2023-03-20 97 瀏覽
本身都唔留開食評,大家見到要三思,叫咗個沖繩和佐賀便當,每個便當差唔多90一個,全個便當啲汁主要係甜味,完全唔夾,入邊有刺身,但好似唔係太新鮮,最出事係個咖哩,真心衰過12$店咖哩,全餐最好得杯茶,食完仲要肚痛,一定冇下次。😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
2023-03-20
2023-03-18 85 瀏覽
每次經過都有留意到呢間小店一直都好多人光顧,包括外賣同堂食,門口放置餐牌,亦見價錢親民😄以QR code落單快捷方便一目了然!福岡便當( $78 )~炸豬扒份量非常大而且外脆內嫰,豬軟骨非常入味而且入口即化,當中嘅咖喱汁拌飯一流。滋味雞翼套餐( $98 )~作為雞翼控嘅我一次過可以食到蜜糖烤雞翼及名古屋炸雞翼,真係非常幸福😍兩種雞翼各有風味,個人比較喜歡名古屋炸雞翼,夠晒香脆同時可保留肉汁👍🏻另外,配上三文魚壽司兩件,可以滿足到熟食同刺身嘅兩個願望😍食咗咁多款嘢食都係$183,重點係飲品可以以半價加配,而且不設加一非常抵!下次一定會再幫襯🫶🏻

以QR code落單快捷方便一目了然!

2023-03-17 74 瀏覽
首先d侍應好似唔想做咁丶我一入去、啤住我丶咩事?😅搞到我以為糸唔係未開始晚市、好奇怪用QR落單丶但冇QR CODE😅😅咁我問佢拎丶佢答我:咪比咗你lo😅😅😅我真係立即火起丶最後原來我枱qr code 丶佢比咗另一枱客之後所有食物都𣎴好吃丶賣相又差丶d侍應好慢好慢丶真係唔想做咁丶$2xx 好貴、唔知食咗d咩咁😅😅😅😅真係唔明點解平時行過咁多人食丶又好多人叫外賣丶嘜要求咁差😅😅我不會再食

2023-03-14 68 瀏覽
店舖晚上越來越熱鬧,不少台客湧入,,店員還是維持良好服務,不過我怕人多,新叫外賣打包回家。豬骨拉麵,濃郁豬骨湯底,魅力所在是拉麵吸收了湯頭精華仍然軟滑彈牙。😳宮崎便當打開有四格,分別為日式咖哩汁配珍珠米飯、燒汁雞扒、七味燒豬頸肉配茄子和蒜蓉螺肉,看起來十分吸引,雞扒軟滑,豬頸肉和茄子經炭烤後更濃味,飯填滿了整格,份量十足,加上誘人的咖哩汁更增風味。😄😄名古屋便當出乎意料之外,竟有如此多美食:味付螺肉、魚餅和炸雞等,可說具備所有所需,好似寶物袋般任取所需,飽足無比。☺️☺️炸雞軟骨香脆可口,肉丸子口感飽滿👍🏼另點了三文魚魚子壽司,十分新鮮超值,超級滿足。總括而言,這間餐廳物超所值又正宗,會再次光顧。

炸雞軟骨香脆可口,肉丸子口感飽滿👍🏼

另點了三文魚魚子壽司,十分新鮮超值,超級滿足。

總括而言,這間餐廳物超所值又正宗,會再次光顧。
2023-03-11 63 瀏覽
來到附近探朋友,朋友說這間日式料理十分受歡迎,可惜我們來到的時候實在太多人了,出面排隊滿滿,最後我們決定買外賣回家吃。我點這款是沖繩便當,入面是有吉列千層芝心豬扒、汁燒金菇牛肉卷、刺身、螺肉及醬汁飯。吉列芝心豬扒揸得非常香口,入面啲芝士濃濃的,非常大份!汁燒金菇牛肉卷,也是香濃的醬汁味,刺身等等都算新鮮,白飯可以配咖喱或者燒汁,這個便當味道算是不錯,份量也足夠~另外一款叫了迷你三文魚親子丼拼迷你豬軟骨飯,其實份量都非常足,胃口小的未必吃得完。三文魚親子丼配有沙律醬可以撈飯吃,粒粒三文魚子脆卜卜,豬軟骨煮得軟林,三文魚味噌湯也是濃濃的,兩個人胃口不大的話,一起吃也足夠!

外賣自取
2023-02-25 53 瀏覽
聽朋友同openrice 介紹,係雲疊都有間開左一排既日式料理,主打食便當同丼飯既🍱🍱門面幾有日式feel 既☺️☺️☺️便當價錢唔貴,合理吸引既👍🏻👍🏻👍🏻仲有啲拉麵同烏冬,有機會下次行過再試呀🙈🙈價錢都算抵既便當$92,小食夠熱夠脆,仲要有幾片刺身,個人黎講算係抵食既👍🏻👍🏻👍🏻一個男士食應該都足夠份量既😊😊😊成個便當都吸引既,食得出店家既用心可以再試推介(4/5⭐️⭐️⭐️⭐️)

門面幾有日式feel 既☺️☺️☺️
便當價錢唔貴,合理吸引既👍🏻👍🏻👍🏻

仲有啲拉麵同烏冬,有機會下次行過再試呀🙈🙈
價錢都算抵既
一個男士食應該都足夠份量既😊😊😊
成個便當都吸引既,食得出店家既用心
可以再試
推介(4/5⭐️⭐️⭐️⭐️)
2023-02-25 30 瀏覽
行過雲疊,見到有間食日式料理既餐廳,自己一條友行入去食下🫢🫢🫢🫢🫢店中裝修都幾有日本風味既,所以比佢吸引左,價錢感覺唔太貴,平民化既☺️☺️☺️☺️角粒魚生丼飯($7️⃣2️⃣)有味噌湯送既🍵🍵🍵🍵🍵其實都幾抵食,係市區呢個飯起碼過百⋯其實離開時係隔離店都要賣9️⃣8️⃣🫢🫢所以我覺得個價對得住質素既👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢間仲有好多野想試既,有機會會再黎👍🏻

角粒魚生丼飯($7️⃣2️⃣)
有味噌湯送既🍵🍵🍵🍵🍵

其實都幾抵食,係市區呢個飯起碼過百⋯
其實離開時係隔離店都要賣9️⃣8️⃣🫢🫢
所以我覺得個價對得住質素既👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

呢間仲有好多野想試既,有機會會再黎👍🏻
2023-02-21
2023-02-20 40 瀏覽
今晚同老婆係屋企附近揾食,老婆話想食丼飯,我哋去左係大圍雲疊花園附近既豬屋料理食晚餐😆😆門外同店鋪入面都有餐牌店鋪裝修幾有格調店鋪用既係自助QR code 落單系統,落單簡易,一目了然👍🏻👍🏻👍🏻老婆點左北海角切雜錦魚生丼-附送三文魚味噌湯($72),另加配三文魚壽司($20)魚生粒好多,飯係好香既丼飯,有啲似壽司飯咁,勁大碗!呢個價錢抵食👍🏻性價比高!另外,三文魚味噌湯,湯料好多,仲有好幾片三文魚肉係入面,完全唔腥!好飲👍🏻三文魚壽司都好食,壽司飯好食👍🏻重點推介沖繩便當❤️❤️❤️($96)呢個落單時寫左要等15分鐘,但我覺得好值!!!因為便當中所有食物都好好食!飯方面可選多飯/少飯,呢點要一讚啊👍🏻我比較大食,點左多飯,咖哩汁好足夠👍🏻可以撈得哂成個飯☺️☺️☺️☺️☺️便當有1️⃣吉列千層流心豬扒2️⃣金菇牛肉卷3️⃣三文魚,帶子,甜蝦刺身4️⃣咖哩飯5️⃣螺肉相當抵食👍🏻三文魚刺身勁厚重點推介⭐️⭐️⭐️⭐️吉列千層流心豬扒⭐️⭐️⭐️⭐️香脆得黎夾流心芝士,熱辣辣得黎又唔會辣咀,豬扒好鬆軟❤️❤️老婆都係咁讚好食🙈係街好怕食金菇肥牛卷,因為坊間普遍難咬開,但店主好細心將佢一分為二,一口一啖好開心👍🏻👍🏻最後2個人又係棒住個肚走!
門外同店鋪入面都有餐牌
店鋪裝修幾有格調

三文魚壽司都好食,壽司飯好食👍🏻

重點推介沖繩便當❤️❤️❤️($96)
呢個落單時寫左要等15分鐘,但我覺得好值!!!
因為便當中所有食物都好好食!
飯方面可選多飯/少飯,呢點要一讚啊👍🏻

相當抵食👍🏻
三文魚刺身勁厚
重點推介⭐️⭐️⭐️⭐️吉列千層流心豬扒⭐️⭐️⭐️⭐️
老婆都係咁讚好食🙈

最後2個人又係棒住個肚走!大滿足!

• 沖繩便當
2023-02-16 41 瀏覽
放工唔想煮🌝🌝又想食得清清地咁就揀日本料理🤣🤣🤣叫咗take away 咁就可以電視汁撈飯😎😎見到大圍豬屋 好似幾多好評價錢都合理感覺有好多選擇 今次就試吓😚😚😆😆首先要讚吓佢個外賣袋好實淨嗰種 之後可以做shopping bag返到屋企訊息,佢仲放咗幾舊乾冰保持啲外賣魚生新鮮😳😳係咪好抵讚先?🤣去拎takeaway 嘅時間未到7點都已經幾滿座叫咗兩款食物一個係沖繩便當 另一個係魚生丼😆沖繩便當+ 魚生其實好抵食 真係好啱男人食魚生味道唔錯 👍🏽呢個係炸吉列芝士豬扒真係食得出有芝士係入面㗎!Very juicy 另外 肥牛金菇卷同埋螺都不錯吃喔😁咖喱飯就比較重洋蔥味所以都甜啲不過我唔係洋蔥愛好者 下次我會揀燒汁😆😆😆五色海鮮丼飯+ 麵豉湯海鮮丼嘅魚生全部都好啱我口味有赤貝 三文魚 大蝦 海膽同埋凡立貝唔錯唔錯佢個麵豉湯 仲要有三文魚肉喺入面呢個係好驚喜其實佢本Menu好厚好多唔同嘅便當同埋丼飯好似仲有燒物呀 火鍋呀都真係有啲排試
放工唔想煮🌝🌝又想食得清清地
咁就揀日本料理🤣🤣🤣
叫咗take away 咁就可以電視汁撈飯😎😎
見到大圍豬屋 好似幾多好評價錢都合理
感覺有好多選擇 今次就試吓
😚😚😆😆

首先要讚吓佢個外賣袋
好實淨嗰種 之後可以做shopping bag
返到屋企訊息,佢仲放咗幾舊乾冰
保持啲外賣魚生新鮮😳😳

沖繩便當+ 魚生

其實好抵食 真係好啱男人食

魚生味道唔錯 👍🏽

呢個係炸吉列芝士豬扒
真係食得出有芝士係入面㗎!
Very juicy

好多唔同嘅便當同埋丼飯
好似仲有燒物呀 火鍋
都真係有啲排試

2023-02-15 39 瀏覽
今日去大圍探朋友,佢帶左我去食日本野。餐廳裝修風格以日系為主,牆身貼滿不同日本懸名的火車站牌,好有日本feel。餐牌好多元化,包括刺身丼定食、豬豬豬全部都豬、雞雞雞全部都係雞、鮮鮮鮮全部都係海鮮、一品料理、特色卷物、刺身系列、壽司系列、冷盤、田園系列、海鮮系列、滋味系列、飲品就有精選特飲、酒精飲品。名古屋便當: 包括有薄燒鰻魚、日式炸嫩雞、日式圓蔥魚餅、咖哩飯、味付螺肉,認真豐富。鰻魚肥美肉厚,沒有碎骨,燒得好香;炸雞好嫩滑;咖哩飯味道甜甜地,薯仔紅蘿蔔煮得軟腍;螺肉爽口。北海角切雜錦刺身丼定食: 有各種切粒魚生鋪滿飯面,新鮮肥美,仲附送三文魚味噌湯。日本直送卷蛋: 今日係紅莓味,軟綿綿,一啖一口,甜蜜蜜。總結,出餐快、價錢經濟,下次要再嚟試下其他特色便當。

日本直送卷蛋: 今日係紅莓味,軟綿綿,一啖一口,甜蜜蜜。

總結,出餐快、價錢經濟,下次要再嚟試下其他特色便當。
  • 名古屋便當
2023-02-10 27 瀏覽
遲咗收工唔想煮飯,又想食下日本嘢,又唔想去咁遠,就search下區內有乜日本嘢食。見到近近地雲疊花園有間日本嘢就去睇吓,諗住坐低食,但見full full 地,就決定買外賣返屋企食。睇圖都幾吸引,又想食下炸嘢,就買左個秋田便當,再買多個沖繩俾屋企果個。兩個便當$190左右,日本野,依一刻諗住應該唔夠飽,已經諗定宵夜食乜。便當製作需時,雖然唔係好耐,但係都要等一陣。店舖好細心咁安排咗啲櫈喺出邊俾人等👍🏾👍🏾等咗大概10分鐘,叫我號碼。見到我個餐,出現驚喜一,個外賣袋好靚好可愛😻😻😻😻😻😻咁之後就當然係呢個外賣返屋企食。行程九個字,返到屋企,驚喜陸續出現!炸物!依然脆!雞扒無炸到好乾,有汁,芝心豬扒唔會膩!豬軟骨!淋得來有咬口,金菇牛,有燒出來既脆邊!刺身除左新鮮之後,店家都好細心,每盒刺身都有冰保冷!個咖哩飯個咖哩係大眾口味,偏甜,亦都合我口味!如果食晒之後係覺得勁飽,已經唔再需要諗燒夜食乜😹😹總括而言,我係估唔到區內有間咁好嘅日本便當餐廳,我相信我短期之內都會再幫襯,試吓去其他便當同埋嘢食😼

炸物!依然脆!雞扒無炸到好乾,有汁,芝心豬扒唔會膩!

豬軟骨!淋得來有咬口,金菇牛,有燒出來既脆邊!

刺身除左新鮮之後,店家都好細心,每盒刺身都有冰保冷!

個咖哩飯個咖哩係大眾口味,偏甜,亦都合我口味!

如果食晒之後係覺得勁飽,已經唔再需要諗燒夜食乜😹😹

• 沖繩便當
2023-02-01 25 瀏覽
今日大圍見完客,唔想煮,就係附近既豬屋買外賣。四個人,叫咗三個餐,剛好$200,就食飽飽。日式炸雞拼吉列大蝦咖喱飯$59雖然啲雞係炸完,但係仍然keep 到好Juicy。吉列大蝦啲肉亦都好爽。日式叉燒豬骨湯拉麵$61雖然係外賣,但係啲麵一啲都無變淋。店家好細心,將湯同面分開。义燒肥瘦適中。福岡便當$80便當可以選擇咖喱飯或者燒汁飯變返好豐富,有一大大嘅吉列豬扒,有豬軟骨,有日式魚餅兩件,仲有味付螺肉。有機會下次經過一定會再幫襯。

日式炸雞拼吉列大蝦咖喱飯$59

日式叉燒豬骨湯拉麵$61

福岡便當$80
便當可以選擇咖喱飯或者燒汁飯

有機會下次經過一定會再幫襯。

2023-01-31 39 瀏覽
日本便當一向好精緻選擇好多,今日嚟到大圍呢間專食日本便當嘅餐廳豬屋! 我哋叫咗兩款便當🍱超級豐富, 特別喜歡佢既炸物:⭐️沖繩便當(吉列芝心豬扒 汁燒金菇牛肉卷 刺身-三文魚 带子 甜蝦1隻,咖哩飯、味付螺肉)⭐️鹿兒島便當(汁煮豬軟骨 吉列大蝦 刺身三種 三文魚 带子 甜蝦 咖哩飯,味付螺肉)當中吉列大蝦同埋豬扒係我嘅最愛!酥脆而裏面嘅肉汁亦都鎖住😙而另外都叫左幾款小食 分別係串燒 壽司同炒雜菜 ,同好唔錯👍呢間日本餐廳價錢好抵食,而且味道唔錯,見咗好多間街坊幫襯!

我哋叫咗兩款便當🍱超級豐富, 特別喜歡佢既炸物:

⭐️沖繩便當

⭐️鹿兒島便當
肉)

當中吉列大蝦同埋豬扒係我嘅最愛!酥脆而裏面嘅肉汁亦都鎖住😙

2023-01-10 50 瀏覽
今晚唔想煮飯,返工後去左屋企附近嘅豬屋食飯。豬屋店裏店外裝修都貼近日本居酒屋風格。供應嘅食物方面,由串燒、刺身、壽司到日式丼都有。餐廳嘅食物多元化,不過由於係掃QR code上網落單,所以成個餐單都可以一目了然。我哋今日叫左軟殼蟹沙律、福岡便當(豬肉為主)同奈良便當(雞肉為主)各一。餐廳上餐速度頗快,晚膳時間落單後十分鐘內已經上哂所有食物。沙律蔬菜好多,想攝入纖維嘅人必叫。此外,軟殼蟹全體炸得好脆口,尤其是蟹腳部分嘅脆度可謂同薯片差唔多。至於丼方面,飯量適中。不論係豬肉或雞肉嘅飯盒,丼中都有唔同種類嘅小菜,將同一類肉食以唔同口味同烹調方式呈現出黎。當中,吉列豬扒同雞塊粉衣唔太厚,而肉質炸完仍然嫩滑有肉汁。雖然係間民生區小店,但食物質素而言,呢間餐廳值得一試。
今晚唔想煮飯,返工後去左屋企附近嘅豬屋食飯。

豬屋店裏店外裝修都貼近日本居酒屋風格。供應嘅食物方面,由串燒、刺身壽司到日式丼都有。餐廳嘅食物多元化,不過由於係掃QR code上網落單,所以成個餐單都可以一目了然。

2023-01-09 34 瀏覽
豬屋早幾日去搵住喺大圍嘅朋友,估唔到喺大圍站附近有個自成一角嘅小村落,chill chill幾好feel。之後朋友帶咗我去呢間豬屋食飯,感覺都十分良好。我地叫咗兩個日式便當,一個係沖繩便當,一個係青森便當。沖繩便當入邊有吉列千層芝士豬扒、汁燒金菇牛肉卷,仲有好鮮甜嘅三文魚帶子同甜蝦刺身。我最鍾意吉列千層芝士豬扒,油香味濃厚。青森便當入邊就有七味燒豬頸肉、汁煮豬軟骨、蟹籽加州卷、味付螺肉同埋咖喱飯。朋友心水嘅係汁燒豬軟骨,佢話煮到好淋又好入味,而我最最鍾意七位燒豬頸肉,佢表層燒到脆卜卜,口感極佳。我地重order咗三款壽司,分別係炙燒三文魚腩壽司、花之戀同帶子壽司,兩款都好好味,質素唔會差過壽司專門店,個燒三文魚腩好有油脂嘅甘香味🥰除此之外,我地都叫咗兩串串燒、一碗拉麵同埋飲咗一杯奶香味濃嘅牛乳,全部都好正,係大滿足嘅一餐🤌
豬屋