餐廳: 輕時光
資訊:

2024-04-25 0 瀏覽
平時飲開廢水都不外乎叫開奶蓋XX 、珍珠奶茶、水果茶之類生果類的乳酸產品真系憶較少見,就算有都只限系季節限定,同埋價錢會相當貴,可能都要產到$40-$50杯,大食妹都唔系好捨得買黎飲今日去開天后食野,本物諗住食個甜品再返屋企雜莓乳酸$32雜莓酸酸地好有夏日氣息好開胃,顏色鮮艷岩曬打卡乳酸味道似益力多,酸酸甜甜,讓人忍唔住好快飲曬成杯乳酸見到其他食客叫的奶益沙冰麵好吸引,下次有機會一定要試試佢!!!!
平時飲開廢水都不外乎叫開奶蓋XX 、珍珠奶茶、水果茶之類

今日去開天后食野,本物諗住食個甜品再返屋企
雜莓乳酸$32
雜莓酸酸地好有夏日氣息好開胃,顏色鮮艷岩曬打卡
乳酸味道似益力多,酸酸甜甜,讓人忍唔住好快飲曬成杯乳酸

2024-03-25 141 瀏覽
其他分店:中環#mkeats_tinhau #mkeats_central怕太heavy 但又想飲milkshake 類飲品 @takeyourtime 主打健康手搖 天后中環都有分店 方便上班族放break 黎試試呢~💖______________________________🍓草莓優格果昔 $40🥭芒果優格果昔 $40兩者嘅水果味都比較清甜 口感細滑偏薄 感覺較健康 比較之下會覺得芒果味道較出💛 鍾意水果同乳酪嘅朋友可以襯依家天氣轉熱試試呢啲清新嘅飲品呢✨☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 8/10______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ❌𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10🖇 天后電氣道83號利景閣地下1號舖
其他分店:中環

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10

🖇 天后電氣道83號利景閣地下1號舖
在天后做完工作好想喝一杯爽快的😙抬頭一看發現這間take your time🕰️很寫意的感覺而且店內充滿各式健康水果😍就來一杯減少罪惡感的健康手搖啦😛😛.芒果優格果昔無糖的奶昔反而更清新可口😊濃濃嘅芒果香🥭清甜而不酸澀,以乳酪代替雪糕🍦打成綿綿沙冰每口都好冰爽❄️.超級水果茶🍉🥭🥝🍒可以選擇桂花烏龍或者綠茶👍🏼選擇了無糖但沒有酸酸感覺,反而飲到淡淡西柚味,及其他水果的果甜味道👅非常新鮮的感覺.下次如有機會再經過天后我也會再次選擇輕時光💕👍🏼.@takeyourtime_hk ✨輕時光 ✨天后電氣道83號利景閣地下1號舖.#輕時光 #天后輕時光 #天后手搖 #手搖 #水果茶#奶昔 #台式飲品 #飲品 #天后必飲 #咖啡

芒果優格果昔

#輕時光 #天后輕時光 #天后手搖 #手搖 #水果茶
#奶昔 #台式飲品 #飲品 #天后必飲 #咖啡
  • 芒果優格果昔
  • 超級水果茶
去天后行街食野,經過輕時光「Take your time」,被店舖裝修吸引,所以就買左杯黎試下。餐廳標明「全水果製作、自家熬煮桂花冰糖」、「不含化學添味劑」。顧客們可以放心飲用,是健康之選!店鋪製作的飲品選項多元化,除咗普遍茶飲店的咖啡、純茶、抹茶及牛乳外,還主打水果茶及乳酸飲料。服務員有禮服務,人手下單。主打外賣,亦可以堂食。叫左一杯超級水果茶($40)(茶底可選桂花烏龍或茉莉綠茶)🐻‍❄️可以選茶底真的很讚!水果茶超級大杯!每一款水果的分量都很多!裡面有蘋果、火龍果、熱情果、菠蘿、橙等。每一款都很新鮮。水果茶充滿果香,再吃光裡面生果,真的很滿足!😻

服務員有禮服務,人手下單。主打外賣,亦可以堂食。
超級水果茶

叫左一杯超級水果茶($40)
(茶底可選桂花烏龍或茉莉綠茶)

🐻‍❄️可以選茶底真的很讚!

水果茶超級大杯!每一款水果的分量都很多!
裡面有蘋果、火龍果、熱情果、菠蘿、橙等。每一款都很新鮮。
水果茶充滿果香,再吃光裡面生果,真的很滿足!😻
超級水果茶
2024-02-24 95 瀏覽
附近打完邊爐去買番杯飲品解解膩先😁梗係要支持一下小店🥰位於天后嘅「輕時光」走小清新路線,小店外面擺放左各式各樣綠色嘅植物🪴,格調清新,令人感覺像遠離塵囂一樣,可以悠閒咁嘆一杯無添加嘅健康飲品😎呢間小店係主打健康水果茶飲🥤,其中以水果乳酪飲品最為大熱,飲品全部都以新鮮水果製作,用上自家製桂花冰糖,不含化學添味劑,絕對係健康飲品好選擇👍🏻除左有主打嘅優格果昔、優格蓋茶、水果茶、水果乳酸或水果冰昔茶和牛奶外,還有咖啡、純茶、抹茶等~芒果優格果昔 (M) $40保留左芒果嘅香甜和果香🥭,以乳酪取代雪糕, 乳酪打成嘅沙冰口感細滑順綿,味道更能保留原有味道,而且更健康。超級橙 配 桂花烏龍 $32超級橙係以橙、百香果及桂花烏龍調製而成。香氣四溢的百香果,加上微酸的香橙配桂花烏龍,味道豐富,口感清爽。
附近打完邊爐去買番杯飲品解解膩先😁梗係要支持一下小店🥰

芒果優格果昔 (M) $40
芒果優格果昔 (M)

超級橙 配 桂花烏龍 $32
超級橙 配 桂花烏龍

2024-02-19
外賣自取
$36 (宵夜)
芒果優格果昔 (M)
超級橙 配 桂花烏龍
2024-02-24 60 瀏覽
想飲廢水又想健康啲🧑🏽‍🌾於是試下尼間健康乳酪飲品店🥤芒果優格蓋茶 $40🥭好creamy嘅乳酪😚配上芒果好夾仲可以食到一粒粒嘅芒果肉😋菠蘿優格蓋茶 $40🍍菠蘿嘅味道好突出飲落好清新舒服🏝️總結: 係可以encore嘅飲品😋飲完仲唔會有負擔味道亦都唔會太甜😉啱晒想減肥但又想飲廢水嘅人環境:💘💘💘味道:💘💘💘💘服務:💘💘💘價錢:💘💘💘Encore指數:💘💘💘💘

想飲廢水又想健康啲🧑🏽‍🌾

服務:💘💘💘
價錢:💘💘💘
Encore指數:💘💘💘💘
2024-02-22 58 瀏覽
👈🏻輕時光#japjapjap_天后#japjapjap_飲品雜莓優格果昔 $46完全擊中少女心嘅顏色😍用咗乳酪去掛杯 造成漸層的效果 好靚呀乳酪質感濃厚雜莓酸酸甜甜好開胃雜莓嘅果籽令到口感更加豐富真材實料 大推吖芒果熱情果優格蓋茶 $40用乳酪整嘅奶蓋好滑🤩完全無平時嘅奶蓋咁heavy一入口熱情果味特別突出之後會漸漸散發芒果同清香嘅桂花烏龍味仲可以揀茉莉綠茶做茶底㗎Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻輕時光

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2024-02-19 40 瀏覽
新年食得咁多野,成日覺得肚局局,唔想再食d甘肥膩嘅野,今日經過天后見到有間健康茶飲店,點健康?佢係用乳酪加鮮果嘅飲品,女女一見到就即刻話要飲返杯丫!輕時光Take your time,佢用好多款新鮮水果 +乳酪製作成飲品,而且自家熬煮冰糖最緊要係無任何添加劑,夠晒健康!🥤🥭芒果熱情果優格果昔 $46一飲入口好多熱情果粒,之後就係啖啖芒果果肉,好鮮甜,好好味,呢2款酸酸甜甜水果加入乳酪~口感好creamy,好Fresh!🥤🍓草莓乳酪果昔 $46士多啤梨係女女最愛嘅水果,乳酪層切好分明,一層粉紅一層白,好靚好吸引,而且士多啤梨同乳酪味道味道好夾,佢一個人都飲左大半杯!👍🏽輕時光(天后)天后電氣道83號利景閣地下1號舖

,夠晒健康!

🥤🥭芒果熱情果優格果昔 $46

🥤🍓草莓乳酪果昔 $46

👍🏽輕時光(天后)

天后電氣道83號利景閣地下1號舖

2024-02-05 83 瀏覽
--帶完琳琳係維園泳池游水🏊🏼‍♀️次次都會一定行去天后買番杯手搖飲品🥤呢杯飲品仲要係健康茶飲店~又吾怕肥!暫時都未搵到第二間可以取代到佢❤️-呢間「輕時代 Take your time」佢主打用時令新鮮水果+乳酪製作的健康飲品~佢地選用自家熬煮冰糖~無任何添加劑同色素😍🥭芒果乳酪果昔 $40芒果好甜仲好新鮮,每一啖都有果肉,吾會太甜仲有微酸既乳酪~口感好creamy,超清新🍓草莓乳酪果昔 $40草莓冬季時令水果,成杯smoothie粉白色好靚😍草莓同乳酪味道好夾,甜而不膩 鍾意水果又鍾意食乳酪既朋友值得一試👍🏼@takeyourtime_hk 📍 輕時光 (天后)天后電氣道83號利景閣地下1號舖#水果果昔 #健康飲品 #健康茶飲 #乳酪飲品 #水果乳酪 #廢水 #天后 #港島區茶飲 #香港美食

🥭芒果乳酪果昔 $40
🍓草莓乳酪果昔 $40

鍾意水果又鍾意食乳酪既朋友值得一試👍🏼

@takeyourtime_hk
📍 輕時光 (天后)
天后電氣道83號利景閣地下1號舖

外賣自取
今日去天后行街食野,經過輕時光輕時光真係好吸引,入面有好多新鮮水果,好香好新鮮既味道因為好健康既緣故,真係好多人會幫襯,而且佢好有質素,真係好大杯架,每杯既感覺都好足料,而且都係香港人喜歡既味道,而且見佢整既過程都好衛生,好舒服既感覺。香芒熱情果乳酪好啱我飲,酸酸甜甜,仲要加乳酪好正,對腸胃好好吖新鮮水果茶真係有各樣既水果,好新鮮,而且佢有熱既,好溫暖,個胃都好舒服既。真係好想試下不同既飲品,新鮮同好味,服務都好好,用心製作
今日去天后行街食野,經過輕時光

輕時光真係好吸引,入面有好多新鮮水果,好香好新鮮既味道

香芒熱情果乳酪

好啱我飲,酸酸甜甜,仲要加乳酪好正,對腸胃好好吖

新鮮水果茶

真係好想試下不同既飲品,新鮮同好味,服務都好好,用心製作
題外話/補充資料: 真係好想試下不同既飲品,新鮮同好味,服務都好好,用心製作
2024-02-01
生日
  • 新鮮水果茶
  • 香芒熱情果乳酪
2024-02-04 40 瀏覽
今日經過天后想買飲品,見到一間用新鮮水果製作的飲品店Take Your Time ,於是就入去光顧了。我點了兩杯飲品,包捨紅火龍優格果昔和芒果優格蓋茉莉綠茶。紅火龍優格果昔的酸甜完美平衡,令人回味無窮。果昔里蘊含著紅火龍果的鮮美,賦予了它美麗的粉紅色澤,一口下去,果味爆發,讓人感受到水果的清新甘甜。而酸奶的滑順口感則為果昔增添了層次感和豐富的口味。這款果昔不僅好喝,更是充滿了營養,讓人在品味美味的同時也能為身體補充能量。 芒果優格蓋茉莉綠茶,是一杯令人愉悅的飲品。芒果的鮮甜與酸奶的濃稠在茉莉綠茶的基底中結合。茉莉綠茶賦予了整杯飲品淡雅的香氣,芒果的酸甜與酸奶的醇厚相得益彰。每一口都能品味到茶葉的清香,以及奶茶的柔順口感。這杯茶既能消暑解渴,又能品味到不同食材所帶來的豐富層次。 紅火龍優格果昔與芒果優格蓋茉莉綠茶都是一種以酸甜口味為主的飲品,讓人感到愉悅和滿足。無論你是喜歡果昔還是茶類飲品,都可以在這兩款飲品中找到適合自己的口感。

平時自己都好鐘意食yogurt! 呢間主打優格既茶飲店之前係中環飲過好好飲,今次係天后見倒再買杯黎試下,味道同樣有驚喜今次叫左兩杯優格蓋茶,茶底可選桂花烏龍茶同茉莉綠茶,兩杯茶底都好fresh,味道香濃口味叫左芒果百香果同紅火龍果,芒果百香果酸甜甜口感豐富,紅火龍果甜甜地好開胃,今次叫左無糖都岩岩好值得一讚個yogurt入口順滑,如果想滿足啲可以加底優格,另外佢地仲有果昔,平時常見既果茶都有,鐘意水果既朋友仔要試下

2024-01-20 53 瀏覽
經過天后,見到呢間……輕時光,take your time有好多乳酪飲品,就入去試吓,輕輕鬆鬆飲返杯yogurt smoothie 。yogurt加生果smoothie 夠晒清新又健康。乳酪蓋茶又有驚喜!Mango yogurt smoothie 芒果控嘅我,一定唔好唔錯有芒果嘅任何食品飲品,芒果加乳酪,芒果味夠晒香,又唔太甜,味道啱啱好,係我鍾意嘅配搭!雜莓乳酪蓋茶有驚喜喎,未飲過雜莓再加茶底嘅飲品,雖然係雜莓,夠晒健康,又一啲都唔酸,加埋乳酪(係原味乳酪)仲有茶底,好飲又好食!
yogurt加生果smoothie 夠晒清新又健康。
乳酪蓋茶又有驚喜!
Mango yogurt smoothie

雜莓乳酪蓋茶

• 芒果優格果昔
2024-01-19 30 瀏覽
起初行過我真係留意唔到呢間店,但我朋友睇到👍睇門面幾好,我地就試下新野啦~ 一入去店入面,店員都好有禮貌介紹有咩比較多人選擇,會推介熱門,我重係聽到一舊雲既時候,我朋友已經諗到飲咩~佢選左雜莓+茶底🤣🤣🤣當時我個心係無呢D配搭,所以諗,點解她咁快明白,而且已經選好要咩生果,再選埋要咩茶底😝😝我係重睇緊個飲品餐牌頭暈緊😝因為我第一次試呢類型飲品店,覺得好新鮮😁😁 我後來選左芒果熱情果優格果昔,買完就齊齊行返教會🤗一路行一路聽到她話好好飲好新鮮😋😋😋我都好認同,覺得好好飲,好新鮮,我地都話下次會再黎試其他口味,睇到佢門口有杯超級水果茶都好正,榴槤優格果昔,同埋分左牛奶系列同乳酸系列,呢D我都好想再試😝😋😋
👧🏻😋👅🍽✨優格果昔健康好味無負擔🥰-輕時光 Take Your Time🇭🇰 天后電氣道83號利景閣地下1號舖 🇭🇰-🍦主打健康足料yogurt drinks, 用真生果唔係用果味糖漿, original yogurt+生果原味道, 成杯飲晒都冇罪疚感🍦客人可以寄存印仔卡係鋪頭, 唔使驚唔記得拎, 超多捧場熟客🥰-🧡木瓜優格果昔 (L) $50💯期間限定款式❣️ 每過一排鋪頭就會更迎門外foam board有時令水果💯橙白色淡淡掛杯好靚, 木瓜清甜, 因為用果肉打仲有少少木瓜衣咬口-🍍菠蘿優格果昔 (L) $46✨菠蘿水份多飲落更幼滑, 酸酸甜甜好fresh, 啖啖都飲得出菠蘿甜味
👧🏻😋👅🍽✨
優格果昔健康好味無負擔🥰