2022-10-08 761 瀏覽
近排朋友約食飯吹水,搵地點食什麼都係朋友話事,我可以輕鬆一下,去到旺角食一間叫鍋卷鳴門既火鍋店,這間店主題原來是自己自助即撈海鮮。這間店好有日式忍者餐廳感覺,門口會寫左今日時令海鮮大約提供五至六款左右。到最後我地選了上忍之卷set,因佢有包日本國產牛法國生蠔等。飲品、雪糕、都可出去自助區自取,又有不同既菜類、丸類、即食麵。今日入去海鮮區原來有好多新鮮活海鮮,例如有瀨尿蝦、大蝦、大連鮑魚等等貴價海鮮,因每天漁獲稍不同。魚缸都乾淨企理,見瀨尿蝦、大蝦、三點蟹都非常生猛,每隻都紮紮跳,尤其活捉瀨尿蝦真是要小心,咁多個海鮮之中最生猛同最容易整到手,要快令它凍暈。【蕃茄羅宋湯+鰹魚清湯】蕃茄湯底勁濃郁,勁多蕃茄,淥肉類、丸類、蔬菜等等比較合適,鰹魚清湯最適合淥海鮮,可試出海鮮的鮮甜味。【瀨尿蝦、大蝦、大連鮑魚】瀨尿蝦:非常生猛,每隻都有男人手掌咁大隻,肉質鮮嫩又鮮甜。必食。大蝦:新鮮生猛大隻,肉質結實爽口。大連鮑魚:比想像中大隻同新鮮,肉又夠厚身,軟淋得來又彈牙鮮甜。【日本國產和牛】和牛油脂分佈平均,淥幾秒就可以食得,肉質軟淋,一入口即溶,值得推介。【法國生蠔+北寄貝刺身】生蠔:即開生蠔,海水味
飲品區
甜品區
新鮮活海鮮
新鮮活海鮮
【蕃茄羅宋湯+鰹魚清湯】
【瀨尿蝦、大蝦、大連鮑魚】
大蝦:新鮮生猛大隻,肉質結實爽口。
【日本國產和牛】
【法國生蠔+北寄貝刺身
生蠔:即開生蠔,海水味同蠔味都非常突出,蠔肉爽口得來又滑溜,加少少檸檬汁可提升鮮味。
北寄貝:鮮甜美味, 爽滑彈牙。
【三點蟹】
活捉三點蟹,非常生猛,肉質鮮甜,又有蟹膏,超捧!!
甜品
到最後食埋唔同款的雪條就完美句號。
2022-09-27
  • 日本國產和牛
  • 三點蟹
2022-10-06 214 瀏覽
最近好想食海鮮,但又唔想老遠入去西貢、鯉魚門食,突然記得早排見朋友食海鮮任食火鍋,而且還是自助形式,感覺幾特別,所以即刻問朋友拎電話訂枱,跟同事一起去即慶飯聚。餐廳入內之前原來已經要選擇那一個餐,見門口有一張日本長崎和牛認證,同事一見話想食日本和牛,所以最後揀了上忍之卷套餐。一坐低就有職員講解拎海鮮要點,原來要加冰塊入筒內再加水,將海鮮直接夾入冰水內雪暈,因為海鮮比較生猛,放冰水防止海鮮會跳出筒外,避免受傷。每張枱還有一個QR code,其他小食,刺身,牛肉都用QR code 落單。出面有一個大水缸,裝滿各式各樣新鮮活海鮮,不過店員話款式每日原來都會有所不同,今日有三點蟹、瀬尿蝦、大連鮑魚、青口、九節蝦、沙白、蟶子等等,還有其他火鍋配料/醬料一應俱全,飲品櫃有齊汽水、茶類飲品,自助形式,非常方便。日式火鍋湯底我們選擇了蕃茄羅宋湯拼傳統鰹魚清湯,蕃茄湯茄味濃郁鮮甜,湯底有大量新鮮蕃茄,香氣撲鼻,而鰹魚清湯清甜可口,鰹魚香聞落舒服清新,最適合放海鮮,令到海鮮可以保留本身鮮味。出去夾海鮮過程超好玩,九節蝦、瀨尿蝦全部都非常生猛,一夾上水已經不停掙扎,要快快手放入冰筒雪暈它們才可以夾第二隻,而

出去夾海鮮過程超好玩,九節蝦、瀨尿蝦全部都非常生猛,一夾上水已經不停掙扎,要快快手放入冰筒雪暈它們才可以夾第二隻,而且筒子有點小,所以每次大約只可以裝到4-6隻蝦左右。九節蝦大大隻,肉質結實彈牙,蝦味濃郁。瀬尿蝦啖啖肉,肉味鮮甜多汁,肉嫩飽滿。大連鮑魚每隻都手指長度大隻,肉質鮮嫩爽口,彈性十足,而且味道仲非常鮮甜美味。

雖然已經有好多海鮮但都係好想食龍蝦,所以加錢要了一隻波士頓龍蝦,龍蝦攞盤精緻,而且肉質肥美,上碟已經扑開了龍蝦拑,方便進食,超貼心,龍蝦肉爽口鮮甜,完全不用沾任何調味料已經非常鮮味。

日本和牛
有入口即溶感覺,超級美味,肉味香濃又嫩滑,加上吸收了蕃茄湯底更加滋味。

蟹子沙律
青瓜絲爽口清甜,入口清新。

刺身叫了甜蝦、帶子,入口鮮甜美味,而且蝦肉特別甜美。

真是超級大滿足,食足一整晚海鮮,最後點少得雪糕、雪糕作結尾,牛奶布丁雪條奶味香濃,入口軟滑,我竟然足足吃了2大枝呢,超開心!
有日去咗呢間鍋卷鳴門, 力推呢間放題嘅海鮮!我地揀左個最貴嘅$788上忍之卷食個夠本!原來餐廳嘅海鮮每日都唔同, 但每日都會有起碼5款或以上海鮮供應, 餐廳會列出當日有供應嘅海鮮係門外, 啱嘅就可以入去食, 如果吾想去到先知無想食嘅海鮮, 都可以打電話去問左先📞入座前先點左鍋底, 今次就揀左關東風壽喜燒湯, 職員一邊帶位一邊講解捉海鮮時注意嘅事項, 非常貼心. 隨後就可以去自助區捉海鮮啦~ 我地去嘅當日有成7款海鮮比我地揀, 睇啱邊隻捉邊隻, 一定唔會比人偷龍轉鳳🤪🤪呢度每款海鮮都十分新鮮生猛, 生猛程度係需要同啲海鮮鬥力先夾到上嚟, 足以證明海鮮非常新鮮! 👍🏻自助區除左海鮮仲有蔬菜, 丸類, 飲品及醬料自取, 其它食物, 例如: 小食, 刺身, 肉類等等就可通過QR CODE落單~食物拎到返埋位後見到鍋底已準備好, 我地就急不及待煮熟啲海鮮嚟食, 果然無令我失望, 每款海鮮肉質都飽滿彈牙, 海鮮原本都好鮮甜, 但經過湯底嘅襯托下更加甜上加甜!😍😍值得一提嘅係,叫職員加湯佢地都會睇返每枱叫左咩湯底嚟加返湯,因為佢哋加湯係一半水一半原湯底,令到湯底食極都係咁濃味,睇得出真係好用心咁令每

食物拎到返埋位後見到鍋底已準備好, 我地就急不及待煮熟啲海鮮嚟食, 果然無令我失望, 每款海鮮肉質都飽滿彈牙, 海鮮原本都好鮮甜, 但經過湯底嘅襯托下更加甜上加甜!😍😍值得一提嘅係,叫職員加湯佢地都會睇返每枱叫左咩湯底嚟加返湯,因為佢哋加湯係一半水一半原湯底,令到湯底食極都係咁濃味,睇得出真係好用心咁令每位顧客有良好嘅用餐體驗🥰🥰
除咗自助區嘅海鮮,我地都特登留肚食佢哋嘅生蠔同埋日本國產和牛,我地叫左幾轉質素都係咁好,真係超晒班!

食到尾聲先知原來餐廳依家有做緊任食大閘蟹放題😍😍因為我哋嗰餐唔包大閘蟹,但見佢賣緊$78一隻大閘蟹,決定試吓叫兩隻大閘蟹試一試個質素先,一開係爆晒膏,超正!有機會再嚟一定會揀呢個餐!

食到最後已經好飽好滿足,但都一定要做埋指定動作,就係食埋個甜品先走~

總體嚟講呢間放題真係超高質,海鮮質素冇得彈,唔係間間放題都做到啲海鮮可以咁新鮮生猛,期待下次再嚟食埋個大閘蟹放題🤤🤤

2022-10-04 1161 瀏覽
呢間任撈海鮮想食好耐啦 出左糧嚟呢度食餐好嘅 我地叫左最貴嘅上忍120分鐘任食餐 除咗有海鮮任食之外 呢個餐同其他嘅分別係 仲可以任食日本國產牛 法國生蠔 呢排仲可以追加大閘蟹呀 真係一次過滿足好多個願望坐低左即刻出去睇下魚缸有咩海鮮先 刀具 沙白 白貝 青口 蟶子 鮑魚 三點蟹 藍花蟹 賴尿蝦 草蝦 都有成十樣海鮮 全部任撈任食 可以自己揀到最大隻嘅先夾番去呢度有提供冰桶 要先凍暈咗d蝦蟹先呀 如果唔係周圍跳出來 今日重點當然係食最貴嘅賴尿蝦啦 每隻都好大隻 但真係好難剝殼 我最鍾意食嘅刀貝同鮑魚都好鮮甜 好大隻 記住唔使煮好耐鍾意食海鮮嘅人嚟到一定好興奮除左海鮮仲有其他野食ga法國生蠔 刺身拼盤 生蠔好新鮮 日本牛肉個油脂真係好靚 但食海鮮都飽咗一大半啦季節限定 大閘蟹 睇下佢d膏 食落去有鹹蛋黃咁嘅感覺 個個嚟到都係主打食海鮮 所以出面自助區嘅丸類菜類冇咩人食 臨尾一定要食返個雪糕就超級大滿足啦

除咗有海鮮任食之外

季節限定 大閘蟹 睇下佢d膏 食落去有鹹蛋黃咁嘅感覺

個個嚟到都係主打食海鮮 所以出面自助區嘅丸類菜類冇咩人食

臨尾一定要食返個雪糕就超級大滿足啦
2022-10-03 170 瀏覽
〰️上忍之卷 ($788位)有120分鐘任飲任食,日本國產和牛、法國生蠔、特選刺身、下酒小食、即炸天婦羅、前菜沙律同埋一品料理。湯底六種可以選擇,禁錯制落錯單懶得麻煩店員再換所以兩個湯底都係辣😣。麻辣蕃茄湯底唔錯,微辣再帶點蕃茄嘅酸香。建議另一個揀清啲嘅湯底咁先至可以食到海鮮嘅鮮味。最特別嘅係有七到八種海鮮任夾,每日供應嘅種類都唔同以確保新鮮度。當日有鮑魚、蟶子、賴尿蝦、青口、肉蟹等等。蟶子鮮甜、鮑魚大大隻,樣樣都好新鮮生猛,尤其是賴尿蝦隻隻都係到彈下彈下。😂炸物嚟講推介紫薯餅,粒粒薯粒係入面,香口又香甜!刺身就推介馬刀貝,爽口!肉類方面當然最推介日本國產和牛,口感柔滑。另外醬油蝦都唔錯,夠鑊氣之餘仲好惹味。呢家仲好似可以轉做任食大閘蟹嘅餐架~🤨〰️〰️📍 鍋卷鳴門 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室
〰️上忍之卷 ($788位)

呢家仲好似可以轉做任食大閘蟹嘅餐架~🤨

〰️〰️📍 鍋卷鳴門 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室

2022-10-03 103 瀏覽
 旺角鍋卷鳴門 食放題,  餐廳主題是 .   自助火鍋放題, 價錢分三 .    上, 中, 下忍.  每 時段收費不同.   以 120 分鐘 一節.我們選了 .   入門已訂鴛鴦火鍋  蕃茄羅宋湯底 拼 關東風壽喜燒.  檯面火鍋用具好齊.  比其他火鍋店多了 較剪 (蟹, 龍蝦用)並有金屬小桶去載自捉海鮮.  好窩心.店員教點食物方法, 用 QR code 點餐, 上忍 食品好豐富:  日本國產牛, 特選刺身, 前菜沙律, 下酒小食, 即炸天婦羅, 一品料理.跟住又提點我們往海鮮區活捉蝦, 蟹, 瀨尿蝦, 要有技術控制生猛的牠,  特別瀨尿蝦走動極快 蟶子, 鮑魚, 沙白,.........我們用 QR code 點了前菜沙律,  好新鮮開胃.特選刺身,  鮮甜的元貝, 甜蝦, 希靈魚, 油甘魚, 好好食, 不過要留肚食其他.啤酒汽水任飲,   冰凍清新, 飲得食得開心又方便.   即炸天婦羅, 我們都叫小小,  炸蝦, 可樂餅,   炸香蕉, 真系脆, 有師傅下酒小食, 送酒至正.  日式醬油蝦, 肉質好味又爽彈.每檯客人送上波士頓龍蝦, 看來吸引, 好大隻.每檯客人又送
 旺角鍋卷鳴門 食放題,  餐廳主題是 [忍] .   自助火鍋放題, 價錢分三 [忍] .    上, 中, 下忍.  每 時段收費不同.   以 120 分鐘 一節.
我們選了 [上忍之卷].   入門已訂鴛鴦火鍋  蕃茄羅宋湯底 拼 關東風壽喜燒.  檯面火鍋用具好齊.  比其他火鍋店多了 較剪 (蟹, 龍蝦用)
並有金屬小桶去載自捉海鮮.  好窩心.
跟住又提點我們往海鮮區
 蟶子, 鮑魚, 沙白,.........
我們用 QR code 點了前菜沙律,  好新鮮開胃.
啤酒汽水任飲,   冰凍清新, 飲得食得開心又方便.
下酒小食, 送酒至正.  日式醬油蝦, 肉質好味又爽彈.
每檯客人送上波士頓龍蝦, 看來吸引, 好大隻.
每檯客人又送上 法國生蠔, 每人送三隻.  蠔身好大只, 肉質飽滿, 咬落好爽口清甜, 一啲都唔腥, 有少少海水味.
日本國產牛,   我們選齊四款.  特選和牛, 美國牛小排, 牛板腱, 牛舌, 肉質鮮明.
肉質相當優秀. 牛肉灼至剛熟即起, 牛味香, 肉質順滑,  與分怖均勻的油脂混和, 相當好吃.
吃了火鍋牛肉, 集中吃 海鮮.  先滾海蝦, 勁大隻, 好鮮彈.
瀨尿蝦, 好嫩滑.
鮑魚好味鮮甜,  超好食.   蕃茄湯底十分清甜, 有蕃茄香,  食完 鮑魚先飲一碗.

波士頓龍蝦, 已開邊, 滾一滾便可.
藍花蟹,   樣子好可愛, 雖然肉不太多, 但勝在甜.
蟶子.  我們好仲意食 , 因為夠鮮爽
沙白, 冇沙,  吃得開心
蔬菜新鮮爽脆, 顏色鮮美, 品種多, 夠健康.
我們取了紹菜, 油麥菜, 羽衣甘藍, 炸響鈴.
自助食品區, 除了冷熱飲品, 甜品雪糕,  也有火鍋配料, 雞翼, 肉丸, 腸仔, 餃子, 麵,  酸薑..... 所有可以無限追加.
活捉海鮮火鍋放題, 好玩又好食,  食物有質素, 項目又多, 店員服務好, 價錢合理,  吃得衛生又健康.
  • 波士頓龍蝦
  • 法國生蠔
  • 日本國產牛
  • 蟶子
  • 鮑魚
  • 刺身
  • 天婦羅
上網睇片見到人介紹呢間位於旺角既火鍋放題有任食生猛海鮮覺得超吸引, 即刻BK枱同朋友黎食!!放題分食物種類&時間有唔同價錢,成人價格為$498-788, 小童長者則有優惠$358-648~~全部放題都包生猛海鮮既任食呢店舖面積唔算好大, 但每張枱就好大好寬闊喇,可以放到好多食物~另外枱與枱之間又唔迫, 坐得幾舒服行到去海鮮區真係超興奮!!!見有瀨尿蝦, 鮑魚,九節蝦, 藍花蟹,三點蟹, 青口,刀貝&沙白~~全部都好生猛, 扎扎跳非常新鮮!!瀨尿蝦, 鮑魚, 九節蝦都好大隻餐廳會俾每人一個筒, 自行載水加冰將海鮮放入左去先凍暈, 然後再放落鍋道煮熟....自助區仲有多款蔬菜, 丸類, 麵食等供應~仲有已烹調好, 由多款海鮮製成既海皇粥添, 試左一碗堅鮮味呀飲品有冷熱選擇, 包括果汁汽水, 咖啡茶等~第一輪開始就食海鮮喇~好大隻既瀨尿蝦, 肉質肥美又鮮甜鍾意食瀨尿蝦既朋友一定要黎朝聖丫!!除左自助區外仲可以用QR CODE落單~我地叫既上忍餐包刺身, 生蠔,日本和牛, 美國牛小排等等...其他可點既食物包括多款小食, 例如天婦羅,雞翼, 雞軟骨,芝士年糕, 沙律........ 今日不斷e

全部放題都包生猛海鮮既任食呢

另外枱與枱之間又唔迫, 坐得幾舒服

行到去海鮮區真係超興奮!!!

全部都好生猛, 扎扎跳非常新鮮!!

瀨尿蝦, 鮑魚, 九節蝦都好大隻

自助區仲有多款蔬菜, 丸類, 麵食等供應~

飲品有冷熱選擇, 包括果汁汽水, 咖啡茶等~

第一輪開始就食海鮮喇~

好大隻既瀨尿蝦, 肉質肥美又鮮甜

鍾意食瀨尿蝦既朋友一定要黎朝聖丫!!

除左自助區外仲可以用QR CODE落單~

今日不斷encore既有日本和牛&美國牛小排,

呢兩款牛真係冇得頂, 超好味!!!

見餐廳做緊大閘蟹優惠, 每隻$78, 難得當造就叫黎食下啦

叫左4隻,2公2乸~~
公乸都好正~~ 隻隻都爆膏!!!

感覺公既膏較甘香, 乸就鮮甜, 各有各好味!!

日式醬油蝦熱辣辣好惹味!!!

蝦肉爽口彈牙, 啖啖肉

有得任食生蠔真係冇得輸!! 平時buffet都食唔少既我encore左好多次~~
生蠔都唔細隻, 帶有海水味, 肉質較爽口鮮甜!!

呢餐堅豐富!! 仲有多款刺身食….

帶子大大粒, 肉質幼嫩軟腍~

甜蝦都幾大隻厚肉~~

三文魚新鮮可口!!

2022-09-29 114 瀏覽
❤️❤️❤️❤️❤️海鮮火鍋放題❤️❤️❤️❤️❤️上忍之卷 $788/1位就咁睇價錢好似唔平,但其實抵到爛🥰,超生猛海鮮🦐🦀食材品質非常靚👍🏻👍🏻👍🏻賴尿蝦,草蝦,藍花蟹等,隻隻都游緊水,一夾仲跳下跳下咁,真係要一氣呵成夾落冰箱整暈佢先唔會彈下彈下,生猛程度💯,好玩又新鮮好食😋🤤湯底有6款以上傳統鰹魚清湯+關東風壽喜燒湯2款湯底各有千秋,鰹魚清湯鮮香味俱全,攞黎淥海鮮,真係發揮哂海鮮既鮮甜味🤤🤤;壽喜燒亦甜香味十足,但又唔會搶左海鮮應有既鮮甜,相輔相成,用黎淥日本國產和牛,特選牛板鐽同美國牛小排就更出色,主要本身佢既牛都好高質,紋路靚牛味重🤗🤗主打既海鮮類真係要大讚😍Refill速度非常快,次次出去自助區夾海鮮都係人才濟濟既狀態,剝賴尿蝦好考功夫,但幸好賴尿蝦隻隻都勁大隻勁肥美,剝完啖啖肉咁食,超級超級鮮甜,勁有滿足感,草蝦亦勁爽口彈牙,藍花蟹都勁多肉食,完全唔會辛苦剝完一輪無肉食,鮑魚亦勁大隻,真係抵食夾大件又新鮮,高水平食材仲有生蠔🦪可以叫,味道好豐盈非常鮮又肥美仲有啲Creamy feel,呢個好有驚訝,估唔到都咁高質熟食刺身亦無得輸,野食種類都算多,但多得黎又樣樣水平都高,炸物系列叫左芝士年糕同
❤️❤️❤️❤️❤️海鮮火鍋放題❤️❤️❤️❤️❤️

上忍之卷 $788/1位
就咁睇價錢好似唔平,但其實抵到爛🥰,
超生猛海鮮🦐🦀食材品質非常靚👍🏻👍🏻👍🏻

湯底有6款以上
傳統鰹魚清湯+關東風壽喜燒湯

主打既海鮮類真係要大讚😍

熟食刺身亦無得輸,野食種類都算多,但多得黎又樣樣水平都高,炸物系列叫左芝士年糕同紫芋栗子薯餅外皮炸得勁酥脆,唔會有一絲油感

出面自助區仲有其他火鍋材料,有唔同既丸類,菜類同菇類等等,飲品區同雪糕櫃都幾多選擇,整體都好滿意❤️❤️
2022-09-29 394 瀏覽
今次 去 旺角鍋卷鳴門 食放題,   餐廳有三層魚缸養住多款海鮮.食海鮮, 比去鯉魚門更精彩.  可以自己親自捉, 又親自滾, 放題任食, 樂趣無窮. 自助放題任食價錢分 [ 上, 中, 下忍之卷] .   時段收費不同.   我們選了 [上忍之卷].  120 分鐘.侍應姐姐安排了座位,  我們又訂好湯鍋底, 她通知大家可用 QR code 點餐, 包括六個主題:  日本國產牛, 特選刺身, 前菜沙律, 下酒小食, 即炸天婦羅, 一品料理.侍應姐姐好細心 介紹埸內自助食品, 有肉丸, 腸仔, 雞翼, 餃子...... 火鍋配料區, 有生菜, 油麥菜, 醬料.  飲品區,  自助啤酒, 氣水, 果汁, 可以無限追加. 甜品區,  有雪糕. 雪條 款式多至吃不完.她特別指導捉活海鮮方法.   海鮮缸內有藍花蟹, 瀨尿蝦, 九節草蝦, 大連鮑魚, 刀貝, 沙白, 蟶子.  隻隻活潑好動, 好生猛!大家要準備冰桶, 快而準夾緊放入冰桶凍暈, 否則牠們會潛逃, 但凍暈處理又好似有點不忍心.檯上電磁爐已啓動, 我們點的鴛鴦火鍋也送上.  蕃茄羅宋湯底 及關東風壽喜燒.     蕃茄酸甜濃郁.
今次 去 旺角鍋卷鳴門 放題,   餐廳有三層魚缸養住多款海鮮.
飲品區,  自助啤酒, 氣水, 果汁, 可以無限追加.
甜品,  有雪糕. 雪條 款式多至吃不完.
檯上電磁爐已啓動, 我們點的鴛鴦火鍋也送上.  蕃茄羅宋湯底關東風壽喜燒.     蕃茄酸甜濃郁.  先飲一碗.  關東風壽喜燒滾牛肉, 甜甜的更好味.
 蕃茄湯底十分清甜, 有蕃茄香,  壽喜湯底材料一啲都唔馬虎.
前菜沙律,  有三款, 我點了蟹子沙律, 蟹子多, 青瓜爽, 好開胃.
日本國產牛,  [上忍]  可以選四款. 特選和牛, 牛板腱, 牛舌, 美國牛小排.
和牛糸我們至愛,  顏色鮮嫩, 脂肪分佈平均,  滾兩滾就食得,
肉質軟嫩,  牛脂香味濃.
特選刺身,  點了四款,  希靈魚, 油甘魚, 元貝, 甜蝦.   鮮甜美味, 爽滑好食.
即炸天婦羅, 炸香蕉, 炸海老, 可樂餅,  好香脆.
法國生蠔蠔肉, 每人限三隻.  開蠔乾淨整齊, 蠔身較長, 蠔肉大而爽口, 海水味和蠔味兼備. 加少許檸檬汁, 好食.
波士頓龍蝦,  網上訂位每檯送一隻.  龍蝦尺寸好大型.
切了件, 龍蝦鉗, 蝦頭, 及蝦身, 放入湯淥一淥, 顏色變紅.
肉質鮮美彈牙,   啖啖肉, 每啖都充滿龍蝦滋味.
 鮑魚,  肉厚而軟腍, 味鮮甜,  越食越愛.
九節草蝦  好大只,
新鮮爽彈, 吃海鮮最緊要新鮮!
蟹肉 鮮甜, 有蟹膏, 超鮮味 !
啤酒, 清涼解渴.   食火鍋必飲.
下酒小食, 日式醬油蝦, 炒得有鑊氣,  調味正, 送酒一流.
食材新鮮, 價錢合理,  真正好食又超飽, 值得推介.   活捉海鮮火鍋放題, 令人回味 !!
  • 九節草蝦
  • 特選刺身
  • 波士頓龍蝦
  • 日式醬油蝦
2022-09-29 121 瀏覽
一晚食咗刀貝、鮑魚、沙白、白貝、虎皮螺、小黃蟶、九節蝦、青口、瀨尿蝦、生蠔、大閘蟹,真係好滿足!朋友一早訂定位,諗住同我放縱一晚。 揀咗最貴嘅「上忍之卷」,除咗可以出去任夾海鮮,仲有生蠔同埋日本和牛任叫。諗住食海鮮,搵啲清啲嘅湯底。清酒煮蜆湯同傳統鰹魚清湯,兩款湯底都同海鮮非常之夾,特別係清酒煮蜆湯,淡淡酒香又落咗超多蜆帶出鮮味,就咁飲已經好好飲。火鍋之後飲,滙集所有海鮮嘅精華更加係鮮味無窮,一定要飲呀☺️!生蠔係法國生蠔,大隻、厚肉、爽脆,食完之後有餘香,正!🇯🇵日本產和牛油脂豐富、粉嫩、極大片,淥幾秒就食得,嫩滑呀!見到隔嚟幾枱食客喺度拆緊大閘蟹,原來餐廳有做大閘蟹放題,有啲客人直頭連湯底都唔要,全晚淨係食蟹,搞到我哋都好想食添🤪。 單點咗兩隻試吓,今年初嚐大閘蟹啊!唔算係大隻,不過都多膏,甘香美味。✨食完記得自己出去沖返杯熱辣辣嘅蜂蜜薑茶。跟住係重點環節,就係出去夾海鮮,今日除咗蝦,全部都係勁新鮮!先用冰整暈啲海鮮先,夾嗰時啲海鮮有掙扎,都有啲驚。 唔理喇,越掙扎證明越新鮮。每款海鮮都有試,瀨尿蝦一般餐廳好少有,夾多啲;有一款叫虎皮螺,孤陋寡聞,第一次見,以為係獅蚶,入面有啲似北寄

生蠔係法國生蠔,大隻、厚肉、爽脆,食完之後有餘香,正!

✨食完記得自己出去沖返杯熱辣辣嘅蜂蜜薑茶。

每款海鮮都有試,瀨尿蝦一般餐廳好少有,夾多啲;有一款叫虎皮螺,孤陋寡聞,第一次見,以為係獅蚶,入面有啲似北寄貝,不錯喎;仲有鮑魚,甜又嫩,不容錯過!

甜品有有懷舊系列嘅孖條同埋三色雪條。

店員上菜同執枱嘅速度都好快速,抵讚!

今晚由朋友帶路搵食,把筆者帶到來這間位於旺角威達商業大廈3樓的「鍋卷鳴門」。火鍋放題有3個級別,然後再按時段分鐘而有不同收費。它們分別在於食物款式和種類,以筆者所點的上忍之卷為例,就可以品嚐到生蠔、剌身等食物。生蠔只有上忍之卷才能任點,每次半打起。生蠔都頗為新鮮,入口重海水味,不過肥美度就稍為遜色。但以任點的程度來說,這一點瑕疵也是可以接受的。剌身選擇都多,而且出單速度也快。嚐了三文魚、油甘魚、劍魚腩、甜蝦等,大致都新鮮,質素都是不錯的。湯底貪心地一次過試3款:蕃茄羅宋湯、傅統鰹魚清湯、關東風壽喜燒湯。最欣賞是蕃茄羅宋湯,味道鮮甜,湯料也是附有超多蕃茄!而且店員加湯也是加回原湯,並不是用清水或淡雞湯去處理。「鍋卷鳴門」的最大賣點就是這個自助活海鮮區。食客自行夾起生海鮮,然後帶回座位打邊爐。店員強調海鮮都是每天新鮮生猛到店,以確保質素。當天的瀨尿蝦特別生猛,夾到桶內依然紮紮跳,入口肉質彈牙。而南非鮑魚亦夠juicy,蟶子也爽口,十分高質。肉類方面,上忍之卷餐的肉類選擇也是最多的,其中更有日本國產和牛,口感嫩滑,重牛香。另外還有特選牛舌,口感較爽。除此之外,還有一些下酒小食可以點。雞軟骨炸
今晚由朋友帶路搵食
,把筆者帶到來這間位於旺角威達商業大廈3樓的「鍋卷鳴門」。

法國生蠔

生蠔只有上忍之卷才能任點
,每次半打起。生蠔都頗為新鮮,入口重海水味

特選剌身

湯底貪心地一次過試3款
,味道鮮甜,湯料也是附有超多蕃茄!而且店員加湯也是加回原湯
,並不是用清水或淡雞湯去處理。

「鍋卷鳴門」的最大賣點就是這個自助活海鮮區
。食客自行夾起生海鮮,然後帶回座位打邊爐
。店員強調海鮮都是每天新鮮生猛到店,以確保質素。

當天的瀨尿蝦特別生猛,夾到桶內依然紮紮跳,入口肉質彈牙
。而南非鮑魚亦夠juicy,蟶子也爽口,十分高質。

。另外還有特選牛舌,口感較爽。

除此之外,還有一些下酒小食可以點。雞軟骨炸得香口惹味
,但當日一字骨雞翼售罄了,雞翼控筆者表示有點可惜。
大閘蟹

剛好碰上大閘蟹季節開鑼,可以$78的價值淺嚐一隻大閘蟹。把蟹蓋拆開,露出肥美的蟹膏,甚為誘人
2022-09-26
法國生蠔
特選剌身
大閘蟹
2022-09-27 109 瀏覽
💕鍋卷鳴門成個魚缸任你夾 有大大隻瀨尿蝦 三點蟹🦀九節蝦🦐南非鮑魚 聖子 沙白蜆 青口 全部都紮紮跳 啱晒鐘意食海鮮嘅你🥰餐廳夠晒大方,鐘意邊隻夾邊隻,食得開心食得晒就得 店員有禮貌 主動清潔 認真抵讚餐廳啱啱推出大閘蟹,我地一人叫咗一隻,都唔細隻㗎,拆開有滿滿蟹膏,過一過大閘蟹癮🤗湯底揀咗3款,其中最驚喜係壽喜燒湯底,味道清甜同海鮮好夾🙌🏽🍅蕃茄湯底同麻辣湯底一樣有誠意❤️落足料好夠味,全程都唔需要點豉油🤭🔸法國生蠔🔸🦪味道夠鮮甜,口感爽脆,回本位之一🥰🔸生猛海鮮🔸✨三點蟹好 新 鮮 呀!! 而家正值食蟹嘅季節,三點蟹🦀肉多鮮甜,必食!✨瀨尿蝦不停refill 隻隻都好生猛,夠晒多汁,全晚最受歡迎🤗✨鮑魚Size幾大隻,又厚肉,口感爽彈,配壽喜燒湯底更食到原有鮮味✨九節蝦大大隻夠肥美🦐食落啖啖肉,配蕃茄湯底特別鮮甜🥰✨蟶子最容易夾嘅食材之一🤣口感爽滑,味道鮮甜,encore咗幾次✨沙白鮮甜無沙,蜆肉脹卜卜超肥美,食落有爆汁感覺.🔸肉類🔸QR code落單,想食幾多都得,包括日本產和牛,特級牛版腱,小排,牛舌最鍾意牛小排最有肉味又夠嫩滑,薄切牛舌夠爽口🔸火鍋配料🔸選擇都唔少㗎,響鈴、鴨血
💕鍋卷鳴門

🔸法國生蠔🔸
🦪味道夠鮮甜,口感爽脆,回本位之一🥰

🔸生猛海鮮🔸
✨三點蟹

✨瀨尿蝦
不停refill 隻隻都好生猛,夠晒多汁,全晚最受歡迎🤗

✨鮑魚

✨九節蝦
大大隻夠肥美🦐食落啖啖肉,配蕃茄湯底特別鮮甜🥰

✨蟶子
最容易夾嘅食材之一🤣口感爽滑,味道鮮甜,encore咗幾次
✨沙白
鮮甜無沙,蜆肉脹卜卜超肥美,食落有爆汁感覺

🔸肉類🔸
最鍾意牛小排最有肉味又夠嫩滑,薄切牛舌
夠爽口

🔸火鍋配料🔸
選擇都唔少㗎,響鈴、鴨血、午餐肉源源不絕供應,用有蓋膠盒裝住,整齊乾淨食得放心

🔸飲品🔸
有罐裝飲品、紙包飲品,仲提供玻璃樽裝檸檬紅茶

🔸甜品🔸
多款日本、韓國嘅人氣雪糕、雪條,食到飽飽再加返個甜品,完美🙌🏽
餐廳嘅賣點係新鮮海鮮放題😂 最好玩係可以自己活捉魚缸裡面生猛嘅海鮮🦞蝦蟹好活躍,夾起嘅時候仲係彈吓彈吓,魚缸附近有冰同水,可以冰鎮啲海鮮等佢哋冷靜吓😂 除咗海鮮,餐廳仲有供應大閘蟹、法國生蠔、豬牛雞、刺身、天婦羅、佐酒小食等等🤤🔸貝類🐚有鮑魚、青口、花甲、刀貝、沙白、鑽石貝等,最推介係沙白,鮮嫩、清甜、肉厚、無沙💯 仲有鮑魚,大隻厚肉唔韌💯🔸甲殼類🦀 三點蟹同藍花蟹,細細隻但幾鮮味👍🏻🦐 草蝦同瀨尿蝦,草蝦爽口彈牙,非常鮮甜👍🏻 可惜瀨尿蝦太搶手,一早畀人夾晒食唔到🥲🔸肉類全部牛肉都好食,牛舌切法唔係圓圓一片而係長長一條,口感爽彈😂 牛小排同和牛都好重肉味👍🏻🔸蔬菜類選擇幾多,有羽衣甘藍、油麥菜、娃娃菜、皇帝菜、生菜等🥬🔸飲品及甜品有最好飲嘅玻璃樽裝汽水😂 仲有唔少嘅無糖飲品👍🏻 甜品選擇都唔少,我哋揀咗阿波羅嘅孖條,感覺好懷舊😂🔸其他紫芋栗子薯餅即叫即炸,外脆內軟,栗子甜甜哋🌰🤤 天婦羅同海皇粥都唔錯

🔸貝類🐚

🔸甲殼類
🦀 三點蟹同藍花蟹,細細隻但幾鮮味👍🏻
🔸肉類

🔸蔬菜類
選擇幾多,有羽衣甘藍、油麥菜、娃娃菜、皇帝菜、生菜等🥬

🔸飲品及甜品

🔸其他
2022-09-25 72 瀏覽
有無試過自己親身係魚缸夾海鮮上嚟打邊爐😆我淨係試過夾蝦上嚟燒,都覺得幾好玩,今次朋友介紹咗我去一間有唔同款海鮮夾嘅邊爐店,海鮮控嘅我即刻book 位試啦,我今次係食上忍之卷,最大分別係有生蠔任食😍湯底我揀咗蕃茄羅宋湯同埋壽喜燒湯底☺️個蕃茄湯底勁多蕃茄,不過如果食海鮮我覺得壽喜燒會夾d🤣丸類、菜類、醬料區、甜品、飲品同海鮮區都係自助形式,海鮮區每日都有機會唔同款式,我今次去就見到有好多款式,有青口、鮑魚、賴尿蝦、🦐,🦀等,每張枱都有個桶比你出去裝海鮮用,只需加少量冰同水就可以凍暈d 海鮮,最推薦鮑魚好爽口,賴尿蝦又好鮮甜,食咗好多隻,淨係食海鮮都已經飽🤭刺身、熟食、肉類就可以經qr code自助落單,好鍾意食劍魚腩同馬刀貝好味,牛肉都有4款,有日本國產牛,必食飲品區竟然會有樽裝可樂,好驚喜

飲品區竟然會有樽裝可樂,好驚喜

2022-09-21
  • 法國生蠔
  • 日本國產牛
2022-09-23 93 瀏覽
難得同老婆撐枱腳,搵吓啲新鮮嘢食下❤️有啲新鮮感🤣朋友介紹鍋卷鳴門,餐廳喺旺角非常就腳👍而且餐廳好大,坐座方面好多係卡位😎包你坐得舒服!呢間係高級放題,因為佢有最貴嗰set有日本國產牛肉任食😁生蠔任食😁同埋幾類新鮮生猛海鮮俾你即場捕捉😁😁今日嘅海鮮有刀貝,沙白,大連鮑魚九節蝦賴尿蝦任你食包你滿足,正宗即捉即食,刀貝無沙,大大隻!賴尿蝦手咁大,好鮮甜有膏!生蠔方面肥美鮮甜!質素媲美過酒店酒店自助餐生蠔!食完再encore👍而且係法國生蠔,睇得出老細精挑細選並唔係為做而做👍湯底方面嗌咗比較特別嘅羅宋湯湯底上枱嘅時候已經非常香濃香氣撲鼻而且加湯嘅時候,佢唔係加普通嘅雞湯!而係加返羅宋湯俾你!值得一讚👍👍除咗打邊爐之外仲有刺身天婦羅炸物雪糕任食所以值得一試!雪糕方面有阿波羅藍戰神2最有香港人兒時回憶👍👍