招聘中
4天前
4天前
11天前
11天前
更多筍工 (9)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2023-07-24 234 瀏覽
真水煮湯軟殼蟹米線我下次應該問一問軟殼蟹是怎樣處理,估唔到係真係用水煮湯黎煮佢。好難幻想水煮湯煮過吧軟殼蟹會有幾好食。結果黎到一食係靭皮嘅軟殼蟹,咬落去係水煮湯,口感比水蟹更水蟹,少少蟹肉口感都冇。水煮湯嘅緣故都唔奢望有幾多蟹味,所以似食緊韌皮嘅蟹柳 ?! 可能蟹柳啲假肉都比佢好口感。平時都係食譚仔,譚仔3哥幾乎只食個幾次因為湯底同米線質感都好似譚仔比較好唔要魚腐加了豬肝。豬肝咬開雖然熟但係紅色嘅,原因可能係未放好血,或者係人造色素可能?!口感好老,過熟。
真水煮湯軟殼蟹米線

平時都係食譚仔,譚仔3哥幾乎只食個幾次
因為湯底同米線質感都好似譚仔比較好

唔要魚腐加了豬肝。

口感好老,過熟。

2023-07-17 236 瀏覽
自從三哥出咗少少茄子之後,我就好少叫土匪雞翼做小食,雖然孫燒茄子都真係幾油膩,但真心推介,勁多蒜泥鋪面,茄子燒完之後好軟稔,孫儷用嚟撈米線,簡直係一流,真係超級惹味!
2023-06-28 1642 瀏覽
🍜 #譚仔三哥雲南米線譚仔三哥又出新嘢喇‼️ 鍾意食辣嘅三哥fans要即刻去食喇🥳 今次同男朋友黎到食依個集香麻辛辣於一身既水煮湯底😗 事不宜遲一於就黎挑戰依個「大佬」 究竟會將我地推去辣味既天堂定天獄啦!🦀 三哥水煮湯軟殼蟹米線三哥既米線不嬲都係好好食!而今次個湯係進一步更好食啊😜點解?!因為今次軟殼蟹幫到曬手啊 除左啖啖湯都好足水煮既麻辛味之外🥳🤩 今次比起以往既係多左陣鮮味🤪 最重要係仲有如假包換既蟹肉比你去食😙 鮮甜冇骨之餘亦都索埋個湯 個外殼亦唔會話太熱氣 撈埋個湯勁惹味啊😍🐷 我是你的避風塘豬扒件依個豬扒咬落去既質感超級軟嫩😙 但係係出面一層層沾左好似金莎既避風塘香蒜脆脆同辣椒絲係會令你狂風四起😆💨味道香得黎唔會話太辣😎🧃 羅漢果然好解辣蘆薈特飲果然真係好解辣吓🤣 羅漢果出面飲得多 不過譚仔依個配搭真係幾天作之合😄岩岩食完啲重口味既野 羅漢果加埋蘆薈粒真係十分解辣😁而且唔會係死甜😙而係有清甜既感覺😎🍢 新米線食材:炸魚皮及豬紅依兩樣餸可能都係三哥迷引頸以待嘅配料之一😙 個炸魚皮🐟浸落湯係會有滋滋聲架😙 咬落仲勁脆😙! 三哥嘅豬紅都好彈實😄 鍾意食緊實豬紅嘅你絕對唔好放過啦🤪
🍜 #譚仔三哥雲南米線

🦀 三哥水煮湯軟殼蟹米線

🐷 我是你的避風塘豬扒件

🧃 羅漢果然好解辣蘆薈特飲

🍢 新米線食材:炸魚皮及豬紅
今日我食咗一碗過橋米線,真係好正啊!🥰首先,佢嘅湯底好鮮甜,🩷有非常濃郁嘅香味,令人一食就覺得好舒服。佢嘅橋桁米線都煮得剛剛好,唔會太腍或者太硬,🥳🥳口感好彈牙。仲有,佢嘅配料都好豐富,有雞牛豬肉、墨丸魚蛋等等,每啖都有不同嘅口感同埋滋味,好開胃‼️🫶🏻
今日我食咗一碗過橋米線,真係好正啊!🥰

2023-06-04 518 瀏覽
不知幾時開始,便❤️上酸🌶️🌶️辣。由酸辣湯底改吃麻辣湯底。也由十小辣吃到現在可吃中辣了。不過好多間分店的味道都大落差,有時上到枱個碗米線係暖的,有時個湯無味,好差。今日去呢間,再比多一次機會佢………🙏點幾去到,不用排隊。我哋上2/F雅座。去到時只有一枱外國人客人及我們。雖然譚仔阿姐同鬼佬🐔同🦆講,但阿姐都能應付自如,成功落單。✌️今日我叫了中辣麻辣湯(🐔肉+酸菜),個湯好濃味及堅辣,超ok。老公叫了個套餐及土匪🐔翼。他:個湯濃味,好吃。感覺這間分店的環境,員工態度及食物质量都👍👍👍。
不知幾時開始,便❤️上酸🌶️🌶️辣。

由酸辣湯底改吃麻辣湯底。

也由十小辣吃到現在可吃中辣了。

今日去呢間,再比多一次機會佢………🙏

點幾去到,不用排隊。我哋上2/F雅座。

去到時只有一枱外國人客人及我們。

老公叫了個套餐及土匪🐔翼。他:個湯濃味,好吃。

感覺這間分店的環境,員工態度及食物质量都👍👍👍。
2023-06-04
2023-05-30 302 瀏覽
If you're a fan of Yunnan cuisine, you won't want to miss out on 譚仔三哥's過橋米線. This restaurant serves up some of the best rice noodles I've ever had, with a wide range of delicious ingredients to choose from.On my recent visit, I opted for a combination of belly meat, chicken, beef, beef liver, fried sauce, sauerkraut, cuttlefish balls, bamboo fungus, and more. I was blown away by the variety and quality of the ingredients, which all worked together to create a rich and complex flavor profile.The

The rice noodles themselves were perfectly cooked, with a satisfying chewiness that made each bite a pleasure. The broth was deeply flavorful and comforting, with a slight spiciness that added just the right amount of kick. I was particularly impressed by the beef liver, which was cooked to perfection and added a wonderful depth of flavor to the dish.
2023-05-04 510 瀏覽
譚仔米線以其美味的米線湯底和豐富的配料而聞名。米線**:譚仔米線的米線口感綿滑細膩,Q彈有勁。米線是由大米粉製成,經過適當的烹調時間和火候,使其具有獨特的口感。米線不僅具有濃郁的米香,還具有一定的營養價值。湯底**:譚仔米線的湯底是其最具特色之處。一般來說,譚仔米線有多種湯底選擇,如:酸辣湯、清湯、豆花湯等。果然名不虛傳,好好味呀。 佢亦都做緊好多折扣優惠,有啲仲買一送一,好抵呀! 仲有學生優惠添,啱晒我哋!
譚仔米線以其美味的米線湯底和豐富的配料而聞名。

2023-04-27 457 瀏覽
中意食酸茶魚既我見到譚仔出酸菜魚緊係要黎試啦^^ 張廣告相係鯛魚加魚片頭 ,但可以轉其他同價值既配料,,一飲個湯底就知完全 唔合格,又唔太酸唔太辣,做唔到真正酸菜魚既味道,所以呢個湯底係絕對唔會 encore,反而佢恆常既湯底,清湯、酸辣湯底仲出色。
2023-04-23 339 瀏覽
職員態度極度無禮明明個餐就可以轉十小辣,又話唔可以,又態度極差自己唔清楚餐廳操作,就睇熟先幫人落單一開頭叫佢俾QR Code我自己落單,個職員自己嫌煩,又唔肯放食物又大大力放落枱,湯汁四射
職員態度極度無禮
明明個餐就可以轉十小辣,又話唔可以,又態度極差
自己唔清楚餐廳操作,就睇熟先幫人落單
放食物又大大力放落枱,湯汁四射
  • 土匪雞翼
  • 一戰酸鯛
2023-03-27 609 瀏覽
某一個2023年的晚上,一條友行完街,見呢度冇乜人排隊,就直入食返個過橋米線套餐,加土匪雞翼,凍檸茶少甜!我碗嘢轉左菜底,但食食吓見到啲豬肉片唔對路,大家可以望吓啲相!當時我即刻同個店員反映,但係佢堅持係熟喎,但呃鬼食豆腐咩?!如果熟咗,又點會係鴛鴦顏色?!店員點都唔換,死都話熟,我一個女人,又做唔出D咩,唯有谷住到氣咁了起晒豬肉出嚟 ,生豬肉喎!可以食到人生蟲囉!寧願唔食,都唔想自己入醫院囉!呢間譚仔永久black list!!!!!

呢間譚仔永久black list!!!!!

2023-03-26 452 瀏覽
叫左酸菜鯛魚米線同香烤豬柳,原本想叫土匪雞翼,但見豬柳$16平啲,就試下。點知叫左入致癌食物比自己,豬柳薄到似肉片都算,唔知係咪廚房既太得閒,燒到啲芝麻同舊肉燶哂。成舊野食落口係苦既,想死快啲真係可以買黎食。寧願比多8蚊買雞翼。果鯛魚正正常常,果湯底同平時既酸辣湯差唔多,少左層油,加多兩滴酸,唔好以為係出面酸辣魚咁既湯底,諗多左啦,🤡一啲都唔似。有啲酸菜但滾到都無咩味可以再出,陣味只係吸返湯底味。

有啲酸菜但滾到都無咩味可以再出,陣味只係吸返湯底味。
外賣自取
  • 香烤豬柳(如想食炭燒)
2023-03-14 463 瀏覽
#fatchubelly全港譚仔三哥米線(全港)烤原條鰻魚麻辣湯米線 (酸辣湯底)$42 譚仔三哥應該大部份都食過不過大家未必食過譚仔推出嘅新款嘅鰻魚米線😋依家仲要$42就食到喺超級市場買一條急凍鰻魚都要差唔多價錢💸一開始覺得鰻魚同米線未必夾🤨點知鰻魚甜甜地嘅燒汁配搭酸辣米線都幾得意鰻魚嘅味道其實同一般超級市場買到嘅急凍鰻魚冇乜分別同樣係冇骨,而且啖啖肉👍幾有驚喜嘅木魚絲甜甜地嘅口味同酸辣湯底都幾夾🤩總括而言鰻魚米線嘅CP值好高👍而且鰻魚同米線兩者出奇地夾經過三哥可以一試❤️⚠️我哋試過夜晚想食但係賣晒😖而且唔知個優惠做到幾時所以穩陣起見就早啲去食🤣PS: 喺譚仔定三哥fans呢? 😎(利申本人三哥fans)
#fatchubelly全港

譚仔三哥米線(全港)

烤原條鰻魚麻辣湯米線 (酸辣湯底)$42

一開始覺得鰻魚同米線未必夾🤨
點知鰻魚甜甜地嘅燒汁
配搭酸辣米線都幾得意

鰻魚嘅味道其實同一般超級市場買到嘅急凍鰻魚冇乜分別
同樣係冇骨,而且啖啖肉👍

幾有驚喜嘅木魚絲甜甜地嘅口味

但係賣晒😖
而且唔知個優惠做到幾時
所以穩陣起見就早啲去食🤣

PS: 喺譚仔定三哥fans呢? 😎
(利申本人三哥fans)

譚仔三哥頭號fans,最近見到佢出左新既三酸撈薯粉,即刻放工去左試下😍,總要係薯粉底,薯粉配辣真係無敵好食😍😍🥢三酸撈薯粉 ($45)薯粉包括了墨丸同豬肉兩樣食物,紐紋薯粉彈牙而且掛汁,調味同配料都超級豐富濃郁,配料包括有薄脆、花生、芫茜及蔥花等,好好食,我揀左中辣,好過癮,食得辣既不防試下🤤🤤🤤🤤另外,小編叫左杯凍檸茶解辣,一唔記得叫少甜就成杯好似糖水咁🥹大家記得下次要叫小甜喇😂

🥢三酸撈薯粉 ($45)

2023-02-18 507 瀏覽
耐無食就會想嚟食下譚仔米線,推薦佢嘅皮蛋, 蒜泥白肉,仲有必食嘅土匪雞翼!!米線如果中意爽口質感啲,可以落單啊譚仔姐姐要爽米,甘就唔會林baba無哂口感,價錢仲好大眾化
2023-02-13 401 瀏覽
平時對三哥既感覺都唔錯 今日呢間妲仔亞傘真係完全係效率低 問佢4餸米線只有優惠一$20一餸米線 竟然話唔得 一定要埋第二擊,明明寫明如果要半價土匪就一定要叫埋$20一餸米線,但並不等於叫左$20一餸就一定要叫埋半價米線,仲要無一個員工回應到我問題,到底員工質素在哪