✨藍莓沙冰🫐飲落呆咗,我地飲極都覺得似巨峰提子味🍇,飲得出有關加咗好多syrup,喺呢啲毛啦啦好熱嘅天氣 確實幾解暑嘅😂😂✨薄荷沙冰我仲以為佢係藍色😂😂不過我偷望佢嘅製作過程就係就咁薄荷糖漿+大量嘅冰,點解會冇乜味🤔🤔同埋啲冰融唔曬真係好難去飲
✨藍莓沙冰🫐

✨薄荷沙冰
2023-09-16 37 瀏覽
之前飲過沙冰系列,真係幾款口味都係冰水味。試過偷睇佢地制作過程,原來就係糖漿溝大量嘅冰嚟打發。今次就試佢嘅香蕉汁 走糖🥱😂😂我唔知點解expect左佢係黃色,白色先係真材實料😂飲落係新鮮,唔會有嗰種擺左好耐嘅臭味🍌同埋飲佢 令我真係好飽肚,幾適合減肥人士(例如我)飲下~
2023-08-22 99 瀏覽
掃街食左幾樣後,開始口渴想飲嘢🥤,見台式飲品成日飲,就想轉行飲吓果汁,諗住會健康啲…就叫左杯🥤粒粒芒椰蘆薈💲14芒果汁…溝水,無咩芒果味,似糖水。有蘆薈同少少芒果肉。結論:中學時代會接受到嘅糖水果汁,但🐻‍❄️已經脫離左中學生好耐,所以唔太接受到🙈

🥤粒粒芒椰蘆薈
💲14

芒果汁…溝水,無咩芒果味,似糖水。有蘆薈同少少芒果肉。

2023-08-16
2023-08-07 110 瀏覽
葵湧廣場有間超級抵飲果汁推介,我見人流不絕。真係冇諗過而家物價咁貴,仲可以用$14買到杯粒粒芒椰蘆薈👍朋友就買左五青汁都係$18而且兩杯飲品都好足料 ,喺呢啲甘熱嘅天氣飲番杯凍飲,真係好爽,值得推介。
葵湧廣場有間超級抵飲果汁推介,我見人流不絕。
真係冇諗過而家物價咁貴,仲可以用$14買到杯粒粒芒椰蘆薈👍
朋友就買左五青汁都係$18
2023-08-07
  • 粒粒芒椰蘆薈
2023-07-25 68 瀏覽
咁岩係葵芳做野完行左過葵廣行街,食完野好飽又唔想食野,又唔係好想食甜品,唯有買下野飲算啦👍咁岩就見到呢間,無記錯其實都係度好多年🤣🤣🤣佢MENU愈黎愈多真係佈滿成間鋪,樣樣野都勁多選擇。大家睇相就知道了。因為夏天真係好熱既關係,我叫杯芒果沙冰解下渴就算。入口比較淡而且唔係好有沙冰既感覺,不過論價錢只需要$10,其實都唔應該點抱怨,性價比黎講幾抵。朋友叫左芒椰椰果,料多味濃,$12一杯,好抵飲。

朋友叫左芒椰椰果,料多味濃,$12一杯,好抵飲。
🥭🍍 水果飲品健康文化🍇🍉在現代生活中,越來越多的人開始關注健康飲食和生活方式。在這種趨勢下,水果飲品健康文化正逐漸崛起。水果飲品被視為一種天然、營養豐富的飲品🍓🍈🍒,成為人們追求健康的選擇。水果飲品🥤的健康價值不言而喻。水果本身富含維生素、礦物質和抗氧化劑,對身體有著多種益處。而製作水果飲品時,常採用新鮮水果搭配少量或無糖添加劑,使飲品更加健康純淨。這些飲品不僅提供水分補充,還能提供豐富的營養素,有助於增強免疫力、促進消化和保持身體健康。水果飲品的健康文化還體現在多元的選擇上。🍎人們可以根據自己的喜好和需求,選擇不同種類的水果飲品。例如,新鮮水果汁、果蔬混合飲品、水果沙拉🍏🍐等等。這些選擇不僅讓人們享受到多種不同口味的美味,還能滿足他們對多種營養需求的追求。最近我去了香港的「鮮果園」餐廳, 「鮮果園」是一家值得推薦的果汁店, 樓上所說的新鮮水果汁、果蔬混合飲品、水果沙拉都有齊, 無論您是愛好水果還是追求健康生活方式,這裡都能滿足您的需求。餐廳提供的新鮮水果和美味果汁絕對會給您帶來愉快的味覺體驗。我建議那些喜歡水果和尋找獨特餐飲體驗的人們來這家餐廳品嚐一番。這是一個平價享受水果飲品的好
🥭🍍 水果飲品健康文化🍇🍉
最近我去了香港的「鮮果園」餐廳, 「鮮果園」是一家值得推薦的果汁店, 樓上所說的新鮮水果汁、果蔬混合飲品、水果沙拉都有齊, 無論您是愛好水果還是追求健康生活方式,這裡都能滿足您的需求。餐廳提供的新鮮水果和美味果汁絕對會給您帶來愉快的味覺體驗。我建議那些喜歡水果和尋找獨特餐飲體驗的人們來這家餐廳品嚐一番。這是一個平價享受水果飲品的好地方, 而且水果店的菜單非常豐富,提供了各種新鮮水果果汁🍋的選擇。水果的品質新鮮優良,果汁新鮮榨取,口感純正。最重要是價格相對合理,20蚊一杯水果汁(係加不少冰,甚麼估計有少許糖), 但考慮到提供的是新鮮水果和高品質的果汁,我都認為是物超所值。🍊

2023-06-24
10 分鐘 (外賣自取)
🥭粒粒芒椰蘆薈 $14 (6/10)勁多蘆薈,真係有芒果肉嘅,多冰,味道有芒果味甜甜地,都幾好咬口,不過比較淡,已經分唔到係真芒果味定溝左汁,不過$14就算,再加就考慮買唔買😂推薦指數: 6/10 雖然唔係特別好飲,但都算平同有得咬下,同純茶差唔多,葵度特色,真係去到去嗰度都會飲🤣
🥭粒粒芒椰蘆薈 $14 (6/10)

推薦指數: 6/10
2023-02-15 128 瀏覽
今日嚟到食店林立嘅葵涌廣場3/F戰區買杯嘢飲,而今日揀嘅就係呢間鮮果園。黃色鋪面寫上密密麻麻嘅menu,一眼就見到佢相當鮮明。首先講講呢杯一直以嚟都好鍾意飲嘅芒椰蘆薈先,芒果濃郁,蘆薈大粒,消暑解渴一流。跟住就講講呢杯大大杯芒果特飲,價錢$22蚊。都有一段時間無嚟,可能呢杯嘢對呢頭嘅街坊就唔算新,但我就第一次飲。首先睇都睇到佢嘅size大好多,但都只係俾多$6蚊,講緊份量多咗之餘內容都有提升,就係多咗層奶蓋,令到成杯嘢嘅香味增強咗好多。分開食用又得,加入芒果搞勻亦可以,仲為啲芒果增加咗個層次。呢個size嘅飲品平均都賣$30,呢個價錢真係冠絕全巷。

芒椰蘆薈

大杯芒果特飲

2023-02-12
芒椰蘆薈
大杯芒果特飲
2023-01-27 102 瀏覽
相信好多人黎葵廣都有飲過呢間鮮果汁店,最平果汁9蚊已經有交易,絕對係窮/ 學生既恩物。之前會即叫即揸,落咗order十秒後,一杯新鮮芒果汁送到手中。芒椰西米呢杯芒椰西米咁多年黎味道都冇變過,仲係咁好味,不過不失,甜度適中,好岩掃完街之後飲。好飲指數 : 7/10CP值 : 10/10回頭率 : 8/10價錢 : 2/10

好飲指數 : 7/10
CP值 : 10/10
回頭率 : 8/10
價錢 : 2/10
2022-08-07 239 瀏覽
葵廣3樓呢間鮮果汁店應該無咩人會唔識, 滿滿嘅成個menu接近百款全部都係唔同嘅果汁配搭當一杯珍珠奶茶都至少要二十幾蚊嘅時候, 呢度嘅果汁最平10蚊已經有交易, 難怪過咗咁多年都依然能夠屹立不倒平時都係叫開西瓜汁或者芒果類嘅飲品, 咁啱留意到竟然有金奇異果汁咁特別而且價錢又唔貴, 梗係要試下la唔睇顏色齋講味道嘅話真係會以為係普通奇異果汁😂雖然唔係太分辨得出佢同普通奇異果嘅唔同之處, 但酸酸甜甜咁掃完街飲返杯係happy嘅
金奇異果汁
2022-08-06
金奇異果汁
2022-08-06 106 瀏覽
鮮果園芒果粒粒椰果 13$葵廣掃街必買的又平又抵飲品,本身身為一名芒果控,當然要去幫襯一下。加上鮮果園的芒果飲品都只需要11$ - 13$,超級抵。比起買一杯台式手搖更平靚正。今次就選擇了「芒果粒粒椰果」,粒粒芒果肉之餘,再加上啖啖的椰果,咬口相當豐富。芒果亦不帶有酸味,加上碎碎的冰粒,消暑一流
鮮果園

芒果粒粒椰果

芒果粒粒椰果 13$

2022-07-26
芒果粒粒椰果
2022-07-25 109 瀏覽
鮮果園芒椰椰果 $11(8/10)又係由細飲到大,葵廣除咗掃野食,飲野一定飲呢間,記得最初好似5蚊定6蚊,杯野入面好多一條條椰果,非常正!😋😋😋 地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界29號舖#芒椰椰果 #鮮果園 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
鮮果園

芒椰椰果 $11(8/10)

地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界29號舖

芒椰椰果
芒椰椰果
🥭粒粒芒椰西米 $13 (6/10)勁多西米,真係有芒果肉嘅,多冰,味道有芒果味甜甜地,不過比較淡,不過$13就算係咁啦,以前會平啲㗎$9一杯,而家加咗價好貴咗!推薦指數: 6/10 雖然唔係特別好飲,但勝在價錢夠平!葵度特色,真係去到去嗰度都會飲🤣
🥭粒粒芒椰西米 $13 (6/10)

推薦指數: 6/10
2022-01-18 125 瀏覽
諗住飲啲牛油果嘅嘢飲啦我問餐廳佢介紹邊個,佢哋話啲人通常都係飲牛油果香蕉,平時我就飲開佢哋芒果嗰系列都幾好飲同埋正常,點知佢個牛油果香蕉係甜到完全飲唔落然後完全冇牛油果味
2021-10-15 99 瀏覽
經過葵廣必飲就係喺3樓嘅果汁店「鮮果園」平時行過都會飲西瓜汁同香蕉朱古力所以一個人都飲兩杯香蕉朱古力唔使自己整好方便又抵飲仲有好多其他水果飲品鍾意飲果汁嘅可以試吓
經過葵廣必飲
就係喺3樓嘅果汁店「鮮果園」

平時行過都會飲西瓜汁同香蕉朱古力
所以一個人都飲兩杯