or#ap66334987

or#ap66334987

搵多D好吃😍😋🎉
訊息
正顯示第 110 篇(共 42 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
魚肚四寶雞扎
魚肚四寶雞扎
鳳爪排骨飯
鳳爪排骨飯
JAN 24

早晨呀! 今早醒來想嘆下點心,便諗起「包龍星點心專家」一於去買個靚早餐先smile 到左店門口,發現改左個名為「包龍昇點心專家」 一個人去茶樓飲茶好悶,都係買外賣返去慢慢嘆,又可以平DD,我揀左魚肚四寶雞扎 $26,個價錢越抵balloon 我比⭐⭐⭐⭐⭐ 大大件好足料,魚肚冬菇火腿配上嫩滑雞肉,一啖啖鮮味,好好食,極力推薦likelikelikelikelike 鳳爪排骨飯$26 個蒸飯都幾多,但D鳳爪排骨較少,個鳳爪好惹味tongue但排骨一般。 我比⭐⭐⭐⭐ 食完滿足今個日頭既energy yummy
魚片粥
魚片粥
牛脷酥$11,爽滑腸粉$14
牛脷酥$11,爽滑腸粉$14
爽滑腸粉
牛脷酥
2023-12-24
是次消費
每人約$50 (下午茶)
DEC 23

天冷冷,最啱食個熱辣辣嘅粥同腸粉,一想食粥,便想起位置北角近春秧街街市嘅忠記粥品,佢D食物水準都好高,好多時都要排隊等 睇下個menu 揀咗魚片粥$25,牛脷酥$11,爽滑腸粉$14,買外賣回家吃lol D粥好綿,魚片粥都好新鮮,魚片好鮮味,好好食excited 牛脷酥仲熱,外脆內軟,好鬆化,好味道wow 爽滑腸粉$14,滑溜熱腸粉,不會太油膩,最愛加芝麻,豉油和甜醬一起吃balloonking 吃完曬,肚仔滿滿超滿足flower
三文魚菠菜忌廉意粉
三文魚菠菜忌廉意粉
九吋雞肉芝士handmade pizza
九吋雞肉芝士handmade pizza
九吋雞肉芝士handmadepizza
三文魚菠菜忌廉芝士意粉
DEC 23

今日和朋友去堅尼地城遊玩,無意中發現一間日式手工意粉和手工pizza, 個名叫Kuru Kuru自家製手作意粉,,見到餐牌自家製手作意粉和自家製手拉pizza ,仲要有下午茶套餐,一於去試試smile店內的座位寬敞 看一看menu,有tea time set $45up 揀選 T2. 三文魚菠菜忌廉意粉包$48 T7. 九吋雞肉芝士handmade pizza$58 (包飲品) 等咗一陣,好快有得吃mad 三文魚菠菜忌廉意粉有咬口,D味好好味,薯角炸得熱辣辣好趣like , pizza 一人份量都好大份,香濃芝士味,D雞肉有D肥,整體上不錯smile 餐後喝杯咖啡,...
OCT 23

今時今日很多家庭要外出返工, 有兩餸飯真係方便, 選擇多又抵食tongue 今日來到佳記美食看看lol 睇睇靚餸 都幾多選擇like 看看餐牌兩餸飯34元 我揀選蕃茄魚柳+椒鹽豬扒, 大大盒多餸多飯king誠惠$34, 好抵balloonwow 蕃茄魚柳有好味嘅蕃茄, D魚柳嘅炸粉有D厚sad, 味道都好味 椒鹽豬扒都是炸粉厚了點, 味道較鹹 用來送飯好Dchopstick
韓式豬軟骨辛辣麵配黑松露炒蛋連熱飲
韓式豬軟骨辛辣麵配黑松露炒蛋連熱飲
2023-09-13
是次消費
每人約$45 (早餐)
SEP 23

在open rice見到有「大小姐冰室」加入外賣自取 真係好開心, 方便隨時訂外賣like 平時常見都是火腿通粉、雪菜肉絲米、沙爹牛肉麵吃去吃都有點厭 揀在個平時較少有得吃嘅早餐「韓式豬軟骨辛辣麵配黑松露炒蛋連熱飲」份量都幾多,可以當Brunch (早午餐)吃tonguetongue 牛角包普普通通,黑松露炒蛋好嫩滑好味,泡菜+豬軟骨辛辣麵,酸酸辣辣好醒晨又醒胃,豬軟骨煮得軟腍入味,入口即化,勁好食likelike餐後喝杯回魂香濃咖啡,今日我嘅能量指數有提升啦star 「韓式豬軟骨辛辣麵配黑松露炒蛋連熱飲」$45
檢視所有留言 ()
5分鐘 (外賣自取)
2023-08-29
每人約$58
SEP 23

今日去筲箕灣探朋友, 之前在明星金閣吃過飯, 食物質素都ok, 行過見到「客家鹽焗雞」做優惠價$58shocked, 限賣三十隻, 一於買隻來試試tongue . 等外賣影下D早市優惠,外賣優惠 店內環境 隻雞都幾大隻, 肉質嫩, 但是味道真的太鹹dislike, 不是我杯茶sick, 希望明星改善下,如果唔係會走咗好多客upset
叉燒包、奶黃包+2杯奶茶共20元
叉燒包、奶黃包+2杯奶茶共20元
奶皇包+奶茶
叉燒包+奶茶
0分鐘 (外賣自取)
2023-08-30
是次消費
每人約$10 (下午茶)
SEP 23

糧尾要揾D抵食嘅嘢食, 諗起7 eleven便利店有熱賣點下午茶皇牌套餐$10連熱奶茶, 佢嘅下午茶時段2 - 6pm, 十分抵食love 奶茶普普通通, 小小澀口 叉燒包大大隻, D叉燒餡不肥, 幾好食like 奶黃包可能蒸得太久, 個包內外都係較硬, 不太好吃upset 叉燒包+奶茶$10 奶黃包+奶茶$10 **此皇牌套餐供應, 試過4-5點去買已售罄, 要買便要早balloon**
新鮮醬香牛筋腩米線連豆漿
新鮮醬香牛筋腩米線連豆漿
0分鐘 (堂食)
2023-08-08
是次消費
每人約$25 (早餐)
AUG 23

早晨呀,又是醫一醫個五臟腑,想起之前經過電氣道傷心酸辣粉有個早餐,今日走去試一試tongue 入到店內未有客人,店內環境整潔,光線光猛like 好彩十一時前到仲叫到早餐 以下是早餐餐牌 十一時後可叫以下餐牌 揀左早餐粉麵類- 9.新鮮醬香牛筋腩米線配熱豆槳 職員比張单話即煮要等15-20分鍾, 張单包荷包蛋🤔 都係等食物出來便知 未到15分鐘啲食物便送上,真係有荷包蛋likelikeD牛筋腩有D肥,味香濃,米線好吃,熱豆槳好好喝,25元可以食到超值早餐十分抵wowstarmad
時菜鯪魚球
時菜鯪魚球
0分鐘 (堂食)
2023-07-25
是次消費
每人約$55 (早餐)
JUL 23

今早起床想我已很久沒有到酒樓品嚐一盅2件點心啦。便上open rice app酒樓早茶資料,見到位於炮台山電氣道160號有間茶樓名「名軒」,見可以在open rice app 訂位兼且可賺取亞洲萬里通飛行里數,好着數,一於試試。 新福記和名軒同一個地方 是日優惠早茶套餐 點咗醒晨孖寶.A鮮蝦腸和時菜鯪魚球$41.8 鮮蝦腸大大隻蝦隻蝦幾好食,但個腸粉皮較厚,影響口感。 時菜鯪魚球熱辣辣大大粒好好味likestar ' 茶位$8+醒晨孖寶$41.8+加一服務費 =$55
叉燒切雞飯
叉燒切雞飯
2023-07-23
是次消費
每人約$20 (午餐)
JUL 23

位於北角電氣道市政大廈地下有間抵食燒味店個名「有運燒味鹵味店」 $20蚊便有双拼燒味飯(話shocked平過兩餸飯$28),今時今日好多食店都加價,只有此店為街坊仍提供優惠價,十分感激🙏,我揀咗叉燒切雞飯(病後初癒,所以薑葱蓉豉油全走) 叉燒切雞飯 - $20元 店員好好人比了好似梅頭肉嘅叉燒,叉燒和白切雞肉質冧冧地好正,叉燒和白切雞少少咸,配上熱熱地的白飯一齊食,wowkinglovelike,謝謝您,令我今天好滿足excited (ps.若加上薑葱蓉會更好吃)
Top