身為港🐷去茶餐廳食下午茶叫炸雞髀,都可謂好平常嘅事😬有日網上見到有人介紹雪山冰廳嘅「避風塘炸雞髀」好吸引,今日去開長沙灣就順便去試下啦😋餐廳環境闊落,去到卡位都多,坐低就叫嘢食先😎下午茶多選擇又抵食,不過今次緊係叫避風塘炸雞髀先啦😎仲有唔係好多地方有嘅榛子醬西多🍴同一人份量嘅Tea拼盤,下午茶當埋晚飯咁食喇😋1. 避風塘炸雞髀配紅豆冰 ($45)由於即叫即炸,所以佢都寫明需時15分鐘,上碟時雞髀熱辣辣,面頭有避風塘炒蟹嘅調味,皮脆肉滑😋👍🏻切開啲肉仲出緊煙,要吹下先食😋雖然叫避風糖但唔會好辣但惹味😎另外紅豆冰唔太甜,紅豆沙都夠蓉👍🏻2. 榛子醬西多 ($39)平時西多裏面嘅花生醬換左榛子醬,榛子味濃,唔會過甜😝西多新鮮炸起熱辣辣又鬆軟,牛油好大塊,好邪惡😋3. Tea 拼盤一人份 ($46)呢個拼盤性價比高,一隻南乳炸全翼、辣味薯皇、雜果沙律再加一件酥皮窩夫 🤩4樣嘢夾埋都只係46蚊,超抵食😋辣味薯皇唔係好辣幾好味,件酥皮窩夫煙韌似牛角窩夫一件啱啱好,南乳雞翼肉嫩香口😚

1. 避風塘炸雞髀配紅豆冰 ($45)

2. 榛子醬西多 ($39)

3. Tea 拼盤一人份 ($46)
避風塘炸雞髀
榛子醬西多
Tea拼盤
  • 榛子醬西多士
2024-03-10 48 瀏覽
長沙灣有很多美食,今日去食呢間係附近居民或者附近打工才知道的茶餐廳📍長沙灣 雪山冰廳我哋食左:必食推薦:避風塘生炸雞髀配紅豆冰 💰45避風塘雞髀好惹味,一見到就覺得好吸引,炸到雞髀比較乾身好爽脆,冇油膩感。紅豆冰底部好似紅豆🫘沙面頭係紅豆粒,好有層次。必食推薦:芝士煎旦牛肉漢堡 🍔💰35牛肉腍得黎又好煙煙韌韌,感覺好彈牙,牛肉係人手打,一食就知啲牛肉好新鮮。係一個值得推薦嘅港式漢堡。榛子西多士 💰32西多士入面超多榛子醬。平時食完西多會覺得好油,食完呢個榛子西多又唔會覺得好油反而想食完再食,可能係太好味😋😋咖哩吉烈豬柳蛋包飯💰70陳生話佢以前多數食呢個飯,兩塊大大塊豬柳,一個男人食完呢個餐都夠晒飽,好鐘意佢個咖喱,好濃好香偏向椰香味,蛋好滑。樽仔奶茶💰+15奶茶好香滑,冇苦澀味。#雪山冰廳 #長沙灣美食#香港茶餐廳#香港冰室#茶餐廳 #冰室#炸雞 #紅豆冰 #椒鹽椒鹽豬扒飯#西多士 #樽仔奶茶 #香港餐廳介紹 #香港美食 #香港探店 #hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie.hk#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #

📍長沙灣 雪山冰廳

我哋食左:

必食推薦:避風塘生炸雞髀配紅豆冰 💰45

必食推薦:芝士煎旦牛肉漢堡 🍔💰35

榛子西多士 💰32

咖哩吉烈豬柳蛋包飯💰70

樽仔奶茶💰+15
奶茶好香滑,冇苦澀味。

#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel
📍🇭🇰 雪山冰廳 (長沙灣).好耐之前係深水埗食過雪山冰室,今次約埋長沙灣之友來到長沙灣新店聚舊食晚餐😋😋來到呢度,環境新潮舒適得來帶點傳統,我們坐左係一個傳統的聲響鐘下面,當鐘響的時候,也伴隨我們食飯。我們兩個都不約而同都話必點炸雞髀!除咗雞髀之外,我哋一定要食呢度出名嘅手打牛肉漢堡包!.結果揀下揀下就叫左以下:🍗 避風塘炸蒜雞髀 {HK$35}- 即叫即炸的大雞髀,炸得外脆內多汁,食得辣的朋友仔,一定覺得還未夠辣!.🍔 手打芝士煎蛋牛肉漢堡包{HK$35}- 這個漢堡食左好多次,仍然保持到傳統的口味,由手打牛肉漢堡扒夾上流心蛋及芝士,上下都是軟熟的芝麻包皮,價錢合理又抵食!.🍚 椒鹽豬扒飯{HK$70}- 這個椒鹽豬扒飯不似一般餐廳用白飯底,而是他們會用蛋炒飯底😍 將整碟飯配搭提升左層次,配上厚切豬扒,口感豐富!.🍹 升級餐飲-> 忌廉朱古力{HK$15}- 我們選擇配上豬扒飯及漢堡飽,雖然呢個組合極邪惡,但是夠創新!🤣🤣.🍹 雜果賓治{HK$25}- 食炸雞髀,唔一定配紅
📍🇭🇰 雪山冰廳 (長沙灣)
結果揀下揀下就叫左以下:
🍗 避風塘炸蒜雞髀 {HK$35}
🍔 手打芝士煎蛋牛肉漢堡包{HK$35}
🍚 椒鹽豬扒飯{HK$70}
🍹 升級餐飲-> 忌廉朱古力{HK$15}
🍹 雜果賓治{HK$25}
- 食炸雞髀,唔一定配紅豆冰,配上雜果賓治都係一個唔錯嘅選擇!
結果傾下傾下,食下食下就過左個好chill的晚上!
2024-03-04
  • 經典芝蛋牛肉漢堡包
  • 避風塘生炸髀
  • 始祖椒鹽豬扒飯(炒底)
黎到長沙灣,有唔少朋友曾經推介雪山冰廳,橫掂今日咁岩又係附近,就同朋友再試下呢度招牌菜式。<始祖椒鹽豬扒飯(炒底)>一上枱已經聞到香噴噴,豬扒夠晒「諗」而且餣得好惹味,肉質唔會乾爭爭。炒飯粒粒分明,唔算話好乾身,有少少濕潤,乾身比較好定有少少濕的質感,呢個就視乎大家口味。另外椒鹽豬扒的味道滲入飯裏,食落去會有令你繼續想食的感覺。的確係幾高質素,唔怪之佢會自稱為招牌菜之一。<榛子醬西多士>呢度的西多士係厚切,平時好多時會用花生醬,呢度就用榛子醬。呢度的榛子醬唔會太甜,又唔會做到「妹仔大過主人婆」的效果,俾榛子醬搶晒本身西多士的味道。配埋牛油同埋蜜糖,的確係邪惡之選。<避風塘炸雞脾>雪山的避風塘炸雞脾係即場生炸,所以要等15分鐘。而即場生炸除左皮夠脆外,最重要可以保持肉質Juicy。另外,好多時炸脾有個唔好食的地方係只係得雞皮入味,而雞肉係無乜味,但雪山的雞脾係依然入味。<樽仔奶茶>雪山的樽仔奶茶都好出名,奶茶夠香滑,茶底夠厚,黎到雪山飲品首選。整體而言,雪山都有唔少招牌菜,同時都仍然Keep到高水準。好多時茶餐廳去到夜晚只會

<始祖椒鹽豬扒飯(炒底)>

<榛子醬西多士>

<避風塘炸雞脾>

<樽仔奶茶>

整體而言,雪山都有唔少招牌菜,同時都仍然Keep到高水準。好多時茶餐廳去到夜晚只會得番常餐先可以食得到早午餐或下午茶的食品。但雪山居然可以全日供應,呢個都係其中一個要讚的地方。
2024-03-04 64 瀏覽
第2次黎長沙灣嘅雪山冰廳,之前黎食下午茶,今次就試下佢嘅晚飯小菜,冇黎一排,原來重新裝修咗夜晚8點入座都幾多人,見到好多人都食原條蒸魚,不過我唔食魚,所以揀其他小菜。餐牌有好多選擇,除咗小菜,下午茶餐嘅炸雞脾、西多都有,而我最後揀咗二人餐,因為跟埋兩盅燉湯同兩個飯,比夠抵食🌟姬松茸燉赤肉燉湯幾足料,有幾舊松茸菇同赤肉,仲有隻雞腳。湯幾清甜,個燉盅仲好保溫,食完飯飲都仲暖🌟招牌霸王雞(半隻)隻雞幾嫩滑,肉質幾淋,雞皮薄而唔算肥,所以都食得,而薑蔥同芫茜份量啱啱好,個醬油亦好香,呢個招牌菜果然值得試🌟咖哩彩椒牛魔王煲上枱時新鮮滾熱辣,咖喱汁偏甜,味道唔辣,入面有牛根、牛腩、牛仔骨同滑牛肉,仲有三色椒同薯仔。啲牛肉醃得幾淋幾入味,沾滿咖哩汁幾啱送飯食我同朋友仲加咗錢叫特飲,飲咗紅豆冰同雜果賓治,食完超級飽

二人餐

🌟姬松茸燉赤肉

姬松茸燉赤肉

🌟招牌霸王雞(半隻)

🌟咖哩彩椒牛魔王煲
咖哩彩椒牛魔王煲

我同朋友仲加咗錢叫特飲,飲咗紅豆冰同雜果賓治,食完超級飽
紅豆冰

雜果賓治

2024-03-01
二人餐
咖哩彩椒牛魔王煲
紅豆冰
雜果賓治
今晚喺附近睇完戲,同埋晏晝又食得太飽,就諗住隨便搵啲嘢食,咁啱俾我發現咗呢一間冰廳,除咗有係茶餐廳成日都會見到嘅菜式,佢哋都會有些特色菜🤩🤩見到咁特別梗係要試吓避風塘生炸髀 $35 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟望到生炸髀,我已經雙眼發光‼️即刻就叫咗,而且上枱發現超大隻🤩食落會比平時的炸髀更加多汁,滑嫩;而且用咗避風塘食落會比平時嘅炸髀更加惹味,唔使太辣,唔係好食到辣嘅人都可以接受始祖椒鹽豬扒飯(炒底)$70推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟平時食嘅椒鹽豬扒都係白飯底,佢哋係用炒飯底,所以食落更加惹味😆而且豬扒厚得嚟唔會好乾身,不過椒鹽味就會淡啲🤔🤔唔知係咪因為驚兩樣都咁重口味,唔係個個都習慣,不過整體嚟講都好吃榛子醬西多士 $32推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟平時食西多都食唔少,但配榛子醬都係第一次試,食落味道會偏甜少少,雖然中間的榛子醬好多,但唔係死甜,如果怕太甜,可以唔落糖漿港口味雜果賓治 $25推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🤣🤣🤣估唔到係呢啲餐廳都會有雜果賓治叫,男朋友見到就話即刻要叫呢一個😂味道同平時嘅雜果賓治一樣,不過雜果份量都幾多,算係一個童年回憶樽仔咖啡 $15推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟原價$25,因為叫咗個椒鹽

避風塘生炸髀 $35

始祖椒鹽豬扒飯(炒底)$70
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

榛子醬西多士 $32

港口味雜果賓治 $25
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

樽仔咖啡 $15
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟🌟

原價$25,因為叫咗個椒鹽豬扒飯,可以用$15加購;原本諗住叫樽仔奶茶的,但咁啱賣晒🙈🙈咁就試吓咖啡先,飲落都幾滑身,唔會太甜,同埋咖啡味都幾濃,下次有機會試埋樽仔奶茶

✨整體來講,價錢同平時嘅茶餐廳差唔多,但款式上會比較多。同埋特別啲,難怪我咁夜去食到咁多人

2024-02-27 56 瀏覽
雖然係茶餐廳,但環境寬敞,裝修簡約,座位舒適,食物味道好,份量好足,價錢夠親民,絕對可以再光顧👍🏻👍🏻滋潤燉湯二人套餐$178可選是日海上鮮(涼瓜/茄子/支竹+$10)或招牌海南雞半隻/霸王雞半隻海南雞大大份,雞件滑身,雞皮滑而不厚,有啫喱狀雞油,雞件上面亦有大量花生同開胃嘅醃蘿蔔絲,搭配黑醬油同酸辣汁,令味道層次更豐富,賣相都唔錯。+季節小菜(一款)(如選擇撚手小菜及招牌小菜 另+$10)蜜椒野菌薯角牛仔骨煲熱辣辣,送到餐臺時聽到滋滋咋咋嘅聲音,加上牛仔骨香氣,未食已經好吸引!牛仔骨軟腍,野菌同薯角都好正,完全吸收調味,夠晒惹味,送飯一流!店員姐姐果然無介紹錯👍🏼+滋潤燉湯(兩盅)+白飯(兩碗)可追加:熱飲+$6,凍飲+$9,樽仔奶茶/咖啡$15,汽水/特飲+$15註:白飯可轉油飯+$0燉湯比預期大,鍾意飲湯朋友仔非常適合!花旗參燉赤肉味道甘香,有驚喜,入口就知唔係味精湯,係新鮮嘅中式湯。天氣突然間又變凍,食飯最緊要飲𠹺燉湯,補身又相對清淡,甜中帶有甘香,而且燉湯足料,仲有赤肉吊味又夠滋潤,非常推薦👍🏼👍🏼

滋潤燉湯二人套餐$178
可選是日海上鮮(涼瓜/茄子/支竹+$10)
或招牌海南雞半隻/霸王雞半隻

+季節小菜(一款)(如選擇撚手小菜及招牌小菜 另+$10)

+滋潤燉湯(兩盅)+白飯(兩碗)

註:白飯可轉油飯+$0

• 招牌海南雞飯
  • 蜜椒野菌薯角牛仔骨煲
2024-02-23 49 瀏覽
同🐨去左長沙灣穩下午茶食 好耐無食過冰室嘅下午茶餐啦 餐廳嘅menu 食物選擇種類有好多☺️ 傳統嘅港式下午茶食物一定要嗌 小妹好掛住西多士奶茶🙈榛子醬西多士 $39大大塊牛油係西多士面🧈好邪惡🤤西多士炸得金黃鬆軟切開充滿榛子醬 再配埋香甜嘅糖漿❤️避風塘生炸髀配紅豆冰 $45成隻炸得好靚仔仲大大隻✨外皮咬落堅香脆最最最正係肉質仲保持香滑😋仲好多肉汁又夠香 味道唔會過鹹 剛剛好😎仲要有得配埋紅豆冰 炸髀配紅豆冰一流😊紅豆夠淋 每啖都夠哂香😋冰量又剛剛好❤️成杯都好正👏🏻下午茶餐加$9 可升級飲品至樽仔奶茶飲落茶香同奶味都好香😋又唔會好澀 剛剛好✨仲要夠哂凍😎如果飲唔哂又方便拎走飲始祖椒鹽豬扒飯 $70豬扒整得好惹味 食落軟腍腍 唔會好韌配埋椒鹽嘅香味 再加上香香嘅炒飯底份量有都好大碟 包括豬扒同炒飯完全唔怕過鹹 味道配合得好好😋經典芝蛋牛肉漢堡包 $35呢個漢堡包真係夠哂豐富包面烘到少少脆 同時亦保持鬆軟漢堡扒係以新鮮牛肉製成 食落好Juicy 唔會乾身 牛味好濃郁仲有大大塊半溶芝士🧀 又有流心嘅煎蛋🍳
同🐨去左長沙灣穩下午茶食

漢堡扒係以新鮮牛肉製成
食落好Juicy 唔會乾身 牛味好濃郁
仲有大大塊半溶芝士🧀 又有流心嘅煎蛋🍳
2024-02-08 90 瀏覽
雪山冰廳- 長沙灣店 榛子流心西多士佢嘅外皮炸得好香脆,外表炸成金黃色,一咬落去就可以感受到裡面嘅流心榛子濃郁味道。避風塘炸雞髀啦酥脆嘅外皮加上啲多汁嘅雞肉,真係夠味。嚟呢度食緊嘅話,呢款炸雞絕對係一個唔錯嘅配搭。佢嘅避風塘好香濃,真係好開胃。食完一啖,肯定會令你食嘢上癮嘅!芝士煎蛋牛肉漢堡包呢款漢堡包真係好特別,有漢堡、芝士同煎蛋三重滋味。個牛肉好juicy,煎蛋煎得剛剛好,加埋啲融化嘅芝士,真係好完美。漢堡包嘅麵包都好鬆軟,夾住牛肉同芝士,真係一啖就令人滿足。椒鹽豬扒抄飯係另一款非常出色嘅選擇。豬扒炸得好香脆,肉質嫩滑,再加上椒鹽調味,真係一絕。抄飯都好香,飯粒鬆散,同豬扒一齊食,真係好開胃。如果你鍾意豬肉同抄飯,咁呢款菜色絕對值得一試。忌廉薄荷朱古力朱古力味道濃郁,仲有啲薄荷嘅清新感覺。個忌廉好滑順,好好味無論你鍾意西多士、炸雞、漢堡包、抄飯定甜品,呢度都有好多款選擇。如果你想食啲特別嘅食物,可以考慮嚟呢度試下棒子流心西多士,真係好好食嘅!價錢:$ 200分數:9/10地址:長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖 #雪山冰廳 #長沙灣美食#香港茶餐廳 #香港冰室 #茶餐廳 #
雪山冰廳- 長沙灣店

榛子流心西多士

避風塘炸雞髀啦

芝士煎蛋牛肉漢堡包

椒鹽豬扒抄飯係另一款非常出色嘅選擇。

忌廉薄荷朱古力
朱古力味道濃郁,仲有啲薄荷嘅清新感覺。個忌廉好滑順,好好味

價錢:$ 200
分數:9/10
地址:長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖

#雪山冰廳 #長沙灣美食#香港茶餐廳 #香港冰室 #茶餐廳 #冰室 #炸雞髀 #紅豆冰 #椒鹽豬扒飯 #西多士 #樽仔奶茶#香港餐廳介紹
2024-02-07 61 瀏覽
去完D2 Place 又攰又餓,附近又唔岩食,諗起長沙灣有間雪山,凍凍地食煲仔菜都幾正,雖然行得幾遠,差唔多行左一個地鐵站距離,去到即刻有位,點了以下食物:1. 二人套餐 - 豉汁蒸鎗魚 + 啫啫雞煲 + 燉湯(海底椰煲雞腳)及白飯:今次蒸魚就過左小小火唔夠嫩滑,用魚汁撈飯都係100分,個雞煲一黎到就啫啫聲感覺好正,味道好份量幾多,是日燉湯足料好飲,而且出名快買曬。2. 加多個麻婆豆腐煲:上枱都係啫啫聲,辣度適中撈飯都係一流。服務態度幾好,問多幾次都好有耐性回覆,又推介經濟二人餐,同埋上菜速度快,讚讚讚!!!

2024-01-26
2024-01-31 73 瀏覽
見OpenRice啲食評好勁,尤其是呢間係一間普通嘅茶餐廳,於是就決定去試一試佢係龍定蟲。要睇一間茶餐廳好唔好食,我自己覺得一定要試吓佢杯奶茶同埋佢啲炒粉麵飯夠唔夠鑊氣,所以就叫咗星洲炒米同埋凍奶茶。Set lunch有例湯餸,個湯都捉了兼且冇味精嘅。星洲炒米就麻麻哋,炒得唔夠乾身唔夠香,不過都幾大碟。杯凍奶茶就正正常常啦,叫咗少甜少冰又真係唔會好甜同埋啲冰又唔係真係好多。總結一下,就只係普通一間茶餐廳,冇期望冇失望。
星洲炒米就麻麻哋,炒得唔夠乾身唔夠香,不過都幾大碟。
總結一下,就只係普通一間茶餐廳,冇期望冇失望。
呢間「雪山冰廳」,原來已經歷史悠久,屹立超過60年,雖然已結業易手及重新裝修轉型為新派港式茶餐廳,但仍保留部分嘅經典美食!而且份量足料,自然吸引唔少嘅食客。[避風塘炸雞髀]生炸髀即叫即炸熱辣辣,色澤亮麗夠金黃!雞髀肉醃得入味之餘亦唔會過咸,表面會再灑上惹味嘅避風塘粉👍🏻[始祖椒鹽豬扒飯(炒底)]炒飯鑊氣十足,粒粒香口上色亦夠均勻。豬扒做到有輕微半煎炸感覺,肉質夠鬆軟加埋炸蒜粒、咸香惹味嘅椒鹽和五香粉,香氣十足。[雪山焗特厚豬扒飯]豬扒勁厚身,蕃茄醬汁夠杰味偏甜,醬汁挺多夠撈飯,仲有微微拉絲嘅芝士。[榛子醬西多士]表面平平無奇,原來內裏有濃濃嘅榛子醬塗滿多士間,配埋牛油糖漿🫶🏻不得了[猴頭菇杞子燉赤肉]+$15十分足料味夠濃郁,喺咁寒冷嘅天氣飲番盅,夠滋補養胃!真心推薦![樽仔奶茶]+$9入口香濃順滑,紅茶&牛奶嘅比例調校得啱啱好,甜度非常適中。

[避風塘炸雞髀]

[始祖椒鹽豬扒飯(炒底)]
炒飯鑊氣十足,粒粒香口上色亦夠均勻。

[雪山焗特厚豬扒飯]

[榛子醬西多士]

[猴頭菇杞子燉赤肉]+$15

[樽仔奶茶]+$9
入口香濃順滑,紅茶&牛奶嘅比例調校得啱啱好,甜度非常適中。
2024-01-12 76 瀏覽
🍊 餐廳名稱:雪山冰廳 (長沙灣)🐝 味道:7.5/10環境:7/10整體分數:7.5/10💰人均:$100———————————————————今次想食啲煮家飯,經過見到入面座無虛席,原來係呢區都幾出名,仲要每人都唔洗一百就食飽飽。滋潤燉湯二人餐 💰178首先黎飲一飲碗靚湯,飲落就知無加味精,而且足料又清清甜甜好滋潤。另外呢個餐包多2個餸,大家可以自由搭配,我地就揀左霸王雞同薯仔牛仔骨煲。霸王雞係已經幫大家起埋骨,食落去啖啖肉,加埋本身有嘅蔥豉油,完全係家的味道。仲有薯仔牛仔骨煲,上到枱仲係熱騰騰咁,薯仔係經過先炸後煮嘅方法,同埋牛仔骨份量都多,味道上都好惹味。🗺️ 長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖 🔍#FlavorforToday長沙灣🚆 長沙灣站C2出口,步行約7分鐘
🍊 餐廳名稱:雪山冰廳 (長沙灣)🐝

滋潤燉湯二人餐 💰178

🗺️ 長沙灣青山道413號東景大廈地下4-5號舖
🔍#FlavorforToday長沙灣
🚆 長沙灣站C2出口,步行約7分鐘
哈囉!今日我黎到了長沙灣一間冰室,味道實在太正,忍唔住要即刻同大家分享下!首先,個避風塘炸蒜雞髀真係讚到boom🔥!啖啖肉嘅雞髀外層炸得金黃酥脆,掛住避風塘特製嘅炸蒜,咬一口簡直香過香薰蠟燭!再點咗個椒鹽豬扒炒飯,個豬扒夠曬香滿口肉汁,炒飯嗰份調味夠晒喉,粒粒分明,椒鹽味撲鼻而來,簡直係唔能夠擋!再黎個自家手打芝士煎蛋牛肉漢堡,肉排juicy爆汁,芝士夠拉絲,啖啖滿足感😍!話晒,平民化嘅食評唔使咁多辣嘅詞彙,最緊要食物夠曬掂就得!而份咖喱魚蛋配檸檬茶,調味夠哂勁,嗰陣咖喱香夾帶檸檬嘅清新,簡直係冷氣房裏頭嘅一股暖流,食完之後整個人都暖笠笠嘅!總之,喺這間冰室食得開心飽肚,啲食物都算係物有所值!滿足到我哋呢啲鐘意食嘅朋友啦!下次再來試埋其他嘢食,我打算成為常客喇😉!#長沙灣冰室 #現炸避風塘 #絕味炒飯 #超香漢堡

2024-01-07 52 瀏覽
其實好食嘅餐廳唔一定超級貴, 有時平民店都有好多驚喜, 所以真係冇定律㗎, 最緊要試多啲 ☺️🌟即叫即炸避風塘炸蒜雞脾🍗非常好味!! 雞髀炸雞啱啱好, 啲皮脆卜卜, 入面啲肉一啲都唔乾, 反而好Juicy, 加上上面嘅炸蒜非常香口, 食完好想叫多一隻嚟食 😝🌟自家手打芝士煎蛋🍳牛肉漢堡包🍔我覺得好有水準! 時新執咗之後都想搵另一間食吓港式漢堡, 雪山整嘅手工漢堡真係唔錯, 有蛋漿加車打芝士同埋好重牛肉味嘅漢堡扒! 波士頓龍蝦叻沙摻摻估唔到有得拼龍蝦, 成碗麵連龍蝦上好架勢堂, 味道出色, 有馬來風味! 港式茶走紅豆冰茶記水準, 同雞髀一齊簡直絕配☺️🌟足餡榛子🌰流心西多🍞好特別! 平時食嘅西多入面係夾花生醬嘅,今次係夾榛子醬,外面嘅牛油鹹鹹地,而入面嘅榛子醬就甜甜地,幾特別! 都值得試食咗咁多嘢, 最後埋單都係$200…抵食! 滿滿嘅幸福感 😝

🌟即叫即炸避風塘炸蒜雞脾🍗

🌟自家手打芝士煎蛋🍳牛肉漢堡包🍔

波士頓龍蝦叻沙摻摻

港式茶走紅豆冰
茶記水準, 同雞髀一齊簡直絕配☺️

🌟足餡榛子🌰流心西多🍞

2024-01-07