kaiching_c

kaiching_c

我是 kaiching_c
訊息
正顯示第 110 篇(共 31 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
MAY 21

已經好多次黎呢間食野,佢既咖哩炒蟹真係超級好食,泰國咖哩正宗入味,醬汁香濃夠多,有好香既蟹膏味,仲可以拎黎撈飯食!芒果糯米飯亦都係經典,芒果好甜,糯米飯食落煙韌有咬口,搭配椰奶口感豐富,相當正宗lol
MAY 21

見有買五送一優惠就黎試下,榴蓮味係即叫即整,所以要等耐小小,但咬落去好重榴蓮味,裡面仲隱約食到榴蓮果肉,上面仲有榴蓮cream!另外朱古力榛子口味亦都好食,上面塗滿巧克力榛子醬,口感豐富香濃,甜在心頭excited
南乳雞球米線
芋香珍珠奶茶
MAY 21

南乳雞球米線真係必食招牌,雞球每次都係熱辣辣脆卜卜,雞皮炸到好香酥脆,雞肉咬落唔老好鬆口,隔離仲有好香既南乳醬,香濃惹味,搭配一齊食好特別,芋香珍珠奶茶芋頭味好香,唔會特別甜!
1 推介
Rockywai99
原味班戟
MAY 21

今次叫左最基本既原味班戟試下,班戟好鬆軟,蛋味香濃,超級易切,入口即溶,撈埋上面既忌廉一齊食口感真係一流!同埋佢唔會太過甜!另外水果味班戟都非常好味,水果足料新鮮!
大雞排
胡麻雞翅
MAY 21

每隻雞翼都好香,聞落去已經有大好陣香辣味,咬落去有好重既胡椒味同埋條脷會麻麻地既感覺,雞翼皮就炸到好脆口,但唔會覺得太油太膩,另外招牌大豬扒都係比叫之選,大大塊脆卜卜yummy
干鍋肥腸
辣子雞
APR 21

試左酸菜魚,乾鍋肥腸,辣子雞,水煮牛肉,每一樣菜都好辣,好正宗既四川麻辣味道,肥腸有個爐一直煎住食,食到最尾就會變脆,口感又唔同左!而且份量都夠食,一定要配白飯,辣辣地送飯一流!like
紅燒牛肉麵
APR 21

每次黎茶木必叫主食紅燒牛肉麵,甜品草莓磚塊。佢既牛肉麵湯底好夠味,牛肉亦都好軟口,草莓磚塊上面既雪糕撈埋下面脆脆既多士一齊食,口感好有衝突但非常match,超級好食!
卡邦尼炒韓式年糕
草莓芝士奶蓋
APR 21

第一次路過試下,叫左卡邦尼韓式炒年糕同埋芝士草莓奶蓋,炒年糕口感好煙韌,好有咬口,而且芝士味好濃,但係全碟食晒有小小膩。至於芝士草莓奶蓋就好驚喜,賣相好睇之餘,佢既芝士奶蓋好香濃,好快就飲哂!
海鮮丼
燒明太子雞翼
APR 21

第一次去試呢間,很有日本壽司店既感覺。至於食物方面,大推三文魚親子丼!佢既三文魚非常新鮮,完全唔會有腥味,連我平時少食三文魚都覺得好好食,另外份量真係相當多,食晒d飯都仲剩低好多三文魚塊,而且每一塊都大大塊,入口即化,大推!!love
牛柳
三拍子牛扒
200g牛柳
APR 21

呢間舖已經食過好多次,每次去都一定會叫既就係呢到既招牌菜石燒三拍子牛扒,石板就係面前燒舊牛扒,幾成熟都由自己決定,食落去口感一流,而且一刀就可以切得斷,肉汁爆棚。另外一個特色就係門口既販賣機,非常有日本既特色,完全自助,如果唔識用都會有職員過黎幫忙likelike
Top