2023-11-27 873 瀏覽
三個字講哂:平靚正好食夾大份平,兩餸飯$36 三餸$44服務態度好,次次都多謝我☺️員工熟手爽快仲可以係OpenRice預先嗌外賣自取,指定時間到店攞完就走得強力推薦
三個字講哂:平靚正
好食夾大份
平,兩餸飯$36 三餸$44
服務態度好,次次都多謝我☺️
員工熟手爽快
強力推薦

三餸飯連凍飲
三餸飯連凍飲
2023-10-06 829 瀏覽
睇電視介紹過後發覺鋪頭成家人做 好溫馨門市態度有禮貌 4餸 3餸 2餸 可轉米粉 飯同米粉 都有多多同少少揀叫咗三餸 $44 用OpenRice app 落單 份量非常足料 夠曬大男人份量
睇電視介紹過後

用OpenRice app 落單

份量非常足料
夠曬大男人份量
2023-07-04 1676 瀏覽
好久無來食,有啲掛住你(兩餸飯)今日上用open rice app睇睇今日有咩好餸7月份午餐靚餸揀咗一盒金針雲耳蒸雞+茄子炆班腩$35,另一盒鹹蛋蒸肉餅+港式咖喱牛腩$35,set 在11:45拎嘢食到咗因以在open rice app訂咗,排咗一陣,好快便到我,這店有好多order(好多人用open rice appp訂餐)鹹蛋蒸肉餅-肉餅好味,餸飯一流港式咖喱牛腩,淡咖喱薯仔洋葱好味,牛腩較靭金針雲耳蒸雞-好多金針雲耳,好少雞+茄子炆班腩.茄子好入味,可能比少左雞,比番多D班腩,D班腩超好食,整體來講,大件夾抵食
好久無來食,有啲掛住你(兩餸飯)
今日上用open rice app睇睇今日有咩好餸

7月份午餐靚餸

(好多人用open rice appp訂餐)
鹹蛋蒸肉餅+港式咖喱牛腩

鹹蛋蒸肉餅-肉餅好味,餸飯一流
港式咖喱牛腩,淡咖喱薯仔洋葱好味,牛腩較靭

金針雲耳蒸雞+茄子炆班腩

,整體來講,大件夾抵食
2023-07-03
鹹蛋蒸肉餅+港式咖喱牛腩
金針雲耳蒸雞+茄子炆班腩
  • 鹹蛋蒸肉餅+咖哩牛根腩
2023-05-22 1181 瀏覽
之前都有食開。(新方法)新方法放白飯不太好。把所有白飯(無蓋),放在「玻璃櫃」上。 別人用口叫餸時。 口水直落(別人)白飯上! ………………………………………請改善! Thank you !
之前都有食開。

(新方法)新方法放白飯不太好。

把所有白飯(無蓋),放在「玻璃櫃」上。

請改善! Thank you !
今個星期來試試香港人兩餸飯,在Open rice app 可以揀定靚餸及飲品1時左右來到鰂魚涌站,行天橋到B出口芬尼街便在前方,眼見一條長長的人龍?不知道是排那間店呢 ? 如來是香港人兩餸飯,心想一定好好食先有咁多人排隊因我訂了餐可以在前面已訂區領餐好快便拎到熱辣辣飯盒(星期一)涼瓜排骨+章魚煎肉餅飯(4*)$35豉汁涼瓜咬落少少淋好入味好喜歡煮到這剛好不會過軟,而排骨不肥,配得都ok(若是肉片便更理想)誠意推介: 章魚煎肉餅厚生(有咬口),香煎兩邊,帶少少香脆有肉汁誠意推介(星期一) 椒鹽豬扒+薯仔牛柳粒飯(5*)$35椒鹽豬扒D豬扒肉鬆軟(D骨好細),入口少少辣少鹹香味加上炸蒜一齊送飯一流薯仔牛柳粒,D薯仔好多都好食只是牛柳粒少了点誠意推介: 椒鹽豬扒+薯仔牛柳(星期三)炒菜心+煎肉餅飯(4*)$35炒菜心ok,多多菜誠意推介: 鹹香煎肉餅厚厚地多肉汁好味送飯一流(星期三)茄子班腩+蕃茄豬扒飯(5*)$35茄子班腩-D茄子超好食好多班腩超正誠意推介蕃茄洋葱豬扒飯-my favour 超好食,誠意推介^^^^^另加)龍眼水$6/薏米水$6味道微甜,很淡龍眼味;薏米味 ok la^^^

先有咁多人排隊

誠意推介

椒鹽豬扒+薯仔牛柳粒飯

(星期一)
椒鹽豬扒+薯仔牛柳粒飯(5*)$35
薯仔牛柳粒,D薯仔好多都好食只是牛柳粒少了点
誠意推介: 椒鹽豬扒+薯仔牛柳

茄子班腩+蕃茄豬扒飯

(星期三)
茄子班腩+蕃茄豬扒飯(5*)$35
茄子班腩-D茄子超好食好多班腩超正誠意推介

蕃茄洋葱豬扒飯-my favour 超好食,誠意推介

^^^^^
(另加)龍眼水$6/薏米水$6

另加)龍眼水$6/薏米水$6
味道微甜,很淡龍眼味;薏米味 ok la
^^^^^^

茄子班腩+蕃茄豬扒飯
  • 炒菜心+煎肉餅飯
  • 涼瓜排骨+煎肉餅飯
2023-04-01 997 瀏覽
膽粗粗試吓三餸飯,原本諗住都係普普通通嘅家常菜,點知真係有驚喜。首先講吓份量,一打開外賣盒,多餸多飯;味道方面唔錯,香煎肉餅香口又有肉地;辣子雞麻中帶辣。下次飯嘅份量可以減少啲。
味道方面唔錯,香煎肉餅香口又有肉地;
辣子雞麻中帶辣。下次飯嘅份量可以減少啲。
2023-03-21 765 瀏覽
呢間小店係良心小店 食物質素高汁 而且多款揀 每日都唔同menu 我成日lunch都會揀佢 要支持支持 而且個量岩岩好 唔怕會浪費 又唔會唔夠飽 仲有d野飲好平 真心推介 唔試對唔住自己
仲有d野飲好平 真心推介 唔試對唔住自己
外賣自取
因為係工作地點附近 唔洗煩要諗食咩日日都要大排長龍先買到🥹🥹🥹由11:00am已經要開始排隊附近無論係返學嘅中學生 返工嘅office lady定係好似我糧尾清倉嘅人都一齊排隊一個月會轉一次餐單 一至星期六都會隔開日子唔同餸💯唔洗擔心日日食同樣嘅餸菜味道都係家庭式媽媽味道 蒸炒煮炸樣樣都有啲🤣雖然冇影到相 因為午飯太趕但係最愛食佢地嘅咸香煎肉餅啖啖咬落去都係肉 仲要外皮脆咸香味十足 配飯食啱啱好 一流🥰🥰🥰
因為係工作地點附近 唔洗煩要諗食咩
但係最愛食佢地嘅咸香煎肉餅
啖啖咬落去都係肉 仲要外皮脆
咸香味十足 配飯食啱啱好 一流🥰🥰🥰
2023-02-21 558 瀏覽
食左一年 日日食 啲野大份 又唔錯 員工又nice. 好多餸都有 排隊半個鐘起跳 都算係咁依家唔知係咪轉左人 份量少左都算 態度差左唔少 有啲餸無以前等幾耐都有咁 如果啲餸無或者唔太吸引 都唔會去食
外賣自取
平時Lunch已經好多人排隊,但d阿姐要求又要先係廚窗做手勢叫幾多餸幾多飯,埋到去真係order時又唔俾人改,真係要改又黑面,明明自己聽錯又要話係你問題,今時今日生意已經難做,做呢間野的老闆真係多得d職員唔少
2022-10-02 1666 瀏覽
當踏入中午時分,車如流水馬如龍。要有一個舒心的午飯時間,需要多花費一點功夫。1) 鎮江黑醋骨+肉碎蒸水蛋+炒菜心排骨先煎封兩面,掛上濃而不膩的醬汁,散發酸中帶甜的香氣。2) 涼瓜煎蛋+黑椒薯仔牛柳粒+炒菜心牛柳粒及薯粒整齊劃一,令蜜糖及黑椒平均掛上,令口感沒有參差。涼瓜瓜囊薄衣殘留,沒有徹底將瓜肉去澀,帶甘亦有苦。整體來說,性價比很高。在買滿$300可免運費,完美避開午飯輪侯時段。到貨時仍保持微溫,食物質素實標準之上。

1) 鎮江黑醋骨+肉碎蒸水蛋+炒菜心

排骨先煎封兩面,掛上濃而不膩的醬汁,散發酸中帶甜的香氣。

2) 涼瓜煎蛋+黑椒薯仔牛柳粒+炒菜心

2022-09-23
  • 黑椒薯仔牛柳粒
2022-08-10 1667 瀏覽
呢間野真係良心小店嚟👍🏻💰【兩餸飯$33三餸飯$41】💰餸又高質又冇味精之餘又夠味好食🌟重點係加底唔洗加錢🌟我圖入面嘅炒米粉係🈶️期間限定🈶️同埋佢招牌係🉐️煎肉餅🉐️平時基本上日日大排長龍大家一定要嚟試吓😄🟨重點當然係佢係黃店🟨香港人兩餸飯地址: 鰂魚涌芬尼街22-46號海暉大廈地下Q號舖電話: 91410822肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #hk #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #黃色經濟圈 #黃店 #手足 #立場 #黑白是良知 #鰂魚涌 #良心小店 #良心小店懲罰系列 #本土 #本土小店 #食在香港 #foodporn
呢間野真係良心小店嚟👍🏻

地址: 鰂魚涌芬尼街22-46號海暉大廈地下Q號舖
電話: 91410822

肥仔指數:🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分

2022-07-12 1320 瀏覽
依間兩餸食好好好多選擇,樣樣都唔錯。最好係可以擇唔要飯要米粉,對唔想食飯既人黎講可以多一個選擇。啲米粉啲味道好,有心機煮,唔係hea煮既米粉。蓮藕餅好好食,唔會太乾物。豬扒啲汁都好味,唔會太乾。有雞胸肉擇,追求健康既人黎講係好開心,因為平時出面兩餸飯都係啲好油既雞。整體唔算好油,性價比高!份量多。價錢好合理。雖然位置唔係太方便。但勝在係鰂魚涌高物價既地方有一個性價比高嘅lunch 食。職員都好nice…會再幫襯既好地方
依間兩餸食好好
好多選擇,樣樣都唔錯。
蓮藕餅好好食,唔會太乾物。
豬扒啲汁都好味,唔會太乾。
整體唔算好油,性價比高!份量多。價錢好合理。
2022-06-23
2022-06-04 1236 瀏覽
係鰂魚涌一餐飯閒閒地都$50 起,日日食咁貴真係好難生存。所以呢間2 餸飯lunch hour 長期排隊,好彩有得OpenRice 落單,可以一早揀定之後order ,去到直接有飯拎,好方便。$33 有2 個餸真係好抵,仲要好味😋
係鰂魚涌一餐飯閒閒地都$50 起,日日食咁貴真係好難生存。

$33 有2 個餸真係好抵,仲要好味😋
2022-03-30 1192 瀏覽
嗌兩餸$42,唔跟飯,份量勁足,樣樣餸都好味,又多款式揀,我有選擇困難症都揀到好心大心細😋鋪面又乾淨企理👍🏻👍🏻唔怪得一到lunch咁多人排隊,真係好抵食,近期至愛~~~