餐廳: BAKA BURGER
資訊:
條款及細則:

詳情可瀏覽:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

有個朋友對漢堡包🍔非常執着⋯⋯每次都話要去某某大酒店嘅漢堡包🍔⋯⋯每個漢堡包都要幾百蚊🙈⋯⋯今次介紹佢去這間小店🍔🍔BAKA BURGER🍔🍔讚口不絕!🥰🥰令她難以置信就係價錢咁平,但係都做到咁嘅質素,所以佢非常滿意!超級笨蛋漢堡雙層牛肉用手打嘅方式嚟製造!雙層牛肉竟然可以咁厚!肉質多汁鮮嫩!牛味濃郁!加上雙層半溶的芝士!滋味無窮!香脆嘅煙肉🥓配以特製的芥末籽醬汁!配菜都好豐富,相當新鮮同爽脆!每一口都爆汁!😋😋⋯⋯牛油果軟殼蟹漢堡包軟殼蟹炸得非常香脆,而且又保留到肉汁🥰😋真係好勁!漢堡包非常香脆,陣陣的牛油香氣😋😋⋯⋯牛油果非常軟滑⋯⋯我自己仲加咗大啡菇添!增加唔少風味!強烈建議大家記住加大啡菇!真係好正㗎!配香脆粗條的薯條加埋半溶芝士!呢啲就係幫襯小店嘅特色,每一樣嘢都係即製所以好鬆脆!🥰🥰洋蔥圈非常香脆,裏面又幼嫩又多汁!趁熱食最正!🥰韓式泡菜竟然有韓式泡菜非常香脆,味道剛剛好唔會太鹹!
有個朋友對漢堡包🍔非常執着⋯⋯
每次都話要去某某大酒店嘅漢堡包🍔⋯⋯
每個漢堡包都要幾百蚊🙈⋯⋯
今次介紹佢去這間小店

🍔🍔BAKA BURGER🍔🍔

讚口不絕!🥰🥰

超級笨蛋漢堡

雙層牛肉用手打嘅方式嚟製造!
雙層牛肉竟然可以咁厚!
肉質多汁鮮嫩!牛味濃郁!
加上雙層半溶的芝士!滋味無窮!
香脆嘅煙肉🥓配以特製的芥末籽醬汁!
配菜都好豐富,相當新鮮同爽脆!
每一口都爆汁!😋😋⋯⋯

牛油果軟殼蟹漢堡包

軟殼蟹炸得非常香脆,而且又保留到肉汁🥰😋真係好勁!
漢堡包非常香脆,陣陣的牛油香氣😋😋⋯⋯
牛油果非常軟滑⋯⋯
真係好正㗎!

配香脆粗條的薯條加埋半溶芝士!
呢啲就係幫襯小店嘅特色,每一樣嘢都係即製所以好鬆脆!🥰🥰

洋蔥圈非常香脆,裏面又幼嫩又多汁!趁熱食最正!🥰

韓式泡菜

竟然有韓式泡菜非常香脆,味道剛剛好唔會太鹹!
  • 超級笨蛋漢堡
  • 牛油果軟殼蟹漢堡包
  • 芝士薯條
  • 洋蔥圈
2024-02-29 145 瀏覽
係附近返工,間吾中都會去幫襯呢間BAKA BURGER🍔一直都覺得佢burger好出色,可以話係我食過咁多間最中意食既味道。今次食佢既香辣番茄海鮮扁意粉,真係忍吾住要比好評!🔥店員即叫即炒,就算我外賣食,都係熱辣辣。個醬汁味道調得岩岩好,叫左少辣,惹味得黎又有番茄酸,愈食愈開胃🍅重點係,佢真係算好足料下,每一啖都可以有餸,食到底都有。佢既海鮮有青口4隻、海量蜆、海量魷魚同類似章魚、少少細粒既蝦仁。雖然啲蜆同蝦仁係細粒個啲,但份量夠多,一啲都吾吝嗇🤌🏻真係希望呢啲咁出色既小店可以keep到做落去,大家要多啲幫襯佢地啊!💟
係附近返工,間吾中都會去幫襯呢間BAKA BURGER🍔

今次食佢既香辣番茄海鮮扁意粉,真係忍吾住要比好評!🔥

重點係,佢真係算好足料下,每一啖都可以有餸,食到底都有。
雖然啲蜆同蝦仁係細粒個啲,但份量夠多,一啲都吾吝嗇🤌🏻

香辣鮮茄扁意粉
外賣自取
香辣鮮茄扁意粉
2024-01-05 222 瀏覽
今日係我第一次嚟到呢間burger餐廳試食。我叫咗個笨蛋二人餐$172 (冇加一收費)。我就食笨蛋burger,第一啖咬落去有好fresh嘅感覺 ,洋蔥圈好脆,芝士薯條芝士有口感好味道。另外,嗰個泡菜burger亦都讚不絕口。跟餐仲送兩支汽水,咁嘅價錢有咁嘅食物質素,我個人覺得真係超讚及抵食!
2024-01-04
  • 笨蛋漢堡
2023-12-29 180 瀏覽
冷風輕輕吹😬我係食肉獸😆鍾意食牛肉漢堡🍔⋯⋯當然要爆汁!但係又唔可以太油膩!之前去一間著名嘅漢堡包店!每個都要100多元,但係真係非常油膩!呢間小店竟然做得又Juicy又唔油膩又充滿牛肉味😋😋😋⋯⋯呢間小店由兩位充滿熱誠嘅年青人經營的⋯⋯佢哋介紹竟然仲有美味正宗嘅泡菜添⋯⋯超級笨蛋漢堡主打手打牛肉漢堡包🍔⋯⋯手打牛肉😋每日在店裏新鮮製造⋯⋯牛肉超厚,勁Juicy添😋⋯⋯鮮嫩又多汁又鬆化⋯⋯漢堡麵包充滿牛油香氣又鬆脆!詢問店主佢哋話有獨門秘方😏😆⋯⋯洋蔥圈每樣都即製!洋蔥圈非常美味🤤炸漿調得好好味😋非常酥脆⋯⋯這間小店價廉物美!食材又新鮮又好味😋⋯⋯下次叫埋我啲朋友一齊去!仲有啤酒供應添!
之前去一間著名嘅漢堡包店!
每個都要100多元,但係真係非常油膩!
呢間小店竟然做得又Juicy又唔油膩又充滿牛肉味😋😋😋⋯⋯

超級笨蛋漢堡

主打
手打牛肉漢堡包🍔⋯⋯

手打牛肉😋每日在店裏新鮮製造⋯⋯

牛肉超厚,勁Juicy添😋⋯⋯
鮮嫩又多汁又鬆化⋯⋯

堡麵包充滿牛油香氣又鬆脆!
詢問店主佢哋話有獨門秘方😏😆⋯⋯

洋蔥圈

每樣都即製!
洋蔥圈非常美味🤤
炸漿調得好好味😋
非常酥脆⋯⋯

仲有啤酒供應添!
  • 泡菜
  • 超級笨蛋漢堡
聖誕節梗係應節,食吓西餐⋯⋯之前已經食咗西班牙餐喺酒店裏面⋯⋯環境好價錢好貴🤭⋯⋯份量仲好少添⋯⋯今天只得兩公婆晚餐⋯⋯好想食burger😋⋯⋯記得有一間隱世高手的Burger小店🥰價廉物美⋯⋯而且最鍾意每樣都係即做的!品質超好!牛油果軟殼蟹堡軟殼蟹超大隻!炸至金黃酥脆!軟殼蟹肉質非常juicy😋⋯⋯真心🙈😎⋯⋯好少食到咁大隻,而且咁酥脆嘅!超級美味!我仲加咗大啡菇!必加!半溶嘅美味嘅芝士🧀⋯⋯加上即炸粗條薯條😋⋯⋯外酥內軟⋯⋯配以自家製醬汁!真係超美味!自家製的泡菜酸酸甜甜!非常清脆又爽口!鍾意辣嘅朋友,呢個就啱啱好啦!估唔到一間burger店都會有泡菜!質素仲咁高添,下次一定問吓店主可唔可以售賣😋🥰⋯⋯題外話咁啱我又介紹咗有個朋友話呢一間burger店!點知第二日佢就去嗰度食仲影埋相俾我睇添!跟住佢仲話冇介紹錯啲食物品質好高好好味添!
聖誕節梗係應節,食吓西餐⋯⋯
之前已經食咗西班牙餐喺酒店裏面⋯⋯
環境好價錢好貴🤭⋯⋯
份量仲好少添⋯⋯
今天只得兩公婆晚餐⋯⋯
好想食burger😋⋯⋯

記得有一間隱世高手的Burger小店🥰價廉物美⋯⋯
而且最鍾意每樣都係即做的!品質超好!

牛油果軟殼蟹堡

軟殼蟹超大隻!炸至金黃酥脆!
軟殼蟹肉質非常juicy😋⋯⋯
真心🙈😎⋯⋯好少食到咁大隻,而且咁酥脆嘅!
超級美味!我仲加咗大啡菇!必加!
半溶嘅美味嘅芝士🧀⋯⋯
加上即炸粗條薯條😋⋯⋯
外酥內軟⋯⋯
配以自家製醬汁!
真係超美味!

自家製的泡菜

酸酸甜甜!非常清脆又爽口!
鍾意辣嘅朋友,呢個就啱啱好啦!
估唔到一間burger店都會有泡菜!
質素仲咁高添,下次一定問吓店主可唔可以售賣😋🥰⋯⋯

題外話

咁啱我又介紹咗有個朋友話呢一間burger店!
點知第二日佢就去嗰度食仲影埋相俾我睇添!
跟住佢仲話冇介紹錯啲食物品質好高好好味添!
  • 牛油果軟殼蟹堡加大啡菇
  • 自家製泡菜
  • 薯條
2023-10-14 293 瀏覽
🏡天后有一間漢堡包店值得一試再試,它坐落在一條人煙稀少的橫行裡,有室內也有戶外座位,裝修挺別緻,門口位擺放不少動漫拼圖壁畫模型。🧩🍔韓式脆辣雞堡$56+ 套餐升級$18 (配汽水 + 一款小食)🥤🍟🍳麵包固然烘得香脆,那份脆雞炸得外脆內軟而且不油膩,再配搭上韓式甜辣醬,口感層次更豐富。中間夾着的椰菜絲和洋蔥也能帶來一點點清新健康的口感。🥗🍟薯條炸得很香脆,配搭千島醬,口感豐富。🍝這間店舖其實還有意粉和日式丼飯可以選擇,下次有機會再試試。📍 BAKA BURGER (天后)🏠 天后水星街27號地下C號舖⏰ 12:00 - 22:00🚙 港鐵天后站A2出口#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食 #天后美食 #天后隱世小食 #漢堡包 #日式漢堡包 #打卡美食 #影相呃like #分量十足 #bakaburger

🍟薯條炸得很香脆,配搭千島醬,口感豐富。

📍 BAKA BURGER (天后)
🏠 天后水星街27號地下C號舖
⏰ 12:00 - 22:00
🚙 港鐵天后站A2出口

2023-10-11
《天后隱蔽後街既Burger🍔》漢堡包🍔個名幾特別叫 笨蛋漢堡 = Baka Burger"Baka"其實是 日文🇯🇵 笨蛋既意思漢堡包英名 就是 小店名外面睇同平時西式漢堡小店🍔但入面就似西式日本居酒屋🍷連餐牌都有配合 有日式串燒🍢西式加日式 比較少見 幾特別✨George 叫左 招牌burger 笨蛋漢堡🐮 $58 同 人氣之選 牛油果軟殼蟹堡🦀 $78再各自加左一個套餐(+$18) 包小食🍟同飲品🥤笨蛋漢堡🐮比較出色 配料足 同醬汁剛剛好手打牛肉🥩煎得香 同內面仲保持好juicy💦牛油果軟殼蟹堡🦀 整體偏濃味軟殼蟹🦀 炸得剛剛好 香脆內軟最鐘意係佢加餐既沙律🥗 又新鮮又大份 加埋個醬汁一齊食幾fresh 開胃 飲品選擇比較少 是日餐湯🥣 或者 舊式玻璃樽汽水🥤汔水不過有懷舊feel 回憶以前返學📚小息時買黎飲📚✨BAKA BURGER (天后)天后水星街27號地下C號舖#bakaburger #天后美食 #tg31eat天后''''#852 #hkig #hkfoodie #foodie #hkblogger #foodporn #likeforlikes #like4likes
《天后隱蔽後街既Burger🍔》

最鐘意係佢加餐既沙律🥗

又新鮮又大份 加埋個醬汁一齊食幾fresh 開胃
飲品選擇比較少 是日餐湯🥣 或者 舊式玻璃樽汽水🥤
汔水不過有懷舊feel 回憶以前返學📚小息時買黎飲📚

✨BAKA BURGER (天后)
天后水星街27號地下C號舖

#bakaburger #天后美食 #tg31eat天后
'
#852 #hkig #hkfoodie #foodie #hkblogger #foodporn #likeforlikes #like4likes #hk #hkfood #yummy #yummyfood #手機食先 #相機食先 #burger #beefburger #crabburger #salad #漢堡包 #軟殼蟹
2023-08-28 166 瀏覽
Baka burger 絕對係我食過最抵食CP值最高嘅漢堡包店!佢嘅位置喺銅鑼灣街市附近,喺條巷仔度你未去過嘅話絕對唔會搵到嗰個位,就係呢個咁陰暗嘅行仔入面有一間超高質嘅漢堡包小店,佢嘅門面唔係好特別好吸引,但係佢嘅漢堡包真係冇得輸😍我唔係成日食漢堡包,唔識得點樣形容一個好食嘅漢堡包要即係點,但係講到signature笨蛋漢堡,無論佢嘅肉同埋佢個包配搭出嚟都係好好食。牛肉肉質好夠牛味,個sauce又調得非常出色,個包呢我覺得佢嘅牛油係適中,唔會太多唔會太少,感覺啱啱好,match出嚟係非常好食😋最緊要一樣嘢就係佢嘅價錢好抵食呀!70幾蚊已經可以食到一個漢堡包加埋薯條同埋可樂,佢嘅可樂仲要係樽裝汽水。我希望多啲人可以知道有呢間漢堡包店存在,因為我覺得佢哋真係好用心製作。

2023-08-23
2023-07-26 284 瀏覽
餐廳係惠康條窄巷入面, 位置唔多, 只有6位bar枱同2張2人座高枱, 唔係特別好錯,不過小店好貼心, 每個位都有一包紙巾, 食物款式好多,眼花撩亂。今次試左牛油果炸雞堡, 漢堡好厚, 入面有牛油果、日本椰菜絲、雞肉、他他醬, 炸雞真係脆皮, 肥瘦適中好大件,有提供刀叉, 醬汁唔算好多, 岩岩好, 唔會食到成手都係。其他款式嘅漢堡都好特別, 除左漢堡仲有意粉,小食同串燒。呢間燒雞皮好抵食, 忍唔住叫左串試吓, 好脆好好味😋逢星期二仲有買二送一, 可惜我一個人食唔到咁多, 埋單見原來可以加$18跟餐, 下次可以再試其他🤤

炸雞皮

2023-07-25
炸雞皮
2023-07-11 242 瀏覽
🍔漢堡包配豬牛雞魚柳都很普遍,要不來試試配個日式炒麵吧!🏡這間漢堡包小店坐落在天后一條人煙稀少的橫行裡,平常行過都不易發現。💈店內座位不超過十位,但裝修挺別緻。門口位擺放不少動漫拼圖壁畫模型。🧩🍔日式炒麵漢堡$58+ 套餐升級$18 (配汽水 + 一款小食)🥤🍟🍳麵包烘得很香脆,配料有煙肉,煎蛋,紫菜碎,椰菜絲,和最重要的炒麵底。🤤想不到份量真的很巨量,麵餅不鬆散,那個炒麵底好吃得跟出面的日料店沒分別,而且煙肉和炒麵底都比較乾身爽口,再配上沙拉醬,好吃的停不了。🥗🍟薯條炸得很香脆,平時都是配茄汁或者黑松露醬,今次試試別的配千島醬,讓口味變得甜中帶酸。🍝這間店舖其實還有意粉和日式丼飯可以選擇,然而都是漢堡為主打。現在逢星期二購買兩份煮食套餐,可以半價加購一份笨蛋漢堡。📍 BAKA BURGER (天后)🏠 天后水星街27號地下C號舖⏰ 12:00 - 22:00🚙 港鐵天后站A2出口
🍔漢堡包配豬牛雞魚柳都很普遍,要不來試試配個日式炒麵吧!

📍 BAKA BURGER (天后)
🏠 天后水星街27號地下C號舖
⏰ 12:00 - 22:00
🚙 港鐵天后站A2出口

2023-07-10
2023-05-25 362 瀏覽
放工黎左水星街呢間小店食Burger🍔🍟最平既笨蛋漢堡都只係五十幾蚊 幾抵食今日點左大啡菇手打牛肉漢堡 ($78)🍔有得食大啡菇 又試到牛肉😆 手打牛肉好食😋 啖啖肉汁 正 漢堡嘅包裝方便用手拎住食 而且唔會食到成手汁 非常方便👍🏻淨係食漢堡當然唔滿足 所以加左套餐(+18)配黑松露薯條 (+$20)醬料夠哂多薯條同漢堡份量都好多 夠哂飽 鐘意飲支裝汽水 好似好少見支裝雪碧😲除左漢堡之外 仲有意粉同串燒 都好多選擇
放工黎左水星街呢間小店食Burger🍔🍟

鐘意飲支裝汽水 好似好少見支裝雪碧😲

除左漢堡之外 仲有意粉同串燒 都好多選擇
大啡菇笨蛋漢堡
2023-05-09 280 瀏覽
𝟚𝟜.𝟘𝟛.𝟚𝟘𝟚𝟛《世一隱世即叫即整漢堡🍔》💮BAKA BURGER (天后)💮📍天后水星街27號地下C號舖📍星期五係拍拖日放工就去食好西😻無意間搵搵吓搵到呢間冇乜評價嘅漢堡🙌🏻見佢都算係幾就腳所以就打算去試吓👻唔試唔知咁!好!食!呢個可以話係咁耐以嚟食過最好食嘅漢堡🥹𐂂 笨蛋漢堡Baka Burger ($58)非常鬆軟而且牛油味都好香嘅包😭手打牛肉非常有牛肉味同埋油花都夠,而且生熟度啱啱好😻 錦上添花嘅係佢嘅生菜同蕃茄好新鮮,而且唔會搞到個包濕笠笠👍🏻個醬嘅比例啱啱好,食完個包啲醬唔會滴到周圍都係💗而且比起其他漢堡包食完完全唔覺得膩,反而覺得超滿足😈𐂂 黑松露薯條 (+$28)加少少餐就有小食,仲有玻璃樽汽水🥤個醬調得好恰到好處🤤有濃郁嘅黑松露味之餘, 蛋黃醬嘅味道都唔會被蓋過🫶🏻加上本身薯條新鮮炸仲有啲啲孜然粉喺面,真係冇得輸!𐂂 牛油果炸雞堡 ($56)牛油果食落感覺非常清新,配合住炸雞啱啱好可以中和翻炸雞個油膩感🥑個他他醬同個炸雞嘅配合都好正🤪加上炸雞本人非常香脆可口🐔雖然冇笨蛋漢堡咁驚艷,但絕對係一個好食同值得一試嘅漢堡!!!✨𐂂洋蔥圈 ($+18)炸到啱啱好香脆,而且入
𝟚𝟜.𝟘𝟛.𝟚𝟘𝟚𝟛
《世一隱世即叫即整漢堡🍔》

💮BAKA BURGER (天后)💮
📍天后水星街27號地下C號舖📍

笨蛋漢堡

𐂂 笨蛋漢堡Baka Burger ($58)

𐂂 黑松露薯條 (+$28)
牛油果炸雞堡

𐂂 牛油果炸雞堡 ($56)

𐂂洋蔥圈 ($+18)
炸到啱啱好香脆,而且入面嘅洋蔥好淋,做外脆內軟嘅感覺🧅佢哋揀咗配千島醬其實好聰明,因為千島醬嘅味可以令洋蔥圈嘅味道更加驚豔🫧
菠菜忌廉湯

𐂂 菠菜忌廉湯
唔揀汽水就可以揀湯~裏面有洋蔥同蘑菇🍄飲落非常順滑,絕對唔係罐頭湯🥫飲得出佢幾有誠意,清清地幾啱啲出去食嘢又唔想啲嘢太鹹嘅人士😆

꧁評分꧂
🍴食物: 5/5🌟
💰性價比: 5/5🌟
🪴服務: 5/5🌟

✈︎ 店鋪資訊✈︎
💸人均消費: $100內
🈚️加一服務費

🔖餐廳分類
🔎#hkfoodieat_天后 #hkfoodieat_美國菜🗽 #hkfoodieat_多國菜💮
菠菜忌廉湯
本身好鍾意食burger,咩burger專門店都試過幾間,百幾蚊食個包都唔好食,干憎憎依到塊肉餅好夠味又多肉汁,次次食都要拎好多紙巾抹嘴抹手🤣🤣🤣🤣 正同埋最緊要唔貴,50幾蚊有個包,轉set好似都係70蚊🤣🤣 抵到爆,同埋薯條幾好食,試過個黑松露醬好得👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽上次同朋友去完海濱公園踩板過來食宵夜,依家仲有埋串燒🤣🤣🤣 好癲!平過出面天后大街嗰兩間串燒店好多。牛肉串、韭菜花好好食,龍蝦一般般不過小店預左時間等耐d,得兩個人做,可以理解既👍🏽 推薦
不過小店預左時間等耐d,得兩個人做,可以理解既👍🏽 推薦
2023-02-16 322 瀏覽
朋友介紹話幾好食,睇評價都唔錯 所以去試。首先 下單後計 整一份意粉 加 小食 需時40分鐘先可以整完 等咁耐唔緊要 最大問題係 食物本身質素。圖中可見 32蚊 三隻炸雞 三隻都好似食緊碳咁 炸到咁即質素真係好失望 M記都不如… 下次唔會再點呢個第二 佢炸魚 明顯翻炸 食落好乾 唔太好食係得海膽汁扁意粉 好小小,但係味道偏鹹 整體好失望,等咁耐之餘 食物質素咁差 下次不會再去 本人未試過佢地啲漢堡,但係下次都唔該通知聲需要等40分鐘 lunch 食飯時間有限…
朋友介紹話幾好食,睇評價都唔錯 所以去試。

第二 佢炸魚 明顯翻炸 食落好乾 唔太好食

係得海膽汁扁意粉 好小小,但係味道偏鹹

整體好失望,等咁耐之餘 食物質素咁差 下次不會再去

韓式炸雞
日式海膽汁炸魚扁意粉
海膽汁扁意粉
2023-01-14 286 瀏覽
雖然佢系街唔係好起眼嘅位置,但係沒有隱藏佢攝人嘅魅力(我係個漢堡包控😎),一入到去我見到menu有好多burgers 可以選擇,我自己揀咗個雙層芝士漢堡,跟左個黑松露薯條同蝦忌廉湯(佢地嘅湯係每日唔同)。等左十分到,野食嚟到,所有嘢都熱辣辣,好大份,好香,睇到流晒口水🤤🤤,我先飲個湯,淡淡蝦香味,好似去左酒店飲龍蝦湯咁,薯條炸到岩岩好,金黃色,外脆內軟,同埋佢沈左啲黑松露粉系薯條上邊,加上黑松露醬,正!漢堡包好大個,d肉汁流曬出嚟,好香牛肉味,漢堡排煎得好好,食落下去有bbq嘅感覺,加上特製醬汁,一個字絕!!!我下次一定會返再食💪🏻👍👍,同試下佢地其他漢堡!!
我下次一定會返再食💪🏻👍👍,同試下佢地其他漢堡!!
2023-01-08