2023-02-12 31 瀏覽
由細到大都喜愛食餃子皆因方便又好味當小食 / 伴湯麵 都好正荃灣呢間係我食過覺得可以再Encore每日新鮮自家包餃豬肉同蔬菜夠新鮮喺呢區最有質數嘅餃子如果揀湯餃,佢地嘅湯底仲有瑤柱同鮮魚熬製不過我喜愛香脆嘅餃子,所以揀咗4款唔同口味嘅煎餃🥢韮菜餃韮菜+豬肉 作為餃子嘅餡料真係無得挑剔豐富嘅肉汁,又軟又Juicy🥢粟米餃粒粒粟米好足料,口感較豐富🥢牛肉餃除咗豬肉作餡料之外,牛肉都係唔錯嘅選擇肉味更香🥢芫茜餃入口已經湧出香濃嘅芫茜味外脆內軟嘅口感.芫茜控必試下次會試下<全部大混合>一次過試齊8款口味 再同大家報告
由細到大都喜愛食餃子
皆因方便又好味
當小食 / 伴湯麵 都好正

荃灣呢間係我食過覺得可以再Encore
每日新鮮自家包餃
豬肉同蔬菜夠新鮮
喺呢區最有質數嘅餃子

如果揀湯餃,佢地嘅湯底仲有瑤柱同鮮魚熬製

不過我喜愛香脆嘅餃子,所以揀咗4款唔同口味嘅煎餃

🥢韮菜餃
韮菜+豬肉 作為餃子嘅餡料真係無得挑剔
豐富嘅肉汁,又軟又Juicy

🥢粟米餃
粒粒粟米好足料,
口感較豐富

🥢牛肉餃
除咗豬肉作餡料之外,牛肉都係唔錯嘅選擇
肉味更香

🥢芫茜餃
入口已經湧出香濃嘅芫茜味
外脆內軟嘅口感.芫茜控必試

下次會試下<全部大混合>
一次過試齊8款口味
再同大家報告
2023-02-06 36 瀏覽
🏠做咗全日嘢放工好攰,即刻嗱嗱臨買啲外賣返屋企食!見到有間餃子店好似幾多人買外賣,今日又想食得清清地,所以試吓啦!😆😆😆我揀咗14隻餃子,可以雙拼,所以我就試下芫茜餃、牛肉餃、香菇餃、白菜餃!🌾🥬🍄🐂🥦 $34就有7粒,仲可以一次過食幾個口味,好抵!👍🏻 芫荽餃最好食,有好多芫荽!牛肉餃啲肉偏實淨,香菇餃都有幾粒菇,白菜餃啲白菜幾多!自己一個食其實14粒餃子已經好夠!😄😁😆 但我好為食,再嗌多咗一兜手拍青瓜🥒做小食,非常開胃!餐廳好好人,收銀阿姐非常友善,仲會主動問我洗唔洗分開湯裝。我要搭長途車返屋企,所以梗係話好啦!🙏🏻🥰返到屋企,啲湯仲熱㗎!😍 重點係原來啲湯係魚🐟、豬骨🦴、瑤柱煲㗎🔥!完全飲到原汁原味!

$34就有7粒,仲可以一次過食幾個口味,好抵!👍🏻

2023-02-01 39 瀏覽
平民美食🥟餃子坊(՞•Ꙫ•՞) ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ路德圍出咗名多好嘢食 啱晒掃街😋平時都好鍾意食餃子嘅我哋🤪揀咗呢間餃子坊外賣拎走食😆聽聞D師父有十幾年包餃子的經驗㗎🤫▪️椰菜餃 ▫️白菜餃 (10隻)💲4️⃣3️⃣呢兩款就嗌咗湯餃 費事成日食煎嘢咁熱氣🤩佢嘅湯底係用瑤柱.豬骨.魚熬出嚟 一啲味精都冇落㗎❕聞落已經好香瑤柱味 飲落清清哋幾有屋企嘅味道🥰餃子皮厚薄適中 唔會一夾就散晒仲有啲口感 兩款餡料食落都唔錯😆ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ▫️芝士餃 (10隻) 💲4️⃣8️⃣芝士餃淨係得煎餃〰️味道唔算好濃郁芝士味 芝士唔算多 食落唔會太漏🧀入面仲有肉碎同粟米 食落好甜😚但煎餃有啲油🤏🏻所以個人就比較鍾意湯餃多啲🤔ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ🌟原來佢哋係嘅餃子係即日包 夠曬新鮮 唔怪得知嗰日兩點幾去到仲咁多人啦😮———— ʕ•͡ᴥ•ʔ ʕ•ᴥ•ʔ ♥︎ ——————📍餃子坊荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖
平民美食🥟餃子坊

唔怪得知嗰日兩點幾去到仲咁多人啦😮

———— ʕ•͡ᴥ•ʔ ʕ•ᴥ•ʔ ♥︎ ——————
📍餃子坊
荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖

同朋友👧🏻一齊喺荃灣,大家都唔係好肚餓,不過都要食啲嘢,所以諗住簡簡單單搵少少嘢食,喺南豐中心下邊一帶行吓,呢度睇吓嗰度望吓,見到呢間,食餃子,好似幾啱呢日嘅胃口,咁就決定入去開餐😆我哋叫咗呢啲嘢:$20 嘅「手拍青瓜」$43 嘅「韭菜餃、白菜餃 雙拼10隻」$48 嘅「芫荽餃、牛肉餃 雙拼10隻」「手拍青瓜」:青瓜新鮮,幾爽脆「韭菜餃、白菜餃」:熱辣辣,清楚食到韭菜、白菜、豬肉,簡單幾好食「芫荽餃、牛肉餃」:兩樣都幾好味,特別係「芫荽餃」有芫荽清香味

我哋叫咗呢啲嘢:
$20 嘅「手拍青瓜」
$43 嘅「韭菜餃、白菜餃 雙拼10隻」
$48 嘅「芫荽餃、牛肉餃 雙拼10隻」

「手拍青瓜」:青瓜新鮮,幾爽脆

2023-01-27 478 瀏覽
🥳佢哋嘅餃子係即日即包架👍新鮮豬肉做✅加埋湯底係用新鮮食材、瑤柱、豬骨、魚去熬🔥夠曬原汁原味呀👍👍🧧價錢又親民💰真係好過自己買野包喎😜又正抵食呀🥳🥳餃子控一定要去試吓呀🥳🥟松露煎餃 $65/7隻🔥呢個松露煎餃勁好賣🥟所以我去到包好嘅餃子已經賣晒lu💯師傅又即刻包又即刻煎🔥真係耐心等一陣都值得呀⏰返到屋企急不及待就要食喇😜一打開個盒😜新鮮煎出嚟嘅松露餃嘅香味已經勁香勁吸引喇👍今次我係第一次試佢嘅煎餃🔥果然都唔會令我失望呀😋佢哋即叫即做👍所以松露煎餃嘅外皮係超香脆❤一啖咬落去松露味加埋肉汁😄口味超夾💯煎餃超值得推介喔🥳🥳🥟椰菜湯餃 $32/7隻🌈我之前已經試過佢哋呢度餃子7⃣️種唔同嘅口味架🥳我最鍾情嘅就係佢地嘅椰菜餃🥟又新鮮🔥超爽口呀💯所以今日就叫多咗份椰菜湯餃🥟🥟🐇年大満足呀🥳🥳▪️韭菜餃▪️椰菜餃▪️白菜餃▪️粟米餃▪️芫荽餃▪️牛肉餃▪️冬菇餃

🥟松露煎餃 $65/7隻

▪️冬菇餃
  • 松露煎餃
  • 椰菜湯餃
2023-01-21 46 瀏覽
📍 #餃子坊 in Tsuen WanChineseFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛🤍🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range:💰 $100Favourite:💖 Leek dumplings------------------------------✅ Located in Lo Tak CT, takes only 2minutes walk from Tsuen Wan MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Chinese dumplings etc✅ The meat filling is made of fresh meat everyday✅ Experience chef with over decades of experience in making Chinese dumplings✅ Good value for money ✅ Can’t wait to ret
📍 #餃子坊 in Tsuen Wan

Price Value: 💛💛💛💛💛
Price Range:💰 $100
Favourite:💖 Leek dumplings

✅ Good value for money

✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to eat in nice dumplings

✅ Generous portions
✅ Food is flavourful and delicious
✅ Servers are always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨ #globaleats #eatwithfoodiez
【荃灣平民湯煎餃子店🥟😳】/////荃灣路德圍除左有好多外賣小店外 都有呢間可以坐低慢慢食嘅餃子店舖^ω^佢哋嘅師傅包左10幾年餃子 經驗非常豐富👨‍🍳👩‍🍳餃子都係每日用新鮮豬肉制作 每次去都可以試唔同口味嘅餃子😛.👉🏻松露煎餃 ($65/7粒)煎餃外皮微焦脆身 咬開就品嚐到帶松露味既肉汁 豬肉肉質實淨 煎餃比湯餃更香口🤩.👉🏻椰菜湯餃 ($32/7粒)小店加入左新鮮瑤柱、豬骨、魚配料去制作湯餃湯底 味道鮮甜 無味精(^з^) 餃子皮偏薄 包住滿滿椰菜以及豬肉餡料 肉味香濃 椰菜都清甜 幾滿足😋———📍餃子坊 (荃灣)荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖
【荃灣平民湯煎餃子店🥟😳】
/////

👉🏻松露煎餃 ($65/7粒)

👉🏻椰菜湯餃 ($32/7粒)

———
📍餃子坊 (荃灣)
2023-01-15
15 分鐘 (外賣自取)
2023-01-15 58 瀏覽
自從荃灣出現呢間餃子店,成日經過好多人,一於外賣返屋企食湯餃同煎餃都一樣好正,皆因全部熱辣辣餃子仲係每日人手新鮮製作,賣點就係餡料新鮮蔬菜同豬肉即叫即煎熱辣辣✨韮菜餃餃子之中,最鍾意係韮菜餃,味道特別香口,加上煎香後,外皮脆卜卜隻隻都飽滿多餡,真係超級好食,停唔到口✨全部大混合其他口味樣樣都想試,揀呢個組合就最啱,湯底用鮮魚熬製,裡面仲有瑤柱一次過食哂 椰菜.白菜.粟米.芫茜.芝士.牛肉.香菇每款味道都各有特式,大滿足

自從荃灣出現呢間餃子店,

成日經過好多人,一於外賣返屋企食

湯餃同煎餃都一樣好正,
皆因全部熱辣辣
餃子仲係每日人手新鮮製作,
賣點就係餡料新鮮蔬菜同豬肉

即叫即煎熱辣辣

✨韮菜餃

餃子之中,最鍾意係韮菜餃,味道特別香口,
加上煎香後,外皮脆卜卜

隻隻都飽滿多餡,真係超級好食,停唔到口

✨全部大混合

其他口味樣樣都想試,揀呢個組合就最啱,

湯底用鮮魚熬製,裡面仲有瑤柱

一次過食哂 椰菜.白菜.粟米.芫茜.芝士.牛肉.香菇

每款味道都各有特式,大滿足

2023-01-14
下午茶
  • 韮菜餃
2023-01-14 42 瀏覽
呢排成日行過路德圍見到呢間野已經想試好耐啦,今日決定買啲生餃番屋企同屋企人開心share! 等緊期間,個姐姐同我傾計講起話包餃子個師傅已經有十幾年經驗,加上係每日新鮮用鮮肉包起,話我一定會鍾意食。見佢講得咁勁,即管買兩盒試吓啦🤪廿隻加埋唔洗$90,好抵!分別叫左十隻韭菜生餃同埋十隻白菜生餃,睇賣相都睇得出唔係工場貨~每一隻形狀不一。想讚一讚兩款餃嘅皮都好薄,皮薄得黎唔會話好易穿。餡料方面十足,食落的確係好新鮮,係有鮮肉味。不過白菜餃佢係用大白菜做嘅,本人幾鍾意,但expect係呢隻🥬白菜嘅朋友仔就要留意啦。

2023-01-13 32 瀏覽
路跟荃灣友去掃街入定去路德圍,走了一個圈,林林總總既餐廳、街邊食、甜品舖、台灣飲品店等,都應有盡有。大大話話目測都有成30幾間,每日一間都要食一個月,果然好多人都話路得圍就像小小士林夜市 (台北出名夜市)。玩完當然不忙打包番去比屋企人懶得煮,簡左間餃子🥟店,賣點係師父有幾十年經驗,每日即包唔會隔夜,等外賣途中,同姐姐傾計仲話每日採購新鮮菜肉包無味精原汁原味。🥟 全部大混合 即師父任簡十件, 韭菜、椰菜、白菜、粟米、芫茜、牛肉、香菇、芝士八種口味保證試齊種口味。餃子煎得外皮好香脆,皮厚薄適中😍內餡肉爆滿。尤其牛肉餃大力推介,肉味好濃,一咬即爆汁❗ 冬姑餃菇味十足,更唔會太油膩💯 其實都幾得意, 要咬開先知自己食緊乜😳❗美味雲吞雲吞是鳳尾雲吞那種,$28有10粒豬肉餡細細粒,一啖Chu入口啱啱好,湯底好香既瑤柱味夠哂鮮。手拍青瓜青瓜是小小條溫室青瓜的品種,偏向爽脆多汁,配上蒜泥、辣椒、香醋及辣油作醒胃前菜絕對合適特色皮蛋是糖心皮蛋, 無聽錯是糖心皮蛋😍😍😍😍😍淋上特色黑醋汁灑上蔥粒,非常好食。番到屋企再夾左啲酸薑一齊夾住食,不得之了,非常開胃。

🥟 全部大混合

美味雲吞

手拍青瓜

特色皮蛋

2023-01-12 33 瀏覽
路德圍出名多好野食涼浸浸既天氣最岩就係食餃子🤤12:00左右見到員工仲係度備料佢地既餃子係每日即包 餡料既菜同肉都係新鮮即製師父仲有十幾年包餃子既經驗添啊叫左全部大混合 (10隻) $48即係全部味道既餃子都有啊!今日冇白菜餃 唔緊要都仲有6種可以試👅粟米餃👅香菇餃👅韭菜餃👅椰菜餃👅芫茜餃👅牛肉餃講左湯底先 標榜絕無添加任何包括味精香料使用新鮮瑤柱、豬骨、魚等客人食到原汁原味再講餃子🥟 每一款餃子都有主食材嘅香味鮮味但我印象最深刻嘅就係芫茜餃 佢嘅香味雖然濃烈但係又唔會蓋過豬肉本身嘅鮮味各位芫茜控可以一試.👅酸辣雲耳 $20酸味唔重 辣味唔搶雲耳爽脆好味😋 同出面果啲煮到林晒既好唔同唔錯 推薦👍🏻👍🏻👍🏻.👅豆漿 $12本身見佢雪櫃得凍既 試下問佢有冇熱店員話可以幫我加熱 太好了🥹枝裝豆漿 乾淨衛生👍🏻
路德圍出名多好野食
涼浸浸既天氣最岩就係食餃子🤤
12:00左右見到員工仲係度備料
佢地既餃子係每日即包 餡料既菜同肉都係新鮮即製
師父仲有十幾年包餃子既經驗添啊

叫左全部大混合 (10隻) $48
即係全部味道既餃子都有啊!
今日冇白菜餃 唔緊要都仲有6種可以試
👅粟米餃
👅香菇餃
👅韭菜餃
👅椰菜餃
👅芫茜餃
👅牛肉餃
講左湯底先 標榜絕無添加任何包括味精香料
使用新鮮瑤柱、豬骨、魚
等客人食到原汁原味
店員話可以幫我加熱 太好了🥹
枝裝豆漿 乾淨衛生👍🏻
2023-01-12
2023-01-11 49 瀏覽
路德圍出名多好嘢食,今日突然想食餃子,見呢間「餃子坊」唔貴又多選擇,就一於黎試下。餐廳有八款餃可以選擇,可以揀湯餃或煎餃,亦可以雙拼,今日要咗粟米餃拼香菇餃,再加個酸辣雲耳小食。同師傅傾開,原來已經有十幾年包餃子經驗,每粒餃子都係每日用鮮肉新鮮即包,保證夠晒足料鮮味。酸辣雲耳 :雲耳夠清爽,味道酸酸辣辣,非常惹味,配菜仲有洋蔥絲同辣椒粒,夠晒刺激,作為開胃小食一流。粟米餃 + 香菇餃 :餃子好快就送到,餃子大大粒,賣相非常吸引。食餃子前當然要先試試湯,一碗好味嘅湯絕對可以為餃子錦上添花,湯底鮮甜無味精,配餃子食最適合。粟米餃皮夠薄,豬肉餡飽滿,粟米鮮甜爽口,味道清清地無咁膩。香菇餃入口好香,有濃濃嘅菇味,香菇切得細細粒夠淋,同粟米餃比又係另一種唔同嘅風味。食完餃子飲返支豆漿,感覺份外滿足。

酸辣雲耳 :

粟米餃 + 香菇餃 :

粟米餃皮夠薄,豬肉餡飽滿,粟米鮮甜爽口,味道清清地無咁膩。

食完餃子飲返支豆漿,感覺份外滿足。
2023-01-10
2023-01-10 23 瀏覽
我好喜歡品嘗餃子🥟 有時覺得喜歡的程度,會差點以為自己是上海妹妹啦!🥰😆如果只有自己一個,想平平地數十元食到美食,我更會想起簡單啲來到這間位置係荃灣的小店食餃子!這間荃灣小店的老闆好有心,全部餃子🥟每日即包,肉餡是鮮肉整成,以及師父有十幾年包餃子的經驗!我點了韮菜鮮肉餃子 🥟及芫茜餃子🥟🌿 大大粒脹卜卜,十粒真的好飽!小食推介可點辣椒雲耳🌶️ 健康又開胃!餃子坊 荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖

小食推介可點辣椒雲耳🌶️ 健康又開胃!

餃子坊
荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖
平時食餃子🥟都係去開大型連鎖店今日去咗路德圍食晏,去咗小店試下餃子先🥟原來呢間小店廚師👨🏻‍🍳係曾經主理連鎖店餃子水準有返咁上下🤟🏻有各款菜肉餃,可以選擇湯餃或煎湯餃選擇咗白菜餃🥬同牛肉餃每款餃子🥟嘅皮都好薄而且口感軟滑白菜餃鮮甜,餡料好多,配鮮骨湯更上一層樓牛肉餃滿滿嘅牛肉,多汁juicy好香濃牛肉味,比起傳統豬肉餃,味道更特出🤤煎餃揀咗韭菜餃同香菇餃煎餃大概等15分鐘,外皮金黃色一咬落去,口感香脆肉軟餡肉非常香口!韭菜餃嘅韭菜份量非常多,味道香甜多汁!餃子坊 荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖
平時食餃子🥟都係去開大型連鎖店
今日去咗路德圍食晏,去咗小店試下餃子先🥟
原來呢間小店廚師👨🏻‍🍳係曾經主理連鎖店餃子
水準有返咁上下🤟🏻

有各款菜肉餃,可以選擇湯餃或煎
湯餃選擇咗白菜餃🥬同牛肉餃
每款餃子🥟嘅皮都好薄而且口感軟滑
白菜餃鮮甜,餡料好多,配鮮骨湯更上一層樓

牛肉餃滿滿嘅牛肉,多汁juicy
好香濃牛肉味,比起傳統豬肉餃,味道更特出🤤

煎餃揀咗韭菜餃同香菇餃
煎餃大概等15分鐘,外皮金黃色
一咬落去,口感香脆肉軟
餡肉非常香口!
韭菜餃嘅韭菜份量非常多,味道香甜多汁!

餃子坊
2023-01-09 22 瀏覽
肥C9肥食記《餃子坊》平時肥C9好小會去荃灣個邊,咁岩約左朋友係個邊,緊係出動覓食先啦🤤🤤因為最近工作都比較忙,所以事前都無做功課,諗住邊行邊搵。無意中比我發現依間餃子坊,諗左陣,好似好耐無食餃子啦!一於入去啦😆我叫左雙拼新鮮湯餃(韮菜餃+香菇餃),價錢都係$48咋吾算太貴👍🏻👍🏻另外仲加咗份青瓜同埋支豆漿,好大食咁午餐一個人都食咗$80😛😛所以肥係有原因的。講返餃子🥟佢個皮係好煙韌嗰種唔係軟淋淋嘅,我個人來講覺得呢種餃子皮比較有質感。餡料亦都味道剛剛好,本身都猶豫緊叫唔叫香菇餃,因為唔係間間香菇餃都做得好味🙈不過餃子坊呢個香菇餃又做得唔錯香菇味好濃郁🤤另外韭菜餃識落都係好濃好香👍🏻👍🏻下次拉埋朋友一齊再試埋其他餃子先☺️
肥C9肥食記《餃子坊》

下次拉埋朋友一齊再試埋其他餃子先☺️