餐廳: 香江花月 (利舞臺廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-07 104 瀏覽
一直想去呢間火鍋店,朋友去過佐敦果間話好多打卡位,上網見到呢間分店vintage 風,走懷舊帶精緻嘅feel, 好想試下呢😌一去到就有杯細細的Welcome drink :茉莉花雪梨茶,值得讚嘅係佢唔係好甜,同埋又好香濃嘅雪梨味,飲咗就令到胃口大開,仲要啱晒呢啲秋冬嘅feel。我哋兩個人食,所以隨意叫咗幾款,不過我知道香江拼係必點,所以今次主力食呢個😌🐮秘製花雕豬肚鍋:鍋底入面有枝竹、酸菜同豬肚,但係好多材料比想像中多。枝竹索晒湯底精華,另外胡椒味都好濃厚,而豬肚軟腍好入味喔!🐮香江拼:一直想試呢個好耐,咩都齊晒,啱晒鍾意食牛嘅人士,一次過試齊手切肥牛、牛柳粒、安格斯肥牛、牛小腿、牛白肉、牛心頂、黑柏葉和牛脷,份量十足,水準亦不錯,重點係好新鮮,牛肉一入口即溶,每款材料絕不馬虎。牛柳粒開頭以為好靭,但原來又OK喎。🐮油麥菜:份量好多,特別推介醬料區嘅腐乳汁,好出色,點菜一流。🐮南乳墨魚丸:第一次食南乳放落墨魚丸度,好香嘅南乳味,入邊墨魚丸粒都食得到,好彈牙。🐮竹蔗茅根水:呢個好清甜,感覺冇落糖,竹蔗茅根味香濃,打邊爐必點👍🏼
, 好想試下呢😌

2023-12-06 123 瀏覽
之前睇過香江花月打過邊爐,留意到原來佢晏就有點心食,仲要好精緻,諗住搵日同朋友一齊嚟今日終於有時間了~-呢度21樓望住個景都好舒服,採光又好,啲裝修擺設都好有心思好靚❤️-下午茶茶位 $10@1基本嘅茶同埋菊花、人參烏龍我哋揀咗人蔘烏龍甘甘甜甜又解膩咁好好飲~-金粟金魚餃 $53呢個係我覺得必點嘅餃未嚟就已經覺得一定要叫超精緻既金魚餃😍上面仲有啲金箔🤩成條金魚咁好靚~入面都好足料大大隻蝦🦐下面有啲粟米羹🌽又靚又好食😋-金罔牛油果蝦卷 $50外層實淨得黎好脆香口感好好👍🏻入面有啲蝦米牛油果幾好食🤤配埋沙律醬仲正😋-金腿魚翅灌湯餃 $39.8由細到大都好鍾意食灌湯餃肉味香濃餃皮索哂啲湯飲得出湯底熬過一段時間好出味餃子有菇有蝦有豬肉😍-北菇滑雞飯 $28.8份量岩岩好尤其覺得佢啲飯好好食好香米飯味幼身既米索哂啲香味同甜豉油😚-蜜汁叉燒包 $32叉燒包就正常發揮個包幾軟熟~-仲有啲點心都好精緻下次都會再黎試😍

下午茶茶位 $10@1
基本嘅茶同埋菊花、人參烏龍
我哋揀咗人蔘烏龍
甘甘甜甜又解膩咁好好飲~

金粟金魚餃 $53
呢個係我覺得必點嘅餃
未嚟就已經覺得一定要叫
超精緻既金魚餃😍
上面仲有啲金箔🤩
成條金魚咁好靚~
入面都好足料大大隻蝦🦐

個包幾軟熟~
仲有啲點心都好精緻
下次都會再黎試😍

2023-12-06 75 瀏覽
銅鑼灣利舞臺一向都有多間食肆,要突圍而出, 就必定要在裝修環境,食物質素以及gimmick 取勝。這一家位於【利舞臺廣場21樓】的 【香江花月】是一間主打高級精緻火鍋的餐廳, 裝修高貴而且帶有格調, 用了鮮明的橙啡色,感覺更加年輕。餐廳內的小舞台更擺放了一台大摩托,氣派非凡。食物無論賣相抑或質素都相當高, 所有的擺盤都非常之精美,嚴如進入了花花世界。先講一講火鍋湯底, 選擇相當多, 令人目不暇給。 今次選擇了一個既滋潤,亦老少咸宜的《木瓜鮮魚鍋》。鮮魚經過走油香煎,令湯頭煲起來奶白色。淆好魚湯之後,侍應生會將魚肉分拆,讓食客品嚐魚肉。 木瓜魚湯非常鮮甜,而且滋潤有營養,令新鮮簡單的火鍋食材帶出本身的鮮味。必食推介《太極兩儀》,分別是花雕手切肥牛, 和牛奶黑松露伊比利亞黑豚肉。 兩者都甚有驚喜。手切肥牛加入了陳年花雕酒,酒味香濃、香氣十足。 而且肥瘦均勻,佈滿雪花,人口即溶。伊比利亞黑豚肉加入了牛奶醃製, 令肉質食起來更嫩滑。而且加入了黑松露醬,寫來更加美味。《七彩餃子》賣相精美,藍色餃子皮用了蝶豆花, 裏面是木耳椰菜餃, 口感爽脆。黑色餃子皮相信加入了墨魚汁, 是黑松露豬肉餃。 另外還
銅鑼灣利舞臺一向都有多間食肆,

這一家位於【利舞臺廣場21樓】的 【香江花月】

餐廳內的小舞台更擺放了一台大摩托,氣派非凡。

《七彩餃子》賣相精美,藍色餃子皮用了蝶豆花, 裏面是木耳椰菜餃, 口感爽脆。黑色餃子皮相信加入了墨魚汁, 是黑松露豬肉餃。 另外還有綠色菠菜餃, 每款餃子味道都各有特色, 和朋友各自選取喜愛的顏色餃子試味,驚喜十足。

另外還有《七色丸》 黃金蝦丸、芋頭丸、 薑蔥丸、蟹膏蟹子蝦丸、蝦醬丸…… 等著你的味蕾來挑戰, 做一個blind tasting。

火鍋點心拼盤》 將平時飲茶食到的港式點心: 奶黃包 、 蝦餃 等當作火鍋配料, 每款賣相都相當精緻, 有小白兔、小南瓜、金元寶, 相當可愛。

《即炸魚皮》熱辣辣脆卜卜, 輕輕灼一灼2秒,雙重口感。

《花花綠綠》就是蔬菜蔬果籃, 裏面有齊各款不同種類的蔬果, 放得正正齊齊,就如花園裏的盆栽一樣。有南瓜、黃芽白、車厘茄 、油麥菜、粟米芯、 白菜等。

呢度亦提供了酒吧的服務 , 每款cocktail或者mocktail的賣相都超級美。《琥珀誘惑》 用了不同的果汁作基調, 加入到用水果汁製成的玫瑰冰塊, 飲落酸酸甜甜,帶有清新的果香。

全間餐廳都以花花世界為主題, 坐得舒服,同樣打卡一流, 是朋友聚會的好選擇。

2023-11-30 66 瀏覽
今日嚟到銅鑼灣特色打卡打邊爐餐廳✨✨一定要嚟享受精緻高級火鍋👍🏻👍🏻店內環境好舒服寬敞,仲有特色打卡位,真係要俾個like😘花滿園首先梗係火鍋最緊要嘅肉類,呢個係伊比利亞黑毛豬,肉片卷成花形,擺盤好有心思,肉質嫩滑,脂肪比例岩岩好火鍋點心🎖️特色必試推薦,呢度嘅小點心都製作精緻,可以擺落火鍋烚熟佢,但竟然係奶黃包,燒賣,水晶餃!!超級好食!!意想不到七彩餃子有菠菜餃、芫茜豬肉餃、冬菇豬肉餃等。以食用顏料製成餃子皮,烟韌彈牙,餡料鮮甜嫩滑。七色丸手打丸擺盤都好用心,7隻味道有:手工芝士蝦丸、黑松露墨魚丸、青咖哩墨 魚丸、紅咖哩墨魚丸、鹹蛋黃墨魚丸、蟹子墨魚丸、椰芋墨魚丸。我最鍾意嘅就係鹹蛋黃墨魚丸,裏面嘅鹹香味好出色。

花滿園

火鍋點心

七彩餃子

七色丸
8:00去到所有湯底都無哂得翻半個😂湯底叫「雲南野菌乳鴿鍋」但無乳鴿😂 咁就要咗個「雲南野菌鍋」但驚喜嘅係惹菌種類十分多 仲要有啲係冇見過嘅 詳情請看片 十分新奇有趣 火鍋配料:⊶ 太極兩儀 係一個牛肉同豬肉拼盤佢用紅酒汁同黑松露牛乳汁作底,然後砌成個太極嘅圖案豬肉配淡淡黑松露牛乳嘅味牛肉浸泡紅酒汁非常濃郁嘅 帶出牛鮮味⊶ 七彩餃子一上枱必定相機食先 色彩繽紛好吸睛,每隻色都唔同口味,新鮮大膽又好玩。我覺得一定要自己試過先有新鮮感,所以就唔喺度開館咩色係咩嚟喇🤫⊶ 七色丸概念同七彩餃子一樣 一色一味 但佢哋兩款係無撞味嫁 同樣新鮮好玩 ⊶ 一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)其實係秋葵蟹籽墨魚滑 外表好似帆船 用紅蘿蔔片搭配三款不同肉餡 釀進秋葵呢到擺盤真係花盡心思⊶花花綠綠係蔬菜拼盤 好多不同蔬菜都包括小番茄 油麥菜 南瓜 西洋菜 生菜 娃娃菜 勁多種擺到到好似盆栽咁⊶即炸魚皮超大块 超脆 相信係新鮮炸起 偏厚身 自己覺得可以比出面嘅可以滾耐多10-20秒飲品:⊶ 琥珀誘惑佢舊冰係玫瑰形狀超靚 可以自己倒落去玩味十足 甜度適中 仲有一條蟲仔糖喺下面好過癮⊶ 奇幻歷險上枱時會幫你整氣泡 🫧 過

8:00去到所有湯底都無哂
得翻半個😂
湯底叫「雲南野菌乳鴿鍋」
但無乳鴿😂 咁就要咗個「雲南野菌鍋」

火鍋配料:

⊶ 太極兩儀
係一個牛肉同豬肉拼盤
佢用紅酒汁同黑松露牛乳汁作底,然後砌成個太極嘅圖案
豬肉配淡淡黑松露牛乳嘅味
牛肉浸泡紅酒汁非常濃郁嘅 帶出牛鮮味

⊶ 七彩餃子

⊶ 七色丸

⊶ 一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)

⊶花花綠綠

#銅鑼灣美食 #相機先食 #養生美
顏 #火鍋湯底 #舊物#火鍋
雲南野菌鍋
2023-11-24 72 瀏覽
呢排天氣咁涼真係好適合打下邊爐曖下身今次要為大家介紹既係 - 香江花月香江花月係位於銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓餐廳成個環境優雅 而且佢係餐廳既中庭位放左部古董電單車係到 勁IG-able食物個方面 今次分別點左:- 美顏花膠雞鍋- 花滿園- 七彩餃子- 七色丸- 一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)- 火鍋點心- 花花綠綠佢個湯底雞味好香濃店員建議我地先飲湯 後打邊勞而且佢地係將花膠另上 真係超正@victorianera_hk Location : Causeway BayPrice : $400-$500/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/1
呢排天氣咁涼真係好適合打下邊爐曖下身
今次要為大家介紹既係 - 香江花月

香江花月係位於銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓

食物個方面 今次分別點左:
- 美顏花膠雞鍋
- 花滿園
- 七彩餃子
- 七色丸
- 一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)
- 火鍋點心

Location : Causeway Bay
Price : $400-$500/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/1
2023-11-23 3242 瀏覽
📍香江花月 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓🟡美顏花膠雞鍋 $298今日食香江花月,推介佢哋嘅美顏花膠雞鍋。飲咗兩碗湯之餘仲食晒半隻雞!🟡太極兩儀 $428太極兩儀有紅酒安格斯牛肉同黑松露牛乳梅花豬肉片。以打邊爐的肉來講,呢度真係食過最好食!🟡七彩餃子 $108七色丸有蟹子、紅咖哩、青咖哩、椰芋、南乳、黑松露同鹹蛋黃口味。🟡七色丸 $98七彩餃子好有特色,我哋最鍾意食黑色嘅蟹肉黑松露餃,同橙色嘅金華火腿菜肉餃!🟡一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)$98一帆風順係用秋葵同蘿蔔切片做成嘅小船形狀,好型!🟡火鍋點心 $98火鍋點心估唔到咁好食!有燒賣、蝦餃、水晶餃、菜苗餃、粉果、水晶奶黃餃同流沙餃。一定要trytry!🟡花花綠綠 $118超級豐盛蔬菜盤,想食邊種蔬菜任君選擇!🟡琥珀誘惑 $88 🟡奇幻歷險 $88特色飲品都好值得一試!琥珀誘惑係用粉紅色玫瑰花同番石榴底加奇異果汁、橙汁同菠蘿汁;而奇幻歷險係豆奶加忌廉同埋梳打加奇異果。真係值得黎試下!
📍香江花月 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
📍銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓

🟡美顏花膠雞鍋 $298

🟡太極兩儀 $428

🟡七彩餃子 $108

🟡七色丸 $98

🟡一帆風順(秋葵蟹籽墨魚滑)$98
一帆風順係用秋葵同蘿蔔切片做成嘅小船形狀,好型!

🟡火鍋點心 $98

🟡花花綠綠 $118
超級豐盛蔬菜盤,想食邊種蔬菜任君選擇!

🟡琥珀誘惑 $88
🟡奇幻歷險 $88

2023-11-22
  • 七色丸
  • 花花綠綠
  • 七彩餃子
2023-11-19 123 瀏覽
50年代懷舊香港主題食店,精選美點精心設計出多款創意菜式,既發揮出新派點心的精髓,又能保留傳統中菜的獨特風味,色香味俱全🥢瑤柱紅米炸兩腸 這道菜色澤鮮豔,紅米炸兩腸的粉皮晶瑩剔透,油條的口感酥脆,與紅米的香氣相互融合🦢黑白天鵝酥天鵝酥的外觀精緻美觀,黑白相間的酥條充滿了誘人的口感。白天鵝內有滿滿紅豆蓮蓉,豐富的口感不會過於甜膩;黑天糖則以杏仁白蓮蓉為餡為,帶來濃郁的杏仁風味🐠金粟金魚餃這款特色蒸點是一道打卡必嚐的菜式。芡汁使用蛋花和玉米勾勒出了金魚游水的模樣,金魚餃內有滿滿鮮蝦粒,彈牙的口感令人愉悅🦐滑蛋鰕仁鴛鴦粉麵以滑蛋和鰕仁為主角,滑蛋炒得香氣四溢,色澤金黃,口感滑嫩。搭配著爽彈的蝦仁,鴛鴦粉麵底使用了河粉和粉麵,帶來豐富的口感享受🎈香江花月 (利舞臺廣場)🎈銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓

🥢瑤柱紅米炸兩腸

🦢黑白天鵝酥

🐠金粟金魚餃

🦐滑蛋鰕仁鴛鴦粉麵

🎈香江花月 (利舞臺廣場)🎈
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓

-✍️餐點介紹——◽️姬松茸鮮竹卷HK$36評論:之前吃到的鮮竹卷都是放在蒸籠裡用蒸的,他們居然結合了松茸然後熬成鮮甜的雞湯將鮮竹卷泡在裏面吸收滿滿的精華,放入口中之後一咬就破湯汁直接爆開在嘴中,有點小可惜就是湯汁濃一點會更好,鮮竹卷倒是挺不錯吃的ʕ •ᴥ•ʔ◽️紅袍荔枝HK$46評論:超級無敵有創意的一道菜,整個外觀看起來超像一顆荔枝的,外皮炸得非常酥脆裡面包著奶酥餡,吃起來甜而不膩,超推的一道!上面那個葉子記得不要吃下去😅他不能吃只是裝飾而已🤣◽️金粟金魚餃🌽 HK$53評論:其實他原本就只是水晶餃裡面包著豬肉餡還有玉米,但外觀從常看到的包子型變成一隻金魚直接變成打卡神菜📷,外面用的是蛋花和玉米勾芡,模仿金魚在游水的樣子,實在是太可愛了(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)◽️香脆豉油皇炒麵HK$118評論:以前在台灣的時候就很愛吃豉油黃炒麵,很喜歡他脆脆的口感,吃起來好不費勁而且越嚼越香🫶🏻裡面加入簡單的豆芽還有青菜增加了口感豐富度,當天我自己一個人就把一整盤搞定了😂不會太鹹挺不錯吃的-🫵惟翔碎念✊久違的po 個文🤣最近實在太忙了事情都處理不完了😭今天介紹的這間其實是火鍋店,一直都想來吃都沒找到機會(有點小貴
✍️餐點介紹——

◽️姬松茸鮮竹卷HK$36

◽️紅袍荔枝HK$46

◽️金粟金魚餃🌽 HK$53

◽️香脆豉油皇炒麵HK$118

🫵惟翔碎念✊

久違的po 個文🤣最近實在太忙了事情都處理不完了😭今天介紹的這間其實是火鍋店,一直都想來吃都沒找到機會(有點小貴😞)但就被我發現他們下午有飲茶點心菜單就跑來吃了😶

我覺得他們的點心跟其他老牌店不一樣的就是他們把每道菜都做的很漂亮很適合拍照,又不失點心本身好吃的本質,很適合我們這種年輕人來吃🤣有些人會覺得老牌飲茶的餐廳都看起來舊舊髒髒的,這間就蠻適合在意外觀好不好看的人來🫶🏻店內的採光真的無敵拍照起來特別好看(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

這次來這裡有個有趣的體驗就是平時只點的到普洱、香片或是鐵觀音,但這間居然有白牡丹🤣喝起來也挺香挺不錯的,強力建議其他間也跟進(不是🤪
惟翔推薦品項:紅袍荔枝、香脆豉油皇炒麵
惟翔的總評分:🌕🌕🌕🌕(滿分5分)#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodporn #hkfood #hkig #食好西 #相機食先 #香港美食 #尖沙咀美食 #銅鑼灣美食 #中環美食 #旺角美食 #灣仔美食 #拍拖好去處 #香港好去處 #hkrestaurant
2023-11-17 103 瀏覽
今日天氣凍咗好多,朋友提議去打邊爐。我哋去了利舞台廣場嘅香港花月。香江花月嘅地方寬敞,令人覺得好舒服。入到去已經見到一架好有型嘅電單車。仲有好似teamlab咁嘅打卡房。湯底我哋選咗雲南野菌鴿窩。裏邊有四種唔同嘅菌菇,包括有茶樹菇 、黃耳、秀珍菇等,材料好豐富。配料叫了七彩餃子 ,七色丸 ,一帆風順, 花花綠綠。七彩餃子和七色丸顧名思義是7種顏色的餃子和丸子。每一隻顏色嘅都係唔同口味,好似開盲盒子咁,食每一粒都覺得好驚喜。丸子彈牙鮮甜,餃子各有風味。一帆風順係秋葵加墨魚滑,係我全餐最鍾意嘅食物。秋葵好嫩,配搭新穎。花花綠綠其實即係蔬菜拼盤。裏邊有各種常見嘅新鮮蔬菜,仲有南瓜同埋番茄 ,份量好多。 我哋都叫左一個火鍋點心。裏邊有兔仔同埋魚造型嘅點心。有啲係蝦餃,有啲係奶黃,南瓜餡,有鹹有甜。真係好似食緊點心咁啊。特色飲品叫咗奇幻歷險 ,佢係有奇異果嘅一杯無酒精飲品。店員會喺飲品上邊吹一個波波,令我有食緊分子料理嘅感覺。臨走還有大抽獎。有顧客抽到華人塔,是三獎,開心到😂下次可以再來吃多一次了。

2023-11-13 113 瀏覽
裝修走高級懷舊風格,梳化卡位勁舒服😌食物美味賣相服務一流💕最最最特別係有間teamlab波波燈房,一定要黎打吓卡📸美顏花膠雞鍋 十分足料🥰一帆風順蟹籽墨魚滑幾彈牙,釀入秋葵幾有特色💕七彩餃子第一次食咁多顏色嘅餃子,賣相超靚天倫鍋心有可愛嘅動物造型,兔兔同埋南瓜係奶黃餡好好味🎃太極兩儀安格斯牛應該係呢度嘅招牌,捲成一朵朵花好吸晴😍😍😍皮蛋蝦滑平時食淨蝦滑就食得多,皮蛋蝦滑真系第一次食,自己整碎皮蛋同蝦滑有得食有得玩😂花花綠綠全部都係新鮮蔬菜雜錦拼盤飲品名稱相當特別,琥珀誘惑同桃花緣😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍.....
美顏花膠雞鍋

十分足料🥰

一帆風順
蟹籽墨魚滑幾彈牙,釀入秋葵幾有特色💕

七彩餃子

第一次食咁多顏色嘅餃子,賣相超靚

天倫鍋心

有可愛嘅動物造型,兔兔同埋南瓜係奶黃餡好好味🎃

太極兩儀

安格斯牛應該係呢度嘅招牌,捲成一朵朵花好吸晴😍😍😍

皮蛋蝦滑

花花綠綠
全部都係新鮮蔬菜雜錦拼盤

飲品名稱相當特別,琥珀誘惑同桃花緣
😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

🌸🌕🏮 香江繁花滿岸色,芳月明天上人間🌸🌕🏮今日跟好姊妹一起到利舞台喝茶,低調奢華的香江花月早已聞名,我特地配襯了複古造型跟現場氣氛完美結合,儀式感滿瀉!意想不到現場有大型電單車自轉展示台、酒吧、更有迷幻彩燈鏡房打卡,驚喜萬分!每款食物都很精緻尤如藝術品一樣令人賞心悅目,而且味道比外觀更出色,每一口都令人陶醉。【我的完美中餐】1️⃣茶(香片)2️⃣姬松茸鮮竹卷3️⃣紅袍茘枝4️⃣杏汁金魚餃5️⃣迷你鴛駑炒飯
🌸🌕🏮 香江繁花滿岸色,芳月明天上人間🌸🌕🏮

【我的完美中餐】
1️⃣茶(香片)
2️⃣姬松茸鮮竹卷
3️⃣紅袍茘枝
4️⃣杏汁金魚餃
5️⃣迷你鴛駑炒飯
  • 杏汁金魚餃
之前見雜誌介紹利舞臺嗰間主打火鍋同精緻點心嘅「香江花月」,一直想搵個機會嚟試下,咁啱今日要嚟銅鑼灣換禮券,趁機過去食個午餐。餐廳陳設以 50 年代嘅舊香港為藍本,甫出升降機,一幅幅經典電影油畫海報隨即映入眼簾。中庭位置放了一部古董電單車,再配以琉璃綠色幕簾,令人有恍如置身於舞台劇場般。另外餐廳設有七彩波波燈鏡房,環境超夢幻,啱晒鍾意周圍去打卡影靚相嘅朋友仔!今次嗌咗一個炒飯同三款點心。姬松茸鮮竹卷:鮮竹卷真材實料,內有竹筍和茶樹菇,菇菌清香怡人,腐竹透薄不韌,加上充滿姬松茸菌香嘅熱湯,滋潤又美味。金粟金魚餃:擺盤好有意景,金魚餃白裡透紅,入面嘅蝦肉大大隻,爽彈味鮮,配上粟米清湯,睇落好似喺池塘暢游一樣,令人賞心悅目。另外呢款紅袍荔枝亦係必食之選,用上紅色糯米皮做出外層,而內餡則以荔枝茸及奶黃混合製成,皮層脆中帶煙韌,奶黃餡心微甜香軟,色香味俱全。最後嚟一碟迷你鴛鴦炒飯,賣相好吸引,色彩鮮艷,綠色嗰邊係菠菜汁配雞肉和菜心,而紅色嗰邊就係紅肉火龍果汁配蝦仁同帶子,食落口感好豐富,非常醒胃,有營又健康。整體來說,餐廳嘅佈置非常用心,座位闊落舒服,店員亦招呼周到,絕對值得再訪。
超級多打卡位 點影都靚 食物質素都唔錯值得一讚嘅係店員們都親切有禮 非常好服務🔥😉成個空間都充滿舊香港色彩 華麗舞台吊燈大到有間專俾人打卡嘅波波燈鏡房仲有成架懷舊Fancy電單車 勁型😎⁡用餐前有杯新鮮每日即製桂花蜜潤喉清潤初時以為有條食得嘅鯉魚仔🐟原來係隻小杯刻有 真係好似游緊水咁⁡湯底今次揀咗美顏花膠雞湯 超濃又夠鮮美特色火鍋料:花滿園火鍋配料:七色丸/七彩餃子/花花綠綠/火鍋點心/即炸魚皮特飲:琥珀誘惑/奇幻歷險⁡由團隊研發出多款秘製養生火鍋湯底而且仲係無添加味精+限量供應✨本身就想試豚肉白菜鍋 點知售罄 真係要早啲去呀‼️😅先飲[🐓美顏花膠雞湯] 肚仔暖笠笠女士們恩物 能滋陰補顏 味道清甜濃郁 花膠口感軟滑彈牙令雞湯更濃更具膠質🤤🤤⁡[💐花滿園]賣相好精緻細膩 廚師細心又有創意將牛肉卷成花嘅形狀 睇得又食得😮😮仲有個木質層架擺放住 非常有中式風情全部都好新鮮 肉味香濃 一次過試勻晒🤤[🥟七彩餃子]有唔同顏色餃子各有特色👍🏼佢地分別係蟹肉黑松露餃/姬松茸野菌餃/午餐肉粟米餃/金華火腿菜肉餃/冬菇薺菜餃蟲草花餃/和牛香茜餃😙⁡[🍡七色丸]係色彩繽紛又靚 仲要擺盤精美有黑松露墨魚丸/鹹
超級多打卡位 點影都靚 食物質素都唔錯

佢地分別係蟹肉黑松露餃/姬松茸野菌餃/
午餐肉粟米餃/金華火腿菜肉餃/
冬菇薺菜餃蟲草花餃/和牛香茜餃😙

[🍡七色丸]係色彩繽紛又靚 仲要擺盤精美
有黑松露墨魚丸/鹹蛋墨魚丸/椰汁墨魚丸/紅咖喱魚丸/青咖哩墨魚丸/南乳墨魚丸/蟹籽墨魚丸😋😋
淨係睇啲名都覺得勁 自己打邊爐都未食過

中間以果香味濃嘅番石榴汁雪成玫瑰花狀
另外加入奇異果汁/橙汁/菠蘿汁調製而成嘅飲料
酸爽又清甜 真係三重感觀享受吖‼️🥰
2023-10-30
一踏入餐廳已感驚嘆😍😍高雅裝潢兼地方闊落精緻💯(大廳中心更放有懷舊電單車顯出氣派感!!)坐低order食材之後…先出去自助自選多款調味醬料👌🏻再飲啖附送嘅✨洋甘菊雪梨茶 下下火就開始打邊爐啦😚. ✨美顏花膠雞鍋 打邊爐前先飲湯😌非常濃郁美味!花膠含豐富蛋白質同膠質!極具滋陰養顏同補腎嘅食療作用!對關節同皮膚都有益處🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️係關注美顏人士最佳之選❤️.✨太極兩儀 安格斯牛肉🐂:肥美且有靚紋理👍🏻入口軟腍又有牛味!推薦!梅花豬肉片🐽:肉質爽口非常😎超出預期嘅好食!!. ✨七彩餃子顏色鮮艷💕粒粒滿滿餡料💕包括有: ❤️金華火腿菜肉餃, 💜和牛香西餃, 💙姬松茸野菌餃, 🧡蟲草花餃, 💛午餐肉粟米餃, 💚冬菇薺菜餃, 🖤蟹肉黑松露餃😁. ✨七色丸🎉同樣色彩繽紛💛鹹蛋黃墨魚丸, 🧡蟹籽墨魚丸, 💚青咖哩墨魚丸, 🤎南乳墨魚丸, 💜椰芋墨魚丸, ❤️紅咖哩墨魚丸, 🤍手工芝士鮮蝦丸😀粒粒彈牙爽口!!. ✨一帆風順以秋葵作為小船🛶再釀入蟹子墨魚滑!帆船造型DONE👍🏻係幾有創意!食落有專屬秋葵質感!墨魚滑彈牙!口感豐富!!. ✨皮蛋蝦滑以皮蛋搗爛於蝦滑之中拌勻😋再以匙羮加入湯鍋之中煮熟食用!有創意
✨美顏花膠雞鍋
✨太極兩儀
安格斯牛肉🐂:肥美且有靚紋理👍🏻入口軟腍又有牛味!推薦!
梅花豬肉片🐽:肉質爽口非常😎超出預期嘅好食!!
✨七彩餃子
✨七色丸
✨一帆風順
✨皮蛋蝦滑
以皮蛋搗爛於蝦滑之中拌勻😋再以匙羮加入湯鍋之中煮熟食用!有創意又口感層次豐富味美🙌🏻🙌🏻
✨花花綠綠
蔬菜種類繁多🌱有南瓜, 椰菜花, 小蕃茄, 粟米芯, 皇帝菜, 油麥菜, 生菜, 娃娃菜 等等😍😍一次過品嚐各款時令蔬菜💚
✨奇幻旅程
打卡嘅煙霧泡泡!!要準備好相機📸以伏特加配搭上貝禮詩香甜酒🍸口感細膩誘人!帶有濃厚嘅酒香配上清爽香甜嘅奇異果🥝、豆奶、獨有雲呢拿味幽香嘅忌廉梳打調製而成!風味獨特🤩🤩
✨花月豪庭
勁精緻fancy😘😘以藍莓+蘋果+北海道牛奶打造出清新怡人口感果汁!裝飾仲有棉花糖蛋糕+奇異果+蜜瓜+乾花等等令造型更添少女味💮
✨加一服務費
✨店內更設有幸運輪抽獎活動🥳惠顧滿指定金額就可參加!快啲邊食邊試試手氣如何🤟🏻