2023-12-04 108 瀏覽
上網見到佢介紹覺得好正所以專登過去,坦白講,呢間鋪唔近地鐵站,奧運站要行7~8分鐘先到去到唔使等,即刻有得坐低。但俾二人座,係好細嘅枱,我地有手袋書包要攬住,因為唔想放地下,但買果啲一袋二袋就無辦法要放地下。枱興枱之間好窄,肥少少都好難行過,此其一。其二,前菜可以fill 一次,我地太肚餓,好快就食咗一碟,叫咗fill, 一直都無fill 到。差不多食哂主食,繼續叫佢fill, 起碼叫咗4~5次,先記得俾我地。其實去到最後,我地已經唔係為咗食呢碟泡菜,純粹係唔明白點解咁少一件事都要叫咁多次,重點唔係真咁好忙🤦🏻‍♀️好啦講反嘢食紅薯芝士條(有拉絲㗎)($78)好快黎到,都好食嘅,甜甜的,芝士味唔算好重,仲唔錯,有3.5分/5海鮮部隊鍋 ($368)有鮑魚,蝦,蜆,其實海鮮都唔算少,但除此之外配料就較少,有午餐肉,年糕,泡菜,少量嘅菜,以及大量芽菜同洋蔥。最好味係最後嘅公仔麵。不過不失,但要專登去食的話,有少少失望嘅,特別真係坐呢一方面。
好啦講反嘢食
紅薯芝士條(有拉絲㗎)($78)
海鮮部隊鍋 ($368)
紅薯芝士條
海鮮部隊鍋
紅薯芝士條
2023-11-29 56 瀏覽
IG平台見到呢間食八爪魚鍋,老實講新開韓國餐廳通常唔抱太大希望,點知呢間有驚喜從前菜黎講就食得出係自家製,仲可以免費refill一次💗💗再講八爪魚五花腩鍋,侍應好nice,仲會同我地介紹醬料係佢地老闆娘自家製😁😁跟住我地2個人見到個鍋就好開心😀 因為真係好大一盆😂😂😂醬料唔會好辣,但係好香! 最好味係芽菜,吸曬d汁😋😋😋最尾可以加以炒飯,不過我地驚食唔曬就冇加到。於是就叫左小食一個辣年糕,呢個辣少少,但係好惹味! 年糕又唔會好硬,仲有魚糕😋😋😋下次會再黎試下部隊鍋🫶🫶
從前菜黎講就食得出係自家製,仲可以免費refill一次💗💗
跟住我地2個人見到個鍋就好開心😀 因為真係好大一盆😂😂😂
辣炒年糕
八爪魚五花腩炒豆芽鍋
  • 豆芽炒五花腩鍋/八爪魚
  • 辣年糕
🍗炸雞 半份 $78 (7.5/10)炸雞炸得香脆,炸粉都好薄,雞肉好嫩滑,醬汁係店主每日自家製,食落去比較偏酸辣口味,比起坊間比較偏甜嘅韓式辣醬就比較酸同埋辣少少。🍴海鮮部隊鍋 $368 (8/10)海鮮部隊鍋非常豐富,有兩隻鮑魚,五隻蝦, 蜆,年糕,午餐肉,魚糕,冬菇金針菇下面仲有大量芽菜洋蔥同埋白菜!海鮮非常新鮮,鮑魚都彈牙蝦肉都爽口蜆都冇沙,非常欣賞佢個魚糕係真係韓式嗰種,好好食!個湯辣度適中,唔會好辣,食唔到辣都覺得啱啱好!食完啲餸仲可以加個麵落去煮。個麵吸收曬湯底精華,加埋芝士真係冇得輸🤤一定要加芝士🧀🍓士多啤梨牛奶沙冰 $48 (7/10)士多啤梨奶昔加咗cream真係打卡一流,甜甜地,有士多啤梨味,感覺唔似牛奶沙冰,似加咗雪糕去打。推薦指數: 8/10海鮮部隊鍋好足料,好少食到咁正又好食嘅鍋,兩個人share啱啱好,多人嘅話可以叫多啲嘢食🥰餐廳舒服服務又好,推薦~
🍗炸雞 半份 $78 (7.5/10)

🍴海鮮部隊鍋 $368 (8/10)

🍓士多啤梨牛奶沙冰 $48 (7/10)

推薦指數: 8/10
由港韓夫婦主理🇰🇷主打正宗韓式鍋物;元祖店位於深水埗,主打韓式料理和小食,新店門外佈置充滿露營feel⛺️仲可以帶埋毛孩🐶一齊打卡。前菜有大豆芽同埋泡菜,大豆芽爽脆,帶點麻油香,泡菜十分惹味,辣中帶甜🤤全部都係全人手自家製🇰🇷唔怪得咁好食🔸海鮮部隊鍋 (配麵)$ 368天氣開始轉涼,特別想食暖胃又惹味的鍋物。除左部隊鍋,仲有花蟹湯鍋🦀五花腩鍋、八爪魚鍋🐙等等。部隊鍋有鮑魚、鮮蝦🦐鮮蜆、午餐肉、魚膏、豆腐、茄汁豆、金菇、冬菇🍄年糕、底部仲有大量嘅泡菜、芽菜、洋蔥🧅椰菜。先賞湯底,湯頭味道酸中帶點微辣,不會太嗆口。食到一半,加埋個麵🍜吸盡整個自家製湯底的精華。分量適合二人以上享用,豐富又滿足。🔸炸雞半份 $ 78韓式無骨的原味炸雞🐓炸至外脆內嫩,雞肉嫩滑juicy,炸粉厚薄適中。點上韓式辣醬,🌶️惹味非常。🔸炸紫菜粉絲卷以紫菜捲上粉絲,再沾上炸粉炸,食落口感外脆內軟😋沾上辣醬就更惹味🔸藍莓牛奶沙冰 $45賣相邪惡又吸引,入口充滿藍莓的香甜🫐和牛奶的香滑🥛沙冰打得很幼滑, 面層加上Cream 同埋藍莓醬, 甜度適中。🔸青葡萄疏打 $38青葡萄疏打味道清新,十分解膩🍹亦不會過甜整體食物高質素,上菜

🔸海鮮部隊鍋 (配麵)$ 368
🔸炸雞半份 $ 78
點上韓式辣醬,
🌶️惹味非常。
🔸炸紫菜粉絲卷
以紫菜捲上粉絲,再沾上炸粉炸,食落口感外脆內軟😋
沾上辣醬就更惹味
🔸藍莓牛奶沙冰 $45
🔸青葡萄疏打 $38
青葡萄疏打味道清新,十分解膩🍹亦不會過甜

整體食物高質素,上菜速度亦很快,店員服務態度非常親切及貼心
2023-11-16 58 瀏覽
*✲゚*。 ⛺大角咀正宗韓國料理🇰🇷大角咀呢間pet friendly小店主打韓式鍋物 e.g. 海鮮鍋、五花腩鍋、八爪魚鍋🐙仲有幾款韓式小食門口有露營佈置打卡位⛺️呢兩日終於轉涼 呢個天氣幾啱食部隊鍋🤭部隊鍋個湯底都係餐廳自家熬製 鮮味十足😋海鮮有蜆、蝦、鮑魚🦐其他配料有午餐肉、豆腐、年糕、魚糕、冬菇、金菇、泡菜、茄汁豆、芽菜等等 好豐富😙食到一半再加埋個麵 變左辛辣麵🌶️食完真係超級暖胃🔥另外我仲叫左個小食紅薯芝士條🍠外皮脆卜卜 中間芝士拉絲超正🧀記得趁熱食 食完辣 一定要飲番杯沙冰解辣🍹推介朱古力牛奶沙冰🍫店員好nice 仲提供左圍裙 好貼心😆整體食物質素幾滿意 午市唔洗加一 值得一試👍🏻-✨ 海鮮部隊鍋 ($368)✨ 紅薯芝士條 ($78)✨ 香蕉牛奶沙冰 ($45)✨ 朱古力牛奶沙冰 ($45)+10% service charge after 17:00-📍 MW KOREA HOUSE @mw.korea.house小食飯麵店: 深水埗福華街178A #분식鍋物限定店: 大角咀埃華街72號分店 #전골
*✲゚*。 ⛺
大角咀正宗韓國料理🇰🇷

仲有幾款韓式小食
門口有露營佈置打卡位⛺️

呢兩日終於轉涼 呢個天氣幾啱食部隊鍋🤭
部隊鍋個湯底都係餐廳自家熬製 鮮味十足😋
海鮮有蜆、蝦、鮑魚🦐
食到一半再加埋個麵 變左辛辣麵🌶️

推介朱古力牛奶沙冰🍫

店員好nice 仲提供左圍裙 好貼心😆
整體食物質素幾滿意
午市唔洗加一 值得一試👍🏻
✨ 海鮮部隊鍋 ($368)
✨ 紅薯芝士條 ($78)
✨ 香蕉牛奶沙冰 ($45)
✨ 朱古力牛奶沙冰 ($45)
小食飯麵店: 深水埗福華街178A #분식
鍋物限定店: 大角咀埃華街72號分店 #전골
最近和朋友去了以鍋物為主打的《전골》享用午餐🍲🫶🏻大角咀分店的座位相對寬敞,餐廳氛圍輕鬆舒適非常適合和好友一起去,享受美食的同時聊聊天💬前菜有泡菜和醃豆芽菜🧡特別欣賞餐廳的泡菜,它的味道偏甜帶微辛,很開胃🤤🌟原來這家餐廳的前菜和醬料都是老闆娘每天新鮮製作的,誠意十足❏ 낙지 콩불 ($𝟑𝟔𝟖)𝐊𝐎𝐍𝐆-𝐁𝐔𝐋/𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬<豆芽炒五花腩鍋 • 八爪魚> ❍ 加 飯(+$𝟏𝟓) ❍ 芝士(+$𝟐𝟖)賣相令人驚艷,食材非常豐盛 !鍋上鋪滿了一片片的五花腩和一大隻鮮八爪魚🐙五花腩的肉質柔軟入味,肥瘦相間🐖搭配清脆的豆芽,不僅增添了口感的豐富度🥓還能中和油膩感,讓整道菜更加開胃八爪魚的口感爽口彈牙,咬下去有嚼勁(͡° ͜ʖ ͡°)旁邊還有放年糕,口感軟糯,索滿美味的湯汁✨我們還追加了芝士,拉絲的感覺好正🧀🥘不夠的吃到最後還可以加配紫菜麻油炒飯❤️‍🔥另外,這個鍋整體的味道不會很辣,反而偏甜對於不能吃辣的朋友來說也十分友好🥰而且份量非常豐富,吃飽飽的感覺讓人大滿足❏ 김말이 튀김 ($𝟕𝟖)𝐊𝐎𝐑𝐄𝐀𝐍 𝐃𝐄𝐄𝐏 𝐅𝐑𝐈𝐄𝐃 𝐒𝐄𝐀𝐖𝐄𝐄𝐃 𝐒𝐏𝐑𝐈𝐍𝐆 𝐑𝐎𝐋𝐋𝐒<

最近和朋友去了以鍋物為主打的《전골》享用午餐🍲
🫶🏻大角咀分店的座位相對寬敞,餐廳氛圍輕鬆舒適
非常適合和好友一起去,享受美食的同時聊聊天💬

前菜有泡菜和醃豆芽菜🧡
特別欣賞餐廳的泡菜,它的味道偏甜帶微辛,很開胃🤤

❏ 낙지 콩불 ($𝟑𝟔𝟖)
𝐊𝐎𝐍𝐆-𝐁𝐔𝐋/𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬
<豆芽炒五花腩鍋 • 八爪魚>
❍ 加 飯(+$𝟏𝟓)
❍ 芝士(+$𝟐𝟖)

賣相令人驚艷,食材非常豐盛 !
鍋上鋪滿了一片片的五花腩和一大隻鮮八爪魚🐙
五花腩的肉質柔軟入味,肥瘦相間🐖
搭配清脆的豆芽,不僅增添了口感的豐富度
🥓還能中和油膩感,讓整道菜更加開胃
八爪魚的口感爽口彈牙,咬下去有嚼勁(͡° ͜ʖ ͡°)

旁邊還有放年糕,口感軟糯,索滿美味的湯汁✨

我們還追加了芝士,拉絲的感覺好正🧀

🥘不夠的吃到最後還可以加配紫菜麻油炒飯

❤️‍🔥另外,這個鍋整體的味道不會很辣,反而偏甜
對於不能吃辣的朋友來說也十分友好🥰
而且份量非常豐富,吃飽飽的感覺讓人大滿足

❏ 김말이 튀김 ($𝟕𝟖)
<炸紫菜粉絲卷>

金黃酥脆的炸紫菜粉絲卷💛💛
紫菜包裹著粉絲和其他配料
口感香脆外酥脆內柔軟(*´▽`*)♡♡
配上甜醋辣醬吃,不錯哦🥢

Mm
❏ 蜜桃牛奶沙冰($𝟒𝟓)
𝐏𝐞𝐚𝐜𝐡 𝐦𝐢𝐥𝐤 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞

❏ 香蕉牛奶沙冰($𝟒𝟓)
𝐁𝐚𝐧𝐚𝐧𝐚 𝐦𝐢𝐥𝐤 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞

兩款牛奶沙冰都不會太甜🍑🍌
水果香十分甜美,牛奶沙冰清新
🍧🧊而且口感綿密順滑
超適合解膩,飲完透心涼😍

📍 鍋 (大角咀)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

#eatwithkeikei #大角咀 #전골 #mwkoreahouse #sweetiedaily_taikoktsui #鍋

2023-11-12 40 瀏覽
突然好想食韓國嘢,所以去咗呢個間試吓! ,因為咁啱係萬聖節、所以店舖有好多Halloween 🎃裝飾, 門口打卡位亦好靚!這餐廳主打韓式部隊鍋及各式各樣既抄五花腩鍋,尤其適合秋冬呢啲天氣食🩷值得一題的是這裏啲泡菜、湯底都係自家製作、無落味精的!炸鷄:外脆內嫩、好有肉汁💕八爪魚🐙豆芽炒五花腩鍋:到主角出場、見到已經好震撼,因為份量都好多,大大條的八爪魚好新鮮、爽彈煙韌;而五花腩肥瘦均勻;而湯底好濃郁、加上韓式年糕、豆芽、雜菜同芝士🧀、真的好惹味😋 而店員仲抄咗個心形飯🧡俾我哋添,這個飯真的是必需要加的、可以吸收晒全部食物嘅精華、好好味了😋士多啤梨🍓牛奶沙冰&蜜桃🍑牛奶沙冰:飲品好靚、成份天然、奶香十足,而沙冰好幻滑、感覺好清新

炸鷄:外脆內嫩、好有肉汁💕

俾門面嘅萬聖節佈置吸引咗🤣冇霖到呢竟然系一個正宗🇰🇷人開嘅店😳所以好多特別既鍋都可以喺哩度食到!😋🐙 豆芽炒五花腩鍋/八爪魚巨大嘅八爪魚鋪喺上面非常吸睛,沒霖到搦起嚟之後超大一隻😍味道十分地道👍🏻底下鋪滿五花腩肉,吸收咗湯汁之後腍腍地,但肉上嘅脆骨又幫助提升翻口感😋肉俾得勁多,絕對良心!如果多人去嘅話建議再要個面吸收埋d湯汁,真系超正!(2個人去嘅話,如果點多咗食唔晒建議打包哦,畢竟咪嘥嘛😁)靚女放低后同我哋讲要等加熱一下,之後會再過嚟😆再次過嚟全部搞掂晒,將大章魚剪開並且翻炒均匀曬,净系需要坐著等食就搞掂☺️伴邊有d年糕,等熟既途中如果餓,可以腍咗就先食呢個👍🏻 唔系好多但系好好食,也冇妨礙到胃容量,算系俾跟住落嚟食鍋開開胃🤣🍗炸雞(半份)咬落去十分juicy,雞肉鮮嫩唔柴,同酥脆嘅外層相得益彰,無論單食定系點醬料都各有風味😋🍧香蕉牛奶沙冰/士多啤梨牛奶沙冰外表色彩繽紛都十分吸引,而且大肚杯裝到滿😍冰沙嘅質地十分細膩👍🏻搭配章魚鍋一齊十分舒爽🤣原嚟下面三款沙冰先有cream,難怪就話點解生得唔一樣😜🥢小菜呢個小菜真嘅要提一下,自家制👍🏻超犀利,完全韓國風味😋特別豆芽好好食,可以免費加一

🐙 豆芽炒五花腩鍋/八爪魚

🍗炸雞(半份)

🍧香蕉牛奶沙冰/士多啤梨牛奶沙冰

🥢小菜
呢個小菜真嘅要提一下,自家制👍🏻超犀利,完全韓國風味😋特別豆芽好好食,可以免費加一次😆靚女話因為自己整成本太高啦🥲

一去到就俾我哋一次性圍裙,唔用驚整污糟件衫🤩去得早趁店內仲冇人影咗幾張,掂鍾意呢d貓貓裝飾,每只都唔一樣,添加咗好多小驚喜🥰室內明亮簡潔,十分乾淨,呢點非常加分👍🏻

抽風唔錯,d煙唔會吹晒落塊面度,不過空調都好足🤣所以食完之後就開始有d凍,繼續坐傾偈記得帶件嘢披下😉

食完問咗靚女一d問題都會努力解答俾我哋知,廣東話超好,所以啱開始冇發現🤣就系可能有時會轉唔過嚟先發現系🇰🇷靚女,真係非常溫柔😘門口嘅裝飾超啱打卡,啱好呢次萬聖節嘅佈置影咗,超期待遲d再去可以影到聖誕節嘅佈置😆

係啦,or顯示嘅出口有錯誤,B去先啱喔😉
2023-11-08 34 瀏覽
今日跟住社交平台去搵食,見呢間喺大角咀埃華街嘅韓國菜賣相幾好,早啲去食晚飯人少啲。兩個人嗌咗個「豆芽炒豬腩肉八爪魚鍋」,好多菜墊底,上面鋪滿一層薄片豬腩肉片,再有兩隻大啲嘅八爪魚,成個賣相好得,不過我覺得太甜,如果放多啲辣泡菜就正喇。「豆腐海鮮鍋」就唔係好得,得三小塊豆腐,兩粒蝦仁🍤,兩粒連殼蜆,啲湯又太濃太辣,就咁飲啲湯覺得好濃味,撈飯食會好啲。下次再嚟可以唔使叫呢個。

2023-11-08
  • 豆芽炒五花腩鍋/八爪魚
2023-11-08 21 瀏覽
最近開始轉涼,係食鍋物的時候!呢日收工經過這小店裝修滿不錯,門口枱上放住清酒加火鍋好搶眼吸引我停低,白木色調光猛舒服又有梳化位,喜歡座位上面好多貓貓同韓式啤酒小擺設,牆上掛住韓式小食畫作,好有心思,再聽住韓文歌好有feel!!.海鮮部隊鍋 $368炸紫菜粉絲卷 $78朱古力牛奶沙冰 $45真露青葡萄味 $68.海鮮部隊鍋超大鍋一上枱即心心眼😍好豐富滿滿的海鮮🤩有蝦、鮑魚、午餐肉、豆腐、年糕、冬菇、金菇、魚腐、魚糕、泡菜、茄汁豆、香菜、芽菜、洋蔥,韓式口味香辣十足,湯底鮮味味道正宗,最鐘意蝦勁鮮又彈牙👍🏻食到一半再加辛辣麵,超級正😋.小食紫菜卷一樣出色,脆卜卜熱辣辣,出面紫菜入面粉絲,點韓式辣醬正🤤配菜芽菜和泡菜好好味,有得refill食左勁多😂泡菜原來係自家制🤩.難得食韓國菜緊係飲杯燒酒,呢款真露唔係成日見,比平時飲開易入口幾岩女仔飲,甜甜地提子口味👍🏻另一杯沙冰大大杯賣相好吸睛🤩濃厚朱古力口味好解辣🍫.滿驚喜的小店!味道正宗原來老闆老婆係韓國人難怪咁出色👍🏻店員友善細心,會主動幫我地加湯,又提供圍裙,值得再訪的韓式小店👍🏻

海鮮部隊鍋 $368
炸紫菜粉絲卷 $78
朱古力牛奶沙冰 $45
真露青葡萄味 $68

2023-11-06 1178 瀏覽
如果深水埗店以一般韓式料理🇰🇷、飯卷為主,大角咀店就係以部隊鍋🥘為主,正如其餐廳名字一樣「鍋」。大角咀店同樣夠Chill,同樣有打卡位📸,但地方就更大,坐得更舒服🥰。海鮮部隊鍋 $368部隊鍋🥘非常之大,而且材料豐富,包括有鮮蝦🦐、鮑魚、蜆肉🦪、午餐肉、豆腐、金菇、冬菇🍄、大蔥、韓式魚蛋、韓式甜不辣、年糕、泡菜等;鮮蝦🦐爽口彈牙;飽魚大大隻,店員一早已幫客人起哂內臟,真係食得安心;最後當然係放麵啦🍜(部隊鍋跟埋),吸收哂所有海鮮和食材嘅精華,好味到不得之了😍。炸雞半份 $78炸雞🐓外層炸漿非常香脆,肉質軟嫩juicy,點埋韓式甜辣醬,更加惹味😋。🍊柚子牛奶沙冰 $45入口清新,口感清爽酸甜,解膩解辣一流😍。🍓士多啤梨牛奶沙冰 $45微酸,唔太甜,士多啤梨味道一啲都唔假😋。總括而言,食物質有質素,服務好好,非常貼心,係一間好Chill又好食嘅韓式店。

海鮮部隊鍋 $368

炸雞半份 $78

🍊柚子牛奶沙冰 $45
入口清新,口感清爽酸甜,解膩解辣一流😍。

🍓士多啤梨牛奶沙冰 $45
微酸,唔太甜,士多啤梨味道一啲都唔假😋。

2023-10-29
2023-10-29 29 瀏覽
呢間之前已經想試,食物質素合乎預期,而且環境唔錯,坐得都幾舒服,一坐低店員會比條即棄圍裙你,水同前菜。我哋兩個人食咗兩樣嘢。本身眼闊肚窄想叫多一樣,好彩冇咋,因為佢一個鍋已經好多料-海鮮部隊鍋本身想試辣花蟹湯鍋,但原來要提前一日預訂,所以就揀咗海鮮部隊鍋。我想講都幾足料,而且一啲都唔啱馬虎,有鮑魚、蝦、蜆、魚糕、午餐肉、豆腐、金菇、冬菇、大豆芽、年糕,泡菜同茄汁豆。食到咁上下可以加個麵落去煮,超正湯底好好味,個麵索晒啲湯,我哋食到一條都冇,本身仲想加多個麵,但係唔係幾好意思🤣兩個女仔好似太誇張咁-炸紫菜粉絲卷呢個炸到脆卜卜,入口夠熱,唔錯唔錯-香蕉牛奶沙冰好香嘅香蕉味🍌甜度又啱啱好-朱古力牛奶沙冰正常朱古力味🍫都唔會太甜整體都唔錯可以再食,不過記得一定要打定電話,訂定個辣花蟹😚

-海鮮部隊鍋

-炸紫菜粉絲卷
呢個炸到脆卜卜,入口夠熱,唔錯唔錯

-香蕉牛奶沙冰
好香嘅香蕉味🍌甜度又啱啱好

-朱古力牛奶沙冰
正常朱古力味🍫都唔會太甜

整體都唔錯可以再食,不過記得一定要打定電話,訂定個辣花蟹😚

2023-10-21
  • 海鮮部隊鍋
2023-10-24 13 瀏覽
🚩鍋之前喺深水埗已經食過佢另外一間分店主打韓式小食,飯卷蛋卷等等😎今次呢間分店主打嘅就係鍋物,熱辣辣啱晒冬天食🤤餐廳主打木係小清新風,光線充足,環境好c服〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈海鮮部隊鍋 $368可以話係高級版嘅部隊鍋🥹有齊鮑魚,海蝦,蜆🦐仲有我至愛嘅魚糕同埋午餐肉湯底睇落紅卜卜,但其實唔會好辣,有少少蕃茄嘅味道食到咁上下加埋個拉麵就大滿足😎🌈炸雞 $78半份炸雞有六至七舊,啱晒兩個人share炸雞用嘅係冇骨雞件,似係雞腿肉部份新鮮炸起,食落好嫩🐤🌈柚子牛奶沙冰 $45柚子牛奶沙冰真係好少見清新得來又帶點奶香嘅感覺🥛🌈士多啤梨牛奶沙冰 $45絕對唔會執輸嘅組合士多啤梨酸酸甜甜配埋牛奶味道好有少女嘅感覺🤭
🚩鍋

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈海鮮部隊鍋 $368
可以話係高級版嘅部隊鍋🥹
有齊鮑魚,海蝦,蜆🦐仲有我至愛嘅魚糕同埋午餐肉
湯底睇落紅卜卜,但其實唔會好辣,有少少蕃茄嘅味道
食到咁上下加埋個拉麵就大滿足😎

🌈炸雞 $78
半份炸雞有六至七舊,啱晒兩個人share
炸雞用嘅係冇骨雞件,似係雞腿肉部份

新鮮炸起,食落好嫩🐤

🌈柚子牛奶沙冰 $45
柚子牛奶沙冰真係好少見
清新得來又帶點奶香嘅感覺🥛

🌈士多啤梨牛奶沙冰 $45
絕對唔會執輸嘅組合
士多啤梨酸酸甜甜配埋牛奶
味道好有少女嘅感覺🤭
當天來到的時候,看到有四位韓國大叔說着韓文吃着八爪魚鍋。連韓國人也來吃,就知道這是一間正宗的韓國餐廳了👍🏻美女店主是韓國人,她會非常好客地用韓文或廣東話跟客人溝通。店員也非常helpful,特別要稱讚女店員的攝影技術也很不錯🥰🍲海鮮部隊鍋(配麵) $368 + 芝士$28材料豐富,有鮑魚,蝦、蜆、午餐肉、滑豆腐、魚糕等。最後的芝士拉麵才是神來之筆!吸盡整個自家製海鮮部隊鍋湯底的精華,香辣之中又有芝士的鹹香,十分有嚼勁💯🧀紅薯芝士條 $78味道有點像台式芋圓,軟糯Q彈中又帶點香甜,香甜中又帶點拉絲芝士的鹹香,鹹香中又帶點外層脆炸的鬆脆,吃起來一點也不油膩,但一定要趁熱食才有拉絲效果🔥🫐藍莓牛奶沙冰/蜜桃牛奶沙冰 $45點了少甜,甜度剛好!無論是藍莓還是蜜桃味,兩杯沙冰的味道也很天然,不會帶着很人工的甜味;沙冰很細滑,不會吃到一粒粒碎冰,值得一試😋P.S. 他們的深水埗分店主要售賣韓式料理,沒有鍋物;想吃鍋物的朋友,就記得來大角咀店了☺

🍲海鮮部隊鍋(配麵) $368 + 芝士$28

🧀紅薯芝士條 $78

🫐藍莓牛奶沙冰/蜜桃牛奶沙冰 $45

2023-10-19
  • 海鮮部隊鍋
  • 紅薯芝士條
  • 藍莓牛奶沙冰
相約在奧海城消遣,想發掘一下大角咀有什麼,發現有間門口有精緻擺設的一間韓式餐廳,就試試看嚕🤭菜前送上甜辣口味泡菜 和 麻油拌豆芽菜😙 好吃~💬 豆芽炒五花腩鍋/蝦大隻的鮮蝦和五花腩鋪滿在大豆芽、韓式年糕和洋蔥上,用緩緩的火燒烘著,等待一回就可以炒起來,雖然不可以選不辣,但辣度可以按喜好要求;配料吸收了五花腩和鮮蝦的精華,年糕煙韌😍 五花腩不會太多脂肪太膩,跟醬料的甜辣醬很配,我還加購了白飯,把它拌入鍋裡,加上海苔醉一起吃,十分惹味!回頭食: ⓨⓔⓢ💬 炸雞半份新鮮炸起的雞件,口感外脆內嫩,再沾點韓式辣醬更為美味!回頭食: ⓨⓔⓢ💬青葡萄梳打 熱紅棗茶青葡萄果肉滿滿一堆不吝嗇,味道很自然,不錯!(偷喝一口當天不能喝冰的,只好點杯溫溫的紅棗茶喝🤭甜滋滋的讓人喜悅回頭食: ⓨⓔⓢ總結一下,食物味道質素有驚喜,環境很舒適,性價比蠻高的😍❤️鍋❤️大角咀埃華街72號地舖❤️6163 9835▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂@hamm.eat.alotʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ

菜前送上甜辣口味泡菜 和 麻油拌豆芽菜😙 好吃~

💬 豆芽炒五花腩鍋/蝦

💬 炸雞半份
新鮮炸起的雞件,口感外脆內嫩,再沾點韓式辣醬更為美味!

💬青葡萄梳打 熱紅棗茶
青葡萄果肉滿滿一堆不吝嗇,味道很自然,不錯!(偷喝一口
當天不能喝冰的,只好點杯溫溫的紅棗茶喝🤭甜滋滋的讓人喜悅
回頭食: ⓨⓔⓢ

總結一下,食物味道質素有驚喜,環境很舒適,性價比蠻高的😍

❤️鍋
❤️大角咀埃華街72號地舖