2021-04-11 2899 瀏覽
心血來潮 想食譚仔嚟到旺角呢度 等咗一陣就安排入座叫咗兩碗米線 蒜泥白肉 尖椒皮蛋小食例排嚟先先皮蛋正常 蒜泥白肉嘅汁少得可憐🥺姐姐都好好 肯加返多啲汁當小食食到差唔多 我睇吓張單33分落單 58分都未見到米線蹤影望望出菜位 阿姐好忙咁包外賣堂食單出菜速度佔約1/3明白假日係忙嘅 得多5分鐘左右米線終於出場一碗3餸3小辣一碗2餸重慶酸辣食咗幾啖 唔對路 個味同我平日食嘅完全唔同重慶得酸味麻辣淡到似水食咗一陣 放棄了未試過食剩咁多 好失望忙還忙 都要保持質素呢間真係要入黑名單🤦🏻‍♂️
心血來潮 想食譚仔
未試過食剩咁多 好失望
忙還忙 都要保持質素
呢間真係要入黑名單🤦🏻‍♂️
2021-04-05 1226 瀏覽
脆肉鯇泡椒粉線 叫左五小辣要讚既個脆肉鯇 因為好爽口彈牙 平時唔食魚既我都覺得好正 仲要冇骨口感好似食緊珊瑚蚌咁 好搞笑但個湯底怪怪地 唔識形容之後個姐姐 問我地試唔試新野桂花茶 全名唔記得好好飲 唔會太甜 值得再試希望唔好咁快下架
脆肉鯇泡椒粉線 叫左五小辣

要讚既個脆肉鯇 因為好爽口彈牙 平時唔食魚既我都覺得好正
仲要冇骨

口感好似食緊珊瑚蚌咁 好搞笑

但個湯底怪怪地 唔識形容

之後個姐姐 問我地試唔試新野

桂花茶 全名唔記得

好好飲
唔會太甜 值得再試

希望唔好咁快下架
2021-03-14 1505 瀏覽
呢次試下佢出左一排既菠蘿冰,裡面真係有幾塊菠蘿,而且一啖飲落去仲有d細個時候去士多買一塊塊菠蘿冰既味道,唔太甜好好飲!另外麻辣豬耳都係每次必叫項目,醬汁小麻辣,認真惹味!
2021-02-23 2002 瀏覽
見譚仔出咗隻泡椒脆肉鯇米線幾吸引,嗌外賣又有優惠就試下佢。一打開碗米線好似冇咩料咁,原來啲魚肉係底。魚有幾脆,加左錢要蕃茄小辣湯底,同淡味既魚肉幾夾。
2021-02-04 1859 瀏覽
有冇譚仔Fans 呀?💗譚仔又有新產品推出啦,就係✨泡椒酸菜脆鯇米線,今次嘅湯底用左🌶泡椒, 青剁椒, 指天椒,辣嘅層次更加鮮明🔥。配上爽口香甜嘅酸菜,同埋脆肉鯇🐟,真係好正。值得一讚嘅係,脆肉鯇幾乎無骨,食嘅時候唔會比魚骨哽親。😬食辣嘅湯米線,點少得一杯❄️冰飲呀。今次我嗌左凍豆花黑糖薑母茶,豆花同薑母茶配合得好好,甜甜地可以解辣💗#譚仔 #譚仔雲南米線
有冇譚仔Fans 呀?💗

#譚仔 #譚仔雲南米線
2021-01-26 1258 瀏覽
今日午餐食咗泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇湯底好夠味👍🏻好香 抵鑽脆肉鯇好有驚喜 有鮮味 而且夠爽口本身唔係太鐘意脆肉鯇 驚有腥味 但係呢個完全唔會腥下次會再食😆真心推薦大家食!🤤
今日午餐食咗泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇
真心推薦大家食!🤤

泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇
泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇
2021-01-17 1442 瀏覽
🌶泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇 $42Pickled Chili Sauerkraut Fish Soup Rice Noodles湯底超正!微辣之餘酸酸味味,三重辣椒果然令湯底層次提昇👍🏻點咗小辣嘅朋友,食到出哂汗😆
🌶泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇 $42

2020-12-29 1952 瀏覽
又黎食最鍾意既米線店譚仔,今次想食辣嘢,叫咗麻辣湯底3小辣,餸就叫咗雞肉,雞肉都好嫩好滑,好味道,啲配菜腐竹同個麻辣湯底好夾,麻辣湯底食得出有少少花椒味,最鍾意,夠麻下次再試下其他餸先
下次再試下其他餸先
2020-11-01 5404 瀏覽
魚肉係好hit嘅食物,所以最近,好多米線店都鍾意用魚肉做餸。作為愛食魚肉嘅人,就去試下新出嘅新菜式。湯底飲落都幾甜,好有木瓜特別嘅甜味,仲有木瓜蓉添,脆肉鯇真係唔講得,片片都係爽口。
香港人個個都識譚仔 但係其實譚仔有一個冇咩人知既隱藏美味湯底...(如果一早知唔好意思)《重慶酸辣湯底》呢個湯唔係啲咩新野啦 已經係譚仔既菜單好耐...但係我發現到 原來冇咩人識叫!咁好食既湯底冇人賞識太可惜啦!首先 重慶我叫3小辣 唔好睇佢紅卜卜 係絕對冇麻辣3小咁勁既 所以人人都岩食~重慶重點係:麻、辣、酸、香 食落去就似重慶麻辣火鍋 但係比佢酸左啲 重口味轟炸食客既味蕾~好香濃 比起麻辣更加濃厚 配搭索湯既米線🍜~一流!呢篇文純想介紹下我最鐘意既湯底 比多啲人知😃

呢篇文純想介紹下我最鐘意既湯底 比多啲人知😃
2020-10-25 1889 瀏覽
早前三哥推出過酸菜魚米線味道不錯👍🏻今次一知道譚仔推出$39木瓜魚湯脆肉鯇米缐已經好想吃😍對我來説吃米線當然要辣的才好吃😋也可能因為我選了辣的關系所以好像有一點蓋過湯本身的味道。木瓜是非常甜(很熟的那種)魚片比起三哥的脆魚鯇米線好,因為沒有很多細骨在𥚃面吃起來比較方便☺️但美中不足湯裡魚肉不一致,有些魚肉顏色比較深有點不新鮮的感覺整體感覺不錯❤️❤️❤️份量非常足👍🏻就算不再附加任何配料,單點都已經很足夠值得再吃😋
早前三哥推出過酸菜魚米線味道不錯👍🏻
今次一知道譚仔推出
$39木瓜魚湯脆肉鯇米缐已經好想吃😍
對我來説吃米線當然要辣的才好吃😋
也可能因為我選了辣的關系所以好像有一點蓋過湯本身的味道。
木瓜是非常甜(很熟的那種)
魚片比起三哥的脆魚鯇米線好,
因為沒有很多細骨在𥚃面
吃起來比較方便☺️
整體感覺不錯❤️❤️❤️
份量非常足👍🏻
就算不再附加任何配料,單點都已經很足夠
值得再吃😋
2020-10-20 1265 瀏覽
每次食譚仔都淨係食米線,今日又唔係想食啲好飽肚嘅嘢,但又想試吓新野,所以就帶咗三隻土匪雞翼。土匪雞翼嘅賣相好靚,好吸引,會係你一見就會想食嘅感覺。依個味道偏鹹但配搭得好好,一試唔停口!
2020-06-16 10985 瀏覽
第一次食譚仔嘅時候,完全唔明白佢點樣分辣嘅程度,譚仔阿姐見我第一次,就提議試吓10小辣先,我仲問佢10小辣是否等於小辣嘅10倍🤣,經佢解釋後,我就叫咗5小辣😁;呢種分辣嘅程度,似乎係譚仔首創🤔今日未夠12點就路過呢一間,佢啱啱開門,我一個人唔使等位,就入去坐低咗,叫咗碗套餐4小辣。可能剛開門未準備好,都等咗成15分鐘碗米線才到。一貫大大碗,幾好味,賣相比較凌亂,不過譚仔當然唔係講賣相啦😅。呢間分店第一次嚟,好似冇平時食開嘅4小辣咁辣。譚仔味道唔錯,加上價錢超大眾化,所以咁多人一直幫襯。

2020-06-14
2020-05-13 5124 瀏覽
譚仔嘅湯底真係令人回味無窮,不過近排去譚仔食,佢嘅湯底好似冇以前咁好,水準好似差咗少少,不過都係少少姐,米線嘅份量一樣都係咁,都係想多啲嘅,我鍾意食譚仔嘅辣湯底,例如酸辣麻辣,依啲都比較開胃,啱晒呢個夏天食。
2020-02-10 9936 瀏覽
新年嘅時候,知道「譚仔」推出左新春限定版嘅套餐過橋米線—『金裝接財神過橋米線』,同埋『四季平安小食拼盤』,最鐘意食「譚仔」嘅男朋友,一知道呢個消息,就嚷着新年一定試下!😂小妹我幾經辛苦先搵到呢間旺角分店開門。希望下一年「譚仔」可以出個開門嘅分店list,唔洗再摸門釘啦!🙏🏾有一樣野要留意嘅係,新年期間,「譚仔」係需要收加一服務費架!金裝接財神過橋米線($78)加入左賀年食材:黃金蟹蓋 、 常滿福袋 、 笑蝦蝦 ,再配上平時套餐都有嘅15款配料,用料都算豐盛。小妹幾欣賞佢嘅創意,不過質素就麻麻地,佢比正常過橋米線貴左$20,唔係幾符合性價比。笑蝦蝦只有兩隻蝦,食得出係雪藏蝦,無咩鮮味,常滿福袋嘅腐皮豆卜裏面包住嘅係豬肉,比係平時食開嘅魚肉或蝦膠感覺古怪,唔係好夾。黃金蟹蓋算係最出色,魚肉中溝左d蟹肉,口感都算爽彈,味道幾鮮香。不過四季平安小食拼盤($28)就好正!❤有豬耳、口水雞翼、木耳和笑口棗,4款小食,都唔洗$30,抵食!👍🏻

新年嘅時候,
知道「譚仔」推出左新春限定版嘅
套餐過橋米線—『金裝接財神過橋米線』,
同埋『四季平安小食拼盤』,
最鐘意食「譚仔」嘅男朋友,
一知道呢個消息,
就嚷着新年一定試下!😂
小妹我幾經辛苦先搵到呢間旺角分店開門。
希望下一年「譚仔」可以出個開門嘅分店list,
唔洗再摸門釘啦!🙏🏾
有一樣野要留意嘅係,
新年期間,「譚仔」係需要收加一服務費架!

金裝接財神過橋米線($78)

小妹幾欣賞佢嘅創意,不過質素就麻麻地,
佢比正常過橋米線貴左$20,唔係幾符合性價比。
黃金蟹蓋算係最出色,
魚肉中溝左d蟹肉,口感都算爽彈,味道幾鮮香。

不過四季平安小食拼盤($28)就好正!❤
有豬耳、口水雞翼、木耳和笑口棗,
4款小食,都唔洗$30,抵食!👍🏻