tart $12

牛角包🥐 $20
香濃牛油味,就算擺咗一小時先食都仍然香脆。

當日星期五我14:30仲買到蛋撻同牛角包
記得有一次15:00去到蛋撻售罄。
2023-02-17
  • Sourdough Egg Tart
次次經過灣仔次次都唔記得過來食😆今次終於食到啦🤤🤤可以堂食或takeaway !平日2:00pm 後入座比較少人,一去到就有位👍🏻入面環境好似去左英國街頭嘅麵包舖麵包蛋撻冬甩等包類甜品類冇menu, 可以出去睇完再order!Sourdough Egg Tart😋食後感:-外皮香脆,好有口感-蛋味十足加少少焦味,正呀👍🏻好味💖-必吃之選😋我地每人食完一個都忍唔住再叫多個食🤤Croissant 🥐 with cheese & ham😋食後感:-好鬆軟好味👍🏻👍🏻-加左芝士同火腿更豐富同飽肚Pretzel 🥨 😋食後感:-鹹鹹地少少硬,個人幾鐘意食💖-不過入面冇餡,食成個應該會太乾Iced Mocha ☕️ 😋食後感:-咖啡味濃,味道偏苦

Sourdough Egg Tart
😋食後感:
-外皮香脆,好有口感
-蛋味十足加少少焦味,正呀👍🏻好味💖
-必吃之選😋我地每人食完一個都忍唔住再叫多個食🤤

Croissant 🥐 with cheese & ham
-好鬆軟好味👍🏻👍🏻
-加左芝士同火腿更豐富同飽肚

Pretzel 🥨
😋食後感:
-鹹鹹地少少硬,個人幾鐘意食💖
-不過入面冇餡,食成個應該會太乾

Iced Mocha ☕️
😋食後感:
-咖啡味濃,味道偏苦

下午茶
  • Croissant
2023-02-19 427 瀏覽
💙BAKEHOUSE為左食人氣蛋撻 黎到灣仔鋪頭見到長長既人龍都照等😂人龍好長但take away緣故都排得好快本身失望左一下排到見個櫃無哂蛋撻 原來只係放喺職員後面$12/1 💰💰 買4個蛋撻會有盒放佢既招牌酸種蛋撻好香好脆因為蛋撻皮係sourdough造酥皮既口感會更鬆脆而且佢地用忌廉代替牛奶令蛋漿更加滑更加香口感滑得有啲似布甸🤤都值得排隊買黎食另外佢地既冬甩🍩同牛角包🥐都好多人買不過食四個蛋撻已經喺極限了🤣有冇人試左佢既牛角包?🥐🥐📍Bakehouse (灣仔)灣仔大王東街14號地舖📍 Bakehouse (中環)中環士丹頓街5號嘉彩閣地舖📍 Bakehouse (尖沙咀)尖沙咀漢口道44號地下
💙BAKEHOUSE
都值得排隊買黎食
另外佢地既冬甩🍩同牛角包🥐都好多人買
不過食四個蛋撻已經喺極限了🤣
有冇人試左佢既牛角包?🥐🥐

📍Bakehouse (灣仔)
灣仔大王東街14號地舖
📍 Bakehouse (中環)
中環士丹頓街5號嘉彩閣地舖
📍 Bakehouse (尖沙咀)
尖沙咀漢口道44號地下
2023-02-19 793 瀏覽
我平時少食sourdough,怕酸,但呢間既sourdough egg tart,試過就一試難忘。晏晝口痕諗住買番個食,點知話賣哂,要4點打後先有,咁唯有放棄。放工又口痕就走去問下,點知又真係有得賣,仲唔洗排隊。所以買咗個sourdough egg tart ($12),仲熱辣辣,可以😌電子支付,店員就用紙包裝,出咗門口就拆咗嚟食,個皮似葡撻,好酥,蛋香好濃,甜味適中,正😄諗緊食多個,但又驚冇胃口食飯,所以食咗一個就好滿足就走了

放工又口痕就走去問下,
點知又真係有得賣,仲唔洗排隊。
2023-02-18
  • Sourdough Egg Tart
食咗2次都覺得好食嘅𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝙳𝚊𝚗𝚒𝚜𝚑☺️🍎💯郊遊完出返灣仔補充體力 想吃蘋果批 於是Bakehouse堂食 5點都要等位 留電話有位會收msg人很多 比較嘈 不過快食就無乜concern
2022-12-27
下午茶
𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝙳𝚊𝚗𝚒𝚜𝚑
𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝙳𝚊𝚗𝚒𝚜𝚑
2023-02-06 586 瀏覽
我好少自己去買pastry, 因為太多牛油太高卡路里啦.所以通常都係大圍買都分嚟食下試下就算.不過新年其實, 同事請食左個, 自己焗返熱佢再加杯home made espresso, 一個非常之邪惡o既早餐, 但係係好食o既.
我好少自己去買pastry, 因為太多牛油太高卡路里啦.
所以通常都係大圍買都分嚟食下試下就算.
2023-01-29
外賣自取
2023-02-05 631 瀏覽
之前係尖沙咀分店 下午4點幾去到賣晒蛋撻 今日係灣仔食完lunch 行過去大約10個人排隊 其實都好快 今次終於買到✌️✌️人氣蛋撻真係冇令我失望👍酥皮好酥脆 有牛油香 蛋好滑 好似燉蛋咁🤤🤤
人氣蛋撻真係冇令我失望👍
酥皮好酥脆 有牛油香 蛋好滑 好似燉蛋咁🤤🤤
2023-02-05
2023-02-03 576 瀏覽
佢舖頭最出名嘅就係蛋撻,但係偏偏我就覺得唔好食,超群嘅蛋撻仲好食哈哈 其他pastry不錯的,好重牛油味,但overall 所有種類都係偏甜。未食過baked house嘅朋友可以一試
2023-01-31 609 瀏覽
因為我住新界區,買外賣拎返屋企實在太遠,所以特登選擇灣仔店食堂食。我分咗3轉order:Round 1:先嚟四件egg tart不負所望,真係好食。不過大家唔好將佢同傳統蛋撻比較,因為真係兩樣嘢嚟,各有各好食。如果我唔係諗住要試其他包點,我諗我一次過可以食十個😝😝Round 2: Out Meal Raisin Cookie,Apple Crumble Danish Cookie質地偏軟身,係我鍾意嘅質地,有煙韌感。甜度適中,out味好出。Apple Crumble 係好食嘅,一上枱已經好香,下次會再嗌。Round 3: 雲呢拿DonutStrawberry Fruit Danish依個真係比較遜色,普普通通。但打卡一流。
我分咗3轉order:

Round 1:先嚟四件egg tart
如果我唔係諗住要試其他包點,我諗我一次過可以食十個😝😝

Apple Crumble Danish

Round 3: 雲呢拿Donut
Strawberry Fruit Danish
依個真係比較遜色,普普通通。但打卡一流。