放工去咗沙田新城市廣場的一田超市買酒,旁邊有一間抵食夾大件的 野郎Steak,他們的煙燻鐵板系列,簡直會一試愛上。免費升級套餐現在飲食業都鼓勵大家留港消費,推出很多優惠!比我遇到 沙田店限定 的免費升級套餐,當然唔可以錯過啦!food court 形式可以坐吧枱, 18:00pm 開始~惠顧煙燻鐵板系列,免費升級套餐(套餐包括沙律、湯、白飯、汽水),cp 值高。美國牛肉眼美國牛肉眼熱呼呼的在鐵板,端上來牛味更香,惹味黑椒汁没有遮蓋牛肉眼的鮮味。煎香了的美國牛肉眼,肉質厚實肥美,細膩柔嫩多汁,入口即溶,富有蒜蓉牛油香。跟日本紫菜白米飯一齊吃,香味凸顯。新鮮彈牙,伴羅宋湯另有風味。原件雞扒原件雞扒,皮脆肉厚,有獨特的香氣。再灑下蒜蓉,香脆的粗薯條,味道香濃,點些蕃茄醬汁,減小油膩感。炸餃子煙韌多汁,加上餡料多,非常惹味,令人回味無窮。轉套餐(無料放題)+$30(沙律、湯、白飯/薯條/扁意粉、汽水)upgrade是必須的,加配套餐(無料放題):白飯、湯、沙律可以無限添加,當然我的肚子位置有限,添加了一次已經很滿足。沙律,新鮮雜菜沙律,日式醬汁帶出層次感,增添胃口。熱呼呼的奉上湯,鮮甜味道湧上
免費升級套餐
美國牛肉眼
原件雞扒
炸餃子
煙韌多汁,加上餡料多,非常惹味,令人回味無窮。
沙律,新鮮雜菜沙律,日式醬汁帶出層次感,增添胃口。熱呼呼的奉上湯,鮮甜味道湧上來。
汽水,冰凍爽口
  • 紐西蘭牛柳
  • 沙律
  • 牛舌羅宋湯
2023-12-22 656 瀏覽
平時行過沙田Yata都會留意到依間餐廳,細細間匿埋喺角落,好有私隱,最啱就收工兩個人撐檯腳。燒紐西蘭羊架(套餐4枝骨 $168)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)今日拉埋同事一齊試下佢嘅鐵板燒,燒羊架竟然同牛扒一樣價錢,當然要試一試個羊啦!唔洗加一包埋野飲真係好抵!落單後等左10分鐘終於有得食,每件羊都鮮嫩多汁,厚肉彈牙,件件都至少有2cm厚!肉質緊緻得黎不會韌,近骨位仲燒得有點脆口,非常有口感!不用擔心,肉質完全冇雪味,係油脂感較重,所以會有少少臊味,不過完全接受到,配合埋蒜蓉汁同黑椒汁真係冇得彈!沙律同樣出色!新鮮爽口,用作解膩一流,欣賞餐廳用上多種沙律菜,不會死鼓鼓得生菜,酸酸甜甜好清新!羅宋湯亦非常好飲!欣賞它不太辣,熱熱一碗好暖胃,湯裡面有幾件牛腩,炆得好稔,真係回味無窮!燒原條牛舌芯(套餐 $148)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)個人認為依道菜最值得一試!師傅炙燒水準一流,微燶嘅外表真係好吸引🤤🤤平時食開嘅牛舌都係薄切,但依度原條上,最厚肉位置足足有4cm!肉質十分彈牙爽口,少少鹽已帶出鮮味,真係食過翻尋味!仲要十分多汁,全部鎖住喺肉身,切開嘅時候先慢慢流出來🤤🤤送飯一流!在一級商場嘅格局下食到咁高質嘅鐵板,

燒原條牛舌芯(套餐 $148)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

在一級商場嘅格局下食到咁高質嘅鐵板,而且價錢合理,真係值得推薦!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
野郎Steak 沙田沙田正街18號新城市廣場三期1樓一田百貨ST-01-006號舖

👍出色味道
👍地點方便
👍超高CP
2023-11-29
  • 燒紐西蘭羊架
  • 燒原條牛舌芯
2024-04-15 61 瀏覽
呢間餐廳係超市飲食區裡面,仲可以坐係窗邊chill 住食。如果想平平地食扒就啱曬啦😋 好多種類供大家選擇,羊牛雞豬都有😜 我就分別嗌咗一個紐西蘭羊架(洋蔥汁)同美國牛肉眼(黑椒汁)紐西蘭羊架(3支)今日最意外係個羊架‼️平時食羊都怕酥😫 但係呢個羊架肉質嫩滑多汁,口感好正,一啲都唔酥。加上調味適中,帶有微妙的香料風味,食落去好香😻美國牛肉眼個肉眼扒係色澤同質感上都令人驚艷,它烤得恰到好處,外層金黃酥脆,內部保持著肉質的鮮嫩。每一口都都有好濃郁既肉香,令人回味無窮🥰

紐西蘭羊架(3支)

美國牛肉眼
如果食🎌和風石燒或鐵板餐嘅話,絕對係會揀沙田或北角嘅一田,在飲食區內有一間叫「野郎」嘅日式鐵板料理,係非常之抵食同高質,唔好以為美食廣場內唔會有好嘢食,其實真心臥虎藏龍,必食嘅係牛舌芯🐮👅套餐,不二之選。如果想經濟啲嘅話,最平有雞排🐔幾十蚊有交易😋.———————————————————————————🥢原條牛舌芯👅🐮 $148💬夠大條又腍又無根嘅牛舌芯,厚切啖啖滋味,鐵板燒到好香口,加上黑椒汁同洋蔥🧅,配飯🍚、餐湯🍵、沙律🥗,無可能係唔豐富😋.🥢紐西蘭羊架🐑🥩 $128💬平時去一田買羊架回家煎都差不多要$30-40一支,而家三支羊架煎好晒之餘,肉質亦好嫩又充滿油脂,同樣配套餐一樣食得極滿足同開心,一試難忘😋
———————————————————————————
🥢原條牛舌芯👅🐮 $148
🥢紐西蘭羊架🐑🥩 $128
2024-03-12
  • 原條牛舌芯
2024-01-21 235 瀏覽
去沙田新城市嘅朋友注意‼️ 行行下街想食個經濟又好味嘅午餐/晚餐,日式鐵板牛扒已上線~野郎Steak有多款精選肉扒,雞、牛、羊、豬,總有啱心水😋!🍽️Caca今次吃甚麼?🐮牛扒鐵板配沙律、湯、白飯 $91足料雜菜湯、小薯蓉、清新田園沙律、脆炸粗薯條,仲有軟嫩牛小扒,熱騰騰的伴隨鐵板送上,豐富滋味!🐷雞扒鐵板配沙律、湯、白飯 $80同樣有足料雜菜湯、小薯蓉、清新田園沙律、脆炸粗薯條,嫩滑香口雞扒,大滿足呀!

🍽️Caca今次吃甚麼?
🐮牛扒鐵板配沙律、湯、白飯 $91
🐷雞扒鐵板配沙律、湯、白飯 $80
2024-01-13
2024-01-19 143 瀏覽
因為聽聞沙田一田百貨即將搬遷,便和朋友一起睇一體有冇折扣貨品適合。發現一田超市有一個小型food court,見到野郎steak鐵板套餐有優惠,凡惠顧煙燻鐵板系列,可免費升級套餐,便決定叫兩個煙燻鐵板試一試。紐西蘭牛柳 ($98/ 150g)(洋蔥汁)三大塊牛柳,有洋蔥條墊底,附上一大塊黃牛油,牛柳配上牛油再點埋洋蔥汁,可謂一大享受,油香味十足,肉質亦易撕開,確實不錯。黑豚豬扒 ($98/ 150g)(蕃茄汁)因為叫了牛柳和炸雞,所以叫埋豬試一試,牛雞豬齊哂,蕃茄汁比較清新,令豬扒食落無咁油膩,份量大,熟度色澤漂亮,有少少焦香,比想像中好食。套餐包括沙律、湯、白飯 和罐裝可樂。沙律沙律菜,配以酸酸甜甜的醬汁,有開胃的作用。湯偏向西式的羅宋湯,味道正常。唐揚炸雞(配蜜糖芥木醬)岩岩上碟,仲熱辣辣,炸皮厚度剛剛好,蜜糖芥木醬甜甜的,配搭起來無咁熱氣。

紐西蘭牛柳 ($98/ 150g)
(洋蔥汁)

黑豚豬扒 ($98/ 150g)
(蕃茄汁)

套餐包括沙律、湯、白飯 和罐裝可樂。

沙律
沙律菜,配以酸酸甜甜的醬汁,有開胃的作用。

偏向西式的羅宋湯,味道正常。

唐揚炸雞(配蜜糖芥木醬)

2024-01-08 127 瀏覽
新城市一田入面原來有幾間食肆今次就試左以鐵板牛扒為主嘅野郎Steak餐廳做緊優惠,order鐵板系列免費升級做套餐,成件事好豐富同滿足🤤美國橫隔肌 $128/150g封門柳切成粒狀咁煎,係鐵板上面仲有空間自己調節幾成熟肉質嫰而且牛味較濃,配上牛油味道更有層次紐西蘭牛柳 $98/150g牛柳份量唔錯,有相當厚度,肉質較為結實,同黑椒汁都幾夾羅宋湯都幾足料,味道酸甜,發現入面有牛肉粒都幾驚喜白飯鋪有紫菜絲點綴下煙燻雞肉腸兩條 $20座位有吧檯同圓檯,室內座位比較隱蔽戶外都有比較開揚嘅長檯,天氣涼係出面食都幾chill
新城市一田入面原來有幾間食肆
今次就試左以鐵板牛扒為主嘅野郎Steak

美國橫隔肌
美國橫隔肌 $128/150g
封門柳切成粒狀咁煎,係鐵板上面仲有空間自己調節幾成熟
肉質嫰而且牛味較濃,配上牛油味道更有層次
紐西蘭牛柳
紐西蘭牛柳 $98/150g
牛柳份量唔錯,有相當厚度,肉質較為結實,同黑椒汁都幾夾
牛舌羅宋湯
羅宋湯都幾足料,味道酸甜,發現入面有牛肉粒都幾驚喜
白飯鋪有紫菜絲點綴下
煙燻雞肉腸
煙燻雞肉腸兩條 $20

座位有吧檯同圓檯,室內座位比較隱蔽
戶外都有比較開揚嘅長檯,天氣涼係出面食都幾chill
2024-01-03
美國橫隔肌
紐西蘭牛柳
牛舌羅宋湯
2024-01-03 83 瀏覽
試咗最貴嗰個美國牛小排,超難切😫同老闆講,佢幫我切開都見到問題🙈再送上嚟都仲係好難咬得開入口吞😖有牛味,但超多筋,下次唔會再食🙅🏻‍♂️絕對唔算得上係隱世牛扒餐廳😓🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♀️
試咗最貴嗰個美國牛小排,超難切😫
同老闆講,佢幫我切開都見到問題🙈
再送上嚟都仲係好難咬得開入口吞😖
有牛味,但超多筋,下次唔會再食🙅🏻‍♂️
絕對唔算得上係隱世牛扒餐廳😓🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♀️
2023-12-06 114 瀏覽
小朋友對鐵板燒好好奇😆,喺沙田玩完公園,就帶佢試下平民抵食版嘅鐵板燒😆😆~ 原件雞件嘅煙燻鐵板餐,晚上6點後免費升級做套餐,有沙律 + 羅宋湯 + 紫菜飯🍚 + 汽水😍,抵!雞扒好大塊,有洋蔥墊底,鐵板燒特別香,有少少烤焦香氣,保持到肉質鮮嫩;我地揀左配番茄汁,酸酸甜甜😋。羅宋湯勁多蔬菜🥕!好甜又提供足夠食物纖維,平衡鐵板燒肉類的油膩感。紫菜飯&沙律仲可以無限添😆~鐵板熔岩芝士餃子🥟,6大隻,鋪滿芝士🧀非常邪惡,仲有拉絲效果。芝士咸香搭餃子好特別。餃子煎至皮脆,內裡肉汁 juicy 😋~

紫菜飯&沙律仲可以無限添😆~

諗住行吓超級市場嘅時候可以幫襯一下咁多好評嘅牛扒餐廳,吧枱形式,買嘅時候好似係$168 一塊牛扒套餐,點知上碟嘅時候大大嘅失落感,牛扒乾柴到,但已入口,仲要係薄切上,感覺有少少被搵笨白飯好硬難以入口,最尾係要求多啲汁可以淋上去白飯度整腍啲飯,先至食得晒半碗,成個餐最美味就係罐可樂,唔知道點解會有咁多好評,食完呢個餐再返上OpenRice度睇番啲好評照,佢哋啲扒都係又乾,又柴…. 究竟點解會講到塊扒咁鮮嫩?真係好後悔冇睇清楚啲好評相😩
2023-11-19
2023-11-07 119 瀏覽
「野狼steak」位於沙田新城市廣場第三期(一田超市入面),揸車嘅就推薦泊入沙田新城市廣場,消費滿$300有泊車優惠1小時。 呢間日式餐廳有扒有飯! 成個區好似food court咁,今次下午茶嗌咗 👇 咖哩牛舌筋飯『 好食到爆開,咖哩同牛筋都係日本水準,推介👍』美國牛小排『煎得唔夠味,嘥咗份扒』 揸車出入:👍👍👍👍帶小朋友:👍👍👍食物質素:👍👍👍👍環境舒適:👍👍👍CP值...😋:👍👍👍👍彩蛋: 沙田區嘅food court黎講水準非常高,值得一試!

美國牛小排『煎得唔夠味,嘥咗份扒』

揸車出入:👍👍👍👍
帶小朋友:👍👍👍
食物質素:👍👍👍👍
環境舒適:👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍👍

2023-11-01 104 瀏覽
上星期到沙田逛街,晚餐時間到了這間很久之前嘗試過價錢和味道都非常不錯的鐵板燒餐廳他們的餐牌沒有多大的轉變,主打都是各種牛肉部位的鐵板燒豬肉腸,點了這個小吃,豬肉腸炸得香脆可口,油脂感十足和朋友分別點了兩個套餐,他們的晚間時段套餐不用加錢,自帶白飯沙律和紅湯,朋友的黑豚豬扒份量多,而且肉質飽滿軟熟重豬肉味,而我點了西冷味道同樣滿意,入口軟熟重牛味,而且他們還加了香草牛油,入口牛肉增添了一份香氣,以這個價錢來說性價比極高

他們的餐牌沒有多大的轉變,主打都是各種牛肉部位的鐵板燒

豬肉腸,點了這個小吃,豬肉腸炸得香脆可口,油脂感十足

2023-10-17 143 瀏覽
今日去開沙田新城市廣場, 經過一田超市, 被一陣鐵板香氣吸引, 原來係野朗steak, 這間餐廳專門售賣各式各樣鐵板steak 。 餐廳採開放式設計, 還有戶外用餐地方, 環境舒適, 我今次選擇了坐吧檯。 美國牛小排$168 (150g) 美國牛小排牛尾濃郁, 咬落煙韌。 醬汁選了洋蔥汁, 還有黑椒汁和蕃茄汁可選擇。 洋蔥汁出奇地香口, 搭配牛扒一流。 另外加30蚊可轉套餐-- 沙律,湯, 白飯, 薯條, 扁意粉, 汽水 。 絕對能吃個飽。 咖哩牛舌筋飯$42咖哩味道非常之濃, 是日式甜咖哩, 牛舌筋 無論吃起來和看起來都像牛腩, 炆得非常入味。個人覺得cp值實在太高, 這個價錢連大排檔也吃不到,在這裏野朗steak就可以舒適地享用。 整體來說, 野狼steak是一個值得再次光臨的地方。開放式設計能食得更開懷, 可慢慢地享受美食,不用怕被店員吹趕。 而且環境乾淨舒適, 在這裏用餐吃得愉快,安心又放心。

美國牛小排$168 (150g)

咖哩牛舌筋飯$42

今日去新城市一田行街 行到咁上下我哋聞到陣好香嘅味 原來係呢間鐵板燒牛扒嘅味 咁我就忍唔住啦 一野坐左埋去準備開飯一行到埋去見到間餐廳都好乾淨 waiter都好有禮貌 會同我地介紹返d野食 仲可以叫牛扒免費送套餐 美國牛小排150g $168牛小排食得出油脂分泌一定好平均 又有牛味 份量都超多 自認係牛魔王嘅你一定要嚟試吓另外套餐有齊飯 湯 沙律 白飯任裝 適合大胃王 個湯太香忍唔住飲完先記得影相 可惜最後埋單好平 有機會黎一田行街一定會再黎食

美國牛小排150g $168

最後埋單好平 有機會黎一田行街一定會再黎食
2023-09-05 164 瀏覽
嬲到上黎打食評!外賣咗個咖喱牛舌根午飯,難食之餘重要連一舊牛舌都搵唔到。一打開,份量都幾夠,肉都夠多,唔會做到多飯唔夠汁,但係一食落去就係,咖喱牛腩飯。我整你個掣咩,大佬,我係咁搵,舊舊肉都係腩位重要連嗰層肥膏都重喺翻到。完美既牛腩肉。我以為佢俾錯點知原來個menu係冇牛腩飯既,即係明呃啦!算,牛腩飯都可以好食既。我整,舊舊肉都咸到落咗成斤鹽咁, 完全食唔到落去。食咗三份一就已經頂唔順。好失望同好嬲,點會覺得可以暪天過海?牛舌同牛腩兩樣野嚟!

好失望同好嬲,點會覺得可以暪天過海?牛舌同牛腩兩樣野嚟!
牛舌根變牛腩
外賣自取