招聘中
今天
2天前
更多筍工 (5)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2024-04-01 73 瀏覽
一向係譚仔三哥嘅fans,知道新推出「酸菜湯好Duck Duck 米線」,「烤烤味彩椒墨汁腸」,「芝麻奶蓋豆乳特飲」,第一時間試試佢!酸菜湯好Duck Duck 米線 $49今次有新配料「煙燻鴨胸」同「鴨腎花」,鴨腎份量十足,大件又有口感,食得好爽,煙鴨胸肉皮肉均勻,肉質都好嫩,配埋豆腐、酸菜等配料好豐富呀!酸菜湯味道夠酸又夠辣度,愈食愈上癮~烤烤味彩椒墨汁腸 $16呢個超推介三哥秘製的醬燒汁沾滿滿墨汁腸,食落香口,質感紮實又彈牙,一試愛上咗!黑芝麻奶蓋豆乳特飲豆味香濃,同芝麻奶蓋拌勻後,帶有黑芝麻香而且更順滑,大滿足呀!
一向係譚仔三哥嘅fans,知道新推出

酸菜湯好Duck Duck 米線 $49
夠酸又夠辣度,愈食愈上癮

烤烤味彩椒墨汁腸 $16
呢個超推介

黑芝麻奶蓋豆乳特飲
2024-03-27
2024-03-17 102 瀏覽
今日想食得清淡啲,就嚟咗譚仔三哥試佢哋嘅全素套餐。碗米線嘅份量仲好大添,整體食材都可以。最值得一讚嘅係佢哋嘅素炸醬,做得天衣無縫,好開胃。希望貴公司日後可以推出更多素食選擇。我叫咗碗素清湯底嘅素米線,配埋酥炸醬。米線嘅份量好足,食得好飽。素菜嘅種類都幾多,有菇類、豆腐、蔬菜等等。湯底嘅味道適中,都算夠味。素炸醬係呢碗米線嘅靈魂,好開胃同香口,食落口好有口感。呢碗素米線都好食不過湯底偏淡。希望譚仔三哥日後可以推出更多素食選擇,畀更多人可以享受到素食嘅美味。

2024-03-04
素米線
見到話有火鍋,上到嚟話冇。火鍋仲要唔係間間分店都有。又唔寫邊間分店有邊間分店冇。咁點知究竟邊間分店先有得食呢?。轉燈搭車過黎食火鍋,又唔講幾多點截單如果火鍋會提早截單,係咪應該提早通知客人?搞到最尾要食米線
見到話有火鍋,上到嚟話冇。
火鍋仲要唔係間間分店都有。
轉燈搭車過黎食火鍋,又唔講幾多點截單
如果火鍋會提早截單,係咪應該提早通知客人?
搞到最尾要食米線
2023-12-04 394 瀏覽
我生活咗喺香港咁多年,基本上認識嘅人都冇人冇食過譚仔㗎啦,所以都唔知講啲咩好,不過希望佢哋可以keep住個水準, keep住有一個唔同嘅Menu,咁樣食嘅時候都會有一啲新鮮感喺度同埋我覺得會鍾意食辣汁嘅人,就會鍾意譚仔鍾意食辣粉嘅人,呢就會鍾意食另外一間

同埋我覺得會鍾意食辣汁嘅人,就會鍾意譚仔
鍾意食辣粉嘅人,呢就會鍾意食另外一間
  • 土匪雞翼
  • 過橋米線
  • 蒜泥白肉
2023-11-22 359 瀏覽
作為一個忠實三哥粉絲,每一個禮拜點都會食一次譚仔雞肉酸辣三小辣。雞肉嫩滑多汁,而且份量多,係減緊肥嘅一個好選擇。湯底屬於四川麻辣,將麻酸辣三種味道都平衡得好好,湯底唔會太過苦,食完啲米線仲想飲幾啖湯添!
2023-11-18 233 瀏覽
成日聽到嘅就係:又食譚仔?其實我真係好鍾意食譚仔 😍冬天凍冰冰整返個熱辣辣嘅米線水準依然 😆😆麻辣中辣走韭,腩肉炸醬 譚仔姐姐嘅口音 就係最親切嘅感覺 加返杯凍檸茶 咁又一餐
成日聽到嘅就係:又食譚仔?

其實我真係好鍾意食譚仔 😍

冬天凍冰冰整返個熱辣辣嘅米線
水準依然 😆😆

麻辣中辣走韭,腩肉炸醬

譚仔姐姐嘅口音 就係最親切嘅感覺

加返杯凍檸茶 咁又一餐
2023-11-13 222 瀏覽
無論咩日子同季節,一個星期總有一兩日會揀譚仔🤣🤣🤣除咗麻辣湯係我嘅最愛之外,最近愛上埋胡辣湯底!非常之濃味,亦唔會太辣,配上小食土匪雞翼、蒜泥白肉,一個豐富晚餐非常圓滿。
2023-10-04 404 瀏覽
✨腩卷黑蒜油味噌湯米線(3小辣)見係新出,又再黎食三哥😂😂今次食嘅限定米線😚裡面有:全隻流心蛋、3塊腩卷、2舊金菇、好多娃娃菜😳流心蛋好正喎…好入味,好流心😍腩卷唔會好肥,唔多脂肪,一樣都係好入味🐷金菇同平時嗰啲有少少唔同,覺得呢個嘅金菇好食啲。湯底比較鹹喇,腩卷都偏重,辣度其實唔算辣,辣嘅愛好者可以向中辣大辣挑戰。米線份量好充足,少少彈牙感,幾掛湯汁。✨飲品:奶茶,檸茶(>^ω^<)
✨腩卷黑蒜油味噌湯米線(3小辣)

✨飲品:奶茶,檸茶(>^ω^<)
2023-09-21 263 瀏覽
呢個過橋米線係三哥酸辣五小辣,就係類似譚仔嘅重慶酸辣。餸方面就乜都有啲😋😋好適合兩個人食~自己私心最鍾意腩肉、丸子😋另外仲叫咗一個蒜泥白肉,白肉都偏肥 配蒜泥確實好令人口氣變臭😂😂好彩叫咗個可樂😌
2023-09-16 278 瀏覽
【譚仔三哥】📍全香港⭐️黑蒜油味噌湯米線 $48見到三個又出新款未去試囉🤣 小編想試真個味,所以就揀咗佢個黑蒜油味噌湯加10小辣 (絕對唔認自己食唔到辣)。其實聞落都幾香,而食落第一個反應係覺得佢有啲似出前一丁棒丁麵黑蒜油豬骨湯味。覺得其實都OK,但係食到尾有啲鹹。個糖心蛋好食!蛋黃半流心同有啲鹹香味,咬落軟綿綿,有啲想+$9叫多隻蛋食😂一開始上嘅時候我搵咗一陣先見到佢啲腩肉,圖2會補返張圖。唔係好油膩,都幾淋身,呢個價錢我收貨架啦🫡覺得可以試一次,聽朋友講有多少少辣會好食啲。下次食應該會揀返普通湯底再加隻蛋😂
【譚仔三哥】
📍全香港
⭐️黑蒜油味噌湯米線 $48

🍜 三哥全新日式餐單 🍥 おいしい😋!三哥又帶嚟新餐單喇😍 今次有三款日式食品飲品,令Jefrrey bb同我都讚不絕口呀🥳🍥🍜 三哥黑蒜油味噌湯米線 |腩卷 •溏心蛋非常推薦大家試呢個新品!呢個湯底真係經過精心調配🤩! 三哥混合咗豆味濃郁嘅❤️赤味噌同入口甘甜嘅🤍白味噌,再加入經過低溫烘焙後再高溫精煉嘅🖤黑蒜油☺️,做出蒜香撲鼻、濃郁甘甜嘅味噌湯底🥳 建議鍾意黑蒜油、味噌嘅朋友可以揀小辣或以下,咁樣個湯底會比較突出喔,我揀嘅十小辣就啱啱好🧄🌶️!腩卷用咗日式叉燒嘅製作方式,果然係又香又入味🥰 溏心蛋蛋黄好流心,溏心度啱啱好😋🫔🌮 麻香昆布素菜卷(關東煮風味)素菜腐皮卷原來係關東煮風味,裏面有蘿蔔、木耳等多種健康蔬菜,仲每碟都有冬菇😚 關東煮湯用鰹魚昆布汁煉製而成🐠,加入譚仔風味嘅鮮花椒同麻辣油🌶️,麻香四溢😌🌸🥤 櫻花蒟蒻蘋果綠茶最後當然要嘆埋杯香甜嘅蘋果綠茶🍎🍵!
🍜 三哥全新日式餐單 🍥 おいしい😋!

🍥🍜 三哥黑蒜油味噌湯米線 |腩卷 •溏心蛋

🫔🌮 麻香昆布素菜卷(關東煮風味)

🌸🥤 櫻花蒟蒻蘋果綠茶
最後當然要嘆埋杯香甜嘅蘋果綠茶🍎🍵!
2023-08-04 391 瀏覽
又到牛媽去覓食嘅時間啦!今次牛媽午餐叫左個水煮湯底,加配咗竹笙同埋豬潤,水煮湯底同豬潤非常搭配非常之入味可口!辣味非常香郁,豬潤吸哂水煮湯底,更加入味!必試!湯底非常之濃郁,湯底辣度仲可以自選,Yum!
必試!湯底非常之濃郁,湯底辣度仲可以自選,Yum!
外賣自取
2023-08-03 400 瀏覽
最近譚仔三哥推出全新下午茶配搭套餐大家先來看看Menu又是難以理解的設計店員已經很耐心地告知,要打直看但依然無法解釋為什麼2餸米線底下有3餸的選擇…有一說一40多塊就能有一個兩餸面,加兩個小食,加一杯飲品其實已經抵食過很多茶餐廳分量也不會太少作為下午茶絕對足夠甚至可勉強當作晚餐但要留意湯底只可以選清湯或者麻辣本身已經要加錢的湯底,竟然不可以選番茄湯或者其他辣作為以辣湯底著名的米線店,這似乎不是一個好決定
最近譚仔三哥推出全新下午茶配搭套餐
大家先來看看Menu

又是難以理解的設計
店員已經很耐心地告知,要打直看
但依然無法解釋為什麼2餸米線底下有3餸的選擇…

有一說一
40多塊就能有一個兩餸面,加兩個小食,加一杯飲品
其實已經抵食過很多茶餐廳
分量也不會太少
作為下午茶絕對足夠
甚至可勉強當作晚餐

但要留意湯底只可以選清湯或者麻辣
本身已經要加錢的湯底,竟然不可以選番茄湯或者其他辣
作為以辣湯底著名的米線店,這似乎不是一個好決定
譚仔和譚仔三哥首度同步推出「Me More下午茶餐」今次下午茶套餐亦有唔少新嘅產品!「烘肉桂焦糖三文治」面層有脆口焦糖 配上玉桂味 嚐甜者會鐘意「烘土匪芝士三文治」中間夾層是半融芝士 加上秘製炸醬 外脆內流心呢個配搭好有驚喜!「炸醬飯」喺譚仔入面竟然可以食到一碗飯!講真係好surprise不過酸菜炸醬飯配搭感覺一般 還是食米線好啲...「十三香辣小食三寶」有齊冬菇、豬皮、魚蛋不過略嫌鹹辣味不足下午茶將於每日2:30pm至5:30pm供應全線譚仔及三哥分店有售
譚仔和譚仔三哥首度同步推出「Me More下午茶餐」
今次下午茶套餐亦有唔少新嘅產品!

「烘肉桂焦糖三文治」
面層有脆口焦糖
配上玉桂味 嚐甜者會鐘意

「烘土匪芝士三文治」
中間夾層是半融芝士 加上秘製炸醬 外脆內流心
呢個配搭好有驚喜!

「炸醬飯」
喺譚仔入面竟然可以食到一碗飯!
講真係好surprise
不過酸菜炸醬飯配搭感覺一般 還是食米線好啲...

「十三香辣小食三寶」
有齊冬菇、豬皮、魚蛋
不過略嫌鹹辣味不足

下午茶將於每日2:30pm至5:30pm供應
全線譚仔及三哥分店有售
2023-07-26 245 瀏覽
譚仔雲南米線係一間位於旺角嘅麻辣米線餐廳,我試咗佢地嘅水煮軟殼蟹米線、避風塘豬扒件同蘆薈特飲,係既惹味!水煮軟殼蟹米線嘅蟹肉鮮嫩多汁,配上辣椒同香料,味道麻辣香辣,令人回味無窮。米線本身口感彈牙,好好吸收湯汁,令整體味道更加豐富。避風塘豬扒件亦係一絕!豬扒煎得香脆,外脆內嫩,肉質鮮美,加埋避風塘醬汁,鹹香味十足,令人食得停唔到口。蘆薈特飲清涼解渴,飲落口感滑順,帶有淡淡嘅蘆薈香氣,非常開胃。整體而言,譚仔雲南米線嘅食物質素高,份量十足,價錢亦相宜,係一個值得推薦嘅麻辣米線餐廳。