2024-03-17 177 瀏覽
🌭熊妹同B豬喺旺角行行吓街有啲肚餓,又未到食飯時候,行到去波鞋街👟,見到大大隻熱狗棒,就係韓國品牌《阿里郎熱狗棒》,諗到啖啖芝士🧀咁吸引,仲發現有新推出嘅韓式糖餅HO-TTEOK🥠,一於試晒佢地啦。📌熱狗棒價錢真心唔算貴,由最平$30至最貴$39,仲有款套餐包兩條熱狗棒、四粒芝士球同埋一串年糕香腸吋,價錢$120,最新推出嘅韓式糖餅仲要係$20至$30,小食店嚟講真係好抵食。雙重芝士熱狗棒, $36愛芝之人B豬必選,雙重芝士係mozzarella cheese同埋cheddar cheese,愛芝之人一定知道mozzarella cheese係淡淡嘅芝士味,用嚟拉絲作用,cheddar cheese就有超級濃郁嘅芝士味,兩者互相輝映,令鹹香嘅芝士味帶出最高嘅境界就係雙重芝士嘅美味!難怪芝士愛好者對佢愛不釋手💞!外層軟熟嘅麵包層融合內裡滿滿嘅雙重芝士,食到成口都係豐滿嘅芝士真係好滿足!最緊要係自己係面頭唧埋茄汁🥫同埋蜜糖芥茉醬🍯,一啖食落去酸酸甜甜更調出芝士嘅鹹香味,簡簡單單嘅一份熱狗棒小食,真係滋味在心頭💗!薯條鴛鴦芝腸熱狗棒,$39熱狗棒嘅餡料一係芝士一係腸仔,呢款All-in-On
雙重芝士熱狗棒
雙重芝士熱狗棒, $36
薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
薯條鴛鴦芝腸熱狗棒,$39
熱狗棒嘅餡料一係芝士一係腸仔,呢款All-in-One 就有齊芝士同腸仔,要包埋薯條粒係愛情,真係啱晒選擇困難症的熊妹,唔知食咩好就咩都食晒佢。
首先係食到芝士餡料,超級豐滿嘅芝士連埋外層脆卜卜嘅薯條一齊食,mozzarella cheese同薯仔🥔兩者淡淡嘅味道不嬲都好夾,下一層就係腸仔,食完芝士🧀再食鹹味少少嘅腸仔,就可以好分明咁樣食出兩種食材嘅味道,咁樣嘅鋪排好有諗頭。識得喺熱狗棒外面用薯條粒包住嚟炸,可以保持住薯條嘅脆口,再唧埋茄汁🥫喺上面,完全好似食緊芝士薯條點茄汁咁,真係一食三味,難怪呢款被定為店舖最佳之選👑,果然並非浪得虛明!
年糕腸仔串
呢款係熊妹最愛嘅小食🍢,年糕同腸仔表面都煎烤過,一啖腸仔肉,一啖年糕嘅軟糯,加埋表面嘅酸甜沙律醬,一串有八件,真係滋味又飽肚!
芝士球
諗住試左咁豐滿的芝士熱狗棒,芝士球都應該係同一款嘢。點知係好有驚喜!芝士球好大一粒,入面有車打芝士軟心🧀,主要係再放咗啲煙肉碎粒嘅材料,令到成件事有煙燻烤肉嘅感覺,並唔係就咁芝士球咁簡單,咁有驚喜嘅味道真係食完一粒仲想食一粒,唔錯!
韓式炒年糕
韓式炒年糕, $40
睇韓劇,見啲女主角同閨蜜們成日喺寒風凜冽的街頭下食熱辣辣的炒年糕,成日都想女一上身,模仿一下😆。
炒年糕🍡都好大一兜,入邊年糕煮得好軟糯,有好多片魚片糕,都煮到好軟熟,而韓式辣醬汁味道都幾辣🌶️,相信係凍嘅天氣食嘅時候,又熱又辦嘅感覺真係會令人熱血沸騰,難怪咁受女一同閏蜜們歡迎👏🏻。
蜜糖糖餅,糯米糖餅
蜜糖糖餅,$20
其貌不揚嘅糖餅$20 一塊好大一塊🥠,外皮炸到脆卜卜,入邊原來係糍粑咁軟糯,中間仲有蜜糖流心🍯,好有咬口又唔算好甜,原來韓國傳統咁經典嘅小食,香港地方真係好難食到,咁抵嘅價錢絕對係可以再encore。

糯米糖餅, $25
糯米糖餅面頭就灑咗啲黃豆粉🧂,糖餅外脆內軟,用糯米造成比起普通糖餅更加軟糯,入邊擺咗啲肉桂粉,無蜜糖嘅流心就多一份肉桂嘅味道,真係食到舔舔脷👅!
📌《阿里郎熱狗棒》前幾年襲港嘅時候,真係風靡一時,人頭湧湧🚶🏻‍♀️,相信無一個年輕一代唔認識,估唔到到而家依然人來人往,客源不絕,咁特別嘅韓國小食嚟到香港一定有市場,🉐!
2024-03-11
雙重芝士熱狗棒
薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
韓式炒年糕
蜜糖糖餅,糯米糖餅
香港街頭實現芝士拉絲自由(❤ω❤) 這小店的韓國熱狗棒都是即叫即整♡︎ 新鮮現炸!脆卜卜!芝士拉絲無極限,拉極唔斷好過癮🤣 🎈熱狗兩個+芝士波四粒+年糕香腸串 $120阿里郎熱狗棒即是腸仔熱狗棒雖普通但香脆的熱狗配腸絕對無錯\(^ヮ^)/鴛鴦芝腸粟米呢款all in one最啱貪心的我ت實現芝士拉絲自由(≧◡≦) ♡又可以品嘗多層次口感味道可惜腸仔與芝士分佈於熱狗的前後未能讓我一口同時食到腸仔、芝士、脆熱狗的滋味… 芝士波波、年糕香腸都唔錯~🎈韓式炒年糕&炸魚糕 $49街頭食炒年糕別有一番風味(*^‿^*)年糕又辣又香好惹味炸魚糕亦幾特別🎈青提子冰糖葫蘆 $25冰糖葫蘆是小店新品青提子新鮮爽甜薄脆的冰糖更增加了口感

🎈熱狗兩個+芝士波四粒+年糕香腸串 $120

最啱貪心的我ت
實現芝士拉絲自由(≧◡≦) ♡
又可以品嘗多層次口感味道
可惜腸仔與芝士分佈於熱狗的前後
未能讓我一口同時食到腸仔、芝士、脆熱狗的滋味…
芝士波波、年糕香腸都唔錯~

🎈韓式炒年糕&炸魚糕 $49

街頭食炒年糕別有一番風味(*^‿^*)
年糕又辣又香
好惹味
炸魚糕亦幾特別

🎈青提子冰糖葫蘆 $25
冰糖葫蘆是小店新品
青提子新鮮爽甜
薄脆的冰糖更增加了口感
2024-04-16 18 瀏覽
之前食過位於天后嘅分店🥰 完全俾佢勁多唔同款式嘅創意韓式熱狗吸引住🤤 今次經開旺角見到🤩 當然要買返幾條happy 吓🥴🌟 店舖同天后分店一樣,有好多款唔同嘅韓式熱狗俾你㨂🥰 甜嘅鹹嘅辣嘅樣樣都有🫶 真係超吸引😋 最令人驚喜嘅係,竟然有最近韓國好hit 嘅冰糖葫蘆賣😍❤️ 有香橙、草莓、青提三款新鮮生果任你㨂🤩 真係即點即淋糖漿製成😋 食落勁甜勁新鮮🫶 必食喲🤭🫶 除咗熱狗同冰糖葫蘆,仲有幾款精選韓式小食😋 年糕魚糕都辣得好過癮👍 不妨一試🥴❤️

下午茶
2023-12-17 111 瀏覽
基於韓國讀書時的情意結,間中都想食下韓國小食,不過香港真係唔多經過旺角有韓國人開既🇰🇷Arirang Hotdog就去試試韓國店員推介左熱狗set俾我可以自選2款熱狗棒同小食🌭no.3 Sausage Potato🌭no.10 sausage Cheese Cheeto熱狗棒即叫即整,夠熱辣辣本身食落偏淡,自助區好多款醬可以盡情mix😆👍🏻🐓韓式炸雞炸粉比較厚,似港式炸雞多啲🙈🍱韓國紫菜包飯都幾正宗,係韓國街邊既味道😂🥢韓式炒粉絲本身鍾意食麻油,最鍾意呢款😆👍🏻整體份量都幾多,啱2個人食🇰🇷
韓國店員推介左熱狗set俾我
可以自選2款熱狗棒同小食

🌭no.3 Sausage Potato
🌭no.10 sausage Cheese Cheeto
熱狗棒即叫即整,夠熱辣辣
本身食落偏淡,自助區好多款醬可以盡情mix😆👍🏻

🐓韓式炸雞
炸粉比較厚,似港式炸雞多啲🙈

🍱韓國紫菜包飯
都幾正宗,係韓國街邊既味道😂

🥢韓式炒粉絲
本身鍾意食麻油,最鍾意呢款😆👍🏻

整體份量都幾多,啱2個人食🇰🇷
2023-12-12 67 瀏覽
以家係旺角返工 ,一放工就可以盡情地掃街,係正既,今日我去左「阿里郎熱狗棒 」。之前見到有人介紹,已經好想食,今日終於食到啦。餐廳主打韓式熱狗棒,款式有10多款選擇,即點即炸,除了熱狗棒,還有韓式便當和韓式飯卷、漢堡包、小食選擇。All in one ($38)外層係炸過的薯條粒,口感非常香脆,中間夾著滿滿的芝士和香腸,芝味十足。Cheetos ($36)平時都成日食Cheetos既脆條,原來熱狗配上大量的Cheetos粉,小小微辣,味道非常夾,咬落去有長長的拉絲效果,味道好惹味又邪惡。Doritos Nacho ($36)Doritos我差唔多日日都會食以隻粟米片,熱加棒加上Doritos薯片,外層口感脆卜卜,內裏一樣有滿滿的芝士拉絲,好香口。牛肉韓式飯卷飯卷好香麻油味,配上牛蒡、紅蘿蔔絲、黃蘿蔔、青瓜、牛肉,口感豐富,份量都幾多。韓式炒牛肉便當牛肉便當好豐富,牛肉好軟腍,炒得好香,而且個汁甜甜地,撈飯一流,以到既牛肉份量好多,食晒成碗飯都仲有牛肉,如果可以仲可以食多碗飯,另外配菜有泡菜和蓮藕,蓮藕幾特別食落甜甜地、好開胃

All in one ($38)

Cheetos ($36)

Doritos Nacho ($36)

牛肉韓式飯卷

韓式炒牛肉便當
2023-11-20 68 瀏覽
本身冇時間食中午,中午諗住買少少嘢食住先,當時買咗兩隻個熱狗棒同一份紫菜包飯,正常你叫得外賣(本人透過OpenRice下單),去到應該係通知完攞個袋就走得。點知我去到,我叫個三樣嘢就咁放喺度,仲問我要唔要袋,🙄三樣嘢又熱又焫手,點樣就咁拎?下次我叫任何外賣,係咪應該都要預計冇嘢包住我啲食物㗎?假如要自備袋點解你又唔喺個Apps度寫?或者要收費點解你又唔喺附加費嗰度加?明明可以一早通知嘅,係要人去到你先講先收錢。

外賣自取
𝘼𝙧𝙞𝙧𝙖𝙣𝙜 𝙃𝙤𝙩 𝘿𝙤𝙜 𝙞𝙣 𝙈𝙆實不相瞞 真的是第一次吃韓國熱狗棒(^u^)芝士味很香濃 外皮不會乾 調味十足最開心是有很多款醬車打芝士味是我最愛 也吱了不少在炸雞.ᐟ.ᐟ小𝘵𝘪𝘱𝘴: 外賣後可到附近商場/球場享用呢~𝙁𝙤𝙤𝙙ꕀ 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒 ʜᴋᴅ38ꕀ 芝士辣脆條熱狗 ʜᴋᴅ36ꕀ 高級甜辣炸雞便當 ʜᴋᴅ85ꕀ 辣豬肉紫菜包飯 ʜᴋᴅ47𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦 𝟳/𝟭𝟬𖤐ˊ˗𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩𖤘 阿里郎熱狗棒 𝘈𝘳𝘪𝘳𝘢𝘯𝘨 𝘏𝘰𝘵 𝘋𝘰𝘨 | @ariranghotdog.hk旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖
𝘼𝙧𝙞𝙧𝙖𝙣𝙜 𝙃𝙤𝙩 𝘿𝙤𝙜 𝙞𝙣 𝙈𝙆
實不相瞞 真的是第一次吃韓國熱狗棒(^u^)
芝士味很香濃 外皮不會乾 調味十足
最開心是有很多款醬
車打芝士味是我最愛 也吱了不少在炸雞.ᐟ.ᐟ
小𝘵𝘪𝘱𝘴: 外賣後可到附近商場/球場享用呢~

𝙁𝙤𝙤𝙙

𝘚𝘤𝘰𝘳𝘦 𝟳/𝟭𝟬𖤐ˊ˗

𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩
旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

2023-11-12 28 瀏覽
係旺角行街成日都會見到呢間Hotdog店鋪,輪到我體驗下啦,順便外賣返去比室友一齊食🍽️!估唔到呢度原來咁多款既野食,主打韓國食物,啱入去就第到大Mon播女團既歌,正~薯條芝士熱狗🌭️💰38和Cheetos(辣)💰36一定要點熱狗,揀左兩款,一個係薯條同埋服務員姐姐推薦既,因為我都鐘意食辣!落完單之後要等,因為係即刻現炸!整完之後可以按照自己喜好加唔同既醬汁啦,薯條同芝士搭配唔錯,夠邪惡!辣芝士味道都幾特別,唔算好辣,但係夠味!😋高級甜辣炸雞便當💰85高級便當名副其實,好大份!有好幾樣小食搭配:泡菜,青瓜等,重點係炸雞份量都好大,甜辣味我平時最鍾意,其實炸雞都夠曬食啦~牛肉紫菜包飯💰85最驚喜既係呢個紫菜包飯啊!感受到新鮮整,有餘溫😄佢既飯都有特別調味過,同牛肉一齊相得益彰~滿足😌

薯條芝士熱狗🌭️💰38和Cheetos(辣)💰36

高級甜辣炸雞便當💰85

牛肉紫菜包飯💰85
2023-11-06
  • 炸雞便當
  • 牛肉紫菜包飯
2023-11-07 36 瀏覽
每次去韓國都一定會食炸熱狗🌭️但疫情後都未有時間出國…旺角呢間由韓國人打理外賣店,有韓式熱狗🤩‼️有勁多口味,價錢合宜,仲有韓式飯盒同Kimbab呀!.🥣L6炸雞便當🥣:💰$75炒韓式粉絲夠入味,菇味出,秘制甜辣醬配即炸炸雞好似有陣啤酒味,另一格有沙律醬配椰菜蘿蔔絲沾炸雞,炸至外脆,雞味濃郁。🥣吞拿魚紫菜包飯🥣:💰$40份量超足,有成十件呀!吞拿魚餡多到爆出黎,有厚切蔬菜條,口感十足,即刻愛上左KimBab💕🥣Oreo🥣:💰$38見到炸之前係面灑滿Oreo碎😍整個麵團都係黑色,配煉奶食,少少甜但整體係咸食,入面係一半拉絲芝士一半脆皮腸,食一枝已經飽飽地。🥣All in one🥣:💰$38每次必食‼️外面係薯粒脆脆,炸到外脆內軟,一半拉絲芝士一半脆皮腸,有多款醬料自行加配,加晒啲醬都得呀🫢
🥣L6炸雞便當🥣:💰$75

🥣吞拿魚紫菜包飯🥣:💰$40

🥣Oreo🥣:💰$38

🥣All in one🥣:💰$38

好久沒到旺角吃了在旺角 就是要吃路邊的吧~~(大家也是嗎(?)還是只有我 哈哈哈笑死阿里郎熱狗棒🌭️  相信大家沒聽過 也一定見過(滿滿概視感的邪惡美食 哈哈哈他們最近還新增了新餐牌(便當🍱 、拌飯高級辣炒豬肉便當🍱 $85這是他們新餐牌的其中一項 除了這份還有牛肉、豬肉跟炸雞們(也想試試他們的炸雞🍗店員盤出來的時 真的有意外到 份量有夠大 還有附湯湯偏甜甜的韓式魚片 跟蔬菜然後一口下去辣炒豬肉 眼睛 馬上「欸~~~人都精神起來了~他的韓式辣好爽 豬肉片軟嫩咬咬很好配飯 (珍珠米 粒粒分明 開心~而且他們的配菜不但款式多 每款也不錯👌 吃有的下飯 有的解膩 有的開胃在旺角 這價位 這量 這味兒~真的可以可以😌炸蝦紫菜包飯 $40我們又拍照📷 又先吃別的 他這份的炸蝦🍤 還是脆的配料不過酸 配起來剛好 米飯 量也很洽好 大家不會互搶味道是韓式紫菜包飯~~喜歡💕 他們一條長度是盒了一的兩條😌才40元 MY GOD 份量剛好 好吃😋 以旺角價格 請買下去~!!薯條鴛鴦芝腸 $38大家去過旺角都一定有吃過他們的韓式拉絲熱狗🌭️ 吧~沒吃過的話 請去吃!!咬下去 薯🍠們 再配上起司🧀️ 完美 !!邊好
好久沒到旺角吃了
在旺角 就是要吃路邊的吧~~
(大家也是嗎(?)還是只有我 哈哈哈
笑死

阿里郎熱狗棒🌭️  相信大家沒聽過 也一定見過
(滿滿概視感的邪惡美食 哈哈哈

他們最近還新增了新餐牌(便當🍱 、拌飯
高級辣炒豬肉便當🍱
高級辣炒豬肉便當🍱 $85
這是他們新餐牌的其中一項 除了這份
還有牛肉、豬肉跟炸雞們(也想試試他們的炸雞🍗
店員盤出來的時 真的有意外到
份量有夠大 還有附湯
湯偏甜甜的韓式魚片 跟蔬菜
然後一口下去辣炒豬肉 眼睛
馬上「欸~~~
人都精神起來了~他的韓式辣好爽 豬肉片軟嫩咬咬
很好配飯 (珍珠米 粒粒分明 開心~
而且他們的配菜不但款式多 每款也不錯👌 吃
我們又拍照📷 又先吃別的 他這份的炸蝦🍤 還是脆的
配料不過酸 配起來剛好 米飯 量也很洽好 大家不會互搶味道
是韓式紫菜包飯~~喜歡💕 他們一條長度是盒了一的兩條😌
薯條鴛鴦芝腸 $38
大家去過旺角都一定有吃過他們的韓式拉絲熱狗🌭️ 吧~
邊好吃😋 好吃 邊拉絲 真的吃得好爽好過癮~~~
而裡面的「芝腸」也真的不錯
(好像也沒吃過這種的
不是一般的廚師👩‍🍳 腸也不是司華力腸 大小適合🈴️ 外薄脆
淡淡的芝士散出配上薯薯們的外皮 YUM YUM~~快去吃~~
雙重芝士拉絲(2芝士)
雙重芝士拉絲 (2芝士)$34
哈哈
想再多吃一份韓式熱狗🌭️  的起司款
在5. Cheddrlella 跟7.Mozzarella 兩邊猶豫不決
最後先試5. 下次再7. 哈哈哈(果然沒選錯~
外脆咬爽 拉絲自由度拉滿(和另一半玩好爽 嘻嘻

到現在一邊寫食評 一邊也想再玩拉絲的說
(突然想起情侣們快去 重拾熱度與新鮮
(曖昧中的朋朋也快去 馬上進入熱戀階段㊙️
2023-10-12
高級辣炒豬肉便當🍱
炸蝦紫菜包飯
雙重芝士拉絲(2芝士)
  • 高級辣炒豬肉便當
  • 薯條鴛鴦芝腸
2023-10-07 32 瀏覽
成日都冇乜機會去韓國,喺香港有好掛住嗰種熱狗 ,脆卜卜嘅薯仔喺出面,然後入邊係香濃嘅芝士,完全係正! yummiest choices . It would be better to have more shops like thisThe cheese pull is excellent, especially when you bite in the middle, you Can feel the smell immediately. It’s definitely worth trying!!! Yet I think it’s a bit too oily though, if it had a lapse to absorb oil would be better

2023-09-25
10 分鐘 (外賣自取)
  • 芝薯拉絲熱狗棒
2023-10-07 388 瀏覽
之前去韓國成日喺街邊食炸熱狗腸 酥炸過癮勁好味估唔到喺香港一樣食到 仲要由韓國主理夠晒正宗原味❣️𝒞𝐻𝐸𝐸𝒯𝒪𝒮 𝐻𝒪𝒯𝒟𝒪𝒢 $36平時好鍾意食Cheetos chips 熱狗腸上面佈滿薯片碎碎 微辣口味令整理更惹味加埋芝士醬勁creamy濃郁 邪惡得嚟好滿足❣️𝒫𝒪𝒯𝒜𝒯𝒪+𝑀𝒪𝒵𝒵𝒜𝑅𝐸𝐿𝐿𝒜 𝐻𝒪𝒯𝒟𝒪𝒢 $34一支有齊曬幾種材料勁多層次 熱辣辣🧀一拉就牽絲勁吸引 枱面有成10種調味醬任吱任加 鍾意咩口味自己話事❣️𝒫𝑅𝐸𝑀𝐼𝒰𝑀 𝒮𝒯𝐼𝑅𝐸𝑅𝒴 𝐵𝐸𝐸𝐹 𝐵𝒪𝒳 $85韓國常見嘅前菜泡菜芽菜酸蘿蔔都有齊 牛肉煮得入味腍身 仲要成份勁多蔬菜做到飲食均衡❣️𝐵𝐸𝐸𝐹 𝒦𝐼𝑀𝐵𝒜𝒫 $47即包飯卷同樣揀咗牛肉做餡料 牛汁鮮甜好正 簡單得嚟又樸實
之前去韓國成日喺街邊食炸熱狗腸 酥炸過癮勁好味

𝒫𝒪𝒯𝒜𝒯𝒪+𝑀𝒪𝒵𝒵𝒜𝑅𝐸𝐿𝐿𝒜 𝐻𝒪𝒯𝒟𝒪𝒢
𝒫𝑅𝐸𝑀𝐼𝒰𝑀 𝒮𝒯𝐼𝑅𝐸𝑅𝒴 𝐵𝐸𝐸𝐹 𝐵𝒪𝒳
𝐵𝐸𝐸𝐹 𝒦𝐼𝑀𝐵𝒜𝒫
2023-10-05 215 瀏覽
今次終於有機會食到呢間成日經過都見到好多人既韓式熱狗店, 黃色既店面相當吸睛, 好多經過都會買一兩條黎食, 真係不愧係度屹立多年😎 呢度既熱狗腸有好多款式選擇, 另外仲有幾款紫菜飯卷, 兩款漢堡包, 炸雞可以選擇, 最近仲推出左新既Lunch Box Menu添😉高級韓式炒牛肉便當🍱($85)甜甜既粉絲金菇肥牛配上珍珠米一齊食幾夾, 仲有大量既配菜, 呢度既泡菜偏酸, 最鐘意既係甜甜地炸過既蓮藕片☺️吞拿魚紫菜包飯🍙($45)麻油味好香既飯卷餡料好豐富, 份量都幾多😋All in One 🥔($38)麵包粒依付住一層厚厚既薯蓉, 香腸, 融左既芝士, 口感好豐富, 即叫即炸好脆卜卜, 加埋蜜糖芥末醬好正🥰Cheetos🍟 ($36)普通炸熱狗配上大量既Cheetos粉, 一咬開會有好澎湃既芝士拉絲效果, 味道帶微微既辣, 想再食辣啲可以再加辣醬☺️Sodduk🍢 ($20)香腸加年糕一齊去炸再配埋個甜甜地既燒汁係超好食, 年糕仲帶點外脆內軟, 之前去韓國食完之後一直都念念不忘😍呢度只係得外賣, 所以買完去自助醬料位度落完醬就可以拎走途享用嫁喇, 係香港都可以食到韓國街頭小食都唔錯😉

高級韓式炒牛肉便當🍱($85)

吞拿魚紫菜包飯🍙($45)
麻油味好香既飯卷餡料好豐富, 份量都幾多😋

All in One 🥔($38)

Cheetos🍟 ($36)

Sodduk🍢 ($20)

2023-10-04
外賣自取
  • 芝薯拉絲熱狗棒
  • 年糕香腸串
約了朋友到旺角Party Room玩,於是在附近買些小食上去和大家分享,大家都吃得津津有味。ꗯ̤̮芝士熱狗棒🌭 ($32)熱狗棒都即叫即炸,到手熱辣辣。酥脆外皮裡是鬆軟麵團和拉絲芝士,店內還提供各式醬料,不同配搭創出不同滋味。ꪔ̤̮辣豬肉紫菜包飯🐖 ($47) 紫菜包飯包著滿滿的配料,帶點辣豬肉的相當惹味,配料青瓜、紅蘿蔔和芝麻添加清新感。ꗯ̤̮原味炸雞🍗 ($65) 雞塊外層香脆可口,炸粉不會過厚,裡面肉質嫩滑多汁。ꪔ̤̮L12 Set 炒年糕+紫菜包飯+炒粉絲🍱 ($68)炒年糕口感煙韌,吸收辣汁的精華,吃起來相當惹味。紫菜包飯散發滿滿芝麻油香氣,加入配料青瓜、紅蘿蔔絲和芝麻令口感更豐富。炒粉口感又滑又彈牙,調味適中,配料紅蘿蔔絲、葱絲、韮菜絲亦份量十足。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿阿里郎熱狗棒 @ariranghotdog.hk𖤣𖤥旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡ ♡價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡回頭率

ꗯ̤̮芝士熱狗棒🌭 ($32)

ꪔ̤̮辣豬肉紫菜包飯🐖 ($47)

ꗯ̤̮原味炸雞🍗 ($65)
雞塊外層香脆可口,炸粉不會過厚,裡面肉質嫩滑多汁。

炒年糕口感煙韌,吸收辣汁的精華,吃起來相當惹味。

𖠿阿里郎熱狗棒 @ariranghotdog.hk
𖤣𖤥旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#阿里郎熱狗棒 #ariranghotdog #旺角美食 #旺角 #街頭小食 #韓國小食 #掃街 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hongkongfood #hongkongfoodie
2023-09-13 76 瀏覽
經開旺角成日見到呢間外賣店都有人買來食,睇到店面幾特別,係以韓式炸熱狗棒為招牌,多達15款🌭另外仲有炸雞、Burger同飯卷!不過好可惜當日我地想食炸雞,無炸雞;想食炸雞Burger但因為無炸雞所以都無得叫呢款burger;想叫飯卷,無飯卷;就連想食既熱狗棒果幾款都無🥲 唯有試其他~.我地要左4款熱狗棒,店員用個大盒裝住,另附上數包茄汁同黃芥末醬,我地揀左:阿里郎(原味)、薯條鴛鴦芝腸、薯條同拉麵腸。主要其實係以香腸,裹上炸粉漿同唔同既配料然後油炸,所以整完即刻食就最香!薯條鴛鴦芝腸,食一口後有拉絲效果,芝士幾香,而薯條係粗格狀,點茄汁就最夾;而拉麵款即炸粉漿外鋪滿拉麵碎,口感脆脆地好得意。.另外我地仲點左烤牛肉餅漢堡同韓式炒粉絲,烤牛肉餅漢堡幾特別,有異於平常食到既牛肉漢堡,佢係牛肉碎加上大量洋蔥整成既牛肉餅咁,食落去爆汁juicy,而且洋蔥增加左香甜!而韓式炒粉絲都唔錯,幾大碗,粉絲好彈牙,加上大量蔥、韮菜同蘿蔔絲炒,醬汁帶微甜,好有口感!
15 分鐘 (外賣自取)