黑門水產すいさん (Fashion Walk)

2024-03-03 29 瀏覽
今日黎銅鑼灣行街,夜晚唔知食咩好,見到Fashion Walk食街好多高質餐廳咁,就睇吓有咩食見到呢間日本餐廳裝修好吸引,一於入黎試吓。一坐低,店員就會比兩杯綠茶🍵,根住就用QR code落單,網頁都有圖片可以參考,亦有實體menu,唔洗驚唔知叫左d咩👍🏻甲羅燒同貝燒真係比較少餐廳食到,我地決定叫兩個;仲有梗係要叫魚生😋。海膽蟹味噌甲羅燒 $128海膽好有鮮味,撈埋蟹膏送飯一流🫶🏻極上大漁貝燒 $138 (好鮮甜必試)呢個好鮮甜,d海鮮汁可以當湯飲🤣😋磯燒富山灣螢光魷魚 $98赤鬼海老天反卷 $188好有層次,炸得好脆,個sauce都好惹味🤤大阪木津海鮮丼 $268隻蝦係醉蝦黎ga🤣煙燻三文魚活火山 $128 (抵食必叫之選)呢個好特別,勁多塊三文魚圍住砌到成個火山咁,d炸牛蒡好食😋 勁滿足😍🥳黑門角切海鮮沙律 $108 (抵食必叫之選)好多款魚生😍 好fresh好開胃💚燒雞肝 $38店內有幾個包廂,真係好似去左日本咁🤩,同朋友吹水唔洗驚嘈住人啦呢餐真係大滿足,慰勞自己又鍾意食日本野一定要試吓呢間😋🤤

見到呢間日本餐廳裝修好吸引,一於入黎試吓。

海膽蟹味噌甲羅燒 $128
海膽好有鮮味,撈埋蟹膏送飯一流🫶🏻

極上大漁貝燒 $138 (好鮮甜必試

呢個好鮮甜,d海鮮汁可以當湯飲🤣😋

磯燒富山灣螢光魷魚 $98

赤鬼海老天反卷 $188
好有層次,炸得好脆,個sauce都好惹味🤤
赤鬼海老天反卷

黑門角切海鮮沙律 $108 (抵食必叫之選

好多款魚生😍 好fresh好開胃💚

燒雞肝 $38
燒雞肝

呢餐真係大滿足,慰勞自己又鍾意食日本野一定要試吓呢間😋🤤

赤鬼海老天反卷
大阪木津海鮮丼
燒雞肝
2024-03-02 37 瀏覽
垃圾一般嘅Service。其實已經去咗幾次,開始冇乜新意,Menu已經十年如一日,但係諗住正正常常應該食餐飯冇問題呀,跟住就賴嘢!我決定以後都唔去!見到成間鋪冇人就心知不妙。一坐低已經有個阿嬸侍應不停喺度sell佢哋個讕係新嘅濱燒系嘅燒物,因為無啦啦每張枱多咗個火爐仔擺喺度。咁好啦,咪嗌少少來食囉… 本身諗住佢會幫我哋燒,之後同一個阿嬸就懶係嘢咁話俾我哋玩下自己燒。又話有清酒同埋海鮮汁自己落。Ok! 咁咪自己燒囉。之後無啦啦又懶係嘢,係咁叫我哋影相影片,但自己又亂咁擺將舊海鮮擺位,反轉俾我影咁樣叫我影,心諗佢想點…即係你想我影個殼?老公叫佢有得我哋自己影啦唔該晒,佢又好冇癮咁行開咗。心諗,正正常常加啲日本酒同海鮮汁,啱味就正常燒啦,點知佢啲阿嬸啲同事又不停走過嚟喺度check住我哋點樣整。又話我哋咁樣燒唔啱,要落多啲汁,我話唔需要因為怕太鹹啦,佢話唔係㗎一定要落多啲,如果唔係唔夠濕已經燒乾啦。我心諗,頂咁不如你幫我燒啦!其實佢呢一個濱燒系不嬲都有,只不過平時係廚師會幫我哋燒埋佢先攞出嚟。今次讕係有新意,咁要顧客自己燒,但係又喺背後指指點點。算啦,諗住快快脆脆食完就走,所以叫佢一次過幫我

見到成間鋪冇人就心知不妙。

咁好啦,咪嗌少少來食囉…

Ok! 咁咪自己燒囉。

老公叫佢有得我哋自己影啦唔該晒,佢又好冇癮咁行開咗。

算啦,諗住快快脆脆食完就走,所以叫佢一次過幫我哋燒晒佢算啦。點知真係唔好食!又鹹又貴。我頂你個肺!

跟住又叫啲阿嬸同事不停走過來check住我哋食嘢。不停喵嘴喵舌。又不停好似想趕我哋走咁樣不停收嘢。

其實佢來來去去都只得兩台客,我真係諗住食飽就走,點知真係嬲到食唔落!

其實自問都係一個過35K followers嘅Foodie, 我想做你我一定會開你名做你,不過我諗住OpenRice用普通人嘅身份同大家講算。

今日其實叫咗唔係好多嘢食都要$2000埋單,我唔好飛去日本食黑門市場!都冇咁嬲!

大家請諗吓點解呢間舖成日都冇乜人幫襯,就一定有佢嘅原因!已經唔想再去。仲好嬲。

What terrible service.! I've actually been there several times before, and it's lost its novelty. The menu hasn't changed for a decade, but I thought a regular meal there shouldn't be a problem, but then it was a disaster! I've decided I won't go there again!

Seeing the place empty, I had a bad feeling.

As soon as we sat down, an auntie waitress kept trying to sell us on their supposedly new Binchōtan grilled dishes because every table suddenly had a little stove on it.

Well then, we thought we might as well order a bit to try...

I thought she would grill it for us, but then this auntie told us lazily that we could try grilling it ourselves as in “play around with it”. She said to add sake and seafood sauce on our own.

Okay! So we grilled it ourselves then.

Then out of the blue, she was lazy again, kept asking us to take photos and videos, but then she haphazardly arranged the old seafood for the shots, telling us to take them this way and that. I wondered what she was thinking... did she want me to photograph the shell?

My husband asked her to let us take our own photos kindly, and she walked away looking quite uninterested.

I thought, just add some Japanese sake and seafood sauce, and it should grill up just fine. But then her auntie colleagues kept coming over to check on us and how we were cooking. They said we were grilling it wrong and needed to add more sauce. I said it wasn't necessary as I was worried it would be too salty, but they insisted that we had to add more, or it wouldn't be moist enough and would dry out. I thought to myself, if that's the case, you might as well do the grilling for me!

Actually, this Binchōtan grill has always been available, but usually, the chefs would grill it before serving it to us. This time, they wanted to add a new twist by having customers grill it themselves, yet they still hovered and nitpicked from behind.

Whatever, I thought I'd just eat quickly and leave, so I asked them to just grill everything for us at once. Turns out, it was really bad! Both salty and expensive. I was so angry!

And then the auntie colleagues kept coming over to check on us eating. They kept prying and seemed like they wanted to hurry us out by constantly clearing things away.

In reality, they only had two tables of customers, and I really just wanted to eat and leave, but it made me so angry that I lost my appetite!

Honestly, as a foodie with over 35K followers, I would blast your name and shame you, but I thought I'd tell everyone as a regular person on OpenRice.

Today, we didn't even order much, and the bill
was close to $2000. I might as well fly to Japan and eat at Kuromon Market! I've never been so mad!

Everyone, please think about why this place is always empty. There must be a reason! I don't want to go there anymore. Still so angry.
2024-03-02
紀念日
2024-02-25 31 瀏覽
最近到銅鑼灣的黑門水產享用了一頓令人難忘的海鮮盛宴。這家餐廳以其新鮮的海鮮和傳統的日本料理聞名首先,我點了鰻魚飯定食。這道菜以炭火燒烤的鰻魚搭配白飯,味道十分美味。鰻魚肉質鮮嫩多汁,外層烤至香脆,每一口都帶來濃郁的炭火香氣。搭配上他們特製的鰻魚醬汁,更加豐富了味道,定食還有蒸蛋、沙律及麵鼓湯。接下來,我試了赤鬼海老天反卷。這是一道蝦天婦羅卷,內餡包含了新鮮的海老、魚子及三文魚子,外層的天婦羅酥脆,再配沙律醬很美味。我還品嚐了北海道蜜柑鯛薄切刺身。這道刺身以新鮮的蜜柑鯛為主,切得非常薄,入口即化,魚肉鮮嫩,帶有淡淡的甜味,這是一道非常精緻的刺身。接著,我嚐了他們的海膽蟹味噌甲羅燒。這道菜以新鮮的海膽、蟹肉、鵪鶉蛋及蟹籽為主,海膽鮮美濃郁,蟹味噌帶來了濃郁的海鮮風味。此外,我還點了清酒煮白蛤和海老天婦羅。清酒煮白蛤讓蛤蜊保持了其原有的鮮甜口感,搭配上清酒的香氣,讓整道菜更加清爽美味。海老天婦羅則是炸至金黃酥脆,每一口都帶來了滿滿的海老風味。總體而言,食物質素很高很新鮮,很美味的午餐,下次會再來

總體而言,食物質素很高很新鮮,很美味的午餐,下次會再來
  • 赤鬼海老天反卷
2024-02-25 20 瀏覽
銅鑼灣加寧街有好多唔錯嘅餐廳,之前試過幾間餐廳都唔錯,今次就試下依間好日本風嘅餐廳,佢嘅裝修真係令人覺得好似去左日本咁,好岩打咭!深海池魚薄切刺身 HKD268 - 推介!切得好薄,擺盤超靚🙈食落幾鮮味,爽口!赤鬼海老天反卷 HKD188 - 味道都唔錯,材料鮮味。磯燒富山灣營光魷魚 HKD98 - 推介!味道幾特別,依款係要加醬料再燒,魷魚爽口加上海苔咸香幾特別,送酒應該都唔錯!赤鬼蟹味噌甲羅燒 HKD128 - 甲羅燒係依度既名物!網上見到好多人都食依個,擺得勁靚🙈影完相就mix埋佢燒,香濃嘅蟹香,送餅乾一流!蔥吞拿魚腩卷 HKD128 - 材料鮮味❤️明太子山藥 HKD48 - 明太子咸香帶起山藥既味道,增加層次感。蒲燒鰻魚飯 HKD168 - 正常發揮。柚子檸檬梳打 HKD78 - 打咭唔錯,味道正常發揮。

赤鬼海老天反卷 HKD188 - 味道都唔錯,材料鮮味。

蔥吞拿魚腩卷 HKD128 - 材料鮮味❤️

蒲燒鰻魚飯 HKD168 - 正常發揮。

柚子檸檬梳打 HKD78 - 打咭唔錯,味道正常發揮。

2024-02-24 24 瀏覽
呢度食午餐,之前都嚟過,唔想諗記得質素OK就再嚟 Menu好似冇變過,天氣凍我都係食bowl,同埋想食啲菜記得之前嗌海鮮鍋嘅湯底非常油膩而且太鹹,今次等經理返嚟特登嗌咗轉求其一個柚子湯定係清湯?個質素清好多!我甚至要落豉油,但係好過味精味幾滿意!揀咗烏冬所以有好多烏冬同粉絲喺個喎,蔬菜份量亦都多,海鮮方面,蝦同埋魷魚就麻麻哋㗎啦帶子就質素好好,蜆肉三粒仔都唔錯呢度人手唔多,但係服務質素態度好可惜朋友一致認為嗰啲海鮮麻麻哋新鮮,我試咗兩片都覺得麻麻地下次可能考慮試吓另一間
呢度食午餐,之前都嚟過,唔想諗記得質素OK就再嚟
Menu好似冇變過,天氣凍我都係食bowl,同埋想食啲菜
帶子就質素好好,蜆肉三粒仔都唔錯
呢度人手唔多,但係服務質素態度好
可惜朋友一致認為嗰啲海鮮麻麻哋新鮮,我試咗兩片都覺得麻麻地
下次可能考慮試吓另一間
之前食過一次尖沙咀間黑門水產,非常驚艷,今日約咗好耐冇見嘅朋友Happy Friday,黎到銅鑼灣呢間黑門水產,同樣滿足。餐廳嘅裝修風格充滿日本元素,燈籠、掛布、海報等等,亦有好多宮崎駿嘅電影情景貼圖,好吸睛。 海膽蟹味噌甲維燒($128)每次去到居酒屋,只要見到甲羅燒,都係必點。甲羅燒内包含海膽、蟹膏、蟹肉、蟹籽、鵪鶉蛋、蔥花,材料豐富,味道亦非常濃郁,每次食都停唔到口,如果可以配多幾塊餅乾就更好。深海池魚薄切刺身($268)師父刀功好好,切到好薄身,外表晶瑩剔透,帶有豐厚油脂,魚肉味道甘甜,但口感又較為清爽,食好多都唔覺得膩。赤鬼海老天反卷($188)呢個炸蝦反卷好好食,炸蝦好香脆,表面上鋪咗好多三文魚籽、蟹籽同蔥花,加上沙律醬,既好食,口感層次同樣豐富。酥炸雞軟骨($68)呢個比想像中大份,雞軟骨炸到非常香脆,新鮮炸起,咬落非常爽脆,調味剛剛好。壽司盛合(398)每一件壽司上嘅刺身都係厚切,真鯛肉質細緻柔軟,帆立貝好鮮嫩鮮甜,三文魚腩同油甘魚都相當肥美,蟹籽意外地爽口,完全唔會稔。黑門大阪燒($98)大阪燒應有嘅材料同醬料佢都有齊,但整體較為普通,不過不失。巨峰乳酸生啤500ml

海膽蟹味噌甲維燒($128)

深海池魚薄切刺身

深海池魚薄切刺身($268)

赤鬼海老天反卷($188)

酥炸雞軟骨

炸雞軟骨($68)

壽司盛合(398)

黑門大阪燒($98)
大阪燒應有嘅材料同醬料佢都有齊,但整體較為普通,不過不失。

巨峰乳酸生啤500ml($88)
& 玫瑰梅酒($68)
酥炸雞軟骨
  • 赤鬼海老天反卷
2024-02-14 37 瀏覽
第一次食個感覺好差,想寫勸退文,雖然都覺得會被人洗走左個差評先講環境,揀得入邊坐就係唔想坐出面聞二手煙,而佢張枱居然門口到聞哂二手煙既味,直頭有懷疑過其實幾張枱都係因為人多臨時放(我明明去到既時候有其他空枱,而且我係有book 架)野食好一般,而且等到唔想等,首先我明今日係忙,但一開始得幾張枱,人又唔多,點解都出唔到好普通既野食,再嚟點餐係有困難,困難在於網絡差到連開網頁都要十分鐘,我明節日想sale套餐,但唔係連普通丼飯都無? 而且我都唔係點平野,只係無點佢個節日餐,就等左個幾鐘😅 我最後要取消order ,唔係可能連佢閂門都未食到重點係佢明知忙,廚房做唔切但又要不停入新客,新客居然有啲仲早過個舊客有得食,只因為佢買套餐? 散叫其實都唔平,唉😮‍💨

2024-02-14
情人節
今日同細妹慶祝生日🎂去左銅鑼灣fashion walk到行街街食好西😋揀左呢間我地最愛嘅日本餐廳-黑門水產食lunch啦☺️佢地雖然位於銅鑼灣又咁高質,但lunch都超級抵食架😋*****🐟深海池魚薄切刺身 $268🍣三文魚腩刺身(4切) $118🦀海膽蟹味噌甲羅燒 $128我地單點左啲刺身,三文魚腩真係勁厚勁香🥹甲羅燒超濃郁之餘又唔會膩,真係十分之推介呀!🥳🍱黑門令四食 $338🍲日式安格斯牛肉鍋定食 $208轉Soba +$30午市套餐好抵食,會跟前菜🧆、茶碗蒸🍳、沙律🥗、同埋味噌湯🥣而且份量又大又高質😍*****

佢地雖然位於銅鑼灣又咁高質,但lunch都超級抵食架😋

*****

*****
2024-01-30
  • 三文魚腩刺身
2024-01-24 32 瀏覽
之前同同事嚟過呢間覺得唔錯,今日食Team lunch就提議咗同事食,大家都好鍾意好開心環境又好服務又唔錯 Menu價錢合理!百幾蚊至到二百幾好多選擇!因為今日天氣好凍,所以捨棄咗刺身嗌咗個煲!不過最後同事分享咗幾篇刺身俾我雖然上次都記得嗰個湯底有啲油膩,不過都係encore海鮮煲!海鮮好味,另一個同事都嗌海鮮,不過佢個魚多好多係尾部嘅位置!我嘅就係圖中嘅三個白色位後面嗰句都係冇嘅揀咗烏冬,但係其實佢本身入面都有粉絲嘅!不過我唔係食咁多碳水化合物都食唔晒!蝦唔係新鮮嗰種,但係蠔同埋沙巴就好好味有個同事嗌牛肉鍋就係咁嘅樣海鮮刺身don赤蝦塗左醬油,感覺係應該冇平時嘅咁新鮮先要咁做?銀鱈魚質素平平。 平時食開嘅好似好味啲,自己感覺呢度嘅質素應該比較普通,因為平時可能食開高級嘢同啲客。不過服務同埋環境都好舒服,而且大致上都好好味一串$48得兩件雞肝有啲貴如果嗌$38.1吋嘅雞芯就有四粒不過都係偏貴
環境又好服務又唔錯
有個同事嗌牛肉鍋就係咁嘅樣
海鮮刺身don

赤蝦塗左醬油,感覺係應該冇平時嘅咁新鮮先要咁做?
不過服務同埋環境都好舒服,而且大致上都好好味
一串$48得兩件雞肝有啲貴
如果嗌$38.1吋嘅雞芯就有四粒
不過都係偏貴
Fashion walk 雖然喺鬧市,但往往比人旺中帶靜嘅感覺。今次同朋友去咗一間日式居酒屋 —黑門水產,店外店內唔止神還原居酒屋嘅建築,而且內裡都有唔少宮崎駿電影海報,盡顯佈置嘅用心🤍今次我地嗌咗幾樣餸,以海鮮為主打,每一道都食得出師傅嘅心機同食材嘅鮮味💕📍深海池魚薄切刺身池魚本身屬於肉質比較緊實嘅魚,不過薄切後刺身口感都非常爽口,點埋蔥香嘅酸汁更加令人開胃,讚👍🏻👍🏻📍赤貝壽司 ($138/一本)橙紅色嘅赤貝色澤亮麗,咬落口好爽脆,味道鮮甜濃郁,而且飯已經調左味,所以就算唔點任何醬汁都食到帶甘香嘅鮮味。📍 海膽蟹味喑甲羅燒 ($128)甲羅燒燒嘅時候真係香味四溢🤤 蟹膏蟹籽份量滿滿,加埋海膽嘅口感更加提升鹹香味,最後配埋梳打餅一齊放入口,脆脆嘅口感真係食到停唔到口!📍 鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心 ($178)炒香嘅牛舌食落竟然有避風塘嘅風味,胡椒嘅加持令牛舌帶辣味,炒香咗嘅洋蔥份外香甜,不過牛舌略嫌實咗啲,但整體都係好食嘅。📍串燒脆燒白穴子串 ($98)— 呢個都係我地最愛嘅串燒,白穴子外脆內鮮,唔單止肉質肥美,亦嘆到本身嘅魚鮮味,超推薦!自家製免治雞肉串($78)必點蛋漿,免治雞

📍深海池魚薄切刺身

📍赤貝壽司 ($138/一本)

📍 海膽蟹味喑甲羅燒 ($128)

📍 鐵板宮崎柚子胡椒香蔥牛舌心 ($178)
📍串燒

自家製免治雞肉串($78)必點蛋漿,免治雞肉入面都食到粒粒像雞軟骨嘅口感,食落都幾juicy。

牛肉金菇卷($58)就跟豚肉蘆筍卷($58)平時食嘅都冇太大分別,不過蘆筍都多汁爽口,所以都為豚肉解膩~

推薦指數:4.6/5⭐️
2024-01-19 27 瀏覽
門外開始已經怖置到好似日本居酒屋咁🏮,即刻有去咗日本嘅feel北海道蜜柑鯛簿切刺身蜜柑鯛帶有淡淡橘香,而且沒有魚腥味赤貝壽司赤貝肉質外層爽脆,內裏鮮嫩,鮮甜極上大漁貝燒有齊蝦,蠔,帶子同海膽,勁滿足!牛油味好香又冇搶走海鮮嘅甜黑門令海鮮茶碗蒸極足料,飽魚勁大件,伴埋魚子醬蜆同三文魚籽,推!酒釀生螢烏賊最佳伴酒小食,醬汁濃郁,有淡淡酒味炭燒明太子雞翼(3本)去骨雞翼包住微辣明太子,皮脆肉嫩,雞味濃郁黑門令關東煮份量好足,有齊常見關東煮嘅蘿蔔、獅子狗,蛋,魚糕,芋絲同蒟蒻等。清甜高湯好入味,啱晒一班朋友分享黑門鰻魚玉子燒呢個勁驚喜,玉子燒除咗食到甜味同蛋香外,一咬開就會滿滿鰻魚汁沖出嚟,推!

北海道蜜柑鯛簿切刺身
蜜柑鯛帶有淡淡橘香,而且沒有魚腥味

赤貝壽司
赤貝肉質外層爽脆,內裏鮮嫩,鮮甜

極上大漁貝燒
有齊蝦,蠔,帶子同海膽,勁滿足!牛油味好香又冇搶走海鮮嘅甜

黑門令海鮮茶碗蒸
極足料,飽魚勁大件,伴埋魚子醬蜆同三文魚籽,推!

酒釀生螢烏賊
最佳伴酒小食,醬汁濃郁,有淡淡酒味

炭燒明太子雞翼(3本)
去骨雞翼包住微辣明太子,皮脆肉嫩,雞味濃郁

黑門令關東煮

黑門鰻魚玉子燒
2024-01-18 33 瀏覽
香港人人人都鍾意食日本嘢, 連我都唔例外工作咁忙, 無時間飛去日本, 最岩就係留係香港食日本野😋今次嚟到銅鑼灣揀咗呢一間勁有日本feel嘅餐廳同老公撐枱腳入到去已經比成個裝修吸引住,真係超靚,同埋簡直係覺得自己去咗日本黑門市場咁😂所有點餐都是用QR code落單的, 嚟之前都有做啲功課見到好多人都有叫甲羅燒, 所以我哋就叫咗一個海膽蟹味噌甲羅燒, 另外再點了刺身, 反卷, 串燒同主食....每樣嘢都好好食, 我自己就最鍾意格羅燒,極上大漁貝燒👍👍味道岩岩好, 而且燒得岩岩好, 我同老公都好鍾意至於主食方面, 黑門三文魚加洲反卷份量又足料又正✨另外海膽櫻花蝦海鮮炒飯, 勁多海鮮, 啖啖都食到魷魚同櫻花蝦, 海膽份量都算多不過2個人始終胃口有限, 下次叫埋一大班fd 食就最岩, 可以叫多幾款野食😂整體都好好味, 另外, 店員都好好, 加茶都加得好密, 推介!!!
香港人人人都鍾意食日本嘢, 連我都唔例外
工作咁忙, 無時間飛去日本, 最岩就係留係香港食日本野😋
今次嚟到銅鑼灣揀咗呢一間勁有日本feel嘅餐廳同老公撐枱腳

2024-01-17 24 瀏覽
📍銅鑼灣今日又嚟到開咗好耐嘅黑門水產食夜晚飯。大概5:30就去到,暫時都比較多位,可以選擇戶外同戶外。$268 深海池魚薄切刺身池魚刺身份量都幾多,切得幾薄,晶瑩剔透。$118 三文魚腩刺身(4切)三文魚腩,厚切,肥美。$216 黑門令大漁魚子醬脆脆包 x 2呢個打卡都好靚,有海膽,吞拿魚蓉,蝦,魚子。口感好豐富,一次過食到幾種配搭。$108 黑門帆立貝伴魚籽醬帆立貝外面燒得焦香,入面仲係刺身,配埋魚子醬,超正。$128 海膽蟹味噌甲羅燒第一次食海膽味嘅格羅燒,唔會好鹹,配埋塊餅啱啱好。份量都幾多,海膽都見到好多。$78 海底之心呢一杯有酒精成份嘅飲品,打卡好靚,女仔一定鍾意,酒精唔太重,啱晒女仔飲。$38 枝豆枝豆都好好食,配酒一流。$78 磯燒白蛤6本呢個超大隻蜆,有六隻,仲要配埋超多牛油燒,好邪惡,肉質鮮甜,都大隻。$58 雞髀肉大蔥卷 一串雞髀肉好嫩滑,燒得好香。
📍銅鑼灣
今日又嚟到開咗好耐嘅黑門水產食夜晚飯。
大概5:30就去到,暫時都比較多位,可以選擇戶外同戶外。
$268 深海池魚薄切刺身
池魚刺身份量都幾多,切得幾薄,晶瑩剔透。
$118 三文魚腩刺身(4切)
三文魚腩,厚切,肥美。
$216 黑門令大漁魚子醬脆脆包 x 2
$108 黑門帆立貝伴魚籽醬
帆立貝外面燒得焦香,入面仲係刺身,配埋魚子醬,超正。
$128 海膽蟹味噌甲羅燒
$78 海底之心
$38 枝豆
枝豆都好好食,配酒一流。
$78 磯燒白蛤6本
$58 雞髀肉大蔥卷 一串
雞髀肉好嫩滑,燒得好香。
2024-01-15 17 瀏覽
銅鑼灣美食多,但行完街又要方便的,我會選擇Fashion Walk 的「黑門水產」。喜歡日本料理嘅我,一定會揀佢。海膽蟹味噌甲羅燒 $128海膽+蟹膏+蟹籽+鵪鶉蛋,本身每種食材都好新鮮有鮮味,配合一起烹調的甲羅燒,濃郁的蟹膏味更上一層。極尚大漁貝燒 $138元貝+蝦+𧐢,不同嘅配搭,不同的鮮味,但同樣烹調出極上鮮甜的漁貝燒。北海道密柑鯛薄切刺身 $238薄薄的刺身 ,每片都覺得透光,盡顯廚師的刀工,令到口感嫩嫩而不膩。黑門大漁稻庭烏冬 $288稻庭烏冬比一般烏冬幼細,放在竹簾上晾乾。這個晾乾的過程使得麵條更加堅韌和彈性。加上三文魚子、蟹籽、黑魚子和海膽,鮮味之餘,各種魚子在口內爆珠珠,口感層次咁豐富。黑門角切海鮮沙律 $108口感清新又醒胃自家製牛蒡漬 $58Menu 選擇非常多

海膽蟹味噌甲羅燒 $128

極尚大漁貝燒 $138

北海道密柑鯛薄切刺身 $238

黑門大漁稻庭烏冬 $288

黑門角切海鮮沙律 $108
口感清新又醒胃

自家製牛蒡漬 $58

Menu 選擇非常多
銅鑼灣嘅🌟黑門水產🌟,主打海鮮磯燒🔥,店內自設魚缸🐟,即叫即撈即劏🪸,保證新鮮✨!🐟北海道蜜柑鯛薄切刺身 $238魚肉甜味優雅,細嚼下有橘子類嘅清新!🦀海膽蟹味噌甲羅燒 $128加入味噌嘅甲羅燒,又香又濃,來自蟹肉蟹膏嘅鮮味不停咁衝擊味蕾!🐚牛油燒帆立貝 $88🪸極上大漁貝燒 $138超級肥大厚肉嘅帆立貝!Basic牛油燒已經好突顯到鮮甜味!加埋生蠔、三文魚子、海膽、海蝦嘅極上大漁貝燒,將多種鮮味濃縮到貝肉中!🥗黑門角切海鮮沙律 $108醬汁香濃,有大量角切嘅魚生粒粒,真係魚多過菜!🐟香蔥吞拿魚腩丼 $238吞拿魚腩蓉多到完全睇唔見啲飯,大量嘅炸大蔥絲同埋蔥碎提升香味!🧈黑門鰻魚玉子燒 $98甜甜嘅鰻魚汁,加埋厚身嘅玉子燒,配搭得宜,唔錯!💚枝豆 $38佐酒必備嘅前菜!

🐟北海道蜜柑鯛薄切刺身 $238

魚肉甜味優雅,細嚼下有橘子類嘅清新!

🦀海膽蟹味噌甲羅燒 $128

🐚牛油燒帆立貝 $88

🪸極上大漁貝燒 $138

🥗黑門角切海鮮沙律 $108

醬汁香濃,有大量角切嘅魚生粒粒,真係魚多過菜!

🐟香蔥吞拿魚腩丼 $238

🧈黑門鰻魚玉子燒 $98

甜甜嘅鰻魚汁,加埋厚身嘅玉子燒,配搭得宜,唔錯!

💚枝豆 $38

佐酒必備嘅前菜!