今日咁啱做嘢喺中環,諗住晏晝平平哋食個燒味,原來堂食就要加$10,咁我就外賣啦,落單嘅時候同佢講多豉油,多薑蓉最後拎飯嘅時候,見到啲飯白色,我以為姐姐唔知,同佢講多句可唔可以俾啲豉油我,佢就黑口黑面咁話,已經好多㗎啦!你仲想點?跟住我頭也不回咁走去到最後尾亦都係冇超出我預期,個飯係冇豉油㗎,啲雞鹹到好似隔咗夜咁,啲叉燒鞋到會攝牙罅,真心唔會再食,呢個都係我第一個食評服務態度差,店員黑口黑面,一啲服務態度都冇,似唔休做
跟住我頭也不回咁走
服務態度差,店員黑口黑面,一啲服務態度都冇,似唔休做
2024-04-20
下午茶
2024-03-01 144 瀏覽
而家一個星期也有來一兩次外賣,哈哈!亦吃過一次堂食,甘堂食價當然貴少少。一般我都是喜歡單併,雙併就少d,兩種燒味享受播,你要求人地比筍位你就吾好諗La,單併也有可能筍筍地架,巨個雞都好好味,又吾老,比左胸一定鞋少少la架la,亦位就滑d,多d皮,葱油咸左d,燒肉飯近排好味左,同無以前甘咸,有d肥瘦有層次,有次食左乳豬飯,係貴d架la,旦好好味羅,個包醬加在上去勁好味,雖然吾係主角,d皮吾脆羅,始終吾即燒即賣,如果重脆就不得了,下次賣番屋企用焗爐焗番熱巨食,燒鵝就成日食la,過得去,比個d出名好多了,起碼見到肉肉同份量,其實好中意個d背脊同肚位,有腌料香味,不過d人就覺吾扺食,鵝最好食更係d脆皮皮皮la,其實重有其牠的,旦我都係鐘情某幾隻燒味。d人成日話d阿姐咩咩咩,又吾係呀,一時時la,要服務好,就去4星,5星酒店/酒樓/酒家吃la。見到拎住把刀C父一日到黑係甘斬,睇到都手累。
2023-11-11 370 瀏覽
今日叫咗一個雙拼切雞鵝飯, 老實講佢味道係ok的, 但服務就非一般多數員工都目冇表情, 最大問題係師傅求其將白切雞切到得返皮連骨咁拼, 於是我問嗰位圓面短髮嘅阿姐為何? 佢好唔高興咁回答雙拼個碼係細啲, 真係另人大開眼界!!
2023-09-20 368 瀏覽
燒肉的皮我咬不開,問服務員他不回應,問師傅為什麼這樣,他說皮不吃才健康,意思是應該是這樣的。做了幾十年人,第一次吃燒肉有這樣差的經驗!用雪肉來做燒味,很易失誤,這是常識。產品出來效果不好,理應回收換好,不應要客戶接受不快經驗!
2023-09-02 294 瀏覽
本身好鐘意食燒味,中環呢間燒味店一向都好多人排隊,因為燒味夠晒大碟,價錢又優惠,快靚正。我今日叫左瘦叉飯配多半隻咸蛋,都只係$55,而且啲員工做野又勤快而且都算有禮貌,讚👍
2023-08-31
我點了叉燒燒鵝雙拼米粉同凍檸茶,真係難食到超乎想像,完全唔明白點解呢間野可以係中環生存咁耐🤮🤮首先係個米粉,個湯淡好似水咁。舊叉燒上枱時已經係淺紅色,好似冇燒過咁,浸左落湯之後變埋白色,唔講真係唔認得佢係叉燒。燒鵝雖然表面上係燒鵝咁樣,但很明顯係唔新鮮,燒鵝皮已經軟曬漲曬,食咁多燒鵝米第一次見舊燒鵝冇浸過已經係咁,底下一大堆脂肪,肉質又乾又柴,個燒鵝酸梅醬味道好怪。最恐怖係杯凍檸茶,顏色混濁,飲落有淡淡奶茶味。唔係隔離一樂關門,真係唔會食呢間,中曬伏。

首先係個米粉,個湯淡好似水咁。
最恐怖係杯凍檸茶,顏色混濁,飲落有淡淡奶茶味。

唔係隔離一樂關門,真係唔會食呢間,中曬伏。
2023-01-26
2022-05-16 1156 瀏覽
中環買到40蚊燒味 對我呢啲中環打工仔黎講真係太開心 質素就正常發揮 食過一次燒鴨飯 同埋雞胸飯走蔥 都好足料 但係就稱唔上好味 如果唔太高要求 或者on diet 又唔怕悶 係絕對可以日日叫佢個切雞飯全走
切雞胸飯
2021-10-12 978 瀏覽
想食個平平地既午餐 就揀左佢 $38單拼/雙拼燒味飯 然後外賣又快今次叫左油雞燒肉飯 雞都入味 腩肉都脆但份量比第一次買個時少左 第一次買個時 成座山咁高😂😂 P.s.如果怕血水 就吾建議買🙈

今次叫左油雞燒肉飯 雞都入味 腩肉都脆
但份量比第一次買個時少左 第一次買個時 成座山咁高😂😂

P.s.如果怕血水 就吾建議買🙈
油雞燒肉飯
油雞燒肉飯
2021-10-07 585 瀏覽
今日來到中環,唔熟香港嘅路,盲中中就嚟咗呢間餐廳度食午餐,見人又唔多,咁就入去試吓啦!衛生情況可以接受嘅,只有一個員工未有戴好口罩,如果戴好啲口罩咁就very good啦!野食方面,不過不失,叫咗個乳豬飯同埋燒肉飯!燒肉同乳豬都係脆嘅,亦都唔係話太肥,可以比到佢合格!分量方面就都可以接受嘅,並唔會話太少!跟住叫咗杯凍檸茶。單嚟到真係嚇親,要加成$12 ,一般餐廳都唔會加咁多,而且個茶底都比較普通,檸檬太酸,飲品方面有待改善!

乳豬飯
2021-10-07
2019-12-06 2228 瀏覽
成日中午飯經過都未試過,終於今日買一次外賣,燒鵝叉燒瀬粉...返到公司打開一見到燒鵝我就知賴嘢。食咗幾啖,上網睇食評,原來同有位食客同感,瀨粉勁無味,淡到好似病緊時,食乜都冇味嗰重感覺!燒鵝請自行睇相,唔好牙力嘅朋友唔好叫义燒,冇下次📣

燒鵝請自行睇相,唔好牙力嘅朋友唔好叫义燒,冇下次📣
2019-12-06
2019-08-29 1397 瀏覽
尋日落樓下買外賣見到一樂冇開😫於是行前d見到呢間連和都有唔少人排隊買外賣心諗應該唔會差得去邊🤭一打開呢盒叉燒飯真係好Surprised你都見到有幾大份ga la足足有成八件好大舊嘅叉燒重點係有三舊望落覺得會好乾同韌嘅竟然一d都唔韌!另外有一條菜心同唔夠鼓油嘅白飯值得一讚嘅係飯嘅質素好好唔會淋到痴成一pat唔會硬到似生米而且飯嘅份量同樣大份細食d可能食唔囇總括而言,好推薦大家試因為性價比超高我從未試過係中環食$38而又甘高汁嘅Lunch下次買外賣可能會試下其他野
尋日落樓下買外賣

真係好Surprised

你都見到有幾大份ga la

足足有成八件好大舊嘅叉燒

重點係有三舊望落覺得會好乾同韌嘅

竟然一d都唔韌!

另外有一條菜心

同唔夠鼓油嘅白飯

值得一讚嘅係

飯嘅質素好好

唔會淋到痴成一pat

唔會硬到似生米

而且飯嘅份量同樣大份

細食d可能食唔囇

總括而言,好推薦大家試

因為性價比超高

我從未試過係中環食$38而又甘高汁嘅Lunch

下次買外賣可能會試下其他野

2019-03-28 1163 瀏覽
下午經過呢間野就嘗試下,好似新開無耐,所以就試下。點知我叫咗一個叉燒瀨,叉燒勁唔得,瀨粉勁無味。因為價錢唔平又無野飲附送,所以唯有照食曬。服務又差,啲位又窄,差唔多全部都係遊客。失望,不值一試。一定唔會再來,請我都唔來。
2018-06-28 1496 瀏覽
食物 5/10員工態度 1/10點左個雙脾飯$152,呢個價錢我寧願比多少少去一樂食,切又切得唔好,飯又唔熱,肉質又差,例湯又淡,真係無下次。員工態度又差到一個點,串啲客,又chur客,未諗定想轉又閙啲客。真係當跌左,以後都唔會再食。完
食物 5/10
員工態度 1/10

真係當跌左,以後都唔會再食。

2018-05-12 1326 瀏覽
經過士丹利街見到開咗間新嘅燒味餐廳,座位不多,但門面光猛新淨,決定一試舖面一眼望晒,五、六人左右搭一張圓枱,不過中環地舖寸金尺土,最緊要都係乾淨衛生第一次嚟食,見到大大個燒肉飯特餐餐牌貼係牆,就一於點呢個試下啦賣相實而不華,食燒味最緊要都係味道嘅啲燒肉幾嫩滑,燒肉皮算脆,加上有少少肥肉係燒肉皮底,少少油膩就剛剛好一個lunch係中環區嘅地舖食,$55食個燒味飯填飽個肚,貴唔貴就見仁見智喇 希望唔好加價

賣相實而不華,食燒味最緊要都係味道嘅

希望唔好加價

2018-05-10