西貢海灣會燒烤大王

Beach BBQ King
2021-08-08 6084 瀏覽
甚少寫留言,忍唔住要黎劣評,以免有下一個受害者!.1.服務態度非常差!唔單止係一個職員服務態度差,係所有人都好差!.事例1: 8:30就宣布9:00停止供應食物聽到宣佈後8:30即去汽水機禁蘋果汁但係已經冇晒蘋果汁,問職員可否refill蘋果汁職員答:你依家係咪一定要飲蘋果汁🤷🏻‍♀️.事例2: 未到10點就熄燈趕人走(由8:30開始,你會不斷聽到廣播宣佈叫人走).2.熱到不得了成個蒸籠咁,三張枱先有一部超細嘅風扇風扇吊到超高、冇乜風!封頂設計,令到熱氣冇辦法散走所以坐入面真係瘋狂爆汗.3.嘢食種類少+吾新鮮未試過燒烤係食唔飽,最後要去便利店買麵包食.我唔明點解會有49個笑當初見到有幾個劣評,都諗緊去唔去食好但又見49個好評,就比一次機會佢。點知好後悔!如果你睇完我呢篇評論都諗住去食只能夠說祝你好運😅
甚少寫留言,忍唔住要黎劣評,
以免有下一個受害者!
1.服務態度非常差!
唔單止係一個職員服務態度差,係所有人都好差!
事例1: 8:30就宣布9:00停止供應食物
聽到宣佈後8:30即去汽水機禁蘋果汁
但係已經冇晒蘋果汁,問職員可否refill蘋果汁
職員答:你依家係咪一定要飲蘋果汁🤷🏻‍♀️
事例2:
未到10點就熄燈趕人走
(由8:30開始,你會不斷聽到廣播宣佈叫人走)
2.熱到不得了
成個蒸籠咁,三張枱先有一部超細嘅風扇
風扇吊到超高、冇乜風!
封頂設計,令到熱氣冇辦法散走
所以坐入面真係瘋狂爆汗
3.嘢食種類少+吾新鮮
未試過燒烤係食唔飽,最後要去便利店買麵包食
我唔明點解會有49個笑
當初見到有幾個劣評,都諗緊去唔去食好
但又見49個好評,就比一次機會佢。
點知好後悔!
如果你睇完我呢篇評論都諗住去食
只能夠說祝你好運😅

2021-07-04 4292 瀏覽
真係好小會特別寫評論,真係忍無可忍,服務態度差到極點,好似得罪d店員咁,正常食個BBQ好地地,店員質素真是好差,問咩都唔答,加錢要風扇要野飲野食都西口西面,特別有個呀叔,唔想做就唔好做啦,行去拎野食又遠都算,食物質素差都算,服務差真係忍唔到,一次就算,嘥錢買難受,希望班店員會改下啦,唔好再對客人咁差了,唉,一日好心情就咁無左!另外,野食種類很小,放出黎俾客人既數量都很小,一陣就無曬,叫佢加返,十問九唔應,燒一轉都唔知要等幾耐先有野食,俾錢加風扇,個風扇開左好似無開咁,好過份,叫佢換又唔理,如果你見到都仲要入去食野就要留意下啦,真心!
停車場肥姐冇禮貌,態度不可一世,又唔係唔俾錢,唔知咩事泊隔離鴻運重好,有禮貌又平燒烤場門口個幾個人好心唔想做就唔好做都未入黎食已經黑口黑面好似我突登俾錢黎收你氣錦最好禮貌既員工就係負責開爐既叔叔食物一般,選擇少食野個陣同隔離枱好近,幾乎可以食到隔離枱啲嘢
停車場肥姐冇禮貌,態度不可一世,又唔係唔俾錢,唔知咩事
泊隔離鴻運重好,有禮貌又平

燒烤場門口個幾個人好心唔想做就唔好做
都未入黎食已經黑口黑面
好似我突登俾錢黎收你氣錦

最好禮貌既員工就係負責開爐既叔叔

食物一般,選擇少

食野個陣同隔離枱好近,幾乎可以食到隔離枱啲嘢
2021-06-21 3007 瀏覽
門口收費員態度嚴重惡劣,收費分级別海景加200風扇位又加100.,究竟係咩玩法,燒烤食品沒有太多選擇,普普通通。地方總算乾淨總結:服務員態度極差,食物方面普通,價錢貴,绝對沒有下次
門口收費員態度嚴重惡劣,收費分级別海景加200
總結:服務員態度極差,食物方面普通,價錢貴,绝對沒有下次

2021-06-19
2021-06-20 2217 瀏覽
朋友求婚,選擇了呢間野果度果個沙攤,但沙灘不是屬於呢間bbq, 初時我地唔知,諗住求完婚,朋友係到攪個bbq, 成班朋友開心下,點知門口果個阿姐,態度惡劣兼沒有禮貌,我地已購買30張門票,要風扇位,人頭每位加$100,海景位再加人頭每位$200,好過去搶,所謂風扇位,只不過是天花的吊扇,離晒譜,俾完錢,叫人開爐好似去問人借錢咁,個個口黑面黑,十問九唔應,差到極點!野食普通,無乜選擇,無炭自己去拎炭,0 service! 完全中伏,不會再去!

2021-05-09 2808 瀏覽
今日係公司活動所以先黎BBQ, 好彩吾洗比錢,比錢一定吾黎。每人入場費已經200幾300,之後坐望海景位要加200一個爐,自帶海鮮仲要加300一個爐。。。計埋成400蚊個人真係去食自助餐好過。仲要自己去夾炭,基本上開爐後就冇咩服務。佢d食物就普通,都係雞翼腸仔丸果d, 我冇咩點食就吾評論,每人就得紙碟一隻食野,發泡膠碟一隻比你夾野食,同一隻膠杯斟野飲。。。最好自己帶定多d去, 一係比錢現場買啦門口個姐姐態度十分惡劣,睇下場話吾比 都係想睇下加100蚊,加200蚊同吾洗加錢有咩分別姐。。。老細比緊錢想同事入場先又吾比,我地就一堆人塞晒係門口等。不過場內個哥哥ok好人ge,肯幫我地影大合照廁所ok,算乾淨。

廁所ok,算乾淨。

2021-04-21 2270 瀏覽
agent請全公司同事去西貢燒烤, 一行十個人下午一點左右出發分開兩架的士直達西貢入去之前要買一張飛 星期六每人$238憑住張飛入埸吸一個手印, 之後可以自由進出或者去沙灘行吓大家都未食午餐所以好肚餓, 嗱嗱臨燒d快熟腸仔魚蛋食食物選擇唔算多, 但基本腸仔丸類雞翼雞扒牛扒豬扒多春魚 豬頸肉都有。想飽肚啲嘅 都有方包同法包。肉質還可以, 唔會醃到好鹹,起碼唔會成日口渴燒烤爐 唔可以自己揀, 佢哋會分配。今次我哋嘅燒烤爐喺會場中間, 所以不太透風, 熱到冇乜心機燒
agent請全公司同事去西貢燒烤,
一行十個人下午一點左右出發
分開兩架的士直達西貢

入去之前要買一張飛 星期六每人$238

憑住張飛入埸吸一個手印, 之後可以自由進出
或者去沙灘行吓

大家都未食午餐所以好肚餓,
嗱嗱臨燒d快熟腸仔魚蛋食

食物選擇唔算多, 但基本腸仔丸類雞翼
雞扒牛扒豬扒多春魚 豬頸肉都有。
想飽肚啲嘅 都有方包同法包。
肉質還可以, 唔會醃到好鹹,起碼唔會成日口渴

燒烤爐 唔可以自己揀, 佢哋會分配。
今次我哋嘅燒烤爐喺會場中間,
所以不太透風, 熱到冇乜心機燒

2021-04-14 1846 瀏覽
問收費已經好似差佢錢咁,第一次去真心唔識點分佢d區域,4家人帶住一班小朋友,問下職員點分區域,叫我哋自己行返岀外圍睇。個個黑口黑面,好似唔幫襯佢會死咁。咁嘅收費咁嘅態度,祝你早日關門大吉。去嘅話大家做定心理準備。
2021-04-13 2175 瀏覽
這裡燒烤是按人頭收費、任飲任食,由下午1 點到晚上10時任燒無限時,訂位只留人數,不用預先付款,去到時才付款,只收現金。因為假期關係,收費由平時$198 加到$298 一位,小童半價,要坐近門口比較空曠位置加收$100一枱,海景位則加收$200一枱,注意的是附加收費是按4人一枱計算,8個人的話當2枱計算。普通位置就不用加收費用,但沒有任何景色而且通風很差,燒烤的煙霧持久不散,而且非常熱。入場會派發燒烤叉,如要燒烤網和食物夾就要另加$70。食物方面都是一般的腸類、丸類、雞翼、扒類,還有些蔬菜瓜類,入場時會派發發泡膠碟,用來盛載食物,擺放食物的雪櫃尚算整潔,但食物質素就非常一般,味道麻麻;原本以為飲品是罐裝或膠樽裝的,但原來要用派發的即棄膠杯到氣水機那裡斟飲品,燒烤特別口渴,膠杯太細所以要出入很多次,還見到有人用自備的水樽裝飲品,其實疫情下要這樣用用過的器皿到氣水機斟飲品,不論是即棄膠杯或自備的水樽,都不是太衛生。除唯一優點是在海灘旁外,燒烤場其他所有配套都欠缺質素,總括這裡的燒烤並不算太理想,下次亦不打算再來這裡。

2021-04-04
2021-04-06 1560 瀏覽
假日人頭收費差不多要300,食材普通,都係雞翼腸仔完全唔值先個價錢!去到又無得選位無得選露天,又睇唔到海景!又景依個價錢就話姐,無景都唔點解要收咁貴!最差最差就係安排入座,我等入既時間講左超過100句粗口,排完1條隊買飛等左20分鐘,我仲要係頭個5個,之後我要排1隊拎餐具又等10分 ,之後又排1條條入場再收飛,我真係諗整都諗唔明點解佢唔完飛直接入,我叫排龍尾個幾個我燒左1個幾鐘頭野仲見佢排緊隊,真心覺得硬膠,浪費我時間
2021-04-04 1239 瀏覽
其實都係上網睇到個景幾靚所以黎下,今日公眾假期已經預咗人山人海,但係冇諗過多人到爆,如果唔係約哂朋友都唔係幾想入去,門口買飛入場都唔平$298一位,每人幾隻紙杯紙碟你千祈唔好唔見左要再俾錢買過,唔好諗住$298有咩好野食都係牛扒豬扒雞扒腸仔丸嗰啲唔會有海鮮俾你食,海鮮會另外加錢仲要都唔平,千祈唔好加錢去到出邊嗰啲帳篷位,(帳篷位要加$100)因為嗰度離你攞嘢食嗰度仲遠,攞野食嗰度就係入場門口嗰度,我之前去過咁多個燒烤場起碼都比隻膠碟你裝嘢食,呢度都係比幾隻紙碟你出去自己裝,出邊多人到爆,嘢飲最差,罐裝飲品支裝飲品全部要俾錢買,就係入場買飛嗰時俾你嗰隻膠杯去嗰啲嘢飲機裝汽水橙汁,嗰隻杯細到你行多幾轉都唔想行,佢攞嘢食個雪櫃先搞笑,好似你出邊食buffet筆雪糕嗰啲雪櫃,左邊嘅人攞緊嘢食推左去右邊右邊嗰啲人就唔會攞到,右邊嗰啲人攞嘢食左邊嗰啲就唔會攞到,個設計好似係唔想你哋咁多人攞嘢食咁,除咗個地點西貢好似好吸引,佢係我燒嘢食以來去過最差嘅一間,絕不會有下次,服務唔使講除咗門口收費嗰個有服務收你錢之外,入邊完全冇人會招呼你,加炭都係自己加,$298一位完全唔值,好似比錢入場食乞兒飯咁。
2021-03-29 1705 瀏覽
個場完全同啲相係兩回事,張相有間好靚嘅玻璃屋,去到完全拆晒,個場好熱好焗,啲人草地爛容容,無乜設施,所謂加錢去海景位,根本睇唔到海景,冇意義,又唔係平, $239一個人,啲嘢食非常普通,飮品只係有汽水機針出嚟㗎汽水,並唔係罐裝或樽裝,係疫情底下真係要小心啲,食物種類完全冇驚喜,味道亦非常一般,仲只係收現金,啲職員呼呼喝喝態度非常差,鐵網加隻拑要收$70一個,每人獲派一隻紙碟,若果要加紙碟要$5兩隻,除咗有啲人可以帶埋隻狗,諗唔到有咩原因要再去。
2021-03-09 9251 瀏覽
「年初四」中午在「西貢」墟海傍光顧茶餐廳,享用完「咖喱牛腩飯」連「凍奶茶」飲品套餐之後,我徒步沿着「西貢」海傍,前往位於「西沙灣」酒店旁邊的燒烤場「西貢海灣會燒烤大王」。雖然「西沙灣」其實已經擁有燒烤場很多年,在我二三十年前還在讀中學的時候已經存在,但是獨立間格規模的「西貢海灣會燒烤大王」,還是最近才在「西沙灣」裡面出現。由於阿媽跟阿姨她們一早已經在「西貢海灣會燒烤大王」購票和進場,反而我需要先在「西貢墟」海傍食完「咖喱牛腩飯」之後,才慢慢徒步沿着海傍,來到「西沙灣」「西貢海灣會燒烤大王」。我打電話通知阿媽,阿媽才在燒烤場裡面走出來,把入場券交到我的手上,我才能正式進入燒烤場裡面,「西貢海灣會燒烤大王」在我手背上蓋上一個印章以資證明,確保能夠自由出入。阿媽一早已經在「西貢海灣會燒烤大王」取用燒烤食材的食品區裡面,拿了眾人即場燒烤的食品,例如「牛扒」、「雞扒」、「雞翼」、「香腸」、「牛丸」等等食品,食品區旁邊還有自助汽水機供已購買自助汽水食客取用。由於我之前已經食了「咖喱牛腩飯」當作午餐,所以在「西貢海灣會燒烤大王」裡面的實際目標變得非常之簡單,只需要食燒「雞扒」和燒「雞翼」就足夠。「西

由於我之前已經食了「咖喱牛腩飯」當作午餐,所以在「西貢海灣會燒烤大王」裡面的實際目標變得非常之簡單,只需要食燒「雞扒」和燒「雞翼」就足夠。「西貢海灣會燒烤大王」提供雞全翼,和雞中翼供食客選擇。

阿媽拿了食材,在「西貢海灣會燒烤大王」的燒烤爐上面開始燒烤,「西貢海灣會燒烤大王」容許食客使用「燒烤叉」,或者把食材放在「燒烤網」上面,讓「燒烤爐」裡面的火自然燃燒燒烤食材。

相對於酒店「自助餐」,我就自問一直對「燒烤」缺乏耐性,沒有耐性拿着「燒烤叉」,串起食材和放在「燒烤爐」上面,慢慢自然燒烤食材,結果還是把燒烤工作,交託給阿媽代勞。

被阿媽燒烤完成的燒「雞扒」和「雞翼」,「雞肉」一早已經醃好由「西貢海灣會燒烤大王」預備的調味料,所以「雞扒」雞肉實際上味道充滿來自醃料的鹹味、「辣椒」辣味,還有來自「蜜糖」被爐火燒過的香甜味道。

至於燒「雞扒」「雞翼」裡面的肉質也不算很乾很瘦,口感也沒有預期那麼硬,最重要是我今次大部分時間一邊看手機,一邊等候阿媽燒烤,過程比以前燒烤過程來得比較悠閒,時間過得比較慢,至於其他地方感覺還算好的。

2021-02-15
星期六嚟啊~咁呀三點開門,可以食到凌晨一點。場地都闊落嘅咁每組人都會有一張枱同埋隔離有一個開咗爐嘅燒烤爐。食物嘅選擇就不是非常之多啦。主要有醃製嘅肉類啦:腸仔、丸、雞、牛、豬扒、秋刀魚、多春魚、雞腎、雞翼、雞全翼同埋豬頸肉。蔬菜就有:粟米、茄子、青椒、蕃茄仔、有渣嘅菠蘿粒。澱粉類:白色方包、小法包、番薯如果想食海鮮要預早係佢地都落訂另外只係會包紙巾、碟、膠杯、兜同紙碟&燒烤叉。其他錫紙啊~鉗~網等用品就另收費。 覺得佢地最出色係 蒜蓉牛油🧈⋯⋯配燒麵包一流,其他食物水準一般,秋刀魚可以唔試。
星期六嚟啊~
咁呀三點開門,可以食到凌晨一點。
食物嘅選擇就不是非常之多啦。

主要有醃製嘅肉類啦:

蔬菜就有:
粟米、茄子、青椒、蕃茄仔、有渣嘅菠蘿粒。

澱粉類:白色方包、小法包、番薯

如果想食海鮮要預早係佢地都落訂

另外只係會包紙巾、碟、膠杯、兜同紙碟&燒烤叉。
其他錫紙啊~鉗~網等用品就另收費。

覺得佢地最出色係 蒜蓉牛油🧈⋯⋯配燒麵包
一流,其他食物水準一般,秋刀魚可以唔試。
2020-12-01 3769 瀏覽
同朋友黎西貢燒嘢食,如果有去過嘅都知碼頭有海鮮賣,咁我朋友不以為意,咪諗住順便買入去一齊燒。點知....啲職員話外帶海鮮另收300.所以提醒燒嘢食嘅人,如果唔知又唔想俾多舊錢嘅,就唔好多手入出面買入去。