2024-05-09 0 瀏覽
金泰子泰國餐廳😋😋😋滋味泰菜太子柏樹街、新店正宗泰國菜、店內裝修簡㓗、有點似泰國地道小店、泰有feel😜😜、柚子蝦沙律$80⋯新鮮大大隻蝦球、爽口彈牙、柚子👍🏻冇苦澀味、水份多汁帶點甜、配泰式沙律醬汁、甜甜酸酸帶點辣、開胃小菜!二人A餐$308小食雙拼(蝦餅及魚餅各3件)⋯脆炸金黃、donut水泡形態、彷如置身海上漂浮、🦐膠入口彈牙、熱騰騰、不油膩、蘸上泰式甜酸醬、滋味又惹味😋咖喱軟殻蟹⋯⋯炸至金黃又脆身軟殼蟹、外脆內軟、外面鋪上一層濃味泰式蟹黃咖哩汁、配薄餅一流!加上青、紅椒、洋蔥拌炒、色彩鮮豔!蒜蓉芥蘭⋯爆炒蒜蓉、翠綠芥蘭、灑點姜汁、提升菜鮮味、囗感豐富。薄餅一份⋯鬆香牛油、超滋味!甜品2份⋯椰汁西米糕、㡳層煙煙靭韌西米、雪白椰汁鋪滿面層、放在班蘭葉盒子內、夠精緻、不太甜、飯後甜品、飽肚🈵️足😁金太子泰國餐廳太子柏樹街21號地舖港鐵太子站D出口,步行約2分鐘
金泰子泰國餐廳
😋😋😋
滋味泰菜
二人A餐$308
薄餅一份⋯鬆香牛油、超滋味!
金太子泰國餐廳
蒜蓉芥蘭
椰汁西米糕
  • 薄餅
  • 蝦餅和魚餅
天氣又濕又熱,真係0胃口,本身諗住食少啲,順便當減肥,但嚟到太子嘅金泰子泰國餐廳,由一碗冬陰公開始,我就跌落開胃嘅漩渦,酸酸辣辣嘅泰國菜真係令人食欲大增,最後叫埋咖喱軟殼蟹,真係夠晒滿足。冬陰公海鮮湯好細心用咗小蠟燭讓冬陰公海鮮湯一直keep住溫度,食到尾都仲有溫熱嘅湯。冬陰公海鮮湯嘅酸辣比例啱啱好,充滿層次。至於海鮮有蝦同青口,除咗增加冬陰功嘅鮮甜味,啲海鮮亦已預先拆晒殼,所以食嘅時候更方便。酸辣鳳爪酸酸辣辣令人非常開胃,所以除咗冬陰功之外,叫多個店員推薦嘅酸辣鳳爪啦!酸辣鳳爪嘅醬汁係金泰子泰國餐廳自家調製,鳳爪索晒醬汁,爽口彈牙,味道先酸後辣,非常惹味。馬拉盞炒通菜食泰國菜嘅綠色選項又點少得馬拉盞炒通菜呢?金泰子泰國餐廳選用嘅通菜源產係泰國,通菜夠晒爽脆,而馬拉盞當然係呢個餸嘅靈魂,鹹香提升。招牌咖喱軟殼蟹招牌咖喱軟殼蟹係金泰子泰國餐廳嘅招牌菜,咖喱汁微辣,但醬汁帶有蛋同蟹膏,所以醬汁非常香濃,而略帶鮮甜味。軟殼蟹即叫即炸,所以外皮非常香脆,而肉質仍保持嫩滑。絕配當然唔少得蒜蓉包,加上大量嘅咖喱醬,邪惡得嚟又令人食唔停口。

冬陰公海鮮湯

酸辣鳳爪

馬拉盞炒通菜

招牌咖喱軟殼蟹
2024-05-02
2024-05-05 0 瀏覽
天口熱約咗朋友夜晚食泰國菜,間餐廳喺太子都近地鐵站出口。鋪面唔大,裝修幾泰國feel,好彩有打電話book位咁就唔使等嗱✌🏻燒豬頸肉 $85平時麻麻地鍾意食豬肉,因為容易又柴又乾身,但佢個豬頸肉真係燒得啱啱好,食落冧身但邊位香口,配埋佢個汁真係出色燒魷魚 $118以為得一條,但上到黎係滿滿一碟,份量多。魷魚又係燒得啱啱好,彈牙易咬👍🏻👍🏻個汁都好味,個人覺得辣左啲啲冬陰功海鮮面鍋 $168職員見我地3個女仔,點完呢三樣都提我地夠食家嗱,但冇諗過個面鍋大份到咁😂面份量唔少,海鮮有蝦、帶子、魷魚同蜆,個冬陰功湯底味道啱啱好,唔會太咸/太辣,幾開胃。野飲都好多選擇,不過我地叫左一人一個椰青😂 ($38each)埋尾叫左個細芒果糯米飯($53)可以揀黑或白糯米,最後揀左白糯米飯。芒果同椰漿都幾清甜,糯米飯仲有啲微溫同軟糯🤤Ps 男店員都幾細心,見朋友要食藥會主動拎多杯水黎

燒豬頸肉 $85

燒魷魚 $118

冬陰功海鮮面鍋 $168

Ps 男店員都幾細心,見朋友要食藥會主動拎多杯水黎
2024-05-03
2024-05-01 28 瀏覽
金泰子泰國餐廳,太子地鐵站D2出口,招牌冬蔭部隊媽媽面,超好味,值得一試,好食過泰國🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭,廚師系全用泰國師父,店內裝修極似泰國Feel,168蚊二人份量,超足料又新鮮,可以少辣、大辣,辣到要自己出聲,相信區內沒有一間泰菜能做到,聽老闆講已經開業10年老字號,假期食飯不想等,可以訂位21726106,不過限時60分鐘交枱,推介推介,給大家多一個選擇,十分正宗又好食又抵食的泰菜。🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭🇹🇭
2024-05-01
生日
  • 泰式冬蔭媽媽面
2024-05-01 22 瀏覽
🥢燒豬頸肉👍🏻👍🏻👍🏻燶邊好香🤤 豬頸肉比較厚切,肉質鮮嫩👍🏻 點上佢哋嘅醬汁,更滋味~🥢香葉雞肉炒飯🔥🔥🔥🤩 個飯甜甜哋,辣辣哋,比較似濕炒,食落唔會乾~🥢冬蔭公大蝦海鮮湯🍤🍤🍤食泰國菜點少得冬蔭公呢~ 湯底好濃郁,酸酸哋加上香料好惹味,椰奶味都幾出,所以唔辣~ 大蝦好大隻😍 好足料~🥢泰式馬拉盏芥蘭🥬🥬🥬好夠鍋氣!個汁夠晒惹味!👍🏻仲有好抵食嘅套餐可以揀👍🏻
🥢燒豬頸肉👍🏻👍🏻👍🏻

🥢香葉雞肉炒飯🔥🔥🔥

🤩 個飯甜甜哋,辣辣哋,比較似濕炒,食落唔會乾~

🥢冬蔭公大蝦海鮮湯🍤🍤🍤

🥢泰式馬拉盏芥蘭🥬🥬🥬

好夠鍋氣!個汁夠晒惹味!👍🏻

仲有好抵食嘅套餐可以揀👍🏻

2024-04-25 18 瀏覽
沙嗲串燒 我地分別叫左雞肉😃 豬肉😗 雞腎❤ 雞全翼❤,當中雞全翼係最最最惹味,燒完之後,再落小小蜜糖,黎到再自己點沙嗲汁,夠哂惹味可口,而且仲大大隻,食起黎好滿足! 雞腎粒粒都好大件,好有咬口。豬肉肉質較實在而豬肉都唔會太嚡口。串燒本身有調味,所以就算唔點個沙嗲汁都已經好夠味!香菜豆角炒鮮魷❤ 鮮魷夠哂爽口彈牙,配埋脆口豆角同小咸多小小辣既醬汁,配飯食好開胃。馬拉盞炒椰菜苗 ❤ 味道帶辣鹹香惹味,椰菜苗口感好實在,食多幾件已經飽飽地飛天炒芥蘭 ❤ 味道偏辣,芥蘭爽脆鮮味,零苦澀味~如果食物既份量可以再多D就更滿足了!

飛天炒芥蘭 ❤ 味道偏辣,芥蘭爽脆鮮味,零苦澀味~

如果食物既份量可以再多D就更滿足了!
2024-04-19 22 瀏覽
金泰子泰國餐廳 - 太子📍金泰子泰國餐廳,以前住九龍時,一直時我們的飯堂。如果想食泰菜,每次都會諗起這裡。沙嗲串燒深深吸引$90六串,可以根據個人喜好選擇肉類,而且每串都烤得恰到好處,口感香嫩多汁,讓人一口接一口地停不下來。非常大串,醮上沙嗲汁就更惹味。點了他們的招牌菜之一,泰式蟹肉炒飯$65。這道炒飯以新鮮的蟹肉為主角,搭配泰式香料和新鮮甜美的芒果,散發出迷人的香氣。每一口都充滿著海鮮的鮮甜和米飯的彈性,而且份量都好大份。泰式海南雞$98。鮮嫩多汁的雞肉,以泰式獨特的調味料醃製而成,雞肉嫩滑,入口即化。搭配著酸辣的泰式醬料,好送飯。雞不會太油膩,雞氣候博博的油脂令雞肉入口時更鬆化。咖喱蟹。這道菜以新鮮的蟹肉和咖喱粉炒製而成,口感豐富多樣,咖喱的香氣和蟹肉的鮮美完美結合,而且咖喱撈飯真係好正!嚟呢度就一定要食咖喱炒蟹,因為他們的咖喱很迎合香港人的口味,不回太辣而且帶有微甜。新鮮椰青$38。不僅解渴,更是與泰國菜相得益彰的絕佳搭配。金泰子泰國餐廳 (太子)太子柏樹街21號地舖#泰國美食 #泰國料理 #美食探險 #泰國菜好吃 #泰國風味 #泰國餐廳推薦 #美食愛好者 #料理推薦 #美食分享

金泰子泰國餐廳 - 太子📍

新鮮椰青$38。不僅解渴,更是與泰國菜相得益彰的絕佳搭配。

金泰子泰國餐廳 (太子)
太子柏樹街21號地舖

#泰國美食 #泰國料理 #美食探險 #泰國菜好吃 #泰國風味 #泰國餐廳推薦 #美食愛好者 #料理推薦 #美食分享 #美食之旅 #獨特風味 #美味佳餚 #泰國特色菜

2024-04-14
2024-04-18 27 瀏覽
今日朋友帶左我去太子一間性價比好高既餐廳食泰國野~餐廳屬於小店, 店內大部份職員都係泰國人, 感覺好地道.....食物種類都幾豐富, 有單點亦有套餐~馬拉盞炒通菜 $60通菜好新鮮, 碧綠爽脆, 清甜爽口馬拉盞味道帶點香辣又惹味~~沙嗲串燒 $90/6串有多款串燒選擇, 我就揀左雞肉, 豬肉,豬頸肉&雞全翼~~每串串燒既火喉都燒得剛好, 外皮燒到微焦, 非常香口....全部肉質都好鮮嫩, 點埋香甜微辣既沙嗲醬味道更正招牌咖哩軟殼蟹 $138軟殼蟹炸至金黃酥脆, 肉質鮮甜可口再沾上濃郁既咖哩, 啖啖都好滋味!!!咖哩汁椰香味濃, 一D都唔辣, 配埋飯或薄餅一齊食簡直perfect蟹肉炒粉絲 $65蟹肉份量相當多, 粒粒都大大粒啖啖肉, 味道鮮甜粉絲Q彈爽口, 唔會炒好乾
今日朋友帶左我去太子一間性價比好高既餐廳食泰國野~

食物種類都幾豐富, 有單點亦有套餐~

馬拉盞炒通菜 $60
通菜好新鮮, 碧綠爽脆, 清甜爽口

馬拉盞味道帶點香辣又惹味~~

沙嗲串燒 $90/6串
有多款串燒選擇, 我就揀左雞肉, 豬肉,豬頸肉&雞全翼~~
全部肉質都好鮮嫩, 點埋香甜微辣既沙嗲醬味道更正

招牌咖哩軟殼蟹 $138
軟殼蟹炸至金黃酥脆, 肉質鮮甜可口

再沾上濃郁既咖哩, 啖啖都好滋味!!!

蟹肉炒粉絲 $65
蟹肉份量相當多, 粒粒都大大粒啖啖肉, 味道鮮甜

粉絲Q彈爽口, 唔會炒好乾

• 蟹肉炒粉絲
  • 招牌咖哩軟殼蟹
  • 沙嗲串燒
  • 馬拉盞炒通菜
2024-04-17 12 瀏覽
今日正正泰國新年潑水節, 擇日不如撞日啦, 去食返餐泰國菜先。估唔到太子都有咁正宗嘅泰國菜! 呢間係柏樹街嘅泰國菜餐廳, 小店形式, 環境比較細, 唔算好大間, 餐廳裝修有泰式風味, 我地6:00左右到, 人流不算多, 二人都可以安排到四人座,坐得舒服。酸辣鳳爪 - $65鳳爪大大份, 酸味和甜味恰到好處, 但辣味比想像中辣, 鳳爪爽口具彈性, 甚有咬口食, 落開胃, 回味無窮; 酸辣鳳爪搭配蕃茄, 洋蔥, 紅蘿蔔絲, 好清新, 作為餐前小食一流。咖哩炒蜆 - $110咖哩炒蜆咖喱汁加咗蛋花, 個汁質感出嚟比較厚, 咖喱味道唔算好濃, 味道一般以甜食為主, 如額外加咗個薄餅一齊食, 會更好! 蜆都比較細少, 但份量都多。馬拉盞炒通菜 - $60馬拉盞炒通菜, 通菜質感保持得宜, 食落脆嫩, 配上馬拉盞香辣風味, 醬汁有少少辣味, 食落更加惹味呀!冬陰功海鮮湯(細) - $88冬陰功湯好正宗, 酸酸辣辣, 佢唔會好辣, 濃濃香茅味, 飲完一啖想再飲, 而且份量都都夠兩三個人飲, 又好足料, 有蝦仁, 蕃茄, 菌菇, 洋蔥, 青口, 魷魚; 蝦仁, 青口, 魷魚質感幾彈牙, 蕃茄, 菌菇

酸辣鳳爪 - $65

咖哩炒蜆 - $110

馬拉盞炒通菜 - $60

冬陰功海鮮湯(細) - $88
冬陰功湯好正宗, 酸酸辣辣, 佢唔會好辣, 濃濃香茅味, 飲完一啖想再飲, 而且份量都都夠兩三個人飲, 又好足料, 有蝦仁, 蕃茄, 菌菇, 洋蔥, 青口, 魷魚; 蝦仁, 青口, 魷魚質感幾彈牙, 蕃茄, 菌菇, 洋蔥都新鮮可口。

青檸梳打 - $30
食泰國野必叫的, 味道酸酸哋, 好清爽。
2024-04-17 10 瀏覽
📍金泰子泰國餐廳(太子)太子柏樹街21號地舖今晚做到好夜,係太子諗緊食乜之際,就見到呢間泰國菜,我肚餓到打哂鼓,係我漆黑中嘅螢火蟲,雙眼發光咁衝入去👉辣牛肉沙律 💰$85😋😋😋😋.5/5辛苦咗成日,晏晝都無食,叫返個開胃沙律食下先,酸酸辣辣,當堂呼喚返我個靈魂返嚟,成日人精神哂,海量牛肉,又嫩又滑,新鮮沙律菜鮮甜爽脆,汁醬調到非常惹味,醒神哂👉馬拉盞炒椰菜苗 💰$82😋😋😋😋.8/5份量夠大碟,啱哂鐘意食菜嘅我,好有馬拉盞味道,咸咸香香,比較濃味,椰菜苗煮到好入味,配個白飯一流,但我早已叫多咗嘢食👉豬頸冬蔭功湯河 💰$60😋😋😋😋.8/5呢個價錢簡直平靚正,有成六七塊又大又厚嘅碳燒豬頸肉,又林又香口,另上仲更加好,冬蔭功湯酸酸辣辣,好開胃,成碗湯都飲埋,超抵食回頭: yesyesyes,食物正宗大份,而且充滿泰國🇹🇭風情💞✨😋👍🏻
📍金泰子泰國餐廳(太子)

👉辣牛肉沙律

👉豬頸冬蔭功湯河
💰$60
😋😋😋😋.8/5

2024-04-12 16 瀏覽
放咗工同朋友去太子行左陣就去食飯,今晚食泰國菜🥢金泰子以其正宗的泰國風味菜品聞名,店內環境不算很大,但勝在坐位舒適,感覺很舒服,而且主餐牌價錢亦非常親民😍👍🏻====—====—====—====—✦ 套餐 ✦ 二人B餐 ($288)🐥泰式海南雞半隻泰國風味烹調的海南雞,肉質鮮嫩多汁,帶有香料的香氣,配上海南雞醬,酸酸辣辣,酸甜開胃 😛❤️—🌶️冬陰功湯或🥥椰汁雞湯冬陰功湯份量非常大,上菜時還以火焰加熱,保持熱度,辛辣和酸甜的口味非常正宗,入邊還有新鮮海鮮菇菌等配料😍—🐷🥬泰式肉碎生菜包香辣的泰式肉碎內有骨膠原豐富的豬皮條,配上炒香的肉碎,包裹在新鮮生菜中,口感豐富,非常滋味👅—🍚白飯兩碗(加$8可轉油飯一碗)黃油油香氣四溢的油飯份量非常大,飯粒飽滿又嚼口,好吃👍🏻—🌴甜品兩份甜品是椰汁西米糕,經典的泰國甜點,口感滑嫩,滿滿椰香味道,非常滿足😋⋄✦ 粉麵 ✦🦀泰式蟹肉炒粉絲($65)新鮮的蟹肉和其他配料,加入泰式香料和調味料烹調而成。粉絲炒得乾爽,非常入味,蟹肉鮮甜,色香味俱全,令人垂涎欲滴🤤====—====—====—====—.📌店名:金泰子泰國餐廳‘📍地址:太子柏樹街21號地舖

====—====—====—====—
✦ 套餐 ✦
二人B餐 ($288)
🐥泰式海南雞半隻

🌶️冬陰功湯或🥥椰汁雞湯

🐷🥬泰式肉碎生菜包

🍚白飯兩碗(加$8可轉油飯一碗)

黃油油香氣四溢的油飯份量非常大,飯粒飽滿又嚼口,好吃👍🏻

🌴甜品兩份

✦ 粉麵 ✦
🦀泰式蟹肉炒粉絲($65)

====—====—====—====—
  • 生菜豬肉包
  • 椰汁西米糕
  • 蟹肉炒粉絲
2024-04-10 11 瀏覽
最近發掘到太子有一間正宗嘅泰國餐廳,老闆會親自落鋪幫手,服務態度一流🥰今次試咗佢哋嘅二人餐,$300左右又有小食又有肉有菜,仲包埋甜品添,真係好抵食🤤酸辣鳳爪大大份,酸味和甜味恰到好處,食落開胃,回味無窮🤩明爐烏頭也是一道不容錯過的美食,烏頭肉質鮮嫩,配上餐廳自家製醬汁.口感更為豐富👍另外我哋都試咗餐廳特色泰國招牌菜之一:馬拉盞炒通菜😽通菜質感保持得宜,食落脆嫩,配上馬拉盞的香辣風味,味道更上一層樓😋食飽後以泰國甜品椰汁西米糕作結,椰汁的香氣滿滿,配上Q彈口感的西米露,為整頓晚餐畫上一個完美的句號🥳

2024-04-09
趁復活節假期四處逛逛,與朋友來了太子,幫襯了金泰子泰國餐廳,菜式地道正宗又味美,價錢相宜,卻有猶如太子級享受的泰菜!首先,我們點了海蝦刺身($98)作為前菜。新鮮的海蝦切成薄片,配上醬油和芥末醬,味道鮮美,口感鮮嫩彈牙。海蝦的鮮味在口中散開,帶來一種海洋的風味。炸春卷($68)絕對是一道令人垂涎欲滴的美食。外皮酥脆金黃,炸得非常到位。每一口咬下去,都能聽到脆脆的聲音,給人一種滿足感。內餡方面,使用了豐富的蔬菜和肉類,為春卷增添了豐富的口感和清新的味道。然後我們點了冬蔭功湯($98/小份)。這道湯的味道酸辣開胃,香氣撲鼻。辣椒的辣味和檸檬草的清香相互交融,予人一種濃烈的味覺刺激。湯中的魚片和蝦肉鮮嫩多汁,與湯汁的風味完美契合。接下來是蒜蓉炒椰菜苗($82)。這道菜使用新鮮的椰菜苗,經過炒製後散發出濃郁的蒜蓉香氣。椰菜苗的質地爽脆,口感非常優秀。蒜蓉的味道與椰菜苗完美融合,帶來了一種濃郁的香味。香葉肉碎炒飯($65)是一道具有濃郁香氣和豐富口感的主菜。這道炒飯使用了豬肉碎和新鮮的香葉作為主要材料。香葉的香氣與豬肉的鮮嫩完美結合,炒製出來的飯香氣四溢,每一口都能品味到香葉的清新和豬肉的鮮美。

朋友飲的是椰青($38)。內裏滿載清爽的椰汁,帶有天然的甜味和微妙的椰子香氣。而我點的是椰汁沙冰($36),這道冰涼清爽的飲品是絕佳的解暑食品,椰汁香甜,每一口都帶來極致口感享受。

金泰子泰國餐廳 (太子)

地址:太子柏樹街21號地舖
2024-04-05 6 瀏覽
位於太子的泰國菜餐廳,簡單的裝潢,牆上的掛畫及擺設都是供奉著泰國神聖大象。由泰國師傅,主理的泰國菜,很正宗泰式味道。蔬菜:炒芥蘭(飛天)炒菜也有多款口味選擇,飛天醬汁加了麵豉,微辣,味道更加鹹香。芥蘭爽脆、鮮甜。肉類:泰式海南雞半隻的份量,也蠻多的。啖啖雞肉,已去骨,連雞皮,雞胸肉部份,不肥膩。最特別是餐廳自家秘製辣醬汁,雞肉蘸點醬汁,那股辣很有層次。飯類:泰式豬髀飯滷水豬髀飯,滷得很入味。豬皮軟腍、彈牙,豬髀肉質軟熟,伴菜還有滷水蛋及泰式鹹菜,十分爽口。蘸一點酸甜醬汁,豬肉味道更加提升。粉麵:蟹肉泰式炒金邊粉泰式炒金邊粉有別於一般泰國菜館,通常只跟配大蝦,但這家有幾款肉類選擇,甚至海鮮蟹肉,都是同一價錢,自由度高。金邊粉炒得乾身、有鑊氣,麵條煙靭,酸酸甜甜,特別開胃。蟹肉份量很多,炒粉還有雞蛋、芽菜、豆乾及韭菜。飲品:龍眼冰清新解渴,帶有淡淡的龍眼香,甜度剛好。飲品:木瓜奶昔木瓜果肉、乳酪、鮮奶等新鮮打成奶昔,天然的果糖,微甜,濃稠順滑的口感。
由泰國師傅,主理的泰國菜,很正宗泰式味道。
蔬菜:炒芥蘭(飛天)

肉類:泰式海南雞

最特別是餐廳自家秘製辣醬汁,雞肉蘸點醬汁,那股辣很有層次。
飯類:泰式豬髀飯

蘸一點酸甜醬汁,豬肉味道更加提升。
粉麵:蟹肉泰式炒金邊粉

蟹肉份量很多,炒粉還有雞蛋、芽菜、豆乾及韭菜。
飲品:龍眼冰

清新解渴,帶有淡淡的龍眼香,甜度剛好。
飲品:木瓜奶昔

2024-04-05 11 瀏覽
同朋友去咗位於太子嘅金泰子泰國餐廳,叫咗二人A餐。首先嚟嘅係小食雙拼,有蝦餅同魚餅各3件,蝦餅好彈牙,魚餅口感軟腍,食落有陣香茅味,頗有特色。咖哩軟殼蟹一上檯就香噴噴,蟹身外脆內軟,咖哩汁惹味得嚟唔辣;個餐包埋薄餅,煎得香脆,點埋咖哩食好正好索味!馬拉盞炒通菜分量都幾多,辣辣地好香口,炒得夠鑊氣。最後上埋個甜品,係椰汁西米糕,清新爽口,入口即化,椰香味道馥郁。我哋另外叫咗個椰青,清甜多汁,解渴又開胃,係圓滿嘅一餐。總括而言,金泰子泰國餐廳嘅食物都幾出色,性價比極高。

馬拉盞炒通菜分量都幾多,辣辣地好香口,炒得夠鑊氣。

總括而言,金泰子泰國餐廳嘅食物都幾出色,性價比極高。