2023-09-19 21 瀏覽
為食妹👧🏻最鍾意試新嘢 最近大角咀有間韓國菜好評如潮 當然要同閨蜜去試吓啦🥰餐廳門面走露營風格 入去前打下卡都幾Chill✨🫧炸雞🍗半份🫧炸雞🍗有半份或者一份選擇 炸雞炸得乾身脆口 蘸上甜辣醬更滋味😋🫧辣炒年糕🔥🫧年糕真係有辣度🥵腐皮沾滿醬汁令我食唔停🤣🫧海鮮部隊鍋配麵🫧部隊鍋有鮑魚、蜆肉、蝦肉、黃豆、午餐肉、魚腐、冬菇、金菇、豆腐、年糕、紹菜、公仔麵🍜 份量慷慨 ❤️‍🔥我哋兩個人都食唔晒🤪有鮑魚食開心仔🤩湯底濃郁惹味 食完捧住個肚走😎藍莓🫐牛奶沙冰蜜桃🍑牛奶沙冰沙冰解膩解辣 甜度適中🍹
餐廳門面走露營風格 入去前打下卡都幾Chill✨

藍莓🫐牛奶沙冰
蜜桃🍑牛奶沙冰
沙冰解膩解辣 甜度適中🍹
2023-09-19 14 瀏覽
大角嘴一向多隱世美食, 今日又過來尋寶 這次到訪了一家新開的韓式餐廳 – 鍋MW KOREA HOUSE ,據說由韓國太太主理, 主打正宗韓國美食,店內簡潔明亮, 以木系設計為主, 坐下來非常舒適 . 🔺海鮮部隊鍋 |$368 來到當然要回部隊鍋, 這裡的部隊鍋是加入海鮮, 海鮮種類也不少, 連鮑魚也有, 既豐富又名貴, 其他配料有蝦, 蜆, 韓式魚糕、年糕、茄汁豆、泡菜、豆腐、芽菜、午餐肉等 吃配料已經非常滿足, 當然少不了公仔麵, 吸收了湯汁精華, 份外惹味 . 🔺炸雞 (半份) |$78 韓式炸雞也是必點, 沒吃過就不像食過韓食 這裡炸雞不錯, 外脆肉嫩, 炸漿鬆脆, 厚薄適中, 食時可以沾點醬汁, 味道更加可口. . 🔺紅薯芝士條|$78 我看了介紹圖片, 芝士拉絲感很強, 就決定點一份來試試. 果然沒有令我失望, 而且芝士中混入了紅薯溶, 增加了甜度,口感更見豐富美味. .🍹柚子梳打🍹白桃梳打. 還有姊妹店在深水場那邊, 非常方便. 餐廳 : 沛 深水埗福華街178A號地舖

🍹柚子梳打
🍹白桃梳打
2023-09-18 21 瀏覽
之前成日去大角咀都發現有好多美食😍 去開奧運站就順路去下大角咀搵食啦🥰 經過呢間餐廳,見到充滿露營風,感覺環境都幾靚,就去試吓啦💕辣花蟹湯鍋+拉麵🍜 花蟹好新鮮,係每日新鮮入貨🥰入面有年糕、金菇、翠玉瓜及冬菇等等材料✨ 湯底香辣得來帶有鮮甜味~牛肉石鍋拌飯石鍋係熱辣辣咁送上嚟,仲有「治治」聲,等一陣先再拌開就有飯焦🥰 拌飯又唔同新鮮蔬菜,趁熱食真係一流👍🏻好有風味💕炸雞見到炸雞好吸引,兩個人又驚食唔晒,就叫咗半份😆炸雞皮薄肉嫩,仲有多汁💕 調味剛好,就咁食已經好味,加埋甜辣醬更惹味👍🏻飲品叫咗清爽嘅柚子茶& 造型好別緻嘅藍莓牛奶沙冰✨ 牛奶味好香濃,藍莓酸甜醒胃~食辣鍋必叫✨
牛肉石鍋拌飯
飲品
成日都話大角咀多野食 但有幾多又真係好食架呢🤔呢間韓國食店係新開 門口有個小擺設係俾寵物打卡📸因為佢都係一間寵物友善餐廳🐕‍🦺店舖內既設計偏向簡約 以白色同木紋為主 感覺舒服🪵店主流有韓國人既血統 媽媽係韓國人🇰🇷所以盡得媽媽真傳將正宗既韓式風味帶到去每個客人既口中🥰所以佢地既食物調配方式都係獨一無二如果黎食 記得一定要試吓佢地既鍋物🍲返唔到轉頭架👍🏼➷🪐 炸雞炸雞有分全份半份 不過兩個人叫半份就好喇🤣用上無骨雞 入口當然啖啖肉😋雞肉亦都夠嫩滑外層炸得夠鬆脆 又唔會過咗火喉 配啤酒就一流🍻§🪐 紅薯芝士條呢個芝士條就比較特別啲 坊間唔算成日會見到除咗可以拉出滿滿既芝士之外🧀️內裡仲有紅薯香🍠入口會帶一點甜味 但又唔會腬👍🏼咁樣好食過就咁食芝士條 唔會咁單調🤪§🪐 豆芽炒五花腩蝦鍋重頭戲黎喇 黎呢度主要都係為咗食佢地既鍋🍲鍋類既款式各有唔同 揀咗呢一款以豆芽炒五花腩做膽既🥓可以配上八爪魚又或者蝦🦐我地就揀咗後者個鍋黎到既時候 份量都真係有啲驚人 咁大盤既😱店主亦都好細心幫忙處理 喺旁邊都聞到醬香😶‍🌫️個醬係佢地自家調配 所以同出面食既會唔同甜甜地帶好少既辣🤤鍾意食辣既朋友可以叫佢地加辣醬汁
成日都話大角咀多野食 但有幾多又真係好食架呢🤔

同樣係韓式食店 但野食既種類又會唔同 可以去拜訪一下🤭

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2023-09-05
2023-09-14 16 瀏覽
太太實在太掛住佢嘅幻想鄉下韓國🇰🇷啦😂所以要定期食返啲韓國菜黎緩和一下對鄉下嘅想念之情😝今晚我哋就去到呢間新開無耐位於大角咀嘅「鍋 MW Korea House」,店內仲不停播住韓文歌,充滿韓國情懷😍豆芽炒五花腩鍋/八爪魚🐙(配芝士🧀️) $368大家都知小編係芝士控😂呢個鍋小編真係重心推介!實在太好味啦😋而且份量十分之多!我同太太兩個人食,爭啲食唔哂呀🤣辣炒年糕 $78年榚辣辣地認真醒胃!煮得非常之煙韌😋牛肉大醬湯 配 紫菜飯 $88牛肉相當嫩滑,再將飯撈埋大醬湯一齊食,非常好送飯,唔經唔覺就食哂成碗飯😂香蕉🍌牛奶沙冰 $45蜜桃🍑牛奶沙冰 $45P.S. 除左大角咀店之外,深水埗 福華街都有分店架!兩間小編都食過,質素都係相當高😋大家要多多支持佢地呀!😬

豆芽炒五花腩鍋/八爪魚🐙(配芝士🧀️) $368

辣炒年糕 $78

年榚辣辣地認真醒胃!煮得非常之煙韌😋

牛肉大醬湯 配 紫菜飯 $88

香蕉🍌牛奶沙冰 $45
蜜桃🍑牛奶沙冰 $45

氛圍感max 性價比max 輕鬆get韓劇同款部隊鍋 超級出片!!-♡ 部隊鍋一鍋容納N種食材 多種配料在濃郁的湯汁燉煮下 拉麵很勁道 湯汁甜甜辣辣的 食材全部都吸收了湯汁的精華-♡ 炸雞炸雞酥酥脆脆 一口下去就是濃郁的蒜香與肉香 醬汁甜滋滋的 帶著韓式的微酸口感 與炸雞超級搭 外酥裡嫩-♡ 蜜桃牛奶沙冰蜜桃清甜 奶味也夠足 口感清新解膩 好適合夏天
氛圍感max 性價比max
輕鬆get韓劇同款部隊鍋 超級出片!!

♡ 部隊鍋
一鍋容納N種食材 多種配料在濃郁的湯汁燉煮下
拉麵很勁道 湯汁甜甜辣辣的 食材全部都吸收了湯汁的精華

炸雞酥酥脆脆 一口下去就是濃郁的蒜香與肉香
醬汁甜滋滋的 帶著韓式的微酸口感 與炸雞超級搭 外酥裡嫩

♡ 蜜桃牛奶沙冰
蜜桃清甜 奶味也夠足 口感清新解膩 好適合夏天
之前去過深水埗呢間印象深刻嘅韓國餐廳小店-- 沛 MW Korea House,佢地原來係大角咀開左分店-- 鍋 MW Korea House😍 同深水埗店菜式都有唔同,呢間係主打鍋物,餐廳以木系設計,店內空間比深水埗店寬敞好多!😎店舖位於大角咀埃華街,奧運站行去都係5-7分鐘左右,由港韓夫婦主理,店主親自調配所有韓式醬料,好有地道嘅韓國家庭風味!👍🏻我地先叫咗個前菜➡️”海鮮部隊鍋”,部隊鍋超豐富,D料多到就滿出黎,放有足料嘅海鮮,蜆、海蝦、鮑魚等,每樣都新鮮彈牙,仲有韓式魚糕、金菇、豆腐、芽菜、午餐肉、年糕、泡菜等,另外配有芝士,可以比大家加份湯鍋到食🤩佢嘅鍋底好濃郁,食到差唔多就加入公仔麵,索晒所有海鮮海底精華,超推薦! 👍🏻👍🏻跟住點咗➡️”辣年糕",之前係深水埗店點過,回味無窮,一於再食,佢嘅年糕好彈牙,有咬勁!🤤裏面仲有魚糕,辣醬料更加出色,唔算好麻辣,辣味同大量芝士嘅結合,帶出一種辣辣嘅滋味同埋芝士嘅濃郁,絕對係一個令人驚喜嘅組合!😋😋小食點咗➡️”紅薯芝士條",呢個必食,好特別,絕對唔後悔! 外層炸到金黃酥脆,入面加入紅薯蓉,吃起黎帶有甜味,又有芝士拉絲效果,有片影埋拉極唔斷

紅薯芝士條

小食點咗➡️”紅薯芝士條",呢個必食,好特別,絕對唔後悔! 外層炸到金黃酥脆,入面加入紅薯蓉,吃起黎帶有甜味,又有芝士拉絲效果,有片影埋拉極唔斷🤣🤣 好食之餘,打卡都一流! 📸😍😍
柚子牛奶沙冰

最後飲品點咗➡️”柚子牛奶沙冰",入口好清新好開胃!柚子嘅香氣同牛奶嘅濃郁完美結合,一飲落肚,即刻感受到柚子嘅酸甜同牛奶嘅滑順。加上沙冰,令呢杯飲品更加涼爽,好岩夏天飲用!🤤
而➡️”荔枝梳打" 亦都好涼爽,荔枝嘅甜味同氣泡水嘅清新感融合,有荔枝嘅豐富果香,同時氣泡水嘅微微刺激,帶出一種清爽嘅口感,好解渴!👍🏻

🔹海鮮部隊鍋 ($368)
🔸紅薯芝士條 ($78)
🔹辣年糕 ($78)
🔸柚子牛奶沙冰 ($45)
🔹荔枝梳打 ($38)

😋味道 9/10 😍回頭指數 8/10

🔴MW Korea House 鍋 - 地址:大角咀埃華街72號分店 (仲有深水埗分店)

2023-08-04
柚子牛奶沙冰
繼上次吃過「沛」質素很滿意😍知道新開「鍋」是深水埗分店的姊妹店馬上來試試🤤🤤🤤餐單上菜式跟「沛」有所不同除了主打韓式鍋物外🥘亦保留地道韓式菜式🇰🇷包括石頭鍋飯,拌飯及炸物等裝修以白色啡色為主 感覺休閑舒服風格更是會歡迎寵物一起用膳的餐廳前菜🥗自家製泡菜及涼拌芽菜作開胃小菜,泡菜辣中帶甜,芽菜帶著麻油香辣花蟹湯鍋🦀🥘平時比較少看見蟹鍋🤩,馬上點來試試,有3大隻新鮮花蟹🦀,蟹肉結實鮮甜帶著蟹膏,湯底鮮味十足並帶點微微辣味🌶️,鍋裡面滿滿的配料相當豐富💯,包括有韓式年糕,金菇,香菇🍄,白蘿蔔,翠玉瓜及洋蔥🧅等,如果吃不飽的話,可以選擇加錢配拉麵及芝士🧀,也貼心地提供圍裙以避免弄髒衣服,最加分是店員主動幫忙將蟹剪開一半,全程用手不顧儀態地吃蟹😂,只要不感到尷尬,尷尬的就是別人🤣🤣雜菜石鍋拌飯🍲色彩繽紛的韓式拌飯,用石鍋盛載著白飯,中間有隻生雞蛋,而石鍋使飯底焦香可口,再配搭甘筍絲🥕,大豆芽,菠菜,翠玉瓜,香菇片🍄及紫菜,喜歡吃辣的我加入韓式辣醬一起攪拌美味提升,也很適合素食的朋友紅薯芝士條🍠🧀有驚喜,芝士條炸至金黃色,外脆內軟,最厲害的是吃起來有強勁拉絲效果,而且有紅薯味甜甜的香蕉牛奶沙冰🍌🍹香
繼上次吃過「沛」質素很滿意😍
知道新開「鍋」是深水埗分店的姊妹店
馬上來試試🤤🤤🤤
餐單上菜式跟「沛」有所不同
除了主打韓式鍋物外🥘
亦保留地道韓式菜式🇰🇷
包括石頭鍋飯,拌飯及炸物等
裝修以白色啡色為主 感覺休閑舒服風格
更是會歡迎寵物一起用膳的餐廳

前菜🥗

辣花蟹湯鍋🦀🥘

雜菜石鍋拌飯🍲
雜菜石鍋拌飯

紅薯芝士條🍠🧀

香蕉牛奶沙冰🍌🍹
香蕉味很突出,甜度適中,好像韓國香蕉奶的味道,非常喜歡😍

藍莓牛奶沙冰🫐🍹
濃濃的藍莓味及奶味香,表面有忌廉,沙冰打得很幼滑,清涼解渴
藍莓牛奶沙冰

整體食物高質素及上菜速度很快,還有店員服務態度非常親切及貼心👍,跟「沛」一樣也是令我非常滿意,下次再回訪試試其他部隊鍋😋
2023-09-09
雜菜石鍋拌飯
2023-09-10 12 瀏覽
呢間餐廳主打各款韓式鍋物,使用自家製醬汁同香濃醬湯🥘仲有其他韓式料理,包括石頭鍋飯、韓式炒粉絲、紫菜飯卷等🇰🇷💗海鮮部隊鍋 ($368)部隊鍋上面放滿海鮮,有鮑魚、蝦、蜆,全部都非常新鮮🦐其他配料仲有煙煙韌韌嘅年糕、韓式魚糕、香煎午餐肉、泡菜、豆腐、香菇、金菇、茄汁豆、大量芽菜,十分足料🍲湯底酸酸辣辣,唔食得太辣嘅人都食到🌶️最後一定要加公仔麵!!麵條有嚼勁,吸收晒所有食材精華🍜💗紅薯芝士條 ($78)芝士條炸得非常酥脆,一搣開,入面嘅芝士非常拉絲🧀加埋綿密嘅紅薯,食落鹹鹹甜甜🍠

💗海鮮部隊鍋 ($368)
最後一定要加公仔麵!!麵條有嚼勁,吸收晒所有食材精華🍜
大蜆
大蝦
年糕
拉麵

💗紅薯芝士條 ($78)
大蜆
大蝦
年糕
拉麵
紅薯芝士條
MW Korea House大角咀新分店 主打韓式鍋物傳統韓國家庭地道風味呢間韓國餐廳由港韓夫婦主理第一間舖喺深水埗,叫做沛之前已經想食好耐喇~而大角咀分店呢邊主打各款鍋物,除左海鮮部隊鍋,仲有辣花蟹湯鍋、炒五花腩鍋題外話:呢度嘅店員都幾充滿活力會好樂意同我地介紹野食,仲會幫手煮下勁nice!一坐低就會送上自家製泡菜同芽菜海鮮部隊鍋 $368上面鋪滿勁多海鮮 湯底少少辣海鮮有鮑魚、虎蝦、蜆下面有年糕、魚糕、豆腐、煎午餐肉同大量泡菜+芽菜,最神奇有埋茄汁豆!勁足料最後加上公仔麵,吸哂湯汁好滿足炸紫菜粉絲卷 $78用紫菜入面包住好多粉絲,香脆外層點埋自家製辣醬好好味紅薯芝士條 $78炸至金黃色,外皮帶脆有點糯糯的口感,食落甜甜地仲可以拉絲,好邪惡夏天食鍋真係好想飲沙冰呢度有好多款都好吸引!賣相又可愛每杯都濃濃奶香,甜度適中當日最鍾意藍莓牛奶沙冰店員仲推薦佢係咁多款入面賣相最靚架面頭有cream! 同比起其他幾款濃味啲~藍莓牛奶沙冰 $45柚子牛奶沙冰 $45蜜桃牛奶沙冰 $45士多啤梨牛奶沙冰 $45鍋大角咀埃華街72號地舖
MW Korea House
大角咀新分店 主打韓式鍋物
傳統韓國家庭地道風味

呢間韓國餐廳由港韓夫婦主理
第一間舖喺深水埗,叫做沛
之前已經想食好耐喇~
題外話:呢度嘅店員都幾充滿活力
會好樂意同我地介紹野食,仲會幫手煮下
勁nice!

一坐低就會送上自家製泡菜同芽菜

海鮮部隊鍋 $368
上面鋪滿勁多海鮮 湯底少少辣
海鮮有鮑魚、虎蝦、蜆
最後加上公仔麵,吸哂湯汁好滿足

炸紫菜粉絲卷 $78
用紫菜入面包住好多粉絲,香脆外層
點埋自家製辣醬好好味

紅薯芝士條 $78

夏天食鍋真係好想飲沙冰
呢度有好多款都好吸引!賣相又可愛
每杯都濃濃奶香,甜度適中
當日最鍾意藍莓牛奶沙冰
店員仲推薦佢係咁多款入面賣相最靚架
面頭有cream! 同比起其他幾款濃味啲~

藍莓牛奶沙冰 $45
柚子牛奶沙冰 $45

蜜桃牛奶沙冰 $45

士多啤梨牛奶沙冰 $45
士多啤梨牛奶沙冰

大角咀埃華街72號地舖
士多啤梨牛奶沙冰
2023-09-02 19 瀏覽
依間餐廳係我朋友帶我去食,去到門口有俾佢驚訝到!我以為係coffee shop,但係原來係食韓國菜😂🤭佢嘅裝修非常之靚💞重點係有勁多打卡位📷睇得出店主好用心,食物質素就更加唔使講!勁有驚喜!一嚟睇得出佢用料真係好足,我哋嗰日兩個人嗌咗一個五花腩鍋同埋一個小食,我哋兩個飽到傻咗😂😂着淺色衫嘅朋友都唔使擔心,佢係會比圍裙你🥹好細心!重點係全程唔需要落手操作!老闆娘或者員工會幫你煮🤤🤤又會話俾你知點樣食係最好食💓強烈推薦大家一定要加芝士同加飯!最尾嘅飯焦真係好好食!
豆芽炒五花腩鍋加八爪魚
加芝士
加飯
2023-08-23
豆芽炒五花腩鍋加八爪魚
加芝士
加飯
2023-09-02 12 瀏覽
@mw.korea.house authentic traditional korean family flavours, opened their new location at tai kok tsui 🇰🇷 specializes in korean hot pots with their housemade sauces and fragrant stews 🥘 also serves a variety of korean dishes including stone pot rice, fried chicken, tteokbokki, and more 🍲@mw.korea.house 傳統韓國家庭地道風味 在大角嘴開了分店 🇰🇷 主打各款鍋物 自家製醬汁 香濃醬湯 🥘 還有其他韓式料理 包括石頭鍋飯 韓式炒粉絲 紫菜飯卷等 🍲🦀 辣花蟹湯鍋 kot-ge-tang (crab) HKD$388三隻花蟹 肉質結實細嫩 蟹膏鹹香香綿湯底微辣 蔬菜配料豐富金菇 冬菇 芽菜 蘿蔔 翠玉瓜 等最後仲可以加芝士同拉麵🐓 炸雞半份 HKD$78fried chicken (half

三隻花蟹 肉質結實細嫩 蟹膏鹹香香綿
湯底微辣 蔬菜配料豐富
金菇 冬菇 芽菜 蘿蔔 翠玉瓜 等
最後仲可以加芝士同拉麵

🐓 炸雞半份 HKD$78
fried chicken (half set)
炸得香脆 雞肉嫩滑多汁 配甜辣醬

蜜桃汁香甜 梳打清爽

🍇 青葡萄梳打 grape soda HKD$38
青葡萄汁清甜 有粒粒果肉 梳打清爽

蜜桃梳打  +  青葡萄梳打

📍大角咀埃華街72號地舖 (various locations) 🇭🇰
  • 辣花蟹湯鍋
  • 炸雞
  • 辣年糕
  • 牛肉石鍋拌飯
2023-08-31 10 瀏覽
裝修簡潔。很多年輕人喜愛嘅食物。炸物。鍋。店員推介:花蟹每天新鮮上市。保證新鮮。辣花蟹湯鍋:幾好味。少少辣又有鲜味。另外芝仕条都唔錯。韩国菜式比较特别。新奇。飲品O K。
裝修簡潔。很多年輕人喜愛嘅食物。炸物。鍋。
店員推介:花蟹每天新鮮上市。保證新鮮。
2023-07-21
2023-08-31 204 瀏覽
今日同朋友去奧海城買衫,所以就去了大角咀覓食,最後選咗這家「MW Korea House」,聽朋友講這家餐廳是由韓國太太主理,所有韓式醬料都是店主親自調配,十分正中。餐廳主要提供正宗韓式料理,門外裝潢帶有露營風,店內以木系設計,還有很多少擺設,打卡一流。🔸前菜是自家製的泡菜和芽菜,泡菜辣中帶甜,十分開胃-🔸海鮮部隊鍋 |$368海鮮部隊鍋上面放有滿滿的海鮮,鮑魚、蝦、蜆,全部都十分新鮮,下面是韓式魚糕、豆腐、芽菜、午餐肉、年糕、茄汁豆、泡菜等等,十分足料。食部隊鍋又點少得公仔麵,部隊鍋食到差不多就加入公仔麵,可以吸收晒所有精華,公仔麵超美味。-🔸炸雞 (半份) |$78炸粉厚薄適中,炸得剛剛好,外脆內嫩,雞肉十分juicy ,和在韓國食到的一樣。-🔸紅薯芝士條|$78這芝士條真的很特別,平時食到的炸芝士通常只有芝士做內餡,但這紅薯芝士條加入了紅薯蓉,吃起來會帶有甜味,又有芝士拉絲效果,十分特別。-🔸炸紫菜粉絲卷|$78用紫菜捲起粉絲,沾上惹味脆漿炸成, 香脆外層,紫菜令粉絲更美味,沾部隊鍋的醬汁來吃就更美味。-🔸藍莓牛奶沙冰|$45濃濃藍莓果香味,沙冰打得十分幼滑,牛奶味好香,甜度適中

🔸前菜
是自家製的泡菜和芽菜,泡菜辣中帶甜,十分開胃
🔸海鮮部隊鍋 |$368
🔸炸雞 (半份) |$78
🔸紅薯芝士條|$78
🔸炸紫菜粉絲卷|$78
🔸藍莓牛奶沙冰|$45
濃濃藍莓果香味,沙冰打得十分幼滑,牛奶味好香,甜度適中,好適合炎炎下夏日飲,超清涼解渴。
🔸啤酒

湯底
韓式魚糕
啤酒
自家製的泡菜和芽菜
依間深水埗既韓式料理小店,近日分店開到去大角咀,地方更寬敞,門口更設有露營主題打卡🏕️除左保留一啲原有菜式,新分店更主打韓式鍋物🥘辣花蟹湯鍋 真心睇得又食得🦀🔥店員會先提供即棄圍裙 夠貼心蟹鍋有3大隻花蟹 隻隻都實肉 帶鮮味,有其中1隻仲特別爆膏🤭湯底微辣 唔係太食到辣既我都入到口蔬菜配料豐富 有金菇 翠玉瓜 蘿蔔 洋蔥等索一陣湯既精華先食 更滋味😛最後當然唔少得要加個拉麵 更完美!另外仲試左個比較少見既涼拌粉絲,賣相五顏六色相當開胃🌈 味道有點像吃雞絲粉皮,帶麻油香氣,粉絲質感滑溜清爽,仲有自家調配韓式醬料一齊撈埋食✨小食紅薯芝士條有驚喜‼️普通芝士條就見得多,加入紅薯既食法幾新奇👀咬落真係帶甜甜既紅薯味道,估唔到同帶鹹既芝士味又幾夾👯‍♀️飲品叫左杯沙冰🍧食完惹味既蟹鍋再吸一啖,夠曬透心涼,解解辣,都唔會過份甜膩😛
依間深水埗既韓式料理小店,
近日分店開到去大角咀,
地方更寬敞,門口更設有露營主題打卡🏕️
除左保留一啲原有菜式,
新分店更主打韓式鍋物🥘

辣花蟹湯鍋 真心睇得又食得🦀🔥
店員會先提供即棄圍裙 夠貼心
蟹鍋有3大隻花蟹 隻隻都實肉 帶鮮味,
有其中1隻仲特別爆膏🤭
湯底微辣 唔係太食到辣既我都入到口
蔬菜配料豐富 有金菇 翠玉瓜 蘿蔔 洋蔥等
索一陣湯既精華先食 更滋味😛
最後當然唔少得要加個拉麵 更完美!

另外仲試左個比較少見既涼拌粉絲,
賣相五顏六色相當開胃🌈
味道有點像吃雞絲粉皮,
帶麻油香氣,粉絲質感滑溜清爽,
仲有自家調配韓式醬料一齊撈埋食✨

小食紅薯芝士條有驚喜‼️
普通芝士條就見得多,
加入紅薯既食法幾新奇👀
咬落真係帶甜甜既紅薯味道,
估唔到同帶鹹既芝士味又幾夾👯‍♀️

飲品叫左杯沙冰🍧
食完惹味既蟹鍋再吸一啖,
夠曬透心涼,解解辣,
都唔會過份甜膩😛

• 紅薯芝士條