2023-11-01 125 瀏覽
我今日去左銅鑼灣,去到一間朋友讚過嘅樓上雞串燒餐廳,果然冇介紹錯!我同朋友各自叫咗鳥森串燒五本同精選串燒六本。串燒就share食,所以試到好多唔同口味。每份餐都有附送雞出汁、茶碗蒸、漬物、沙律、御飯同熱飲,而我同朋友就揀咗咖啡。漬物酸酸地,開胃又爽口。蕃茄沙律上面有蒜蓉,辣辣地好惹味。茶碗蒸嘅蛋好滑,入面仲又有雞肉。御飯有蛋黃同紫菜,風味獨特,撈埋食份外滋味。咖啡有炭燒味,調味用嘅奶滑得嚟唔會膩。雞出汁聞到好濃沃嘅雞香。串燒方面,茄子多汁,上面有明太子調味。牛橫隔肌好軟熟,但又有咬口,口感平衡得好好。免治雞肉棒,好好肉地,外面燒到焦香但唔油膩。紫蘇里芋豚肉卷,上面搽咗甜甜酸酸嘅梅醬,一層豚肉喺外面包住好脆口。黑豚豬腩串,油脂豐富,外層燒到有啲酥皮嘅質感。雞胸軟骨,平時好少見燒軟骨,保留到香脆但冇炸雞軟骨咁邪惡。冬菇好juicy。雞腿肉同雞翼,啖啖肉,連埋雞皮燒更加香口。整體黎講,呢間餐廳食物質素好高,串燒亦都幾有特色,絕對係銅鑼灣鬧市嘅hidden gem。

我同朋友各自叫咗鳥森串燒五本同精選串燒六本。
精選串燒六本

串燒就share食,所以試到好多唔同口味。
鳥森串燒五本

漬物酸酸地,開胃又爽口。蕃茄沙律上面有蒜蓉,辣辣地好惹味。
蕃茄沙律

茶碗蒸嘅蛋好滑,入面仲又有雞肉。
茶碗蒸

御飯有蛋黃同紫菜,風味獨特,撈埋食份外滋味。
免治雞肉棒、御飯

咖啡有炭燒味,調味用嘅奶滑得嚟唔會膩。
咖啡

雞出汁聞到好濃沃嘅雞香。
雞出汁

雞腿肉同雞翼,啖啖肉,連埋雞皮燒更加香口。

2023-10-28
雞出汁
  • 精選串燒6本
  • 蛋黃漬免治雞肉棒
2023-10-29 12 瀏覽
今日朋友帶我來鳥森食午餐,原來呢度係專門食不同雞肉部位的串燒!我點了個lunch set,裡面包括5款的串燒,其中包括雞翼,蛋王免治雞肉棒,雞腿肉,雞胸軟骨和冬菇。套餐會餐湯,沙拉,茶碗蒸及飲品。沙律清甜開胃,茶碗蒸的雞蛋也很嫩滑,非常暖胃。跟住就到串燒部分:雞翼都燒得外脆內嫩,咬落去依然保持肉汁,雞腿肉啖啖肉之餘完全不會鞋口。雞胸軟骨:燒軟骨食得多,雞胸軟骨都是第一次食!,軟骨很有咬口,雞肉嫩滑味道道和口感都不錯。冬菇:冬菇多汁調味雖然簡單但味道清甜美味最期待的蛋王免治雞肉棒是配上米飯一起的,完全不怕食唔飽!燒到香噴噴免治雞肉棒沾上蛋黃醬後食落味道會更温和,肉質會更為嫩滑,配上飽滿的日本珍珠米非常滿足。

沙律清甜開胃,茶碗蒸的雞蛋也很嫩滑,非常暖胃。

跟住就到串燒部分:雞翼都燒得外脆內嫩,咬落去依然保持肉汁,

雞腿肉啖啖肉之餘完全不會鞋口。

冬菇:冬菇多汁調味雖然簡單但味道清甜美味

2023-10-21 6 瀏覽
銅鑼灣樓上居酒屋,可以小酌一杯,串燒即叫即制,火氣十足👍🏻點了套餐,前菜有清新蔬菜,爽脆清甜。燒串雞肝肥美軟淋,味道濃厚帶油香。雞胸軟骨特別之選,脆薄軟骨帶口感,清爽風味令人一試難忘。雞掌心意想不到的口感,口感既軟嫩又帶韌勁,骨膠原豐富。惠比壽雞腿肉熟度剛好,外脆內嫩肉質保留油香多汁,推介。一夜乾雞翼雞皮薄脆惹味,雞肉保持原汁原味,濃郁香味四溢。雞心元很考師傅功力,帶少量肥美脂肪,入口彈牙爽脆,帶微微炭烤味更滋味。惠比壽雞頸肉肉質有彈性緊致,肥瘦適中,適量肥油烤至金香,更有層次感。親子丼飯紫菜洋蔥蔥花鋪滿,雞肉口感嫩滑帶濃郁蛋香,飯粒濕潤入味。白鱔肥美新鮮,烤至外皮香脆可口,肉質飽滿油香十足。最後一點甜,紅豆奶凍,甜而不膩,牛奶嫩滑帶香濃紅豆味道🫘大滿足的晚上,居酒屋🏮感覺濃厚。

燒串
雞肝
肥美軟淋,味道濃厚帶油香。

雞胸軟骨
特別之選,脆薄軟骨帶口感,清爽風味令人一試難忘。

雞掌心
意想不到的口感,口感既軟嫩又帶韌勁,骨膠原豐富。

惠比壽雞腿肉
熟度剛好,外脆內嫩肉質保留油香多汁,推介。

一夜乾雞翼
雞皮薄脆惹味,雞肉保持原汁原味,濃郁香味四溢。

雞心元

惠比壽雞頸肉
肉質有彈性緊致,肥瘦適中,適量肥油烤至金香,更有層次感。

親子丼飯
紫菜洋蔥蔥花鋪滿,雞肉口感嫩滑帶濃郁蛋香,飯粒濕潤入味。

白鱔
肥美新鮮,烤至外皮香脆可口,肉質飽滿油香十足。

• 一夜干雞翼
  • 雞肝
  • 燒白鱔
  • 惠比壽雞腿肉
2023-10-20 6 瀏覽
和朋友到了銅鑼灣選購了日式水果之後,來到了這間居酒屋品嚐一下休閒的午餐,這間餐廳用雞肉作為主題,創造了各式各樣的菜式.餐廳環境舒適,空調充足,加上店員也十分哋熱情地招待!每一個套餐包括有前菜沙律,十分之開胃,加上有自家製的蒜頭十分惹味,最值得回味,就是這一個雞湯,用料十足並沒有味精,加上雞湯十分之香濃水準十足,茶碗蒸雞蛋也十分之細滑.到了主打的雞肉串燒,雞翼外皮十分之香脆,加上廚師火候控制得宜令雞肉提升了不少分數,雞軟骨十分之爽口,每一塊也有爽脆的感覺,自家製的雞肉免治串是手切的口感十足.這一個親子丼雞肉分量十足,加上廚師配製的醬汁,令這款飯獲得了不少的分數.在銅鑼灣商業區,有這價錢有這質素性價比十分之高、大家一定要嘗試一下.

餐廳環境舒適,空調充足,加上店員也十分哋熱情地招待!

鳥森是一家以各種烤、煮和蒸雞肉料理為特色的餐廳。 餐廳內部具有日式格調,空間寬敞,你甚至可以在吧台前觀賞料理過程。 前菜包括茶碗蒸、雞肉湯、沙拉和腌菜,用木盤盛裝更顯精緻。 ⭐️ 雞肉湯(日式高湯):具有淡淡的雞味,但作為高湯,完全沒有雞油的味道,這種味道在日式料理店中較為罕見。 ⭐️ 茶碗蒸:表面覆蓋著淡味香菇片,底部有濃郁的雞肉粒,搭配細膩的蒸蛋,味道由淡入濃。 套餐A是精選的6種串燒,價格為178元,包括橫隔膜、黑豚豬腩、紫芋豚肉、茄子和香菇。 ⭐️ 橫隔肌:牛肉味道濃郁,質地堅實。 ⭐️ 黑豚豬腩串:燒制得香脆,略帶鹹味。 ⭐️ 紫蘇裡芋豚肉卷:芋頭減輕了豚肉的油膩感,既有芋泥口感又帶有豚肉的鮮味。 ⭐️ 茄子:茄子清甜可口,搭配濃郁的豆腌菜點綴。 套餐C是烏森串燒,包括5種串燒,價格為158元,包括雞翅、雞腿、雞胸軟骨和香菇。 ⭐️ 雞翅:鳥森的雞翅烤制得恰到好處,外皮酥脆,內部肉質鮮嫩多汁,外表呈金黃色,味道非常好。 ⭐️ 雞腿肉:雞腿肉質鮮嫩,肉汁豐富,搭配濃郁的燒烤香氣,外皮燒至乾脆,但雞肉仍然保持著嫩滑多汁的口感,味道極佳。 ⭐️ 雞胸軟骨:半月形雞胸軟骨與嫩滑雞胸肉相間排列,口感兼具
鳥森是一家以各種烤、煮和蒸雞肉料理為特色的餐廳。

前菜包括茶碗蒸、雞肉湯、沙拉和腌菜,用木盤盛裝更顯精緻。

⭐️ 橫隔肌:牛肉味道濃郁,質地堅實。
⭐️ 黑豚豬腩串:燒制得香脆,略帶鹹味。
⭐️ 茄子:茄子清甜可口,搭配濃郁的豆腌菜點綴。

⭐️ 雞胸軟骨:半月形雞胸軟骨與嫩滑雞胸肉相間排列,口感兼具爽脆與柔韌的美味

最後搭配蛋黃醬醃制的免治雞肉棒與御飯,雞肉棒內混入軟骨顆粒,質地堅實又帶有爽脆口感。 並且將醇厚的蛋黃醬澆在上面,口感香滑豐盈。
2023-10-10 11 瀏覽
人氣爆棚的居酒屋鳥森不僅好吃,而且價格實惠,你絕對不能錯過!💰🍗 推薦菜:烏森串燒5本(雞翅,咸蛋黃免治雞肉棒,雞腿肉,雞胸軟骨,冬菇)$158這款烏森串燒簡直是欲罷不能!五種不同口味的串燒,每一口都是一次味蕾的狂歡!咬下雞翅的酥脆外皮,咸蛋黃免治雞肉棒的肉質鮮嫩多汁,再來一口雞腿肉的濃郁香嫩,和雞胸軟骨的Q彈口感,最後再享受冬菇的香氣,簡直是五味俱全的極致享受!🍢對了,別忘了嚐嚐他們家的厚切牛舌定食($148)!🐮新鮮的牛舌切得又厚又嫩,咬上一口,肉汁四溢,讓你的味蕾瞬間陷入了幸福的海洋。再加上豐盛的配菜和香噴噴的米飯,簡直是一場完美的盛宴!🍚此外,他們的雞湯、茶碗蒸和伯爵茶也是不能錯過的美味。雞湯鮮美可口,茶碗蒸細膩順滑,伯爵茶清香幽雅,每一樣都讓你的味蕾和心靈都得到了極致的滿足!☕️總之,如果你想找一家在銅鑼灣,好吃又實惠的日式餐廳,鳥森絕對是你的最佳選擇!😋

烏森串燒5本
厚切牛舌定食
雞湯、茶碗蒸
伯爵茶
2023-10-06 15 瀏覽
Omakase大行其道,今日就去了銅鑼灣試試熱門旅遊美食app都有推介過,主打宮崎縣惠比壽雞串燒的鳥森。Menu上的Mori Set價錢合理,份量足,又有主食飽肚,大推。前菜簡單的蔬菜盤,沒有調味或醬汁,就是適合食濃味的串燒用來清清口腔。雞肝 - 第一個雞串燒就令人驚艷。雞肝肥嘟嘟,微紅但熟度剛好,咬落有汁又彈牙不會粉。雞胸軟骨 - 和平時會吃到的雞軟骨有點不同,長條型又相對比較淋,旁邊帶肉,口感一流。雞掌心 - 雞爪去皮去骨的精華所在,濃濃的骨膠原,爽口和軟淋的口感交替,高質。一夜干雞翼 - 適中size啖啖肉嘅脆皮燒雞翼,火喉控制得好油份都已迫出,正宗的金黃香脆。雞心元 - 聽店員介紹是雞心和雞肝之間的血管,連帶點脂肪小小肥,十分濕潤雞味濃厚。惠比壽雞腿肉 - 份量十足的雞腿肉串燒,咬開厚肉內外一樣柔嫩又Juice,表面汁料不算多可以細緻地品嚐雞肉的味道。惠比壽雞頸肉 - 令人最滿意的一味雞串燒。將雞頸肉串成大大串,食落啖啖肉口感又彈牙但又有滑嫩的部份,雞味最濃最出。燒物。厚燒牛舌芯 - 真的厚也真的嫩。長條型的牛舌燒至粉紅色,可以先不沾任何醬汁品嚐原味,再來試試加上芥末醬和日式芥

燒物。厚燒牛舌芯 - 真的厚也真的嫩。長條型的牛舌燒至粉紅色,可以先不沾任何醬汁品嚐原味,再來試試加上芥末醬和日式芥辣同樣出色。
食事。安格斯稻庭烏冬 - 雞湯底十分香濃,牛肉份量也不少,先品嘗濃湯,再吃較為幼身的稻庭烏冬,暖胃又飽肚。
甜品有香滑紅豆奶凍,口感滑溜。
  • 惠比壽雞腿肉
  • 惠比壽雞頸肉
  • 一夜干雞翼
  • 雞心元
  • 厚燒牛舌芯
  • 安格斯稻庭烏冬
平日中意食omakase,今晚食雞串燒omakase🤩✨Mori Omakase✨精選燒鳥8本:雞心元、雞腸、雞掌心、雞胸軟骨、惠比壽雞頸肉、蛋黃漬免治雞肉棒、公雞冠、雞翼當中印象深刻有…雞心元,其實係心血管,口感好特別;蛋黃漬免治雞肉棒,配左鹹香蛋黃漬,更突顯雞味;惠比壽雞頸肉,肥瘦適中,好味;雞腸,富有香濃油脂味道,口感爽脆😋燒物-伊比利亞豬肋條口感軟嫩多汁,又有嚼勁!😄食事-安格斯稻庭烏冬清澈湯頭,烏冬彈牙!😚 最尾有湯品同甜品畫上完美句號😌鳥森📍銅鑼灣恩平道42號亨利中心7樓

平日中意食omakase,今晚食雞串燒omakase🤩

✨Mori Omakase✨

精選燒鳥8本:
當中印象深刻有…

燒物-伊比利亞豬肋條
口感軟嫩多汁,又有嚼勁!😄

食事-安格斯稻庭烏冬
清澈湯頭,烏冬彈牙!😚

最尾有湯品同甜品畫上完美句號😌

鳥森
📍銅鑼灣恩平道42號亨利中心7樓
2023-10-01 11 瀏覽
銅鑼灣雞串燒omakase|鳥森燒雞翼我中意食😝今次黎呢到係為左品嚐雞嘅唔同部位🤎Mori Omakase🤎精選燒鳥8本:🍢雞掌心🍢雞胸軟骨🍢雞心元🍢雞翼🍢惠比壽雞頸肉🍢蛋黃漬免治雞肉棒🍢雞腸🍢公雞冠每款串燒都燒得非常出色!👍🏻而我較中意雞掌心,皮與筋,口感比平日食到嘅更爽彈😙 雞胸軟骨,軟骨帶有脆卜卜口感,好特別☺️雞翼,雞皮香脆,肉質緊緻結實😃公雞冠,富有口感,微微焦脆😆燒物🥢厚燒牛舌芯口感爽彈juicy,配搭山葵根醬、芥末籽醬,更惹味!😚食事🥢惠比壽炭火親子丼味道香甜,濕濕的,食完好飽肚😌最後仲有雞湯同甜思思嘅紅豆牛乳布甸😘解解膩!鳥森📍銅鑼灣恩平道42號亨利中心7樓
銅鑼灣雞串燒omakase|鳥森

🍢雞腸
🍢公雞冠
每款串燒都燒得非常出色!👍🏻

燒物🥢厚燒牛舌芯
口感爽彈juicy,配搭山葵根醬、芥末籽醬,更惹味!😚

食事🥢惠比壽炭火親子丼
味道香甜,濕濕的,食完好飽肚😌

最後仲有雞湯同甜思思嘅紅豆牛乳布甸😘解解膩!

鳥森
📍銅鑼灣恩平道42號亨利中心7樓

2023-09-23 22 瀏覽
午餐和朋友嚐下串燒午食主要吃雞的串燒 日式風格套餐本身有跟茶碗蒸和前菜沙拉前菜是漬蒜頭牛蒡條 清脆爽口茶碗蒸很有蛋香味套餐A 橫隔膜 黑豚豬腩 紫芋豚肉 茄子 冬菇紫芋豚肉 芋頭減輕豚肉油脂 多份粉潤感茄子 燒完後保留住汁水 清甜好吃主要的豚肉 肉質剛好 雞肉會更嫩套餐C 雞翼 雞腿 雞胸軟骨 冬菇雞肉各部分會更嫩 雞胸軟骨爽脆 口感上有點層次雞腿肉雞翼 皮有焦香味 反而很香口蛋黃漬飯 有免治雞肉串日本白飯 飽和粒粒分明蛋黃漬過 偏醬油鹹香 雞蛋香味更濃郁免治雞肉 像漢堡肉很多肉汁 搭配一齊剛好
午餐和朋友嚐下串燒午食

搭配一齊剛好

• 精選串燒6本
  • 月見雞肉棒
  • 雞湯
呢間居酒屋主打唔同部位嘅雞肉串燒,有成15款咁多,有部份罕有部位例如雞掌心,雞子…有啲仲係限量款式,另外都有牛肉,豚肉串燒。如果樣樣都想試啲嘅,可以選擇廚師發辦套餐,就可以試到8款唔同部位嘅雞肉串燒。坐低之後店員會好貼心咁問你,有邊個部位唔鍾意食,而我就唔鍾意雞冠同雞尾。Mori Omakase $680/人-精選燒鳥8本雞頸雞皮雞腳筋雞心元雞腿肉雞胸軟骨雞翼一夜干免治雞肉棒-燒物白鱔厚燒牛舌芯-食事安格斯稻庭烏冬惠比壽炭火親子丼-吸物&甘物極濃郁雞湯牛奶蛋白布甸8款串燒我都好鍾意,全部都燒到啱啱好,唔會太乾或者柴皮。特別鍾意食雞腳筋、雞心元同埋雞胸軟骨,雞腳筋同雞胸軟骨都好爽口,口感好正,雞心元就好夠味同彈牙。重有厚燒牛舌芯又係好好味,夠厚但又好爽,如果再多多兩舊咁就Perfect啦🤤

Mori Omakase $680/人

2023-09-04
  • 厚燒牛舌芯
  • 雞腳筋
2023-09-12 20 瀏覽
熱到成個人溶左,但又好想燒野食。朋友推介左呢間專食日式串既鳥森,話係高質串燒。餐廳環境偏暗少少,乾淨企理,環境都舒服。呢間餐廳特別在食不同燒鳥(雞)的特色部位。今次揀個set有成8款部位,另外再可以揀一款其他燒物同一個主食。精選燒鳥8本:燒雞尾-又嫩又肥美。燒雞胸軟骨-有軟骨既口感又有雞肉夾係中間。燒雞腿肉-勁嫩滑。燒雞掌心-超讚,口感特別。免治雞肉棒 - 配上的生蛋是用了味醂和醬油漬過。燒雞翼-燒到又香,又外脆內滑。燒雞胸肉配梅子醬-8款中較為普通,有梅子醬點綴一下。燒雞頸肉-比較軟淋口感。燒伊比利亞豬肋條-肉味香濃,肉中帶肥口感即化。燒蛋黃漬虎蝦-虎蝦肉質彈牙,已去殼而且有一層蛋皮包裹住,再加上醬漬了的蛋黃,味道新奇,是非一般的燒蝦。燉清雞湯-飲完會好暖身,簡單而清甜既雞湯。惠比壽炭火親子丼-呢個飯有雞肉紫菜,調好味,偏濕潤,係啱小朋友食😄安格斯稻庭烏冬-牛味超濃郁,而烏冬極幼身,好食😋蛋白牛乳奶凍-牛奶味濃,又夠細滑。

精選燒鳥8本:
燒雞尾-又嫩又肥美。
燒雞胸軟骨-有軟骨既口感又有雞肉夾係中間。
燒雞腿肉-勁嫩滑。
燒雞掌心-超讚,口感特別。
免治雞肉棒 - 配上的生蛋是用了味醂和醬油漬過。
燒雞翼-燒到又香,又外脆內滑。
燒雞胸肉配梅子醬-8款中較為普通,有梅子醬點綴一下。
燒雞頸肉-比較軟淋口感。
燒雞尾
燒雞胸軟骨
燒雞腿肉
燒雞掌心
燒雞頸

燒伊比利亞豬肋條-肉味香濃,肉中帶肥口感即化。

燉清雞湯-飲完會好暖身,簡單而清甜既雞湯。

安格斯稻庭烏冬-牛味超濃郁,而烏冬極幼身,好食😋

蛋白牛乳奶凍-牛奶味濃,又夠細滑。
燒雞尾
燒雞胸軟骨
燒雞掌心
燒雞頸
  • 雞掌心
  • 燒雞頸肉
2023-09-07 18 瀏覽
烏森係一間專食雞串燒既居酒屋🏮呢到特別在有個串燒omakase,係其他居酒屋較少見。Mori Omakase $680/p包左8串雞串燒 、1款燒物、1款麵/飯,仲有湯同甜品。既然全部都係雞串燒,當然會食到啲平時好少食既部位。蔬菜條,可以清新味蕾,點麵豉醬食。🍢雞頸肥瘦適中,肉質彈牙。🍢雞皮香口,脆到不得了。🍢雞腳筋煙韌,口感超爽脆。🍢免治雞肉棒呢款好特別因為佢唔係用生雞蛋,係用左溏心蛋!雞肉肉汁濃郁。🍢雞心丸雖然少食內臟,但呢個味道我接受到。口感彈牙無內臟腥味。🍢雞胸軟骨呢個第一次食,真係食佢爽脆個口感。🍢雞腿肉啖啖肉,肉質夠嫩。🍢雞翼一夜乾通常啲魚都會做一夜乾,即係醃漬同風乾呢個程序,估唔到雞翼都可以咁做。個皮燒得好焦香,肉質紮實。👅厚燒牛舌芯牛舌芯真係成條牛舌最好味部份!口感軟嫩多汁又有嚼勁,絕對可以encore!🐟白鱔個皮燒得夠脆,係個魚肉略嫌唔夠爽。🐓雞湯雞湯味道濃郁,好似飲緊雞精既感覺。🍜安格斯稻庭烏冬有一大片牛肉,烏冬彈牙。🍚惠比壽炭火親子丼呢個醬汁稍為落多左啲,有少少咸。🥚牛奶蛋白布甸食落滑捊捊。

Mori Omakase $680/p

蔬菜條,可以清新味蕾,點麵豉醬食。
🍢雞頸
肥瘦適中,肉質彈牙。

🍢雞皮
香口,脆到不得了。
🍢雞腳筋
煙韌,口感超爽脆。

🍢免治雞肉棒
呢款好特別因為佢唔係用生雞蛋,係用左溏心蛋!雞肉肉汁濃郁。

🍢雞心丸
雖然少食內臟,但呢個味道我接受到。口感彈牙無內臟腥味。
🍢雞胸軟骨
呢個第一次食,真係食佢爽脆個口感。

🍢雞腿肉
啖啖肉,肉質夠嫩。
🍢雞翼一夜乾

👅厚燒牛舌芯

🐟白鱔
個皮燒得夠脆,係個魚肉略嫌唔夠爽。

🐓雞湯
雞湯味道濃郁,好似飲緊雞精既感覺。
🍜安格斯稻庭烏冬
有一大片牛肉,烏冬彈牙。
🍚惠比壽炭火親子丼
呢個醬汁稍為落多左啲,有少少咸。

🥚牛奶蛋白布甸
食落滑捊捊。

2023-08-30 24 瀏覽
原來日式串燒都有Omakase ,今日係銅鑼灣搵到一間樓上店,專食雞的日式串燒店,「雞」原來有好多部位我平時都無食過😂🤣「雞尾」第一次嘗試,口感新加奇,而且不止是雞尾仍有雞肉😍「雞胸軟骨」大大的雞胸骨,爽脆☺️比平時食的雞軟骨大,不錯喔🥰「雞腿肉」香滑雞腿肉,不會輸了「雞掌心」相當特別的位置用來做串燒,原來是爽口🤭「免治雞肉棒」配上味醂同醬油漬過,零捨吸引🤩「梅子雞胸」一點也不「鞋」口,相反啖啖肉配上梅子醬及紫蘇葉,幾野味😃「燒雞頸肉」肉質彈口,而且用上燒汁燒上🤩值得食🥰「安格斯牛肉湯烏冬」烏冬是幼身香滑款,岩哂我的😌「蛋白牛乳奶凍」食完熱點,當然要食甜品,奶凍剛好令我降溫。備註:🍡廚師發板串燒,有點日本感覺🍡這裡有著雞的不同部位,令我有另一番滋味🍡能感到廚師燒烤的水準👍🏻及早訂位是常識

「雞尾」第一次嘗試,口感新加奇,而且不止是雞尾仍有雞肉😍
「雞腿肉」香滑雞腿肉,不會輸了
「雞掌心」相當特別的位置用來做串燒,原來是爽口🤭
「免治雞肉棒」配上味醂同醬油漬過,零捨吸引🤩
「燒雞頸肉」肉質彈口,而且用上燒汁燒上🤩值得食🥰
「安格斯牛肉湯烏冬」烏冬是幼身香滑款,岩哂我的😌
「蛋白牛乳奶凍」食完熱點,當然要食甜品,奶凍剛好令我降溫。

備註:
🍡廚師發板串燒,有點日本感覺
🍡這裡有著雞的不同部位,令我有另一番滋味
🍡能感到廚師燒烤的水準👍🏻及早訂位是常識

2023-08-26 24 瀏覽
可以係銅鑼灣地帶,食到$150以內的一個午餐,又要高質,有推介🤣🤣🤣前菜都有沙律菜同埋蒸蛋,仲有湯飲㗎🤩鳥森串燒🤩雞翼:鳥森的雞翼烤得恰到好處,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁🤩蛋黄漬免治雞肉棒:雞肉棒淋上醇厚的蛋黃漬,口感香滑豐滿,令人回味無窮🤩雞腿肉:雞腿肉肉質鮮嫩,肉汁豐富,結合香氣四溢的燒烤味🤩雞胸軟骨:烤得外酥內脆,一點也不感覺乾澀🤩冬菇:冬菇口感鮮美,燒烤後的香氣更加濃郁🤩親子丼雞肉口感細膩,蛋黃與雞肉的結合帶出了絕妙的味道。丼飯本身粒粒分明,每一口都能嚐到香氣四溢的雞肉和蛋黃的滋味。在視覺上,金黃的蛋黃與白色的飯粒形成了強烈的對比,使人食欲大增。这款親子丼在營養和口感上都達到了完美的平衡🫶🫶🫶飲番杯茶就啱晒,有伯爵茶同咖啡選擇

前菜都有沙律菜同埋蒸蛋,仲有湯飲㗎
🤩鳥森串燒

🤩雞翼:鳥森的雞翼烤得恰到好處,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩多汁

🤩雞腿肉:雞腿肉肉質鮮嫩,肉汁豐富,結合香氣四溢的燒烤味

🤩雞胸軟骨:烤得外酥內脆,一點也不感覺乾澀

🤩冬菇:冬菇口感鮮美,燒烤後的香氣更加濃郁

🤩親子丼

飲番杯茶就啱晒,有伯爵茶同咖啡選擇